Bréking! Megérkezett a Poronty-baba!

Másutt nickű olvasónk elkezdte online közvetíteni a saját szülését, izguljon vele együtt ön is! A tovább gomb után találja a legfrissebb információkat Másutt szüléséről, amelynek egyelőre minden mozzanatát megörökítette olvasónk.

18:10 - Megszületett!

"Végül az epidurál nem működött egy óra után, és nagyon fájt egy jó darabig. Egy új doki beadta még egyszer a folyamatos fájások alatt. Amikor a doktornő visszajött, már 10 centiméterre nyitva volt a méhszáj, és mindenki nagyon optimista lett, hogy meg tudom szülni. Másfél órán át folyamatosan nyomtam minden fájás alatt, de sajnos túl magasan volt még. Az orvos úgy ítélte, hogy a méhem és a gyerek is kifáradt a 14 órás maraton után. Végül 18 óra 10 perckor (londoni idő szerint 17 óra 10 perckor) császármetszéssel született meg a baba a következő paraméterekkel: 3,25 kg, 52 cm, gyönyörű és tökéletes" - kaptuk meg a várva várt jó hírt. A Poronty szeretettel gratulál Másuttnak és családjának, az olvasóknak pedig köszönjük az aggódást!

3,25 kg, 52 cm és gyönyörű
3,25 kg, 52 cm és gyönyörű

16:00 - Semmi változás

"Most ébredtem, egy órát aludtam. Egyelőre semmi változás."

14:30 - Már a kéjgáz sem segít

"Az epidural megszűnt működni és nagyon fájt minden jó darabig. Kaptam kéjgázt, ami semmit nem segített. Csak nyüszögtem, nagyon rossz volt. És mintha órákig tartott volna. Doki visszajött 1 felé, megvizsgált és 10 cm a méhszaj! Gratulált is, ilyen nyitva még sosem voltam. Benyomtak egy új epiduralt, ami működött. Most várjuk, hogy lejjebb menjen Lujzika. Úgy tűnik, én mindig váratlan fordulatokat produkálok szüléskor".

13:05 - Ha kimegy az epidural hatása, az nagyon rossz

"Amikor az epidural kifogy, akkor nagyon rossz. Nagyon. Utántöltés, 20 perc mire hat. Eltelt 30. Még nem hat. Várjuk a dokit, hogy megvizsgaljon" - várakozott feszülten Másutt.

12:16 - Kényelmes a szülőlabda

"Párom kiment kávézni, a sarokra voltaképpen én küldtem, ő maradt volna. Egy kicsit magamba fordultam és probálom lefelé küldeni a gyereket, Most már 1 órája állok és mászkálok megállás nélkul, kedvem sincs leülni. Én vagyok az egyetlen vajúdó nő a folyosón. Nagyon érdekes, hogy ezúttal jó érzés a szülőlabdán ülni. Legutóbb Úgy pattantam fel róla, mintha tűzben égne" - írta Másutt.

11:54 - A vajúdoszoba kilátása

photo(7)

11:52 - A kórházi folyosó séta közben

photo(6)

11:41 - Bent van az epidural

Császár lesz?

"A fájások sűrűsödtek, és beadtam a derekam az epiduralra. Nagyon hamar megvolt és sokkal-sokkal jobb volt, mint a múltkor. Akkor fájások közben kellett halál mozdulatlanul ülnöm. Most alig éreztem. Dehát én sosem voltam tűfóbiás. Úgynevezett "walking epidural", amit kaptam. Mindent érzek, csak a fájásokat nem. Sétálgatok. Kiküldtek a folyosóra is. Kicsit be is álltam tole 1/2 órára. Vigyorgunk. A gyerek még mindig fenn magasan. A magzatvíz folyamatosan szivárog. Gyerek mozog, midwife szerint úszkál. Megteheti, mert nincs a feje beágyazódva. Minden rokon azt kérdezi, császár lesz-e. De a kristálygömb homályos" - hezitál Másutt.

10:20 - Epidurál vagy sem?

"Legutóbb addig vártam az epidurallal, amíg folyamatos fájásaim voltak. Most nem fogok. Nem jó érzés fájások alatt mozdulatlanul feküdni" - hezitált Másutt.

09:48 - Ebből még nem lesz gyerek

"Ha a doki azt mondja reggel 3/4 10-kor, hogy elugrik valahova 1-2 orara, de nyugodtan hívjam bármikor, mert a közelben lesz, és ebédre biztosan visszaér, az NEM azt jelenti, hogy ebből hamarosan gyerek lesz. Ugye? Rokonoknak telefonálgatunk. A szívveres kihangosítva kotyog" - vár türelemmel Másutt.

09:25 - Egyelőre bármi lehet a dologból

"Nem néz ki nagyon ígéretesnek az orvos szerint. A gyerek feje nagyon magasan van, közelében sincs a szülőcsatornának. A feneke meg mindig a bordáimnál. Nem ideális helyzet hüvelyi szülésre, egyáltalán. Mindenki csóválja a fejét. A fájások viszont már nagyon erősek, 4 percesek. Most meének. Várunk. Beszélgetünk. Még bármi lehet ebből. Valaki 5 percenként megkérdezi a pasimat, hogy kér-e enni. Tőlem senki" - írta pár perccel ezelőtt.

08:38 - Másutt jól érzi magát a kórházban

"Ez egy nagyon klassz hely, és mindenki nagyon kedves, és olyan boldog vagyok. Kár, hogy fáj, mint a rosseb" - viccelődött Másutt.

08:31 - Egy alaposan dokumentált szülés

Még a vizsgálati eredményeket is megkapjuk.

photo(5)

08:27 - Reggeli csak a férfiaknak

"Doki itt lesz 15 perc múlva. Midwife állandóan kérdi, hogy kell-e epidural. Én inkább megvárom a dokit minden döntéssel. Méhszáj alig van nyitva, de a fájások dög erősek, 4-5 percesek. Szívhang ki van hangosítva, nagyon megnyugtato. Pasim újsagot olvas. Ő kapott reggelit. Én nem" - szomorkodott Másutt újabb levelében.

photo(3)

07:57 - Mindjárt kezdődik a vizsgálat

Addig is kaptunk egy képet a szülászobáról.

photo(4)

07:46 - Érkezés a kórházba

Bő másfél órával az első bejelentkezés után már a kórházhoz is ért Másutt.

Bőrönd a bejáratnál
Bőrönd a bejáratnál

07:21 - Megjött a taxi

"Ezúttal ki is jött, nem úgy mint a múltkor. Ki a fene gondolta, hogy ilyen sok kocsi van az utcán reggel hatkor? Pasim a blackberryn mondja le éppen a mai munkahelyi programjait. Amíg emailezek, kevésbé fáj. 4-5 percesek, de rövidek" - írta.

06:47 - Gyerek megy a barátnőhöz

"15 perc múlva jön a taxi. Fájások szépen erősödnek, nagyon izgi. Gyerek nyafog, nem akart zoknit venni. Taxival megállunk a baratnőméknél, leadjuk a gyereket" - szervezkedett Másutt.

06:11 - Dolga lesz a dokinak

"Pontban 5-kor hívtam a dokit, mondtam neki "Van egy kis munkám számodra". Azt mondta, menjek be a kórházba, és jelentkezzek, ott megvizsgálnak, addig ő is készül majd. Most még pakolok meg ilyesmi. Magzatvíz szivárog, de a fájások kicsit ritkultak" - jelentett újra.

05:52 - Folyik a magzatvíz

"Folyik a magzatviz! Kb. 3 óta szivárog. Először azt hittem, bepisiltem. Totál klisé vagyok. Legutóbb úgy kellett kilukasztani, szóval nem számítottam rá. És 5-6 perces fájásaim vannak. Lezuhanyoztam, még megvárom az 5 órat aztán megyek a kórházba. Addig pakolgatok itt, meg meglocsolom a virágokat. :) Megszárítom a hajam, ilyesmi" - írta első levelében Másutt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra