SZÜLŐSÉG

Fejsérüléseket okozhat a biztonsági gyermekülés

2010. július 9., péntek 10:32 |

Sokan a biztonsági gyermekülést az autóból kivéve pihenőszékként, hordozóként használják, mert nincsenek tisztában vele, hogy számos baleset forrása lehet. Leggyakrabban kiesik belőle a baba, vagy maga a hordozó esik le asztalról, bevásárlókocsiról, vagy túl puha felületre helyezve felborul, írja a Gyermekévek.

Ugyanakkor nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyereket biztonsági gyermekülés nélkül autóban utaztató szülők felelőtlenek és a gyermekük testi épségét, életét veszélyeztetik. A jogszabály szerint 3 évesnél fiatalabb gyermek kizárólag megfelelő biztonsági gyermekülésben szállítható az autóban.

Egy amerikai vizsgálat szerint a gyermekülések 76 százalékát nem az előírásoknak megfelelően használják. A Cincinnati Children's Hospital ortopédsebészei azokat a baleseteket elemezték 2003 és 2007 között, amikor az autóból kiemelt gyermekülés okozta a balesetet. A kórház sürgősségi osztályának adatai szerint közel kétezer olyan eset fordult elő, amikor a gyermekülés nem rendeltetésszerű használata miatt szenvedett balesetet a csecsemő.

A balesetben megsérült babák 62 százaléka 4 hónaposnál fiatalabb volt, de az átlagéletkor is alig haladta meg a 4 hónapot. A balesetek fele otthon következett be és 8 százaléknál olyan súlyos sérüléseket találtak, amelyek kórházi ellátást tettek szükségessé. A gyermekülésből kiesett csecsemők 84 százaléka fejsérüléseket szenved, de nem ritkák a nyaki sérülések sem.

A helytelen használat következménye legtöbbször az, hogy az autóból kiemelt ülésből kiesik a baba, vagy a magasra (pultra, asztalra, bevásárlókocsira) tett gyermekülés esik le, benne a magatehetetlen csecsemővel. Ha túl puha felületre helyezik a hordozót, felborulhat, így okozva sérüléseket a kicsinek.

A kutatást végző szakemberek szerint a balesetek oka, hogy a szülők úgy gondolják, a csecsemő nem képes még hirtelen mozdulatokra, ezért gyakran felügyelet nélkül hagyják őket - anélkül, hogy a biztonságos rögzítésről gondoskodnának. A másik ok, hogy a szülők gyakran olyan helyre teszik a gyerekülést, ahol jól látják – szemmagasságba –, ez pedig a leesés veszélyét hordozza magában.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.11 09:18:03pirosalma

  2010.07.10 22:44:10Farkasokkal táncoló

  Renege leírta, amit gondolok:
  gondolom, azért egy család nem veszi meg az összes forgalomban levő segédeszközt. itt csak az a jó, hogy meg van a lehetőséged kiválasztani azt, ami neked személy szerint nélkülözhetetlen, és ami lehet, hogy másnak meg egyáltalán nem kell.

  Szóval, mindenkinek más tartozik a felesleges és hasznos kategóriákba.
  Nekünk például nem volt cumink, utazóágyunk, baldachin a kiságy fölött és a többi. Valaki meg ezeket gondolja baromi hasznosnak és lehet.

 • 2010.07.11 09:27:06pirosalma

  2010.07.11 00:01:36no comment 01

  Hát, ha az a baba nyeklett-nyaklott, akkor vagy nem hordozókendőben volt, vagy rosszul volt felkötve.

 • 2010.07.11 21:11:21aktiluajalog

  2010.07.10 11:11:38Evita1

  Evita története mellett eléggé elsiklottatok. Pedig nagy felelőtlenség kivenni a hordozóból (menet közben) - a kicsit.(Ráadásul büntetendő is...) Hogy dolgozná föl, ha épp akkor beléjük menne egy autó, a kicsi pedig kirepülne? Egy anyának felkészültnek kell lennie mindig, minden időben. Mi is mentünk időpontra, ismeretlen helyre is, de ha sírt, soha nem vettem ki. (Nem is fogom.) Előző este, vagy aznap reggel fejtem tejet cumisüvegbe és vittem. Nem volt semmi gond.
  Evita, ha még olvasod a kommenteket, azt javaslom, mindig készülj föl minden eshetőségre, mert bármi történhet.

  Hordozásról annyit, hogy mi a rendelőbe kenguruval megyünk, mert sajnos nem merem kint hagyni a babakocsit... Ez bevált. (Van kendőnk, de tényleg nyeklett-nyaklott, illetve nem szerette a kisfiam, utána vettük a kengurut. No, azt nagyon szereti :))
  Az utazóágyról írta valaki,hogy neki fölösleges, nekünk viszont nagyon kell, mert amikor a szüleimhez megyünk, abban alszik.
  Ennyit szerettem volna. Jó éjszakát!

 • 2010.07.11 23:15:33rath.dinen

  Anketto: amikor Matyóföldön nyaraltunk, a skanzenben mi rákérdeztünk erre. Ugye egyetlen fűtött szoba volt, ott aludt mindenki.

  A legkisebb bölcsőben, az eggyel nagyobb (1 éves körüli) meg a kemencesutban, az volt a legmenőbb hely, mert onnan nem esett le és jó meleg volt. A nagyobb gyerekek a kemence párkányán körbe, illetve a fal mellett álló padokon. Látva a padokat, megkérdeztük, hogy nem estek-e le a gyerekek, azt mondta, de igen, rendszeresen.

  A nagyobb fiúk aztán meg kint aludtak az apjukkal az istállóban (mert apuka az istállóban aludt, ergó nem szexelt ágyban :-)) ).

  A gyerekeket, amikor már ültek, egy "ülcsi" nevű szalmafonatú kosárfélében tárolták, ami nem borult fel. Volt fából a bébimobilra hasonlító, de kerék nélküli ketrecszerűség, ami szintén rögzítette a gyereket. Ezekben sokat üvöltöttek, amíg anyuka a házimunkát végezte.

  De mondjuk nekem olyan rokonom is van, akit konkrétan egy neki derékig érő gödörben tartottak, amíg az anyja a földeken dolgozott mellette.

 • 2010.07.11 23:40:29tildy:)

  baatnom azt irta , nem is érti, miért nem jutott eszébe az első gyereknél , hogy beszerezzen egy hordozókendőt.

 • 2010.07.11 23:49:57Wish1973

  nem elsiklottunk, csak már 100x átrágtuk a témát. amúgy az én 2. gyerekem nem tudott cumisüvegből inni, úgyhogy ez nem lett volna opció. és persze a menet közben itatásnak is vannak kockázatai.
  szóval maradjunk abban, h inkább sírjon.
  de, ahogy egy hónapokkal ezelőtti posztba is nagy karate volt ez ügyben, most is azt mondom, h nincs vita a bekötve ülésről, azért az emberek többnyire épségben eljutnak A-ból B-be, és nem lehet mindig azon kattogni, h hátha most halunk meg.

 • 2010.07.11 23:52:22rath.dinen

  Nekem volt egy-két cucc, amit csak a másodiknak vettünk meg, mert az elsőnél vhogy olyan életmódot éltünk, hogy semmi szükségünk nem volt rá, a másodiknál meg áldottuk azt, aki feltalálta. Meg olyan, ami az egyik gyereknél bejött, a másik tett rá magasról vagy irritálta.

  Pl a hordozókendő-babakocsi döntés nagyon sokban függ (a baba méretén és anyuka kondícióján kívül) attól, hogy hova és milyen közlekedési eszközzel mész a gyerekkel, ott mit akarsz csinálni és hány gyerek jön még veled, illetve mennyi csomaggal fogsz majd hazatérni.

  Teljesen felesleges beszólogatni egymásnak. Elég, ha más környékre, más beosztású-méretű lakásba költözöl, és megéled, hogy teljesen más holmikat fogsz életmentőnek érezni.

 • 2010.07.12 09:00:08Zamat

  na úgy látom egyesekből már megint kitörtakútúra:))))
  Ft azért nem viszi ölben a gyereket, mert úgy gondolja, h jobb megoldás kendőben hurcolni, neki ez vált be.
  És igen rengeteg fölösleges baromságot lehet kapni, amit ezerrel próbálnak rádsózni, mint hihetetlen, a gyerek egészsége, értelmi fejlődése szempontjából elengethetetlen dolgot, a sok jószándékú, de bepalizott ember meg megveszi, aztán rájön, h felesleges és gyorsan továbbpaszolja vkinek. Nekem nagyon nagy szerencsém van, h a gyerekdoki, meg a védőnő is már vagy 30 éve a pályán vannak, rengeteg gyereket láttak, iszonyt mennyiségű hihetetlen felfedezésen és irányzaton vannak túl, és csak azt adják tovább, ami tényleg bevált, ha vkit érdekel szívesen leírom, h mik azok, kb. 5 db alaptudnivaló van.

 • 2010.07.12 09:02:31Zamat

  mármint a második sor ft-nek szólt, h vki miért nem viszi az ölében a kölyköt.

 • 2010.07.12 09:08:55rath.dinen

  Na, Zamat, halljuk a tutit! :-)

 • 2010.07.12 09:43:01Zamat

  tessék, persze lehet vele vitatkozni:)))), ja és természetesen csak egészséges, normál súllyal, időre született gyerekekre vonatkozik.
  a gyereknek legyen külön ágya (ezt egyébként a kórházban is a lelkünkre kötötték), eleinte kb.3 óránként egyen a gyerek, később ahogy nő kb.4 óránként, az éjszakai szoptatást, ha már elég erős iktassuk ki (kb. 2 hó), 4 hónapos korától kezdjünk neki gyümölcsöt adni, 6 hónapos korától pedig indulhat a hozzátáplálás, a gyereknek a kötelező oltásokon kívül a rota és streptoccus (vagy staphilo hát erre már nem emlékszem, mindig keverem a kettőt) elleni oltás érdemes beadatni, ill. a gyerek evéshez kapcsolódó dolgait(cumi+üveg, mellszívó, stb.) tartsuk elkülönítve és legyen külön szivacs a mosogatásukhoz, valamint felejtsük el a gyári babakozmetikumokat, a gyógyszertári sokkal jobb.
  na ennyi volt az okosság, nálam bevált eddig még, mondjuk nekem álomgyerekem van:))))))

 • 2010.07.12 09:52:02Farkasokkal táncoló

  Zamat ez gyerekkkííííínzáááás!!!:-)))

 • 2010.07.12 09:52:10Lapis Lazuli

  Na, én azon fortyantam fel, FT ezt írja: "Az, hogy valaki egyszerűen csak ölbeveszi az mára már nem is opció?" Mára... engem a "mára" zavar, de már ezt is megrágtuk ezerszer. Dehogynem opció. Meg a kendő is opció, ahogy _régen_ is opció volt. Kb ennyit akartam. Hogy legalább ebbe ne kutyuljuk már ezt a "mára", vs "régen" dolgot.

 • 2010.07.12 10:02:03renege

  Hát Zamat, én vitatkoznék ezekkel az alaptudnivalókkal, bár gondolom, felesleges.

 • 2010.07.12 10:03:03Zamat

  LL a mára az valóban nem szerencsés megfogalmazás, mert a kendő az elég régóta része a gyerekhurcibálásnak kb, mióta léteznek nagyobb rongydarabok:))

 • 2010.07.12 10:05:23Zamat

  renege mondom LEHET vele vitatkozni, ezeket csak elmondják és vagy betartod vagy nem, vagy csak részben, de nekik ez volt a 30 év alatt összegyűjtött tapasztalatuk, nem szentírás, csak egy lehetőség, én többé kevésbé betartottam/tom és nálunk működik.

 • 2010.07.12 10:07:50Zamat

  de ebben a kérdésben teljesen osztom másutt véleményét, ígyis úgyis felnő a gyerek.

 • 2010.07.12 10:08:57muha_ha

  Lehetőségek az opció szó elhagyására:

  esély, sansz, alkalom, mód, eshetőség,
  választási lehetőség, választás, alternatíva, és így tovább... :D

 • 2010.07.12 11:08:24sobri jóskáné

  Ha valaki mégis hordozót akar babakocsira tenni, annak szerintem érdemes megnéznie a Besafe Izisleep hordozóját. Csak mert ha kiveszed az autóból, és Maxi Cosi adapteres a babakocsid, rá tudod tenni a vázra, és nem kell görnyednie a gyereknek, mert vízszintesre dönthető a hordozó. Azért van választási lehetőség ebben is.

 • 2010.07.12 13:03:49rath.dinen

  Hát, Zamat, ennek a legtöbbje kb annyira "alap", mint hogy csak kendő vagy csak babakocsi... mi egy csomó mindent nem így csináltunk, és úgy vált be...

  Nekem ebből az a tanulság, hogy nincsen univerzális okosság meg örök tutiság, ezeket a 30 éves tapasztalatokat egy közepesen edzett kismama csuklóból lenyomja. Ahogy gondolom az én tutiságaimat is. Bár mint írtam, nekem nagy élmény volt a költözés, hogy az menniyre más cuccokat tesz szükségessé pl. Azóta még kevésbé hiszek az univerzális receptekben.

 • 2010.07.12 13:12:52LogiCa

  Mondjátok ha tévedek, de az "univerzális okosság" az egy gyerekesek (én is az vagyok még!) körében elterjedtebb. Hány olyan esetet láttam, hogy a második gyereknek teljesen mások az igényei, és a szülők kénytelenek rájönni, hogy nem az összes gyerek olyan mint az elsőszülöttük.

 • 2010.07.12 13:15:46pirosalma

  2010.07.12 13:03:49rath.dinen

  Csatlakozom.
  Még jó, hogy az én védőnőm egy halk szavú aranyos nő és nem érdekelte, ha a fülem mellett elengedtem a 30 éves tapasztalatait.

 • 2010.07.12 13:19:26anyamadár

  2010.07.12 13:12:52LogiCa
  Az ELSŐgyerekesek körében elterjedt. Mikor megszületik a kicsi mindenki hirtelen kurvaokos lesz mint Tutajos a Tüskevárból horgászat ügyében, amikor azt hiszi mindent tud mert egyszer felengedték egy tutajra, meg nézte a horgászokat a Dunaparton.

  Aztán jön a feketeleves - az első hisztik, kiborulások, konyhai edényföldhözvágás, aztán a többség visszaszelidül aztán van aki sosem gyógyul meg...

 • 2010.07.12 13:22:10pirosalma

  2010.07.12 13:12:52LogiCa

  Vagy azok körében, akiknek "jó" babájuk van.

 • 2010.07.12 13:27:35LogiCa

  pirosalma
  Nekünk nagyjából "jó" babánk van. :)
  Naponta mondogatom is magamnak, hogy Nem minden gyerek ilyen, nem minden gyerek ilyen, nem minden gyerek ilyen. Nem szeretnék nagyot koppanni a kistesóval.

 • 2010.07.12 13:31:52pirosalma

  2010.07.12 13:27:35LogiCa

  Az enyém is jó! baba. Csak sokat sírt meg nem aludt. :)
  Utálom ezt a megkülönböztetést egyébként.

  Én meg örülnék, ha másodjára nem koppannék.
  De ha ugyanazt kell végigzongoráznom, legalább fel vagyok rá készülve, és tudom, hogy túl lehet élni. :)

 • 2010.07.12 13:55:28Laliath

  2010.07.12 13:27:35LogiCa

  ez közel azonos az én mantrámhoz :)
  nagyon "jó" baba az első, és pang bennem mélyen egy piszkosul nagy para, hogy a másodikkal nagyot fogunk szívni :P

 • 2010.07.12 13:56:47renege

  Ne izguljatok, vannak olyan szerencsések, akiknek jó baba után egy másképpen jó baba jön :D

 • 2010.07.12 14:01:44pirosalma

  2010.07.12 13:55:28Laliath

  Azért kívánom, hogy ne így legyen! :)

 • 2010.07.12 14:06:01LogiCa

  Az én parám is kb a nagy születésétől tart. Valahogy folyton az motoszkál bennem, hogy meg lesz ennek még a böjtje.
  A dokimmal beszéltünk erről a 6 hetes kontrollon, amikor megdicsért, hogy ő azért nyúzottabb anyukákkal szokott találkozni. Az ő anyja mondta neki, ha ő születik elsőnek, akkor tutira egyke marad...

 • 2010.07.12 15:07:43Zamat

  és akinél ezek a dolgok nem váltak be, az miért volt, kipróbálta, de nem jött be, vagy eleve más dologgal próbálkozott?

 • 2010.07.12 15:18:44Zamat

  2010.07.12 13:03:49rath.dinen
  a közepesen edzett kismama meg valószínűtlen, h találkozott annyi babával, mint egy 30 éve gyakorló orvos/védőnő, a tapasztalat nagy úr, de természetesen mindenki a saját gyerekénél úgy intézi, ahogy akarja és a legjobbnak látja, nekem bevált, amit tanácsoltak, ennyi. én meg leírtam ide, mindenki azt kezd vele, amit akar.

 • 2010.07.12 15:46:11Anke-tto

  2010.07.11 23:15:33 rath.dinen
  köszi, köszi, hogy ezt megosztottad, nagyon érdekes. Utólag sajnálom, hogy ilyen részleteket annak idején nem kérdeztem meg a nagyszüleimtől.

 • 2010.07.12 15:48:07Anke-tto

  2010.07.12 09:43:01 Zamat
  "4 hónapos korától kezdjünk neki gyümölcsöt adni, 6 hónapos korától pedig indulhat a hozzátáplálás"
  Nem akarok kötekedni, de..
  de a gyümölcs az már hozzátáplálásnak számít. :)

  A másik a tapasztalatról: a nagyanyám ismert olyan orvost, akinek az volt a 30 év tapasztalata, hogy az érvágás mindenre tuti gyógyír. :)

 • 2010.07.13 10:18:01linn

  Nekem esélyem sem volt hordozni a lányomat, akárhányszor megpróbáltam valamibe betenni, lehányt. A legkisebb rázkódástól is.
  ;)

 • 2010.07.13 23:55:30Evita1

  Olvastam a válaszokat! 2010.07.11 21:11:21aktiluajalog Neked válaszolok.. Probáltuk ezt a megoldást hogy lefejtem reggel vagy este a tejet és azt odaadni neki üvegből ugy hogy megállunk valahol.Hát az én Picurom egyszerűen nem akarja elfogadni. Se a tejet,se vizet,teát se! Még ebben a nagy melegben AMI most van. Ha ki is veszem akkor nagyon szoktam fogni és vigyázok rá. De eddig ez csak 1szer fordult elő. Egyébként ő a cumit se fogadja el. (Mondjuk lehet hogy jól teszi de ez egy külön poszt lehetne hogy Cumi vagy NEM cumi:D)

 • 2010.07.13 23:56:02Evita1

  Szóval most sem fogadja el...

 • 2010.07.14 07:31:23Wish1973

  Zamat, a ti gyerekorvosotok a mienk?
  nekünk uezeket mondta, és működött. amit "nagy alterosan" a kicsivel másképp csináltam, az mind bukó volt.
  és lehet ám huhogni, nekem nem fáj, de nálunk a spock nagyon bevált.

 • 2010.07.14 07:41:38Farkasokkal táncoló

  Nálunk is Spock volt a biblia, és szerintem ma sem időszerűtlen.

  És a mi védőnőnk, gyerekorvosnőnk is szinte szórul szóra ugyanezeket tanácsolta.

 • 2010.07.14 08:07:44Wish1973

  most megkerestem a polcon, és megnéztem. az 1. kiadás '45-ös, de azóta rendre átdolgozták, már társszerzője is van, úgyhogy, aki elavultságra hivatkozik, ne gondolja, h ez a dinók idejéből itt ragadt őskövület. ahogy belelapoztam, tele van ma is nagyon trendinek számító gondolattal pl. a folyadékpótlásról,sterilizálásról. meg szivargyújtóról működő ételmelegítőről.de lélekkel kapcsolatos dolgokat is nagyon "modernül" lát, láttat. sztem egy csomóan loptak tőle, és akik itt és más fórumokon azt hangoztatják, h fúj spock, nem is sejtik, h mennyire spockos dolgokat csinálnak, csak vhol máshol olvasták. viszont azáltal, h nem vmi átszellemült alternatív picsa írta, csak azért, mert neki van 1 vagy 2 gyereke, nekem sokkal hitelesebb.
  bár tudom, h a tegnapi csernusozás után én már nem lehetek hiteles

 • 2010.07.14 08:22:02Farkasokkal táncoló

  Nekem az volt a jó Spock könyvben, hogy oylan megnyugtató volt vagy hogy is fejezzem ki magam. Azt olvastam ki belőle, hogy amiken én rugózok, azok teljesen hétköznapi normális dolgok, meg ilyesmi.

  Pl. amit a nevelésről írt általában azzal nagyon is egyetértettem: határozottan ki kell jelölni a határokat, de azokon belül a gyereknek szabadon lehet mozogni. Ilyen példák voltak benne, hogy olyat senki ne mondjon, hogy "egy kicsit fröcskölhetsz de ne nagyon", mert vagy fröcskölhet valaki vagy nem. Meg hogy választhat a gyerek ruhát, de ne a szekrényből, hanem adjuk elé a piros kötényt meg a kék kötényt, és kérdezzük meg ezek közül melyiket akarja felvenni. Meg hogy az evésnél is választhat a lekváros kenyér vagy a vajas kenyér közül, de nem étlapról rendelhet, ilyesmik. Addig senki nem adott még csak nyomaiban sem nevelési tanácsokat.

  Volt a tévében egy sorozat (te már biztosan nem emlékszel rá) Családi kör volt a címe, abban volt szó a nevelési problémákról, de ott általában mindig valami komolyabb dologról volt szó, pl. hogy mit tegyünk, ha a szülők elválnak, vagy meghal a nagymama, ilyesmik. A mindennapokról alig volt szó... :-)

 • 2010.07.14 08:37:02renege

  Evita1, de, ha megállsz, akkor már nem kell a lefejt tej, nyugodtan megszoptathatod a parkolóban. (gondolom, amúgy meg a mozgó járműben tetted, az még bonyolultabb lehet).

  Itt a lényeg, hogy mozgó járműben ne vedd ki a gyereket a hordozóból. És szerintem mondjuk ne is etesd abban.

 • 2010.07.14 08:38:46Wish1973

  kedves, h azt feltételezd, h nem emléxem a családi körre:)
  pedig de. mindig néztük. nem meglepő módon egyre emlékszem konkrétan, amikor táborozni voltak gyerekek, és az egyik szégyellte, h elváltak a szülei, aztán kiderült, h nincs is ezzel egyedül. megalapították az ESZGY-t. elvált szülők gyereke-klubot.
  a spockra visszatérve. amikor a lányom született-10 éve- még nem nagyon volt net, ami volt, az nem volt vmi sok. talán könnyebb is, ha nem hatszáz -féle, egymásnak tök ellentmondó infóhalmazból kell mazsolázni. mindenesetre, ha bmi gondom volt, a tárgymutatóban rögtön megtaláltam, és nem kellett folyton a gyerekorvost hívogatnom olyan dolgokért, ami nem is az ő kompetenciája. a védőnőnkről itt most nem emlékeznék meg könnybe lábadt szemekkel:D

 • 2010.07.14 08:45:01renege

  Ft, a szekrényből ruhaválasztás miért nem jó megoldás?

 • 2010.07.14 08:54:16Farkasokkal táncoló

  Mert elképzelhető, hogy télvíz idején nyári ruhát és csipkés bokafix zoknit választ. De szerintem nem is életszerű, hogy a szülő reggel kitárja a szekrény ajtaját és azt mondja az ovodásának vagy bölcsödésének, hogy válassz kis bogaram.

 • 2010.07.14 10:03:33Evita1

  Amikor időnk engedi akkor mindig megállunk,vagy csak a kórházban adok neki enni.De már ugyis "nagy" tehát jobban kibirja azt a kis időt. Multkor sajnos az álló kocsiban szoptattam meg és egy ember beszólt az első ülésen lehuzott ablaknál hogy mit képzelek magamról. Nem az utcán kell szoptatni.. Hát ez milyen?

 • 2010.07.14 10:17:30renege

  Ft, nálunk pedig így működik.
  mondjuk nem tárom ki a szekrény ajtaját, mert odamegy magától.
  Néha előfordul, hogy 30 fokban felveszi a pamut hosszú nadrágot, ami amúgy elég vékony, de ráhagyom. Majd, ha melege van, leveszi.
  Télen még sosem akart rövid nadrágot húzni.

  Viszont, mivel szabad a választás már nagyon rég óta, így bizony engedi, hogy tanácsoljak neki dolgokat. Pl télen, hogy vegyen atlétatrikót. Nyáron meg, hogy inkább rövid ujjút. Tök jól működik. szerintem azért a gyerek sem hülye.

 • 2010.07.14 10:19:04pirosalma

  2010.07.14 10:03:33Evita1

  Az bunkó és kész! :D Ne foglalkozz ilyen hülyékkel!
  Nem az utcán, hanem az autóban szoptattad. Egyébként is mit bámulgat befele.
  És ha nagyon muszáj, és az utcán diszkréten (nem a csöcs kidob akció) szoptat valaki, az se gáz!

 • 2010.07.14 10:28:48Rosa Rugosa

  Na, a nagy szabad világban, amikor boldog boldogtalan a fenekét és a cickóját mutogatja miért akadnak ki ilyenen emberek?

  Az iskolában van egy tabló, amin régi képek vannak, ott egy fotó egy vasútállomásról, ahol a talpig beöltözött fejkendős nőci a peronon a padon szoptatja a gyereket. Senki nem bámulja.
  Akkor nem volt ciki, amikor még a teljes lefedettség volt a divat?

 • 2010.07.14 10:31:28pirosalma

  2010.07.14 10:28:48Rosa Rugosa

  Na, a nagy szabad világban, amikor boldog boldogtalan a fenekét és a cickóját mutogatja miért akadnak ki ilyenen emberek?

  Ez az. :(

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta