A háromgyerekesek lenézik a kétgyerekeseket?

Két gyermekem van, egy 4 és egy 2 éves. Gyerekekkel gyakran járok a városba ide-oda, és sétáink, vásárlásaink alkalmával hol kisebb, hol nagyobb mértékben tapasztaltam, hogy "lenéznek" a három gyerekesek. Tudom nem szabad általánosítani, de tényleg. Vagy lehet, hogy csak én fogtam ki. A tegnapi alkalom volt, amit már nem akartam szó nélkül hagyni, de végül, mivel 3+2+2 gyerek volt ott, visszafogtam magam.

Fagyizni indultunk, és a fagyizóhoz (ami elég kicsi) egyszerre értem oda egy 3 gyerekes babakocsis anyukával. Vagyis igazából én értem oda előbb: 1 babakocsi + 1 gyerek. Egyszerűen elém tolakodott, a klasszikus módon, fél vállal félrelökve, majd bement a gyerekkel babakocsival, és becsukta előttem az ajtót. Bementünk, nem szóltam, basszus, aki bunkó, az bunkó. Mindegy, hogy mennyi gyereke van.

Bent fagyit vett, majd miután én is kértem, miközben kértem a gyerekeimnek, visszajött, hogy még kér. Az eladó mondta, hogy várjon, mert engem szolgál ki. Erre kiakadt, hogy ő gyerekkel van, és előbb jött. Nnem szóltam, hogy nem lát, én kikkel jöttem? Persze a babakocsit a kis helyen betolta olyan helyre, hogy ne lehessen leülni és közlekedni. Mert ő 3 gyerekkel van arccal, és neki NEM kell másokat figyelembe venni... Majd a 2 nagyobbik gyereke letámadta az én fiamat, de szerencsére hárítottam a közeledést. Anyuka persze rájuk nem szólt. Így utólag nem csodálkozom.

Ez csak egy történet, de több hasonló is történt velem, 3 gyerekesekkel. Valahogy 3+ gyereknél ezt nem tapasztaltam. És tényleg, vannak, akik komolyan gondolják, hogy ők már 2+ gyereket szültek, akkor többet érnek a 3-nál kevesebbet szülőknél?!

z26

Oszd meg másokkal is!
Mustra