SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: A nyákdugó távozik

2010. július 7., szerda 13:29 |

38. hét

+15 kg

Nem számítottam rá, hogy ilyen félelmetes lesz egyedül lenni pár napra. Amikor párom megkérdezte egy hónapja, hogy elmehet-e Párizsba egy üzleti útra július elején, még egy vállvonogatással elintéztem a dolgot. Miért ne mehetne bárhová július elején, amikor én július végére vagyok kiírva? Meg egyébként is, ugyebár a vonatút alig több mint 2 óra, és a kórház pár sarokra van az állomástól. Azután megvilágosult bennem, hogy ugyanebben a pár napban lesz távol a barátnőm is, aki az elsőszülöttünkre vigyázna a kórházi tartózkodás alatt, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag teljesen egyedül maradok 3 napra. Se rokon, se szomszéd néni, se ráérő barátnő többszáz kilométeren belül. De megnyugtattam magam azzal, hogy minimális eséllyel indul be pont akkor a szülés. És ezt el is hittem egészen addig az aprócska kis esetig a nyákdugóval.

Párom az utolsó ruhadarabokat tette a kofferjába vasárnap este, amikor elé álltam, és közöltem vele a tényt, hogy bizony a nyákdugó eltávozott pár perce. Rögtön tudta, hogy miről van szó, és nagyon komoly tekintettel, pár másodperc gondolkodás után megkérdezte, hogy akkor maradjon-e itthon. Megmondtam neki, hogy nyugodtan menjen el, és majd szólok, ha bármi más is történik. Mivel fájásaim nem voltak, a magzatvíz a helyén, és a kicsi éppen vízibalettedzést tartott bennem, feltételeztem, hogy aznap már szülés nem lesz, akkor sem, ha csak 18 napra vagyunk a papírra nyomtatott nagy naptól. Az előző terhességem alatt a nyákdugó a szülés jó felénél ment csak el, egy éjszakát betöltő rendszeres fájások után, ezért most számomra az első ijedtség hatására (maga a látvány is elég sokkoló, hát még az esemény esetleges oka) azt jelentette, hogy valami nagyon komoly dolog következik. De annyira ismertem a jelenséget, hogy tudjam, ez nem feltétlenül van így. Az orvos, akinek azonnal küldtem egy sms-t, is elég nyugodtan reagált, azt írta vissza, hogy figyeljek magamra, és szóljak, ha bármi más is történik. De nem történt semmi.

Az ajtó becsukódott párom mögött, a gyereket elraktam aludni, leültem egy csajos filmet nézni a tévé elé, és próbáltam nem arra gondolni, hogy a három és fél kilós magzatom és a külvilág közötti kapurendszerből az első megsemmisült. Nem mondhatnám, hogy sokat aludtam aznap éjjel, de valamilyen szinten megnyugtatott, hogy az orvoshoz úgyis el kell mennem másnap, hétfőn, és annál jobb helyen nem is lehetnék, ha már aggályaim vannak.


"Hát persze, hogy meg akarom nézni a képet, muti!" mondta a doktornő, és ennek nagyon örültem, mert az előző két ember, akinek feltettem ugyanazt a kérdést (párom és barátnőm) abszolut hülyének nézett. Nem csak azért, mert lefényképeztem a hírhedt nyákdugót, hanem mert megkérdeztem tőlük, hogy érdekli-e őket a kép. Az az igazság, hogy teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az én értékítéletem kicsit szokatlan a témában, és nem mindenki osztja lelkesedésemet a terhesség egy-két testi kurióziuma iránt, de ez nem tántorít el attól, hogy néha bepróbálkozzak egy kérdés erejéig. Mindenesetre a nyákdugó-albumom mutogatása az erre fogékony orvosnak és az azt követő pozitív reakció inspirált arra, hogy elmeséljem neki, mennyire érdekel majd a placenta is, már ha eléggé magamnál leszek ahhoz, hogy megnézzem a szülés alatt. A múltkor lemaradtam az élményről, ami a mai napig bosszant, mert nem adatik meg minden nap, hogy megnézzem egy belsőségemet premier plánban. Megígérem, hogy senkiről nem fogom feltételezni, hogy az érdeklődésemet ez ügyben megosztja, és a "diavetítéseket" mostantól kizárólag a patyolattiszta és bebugyolált pici babára fogom korlátozni, akkor is, ha én magam azt hiszem, hogy a legizgalmasabb részletek nem arra találtatnak. Nem akarom elijeszteni az embereket, legalábbis nem nagyon. De bárkinek csak egy szavába kerül...

Hétfőn megtörtént a terhességem legelső hüvelyi vizsgálata is Angliában, részben a vasárnap esti fejleményeknek, részben a B csoportú Streptococcus szűrésnek köszönhetően. A méhszájam kisujjnyira nyitva, de egyébként semmi más jele nem látszott annak, hogy a szülés a közeljövőben be fog következni. A doktornő biztosított arról, hogy nyugodt éjszakám lesz a gyerektől, akkor is, ha az idegeimtől nem feltétlenül. A nyákdugó miatt meg ne aggódjak, mert akár heteim is lehetnek hátra, attól függetlenül, hogy a folyamat kétségtelenül beindult.

Az elmúlt pár napban több ismerős mesélt történeteket arról, hogy a születendő gyerekek "megvárták" a távollévő papa visszatértét, avagy egyéb fontos eseményt, ami aggasztotta a kismamát. Mivel már csak egy nap választ el attól, hogy újra teljes legyen a család, úgy tűnik ez nálunk is igaz. Ugyanezen közeli és távoli ismerősök mindegyike felajánlotta, hogy nagyon szívesen besegítenek ideiglenesen, hogy ha Lujzika mégis úgy döntene, hogy az a hét óra éjszakánként, amikor nem megy az Eurostar, neki túl hosszú idő. Bár tréfáltam páromnak párszor arról, hogy nem baj, ha lemarad erről a szülésről, majd csinálunk egy másik gyereket és akkor behozhatja, őszintén, én inkább maradnék az eredeti tervnél: kapkodás és vasútállomási dráma nélküli apás szülés július végén, mialatt a nagytestvér egy olyan barátnál van, akit jól ismer, itt a sarkon túl.

Eléggé egyedül érzem magam, így éjszakánként különösen. Figyelem a nem létező jeleket, számolom a rúgásokat, és próbálok nem arra gondolni, hogy mire nem lenne szabad gondolni. Az éjjeli álom elkerül így is, úgy is, most már jó pár hete, pont úgy, mint az utolsó időszakban alig 3 éve. Az agyam folyamatosan jár.  Filmeket nézek, cikkeket olvasok, listákat írok mindenféle témában. Van, hogy erős felindulásból rákeresek a 100 legnépszerűbb újszülött névre Belgiumban, van, hogy a Mexikói-öböl olajszennyezéséről olvasok, és van, hogy elveszek a Wikipedia cikkgyűjteményei között. Talán abban reménykedem, hogy ha ég egy lámpa valahol, párom hamarabb hazatalál. Persze holnap éjjel nyilván ugyanígy fenn leszek és akkor már nehezebb lesz ezt bármire kenni.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.07 22:12:38másutt

  evus, igen, estenkent van a nagy rugdosas, en ugy hivom, hogy "a Lujza Show" Kisfiuhoz gratula.

 • 2010.07.07 22:13:54Lexie

  ft,
  amíg nem regisztrálja vki a facebookon Ms Placentát addig nincs gáz.

 • 2010.07.07 22:21:07cozumel

  Masutt

  semmi baj, tolem puncifotokat is kuldozgethettek, nekem csak fura, erted, h mit erdekel engem MAS placentaja?
  sajatom en is megneztem, persze, kivancsi voltam ra, erdekes volt, de ennyi.

  de hogy egy vadidegen nyakdugoja?

  csak furcsa, erted :)

 • 2010.07.07 22:37:45másutt

  Ertem, ertem.. ez olyan izlesek es pofonok dolog. Mint emlitettem, engem a SAJATOME erdekelt volna, de nem mutattak meg legutobb.
  van egy alapveto kivancsisag bennem egy olyan SZERV irant, amit en novesztettem, a semmibol...
  Maset lattam mar kepen, elkonyvelve, stb, szep, szep, de nem kuriozum. Szoval veled vagyok ebben.

  A nyakdugo kep reszben azert keszult, mert nem volt atlatszo, tiszta, es , meg akartam nezetni a dokival... de nincs meg

  Engem egyebkent iszonyuan erdekelnek a SAJAT belossegeim,
  Jo 10 eve volt egy sziv-ultrahangom, oszinten, sokkal sokkal izgalmasabb volt mint barmelyik fetusz ultrangom, ultem leesett allal, ahogyan pumpalt a szivem es mozogtak a "szelepek".

  Egy (gyerektelen) ismerosom meg allandoan nyavajog, hogy tele a hocipoje a sok baszom fetusz-keppel a feszbukon, kijafaszt erdekel mas setcsomoja, de oszinten, meg ha mosolyogni tudna, de semmi.
  Es van egy egesz generacio most, akinek a PROFILKEPE egy fetusz.... :D es mind asziszi, hogy hudefasza ezt terjeszteni, mindenkinek latnia KELL...

 • 2010.07.07 22:40:20Magenta

  Hát én láttam a placentámat, bár pont nem akartam.

 • 2010.07.07 22:42:58cozumel

  Ja, hulyeseget mondtam, a placentam nem lattam, kisse kodos elmeallapotban voltam, meg egeszen massal voltam elfoglalva, annyit mondott rola a doki, h jo, hogy befejeztuk a terhesseget, mar nagyon el volt meszesedve.

  De a nyakdugot, azt igen.
  Szepen meg is vizsgalgattam :D:D:D
  az is olyan hihetetlen, hogy egy ilyen takony plug mecsoda hasznos darab, mi? :)

  ja, es 3 hettel a szules elott elment!

  (en azt birom, mikor a magzat kepeket elemzik, h most a 18 hetes anyura vagy apura hasonlit, esetleg tiszta geza nagybacsi...)

 • 2010.07.07 22:44:12madz

  másutt, most már drukkolok (nekem egy hét volt még a nyákdugó után)

  (azt ugye tudod, hogy magyarul nem igazán használjuk azt a szót, hogy fetusz? :P)

 • 2010.07.07 22:55:11renege

  Cozu!
  "(en azt birom, mikor a magzat kepeket elemzik, h most a 18 hetes anyura vagy apura hasonlit, esetleg tiszta geza nagybacsi...)"

  ez annyira vicces, pont egy ilyen forma uh képünk volt a fiamról, profilból.
  első ránézésre az ugrott be róla, hogy az orra alatt a gyerek profilból pont úgy néz ki, mint az apja. Na, de nem mondtam senkinek, mert én magam is hülyének éreztem a gondolattól magam.

  Aztán, mikor x hét múlva a 4ds ultrahangot elemezgettük anyukámmal, egyszer csak kibökte, hog szerinte már a 18 hetes profil ultrahangképen is tiszta apja feje van a gyereknek. És baromi jót mulattunk, hogy mindketten így gondoltuk, de nem mertünk szólni :D

 • 2010.07.07 22:56:23másutt

  madz, angolul sem.
  :D
  nekem tetszik.
  ugyanugy mindenki hulyenek nez ITT, amikor hasznalom.

  ami engem pl. angolban zavar, az a pocak ES a baba emlites a "bump" (púp) nev alatt.
  illusztralando, ami az uton van, fekvorendor, az "speed bump".
  az angol terhesforumon kb a 1. triemszter vegeig mindenki "bean" (bab) szoval emlegeti a gyereket.
  na, azt is utalom.
  a félgyerkőcöt most nem is emlitem. fuj. szegeny Panzej.

  nekem fétuszom van. :P

 • 2010.07.08 00:19:38levendula11

  Másutt! Köszönöm, hangosan felröhögtem az előbbin, sőt hihetetlen humorérzékkel taglalgatod a szülés témáját. Jókat vidulok. :-)
  Nekem még 12 nap a kiírt dátumig, nyákdugóra a minap rákerestem és meg is találtam hinta által belinkelt képet. Szerintem az nézegesse akit érint és érdekel, nekem pl hasznos volt, így első gyerekkel. Most már legalább nagyjából tisztában vagyok vele, hogy mit kell hiányolni, amikor ez távozik.
  Könnyű és gyors szülést kívánok és még annyi haladékot, amennyit szeretnél!

 • 2010.07.08 01:56:09másutt

  Most kezdek felebredni... ez mennyire beteges?
  Megyek mosni, meg babaruhakat hajtogatni.
  Gaz.

 • 2010.07.08 02:29:51Ziebi

  Legalább csend van és nyugiban csinálhatod :) Nem igaz? :)

  Amúgy én most éppen úgy érzem, hogy aki csigát már boncolt úgy alaposan az annál gusztustalanabbat nem láthat, de ki tudja majd mit gondolok ha odaérünk :D

 • 2010.07.08 03:29:10peanut

  Wow...mi október 22 és 27 között vagyunk kiírva. Nem egyezik a doki és a szonogramm technikus előrejelzése...A férjemnek erős indíttatása volt márciusban, hogy vegyen 2 jegyet egy Muse koncertre ami okt. 23.-án lesz....én is mit mondhattam volna? Fel sem fogtam igazán...de most hogy elolvastam amit írtál...hát elgondolkodtam a tényen és csak ne rinyáljak mert ez nem Párizs...ez csak Brooklyn(ahol lakunk) és Manhattan(ahol a koncert lesz).

 • 2010.07.08 05:52:29Brumibaby

  szerintem rendezzünk nyákdugó- és placenta-szépségversenyt.

  A nyertes kapjon egy hüvelyi ultrahangot és egy koktélt a másik posztbéli szülészeten

 • 2010.07.08 06:43:52Magenta

  Éjjel mosol? Biztos örülnek a szomszédok. :)

 • 2010.07.08 10:16:58másutt

  Megenta, nincs szomszed.
  Volt egy tuti aranyos amerikai szomszedneni + ferje, nagyis tipus, aki kikoltozott 1/2 eve, azota probaljak kiadni a lakast sikertelenul :(
  Nagy itt a krizis, lakasszinten, meg mindig.
  Bar neha megjelenik 1-2 ugynok kliensekkel az erkelyen (derekszogben van az erkelyuk) es a fraszt hozzak ram....
  A masik emeletszomszed egy koreai hazaspar, kozepkoruak, sosem latom oket, honapok ota semmi, lehet, hogy ok is kikoltoztek?

  Nem veletlenul irtam, hogy olyan, mintha a Marson lenenk, amikor egyedul vagyok.
  Meg lepteket sem hallani, soha. Mindig egyedul vagyok a liftben napkozben. :(

 • 2010.07.08 10:35:06levendula11

  Huh az tényleg para. Nálunk sincs szomszéd, de legalább itt van a kutyám. Jókat dumálunk. :-)

 • 2010.07.08 10:47:03Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és az Állatkert

  muhaha, én életem legjobb fotójaként egy totál homályos, életlen fotóval büszkélkedhetek, amikor a gyerek feje és teste még punciban van, de a két hátsó tappancsa teljesen világosan látszik a magzatburkon keresztül :D:D:D

  a vicc az volt az egészben, hogy a dögik úgy nyivákoltak/sírtak/nyikorogtak napokon keresztül, mint az embergyerekek.

 • 2010.07.08 11:04:24nanemárrr

  2010.07.07 13:46:15Milo28
  Nálam a doki kérdezte, hogy érdekel-e, megmutassa-e!

 • 2010.07.08 11:06:25nanemárrr

  2010.07.07 14:21:41Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és az Állatkert
  Uramisten! Azt hittem komolyan beszélsz! Megállt bennem az ütő!

 • 2010.07.08 11:27:36bavette

  2010.07.08 03:29:10peanut
  Ez eléggé OFF és bocs érte, de én pár hete voltam Milánóban MUSE koncerten. Baromi jó volt. :)

 • 2010.07.08 11:43:35másutt

  peanut, ha meg erre jarsz, dobj egy e-mailt lecci.
  masutt kukac gmail.
  koszi.

 • 2010.07.08 11:44:53pirospottyos

  Mi a baj a Lujzaval? Teljesen jo nev, szerintem maradj ennel :-)

  Kulonben en is elmulasztottam a nyakdugomat, szerintem leoblitettem a vecen, mert a hajnali fel kettes komas fejemmel azt hittem pisilnem kell, de mint kiderult a magzatviz folyt el...
  Legkozelebb hatha tobb szerencsem lesz.

  A placentat megneztem volna de annyira kuka voltam a szulestol meg a fejemet se emeltem fel mikor elvittek a talban...

 • 2010.07.09 00:56:56tildy:)

  Hm, üres lakás? Mi épp most nézegetünk lakást vagy szobát , elég volt a magyarokból , nem fejlődik az angolom eléggé.

 • 2010.07.09 08:49:13Lexie

  tildy,
  a Poronty-házban sem fejlődne az angolod jobban: másutték magyarok, a koreai házaspár szellemei meg nem hiszem,h ráérnének veled beszélgetni.

 • 2010.07.09 08:58:49anyamadár

  Másutt eddig kerestünk Londonban lakást, aztán úgy döntöttünk, az iskola meg a jó levegő miatt inkább maradunk megyei hobbitok, nem költözünk nagyvárosba. :)

 • 2010.07.09 09:57:43másutt

  Lexie,
  raadasul van itt egy masik Porontyos is, parszaz meterre... nem mondom meg kicsoda, majd o elmondja, ha akarja, de ez itt tenyleg egy Porontyos kornyek! a jatszohazban kb 20-25% az "angol" kismama, es legalabb ugyananyi a szlav teruletrol valo, foleg lengyel.. ha angolt nem is, de oroszt kivaloan lehet gyakorolni.

  anyamadar,
  a levego itt (2-es zona) nagyon jo.. rengeteg a zoldterulet. sajnos nem olcso, nyilvan reszben emiatt.
  tizedannyi por nincsen a lakasban, mint Budapesten, pedig ott egy park mellett van a lakas.

 • 2010.07.09 10:35:22Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és az Állatkert

  nanemárr,

  halálosan komolyan beszélek. a négy bébi éppen ma 2 hónapos.

  csak épp nem embergyerekek, hanem kutyagyerekek.

  küldjek fotókat?

 • 2010.07.09 11:49:42másutt

  Valaki azt mondta tegnap delutan, hogy "olyan az ARCOM, mintha hamarosan szulnek", a szamrol magyarazott valamit, amitol persze rogton megijedtem, de azota sincs SEMMI. :D

  14 nap, papiron!

  Megrendeltem a baba agyat, hetfore kihozzak, most mar tutira lesz helye a gyereknek...

 • 2010.07.09 12:03:10Evita1

  Én is kiváncsi voltam a placentára. Le is fényképezte a párom. Kicsit gusztustalan,de az ember ill a gyereke születésének a része. Emlék marad. :)

 • 2010.07.09 12:03:41anyamadár

  2010.07.09 09:57:43másutt
  Hát mi már maradunk. Nem tudom ott milyenek az általános iskolák, mi eddig azokat a helyeket néztük amik közel lennének Mashu új melóhelyéhez, de az vagy megfizethetetlen (Westminster, Kensington) vagy durván lepukkantak a sulik.

 • 2010.07.09 12:04:38anyamadár

  2010.07.09 11:49:42másutt
  Ja azt mondják kicsit megduzzad a száj szülés előtt vagy valami ilyesmi, meg az arc nagyon sima és kerekebb lesz. Nekem is mondták anno még Csongornál, de nem szültem meg két héten belül.

 • 2010.07.09 12:23:11kitike

  Istenem, szülj már meg, sok boldogságot, de ennyit nyavalyogni, hogy lehet?! Már kiráz a hideg egy-egy újabb írástól.

 • 2010.07.09 12:44:03másutt

  kitike :))))
  nem a 40. heten szokas?
  most kepzeld el, ha tulhordom 2 hettel, mint sok mas ember (a szulesek FELE tulmegy a 40. heten) akkor meg itt foglak hergelni egy teljes honapot, anyamborogass.
  ja es tessek felkeszulni idegileg: szulestortenet is lesz.
  es ha nem leszel megertobb, akkor kicsikarok egy babanaplot is, aztan egyutt vinnyoghatunk a szopikan, ciciken, kakikan, pipiken meg a "mar 5 hanapos es meg nem fordult meg!'-en.
  :D
  (morbidan vigyorgo szmajli)

 • 2010.07.09 12:46:56youdit

  másutt, szüléstörténet kettő is? ;)

 • 2010.07.09 12:52:04másutt

  jaja, az elsoszulottet sem irtam meg meg.
  most ezen elgondolkodtam.
  meglassuk.

  anyamadar, IDE ne gyertek suliba, ez itt a Tower Hamlets es remalom, ami a sulikban van, a kolkok 75%-a nem beszel angolul, es ez az oktatas rovasara megy.

 • 2010.07.09 12:56:46Wish1973

  kitikéhez csatlakozva, én meg azt szeretném, ha meni szülne már:)

 • 2010.07.09 13:00:04anyamadár

  2010.07.09 12:52:04másutt
  Tudom, végignéztük az összes elérhető ofsted jelentést a környező iskolákról, a tieitekről is.
  Uhh... hát csak az járassa a gyerekét Londonban suliba akinek kurva sok pénze van magániskolára, bár biztosan ki lehet fogni jókat is.

 • 2010.07.09 13:02:49másutt

  Wish, meni utanam van 2 teljes hettel, o csak inkubaljon meg, hizlalja, bar kiegyeztem vele, hogy velem szulhet egy napon (pl 23.-an), ha nagyon muszaj.
  Nem szenvedett o meg eleget, nem ussza meg ilyen konnyen. :)

 • 2010.07.09 13:14:47Brumibaby

  másutt, akkor ez mi?

  [link]

 • 2010.07.09 13:27:51kitike

  Tényleg bocsánat... de nyavalyogsz. Jó fej vagy, de ezek az írások... hátha megváltozol :D (még morbidabban vigyorgó szikrázó szemű szmájli)
  Amúgy én 37+2 hetesen szültem. Hátha Te is!

 • 2010.07.09 14:59:19Lexie

  csinálsz majd "belly shot"-okat? bár a hasmutogatásban Tünde a bajnok, de érdekelne. össze lehetne vhogy keverni: cozu összeállít neked egy edzéstervet (úgyis akar vmi szülés utáni tatarozós posztot), rita pinavédelmi programot, tildy elküldi vasalni/takarítani(talán még szülni is, fő az egyenjoguság) a férjedet te meg edzel és hétről hétre látjuk,h zsugorodsz.

 • 2010.07.09 15:44:37másutt

  kitike, azon mar tul vagyunk, ma vagyok 38+0 pontosan, 14 nap van papiron hatra.

  NEM akarok korabban szulni. Most kezdem elvezni.... es sosem tudni ez lesz-e az utolso. Aztan kiszarad a mehem es vege.

 • 2010.07.09 16:56:21zuzmó

  2010.07.09 14:59:19 Lexie

  "pinavédelmi program" :DDDDDDDDD

 • 2010.07.09 18:26:01rath.dinen

  "Megrendeltem a baba agyat, hetfore kihozzak, most mar tutira lesz helye a gyereknek"

  ezt esküszöm úgy olvastam, hogy "megrendeltem a baba agyát, most már tutira nem lesz hülye a gyerek", mondom WTF????

 • 2010.07.10 00:02:12tildy:)

  LExie : iszonyat sok mindent meg tud csinálni egy férfi is. Igen , szülni és szoptatni valóban nemtud, de ezenkívűl? Tényleg fő az egyenjogúság:D
  Másutt meg elég karakán, nem hiné ,hoy olyan férje van, aki hazaesik és elvárja , hogy másutt kiszolgálja...Magyarán szvsz mg elküldeni sem kell, másuttot amennyire "ismerem", szvsz olyan férjet álsztot, aknek ilyesmit nem kell külön mondani , észreveszi mivel segíthe a párjának..

 • 2010.07.10 01:15:53tildy:)

  Vigye már el a kiskutya billt. Hihetetlen, hogy minden gombot erővel kell nyomni, hogy bevegye...

 • 2010.07.10 09:23:14Lexie

  tildy,
  tudom és nem is bántásból írtam.

 • 2010.07.12 08:02:53Veg_

  Megjöttem egy hét után, és benéztem, egyben vagy még. Látom, igen :-D Hajrá a még két hétre!

 • 2010.07.12 13:51:07youdit

  Másutt, fel se vedd. Biztos nagyon unatkozik jódolgában, aki egy totyogóssal (szaladgálóssal) kint meg egy háromkilós bokszbajnokkal a hasadban meg akarja mondani helyetted, mikor szülj már, hogy 'ne kelljen tovább olvasni' a naplót. Bocs, azt nem láttam, hol van kiírva, hogy kötelező elolvasni, ami unalmas. Meninek ilyesmit kivánni viszont netto rosszindulat, remélem, ezt senki se gondolta komolyan.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta