Hétvégi programok: Vonatok és állatok

Ezen a héten két programot - egy fővárosit és egy szegedit - ajánlunk. A budapesti főleg a kisfiúknak érdekes, hiszen ők azok, akik rajonganak a vonatokért. A 10 éves Vasúttörténeti Park ünnepi rendezvényén a mozdonynézegetésen kívül lesz kézműveskedés, ugrálóvár, arcfestés és minden, ami a gyerekprogramokból kihagyhatatlan. Szegeden ugyanezen a napon az állatvédelemre és állatszeretetre tanítják a kicsiket a IX. Tappancs Állatfesztiválon, ahová a családok a kutyáikat is kivihetik.

Bababarát Állatfesztivál

A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány július 11-én, vasárnap szervezi a IX. Tappancs Állatfesztivált, amely az állatszeretetről, állatvédelemről szól. A rendezvény sztárvendége és háziasszonya Gregor Bernadett, aki maga is nagy állatbarát. Gyerekei mellett magával hozza a Fesztiválra a Noé menhelyéről nemrég örökbefogadott kutyáját is. Az Alapítvány gazdag programokkal készül, és a rendezvény támogatói nagylelkű hozzájárulásának köszönhetően értékes nyereményekkel jutalmazhatják a mind versenyek nyerteseit, mind a Tappancs Tanyán élő kutyák és az ideiglenes befogadóknál tartott kóbor cicák támogatóit is.

A nagyobbacska gyermekek számára gyermekprogramokat szerveznek: lesz kincskereső, aszfaltrajzverseny, arcfestés, pónilovaglás és kézműves foglalkozás, valamint sok cica és kutya.

A fesztiválon az Egyensúly Közhasznú Egyesülettel együttműködve Bababarát Sátorral: szoptató, pelenkázó sátorral, szoptatási tanácsadással, dúlatalálkozóval várják a kismamákat, kisgyermekes családokat.

Helyszín: EKO-Park, Szeged, Fürj u. 92/B.

A nap részletes programja megtalálható a www.tappancstanya.hu oldalon.

10 éves a Vasúttörténeti Park

A július 11-i ünnepi rendezvény programjai:

Solymos Tamás Géza festőművész Vasúttörténeti Parkban készült festményeinek kiállítása, a kiállítás ünnepélyes megnyitója 10:30-kor az Orient Csarnokban. A tárlat egy hónapig tekinthető meg.

Rendhagyó Mozdonyparádé vonatritkaságokkal, csak ezen a napon 11.00 és 15.00 órakor: a fordító-korongon pördülve mutatkoznak be a látogatóknak az ünnepi évfordulóra érkező, magyar vasúttársaságok által üzemeltetett vendég mozdonyok.

Gyermekeknek: „Fedezd fel a Parkot” játékos túra, kézműves-foglalkozás, arcfestés, kreatívsarok, ugráló vár, óriás puzzle és jenga, és természetesen születésnapi lufi. Újra találkozhatnak Misuval a Masinisztával, akinek izgalmas kalandját a Szeleburdi Gyermekszínház előadásában tekinthetik meg a kicsik.

A MÁV-START 33%-os kedvezménnyel támogatja a Vasúttörténeti Park 10 éves születésnapi rendezvényét. A park bélyegzőjével ellátott menettérti vasúti jegy árából

Ezen a napon minden 10 éves gyermeket ingyen lát vendégül a Park.

A rendezvény 10.00-18.00 között látogatható.

Cím: Magyar Vasúttörténeti Park: 1142 Budapest, Tatai út 95.

További információ: a www.vasuttortenetipark.hu honlapon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra