SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 6.0. A korababának kistestvére lesz

2010. július 21., szerda 12:41 |

Köszönjük a jelentkezéseket másutt megüresedett virtuális helyére. A hatodik terhesnapló-bejegyzések írására nyuszómuszót választottuk, akinek együtt izgulhatjuk végig a terhességét, szinte a legelejétől. Nyuszómuszó első gyermeke koraszülöttként jött a világra, így most természetes, hogy jobban aggódik a szokásosnál: veszélyeztetett terhesként valószínűleg gyakrabban fog orvoshoz járni. Bízunk benne, hogy ezúttal hatalmasra növeszti a hasát és leghamarabb 2011-ben születik meg Benedek kistestvére.

9. hét

+1 kg

Mikor az első gyermek bejelentkezett tavaly, mérhetetlenül naivak voltunk és úgy gondoltuk még befejezem az utolsónak ígérkező félévemet az egyetemen, augusztus közepén lesz egy szuper szülésünk, a könnyen kezelhető utód mellett majdcsak megírom azt a diplomamunkát valahogy, és egyáltalán: csillámpor, fanfárok, öröm, meg boldogság. Aztán máshogy alakult minden: a vizsgaidőszak első hetében, - ami, akárhogy is nézzük, határozottan a tavasz vége és nem a nyáré - megszületett Benedek, és ezzel ugrott a jól kitalált program, borult az egész életünk és elkezdődött egy egészen más időszámítás.

Hogy is gondolhattam volna most, alig egy évvel később, és még mindig ugyanannak a nyomorult félbehagyni kényszerült félévnek a vizsgáit nyűve, méghozzá úgy, hogy a nappali fejlesztések után éjszakánként egy, az aktuális fronttól a napi rutin részeként fuldokló gyereket hurcibálok, hogy a hullafáradtság és a masszív ellenállás az agyam részéről, hogy bármit is megtanuljak nem csak egy alapállapot? Így történhetett, hogy nem sokkal azután, hogy elfogadtam, hogy nem fog összejönni a tervezett két év korkülönbség, hanem két és fél lesz, mert az orvos szerint a koraszülésre való hajlamom miatt el kell kerülni a tavaszi-nyári frontokat, magyarán innentől télen szülhetek és pont, sokként ért a férjem bejelentése, miszerint én ismét terhes vagyok. De semmi gond, végül is téli lesz az a gyerek így is.

Az indok? Nem csak az aluszékonyság, meg az elhülyülés, de nem ám, hanem mert újabban olyan szerelmesen kedves vagyok. Hármasikreim legyenek, ha ennek nem burkolt kritikaszaga van... Számoltam, számoltam, és bár tényleg késett egy hete, ami eddig fel sem tűnt – olyan három órákat aludtam, négy részletben – teljesen hihető magyarázatnak éreztem azt, hogy van mostanság némi kis stressz az életemben, és úgyis megjön hamarosan, úgyhogy nem foglalkoztam vele tovább, elvégre családtervezés is van a világon. Aztán persze nem jött meg, és eljutottunk oda, hogy szembe kellett nézzünk azzal, hogy nemsokára kétgyermekes szülők leszünk és összesen húsz hónap lesz köztük a korkülönbség. Persze, ha már így alakult, örülünk, és állunk elébe, aminek csak kell, de azért lesznek nehézségek is, az biztos.

Elsőként, ott van Benedek, aki igen elfoglalt emberke, el kell jutnia ugyanis a Koraiba heti kétszer, plusz a gyógytorna, ha bírom a tempót, ha nem. A mozgása picikét elmaradott, de, remélem, hamarosan azért járni fog, úgyhogy a cipelése talán nem lesz akkora gond a terhesség kritikus szakaszában. Ott van az is, hogy, hasonlóan a sorstársakhoz, elég beteges; már az összes létező kórházat megjártuk a városban, és tavaly speciel rotával jöttem haza az egyikből, ami terhesen kifejezetten rossz vicc lenne. Bár, nézzük a jó oldalát, többet azzal már legalább tuti nem fogok, de azért a kórházazós telet idén, bár nem főképp miattam, remélem, kihagyjuk. A legnagyobb félelmem vele kapcsolatban mégis az, hogy hogyan fogja bírni a kis korkülönbséget, hiszen olyan nagyon-nagyon túlérzékeny és anyás gyerek! Azt sem tudom, hogy lehet egy egyévesnek elmagyarázni, hogy lesz egy másik baba is, ott van a pocakomban, és hasonlók.

Mikor egyszer pont ahhoz támadt úri kedve, hogy a hasamon ugráljon, mondtam neki, hogy nem szabad, mert van benne egy kisbaba. Rettentően elégedett lettem volna, hogy erre ő is mondja, hogy „BABA”, mert nagyjából  tisztában van azzal, mire szoktuk mondani, de ehelyett azt mondta, hogy ”BÚ” és kedveskedve megpaskolt, ami viszont finoman szólva is lelombozó, erről ugyanis tutira tudja, hogy mit jelent. És végül, de talán nem utolsósorban, az is ott van, hogy fogom bírni én, hogy mi lesz, hogy csak nehogy ez a gyerek is korábban szülessen meg, hogy minden rendben legyen.

Ez persze mindenkinél jelentkező félelem; olyan alapvető, csak épp elképzelhetetlen fajta. Viszont én nagyon is el tudom képzelni. Láttam, ismertem babákat, akik meghaltak, igazából, és nem egy hírben, vagy felmérésben olvastam róluk; édesanyákat, akik elveszítették a gyermeküket és erről nem tudok többet írni. Hát szóval: félek és azt hiszem, ez így is marad még úgy húsz hétig.

Ugyanakkor, tudom: fölösleges. Úgysem tehetek túl sokat; az előző terhességem alatt is szuper volt minden, egészen addig, amíg egyszer csak, minden előzmény nélkül, már nem volt többé az. Emiatt a „majd meglátjuk, hogyan alakul” miatt, meg talán, mert már nem az első gyerek, van bennem egy jó adag nihilizmus az üggyel kapcsolatban. Benedeknél a körmöm rágtam, hogy mikor lehet már tesztelni, rohantunk az orvoshoz, és átszellemült képpel mászkáltam, a nem létező hasamat simogatva. Most meg? Hát, amolyan Pató Pál úr jelleggel mennek a dolgok. A tesztelés várhatott, az orvos főleg; terhesnek lenni meg egyszerűen csak nem érek rá az anyukaság mellett.

Terhesvitamint sem szedek most, csak folsavat, igaz, ez már annak a folyománya, hogy vettem egy tripla adagot, aztán elfelejtettem, hogy hova raktam, és nem vitt rá a lélek, hogy elköltsek rá még egy rakat pénzt, mondván, hogy majd egyszer úgyis meglesz. Lehet, hogy a gondviselés szólt közbe, mert az előző terhességemet az első pillanattól jellemző falásrohamok eddig még nem jelentkeztek, ami, lássuk be, igen kellemes különbség.

Másra amúgy nem kell figyelnem egyelőre, persze olyan totálisan irreális elvárásoktól eltekintve, hogy ne emeljem fel Benedeket. Azért ezen a projekten is dolgozom, eddig annyit sikerült elérnem, hogy a szenvedő alany fejében szöget ütött, hogy valami nem stimmel, határozottan cselt gyanít, ezért, biztos, ami biztos alapon kétszer annyira szemmel tart, mint eddig, amit persze sehonnan máshonnan nem lehet jobban csinálni, mint ha felkéredzkedik.

Veszélyeztetett terhesként később gyakrabban kell majd orvoshoz járnom, ha kell, kapok valami bogyót a fronthatások ellen, a méhszájam pedig most nem fog idő előtt nyílni és kész. Összességében igazán tökéletesen volnék, ha nem lenne ez az embertelen meleg. Így eléggé világvége érzésem van, folyton szédülök, a rengeteg ivástól egész nap hánynom kell, és sokat fáj a fejem. Mégis: bár Benedek nagyon bágyadt és nyűgös a melegtől, de alapvetően a hidegfrontokat és az esőt nem bírja a tüdeje, így a múlt havi özönvíz alatti folyamatos inhalálás után most végre megint végigalussza az éjszakát, ami határozottan jót tesz neki.

Hogy a momentán álomkóros önmagamról és az Újbabáról (aki szerintem lány, lehet fogadni) már ne is beszéljek...

nyuszómuszó

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.21 18:23:00Ziebi

  Hurráá, új napló :)))
  Drukkolok a sulihoz is, meg az újabb kihívásokhoz :) (És titkon remélem kapok majd ötleteket ahhoz hogyan lehet ezt logisztikailag megoldani, suli plusz gyerekek)

 • 2010.07.21 18:29:38Meni

  Nyuszomuszo, ne haragudj ha figyelmetlenul olvastam, es irtad, de mi volt a koraszules oka? Ido elotti osszehuzodasok, mehszaj kinyilt ido elott? Csak azert kerdezem, mert en most vegul a 30. heten eljutottam egy veszelyeztetett terhesekkel foglalkozo specialistahoz (most mar o az orvosom, legkozelebb rogton nala kezdek). Es mondott egy nagyon erdekeset, amit azota korhazban, mas orvos is megerositett. Ha nem fertozes miatt nyilik koran a mehszaj, akkor NAGYON HATEKONY ha a 20. hetig (nem tudom mikortol) progeszteron kupot kap a terhes no. Erdemes lenne utana keresni az interneten, es beszelni errol az orvossal. Tobb orvossal esetleg, akiknek a koraszules a szakterulete!

  Es vegul de nem utolso sorban: gratulalok es legyen minden rendben veletek!

 • 2010.07.21 18:30:20Miramama

  Úgy örülök,hogy én már nem vagyok és soha többé nem is leszek terhes...Ezt a fajta parát többé nem akarom átélni. És minden nap hálát adok a Nagy Nyúlnak odafenn,hogy az én lányom olyan rossz,mint 7 ördög, de egészséges!!Mindenesetre Nyuszó neked nagyon sok sikert és kitartás kívánok, Pearl, te szegény kicsike,neked pedig még több kitartást.És ha kell egy idegen váll is,az eyémen még van egy zsebkendőnyi hely neked is:((

 • 2010.07.21 18:49:28nyuszómuszó

  Meni, nem, nem írtam, nem akartam így iderángatni Benedeket, főleg, hogy megvan neki a saját blogja, amit a születése óta írunk.

  Nálam az általad említett eset volt, azaz nem fertőzés, hanem egyéb, ismeretlen ok miatt indult meg a szülés.

  Illetve az okról annyit, hogy mikor először megindult a szülés a 25. héten, épp egy gigafront volt, a húsvéti hosszúhétvégén.
  Akkor még sikerült leállítani a dolgot, aztán minden előzmény nélkül a 30. héten, egy új szuperfront alkalmával , ezúttal a pünkösdi hosszúhétvégén elment a magzatvíz, és addigra már kétujjniyra voltam tágulva.

  Egyébként is iszonyatosan frontérzékeny vagyok, és végig ha front volt, nagyon durván keményedett a hasam.

  Erre a progeszteronkúpra feltétlenül rákérdezek!
  De az az igazság, hogy ez a terhesség már csak amiatt is más lesz, mert az elsőnél még nem voltam vele tisztában, hogy az nem normális, ha valakinek 16 hetesen már rendszeresen olyan keményedései vannak, hogy kb összeesik. Mindig mondtam, hogy keményedek, mondták, szedjek magnéziumot, szedtem, szart sem ért.

 • 2010.07.21 18:51:34nyuszómuszó

  az lett volna a vége, hogy ha most is így lesz, már tudni fogom, hogy gond van és nem hagyom elbagatellizálni a dolgot.

 • 2010.07.21 18:57:38Pearl.79

  Véletlen baleset egy letört kromoszóma darab rossz helyre került. Ez lenne a jobb. Ha örökletes a következőnél aggódhatunk újra.

 • 2010.07.21 18:59:24Pearl.79

  2010.07.21 18:30:20Miramama
  Köszönöm. De megpróbálom racionálisan megközelíteni és ha lehet nem sírni, mert a kisfiamat nagyon megijeszti.

 • 2010.07.21 19:21:24Meni

  Nyuszomuszo, nagyon drukkolok nektek, sajnos a frontokat nem lehet meguszni, telen, nyaron, barmikor. De igen, a korai kemenyedes az egy nagyon fontos jel, es ne hagyd magad lerazni. Azzal tudlak batoritani, hogy nekem is hasonlo volt az elso kor, a masodik terhessegem (kislannyal) teljesen problemamentesre sikerult. Se cukor, se korai osszehuzodas, se mehszaj rovidules, se korhaz, se PIC, se semmi. A kislanyom a 37. het elso napjan szuletett meg. Pedig nalunk meg kevesebb, 16 honap korkulonbseg lett a ket, most mar nagy kozott!

  A progeszteron kupra keress ra az interneten, kulfoldi oldalakon is, ha van meg egy minimalis erod erre, mert itt errefele ez mar tenyleg elfogadott preventiv intezkedes, es nagyon jo eredmenyeket mutat. Remelem az orvosod hallott mar errol, vagy veszi a faradtsagot, hogy utana nezzen.

 • 2010.07.21 19:26:45Mrs Jack Sparrow

  Óóóó, Benedek, imádom! :)))))

  benedekblog 4ever! :)

 • 2010.07.21 20:13:02nyuszómuszó

  köszi, Meni, rákérdek, tényleg, és remélem, ez a második nekifutás nekünk is szerencsésebb lesz..:)

 • 2010.07.21 20:25:21BlackCat

  De jó! :D

  Drukkolok Nyuszó! :)))

  (tudom, számolhatnék, de pontosan mikorra is várható a kisnyuszó?)

 • 2010.07.21 20:33:39Lapis Lazuli

  Hajrá nyuszó!

  Meni: reggel volt valami álhír, h mindjárt indulsz, de örömmel látom, h még egyben...

  Pearl: sajnálom, ez nagyon szar lehet...

 • 2010.07.21 20:35:08zuzmó

  Nyuszómuszó! Örülök, hogy itt is olvashatlak :))Drukk Neked és az újbabának, hogy ezúttal minden jól menjen, és legyen egy éppen olyan helyes hurkás, dögönyöznivaló kislány/kisfiú,mint a prototipus :DDD

 • 2010.07.21 20:39:21Meni

  OFF> LL, nem volt alhir, valoban indultam szulni, de vegul megsem. A 38. hethez roviden leirtam mi volt, a lenyeg hogy nem olyan csikk csakk dolog lesz ez a kor, legalabbis egyelore ugy nez ki. ON

 • 2010.07.21 20:43:41cirmi80

  Szia Nyuszó, vicces újra itt lenni...

  Ma betöltöttem a 18. hetet...Te a 10.-en vagy hol is tartasz? Nagyon drukkolok ám! Fogsz írni valahova rendszeresen? Úgy értem a blogon kívül, mert azért az mégis inkább Benedekről szól...


  Pusz
  A

 • 2010.07.21 20:44:30Lapis Lazuli

  Meni: Írtam a 38-hoz, tök gáz vok ma

 • 2010.07.21 21:04:54nyuszómuszó

  Black Cat: február elejáre, közepére jön, ha minden rendben lesz.

  cirmi: nem lesz még egy külön blog, ha így kérded. Gondolom, ahogy majd egyre jelentősebb szerepe lesz a terhességemnek az életünkben, azért megjelenik majd egyre inkább a blogban is.
  Annak idején kacérkodtam a gondolattal Benedeket várva, hogy írjak blogot, és semmi nem lett belőle. És nem lett volna a babablogból sem, ha Gábor, miután Benedek megszületett meg nem csinálja nekem, mert látta, hogy kezdek becsavarodni.
  Jó lesz ez így, aztán majd átnevezzük..:P

  zuzmó: köszi, én is amondó vagyok, hogy csak Benedeknél rosszabb ne legyen a dolog és akkor nem lesz semmi baj.. :)

 • 2010.07.21 21:07:05anyamadár

  Nekem is nagyon tetszik, hogy az arcot is láthatjuk. :)
  Sok sikert az új naplóhoz és a várandóssághoz!

 • 2010.07.21 21:29:50cirmi80

  Arra gondoltam, hogy ide, a hetekhez vagy ilyesm...

 • 2010.07.21 21:41:16Hilus

  Szia Nyuszomuszo !

  1 hete nem vagyok internetkozelben, most is csak kulhonbol. nagyon orulok, hogy tied a 6.0, pont a mult heten gondoltam arra, irok Neked, hogy jelentkezz.
  Eljen-eljen.
  Puszi
  Hilus

 • 2010.07.21 21:43:15nyuszómuszó

  jaaa, hát, én nézegettem a hetreknél, de se közel, se távol tőlem nem írt senki..:)

  Köszi, Hilus, érezzétek jól magatokat!

 • 2010.07.21 21:49:50cirmi80

  Na igen... én is minden héten benézek, hogy egyáltalán jár-e valaki a heteknél, mert jó lenne megint, de senki...

 • 2010.07.21 21:58:40pirosalma

  Pedig már én is láttam lelki szemeim előtt a következő fej nélküli pocakost! :D

  Örülök, hogy nem így lett és hajrá!

 • 2010.07.21 22:06:20manka78

  Azt lehet tudni, hogy kik jelentkeztek még naplóírónak?

 • 2010.07.21 22:10:53Supachococat

  "Terhesvitamint sem szedek most, csak folsavat, igaz, ez már annak a folyománya, hogy vettem egy tripla adagot, aztán elfelejtettem, hogy hova raktam, és nem vitt rá a lélek, hogy elköltsek rá még egy rakat pénzt, mondván, hogy majd egyszer úgyis meglesz."

  Ezt a mondatot értelmezné nekem valaki? A kismamaagyammal nem fogom ugyanis.

 • 2010.07.21 22:12:35Supachococat

  Ja, hogy közben meglett az, amit az első terhességnél vett?!?

 • 2010.07.21 22:53:21pirosalma

  2010.07.21 22:10:53Supachococat

  Igen, volt pár körmondat, aminek én sem értem a végére.

  Remélhetőleg a következő posztnál kigyomlálja előre őket! :)

 • 2010.07.21 22:53:29Veg_

  nyuszómuszó: én is szeretem a körmondatokat :DDD Egyébként érdekes lesz nekem ilyen pici mellett végigkövetni egy terhességet :) Hogy veszélyeztetett vagy, az nekem plusz érdekesség, mert ha mégis lenne gyerek, akkor biza nekem az 9 hónap fekvés, infuziókra kötve, vagy rámegyek, rossz esetben rámegyünk :(


  Pearl: sajnálom :(

 • 2010.07.21 23:05:48Erika Viking

  Amikor a harmadik terhességemmel is elhagytam a 36. hetet, megünnepeltem, hogy soha nem lesz koraszülött gyerekem. Nagy megkönnyebbülés számomra tudni, hogy többet nem leszek terhes. Furcsa, mert egyébként mind a 27,5 hónapot élveztem :)

 • 2010.07.21 23:26:07prozi

  nyuszó, rákerestem Benedekre, gondoltam beleolvasok... ez volt nyolckor, azóta nem bírtam abbahagyni. felváltva sírtam, nevettem, rágtam a körmöm. nagyon stramm csaj vagy, minden elismerésem+ Benedeknek és Nyuszópapának is. Szorítok, hogy ez terhesség és szülés "eseménytelen" legyen. most mennem kell, még van 12 oldal:)

 • 2010.07.21 23:27:58prozi

  Pearl, nagyon sajnálom! kitartás és bátorság és ne add fel!

 • 2010.07.22 07:11:09nyuszómuszó

  supachococat:

  az úúúúúgy volt, hogy vettem egy dobozzal és letettem valahová. HAlvány fogalmam sincs, hogy hová.
  ÉS nem akartam venni még egyet, mert gondoltam, hogy úgyis meglesz előbb utóbb, ezért csak vettem egy doboz folsavat addig is.
  De azóta sem lett meg.

  NA, ennyi..:)

  Bocsánat, alárendeltmondtafüggő vagyok, majd igyekszem magam visszafogni..:P

  prozi, örülök, hogyérdekeltünk! :)

 • 2010.07.22 09:07:34nanemárrr

  nyuszómuszó, a fiaink kb. egy idősek, néha én is olvasom a blogotokat. Mi még várunk a tesóval...nem sokat akarunk várni, de majd meglátjuk mi lesz belőle?!
  Könnyű terhességet és gyors, eseményektől mentes szülést kívánok!

 • 2010.07.22 09:25:28KovácsMicike

  Nyuszómuszó, szörnyen drukkolok Neked/Nektek, hogy legyen elég erőd és kerüljenek el a frontok! Az első várandósságom pontosan így zajlott, de akkor még magnézium sem volt és Gergő 28 hétre született, viszont Benedek meg 40 és fél hétre. :) Kitartás!!!
  A másodikomnál majdnem végig ittam gyógyteát és használt, Mária tenyere a növény neve, a másik neve palástfűtea. Próbáld ki, tényleg hasznos!

 • 2010.07.22 09:38:42johnny29

  Nyuszomuszo, problemamentes, oromteli babavarast kivanok Neked! Nagyon szimpatikus, hogy teljes alakos kepet tettel fel :).

 • 2010.07.22 09:52:02szösznyúl

  Nyuszomuszo, en is kivancsi lettem a blogodra, azt hiszem, megvan a mai programom :)

  Azert (itt tartok epp) azt a vedonot szivesen felkeresnem es addig rugnam, amig mozog. Es most finom es noies voltam.

 • 2010.07.22 10:29:48BlackCat

  Köszi, Nyuszo! :)

  Drukkolok továbbra is! :)

 • 2010.07.22 11:04:53nyuszómuszó

  szösznyúl, igaziból jó volna regy pszichomókus, vagy ilyesmi, főleg azok kedvéért, akiknek tényleg nagyon rosszul van a babája..

  a védőnő amúgy a rendesen szült anyukákkal rendesen törődött, csak ránk mondta, hogy nincs gyerek, akkor ő sincs.. :(

 • 2010.07.22 11:40:59szösznyúl

  2010.07.22 11:04:53nyuszómuszó

  Pszichologus tenyleg alapveto lenne, ahogy az is, hogy ne rugjanak beled meg egy jo nagyot, hatha tud meg jobban fajni.

  Mi az, hogy nincs gyerek?! Mit szultel, kalacsot? Attol, hogy meg nem viheted haza...
  Es a francba az ilyenekkel, kihasznalja, hogy anyuka nyilvan tul szarul van ahhoz, hogy felkepelje.

 • 2010.07.22 12:24:51verity777

  Nyuszó, én még mindig az egyetem témán lovagolok. Ha nem valami embertől elrugaszkodott szakdolgozati témád van (mert a karbonpolimerekhez nem értek), akkor szívesen segítek. Eddig kb. 100 hallgatót rugdostam el az államvizsgáig (szép szám, különösen 4-5 év alatt...). Szóval humán, szociológiai, jogi és gazdasági témákhoz van némi közöm, esetleg tudok néhány tippet adni, ha gondolod...

 • 2010.07.22 13:06:12nyuszómuszó

  muhahamuhahamuhaha, verity, kössz, annyira rendes vagy!!! :)
  Eddig az egyetlen téma, ami felmerült bennem a Pilmerek újrahasznosítás közben a szálszakadás miatt leszenvedett minőségromlása volt! :D

  LOOOOOL

 • 2010.07.22 13:12:23nyuszómuszó

  de amúgy olyan témám lesz, ami a legleglegegyszerűbb.. O.o

 • 2010.07.22 13:42:22verity777

  2010.07.22 13:12:23nyuszómuszó
  Akkor csak nagyon általános jótanácsokat adok.
  A legegyszerűbb témát válaszd, ahol nem kell kísérletezni, laborba menni, kérdőívezni, mérni, interjúzni. Olyat, amit meg lehet írni 10 könyvből (és a 10-ből 9 kölcsönözhető, a tizedikből pedig 5 oldal kell csak:)
  Olyan konzulenst válassz, aki köztudottan normális (nem kekeckedik, viszont tud segíteni és akar is).
  Imádtam az olyan témákat, hol tényleg kutatni kellett, de mindig lebeszéltem róla a hallgatókat. Ez most nme az a helyzet, hogy megalapozd a tudományos karriered, és rá kellett jönnöm a saját példámon anno, hogy szakdolgozati keretek között a legnagyobb erőfeszítéssel sem lehet olyan kutatást elvégezni, ami később tényleg jó valamire. az csak szárnypróbálgatás.
  Kár, hogy nem értek a karbonpolimerekhez, szívesen segítettem volna, én is kezdek berozsdásodni... azért jó munkát!

 • 2010.07.22 13:56:09nyuszómuszó

  Köszi szépen! :)

  Ami ugye a BMEn szóba jön, az a gazdasági vonal újabban.

  Viszont van remek szuper konzulensem már talonban, akármit is csinálok, aki épp azt fogja velem tenni, amit te is írtál magadról, majd elrugdal odáig valahogy..:P

 • 2010.07.22 14:30:41verity777

  2010.07.22 13:56:09nyuszómuszó
  2010.07.22 13:56:09nyuszómuszóoltam én opponens valami városépítési témában is (egyébként egy elég gyenge dolgozatnál). De ahogy a témád látom, az inkább vegyi/bio/környeztmérnök-dolog, mint városszociológia.
  A jó konzulens aranyat ér, viszont rugdalni is csak azt lehet, aki hagyja magát! :)
  Sok szerencsét!

 • 2010.07.22 15:12:17Ronja

  hajrá nyuszó! a fiam a 34. hétre, a lányom 41.-re született. a 3. tán pontos lesz :)

 • 2010.07.22 15:14:14nyuszómuszó

  verity, nem talált, gépész vagyok:P

  ronja, köszi, remélem, nálunk is ilyesféle lesz a tendencia legrosszabb esetben is..:P

 • 2010.07.22 16:00:01verity777

  2010.07.22 15:14:14nyuszómuszó
  Na akkor tényleg nem tudok segíteni :)

 • 2010.07.25 00:06:01ditakai

  jajdejóóó :-) Nyuszómuszó, nagy gratula a második babaváráshoz !! (alkalmasint küldd már át a gólyát, mert nálunk meg esedékes lesz már lassan a harmadik)

 • 2010.07.26 11:42:58cirmi80

  Szia Ditakai! Hát rólad is lehet hallani??? :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta