SZÜLŐSÉG

Félmillióért gátmetszés nélkül szülhetsz a night klubban

2010. július 7., szerda 20:24

Az elegáns night klubra emlékeztető magánkórház szülészetén a természetesség jegyében hagyják vajúdni és szülni a kismamát. Nincs kötelező gátmetszés és fölösleges beavatkozások.

A hangulatvilágításnak, illatgyertyáknak, kádnak és a háborítatlan szülésnek ára van: a sima szülés 590, a császármetszés 880 ezer forintba kerül. A VIP csomagért 1 890 ezer forintot kell fizetnie annak, aki a luxusszülésen kívül további extra szolgáltatásokra tart igényt.

Amikor a belvárosban, egy irodaház ötödik és hatodik emeletén kialakított magánkórház ajtaján beléptem, először azt gondoltam, rossz helyen járok. Nyilván nem a zöld csempés, kopott linóleumos „hagyományos” kórházi környezetre számítottam, de nem is aranyozott, hangulatfényekkel és egyéb látványelemekkel gazdagított diszkrét félhomályos folyosókra és várókra. A sajtótájékoztatón úgy éreztem, egy szappanopera forgatásán vagyok: magánklinika, jóképű doki, szexi asszisztensek, mindez egy exkluzív night klubra emlékeztető luxuskörnyezetben. Mielőtt elragadott volna a fantáziám, a vadonatúj szülészeti részlegről kérdeztem Dr. Illanitz Elemér szülész-nőgyógyászt, a Dr. Rose Magánkórház igazgatóját.

Illanitz doktor elmondta, hogy a szülést a maga természetességével kezelik: vajúdáskor nincsenek fölösleges vizsgálatok, rutinszerű gátmetszés, kézzel tágítás, a szülés siettetése. A szülész úgy fogalmazott: olyan, mintha a terhes nő otthon szülne, csak itt karnyújtásnyira található a felszerelt műtő, így komplikáció esetén pillanatokon belül érkezik a segítség. Megtudtam, hogy a vajúdó nővel bárki bemehet a hatalmas káddal, gyertyákkal és illóolajokkal felszerelt szülőszobába, a kismama igényeinek megfelelő szülés után pedig együtt lehet a család egy apartmanban, ahol vörös burkolatú fürdőszoba, óriási tükrös szekrény, süppedős szőnyeg és baldachinos babaágy található, a kilátás a Budai Várra pedig fokozza a luxusélményt.

Komplikációmentes szülés után a kismama (és a család) egyetlen éjszakát tölt bent a kórházban, császármetszés esetén két éjszakán át élvezhetik a klinika vendégszeretetét. A kórházigazgató szerint a világon szinte mindenhol alkalmazott megközelítés alapján fölösleges négy vagy öt éjszakát kórházban tölteni, mint Magyarországon egyébként az állami intézményekben, hiszen a sürgős beavatkozást kívánó komplikációk a szülést követő két órában kiderülnek. A szülés másnapján hazaengedett kismama bármikor visszamehet az orvosához, ha problémái lennének.

A hálapénzzel kapcsolatos kérdésre Dr. Illanitz elmondta, hogy minden szolgáltatásnak fix tarifája van, amiről számlát adnak, valamint az ott dolgozó orvosok is jobban meg vannak fizetve, mint az állami kórházakban, így nem állhat elő olyan kellemetlen helyzet, mint amilyenről sok kismama beszámolt a zsebbe csúsztatott borítékok kapcsán.

Állami kórházakban a szülészeti ellátás ingyenes, ám aki illatgyertyákra, háborítatlan szülésre és luxuskörnyezetre vágyik karnyújtásnyira lévő műtővel, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A magánklinika árai európai viszonylatban viszont olcsónak mondhatók: egy hüvelyi szülésért egy londoni magánklinika 6 ezer fontot, azaz több mint 2 millió forintot kér, itt 590 ezer forintba kerül a sima szülés (epidurállal 730 ezer). A császármetszés ára Angliában 8 ezer font, azaz körülbelül 2 millió 700 ezer forint, a budapesti magánkórházban pedig 880 ezer forintot kell fizetni. Ennél olcsóbban is szülhetünk Magyarországon magánklinikán: Telkiben tavaly 490 ezerért lehetett szülni, a Róbert Károly Magánklinikán pedig 250 ezer forintot kérnek egy szülésért, ám ebben nincs benne a hotelszolgáltatás. A night klub-fényekről és a rózsaszín inges dokikról nem is beszélve.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.10 13:10:45Farkasokkal táncoló

  Az ilyen szerencsétlenül vizsgált kislányokból lesznek aztán azok, akik hüvelygörcsöt kapnak később, vagy pedig örök életükre eliszonyodnak attól, hogy a hüvelyükbe bárki is belenyúljon vagy oda bármit is betegyen. Ezt nem lehet csak így elbagatellizálni, hogy "nem vesztett sokat".
  Sokat vesztett.

 • 2010.07.10 13:15:18Brumibaby

  Ft, ezzel vitatkoznék, hiszen elsőre állítólag a dolgok rendes menetében is fáj, mégse marad meg örökre a kellemetlen élmény mindenkinek.

  Pontosabban azt el tudom képzelni, hogy egy rosszemlékű nőgyógyászati vizsgálat később az ilyen vizsgálatokkal szemben ellenállást válthat ki. De egy rosszemlékű kefélés nem tántorít el mindenkit a továbbiaktól, nem? Nem tudom, csak gondolkodom hangosan.

 • 2010.07.10 13:22:00Puszpanya

  Az is kérdés, mire irányult a vizsgálat. Ha nem tudta a doki elkerülni a hüvelyi vizsgálatot, netán kezelni kellett a méhet, mert valami fertőzése volt. Aztán így jött össze véletlenül. Mellesleg nem kell egy 13 évesnél előzetes szülői beletörődés???
  Nem hiszem ezeket az egyik ismerősömnek, rokonnak... stb történeteket.

 • 2010.07.10 14:05:51bólint

  Azt nem értem, hogy a tildy:) logikája szerint gyerekorvos is gyerek lehetne? Mert csak az tudja igazán, mekkora stressz védtelenül - meg se nagyon értve ugye a szellemi korlátok miatt még - a gyógyítási, néha fájdalmas folyamatot...

  És rákost csak rákos orvos érthetne meg, stb. - ez azért levezetve így durva. Én női orvostól is kaptam már herótot (körzetis volt, 1 pusztulat bige, ismerősünk miatta lett még tolószékhez kötöttebb nyomorult)... Nem nem-, hanem emberfüggő, milyen gyógyító valaki - mantrázom még mindig.

  A világszép dokim teljesen egyenrangúnak kezelte a lányom születése közben az ott posztoló katonás szülésznőt, abszolút partneri volt a viszony, ketten segítettek együtt. Az igaz, ha dönteni kell beavatkozás tekintetében, akkor az orvos dönt, mert őt vehetik elő későb, ha gebasz csúszik be.

 • 2010.07.10 14:06:36bólint

  védtelenül átélni (ez a szó kimaradt)

 • 2010.07.10 14:08:09bólint

  Szörnyű a 13 éves kislány sztorija, de sokat nem tudunk ugye, hogy miért is történt így... Ám mindenre lehetne ellenkező esetet hozni és sose lenne vége a doki-ultinak... :-)) Mi lenne durchmars itt?

  Nem tudom, miért van elenyésző női sebészorvos, miért van kevés nő nőgyógyász - ezt egy orvosit végzett lány mondja el, Ritánál kissé árnyaltabban. Vagy nála a pont és tényleg ez a helyzet. Nincs orvos ismerősöm, nem tudom megkérdezni.

 • 2010.07.10 14:09:07a szív fészkei

  kavarodok itt magammal :-)

 • 2010.07.10 15:04:06Yukivoltam

  Nagyon vicces, hogy azt kell megfizetni, hogy hagyjanak békén szülni. Az ember azt gondolná, hogy a felesleges - ám a szülést esetleg gyorsító, könnyítő vagy elkerülő - beavatkozásokat kell/lehet megfizetni, de kis hazánkban fordítva van. Csak azt nem értem, hogy akkor most ha felvet a pénz, nem kell császár vagy oxytocin infúzió, gátmetszés, ha pedig nincs lóvém, akkor mindez hirtelen elengedhetetlenül szükségessé válik ahhoz, hogy egészséges gyereket szüljek? Miért nem tudják mindezt megtenni egy állami kórházban, tök ingyen? (nem választott dokival és szülésznővel, mert az nyilván pénzbe kerül) Így az oep költség is kevesebb lenne.
  Miért úri huncutság nálunk a - lehetőségekhez képest . háborítatlan szülés? Minek plusz munkát és pénzt kidobni az ablakon, ha a gyerekek az esetek túlnyomó részében úgyis szépen megszületnek maguktól (szerintem optimális esetben azért kórházban vagy szülőotthonban, ahol van segítség szükség esetén)?

 • 2010.07.10 18:46:02Rien25

  "Nem vesztett sokat.
  Bar biztos fajt.

  Remélem, ezt te sem gondoltad komolyan....
  Talán a szüzesség elvesztése nem ártana ha szerelmesen, egy fiúval történne, plusz ugye kellő izgalmi állapotban, nem kiterítve egy nőgyógyászati széke, ahol azt sem mondják el mit csinálnak veled... és amikor leszállhatott a kislány, remegett keze-lába, érezte hogy valami nem stimmel, erre csak annyit kapott, hogy ez a vizsgálattal jár...

  Azért elég érdekes összehasonlítani a szüzességet egy fogásztai balesettel, bár ha szerinted luk-luk...
  Utólag könnyű azt mondani, hogy nem vesztett sokat. Szerinted. Nyilván neked nem volt olyan jelentőségű az első. És ha ő másképp gondolja?

  Csak annyit látok, hogy tulajdonképpen nálad az ember, a páciens csak testből áll, lelke az nincs.. meg érzései se legyenek...

 • 2010.07.10 18:55:31tildy:)

  Nem szeretem mikor kioforgatják a szavaim, bólint , te ismét ezt tetted. Nem, ez nem az én logikám szerint van, ez a te logikád szerint az , amit én gondolok, de meg kell mondjam távol áll az igazságtól.
  A szülést sokkal inkább pszichés síkon tekintem , minthogy műtétnek ( valamikor úgy alakul,hogy az lesz belőle, de nem mindig), ebben az esetbe pedig igenis sokat jelent az, hogy a szülő nő milyen pszichés állapotban van.

  Mivel van pár btegség ami visszezethető pszichés háttérre, és ezt már tapaszaltam is , nem egyzer nem kétszer, úgy gondolom , igen, jó, ha az aki vezeti a szülést ( és itt a hangsúly a vezetésen van , a segítésen ) az inkább nő.


  Szóval más egy műtét, és más egy olyan dolog, mint a szülés, ahol orvosra csak akkor van szükség, ha baj van.

 • 2010.07.10 18:58:25tildy:)

  Amúg nemcsak a kislány sztorija rémes, mondom aki engem 16 éveen megvizsgált odajött, hogyn hazudjak, hogy nem szexeltünk a barátommal, hiszen ez méhen kívűli terhesség.... (nem hazudtam és nem az volt...)

  És ha már választani kell, ki kezében legyen a felelősség egy gyerek születésekor, az enyémben vagy az orvoséban: egyértemű, hogy ÉN döntök. (akár épp azt, hogy rábízom döntést)

 • 2010.07.10 19:00:48Rien25

  Tildy, ezt nem értem... miért kért arra az orvos hogy hazudj?

 • 2010.07.10 19:09:34Rien25

  Amikor én először voltam nőgyógyinál, majdnem 17 voltam, első kérdése az volt mielőtt hozzámnyúlt hogy elkezdtem -e már a házaséletet...

  Egy nőgyógyásznak kutyakötelessége lenne szólni a szűz páciensének, ha olyan vizsgálatra készül, ami hüvelyen át történik, hogy ez mivel fog járni és hogy kellemetlen lehet... Nem utólag odanyögni hogy kisanyám, sajna ez ezzel jár...

  Ez a kedves hentes tőlem is megkérdezte amikor összeböködött belül mert nem találta a méhszájam én meg egyből összefeszültem hogy nem szoktak gondjai lenni a nemi élettel?
  Mondom nem. És amit gondoltam (nem cseszd meg mert ott nem úgy nyúlnak hozzám plusz előtte felizgatnak te nagyokos...)

 • 2010.07.10 19:15:45Rien25

  JA és a látlelet azért kellett, mert fel akarták jelenteni a dokit...
  ugyanis amikor mi voltunk 14 évesek (annyi volt a kolleganő az esetkor) akkor még az kislánynak számított, ma már egy két tizennégy évesen végigment a fél suli vagy baráti kör, de anno ez még nem volt így.

 • 2010.07.10 19:45:10Pms

  2010.07.10 19:15:45Rien25
  Aha, mert anno mindenki szűzen ment férjhez, és tombolt az erkölcs, bezzeg ma...
  :S

 • 2010.07.10 19:56:54Brumibaby

  Rien, megmondom, hol sántít a gondolatmenet.

  Az első, az az első, akkor is, ha valami mechanikus hatásra korábban már a szűzhártyádat anatómiailag elvesztetted. Nekem egy tampon intézte el a dolgot - befelé akadálytalanul bejutott, de kiszedni csak rettenetes küszödéssel sikerült -, de nem gondolok úgy a tamponra, mint az első férfire az életemben.

 • 2010.07.10 21:22:10tildy:)

  rien : megint kihagy a billentyuzetem, szoval odajott, hogy NE HAZUDJAK, hogy nem volt semmi, mert volt...

 • 2010.07.10 22:00:18Auguszta Romanova_2

  Eletem legszebb 4.elmenye volt a szuzessegem elvesztese.Szuper.
  Talan ha a kurva hartya elintezodott volna hamarabb megjobb lett volna.
  Bar igy is jo volt.

 • 2010.07.10 22:31:15rath.dinen

  Hát nem tom ha választhatnék, hogy a seggembe turkáljanak vagy a puncimban, ezerszer inkább az utóbbit választanám.

  semmivel sem tartom kíméletesebbnek a rektális tapizást.

  Engem sokkal jobban traumatizálna, az tuti.

 • 2010.07.10 22:34:52rath.dinen

  Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy a kiakasztó nőgyógyászati élményeket az ambuláns rendelésen lehet összeszedni, amikor bemész az utcáról a rendelésre, nem tudod, ki van benn, nem tejelsz neki stb. Mondjuk tablettát iratni vagy valami panasszal.

  Nekem a terhesgondozásban már tök jó élményeim voltak.

  Igaz, az már nem a Jánosban volt. Az összes kellemetlen nőgyógyászos élményem a Jánoshoz kötődik.

 • 2010.07.10 22:41:22rath.dinen

  tildy: azzal kapcsolatban, hogy a szülés lelki síkon zajlik meg spirituális élmény: hát, a szülés egy nagyon is testi dolog.

  Az egész terhesség már a maga hormonjaival visszarángat a földre. Beleveri az orrodat a biológiába. A test, a hormonok, az ösztönök fontosságába.

  Mióta gyerekem van, teljesen máshogy látom a nemek viszonyát, a test és a lélek viszonyát.

  Ha átesel majd rajta, ha látni fogod, hogyan nyúl egy férfi a gyerekhez és hogyan nyúl egy nő a gyerekhez, ha érezni fogod, miket üzen a tested szülés közben és milyen jellegű segítségre vágysz közben, rá fogsz jönni, mennynire nem igaz, hogy ezt a segítséget csak és kizárólag egy nő adhatja meg, és mennyire nem igaz, hogy "egy férfi a szoptatáson kívül mindent meg tud adni, amit az anyja".

  Nyilván fel tud nevelni egy férfi is egy gyereket hibátlanul. de egy férfi csak az apja lehet egy gyereknek, és egy nő meg csak az anyja.

  De hoyg ez mit jelent a gyakorlatban, azt csak akkor fogod megérteni, amikor először látod a pasidat a kicsivel játszani. És akkor majd megérted, hogy annak a szónak, hogy "nemi szerepek" nagyon pozitív tartalma is lehet.

  És kívánom, hogy átéld, hogy egy férfi is támasz tud lenni melletted olyan helyzetekben, amit biológiai okokból személyesen nem élhet át.

 • 2010.07.10 23:14:46Farkasokkal táncoló

  Hát a szülés egy olyan dolog, hogy valami ami odabenn van, az ki akar jönni, és nincsen olyan lehetőség a pakliban, hogy bent marad.

  Szóval szülni muszáj. És ez nagyon nagyon testi dolog... na jó RÁKÉSZÜLNI lehet lelkiekben meg minden, de amikor ott van az ember in medias res, akkor a legkevésbé a lelke működik.

 • 2010.07.10 23:25:32Puszpanya

  Igen, erre próbáltam visszaemlékezni, de semmi lelki síkra nem emléxem. A születés max a nagyszülőknek, meg esetleg Apának lelki folyamat.

 • 2010.07.10 23:29:28nyúlmama

  Annak, aki még nem szült, úgysem lehet ezt elmondani.
  Én sem tudtam, milyen, amíg nem szültem-vagyis a szülést most sem tudom, mert császár volt.
  De hogy nem pusztán lelki , az fix. Pláne ott, helyben nem az.

  Ez olyan, hogy más olvasni és tudni, hogy a kisbabák éjjel sírnak-és nagyon más ezt éjjel kettőkör átélni...

 • 2010.07.10 23:38:01másutt

  "Hát a szülés egy olyan dolog, hogy valami ami odabenn van, az ki akar jönni, és nincsen olyan lehetőség a pakliban, hogy bent marad."

  Ezzel most felelemetesen tisztaban vagyok.

  :DDDD

 • 2010.07.11 00:26:19tildy:)

  Nem lehetne egyszer olyat, hogy egy mondatból nemcsak egy szót emeltek ki? Nem pusztán lelki, fizikai is, sőt.... De nagyon sok mindenben lelki is.

 • 2010.07.11 01:01:03a szív fészkei

  tildy:) bocs, én voltam az elvágólagos, mert nekem te is annak tűntél.
  Teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő áll mellettem, ha bajom van, de jó emberből legyen: érezze és tudja, hogy én is érzek/ fájok (ha úgy esik), nyugtasson meg a szakértelmével, beszéljen, ha az fontos a dolgok megértéséhez és tegye, amit tennie kell a szakmája szabályai szerint.

  Te nőhöz ragaszkodsz, mert az szült, tudja, milyen. Oké, keress ilyet, ha megnyugtat. Nekem ez lényegtelen volt akkor.
  A lelki dolog bennem zajlik a testivel együtt, - nőként amúgy ott volt a szülésznő (mondjuk ezerszer keményebben, mint a férfi orvos, aki meg effektív kedves, bájos és aranyos volt) - ők szak-teamként a fizikai részét vezénylik le. De igaz, én nem féltem a szüléstől.
  Holott volt szar nőgyógyis élményem, a csodás abortuszom ugye 18 évesen.

  De nem ragadtam le annál, mert nem minden férfi orvos egyforma. Ja azt, hogy "most bezzeg nyafog, hogy fáj (a nem altatásos kaparásra), akkor nem fááájt??!!" - azt speciel épp egy nő kérdezte a fejemnél süvöltve. Boldogan, hogy ott vagyok kiterítve, szétfeszítve és így alázhat. Vissza úgyse szólhatok több okból. Ennyit a női szolidaritásról.

  EMBERFÜGGŐ MINDEN!! Szarok nők és férfiak - talán hermafroditák - közt is megtalálhatók, ahogy édesek és jók is. Minden szakmában, vonalon, országban, korban.

 • 2010.07.11 01:28:40a szív fészkei

  [link] Őt minek nevezzem? Ennek a klinikának a reménybeli kuncsaftja - stílusban, ízkésben, vagyonban. A szegény kis segélyes. :-DD Ha nem vigyáznak a Károlin, még egyszer jogász lesz.

 • 2010.07.11 08:52:10Rosa Rugosa

  Ez gusztustalan.

 • 2010.07.11 09:08:18dodóó

  Rezsi hozzájárulást is kap?

 • 2010.07.11 09:13:51nyúlmama

  Ha ez igaz, a legundorítóbb, hogy megkapta ezt a segélyt.
  Mármint az is undorító, hogy kérte, de hogy meg is kapta.....

 • 2010.07.11 09:33:23Lexie

  ez a liba nem nappalis? úgy tudom azok nem kaphatnak segély.

 • 2010.07.11 10:00:41Wish1973

  ne izéljetek már. olyan költséges élet ám az övé, amiről nekünk halvány fogalmunk se lehet. és, ha kifutott a szerződésekből, és felélte a tartalékait? és nem akar a fasziján élősködni? folyton csak ez a zsigeri irigykedés:DD

 • 2010.07.11 10:13:34Rosa Rugosa

  Tíz év alatt a segélyből összejön egy szerényebb kistáska neki.
  Az is számít. Nem?

 • 2010.07.11 13:16:03a szív fészkei

  Fizetősre jár, akkor kaphat. Jár neki és kész. Egészségére, csak a szereplések a tévéknél nem ingyenben mennek meg a többik felsorolt kis villanása se szívjóság-kategória. De ez van. (az órája nagyon nem tetszik, olyan procc, mint ez a kórház.)

  Érdekes mentalitású jogászok képződnek - empátia nulla, szolidaritás nulla, lemondás (vegye fel, de adja oda annak, akinek ez tényleg életmentő összeg)mások javára - Facebookon már alakult ilyen csoport :-DD - nulla.

 • 2010.07.11 17:38:28Farkasokkal táncoló

  Itt egy másik riport a luxuskórházról a Roosewelt téren:

  [link]

 • 2010.07.11 18:00:30Wish1973

  FT, te milyen újságokat olvasol?:P

 • 2010.07.11 18:08:28Wish1973

  megnéztem a szavazatok állását kül. témákban. egész másra számítottam. olyan, mintha vmi semleges portál lenne:D

 • 2010.07.11 18:12:29Farkasokkal táncoló

  Wish, a Legfrissebb hírek weboldalon találtam, mindennap kinyitom, azt se tudom honnan van a cikk, mindjárt megnézem.

 • 2010.07.11 18:14:33Farkasokkal táncoló

  Jahogyahetiválasz??? :-)))

  Ugyanmár, amikor még kőkemény szdsz tag és önk. képviselő is voltam, akkor is olvastam a Magyar Fórumot, sőt egy időben sajtófigyelő is voltam, akkor is minden lapot ki kellett olvasnom, és kiszedni a témába vágó írásokat... :-)

 • 2010.07.11 18:26:43a szív fészkei

  Van újság, ahol nem jelentek meg? Most már valami celebanyát kell odapaterolni, hogy csinadrattával szüljön végre és avassa fel isten igazából - akkor jöhet a Story, Best és egyebek. Én azokat is szoktam, anyám ilyenekre alszik el, hát kenjük-vágjuk. meg Nók Lapja persze.

  Édes a pasi, ahogyan ekézi a Telkit:"[...]Sem a betegeink, sem az orvosok nem szeretnek sokat utazgatni még egy agglomerációban lévő kórházig sem."

  Kevés a fizetőképes, hogy rögtön betámadja a másik pénznyelőt?

  ft: MF, hát nem irigyellek az élvekért! Néha szoktam nézni a buszon az ilyesmiket olvasókat - mindegyiknek valami düh van az arcán, állandóan indulatban vannak.

 • 2010.07.11 18:31:26Wish1973

  pedig most már minden jóóóóóóóó

 • 2010.07.11 18:35:32Farkasokkal táncoló

  Ja. Ez a világ a létező világok legjobbika, maradjunk ennyiben. :-S

 • 2010.07.11 18:55:36Wish1973

  nem hiszem el:D
  napló TV2: sms-kérdés: egyetért-e a nyilatkozat kifüggesztésével? kvízkérdés: mi svájc fizetőeszköze? nyeremény: üdülés a szent orbán panzióban

  és nem vicceltek:DDD

 • 2010.07.11 23:44:37a szív fészkei

  TV2 is élni akar, nem sóval beszórva lenni... Még a Sváby is visszajöhet.

  Ez még a lehető legjobbik világnál is jobb, ahogy elnézem. Meg se érdemeljük. Német barátaink mondják, hogy utálják a Merkelt is, elegük van az elnökválasztási cirkuszából, stb.

  De ennyi móka, kacagás, zsákbafutás nincs ott itt, az igaz, irigykednek is a folytonos humorforrásainkért.

 • 2010.07.11 23:51:52Wish1973

  ja-ja, és a lepényevésről még nem is beszéltünk

 • 2010.07.12 00:58:41a szív fészkei

  a lepény még várom. Valahol sütik. Mi lesz benne?? Na, az a kérdés.

 • 2010.07.12 07:53:28Wish1973

  szív, ne legyenek vérmes reményeid a tölteléket illetően:D

 • 2010.07.12 08:03:00Lapis Lazuli

  Már látom az új szakácskönyvet: A förszt lédi lepényeskönyve. Polgári lepények egy igényes és méltó konyhából.

 • 2010.07.12 08:11:06rath.dinen

  Percekig komolyan azt hittem, hogy méhlepényekről van szó. :-)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta