SZÜLŐSÉG

Bréking! Megérkezett a Poronty-baba!

2010. július 16., péntek 08:22 |

Másutt nickű olvasónk elkezdte online közvetíteni a saját szülését, izguljon vele együtt ön is! A tovább gomb után találja a legfrissebb információkat Másutt szüléséről, amelynek egyelőre minden mozzanatát megörökítette olvasónk.

18:10 - Megszületett!

"Végül az epidurál nem működött egy óra után, és nagyon fájt egy jó darabig. Egy új doki beadta még egyszer a folyamatos fájások alatt. Amikor a doktornő visszajött, már 10 centiméterre nyitva volt a méhszáj, és mindenki nagyon optimista lett, hogy meg tudom szülni. Másfél órán át folyamatosan nyomtam minden fájás alatt, de sajnos túl magasan volt még. Az orvos úgy ítélte, hogy a méhem és a gyerek is kifáradt a 14 órás maraton után. Végül 18 óra 10 perckor (londoni idő szerint 17 óra 10 perckor) császármetszéssel született meg a baba a következő paraméterekkel: 3,25 kg, 52 cm, gyönyörű és tökéletes" - kaptuk meg a várva várt jó hírt. A Poronty szeretettel gratulál Másuttnak és családjának, az olvasóknak pedig köszönjük az aggódást!

3,25 kg, 52 cm és gyönyörű
3,25 kg, 52 cm és gyönyörű

16:00 - Semmi változás

"Most ébredtem, egy órát aludtam. Egyelőre semmi változás."

14:30 - Már a kéjgáz sem segít

"Az epidural megszűnt működni és nagyon fájt minden jó darabig. Kaptam kéjgázt, ami semmit nem segített. Csak nyüszögtem, nagyon rossz volt. És mintha órákig tartott volna. Doki visszajött 1 felé, megvizsgált és 10 cm a méhszaj! Gratulált is, ilyen nyitva még sosem voltam. Benyomtak egy új epiduralt, ami működött. Most várjuk, hogy lejjebb menjen Lujzika. Úgy tűnik, én mindig váratlan fordulatokat produkálok szüléskor".

13:05 - Ha kimegy az epidural hatása, az nagyon rossz

"Amikor az epidural kifogy, akkor nagyon rossz. Nagyon. Utántöltés, 20 perc mire hat. Eltelt 30. Még nem hat. Várjuk a dokit, hogy megvizsgaljon" - várakozott feszülten Másutt.

12:16 - Kényelmes a szülőlabda

"Párom kiment kávézni, a sarokra voltaképpen én küldtem, ő maradt volna. Egy kicsit magamba fordultam és probálom lefelé küldeni a gyereket, Most már 1 órája állok és mászkálok megállás nélkul, kedvem sincs leülni. Én vagyok az egyetlen vajúdó nő a folyosón. Nagyon érdekes, hogy ezúttal jó érzés a szülőlabdán ülni. Legutóbb Úgy pattantam fel róla, mintha tűzben égne" - írta Másutt.

11:54 - A vajúdoszoba kilátása

photo(7)

11:52 - A kórházi folyosó séta közben

photo(6)

11:41 - Bent van az epidural

Császár lesz?

 • 642
  Igen
 • 245
  Nem
 • 86
  Nem tudom

"A fájások sűrűsödtek, és beadtam a derekam az epiduralra. Nagyon hamar megvolt és sokkal-sokkal jobb volt, mint a múltkor. Akkor fájások közben kellett halál mozdulatlanul ülnöm. Most alig éreztem. Dehát én sosem voltam tűfóbiás. Úgynevezett "walking epidural", amit kaptam. Mindent érzek, csak a fájásokat nem. Sétálgatok. Kiküldtek a folyosóra is. Kicsit be is álltam tole 1/2 órára. Vigyorgunk. A gyerek még mindig fenn magasan. A magzatvíz folyamatosan szivárog. Gyerek mozog, midwife szerint úszkál. Megteheti, mert nincs a feje beágyazódva. Minden rokon azt kérdezi, császár lesz-e. De a kristálygömb homályos" - hezitál Másutt.

10:20 - Epidurál vagy sem?

"Legutóbb addig vártam az epidurallal, amíg folyamatos fájásaim voltak. Most nem fogok. Nem jó érzés fájások alatt mozdulatlanul feküdni" - hezitált Másutt.

09:48 - Ebből még nem lesz gyerek

"Ha a doki azt mondja reggel 3/4 10-kor, hogy elugrik valahova 1-2 orara, de nyugodtan hívjam bármikor, mert a közelben lesz, és ebédre biztosan visszaér, az NEM azt jelenti, hogy ebből hamarosan gyerek lesz. Ugye? Rokonoknak telefonálgatunk. A szívveres kihangosítva kotyog" - vár türelemmel Másutt.

09:25 - Egyelőre bármi lehet a dologból

"Nem néz ki nagyon ígéretesnek az orvos szerint. A gyerek feje nagyon magasan van, közelében sincs a szülőcsatornának. A feneke meg mindig a bordáimnál. Nem ideális helyzet hüvelyi szülésre, egyáltalán. Mindenki csóválja a fejét. A fájások viszont már nagyon erősek, 4 percesek. Most meének. Várunk. Beszélgetünk. Még bármi lehet ebből. Valaki 5 percenként megkérdezi a pasimat, hogy kér-e enni. Tőlem senki" - írta pár perccel ezelőtt.

08:38 - Másutt jól érzi magát a kórházban

"Ez egy nagyon klassz hely, és mindenki nagyon kedves, és olyan boldog vagyok. Kár, hogy fáj, mint a rosseb" - viccelődött Másutt.

08:31 - Egy alaposan dokumentált szülés

Még a vizsgálati eredményeket is megkapjuk.

photo(5)

08:27 - Reggeli csak a férfiaknak

"Doki itt lesz 15 perc múlva. Midwife állandóan kérdi, hogy kell-e epidural. Én inkább megvárom a dokit minden döntéssel. Méhszáj alig van nyitva, de a fájások dög erősek, 4-5 percesek. Szívhang ki van hangosítva, nagyon megnyugtato. Pasim újsagot olvas. Ő kapott reggelit. Én nem" - szomorkodott Másutt újabb levelében.

photo(3)

07:57 - Mindjárt kezdődik a vizsgálat

Addig is kaptunk egy képet a szülászobáról.

photo(4)

07:46 - Érkezés a kórházba

Bő másfél órával az első bejelentkezés után már a kórházhoz is ért Másutt.

Bőrönd a bejáratnál
Bőrönd a bejáratnál

07:21 - Megjött a taxi

"Ezúttal ki is jött, nem úgy mint a múltkor. Ki a fene gondolta, hogy ilyen sok kocsi van az utcán reggel hatkor? Pasim a blackberryn mondja le éppen a mai munkahelyi programjait. Amíg emailezek, kevésbé fáj. 4-5 percesek, de rövidek" - írta.

06:47 - Gyerek megy a barátnőhöz

"15 perc múlva jön a taxi. Fájások szépen erősödnek, nagyon izgi. Gyerek nyafog, nem akart zoknit venni. Taxival megállunk a baratnőméknél, leadjuk a gyereket" - szervezkedett Másutt.

06:11 - Dolga lesz a dokinak

"Pontban 5-kor hívtam a dokit, mondtam neki "Van egy kis munkám számodra". Azt mondta, menjek be a kórházba, és jelentkezzek, ott megvizsgálnak, addig ő is készül majd. Most még pakolok meg ilyesmi. Magzatvíz szivárog, de a fájások kicsit ritkultak" - jelentett újra.

05:52 - Folyik a magzatvíz

"Folyik a magzatviz! Kb. 3 óta szivárog. Először azt hittem, bepisiltem. Totál klisé vagyok. Legutóbb úgy kellett kilukasztani, szóval nem számítottam rá. És 5-6 perces fájásaim vannak. Lezuhanyoztam, még megvárom az 5 órat aztán megyek a kórházba. Addig pakolgatok itt, meg meglocsolom a virágokat. :) Megszárítom a hajam, ilyesmi" - írta első levelében Másutt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.20 12:45:44Anyek

  Másutt, változnak ám egy kis idő után a dolgok. Nálunk az első napon amikor hazahoztuk a kistesót a nagy is ordítva sírt, amikor a tesó sírt, mindkettő a nyakamban lógott. Most a hatodik napon a nagy már vígasztalja a kicsit, szól nekem, hogy baba sír. Adj egy kis időt neki, ilyenkor a nagytesónak a legnehezebb. Édes istenem, most egyszerre alszanak, meg tudok inni egy kávét!

 • 2010.07.20 12:49:28anyamadár

  Most beszéltem Másuttal telefonon és mondta, hogy továbbadhatom az infókat.
  Szóval most csomagolnak és mennek haza.
  A párja pedig otthon lesz velük egy hónapig.

  :)
  Reméljük otthon kicsit könnyebb lesz mindenkinek, én legalábbis ezt mondom.

 • 2010.07.20 12:51:39Koriander

  anyek édesek lehetnek:)

  barátnő témához (aztán igérem lakattantam a témáról), a vissza kell mennie dolgozni a kegyeshazúgság volt, a csaj szimplán nem akarta megbántani másuttot, hogy a lányuk egy zsebfúriává változott...
  ezzel másutt csak annyit akarok mondani, hogy ne haragudj meg rá, biztosan még nagyon sokat fog nektek segíteni! de egyszerűen sokkot kapott (ő is, lányod is, te is:). kimásztok ebből, 1000%!

 • 2010.07.20 12:52:21Koriander

  HURRRá köszi anyamadár az infot!

 • 2010.07.20 12:53:58Brumibaby

  Azéárt képzeljük csak el, hogy a gyerek Magyarországon 3 hétig zsebfúria a nagymamájánál... Azért csak jobb, hogy mindez ott történt.

 • 2010.07.20 13:05:41anyamadár

  2010.07.20 12:53:58Brumibaby
  Egyetértek, onnan nem könnyű hazahozni. Szerintem minden rendben lesz az első sok után. A második gyerek megérkezése a legnehezebb...

 • 2010.07.20 13:06:20anyamadár

  sok = sokk

 • 2010.07.20 13:09:19Pandi

  Tudom, hogy kibicként piszok könnyű okosnak lenni, de nekem olyan logikusnak és bölcsnek tűnik, amit Brumi és Rosa tapasztalatból írtak.

  Az se lenne egy percig se jobb, hogy másnál dühöng a nagyobbik egy darabig, aztán, amikor már kezdene kialakulni valami kis összhang a kicsivel, berobban a nagy és mindent fenekestül felforgat és kezdhettek mindent elölről. Legalább az első pár nehéz napon már túl vagytok, ott, a kórházban, hátha otthon egy picit jobb lesz.
  Kitartás!:)

 • 2010.07.20 13:13:29pirosalma

  2010.07.20 12:49:28anyamadár

  Jó hír! :)
  Úgy már túlélhető tuti.

 • 2010.07.20 13:16:22Pandi

  Anyamadár, én is csak most olvasom, a jó híreket.:)
  Azért egy hónap szerencsére elég hosszú idő, addig biztosan sikerül rendezni a sorokat.

 • 2010.07.20 13:23:53Veg_

  2010.07.20 12:49:28anyamadár
  Köszi a jó hirt! Igy könnyebb lesz :)

 • 2010.07.20 14:36:32IrishOak

  Na mondom, benézek van-e már tej, erre itt álla dráma!
  Bár épp eszembe jutott, hogy talán haza kéne már indulni az újszülöttel, de látom épp csomagolnak.(nagyon helyes!ez mo-is így van:-D)
  Az viszont gáz, hogy vissza pattintották a nagyobbik kicsit.No erre még egy babyboom, és kész is hangos bömbölés.(Nekem a szimpla családi hülyeség elszakította a cérnát)

  Tényleg semmi közöm hozzá - De nem megoldás,és nem is túl jó ötlet hogy apa négy hétig otthon marad!!! Az semmit nem old meg.Gondolom ott is van rendkívüli szabi -születés esetére.Itt 3 nap , de általában egy hetet adnak.
  No azt a pár napot kéne kivenni(100%fizu) és holnap reggel bemenni egy Jobcenterbe ott a környéken!keresni egy bébisintért -pénzért!és az egy hét alatt-ha nem jól üzemel- van idő lecserélni is. Reggel 6-tól este 8-ig mindenki együtt van gyorsan kiderül, hogy apa biztonsággal otthon hagyhatja-e őket.
  Apának kb 2 hét múlva fog elfogyni a türelme, és nem valószínű, hogy nagyon respektálnák, hogy ő is otthon figyelje a fű növését.(kivéve, ha mindenki egy hónap szabira megy a cégtől,de akkor apának is kijár egy kis ivászat a barikkal)
  No meg a fizu sem mindegy!!!Ő keres az egész kompániára, úgyhogy a szervezést is úgy kell megoldani! Ha volt pénz magánkórházra, akkor sztem akad dadusra is!
  Tessék okosnak lenni, és előre gondolkodni.Sírni még kb 3-4 napig ér,aztán segítséggel éldegélni.
  Hajrá!!! :-)

 • 2010.07.20 14:52:01drlucifer

  Másutt!
  Jobb lesz idővel. Szerintem pont az viselte meg a nagyot, hogy napokig távol volt tőled. Nagyon az elején vagytok még, ki fog alakulni a két gyerekes élet, meglátod.

 • 2010.07.20 14:55:46cozumel

  Masutt

  most hormongozos az agyad es faj a sebed es kaosz van.
  Elmulik.
  De egyszeruen JOBB bealdozni most az elejen par napot-hetet, mintsem hogy kesobb HONAPOKIG problemad legyen Zuzuval.

  Es csak halkan kerdezem meg: nem gondolkodtatok meg egy bennlakos magyar fiatal lanyon mondjuk az elso par honapra?
  Ugynoksegtol, referenciakkal, tuti lenne valaki.

 • 2010.07.20 15:04:31Zahara

  Nem hiszem el, hogy cozumel leiirta a hormon szót ilyen kontextusban :D
  Másutt, remélem, értékeled! :)

 • 2010.07.20 15:26:51R2D2 & C3PO

  (Nem akarok azzal jönni, hogy én megmondtam. De én megmondtam.
  Így jár az, aki hormonokkal túlfűtött anyákra hallgat és nem józan szinglikre. ;-DDD)

 • 2010.07.20 15:27:28másutt

  Zahara: ertekelem. ;)
  Cozu: sajnos nem opció, sem extra szoba, sem penz, ovira detto, a legolcsobb ovi a kornyeken HETI £250, amu 75ezer ft, de ezt mar nagyon sokszor elmeseltem... De ez van. Nem volt B terv erre a hétre... Utána mar rendben leszek.

 • 2010.07.20 15:32:40Brumibaby

  artu, meg, de mit is?

 • 2010.07.20 15:41:17R2D2 & C3PO

  Én a nagyszülős megoldás pártján voltam. (Én nem zakkantam volna meg, ha a nagyszüleimmel vagyok, mikor hazahozzák a tesóm a kórházból. Az viszont zavaró volt, hogy hozzá sem lehetett érni...)

  Illetve az a véleményem, hogy a gyerekekből kell kiindulni. Az, hogy más gyerekénél mi s hogy működik, az irreleváns egy-egy adott gyerek életére nézve. Akárhogy nézem, az itt kommentelők még csak reprezentatív mintát sem adnak egy-egy kérdésről.
  És lehet, hogy a császár után 2-3 hét pont elegendő haladék lett volna, telefonon pedig meg lett volna az anya-gyerek kapcsolat is. Ezeket a kérdéseket könnyebb úgy megoldani, ha nem a fizikai lehetőségeid leges-legalján élsz. (Bár nem szültem és nem volt még ilyen nagy műtétem sem.)

 • 2010.07.20 15:41:23Ribizlee

  másutt, kitartás! :-)

  amúgy ez nem az a barátnő, akinél a férj nem engedi a gyereket? ha igen, lehet hogy az ő aknamunkája van benne?
  (bocs ha keverem, nálam már memory full)

 • 2010.07.20 15:41:39jazmine

  Másutt, nyilván fizikailag rosszul vagy, de a kicsit még semmi nem érdekli, csakhogy mellette legyél, viszont a nagynak már van lelke, amit ápolni kell, akkor is, ha nagyon nehéz.
  Épp most látok a környezetemben 2 nagyobb gyerek borulását, mert megszületett a kisebb és őt rajongják körül, anyu is vele van és anyu fáradt. és ott apu viszi a nagy gyereket, de annak már a papucsa tele apuval, mert végig lapulta az anyu_nyűgös_mert_terhes-t, a szülés miatti elválást, ennyit bírt...

  (És nagyon próbálok visszaemlékezni, mit csináltam a nagyommal, mikor a kicsik jöttek, remélem, nem ezt...)

 • 2010.07.20 15:42:50másutt

  Luci, a nagy nincsen megviselve, ÉN vagyok megviselve, a pasim, a baratnöm es az ujszülött (amire nem jut elég idö most). A nagy pontosan ugy viselkedik, mint egy hisztis 2,5 éves akit mindenki visszapasszolt nekem (nekunk).

  Mondom, minden okes lesz, ebben 100% vagyok. Ma szar volt, kinorultam, Meg maradtam volna, de nem
  lehetett, most mar 101 oknal fogva.

  Csak nyafogtam, nektek, mert nem volt mas es az egyetlen
  baratnomnek erröl most nem lehet. Nem varok tanacsot, pontosan tudom, hogy ezt ti onnalrol nem tudjatok megoldani...

  Csak a vallatokon sirtam.. ;)

 • 2010.07.20 15:46:35meeko

  És a barátnő azért pár órára besegít, ha már egész napra nem tud?

 • 2010.07.20 15:47:19Anyek

  Na igen, én épp most tervezem, hogy ha az etetés úgy jön ki (nagyon remélem) a hat naposat itthon hagyom az apjával, míg a nagyobbal lemegyek a játszótérre. Kell az, hogy csak rá figyeljek, ha nem akarom, hogy megboruljon.

 • 2010.07.20 15:49:34jazmine

  másutt, a kicsi ilyenkor nincs még megviselve. Egyszerűen többedig gyereknek (és anyunak a többedik gyereknél) nem "jár" az a nyugi, mint az elsőnek/-nél. Viszont cserében rögtön van mellette 1-x tesó, akik lekötik anyu/apu figyelmét.

 • 2010.07.20 15:50:20cozumel

  Koszonjuk Artu.
  hogy a picsaba oldottak meg eddig a nok sugarzo bolcsesseged nelkul, elkepzelni sem tudom.

  Figyi, Masutt, most akkor en is megmondom a tutit: ikreket kell szulni, es akkor nincs ilyen cirkusz :)))

 • 2010.07.20 15:52:39jazmine

  Anyek, jól teszed. Én látom, h anyuk sétálgatnak a kicsivel, beszélgetnek más anyukákkal, hogy kipihenjék a terhességet/szülést/éjszakákat. Közben a nagyok lógnak már anyukákon 2 kedves szóért...
  Tesó-/anyaféltékenység meg van. Szvsz jobb, ha most hangosan...

 • 2010.07.20 15:53:12jazmine

  Cozu, ja, az tényleg sokkal könnyebb :DDD

 • 2010.07.20 15:57:55másutt

  :)
  "No meg a fizu sem mindegy!!!Ő keres az egész kompániára, úgyhogy a szervezést is úgy kell megoldani! Ha volt pénz magánkórházra, akkor sztem akad dadusra is!"
  IDE löjjetek! Mindenkinek, aki heteken at baszogatott, hogy túl gyakran emlitettem a BIZTOSITASunkat a terhesnaplóban. Nalatjatok! :)
  nem eleget!!!

  1. Korhaz ingyen van, biztosito fizeti. Mind az 5 millio forintot.
  2. Pasim szabadsagon van. Fizetetten.

  Okostojas. :)

  na, pakolok.

 • 2010.07.20 16:21:49IrishOak

  Másutt: :-)

  Jól van, nem is vagy Te olyan rosszul!:-)

  Keverd a tápszert, tereld a hisztist, és ne siránkozz:-D

  egyébként meg bocs, hogy a netes bulvárújság(Tünde címkéje) minden olvasmányát nem betűzöm.
  Csak olyan panaszos volt a sírásod...aztán mégse:-)

  na pakolj.

 • 2010.07.20 21:19:22Rosa Rugosa

  Kitartás:)

 • 2010.07.20 21:40:05Felicitasz

  Másutt, jól van. :-) Egy pillanara szó bennszakadt, amikor olvastam, mi van, de aztán továbbolvastam, és látom, meg van oldva.

 • 2010.07.20 22:07:17nembírom

  ja,az állami ovi már meg sem felel.vagy ezek az összegek mely intézményekre vonatkoznak?csak feltételezem,hogy nem állami.

 • 2010.07.20 22:16:32renege

  2010.07.20 22:07:17nembírom

  vagy nincs is állami???? hm?

 • 2010.07.20 22:23:27Felicitasz

  Nembírom, mit jelent az, hogy állami ovi?

  (És szerinted mekkora várólisták vannak, ha a 7 hónapos terhes anyukák "Baby Smith"-t mennek regisztráltatni, abban reménykedve, hogy talán a gyerek 2 és fél évesen tényleg be is jut?)

 • 2010.07.20 22:42:10sikegy

  akkor bizony egyedül kell megoldani.apa meg este tud segíteni.de hogy nincs állami ovi azt nem hiszem.na jóéjt

 • 2010.07.20 23:02:50deborah

  Másutt, megkésve bár, de szívből gratulálok.
  Nekem sajnos nem akar összejönni a második.

  Az oviról kérdezőknek: Nem tudom Angliában hogy van, de Hollandiában nincs állami ovi, semmilyen ingyenes. Amit alapítvány működtet az majdnem ugyanannyiba kerül, mint a magán. Senki nem járatja a gyereket egész héten, olyan drága. És egész évben kell fizetni, ha nem jár nyáron, akkor is.
  Napközi-ugyanez. Heti két délután napközi (az egyik nap fél háromtól!) 405 euró havonta.
  Úgyhogy megértem az ovis gondot.

 • 2010.07.20 23:21:34Vivi a veréb

  Sikegy, van allami ovi. Haromeves kortol. napi harom ora (15 ora egy heten), negyeves kortol kicsit tobb. Maradhat tovabb is, ha perkal a szulo.

 • 2010.07.20 23:46:02Bazsarozsa

  Deborah, hova teszik akkor? Úgy tudom azért az egykeresős modell ott sem dívik. A sok évig otthon levés sem.

 • 2010.07.21 00:07:01deborah

  Bazsarozsa, a legtöbb nő részmunkaidőben dolgozik. Mondjuk 3 napot. A gyerek két napot bölcsiben van, egyet a nagymama vigyáz rá, utána meg otthon van az anya. Divat az apa-nap is: sok hapsi heti 4 napot dolgozik és egyet van a babával, mikor anya dolgozik. Ehhez az apa gyakran 9 vagy 9,5 órát dolgozik 4 napig, ezzel megvan a 36 vagy 38 órás teljes munkahete és fizetése. Itt a teljes munkaidőben dolgozó anya ritka mint a fehér holló.

 • 2010.07.21 01:59:50tildy:)

  masutt: ha tudok segiteni valamiben, segitek. Szoj ugodtan , barmikor.

 • 2010.07.21 19:48:25Ronja

  Szívből gratulálok másutt!
  ( a gyerek 14 éves koráig egyszer lehet megváltoztatni a nevet, utána akárhányszor- ezt mondták az önkormányzaton nekem...szeretnénk megváltoztatni a 3 hós lányunk nevét)

 • 2010.07.21 22:05:35bársony

  Ronja: miért? Egy másik nevet esetleg találóbbnak éreztek most hogy ismeritek a babát?

 • 2010.07.21 22:11:01Magenta

  Ronja,mire? Miért?

 • 2010.07.22 14:32:46Ronja

  jelenleg Emma a gyermek, és vagy Liza vagy Lujza lesz belőle..:) egyszerűen Ő nem egy Emma, illetve nagy bajom h igazán semelyik női név sem tetszik úgy igazán. őrület...(

 • 2010.07.22 14:50:15anyamadár

  2010.07.20 22:42:10sikegy

  Állami óvoda 3 éves kortól van, napi 2,5 óra, utána kemény pénzbe kerül. Hosszú-hosszú várólisták vannak arra is általában.

  Az állami oktatás abban a tanévben jár ingyen a gyereknek mikor betölti az ötöt (négy vagy négy és fél évesen kb.), akkor mehet iskolába "reception class"-ba.
  Az első harmadévben ez napi 2,5 vagy 3,5 óra, utána maradhat teljes napot ami reggel 9-től tart délután 3-ig.

 • 2010.07.26 21:16:57chloé_

  Másutt, most olvastam a nehézségeidet, szerintem nyugodtan keress fel egy családsegítő szervezetet, akár csak a legelső nehéz hetekre, pl. ezt:[link] Úgy emlékszem, te Angliában élsz, a helyi szervezetük:[link] De egyébként biztos van más is ezen kívül (csak én ezt ismerem)! :) Én úgy tudom, pont ilyen esetekre van, amikor "nincs kéznél egy nagymama"...

 • 2010.07.26 22:33:33Lexie

  2010.07.26 21:16:57chloé_
  másutt agyfaszt fog kapni,h te családsegítőt ajánlasz neki :)))) minimum egy nanny Posh Spice ajánlásával. hááát nem ééérted,h minden happy a végén? csak kell egy kis nyifi-nyafi...

 • 2010.07.28 09:56:04kinga1

  Masutt, en is gratulalok! Latom, ezuttal is minden tokeletesen sikerult! ;) Sok boldogsagot!

 • 2010.07.30 08:33:57Rosa Rugosa

  Másutt jól vagy?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta