SZÜLŐSÉG

Hisztis az anyuka vagy csak aggódós?

2010. július 13., kedd 10:25

D. nevű elsőbabás olvasónk, aki bevallottan paramami, az egészségügyre panaszkodik: 9 hónapos kislánya leesett egy 30 centi magas helyről, az ügyeletes pedig ahelyett, hogy megnyugtatta volna őt telefonon, a János Kórház baleseti sebészetére irányította. Az anyuka szerint tudnia kellett volna a telefonos hölgynek, hogy a babának semmi baja, és annyi lett volna a feladata, hogy megnyugtassa őt.

Paramami vagyok, első babával, aki 9 hónapos. Paramami, merthogy korábban sosem felügyeltem kisbabákat, gyerekeket, sok minden újdonság nekem. Pár napja a kisbabám – most először – leesett egy 30 cm magas helyről úgy, hogy csak egy pillanatra nem néztem oda. Ahogy visszafordultam, még a fejét elkaptam estében – szerencsére. Így is hatalmas sírás és nem kisebb pánik (részemről) kerekedett az esetből. A sírás megszűnte után (2 perc) kb. 20 perc "babavizsgálat" kezdődött. Minden végtag, apró babarész érintése fájdalmas sírást eredményez-e? Nem. Babám átvészelte a lebucskázást, sőt, utána megivott majdnem 2 dl tápszert/ tejet. Majd nevetett, és a spanyol-német meccs érdekelte. De én továbbra is rémült voltam. Agyrázkódás? Hirtelen csecsemőhalál?

Van egy papírom a védőnőtől (nyilván rutintalan anyukáknak), ahol az állt, hogy az ügyelet kihívása/ meglátogatása indokolt, ha a gyerek magasból leesett. Hát leesett, de nem magasból. Azért felhívtuk az ügyeletet. Unott női hang közölte félbeszakítva az eset ismertetését, hogy menjek a Jánosba a balesetire, hogy én megnyugodjak, ő nekem nem tud segíteni. Na és ezen vagyok teljesen megdöbbenve. Mert a rövid párbeszéd alapján a hölgy a vonal túlfelén pontosan tudta, hogy a baba jól van, máskülönben úgyis a 104-et tárcsáztam volna. És tudta, hogy engem kell megnyugtatni, más feladat nincsen, de ezt azzal a két szóval, hogy János baleseti – nem sikerült. Este tízkor el tudtam képzelni a balesetit – kitört végtagú, vérző emberek, akik tényleg sürgős segítségre, akár életmentésre szorulnak, ahol várhatok órákat egy csecsemővel, akinek aludnia kellene, és úgy elsőre nincs baja (másodikra ki tudja azt???). Hát nem.

Aztán a paramami (mármint én) szerencsére tudott segítséget kérni a szomszédból – ha már az ügyelettől nem sikerült. Szóval a tapasztaltabb szomszédasszony elmondta, hogy nézzem, hány-e a baba a következő pár órában, zavaros-e a szeme, bevérzik-e a füle, de egyébként az elmondásom alapján szinte kizárt, hogy baja lenne a babának (és ezt valahol én is tudtam a pánik mélyén). Sőt, nemsokára a késői időpont dacára meglátogatott, és konstatálta, hogy a baba nevet, és mivel az eset után teleette magát, szinte kizárt, hogy baja lenne.

A gond szerintem a következő: most azt nem emlegetném fel, hogy korábban tíz éven keresztül kiemelkedő kereset után mennyi tb járulékot fizettem, mert a társadalmi szolidaritás jegyében a magas keresetű többet fizet, a kis keresetű kevesebbet, de az a közös cél, hogy ne legyen különbség, mindenki találjon gyógyulást, ha beteg – és ez így van rendjén. Hanem azt nem értem, hogy aki nyilván hasonló helyzetek, telefonok tucatjait kapja, miért nem segít??? Hiszen az ügyeletes hölgy a telefonban pontosan leszűrte, hogy engem kell megnyugtatni. Nehéz lett volna nyilván életében x ezredszer elmondani, amit végül a szomszédasszony mondott (hány-e, füle bevérzik-e stb.)? Muszáj volt a nem tudok segítenit hallanom? Szerintem olyan kevésbe telt volna segítenie.

Elgondolkodtam, és arra jutottam, hogy elegem van ebből az egészségügyis nyavalygásból. Keveset keresnek – ki nem, kérdem én, ki jön ki a fizetéséből? De még ha aláírjuk is, hogy igen, keveset keresek (egyébként igen!), akkor is, mi lenne ha, a mosógépszerelő unottan jönne, hogy jaj ez a gép is bekrepált, jaj, nem tudok segíteni, hívja a gyártót, miért ilyen vackot gyárt? És a párhuzam ráadásul nagyon sántít, mert a babám egészsége és a mosógép állapota nyilván tök más kategória. De tényleg, csak az eü. dolgozóknak van problémájuk? Miért kell tűrnöm az ő problémáikat, ha a gyerekem egészségéről van szó?

Lehet mondani, hogy hisztis vagyok, de szerintem csak első gyerekes paramami.

D.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.13 19:08:20cozumel

  Bubu

  rossz hirem van.
  amit te elvarsz, az sehol a vilagon nem letezik.
  illetve igen, csak mashogy hivjak.
  telefonos lelkisegelynek.

  de veszhelyzet eseten legkozelebb azert ne oket hivd!

 • 2010.07.13 19:10:07phoboss

  szerintem bubu hivatásos olvir szerente lenni a poronynál és már most meg akarja mutatni, hogy tudja ő növelni a kattintásszámot :)))

 • 2010.07.13 19:10:39Magenta

  falra
  hányt
  borsó

 • 2010.07.13 19:11:31huhhh

  Ockham, áááá, szerintem nem kamu, vagy ha igen, bubu akkor sem a képzelet szüleménye, sajnos. Tölts el egy kis időt az egészségügyben, és rögtön látni fogod, hogy bőven terem az ilyen bubu félékből. Akik szerint lelkiismeretlen hülye mindenki, aki nem úgy menetel, ahogy ők vezényelnek, hanem úgy, ahogy a szakmai meggyőződése diktálja.

 • 2010.07.13 19:13:45Laliath

  Farkasokkal táncoló,
  akkor is beküldik. Csak hogy a legkézenfekvőbbet mondjam, a nyakát is megránthatja úgy, pont a fej megfogása miatt, hogy baj legyen.
  ÉS a 48 órás megfigyelés sem véletlenül annyi mindegyik intézményben. Ahogy gerincsérülés gyanúja esetén 1 hét.
  A teljesen felesleges pedig ilyen esetben nem létezik. Olyan van, hogy szerencsére nem történt semmi, amit csak utólag tudhatsz, de a megfigyelés soha sem felesleges.

 • 2010.07.13 19:16:14Magenta

  Hogy válaszoljak a címben feltett kérdésre:
  - ha a gyerek miatti telefonálásról van szó, akkor aggódós, nagyon helyes
  - ha az eü. miatti nyígásról, akkor meg hisztis.

 • 2010.07.13 19:21:21Ockham

  Hat mondjuk elofordult mar, hogy en sem ertettem egyet orvossal, de attol meg elismertem, hogy a szaktudasa megvan es tobbet latott mint en...

  Hogy kavarjam kicsit a zavarost, elarulom, hogy en mar kaptam olyasmi tajekoztast ejjel ugyelettol, amit azt hiszem bubu szeretett volna.. :))))
  Elosbabaskent meg elso honapban ejjel felrenyelt a lanyom es elkezdett oklendezni, meg mintha nem kapott volna levegot. Felhivtuk az ugyeletet, megkerdeztek szurkul-, kekul-e a baba, elmondtak figyeljuk tovabbra is es ha baj van vigyuk be korhazba. Igaz kozben hallottak a telefonban, hogy szegeny mar keservesen sir, igy biztosan nem fulladt meg..:D

  Ilyen is van..:)

 • 2010.07.13 19:23:48Ockham

  Huha, amugy meg esett le bukfencezve a 7 honapos lanyom az agyrol. Nem sirt sokaig.. Figyeltem a jeleket, sot alvas ido lett volna, de nem is engedtem aludni, nehogy ne vegyuk eszre, ha megis baj lenne.

  Lehet megis be kellett volna vinnem??? :(

 • 2010.07.13 19:28:27bubu5252

  Tünde címkérdését nyilván én tettem fel, kíváncsi voltam. Nem (volt) jellemző rám a hiszti. Viszont most már gyerekem van, tudni akartam, hova tartok.

 • 2010.07.13 19:33:57Ockham

  Hat mar sehova...

 • 2010.07.13 19:34:14meeko

  Bubu, szerinted attól fog javulni az itthoni egészségügyi rendszer, ha telefonon lélekápolást tartanak kezdő anyáknak??
  Ha már nem vitted kórházba, mert úgy ítélted meg, miért nem olvastál utána a neten?

 • 2010.07.13 19:34:16jazmine

  2010.07.13 16:22:39csutkababa,

  én kötelezővé tenném terhesek "oktatását" a nehézlégzésről. Sok gyerek nem kerülne be kórházba (=olcsóbb is lenne). Én ha nem olvasok róla, akkor nem is gyanakszom, de első alkalommal így is kórház lett. És kb. 5 gyerek/2-3 érintett benne...
  Ue. lázcsillapításról és leesett_a_gyerek_beütötte_a_fejét témakör. Terhesen órákat ülünk várva vérnyomás- és súlymérésre, amiket otthon is meg tudok csinálni, védőnő kijön diskurálni az alapfelszerelésről, szülésről - aztán mikortól kezemben a gyerek, nézünk egymásra, mert a szoptatás-pelenkázás-fürdetés-oltások témakörökben még csak-csak tájékoztatás, a többit meg keresd meg magadnak....

 • 2010.07.13 19:36:34jazmine

  2010.07.13 14:56:58Vin,
  nem bizony, elég hozzá, ha van pl. jogsija, az ahhoz szükséges tudás része az agyalapi kopi/agyrázkódás tünetei...

 • 2010.07.13 19:38:57Zahara

  Nem mondom, hogy egyetértek, de értem, hogy bubu mit vár.
  Mikor szombat éjjel hirtelen belázasodott az 5 hónaposunk, felhívtam a mentőket tanácsért (először az ügyeletet hívtam, ahol az unott aszisztens azt mondta, még nincs orvos, és különben is várjam meg, hogy hat-e a lázkúp).
  A pasas totál rendes volt. Kikérdezett, aztán azt mondta, vigyük be az ügyeletre, mert ilyen pici babával nem jó kísérletezgetni, de megmondta, hogy szerinte nem lesz baj. Elmondta az ügyelet pontos címét, hogy mi van a közelben, és még azt is megkérdezte, van-e autónk, hogy odamenjünk. Valami ilyesmit szeretett volna bubu is szerintem.
  Egy másik esetben nem sokkal szülés után hasi görcseim voltam, amitől pánikba estem, és ugyancsak tanácsért felhívtam a mentőket ahol azt tanácsolták (miután mondtam, hogy nem régen szültem, mert gondoltam, fontos lehet) hogy pihenjem ki magam :D Lehetett volna akármi súlyos.
  Még mielőtt.. életemben ez a két alkalom volt, hogy a mentőket hívtam, nem ez a hobbim ám :)

 • 2010.07.13 19:55:44kisfiúkmamája

  Még nem olvastam a kommenteket, mert úgy felbosszantottam magamat a poszton, így elnézést, ha valakit ismételek esetleg.
  Lépjünk azon túl, hogy hogy tud leesni bárhonnan egy 9 hónapos gyerek.
  30 centi az történetesen mintha mondjuk én a 170-nemmel leesnék 1 méter 20-ról.
  Szóval bár a fél szemöldökömet felemeltem már eleve ezen magamban, de biztos előfordul, minden igyekezet ellenére is.

  De ad 1. miért nem a gyerekkórházba mentél vele
  ad 2. ugyan minek viszel eleve orvoshoz egy gyereket, aki a fejét nem ütötte be, a sírást abbahagyta és az eset után jóízűen bekajázott?

  Vagy csak én vagyok nagyon laza anya?
  Én ellenben a nagyot bevittem akkor is a kórházba, mikor tarkóra esett, de aztán már nem bőgött. Biztos ami biztos.
  De ha a fejét nem verte be, nem vérzik sehol, nem fáj, ha nagyon finoman simized, óvatosan megnyomkodod a hasát(mondjuk belső vérzés vagy valami eldugva), akkor minek kell az amúgy is leterhelt egészségügyiseket hisztikkel terhelni?

 • 2010.07.13 20:00:21kisfiúkmamája

  meeko

  hihihi:-D

 • 2010.07.13 20:17:16Farkasokkal táncoló

  Miért ne tudna egy 9 hónapos leesni 30 centiről??? Mindenhonnan le tud esni. Forgolódik az ágyon, aztán a széléhez ér, fordul mégegyet aztán már lenn is van. Én még nem ismerek olyan anyát, akinek valahonnan ne esett volna le a gyereke, vagy ne zúgott volna akkorát mint a győzelmi zászló ANNAK ELLENÉRE, hogy ott állt tőle egy méterre.

  A járni tanuló gyereket ezek szerint minden seggreesésnél be kéne vinni gerincröntgenre? Mert ha én a 174 centimmel csak úgy lazán seggreesek, akkor engem val.szeg be kéne!

 • 2010.07.13 20:23:59mrtta

  már attól a szótól is kiráz a hideg, h "paramami".... milyen kis cuki-muki szócska ez??? te jó ég...ez a szó tökéletesen leírja anyukát...


  nincs még gyerekem, de már most több mindent tudok a témával kapcs.ban, mint ő...vannak dolgok, amihez nem kell diploma csak józan paraszti ész..

  ne, ne próbáljátok meggyőzni őt, az ilyet nem lehet...nincs az a pénz, amiért beismerné, h nincs igaza

 • 2010.07.13 20:30:42bubu5252

  Nahát, nohát, mégiscsak érthető, amit a posztban írtam. Igazából ez (is) volt a kérdésem, hol a határ, mikor balesetire visszük a babát (és 48 óra megfigyelés), és mikor lehet tudni, hogy ez teljesen felesleges, mert a baba jól van? Nem hiszem, hogy ez akárkinek is könnyű, hát nekem biztos nem. Talán rutinos anyukák jobban tudják - én ugyan nem, és ezt is vállalom. Akkor most megint kretén és idióta vagyok????:)))))))))))

 • 2010.07.13 20:33:19bubu5252

  Zahara - és még a többiek - köszönöm!:))))))

 • 2010.07.13 20:34:46meeko

  Bubu, felmerült itt sok-sok konkrét kérdés irányodba, azokra miért nem válaszolsz? Mert ugyanazt mondod el többedszer.

 • 2010.07.13 20:35:54anyamadár

  2010.07.13 20:30:42bubu5252
  Kedves Bubu nem azért mondják itt, hogy szellemileg fékezett habzású vagy mert fogalmad sincs arról, hogy mikor kell indulni a gyerekkel orvoshoz hogyha magasról leesik, hanem mert
  1. basztatod az ügyeletest aki igazából böcsületesen elvégezte a melóját, annyit amennyit megtehetett,
  2. kérkedsz a sok TB befizetéseddel és arra utalgatsz, hogy biztos azért végzi szarul a melóját az ügyeletes, mert keveset keres...

 • 2010.07.13 20:41:22bubu5252

  Kedves meeko,
  Milyen kérdésekre gondolsz?
  Szívesen válaszolok, tedd fel (újra) a kérdést.
  Anyamadár, sztem te nem tudsz olvasni, 2. pont nem ezt írtam....

 • 2010.07.13 20:42:19anyamadár

  Nem. Én nem tudok olvasni. Sőt írni sem tudok. Vakmajmok gépelik ezeket helyettem.. :)))

 • 2010.07.13 20:44:01meeko

  Nem fogom neked kimazsolázni, úgysem érted miről beszélünk itt 10-ből 9-en. Látszik, hogy csak azokat a kommenteket veszi be a fejed, amikről úgy érzed, hogy téged igazolnak.
  Nem is akarlak már meggyőzni.

 • 2010.07.13 20:45:10Zamat

  bubu miért néz a kilenc hónapos gyerek meccset???????
  nálunk is volt már ügyelethívás este 11-kor, elkezdett dőlni a gyerekorrából a híg, vízszerű cucc, orrszívóval, leszív cucc újratermelődik egyre több, a kölök 4 hós volt, anyumat nem akartam felkelteni,telefon, mit csináljunk? elmondták, h mit vegyünk, patikába el, gyerek jobban lett, tudott aludni. nem értem mi a bajod te is ugyanezt kaptad, elmontad, h leesett azonnali válasz volt, h vidd be, legyél hálás kifogtál egy szakmáját magas szinten művelő, lelkiismeretes embert, aki az adott szituban a legjobb megoldást ajánlotta. Uis hiába mondja el a tüneteket, lehet a te gyerekeden nem jelentkezik mind, vagy másként jelentkezik stb. Akik a telefon mellett ülnek millió ilyen hívást kapnak naponta, ezért vágja rá rögtön a választ.

 • 2010.07.13 20:52:20csimota

  kedves bubu

  még egyszer:
  -eme kérdés felmerülhet benned akkor, mikor terhes vagy és bizony, nem a szülésélményre kellene akkora hangsúlyt fektetni, hanem arra, hogy lesz egy kölök, akivel bizony történnek dolgok.
  -pl: milyen színű takonynál mi lehet, normális-e ha napokig nem kakil, hogy vegyem ki a szájából, ami nem odavaló, gáz-e, ha egy hete taknyos és mégse lázas.... nem beszélve az újraélesztésről, fejbeverésről, lázcsillapításról, hogy az ablak csak biztonsági zárral legyen nyitva a negyediken, hogy ha leforrázza magát ne kenj rá zsírt és ha benyalja véletlen a fertőtlenítőt, ne hánytasd meg. Csak pl.
  - ha pedig van neted, márpedig van, akkor csak nagyon kis IQ használat kérdése ezekre rákeresni.
  -mégegyszer elmondom, hogy az ügyelet nem telefonos, hanem személyes, a mentősök meg kedvesek, de azért mentők, mert mentenek. nem kérdezz-felelek
  -szomszédnéni elmondta, mi a helyzet. laikus, de nem hülye. minek kérdezed, ha nem igazán jut el a füleden túlra,a mit mond?
  -ha meg nem rohansz a gyerekkel a kh.-ba vagy du a háziorvoshoz, de bemennél, akkor vidd be az ügyeletre. AZÉRT VAN!!!

 • 2010.07.13 21:04:35phoboss

  Hol a határ?
  bubu: ha te csak és kizárólag megnyugtatást vártál, és az utasítás ellenére sem vitted kórházba a gyereket, akkor számodra ez egyértelműen határon aluli eset volt, nem? Akkor miért is hívtad fel az ügyeletet?
  Amit te vártál tőlük ("És tudta, hogy engem kell megnyugtatni, más feladat nincsen") az NEM a feladatuk, bárhogy is pampogsz.
  Ha az ügyeletet felhívod, ők feltételezik, hogy nyomós okból, és ezért komolyan veszik. Azt teszik, ami a dolguk.

  De én is úgy látom, hogy ezt belátni nem fogod, beismerni végképp nem, ezért én is csak azt remélem hogy idővel azért elgondolkodsz azon, hogy (amint valaki már írta) ha mindenki hülye körülötted, csak te nem, akkor lehet, hogy talán veled lehet valami gond :)

 • 2010.07.13 21:06:37bubu5252

  Ugysem értem, mondta meeko:)))))))))
  Sztem még mindig jobb posztot írni, mint a kommenteket vadászni:)))))))))
  Na én most itt feladtam, mint a véleményét megfogalmazó/ megvédő/ idióta/ kretén:)))))))))

 • 2010.07.13 21:10:48meeko

  :))))))))))) ;)

 • 2010.07.13 21:16:13januar18

  Nagyon off: csimota, te is dokinéni vagy? :)

 • 2010.07.13 22:32:04Erika Viking

  ha annyira félti egy anya a gyerekét, akkor ne engedje kilenc hónaposan tévézni!
  ráér még meccset nézni!

 • 2010.07.14 06:05:23huhhh

  A dolog lényegi részét már régen feladtam, mert bubu tényleg egy önmaga véleményében sziklaszilárdan hívő valaki, akit onnan kimoccantani nem lehet. Már csak azon gondolkodom, miért tér vissza már sokaszor kommentjeiben ez az idióta/kretén motívum, holott senki nem mondott róla ilyet, de kábé az első kommentje óta ezt szajkózza, hogy ő mások szerint egy idióta és/vagy kretén. Értem én persze az elkeseredettségét, mert valószínűleg azt várta, hogy mögé áll a kórus az eü.-fikázásban, de ez most nagyon nem jött be neki, és ennek én valahol nagyon örülök.

 • 2010.07.14 07:19:09Farkasokkal táncoló

  "-pl: milyen színű takonynál mi lehet, normális-e ha napokig nem kakil, hogy vegyem ki a szájából, ami nem odavaló, gáz-e, ha egy hete taknyos és mégse lázas.... nem beszélve az újraélesztésről, fejbeverésről, lázcsillapításról, hogy az ablak csak biztonsági zárral legyen nyitva a negyediken, hogy ha leforrázza magát ne kenj rá zsírt és ha benyalja véletlen a fertőtlenítőt, ne hánytasd meg."

  Ha most véletlenszerűen az utcán elkapnék nem 100, hanem 1000 elsőbabás anyukát, akkor azt hiszem ezek közül nem lenne 10, aki ezekre a kérdésekre ütné vágná a választ.
  Olvasd csak vissza a p.-ot (nem beszélve a többi baba-mama fórumról), ömlesztve vannak benne a hasonszőrű napi kérdések a többiek felé, hogy "mit gondoltok...."?

 • 2010.07.14 07:22:23Farkasokkal táncoló

  Ehhez még hozzájön az, hogy
  aki mondjuk megpróbálja "kiművelni magát", és nem hív orvost, hanem saját szakállára kezeli a gyereket az megkapja, hogy micsoda felelőtlen anya, ilyenkor az orvost kell megkérdezni.

  És NINCSEN klasszikus tünetegyüttes, állandóan van valami ami nem illik bele a képbe. Szóval eslőbabás anyáktól azt várni, hogy azonnal rendelkezzenek egy minimum ötgyerekes anya tapasztalataival, kissé irreális.

 • 2010.07.14 07:31:26sztroberi

  azt még tegnap elfelejtettem, h a szomszédasszony nagyon jó tüneteket sorolt fel, amiket figyelni kell, de gondolom, ha az ember gyereke hány, vérzik a füle, nem tud fókuszálni, magától is eljut arra a következtetésre (akár esés után van, akár nem), hogy valami nincs rendben.

  viszont kimaradt a tünetekből pl. az aluszékonyság, márpedig fejsérülés után ugyebár lehet, nem egy nagyon feltűnő dolog, az ember akár legyinthet is, h elfáradt a nagy ijdetségben, aztán meg reggel mondjuk nem kel fel.

  szóval a telefonos tanács, h kórházba kéne menni, nem épp ördögtől való.

 • 2010.07.14 07:45:50KornéliaHanna

  Ha a gyerek fejre esés után:
  nem sír fel
  elveszti az eszméletét
  fura helyről csillapíthatatlanul vérzik (tehát nem a nyelvét harapta el pl.)
  aluszékony
  hány
  szédeleg, nekimegy dolgoknak
  tekintete dekoncentrált, pl. nem tudja egy érdekes tárgyon tartani a szemét
  akkor azonnal lássa orvos!!!! Ha nem vagy biztos benne, hogy minden 100%ig ok, lássa orvos!!! Eszméletvesztés, vérzés, súlyos sérülés, feltételezett gerinc sérülés esetén pedig mentőt hívni.
  Értem én, hogy te azt akartad kérdezni, hogy mik a komoly gond tünetei, de ő nem tehet mást, mint, hogy azonnal továbbküld. Ez a protokoll

 • 2010.07.14 07:54:20Lapis Lazuli

  Egy könyvajánlat:[link]

 • 2010.07.14 11:19:43bubu5252

  KornéliaHanna: nem tudtam, hogy ez a protokoll! most már legalább tudom:)
  Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!

 • 2010.07.14 13:52:09a szív fészkei

  Na, mi Orbán előtt 100-ban erre neveltünk.[link] Dr. Spock volt a bibliánk, minden - általam ismert - családban ott volt. Csak fellapoztam és kész. Takonyszínekben nem tobzódtam, ha annyira bedugult a kölyök, elő a dokinénit, aki ezért volt fizetve, hogy jöjjön, ha kell, havonta meg amúgy is elnézett.

  Ilyen leesésekre nem emlékszem (én zuhogtam ki piciként a karosszékből - szellemi állapotomat tessék ennek is betudni! :-)),de biztos volt millió ijedelem. Később csonttörés is - nagyobb lelökte öccsét a Tarzan-kötélről - pofáraesés biztos ezerszer, ahogy lépcsőről gurulás is, mert sok volt a kertben belőlük.

  De akkor is - Spock ide vagy más könyv oda -, orvos a legbiztosabb nyugtató. Most arra várni, hogy bukta után aluszékonyan alszik-e, mikortól fog kóvályogni - NR esetét írtam, ott is később lett tragédia - hány-e majd valamikor, szerintem időpocsékolás. Van, hogy minden perc számít, a telefonon csevegésé is - én nem voltam olyan bátor anya, hogy semmi eü. végzettséggel merjek tippelni a dolog súlyosságára. Magam esetében kivárok, de a kölyköm rá van bízva, ott rohanás volt.

  Amúgy forrázásnál, darázscsípésnél nekem az ecet nagyon jól bevált. Ablakot is duplán zártam, szeretett a lányka ott álldigálni a párkányon és nézni kifelé órákig (I. emelet). Én meg mellette őrködtem. Konnektorok mind bevédve, törékeny cuccok elpakolva, stb. De sajna bármi előfordulhat.

 • 2010.07.14 13:53:37a szív fészkei

  rám van bízva

 • 2010.07.14 14:14:09hinta-palinta

  sztorberi, kiegészíteném, hogy nem az aluszékonyság a kizárólagos, hanem a viselkedés megváltozása, ami leginkább az aluszékonyság, de ugyanilyen fontos jel, ha a gyerek furcsán feldobott, bizarr viselkedésű.

 • 2010.07.14 14:21:53hinta-palinta

  Egyébként a szomszédasszonyttanácsok jók, de egy 10 napon belül kiderülő szubdurális, szubarachniodális vérzés diagnosztizálására nem alkalmasak.Gyereket megfogni, elvinni a legközelebbi dokihoz.

 • 2010.07.14 14:35:25Meni

  OFF Bocs, Hinta-palinta kora reggel irtam cukorrol eleg fontos kerdes Csutkahoz. Ha van ket perced, olvass vissza lecci, nagyon kene a velemenyetek, estig el kell dontenem mit csinaljak, a dokimat nem tudom elerni. Koszi! OFF

 • 2010.07.14 15:01:17hinta-palinta

  Meni, írtam, de sok hasznosat nem találsz benne, sajnos.

 • 2010.07.14 21:53:04beddinge

  ez a poszt valami vicc?

  tényleg azt várta, hogy látatlanban, telefonon azt mondják, hogy semmi baja a gyereknek? őt megnyugtatná, ha olyan emberek vennék fel a telefont az ügyeleten akik látatlanban diagnosztizálnak? nem hiszem

  tudna kellett volna, hogy csak őt kell megnyugtatni? honnan? az az ember nem azért van ott

  ha meg ennyire aggódik, azt miért nem tartja gáznak, hogy a 9 hónapos gyerek tévézik

  miután pedig leírja hogy milyen baromi sokat keresett éveken át, jól megmondja, hogy ne sírjon az akinek kevés a pénze és legyen lelkes akkor is ha idióták hívogatják és legyen mindig odaaó munkaerő, az is akit 100 ezerért kiszipolyoznak az egészségügyben (vagy amúgy bárhol) mert miss paramaminak kérdése van. hát nagyszerű.

  bár vicc lenne a poszt, de félek ez a d tényleg ennyire agyatlan

  és egyáltalán a parami miért jófejség? ártalmas faszság, amit ha felfedez magában az ember, törekednie kell arra, hogy változtasson rajta, mert nem szolgálja a gyerek érdekeit sőt. erről nem posztokat kell irogatni, hogy ezzel legitimizálja az ártalmas faszságait

 • 2010.07.14 21:59:49beddinge

  és az ügyeletes teljesen azt csinálta ami a dolga - még cak nem is "teljesített alul" ha sokat keres, ha keveset - ez is elvezethetne egy érdekes beszélgetéshez egyébként a szegényekkel kapcsolatos előítéletekről, de mindegy
  abszurd az egész.

  őrület, komolyan

 • 2010.07.15 18:19:25mspoppy

  bubu,

  én csak azt nem értem, hogy első körben miért nem a védőnőt vagy a gyerekdokit hívtad, ill. ha az ügyelettel elégedetlen voltál, miért nem őket hívtad második körben, miért a szomszédasszonyhoz szaladtál?

 • 2010.07.15 18:36:29mspoppy

  Nyaralás alatt a kisfiam estére belázasodott. Kapott hűtőfürdőt, borogatást, lázcsillapítót. Másnap bevittem a helyi rendelőbe. Az orvos megvizsgálta, középfülgyulladást állapított meg. Írt fel antibiotikumot.

  Utána felhívtam a gyerekorvosunkat, mert jobb szeretem, ha ő is mindig tud róla, hogy mi van a gyerekekkel - hiszen ő a kezelőorvosuk; és mert a másik orvos kissé szűkszavú volt.
  A gyerekdokink javasolt még egy fájdalomcsillapító fülcseppet. Nem azért hívtam, hogy a lelkemet ápoltassam vele, de megnyugtatott, hogy vele is beszélhettem.

  Előfordul, hogy az eü.-ben dolgozók nem (sem) úgy reagálnak a kérésünkre, ahogy azt várnánk - de ha SENKI NINCS közülük, akihez bizalommal fordulhatnánk akár az olyan jellegű megkeresésekkel, mint D.-é, akkor talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy vajon tényleg mindenki szembe jön-e az autópályán.

 • 2010.07.15 19:37:47bubu5252

  mspoppy
  mert már elmúlt este kilenc. a szomszédasszony egyszer korábban mondta, hogy akár éjjel is hívhatom, ha gond van, míg a védőnő, és a doki is azt mondta, este nyolc után - ügyelet.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta