SZÜLŐSÉG

Szexbemutatóval világosítják fel egy amerikai középiskola diákjait

2010. július 8., csütörtök 08:36

Iskolai felvilágosítás – mindenkinek más jut eszébe a kifejezés hallatán. Van, akinek a méhecskék és a virágok kapcsolatáról mesélő idősödő védőnő képe rémlik fel, de nem városi legenda a fiatalokat is érdeklő, pergő és izgalmas felvilágosító óra sem – mint ahogyan egy korábbi cikkünkben beszélt erről egy fiatal doktornő, aki a gyakorlatban is rendszeresen kipróbálja, tud-e olyat és úgy beszélni a diákoknak a témáról, hogy az ne csak hasznos, hanem érdekes is legyen. Ő a fiatalok megnyerését tartja kulcsfontosságúnak, de valószínűleg ugyanilyen fontos a szülők megnyerése is, mert enélkül a legjobb ötletek is eleve kudarcra vannak ítélve.

Ennek szép példáját adta a közelmúltban egy amerikai középiskola kezdeményezése, amikor az erre szánt témahéten többek között gyakorlati bemutatót is kaptak a gyerekek mindarról, amit a szexuális felvilágosítással foglalkozó Planned Parenthood szakembere fontosnak tartott a témában. Ennek keretében például anatómiai pontosságú férfi nemi szerven mutatta be az óvszer felhelyezésének mikéntjét, részletesen elmagyarázta és szemléltette a nőgyógyászati vizsgálat menetét, sőt állatfigurák segítségével eljátszotta azt is, mi történik egy nemi aktus során.

A Fox News Radiohírportáljának cikkéből nem derül ki, hogy a diákok miként fogadták, hogy a korábbiaktól gyökeresen más felfogás szerint zajlott a felvilágosító óra, a szülői reakciók alapján azonban úgy tűnik, hogy hiba csúszott az ügymenetbe. Az egyik szülő például elfogadhatatlannak tartja, hogy az iskola falai között bárki is bemutatót tartson az intim együttlét menetéről, és a szemléltetésre használt képeket is nemes egyszerűséggel a pornográfia kategóriájába sorolta. Colleen Dostal összességében úgy vélte, hogy nemi felvilágosítás címszó alatt közönséges szexbemutatón vettek részt a gyerekek, amire be sem engedte volna 14 éves fiát, ha előre tudja, miknek lesz ott szem- és fültanúja a gyerek.

A felháborodott szülők ezerféle indokkal panaszolták be az órát tartó Jennifer Hornert, melyek között szerepelt többek között az is, hogy az abortuszt népszerűsítette a gyerekek előtt. Horner meglepődésének és csalódottságának adott hangot a szülői reakciókat hallva, ugyanakkor határozottan visszautasította, hogy bármelyik gyereket is abortuszra buzdítanák. Becslése szerint a terhességmegszakítás kérdése körülbelül 1 százalékot képvisel az általuk nyújtott ismeretek között, míg a fennmaradó 99 százalékban a megelőzésen van a hangsúly. Ennek keretében a téma minden aspektusát igyekezett sorra venni, kezdve az egészséges életmódtól és a biológiai alapoktól a fogamzásgátlási módszereken és nemi úton terjedő betegségeken át a biztonságos nemi aktusig.

A valóság sarkításának minősítette azt a szülői vádat, miszerint azt tanította volna a gyerekeknek, hogy „a nemi élettől való teljes önmegtartóztatás alternatívája az óvszerhasználat” lenne. Ők valójában azt közvetítik a gyerekek számára, hogy az absztinencia az egyetlen biztos módszer a terhesség és a nemi betegségek elkerülésére. Végül kiemelte, hogy több iowai iskolában is tartanak rendszeresen felvilágosító órákat, melyek mindenhol kedvező fogadtatásra találnak, és ez volt az egyetlen negatív visszajelzés a szülők részéről. Munkájuk eredményességét statisztikai adatokkal is bizonyította, melyek szerint Iowa a kamaszkori terhességek és a Chlamydia-fertőzések tekintetében is jó helyen áll az amerikai államok sorában.

A panasszal foglalkozó tanfelügyelő, Dick Profit a World Herald című lap kérdésére elmondta, hogy a szülők nem utasították el olyan egyértelműen az újszerű felvilágosító óra ötletét, mint az néhány szülő hangos felháborodása alapján tűnik, hiszen legalább annyian üdvözölték a gyakorlatias szemléletet, mint ahányan kifogásolták azt. Azt mondja, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás politikai, vallási és nevelési szempontból is kényes kérdés, ezért igen keskeny mezsgyén kell egyensúlyozniuk az ezzel foglalkozó szakembereknek ahhoz, hogy mindenki megelégedésére végezzék munkájukat.

A Planned Parenthood munkatársa, Jennifer Horner szerint azzal a szemlélettel tervezik meg az órák menetét, hogy számukra nincs tabutéma. Hangsúlyozza azt is, hogy csak orvosilag helytálló, tudományosan megalapozott ismereteket kapnak a gyerekek az iskolai felvilágosító órákon.

Ez utóbbival szemben valószínűleg a szülőknek sincs kifogásuk. De az is valószínű, hogy a sikerhez nem elegendő a gyerekek megnyerése, meg kell nyerni a szülőket is – ők pedig a jelek szerint szeretnek előre értesülni arról, mi zajlik az iskolában, azt viszont nem szeretik, ha kész helyzet elé állítják őket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.08 17:49:51doktor.dikhed

  Dick Profit :D

 • 2010.07.08 18:01:06summarygloss

  Pedig milyen igéretes címe volt a posztnak... egy pillanatra remélrem, hogy a Monty Pythonos 'Az Élet értelme" c. film szexuális felvilágosításátvalósították meg.

  Aki nem látta:
  [link]
  Minden szexuális felvilágosítások legjobbika. :-D

 • 2010.07.08 18:24:11sanche2

  Szexuális felvilágosítás hisztéria. Mi a fenének? Az én életemből teljesen kimaradt. Mégis felnőttem khm baleset nélkül. Akihez bekopog a gólya 16 évesen, mert sz.rrészegen 15 évvel idősebb tök idegen sráccal feküdt le, azon nem segít a felvilágosítás.

 • 2010.07.08 18:45:41Ziebi

  Lehet hogy százból 98-nak nem segít, de ha már 2 elgondolkodott és emiatt az óra miatt kezd el utánaolvasni a védekezésnek és alkalmazza is, már megérte. Szerintem.

 • 2010.07.08 18:45:57a szív fészkei

  Úgy emlékszem itthon is csináltak volna ilyet orvostanhallgatók és abból is volt balhé. Amerika kurva nagy a legjobbtól a legrosszabbig minden megtalálható ott. Ha olyan szar, miért arra tendálnak a népek és nem Putyinhoz (az is nagy, csak azért)? Nem voltam soha, sanszos, hogy nem is leszek, de innen mi megmondjuk nekik a tutit.

  Minket kik alapján ítélnek vajon meg? Mostanában? Min röhög a világ? Pedig én pl. nem fogok függeszteni és törülgetni semmilyen nyilatkozatot, aztán mégis viselem az ódiumát.

 • 2010.07.08 18:50:08a szív fészkei

  Nem azt mondják, hogy ha fogyni akarsz, szépülni - amit agyban kell kezdeni - akkor rakj ki egy szép embert ábrázoló fotót a frigóra, hogy stimuláljon a látvány naponta.

  Na, akkor a kidolgozott test a gymben (ott se voltam még soha amúgy :-)) nem ezt teszi a többi kezdővel? Hogy lesz ő még olyan, jó a kellemesre ránézni, tehát dolgozik érte, mert ott az eredmény előtte?

  Akkor ne menjen senki strandra, mert lesznek gyönyörűek, utcára se, mert ott is pofátlanul mászkálnak a ripiropik direkte kihívóban, és nekem azt kell néznem a vén fejemmel! Tícccsák be a fiatalságot! :-DD

 • 2010.07.08 18:51:03a szív fészkei

  Ja és a sokhajúak is csak éjjel kettőkor menjenek ki, mert engem igen frusztrál a látványuk. Már mióta egyébként... :-)

 • 2010.07.08 18:55:00a szív fészkei

  A mi szexuális felvilágosításunkat a gimiben negyven éve a gyönyörű Lotz-dísztermünkben egy nagyon kis beképzelt maki tartotta. Mivel mitugrász volt, tehát minden arról szólt, hogy ő hányszor pörög a barátnőjén együttlétük során. Bibe, bibeszár már mellőzve volt (az nyolcadikban volt anyag), csak a férfiassága elemzését kellett hallgatnunk.

  Én meg már rég fel voltam csinálva. De ha nem, akkor se mondott semmi értelmeset, pedig felkapott terapeuta lett belőle. Veres Pali bácsihoz képest persze seholse volt. De akkoriban ez nem volt botrány tárgya, hogy erről negyedikben beszéltek nekünk.

 • 2010.07.08 19:11:21a szív fészkei

  Ha már Amerika meg edzőterem:[link]

 • 2010.07.08 19:20:59a szív fészkei

  meg egybefürdőruhák a vaterán[link] (vannak másfélék is)

  Én maradok a turkánál: új atmosphére 1200 körül, új Next bugyingó :-) 900

  Jó nyaralást!

 • 2010.07.08 19:58:28csutkababa

  Hát, lányom sulijában pezsegtem nyolcadikban, hogy bejövök én egy zsák óvszerrel, mintanippel, amit a zanatómiaia intézettől kölcsönzök, és hajrá, Amit még senkitől sem mertél megkérdezni mottóval tartok én maratoni of órát a témáról.
  Azt a sápadást!
  Az igazgató aszonta, nem megy, mert ha a média szagot fog... és külön nyilatkoztatni kéne a szülőket, hoggy beengedik-e a 14 éves gyereküket erre a rendhagyó órára...
  Mer én voltam oly bátor, és kifejtettem, 14 évesen a kölök nem arra kíváncsi, bibe-méhecske szinten hogy lesz a gyerek, hanem pl az anális szexre, a nemi betegségekre, és a neten elérhető pornók szintjén sok mindenre.
  Minimális élettan, aztán STD és terhességmegelőzés, meg a névtelen kérdések írásban, ha szóban cikinek érzik.Ez lett volna.

  Meghiúsult.
  Ahogy Csernus meghívása is. Arra is pezsegtem pedig...

 • 2010.07.08 20:03:13Rien25

  Csutkababa, te vagy az én emberem...

 • 2010.07.08 20:07:00csutkababa

  Rien:)
  Csak azt akartam mondani, hogy nem csak bigott szülőkön bukik el a dolog.
  A bigott tanárokon is.

 • 2010.07.08 20:08:24anyamadár

  2010.07.08 19:58:28csutkababa
  Hát ebből láthatjuk, hogy nemcsak az amcsi szülők prűdek és hülyék, hanem otthon is kéne kicsit sepregetni ebben a témában.

  Tök jó óra lett volna!

 • 2010.07.08 20:09:18Animacs

  ehhez kapcsolódó téma: most megy a héten az egyik angol tévében (speciel én neten nézem) egy ilyen. ez a harmadik sorozat, és bizony nagyon őszintén, és szabadon beszélnek a tinikkel sok dologról, homoszexualitásról, különbözőségekről (méretek leginkább), öregek szexuális életéről, fogyatékosokéról (egyelőre itt tartok).
  itt lehet megnézni.
  [link]

 • 2010.07.08 20:13:42anyamadár

  2010.07.08 20:09:18Animacs
  Szerintem otthon nem lehet fogni a Channel4-t neten.

 • 2010.07.08 20:20:16cantaloupe

  Csutka,
  ha ilyen felvilágosítás lenne itt (hajjaj, vallásos sulikban még az evolúciót sem oktatják, nemhogy a gyakorlati szexet) még fizetnék is érte.
  Bár remélem, a lányom mer tőlem kérdezni.

 • 2010.07.08 20:22:50cantaloupe

  Rien,
  a keleti szexuálitást inkább ne állítsd példának. Normális családokban iszonyat tabu, mellette meg megy a másik extrém, a gyerekprostitúció. Attól, hogy van egy Káma Szútra, nem az a gyakorlat ám a mindennapokban.

 • 2010.07.08 21:22:26Rien25

  Cantaloupe, tisztában vagyok a keleti dolgokkal, itt most nemcsak a Káma Szútráról van szó. Nem is a kőlingákról a templomokban. De ha pl olvasol Mantak Chia-tól (kínai orvos) akkor megérted, mit akarok mondani.

  Teljesen más a szexuális kultúrájuk - az már egy másik dolog hogy sajna a gyerekprostitúció is virágzik náluk...

 • 2010.07.08 21:31:13Auguszta Romanova_2

  Szerintem a keletiek jok,mikrosebeszettol,bionikus szemen keresztul kinai tornacipoig,de azert hagyjuk meg a szexet a fehereknek meg persze a negereknek.
  Pl fociban se jok.
  Mindenben nem lehetnek jok ok sem.

 • 2010.07.08 22:24:15Mortal Vombat

  Most jöttem a mallorcai tengerpartról,és bár hallottam,hogy ott milyen megszokott dolog a monokinizés,de azért az első nap kicsit meglepődtem. 16-70 éves korosztályból bármelyik nőt lehetett melltartó nélkül látni,senki sem volt szégyellős.

 • 2010.07.08 22:36:55manka78

  Mortal Vombat!
  Akkor most számold ki, hogy milyen frankó akciós nyaralásod volt. Ingyen cicik.:)

 • 2010.07.08 22:40:05Brumibaby

  húsz éve még itt is sokkal nagyobb divat volt. Nem tudom, honnan jött ez a prűdség.

  Nekem az a bajom a bikinikkel, hogy mind be van szivacsozva, így ha belemész a vízbe, még legalább három óra hosszat csurog a hasadon a lé, ha meg felvennél rá egy pólót, hát úgy nézel ki, mint egy tejbelövellt gyerekágyas.

 • 2010.07.08 23:41:08mbaye

  Az amerikaiak nem álszentebbek, mint bármelyik magyar szülő. Aki ezt állítja, az nem élt még ott.
  15 éve az osztályfőnököm vörös fejjel kirohant felvilágosításnak szentelt osztályfőnöki óráról, amikor a védőnő elkezdte részletezni a témát. Pedig színmagyar volt, de baromarcú.
  Amúgy a család dolga lenne a szexuális nevelés elsősorban, másodsorban egy normális kortárs csoporté, csak ezután az iskoláé.

 • 2010.07.08 23:46:39mbaye

  Amúgy a keletiek is szemérmesek.
  Az indiaiak pl nem tudnak a Káma Szútráról, mert sok más fontosabb mű van az irodalmukban, csak a nyugatiaknak tetszett meg ez a mű annyira.
  Egy tradicionális kínai családban pedig nem beszélnek szexről. Araboknál szintén.
  A japánok meg nagyon is szégyenlősek és prűdek, nem az iskoláslányos pornókból kell kiindulni.

  A keletieket en bloc felvilágosultnak beállítani pont olyan, mint kereszténységet a kurvák és halászok vallásának mondani, csak azért, mert Jézus körül voltak rosszéletű lányok (Mária Magdolna) és halászok (Péter és társai).

 • 2010.07.08 23:56:47a szív fészkei

  [link] Itt kifejtik, hogy a méret nem számít az élvezetben és a gyerekcsinálásban.

  Ritának kéne mennie stand up-osként felvilágosítani a maga stílusában, nagyon vevő lenne rá a korosztály. :-DD Rögvest cáfolná is a webbeteg cikkét.

 • 2010.07.08 23:58:27berciXcore

  A Faux News hozta le? Akkor nincs több kérdésem. :]

 • 2010.07.09 00:05:51a szív fészkei

  Ezt a 30 napost nem szüntették meg? Vagy már vissza is állt?


  "A minimális, 30 napos várakozási idő alól a jegyző indokolt esetben felmentést adhat, ha a párnak sürgős a házasságkötés. Ilyen felmentő ok lehet például a menyasszony igazolt terhessége, külföldi munkavállalás, stb. A kérelmet az anyakönyvvezetőnél kell benyújtani okmánybélyeggel." (na, legalább ez is állami bevétel.)

 • 2010.07.09 00:07:11a szív fészkei

  Ja, ezt a másikba kellett volna? :-))

 • 2010.07.09 00:08:10Auguszta Romanova_2

  "Átlagos mérete nincs, mivel a méret teljesen személyre szabott, és legfőképpen az élvezet és gyermeknemzés szempontjából kevéssé lényeges"

  Idiota logikatlan fasz.
  Attol,hogy testreszabott meg van atlag.
  pl van atlagos suly,magassag.Van atlagos tesztoszteronszint.Van atlagos csontsuruseg.
  Mindenre van atlag.

 • 2010.07.09 00:13:23a szív fészkei

  Rita "Pl fociban se jok.
  Mindenben nem lehetnek jok ok sem." Ezt módosítsd.[link] Uram szerint nagyon is jók voltak. Dániát legyőzni azért nem semmi - bár nem értek a focihoz de ennyit még én is tudok.

  "[...]de azert hagyjuk meg a szexet a fehereknek meg persze a negereknek." Tehát keletiek ne is szeretkezzenek szerinted? Vagy maradjanak a maguk köreiben?

 • 2010.07.09 00:18:04Auguszta Romanova_2

  En Japannal tartottam.Imadom oket a kocsik miatt.
  Es lehet fel fognak jonni,remelem a fociabanA korcsolyaban mar megtettek.

  A keleti szeretkezesrol pedig a velemenyem az ,mint a keleti eletfilozofiarol.Egyaltalan nem tartom fennebvalonak az o elekpzelesuket a szexrol,eletrol,berendezesrol,allatokrol,csak azert mert keleti.Es SIKK.
  Ugy mert ami keleti az sikk.
  Pl egy bonsai.Egy cement-mecses a japankertbol.Egy kinai tornacipo is az??

  Pl ha osszetalalkoznek a Dalai Lamaval egy dolgot kernek tole.Tanitson meg varrogepen dolgozni,mert az jol fog a haznal.Es gyorsan tanitson meg.

 • 2010.07.09 00:25:40Wish1973

  Rita, jön a láma pestre ősszel

 • 2010.07.09 00:35:48a szív fészkei

  A dalai láma a leghitelesebb politikus - a Hiteles - akiről tudok. Az Arénába jön, pénzért, remélem, eljutok, amikor 16 vagy hány éve itt volt Közgázon, az csoda volt. De varrni megtanítani... amilyen mosolybomba, biztos jót röhögne ezen, próbáld ki! És megtanítanálak, nem ördöngősség.

  A bonsait nem szeretem. Nekem a kelet, mint olyan nem sikk, hanem vannak nagyon érdekes gondolataik, amik megérintenek, jót tesznek tehát, használom.

  Kínai tornacipővel várost lehet szagilag kipusztítani, brrr... A feng shuiban - az ugyan kínai - is működnek bizonyos dolgok nekem, de nem borulok be tőle teljesen. Nem szereti a bonsait, mert a csökkenés, a törpeség jelképének tartja. A tanra szexet meg nem próbáltam, a Stinget kéne megkérdezni róla, ő csinálja 8 órán át. (8 óra munka, 8 óra pihenés)

 • 2010.07.09 00:36:49a szív fészkei

  tantra

 • 2010.07.09 00:38:45a szív fészkei

  Tibet száműzetésben élő vallási és világi vezetője szeptember 17-e és 20-a között Magyarországra látogat.

  Hogy be tudd lőni a varrásleckéidet :-DD.

 • 2010.07.09 00:39:27Auguszta Romanova_2

  De miert jon?
  Jo meghivtak.
  Es?
  Mit mond,kiknek?
  Beket hirdet?

 • 2010.07.09 00:41:53madz

  mutassatok már nekem egy tornacipőt, ami _nem_ kínai! (monnyuk a tiszacipőt leszámítva)

 • 2010.07.09 00:42:31Wish1973

  nem. fürge ujjak. szabás-varrás tanfolyam lesz.

 • 2010.07.09 00:42:32a szív fészkei

  Kínai kocsik is kezdenek hódítani, beszálltak az iparban nagyon.[link] Lehet majd itthon is kapni, úgy tudom folynak már tárgyalások.

 • 2010.07.09 00:57:21Flaggx

  Egyes szülők tudatlanságának tipikus példája. Nem tudja, hogy a lánya valszeg 12 éves kora óta az iskola szajhája.

 • 2010.07.09 00:57:39a szív fészkei

  [link] "Előadást tart a buddhizmusról, nyilvános tanítás keretében szól a boldogságról és ellátogat a Parlamentbe."

  Ugye mégis egy államfő, ha ezt kínaiak tagadják és nem kis bátorság kell őt fogadni. Románia nem is meri államszinten megtenni. Obama a szemeteszsákok mellett lopta ki a Fehér Házból, meg Kína bedurcizik arra, ki szóba áll a lámával. Ezt az útját öt éve szervezik ide.

  Talán a Burdát is elmagyarázza, ha van még az a lap egyáltalán.

 • 2010.07.09 01:12:56a szív fészkei

  Erről beszélek: :-DD[link]

 • 2010.07.09 10:32:25antiszociális exlúzer

  Érdekes, nálunk ált. isk. nyolcadikban volt felvilágosítás... Akkor senki nem botránkozott meg ezen.
  Azóta ennyivel ostobábbak lettek a szülők?

 • 2010.07.09 10:36:00antiszociális exlúzer

  sanche2

  "Akihez bekopog a gólya 16 évesen, mert sz.rrészegen 15 évvel idősebb tök idegen sráccal feküdt le, azon nem segít a felvilágosítás."

  De ha felhívták volna rá a figyelmét 13-14 évesen, hogy nem kell elhinni a fiúkának, hogy "majd vigyáz", vagy hogy a teszkóban is kap óvszert, s nem kell a gyógyszertárban feszengenie, talán nem kapta volna be a legyet 16 évesen, nemde?
  Elképesztő, mennyire tudatlan némelyik tini.

 • 2010.07.09 11:06:54oreille

  Madz, a lányomnak van spanyol tornacipője. az a másik véglet, a klasszik szag ellen úgy be van illatosítva, hogy gyakorlatilag potpourriként használható :-)

 • 2010.07.09 16:38:36Rien25

  "Nekem az a bajom a bikinikkel, hogy mind be van szivacsozva, így ha belemész a vízbe, még legalább három óra hosszat csurog a hasadon a lé, ha meg felvennél rá egy pólót, hát úgy nézel ki, mint egy tejbelövellt gyerekágyas."

  Ez nagyon jóóóóó. :D
  De én már nem szégyenlősködöm, amint kijöttem a vízből, magamhoz szorítom a két kezem (mellemre) és kifacsarom a vizet a "cicikből".
  Aki megnéz, arra visszanézek a tipikus "szivacsos-na-és?" tekintettel. ;)

 • 2010.07.09 16:46:52másutt

  Bizonyos tipusu (pl nagy, vagy logo) mell eseten a bikinifelso nem a "prudseg" jele, hanem a kenyelemhez szukseges.

  Egyebkent mint ujonnan G kosaras (egyebkent D-DD), LEHET talalni szivacs nelkuli bikinifelsot, ha nem is mindenutt. Ami 2 perc alatt szarad.
  En evek ota a Marks and Spencerben veszem oket, minden kosarban van A-tol G-ig es hozza kulon van ugyanolyan bugyi, akkor is, ha nem egyforma az also-felso merete valakinek.

  Van, akinek KELL a szivacs, mett olyanja van, de en uuuutalom, latni is, hordani is.

 • 2010.07.09 19:14:15Rien25

  Ehhez a témához még egy Murphy törvény: egy gyerek mindig korábban kezdi a szexuális életet annál, mint amire a szülei a legrosszabb esetben is számítanak...

  A legjobb megoldás az ha már kiskora óta őszintén válaszol az ember a kérdéseire és nem sunnyog.
  Különben az lesz, mint az alábbi viccben:

  - Apjuk, Balázska már nagy fiú, ideje lenne felvilágosítani és ez a te dolgod.
  - De hát mit mondjak neki?
  - Hát beszélj neki a méhekről, a virágokról vagy a pillangókról...

  Apa a fiához:
  - Te Balázs! Emlékszel, mit csináltál tavaly a a bokorban a szomszéd csajjal? Na... azt csinálják a lepkék is!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta