SZÜLŐSÉG

Szobányi adománnyal indul vasárnap Felsőzsolcára a Poronty teherautója

2010. július 6., kedd 18:32 |

Felhívásunkra több mint 170 doboznyi adomány érkezett a szerkesztőségbe, melyet a hét végén a hét és féléves lányom segítségével öt órán keresztül pakoltuk, rendszereztük és rögzítettük tartalmukat. Az eredmény szobányi doboz és zacskó, az azonosítást és elosztást segítendő egy kiselsős reszkető számaival feliratozva.

Mindeközben Felsőzsolcára érkezett több teherautó az olyan adományokkal, amelyeket nem tudtak eljuttatni a szerkesztőségbe (hűtőszekrények, bútorok). Krisztián nevű olvasónk és csapata több mint húsz ágyat, kanapét, jó néhány tévét és egyéb dolgokat juttatott célba.

Köszönjük a rengeteg beküldött holmit (leginkább ruhaneműket), és külön köszönet azért, hogy az olvasók nem lomtalanításnak gondolták az adományozást: a ruhák-játékok-eszközök többségben tisztán, illatosan, azonnal használható állapotban érkeztek, sőt, vadonatúj dolgok is voltak közöttük. Elmondható, hogy az emberek többsége igenis segítőkész – voltak nehéz helyzetben élő, sokgyerekes családok, akik saját holmijuk felajánlása mellé vásároltak még cukrot, tésztát, babaápoló cikkeket. Segített a családtag, a lakóparki szomszéd, a lakótelepen élő elvált kismama, az üzlettárs, az üzlettárs alkalmazottja, a fodrásznál a szervező mellett üldögélő középkorú úr, és az ismerős fogyatékkal élő kislánya, aki saját plüssállat-készletét ajánlotta fel önként olyan kisgyereknek, aki elveszítette a saját játékait, számolt be sacoesmaco nevű olvasónk, aki a szervezés oroszlánrészét végzi a helyszínen.

A károsultak nagy többsége nagy örömmel fogadta és fogja fogadni az ajándékokat. Volt köztük, aki eddig semmit, senkitől, sehonnét nem kapott, köztük egy 3 gyermekét egyedül nevelő édesanya. Az ovi egyik alkalmazottja elmesélte, hogy van, aki a mai napig egy lakókocsiban él a saját udvarában, és egyelőre nem látja, mikor lesz emberhez méltó lakhelye. Ő maga is károsult, az ő házuk nem dőlt össze, „csak” teljes talaj-és burkolatcserét kellett végrehajtani, a statikai károkat elhárítani és újból berendezkedni, örülnek, ha őszre visszaköltözhetnek két kisgyerekkel a saját házukba, addig éjt nappallá téve dolgoznak. Hozzátette, hogy más helyekről is érkeztek a hírek szerint adományok, de mivel nem volt kapacitás ezeket szétszortírozni és megfelelően kiosztani, ezért az ottani lakosok ezekből sok esetben eddig egyáltalán nem kaptak semmit. Ezért szándékunk a lehető legtöbb szerkesztőségbe érkezett adományt azonnal, név-cím-méretek alapján kiosztani – kétszer ad, aki gyorsan ad.

Sajnos volt néhány kevésbé szívderítő tapasztalat is. Volt, aki a plazmatévét és az új automata mosógépet hiányolta a holmik közül. Pedig a Mikulás nyilvánvalóan nem szerepelt az adományozók listáján, és Krisztián barátunk sem hasonlított hozzá, se piros köpönyege, se hosszú ősz szakálla. Volt olyan is, aki elvárta volna az adományok elrendezgetését is az ideiglenes szálláson, mivel neki fontosabb dolga akadt – meccset nézni sörrel a kézben. Szerencsére azonban messze nem a többségről beszélünk, de ezért (is) fontos megfelelően összeállítani az adományozandók listáját. Az adományok közül pedig a szétosztók szívesen kihagyták volna azt a pár tételt, amik legfeljebb a helyi állatmenhely által hasznosíthatóak.

Az eredeti cikkben szereplő fiatal család is jobban érzi magát. Szépen és szeretettel berendezett otthonukat nyilvánvalóan nem tudjuk azonos értéken pótolni, de nagy vigasztalást jelentett számukra az adományok mellett az emberek feléjük áradó segítőkészsége, szeretete is. Drága olvasók, köszönjük az áldozatos munkát eddig – most rajtunk a sor, az eredményekről beszámolunk hamarosan. A Poronty teherautója vasárnap reggel indul.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.07 11:33:28Wish1973

  épp ezt akartam én is belinkelni. :(

 • 2010.07.07 11:35:58Cyr

  Wish: Nos, ismét sikerülhet néhány embert, aki most segített, megnyerni annak az ügynek, hogy legközelebb nagy ívben tegyen az egészre. Az egész úgy gusztustalan, ahogy van.

 • 2010.07.07 11:42:28Wish1973

  azon gondolkodtam, h miért nem védi/támadja egyik párt sem ezt a faszit. aztán rájöttem, h független jelölt, így nehéz ebből pártpolitikai kérdést csinálni, és az őszi választásokra feéhasználni

 • 2010.07.07 12:19:15Cyr

  Én meg azon tűnödöm, hogy milyen kiképzést és gerincmentesítést kaphatnak a politikusok a pályára való készülésük során (pártállástól függetlenül), hogy mások nyomorából képesek legyenek pártpolitikai kérdést csinálni. Nna, mára is találtam magamnak egy satnya gondolatot, a fenébe is :(

 • 2010.07.07 12:26:58jazmine

  Vakmacsek, most írtam, mivel most olvastam :)

 • 2010.07.07 12:41:34verity777

  Én gondoltam, hogy adok, aztán a cigók (igaz, az ország másik végében) kirámolták nagyapám házából az örökségemet. Anyagilag sem semmi, de a lényeg inkább az érzés. Nem fogok éhezni ezután sem (remélem), de igen rosszul jött. És rosszul esett. Mikor megtudtam, az volt az első gondolatom: b....ák meg, segélyen élnek, aztán ha összedől a vályogházuk, tőlem várják a segítséget, közben meg ellopják az ükapám képét a falról, meg a nagyapám kitüntetéseit a fiókból... lehet, hogy végletesen gondolkozom, és tudom, hogy egy csomó tisztességesen dolgozó ember háza is összedőlt, de miért érzem úgy, hogy nem ők törték rá az ajtót a polgármesterre?

 • 2010.07.07 12:55:58a szív fészkei

  Nincs béke:[link] hogy mi adtunk, amit tudtunk, mennyit segíthet rajtuk? Abszurd, hogy ilyen vezetőkkel kell az elemeken túl küzdeniük... :-((

 • 2010.07.07 13:11:50a szív fészkei

  Brumi, azt pletykálták már a szombati lottóhúzás előtt, hogy ha kimegy a hárommilliárdos nyeremény, azt nem civil viszi. Pont ennyi kell a szanálásra, pont ennyi gyűlt össze x hónap alatt. (és nem ez az első ilyen eset, mondják - én nem lottózom, nekem mindegy,nem is követem nyomon. De olvastam a levezetést és pénzügyi tótumfaktum jelezte ezt).

  Ha így van, jó helyre megy, csak normálisan használják fel. Ne patyomkin-házak épüljenek, kihasználva a helyzetet, ahogy sokszor a támogatott pénzből ez történik sajna.
  Ám ez a polgármester alkalmatlan ennek levezénylésére - zsákolást se szervezett, semmit, mindig elérhetetlen - ez nem jó jel.

  Lehet, hogy téli segélyút is kell, hisz pl. irhát nem tettem be, mert azt hová is tennék most a párás romok között? Meg a nagyon meleg holmikat?

 • 2010.07.07 13:14:56verity777

  Lesz itt helyreállítás, választások előtt állunk, kellenek az önkormányzatok is. Gyors döntés lesz, teljes helyreállítás, az államkassza kifizeti, a választást megnyerik, és OV képe tényleg kikerül minden közhivatal falára.
  Juj, nagyon negatív vagyok ma, megyek, keresek valami kaját magamnak, biztos az a bajom...

 • 2010.07.07 13:27:11Cyr

  Hé, verity, ne kaját, igyál inkább egy pohár vizet, az méregtelenít :) Kívül-belül...

 • 2010.07.07 13:31:19Cyr

  verity: "lehet, hogy végletesen gondolkozom, és tudom, hogy egy csomó tisztességesen dolgozó ember háza is összedőlt, de miért érzem úgy, hogy nem ők törték rá az ajtót a polgármesterre?"

  Mivel elég nagy megrázkódtatás ért, finoman mondom: igen, végletesen gondolkodsz. És ez sajnos nem oda vezet, ahova szeretnéd.

 • 2010.07.07 13:59:26Aurin

  Köszi csajok.

 • 2010.07.07 14:48:38R2D2 & C3PO

  Még a segélyszervezetek sem hirdettek meg akciókat az újjáépítéshez. Viszont (talán hétfőn?) a napokban írták alá a Kormánnyal az együttműködési szerződéseiket.
  A helyi cégek sem kezdték még el a csapatépítő tréningeket.

  (Amúgy azt mondták a biztosítók emberei, hogy kell 1-2 hónap, míg minden kiszárad és a romokat is eltakarítják, csak utána kezdhető a tényleges kárfelmérés és az újjáépítés is. Elég hihető volt...)

  Én figyelem. ;-D

 • 2010.07.07 18:33:44Rosa Rugosa

  Nézzétek a híradót, hát nem talált, nem a nemzetiség tüntetett....
  nézzétek...

 • 2010.07.08 06:24:03Brumibaby

  Mondjuk az számomra nem világos, hogy ha az adományokat nem osztják szét, s azért a nem cigányok tüntetnek, az rendben van, ha a cigányok tüntetnek, akkor meg pfuj-pfuj?

 • 2010.07.08 06:41:36Magenta

  Nem, itt a polgármester a pfuj-pfuj, de szerintem Rosával más híradót nézhettünk, mert volt ott mindenki.

 • 2010.07.08 07:15:22Brumibaby

  Magenta, hát ez az, ezt láttam én is.

  A megjegyzés arra vonatkozott, hogy fentebb elhangzott:

  "...tudom, hogy egy csomó tisztességesen dolgozó ember háza is összedőlt, de miért érzem úgy, hogy nem ők törték rá az ajtót a polgármesterre?"

  Aztán Rosa írta, hogy
  "...nem talált, nem a nemzetiség tüntetett...."

  s nekem az tűnt fel, hogy adományokat szét nem osztani, azzal nincs baj, tüntetni, azzal baj van, persze csak ha a cigányok tüntetnek.

  Emellett már csak azt nem értem, hogy amikor valaki cigányozik, miért nem meri leírni ezt a szót?

 • 2010.07.08 07:23:53Magenta

  "Emellett már csak azt nem értem, hogy amikor valaki cigányozik, miért nem meri leírni ezt a szót?" Én sem. Még ha meg is értem verity dühét, csak ez most másokra irányult, mint akire kellett volna.

  Egyébként én megértem az elkeseredésüket, ha ott élnék, ott lettem volna a tüntetők közt szerintem. Bőrszíntől vagy nemzetiségtől függetlenül. Elkeseredett EMBEREKET láttam a híradóban. Akiknek az önkormányzat nem segít, de a nyakukba rak félmilliós büntetést, ha nem bontanak azonnal.

 • 2010.07.08 07:36:29Rosa Rugosa

  Én csak azt akartam írni, hogy nem a helyi potentát cigánycsalád rontott rá a hivatalra, mint azt egy előttem szóló feltételezte, hanem a helyi lakosok.
  A felsőzsolcaiak.

 • 2010.07.08 07:55:52Lapis Lazuli

  Amióta a gyűjtés elindult behúzott nyakkal várom az első cigányozást. Megkönnyebbültem, túl vagyunk rajta.
  Én is néztem tegnap. Pontosan úgy van, ahogy Rosa is írja: a Felsőzsolcaiak voltak ott.

 • 2010.07.08 08:03:48nyúlmama

  Nos, akkor beszállok én is.
  Én is láttam a híradót, de van akit a tények sem zavarnak egy jó kis cigányozásban.

  Tán az adományoknál is kellett volna kötni, hogy na, cigánynak aztán ne.

  Brumí
  A cigány fogja be. Mert ugye, ha putriban lakik, akkor nem csinál semmit, nem érdemli meg.Ha meg "feltört", akkor meg "nézd már, hogy kivakarózótt a cigány".

 • 2010.07.08 08:57:13Brumibaby

  nyúlmama, hogy ezt hányszor hallom, meg hogy kutyából nem lesz szalonna. meg hogy "se dolgozni, se tanulni nem akarnak", egy mondaton belül azzal, hogy a "rendes magyar emberektől veszik el az ösztöndíjakat meg a munkahelyeket"

 • 2010.07.08 09:11:27Rosa Rugosa

  Ne csalogassátok a fajgyűlölőket, mert idetalálnak.

 • 2010.07.08 09:15:59Lapis Lazuli

  Rosa: jogos. Nehéz megállni.

 • 2010.07.08 09:18:09Temptation

  Edelény és Felsőzsolca mellett elfeledkezünk Szendrőládról. Ott is nagy károk voltak, és mivel Edelény és Felsőzsolca is nagy bajban volt, oda ment szinte minden segítség. Múlt héten volt az m1-en riport. A polgármester asszony azt mondta, hogy annyi segítséget tudtak kapni, hogy a homokot megkapták, a zsákokról már maguk gondoskodtak.Önkéntes sem ment hozzájuk. Csak a falu lakói küzdöttek a vízzel.A falu lakosságának nagy része cigány.
  Mutattak egy házaspárt. Nagyon szép kis házuk volt, most szétázott, repedt. Maguk erejéből építették, apránként rendezték be, hitelt semmire nem vettek fel.A férfi az erdőn dolgozott (a nő nem tudom hol), gondolhatjátok, hogy mennyi idő alatt rakták össze. A férfi is minden nap ott volt a védekezésen.Kérdezték tőle, hogy most mi lesz?
  Azt mondta: dolgozunk tovább, aztán lassan helyre teszünk mindent.
  Több családot is mutattak.Voltak rosszabb körülmények között élők is, jobbak közt is.
  De ott a falu csak magára számíthatott.
  Esetleg ha még van mit adakozni és kitart a kedv, a szervezők lendülete, esetleg Szendrőládot is meg lehetne keresni, mert ott pont akkora a baj, mint E-ben vagy Fzs-án, csak kevesebb figyelmet kaptak a médiában.

 • 2010.07.08 09:18:22Brumibaby

  Igazatok van.

  De nem szomorú, hogy nemrasszistának is csak titokban szabad lenni?

 • 2010.07.08 09:23:29Rosa Rugosa

  Temptation
  Igen, igazad van, nagyon sok helyen van még baj, csak azt valahogy nem nyomják annyira. Vajon miért?

 • 2010.07.08 09:28:48Lapis Lazuli

  Nem hiszem, h csöndben kéne lenni. De meglehet ez a fórum erre nem megfelelő. és tényleg megvan a veszélye annak, amit Rosa írt.
  Mondjuk, ha most rákérdezel, h ok, de mi a megfelelő, hát nagyon nehezen tudnék értelmes választ adni. Én mindig ingadozom. Egyrészt tudom, h az előítélet nem változik _semmilyen érv hatására, tehát felesleges körökbe megyek bele, másrészt, ha nem megyek bele, akkor meg attól érzem magam nagyon rosszul. Nem tudom, na. Fontosnak éreztem megjeleníteni, h mit éreztem, amikor megláttam az első gázos hsz-t, mert az lehetetlen, h ez elmenjen a fülem mellett, de vitába nem mennék itt bele. Egyszerűen, csak legyen az egyik állítás mellé rendelve egy másik is.

 • 2010.07.08 09:31:12Lapis Lazuli

  Nem tudom, ez is érdekes felvetés Rosa. Sőt Erdélyben is több falu van nagy bajban, oszt a Híradóban csak azt láttam, h szervezzünk osztálykirándulást a nemzettest egészének megismerésére...

 • 2010.07.08 09:33:46Lapis Lazuli

  Magyarlapád, árvíz :http://erdely.ma/jotekonysag.php?id=71159

 • 2010.07.08 09:34:11verity777

  Én cigányoztam. És azért, mert feltörték a házunkat. (Nem, nem feltételezés, van róluk felvétel.) Talán durva általánosítás, és még mindig ki vagyok akadva, de én úgy látom, hogy még mindig több cigány él segélyből meg a gyerekeiből, mint nem cigány. Egyébként ha egy magyar él olyan életet, ami élősködő, ugyanúgy megvetem, mintha cigány, örmény, sváb vagy akármi lenne.
  Szent Pál megmondta: Aki nem akar dolgozni, ne is egyék.
  És ez nem jelenti azt, hogy nem ismerek én is rendes cigány meg tróger magyart. Be is fejezem, mert ez a poszt nem erről szól. És mert alapjában nem gyűlölök én senkit. Csak azt, aki okot ad rá...

 • 2010.07.08 09:35:19Lapis Lazuli

  na mégegyszer:[link]

 • 2010.07.08 09:42:11Rosa Rugosa

  Engem ebben az egészben csak az zavar, hogy amikor volt a nagy cunami, mindenhol erről szólt minden, a reggeli kávézgatós tv műsorban, mindenhol.

  Most meg basszus itthon a baj, de gondolom az nem olyan egzotikus, azért annyira nem nyomja a média.

  Én értem azt, amit verity ír, csak teljesen fölösleges volt idekeverni a ház feltörését az árvízkárosultakhoz. Teljesen felesleges.

 • 2010.07.08 09:45:08Temptation

  Hát én sem értem, miért csak 2-3 települést mutatnak mindig.....ezért is írtam Szendrőládról.

 • 2010.07.08 09:48:37Temptation

  Egyébként Felsőzsolca polgármestere már akkor leszerepelt, amikor a víz betörésekor és utána napokig nem volt ott és nem lehetett elérni. Pedig ilyen helyzetekben ő a védekezés vezetője, akinek össze kéne fogni az egészet.

 • 2010.07.08 09:49:38másutt

  RR
  annak, hogy mi van a TV-ben SEMMI koze ahhoz, hogy mi van a vilagban, mi a fontos, stb.
  Perspektivaba teve, ha Hollywoodban egy darazs megcsip valakit, barkit, az nagyobb hir, mint ha egy medve leharapja egy europai politikus fejet.

 • 2010.07.08 09:56:12Rosa Rugosa

  másutt nincsenek illúzióim, de ilyen mértékű katasztrófa nálunk eddig nem volt.
  És ha akarnának, rengeteg szívhez szóló történettel és tragédiával tudnák bombázni a nézőket.
  Nem értem, miért ilyen kevés az info.

 • 2010.07.08 09:56:36Brumibaby

  Igaz. Pedig a medvék sokkal több figyelmet érdemelnének

 • 2010.07.08 10:02:19Lapis Lazuli

  Másutt: most nem is a világ eseményekhez mérten érdekes, hanem helyben. Mo-n _belül miért egy településen van a legnagyobb hangsúly?

  Brumi: egy kicsi darázs kontra nagy medve? Ne haragudj én mindig a kisebbek oldalára állok :)

 • 2010.07.08 10:07:22másutt

  RR
  Nem eleg exotikus, azert.
  A hazaiak nyomora, szerencsetlensege, nem erdekel SENKIT. Sehol.
  A celebek sem ehezo hazai ujszulotteket adoptalnak, hanem kicsi barna AIDS arvakat Afrikabol, mert egy "falusi", hazai kidobott ujszulott nem eleg hirerteku.

  Evvan.
  Minel messzebb van valami, annal erdekesebb.
  Fogd fel, hogy nem eleg szivhez szolo, ha hazai. SEHOL! Ez nem magyar dolog.
  A medianak SEMMI koze a valo elethez.
  Nem az a celjuk, hogy "tajekoztassanak" hanem hogy nepszerusitsek MAGUKAT, oncelu.

  Arrol nem is beszelve, hogy az emberek 99%-a NEM azert nez hireket, tv-t, hogy megnezze, "hol lehetne segiteni".... hanem azert, hogy egy sorrel/borral hatradolhessen es kikapcsolodjon.
  Egy tsunami vagy messzifoldi tragedia, az jo kis bambulasi lehetoseg, exotikus tajak, stb. Mint egy HORRORFILM kombinalva egy utazasi National Geo dokumentumfilmmel. De egy HAZAI tragedia azt sugallana: "Jozsi, tenend kene NEKED is valamit" es az kell a fenenenk, ahhoz fel kellene allni....

 • 2010.07.08 10:16:08Rosa Rugosa

  Másutt
  Ezt én fel tudom fogni, azzal gond nincs, csak épp kurvára nem értek egyet vele és nem hiszem, hogy agresszív nézőszámcsökkenéssel kéne annak az adónak számolnia, aki nem orrba-szájba, de mondjuk naponta egy 5-10 perces kisfilm erejéig esetleg megpróbálná az összetartást népszerűsíteni, akár hatásvadász eszközökkel, szegény Ilcsi néniről, vagy Barbikáról, aki az elsodort macikája után vágyakozik.

  Nem tudom mennyire ismered a hazai műsorokat, de szinte minden nap mutatnak néhány szomorú és megrendítő sorsú embert, akiken általában szoktak is segíteni.

  A médiának igen is nagy hatalma van és könnyen menővé tehetné a jótékonykodást és a segíteni akarást.

 • 2010.07.08 10:19:23Cyr

  verity: Értem én, hogy álszent dolog nem kimondani azt, hogy az elkövető cigány volt. De legalább ekkora bajnak érzem azt, hogy ELŐSZÖR azt mondjuk ki, hogy cigány, nem azt, hogy mocsok gazember.
  Hogy tyúk vagy tojás volt előbb, azt már szerintem senki nem tudná megmondani (én vallom, hogy gondolati szinten hamarabb működött a dolog, mint kézzel fogható valóságában), de tény az, hogy akkora a kimondott vagy kimondatlan gyűlölet, megvetés, tipizálás áramlik felőlünk hozzájuk hogy erre bizony nem várhatunk más választ. Lehessen már kimondani azt, hogy igenis tükrők ők is, tükröt tartanak a társadalom többi tagja felé. Lássuk már végre meg magunkban is azokat a dolgokat, amelyek miatt ma, 2010-ben ezt mutatja ez a tükör.
  Felesleges mentegetőzni, azt mondani, hogy "nekem EGYÉBKÉNT semmi bajom velük", én nem TESZEM azt, amit ők". Tényleges tettként valóban NEM. De bátorság kellene a magunkba nézéshez. Ahhoz, hogy a gondolatainkat bevalljuk - magunknak. Különben ez az öngerjesztő folyamat - frászt öngerjesztő, mindannyian gerjesztjük, ki-ki a saját tempója, tehetsége szerint - soha nem ér véget.

 • 2010.07.08 10:22:02Cyr

  basszus, tükrők = tükrök, meg néhol vesszőhiba. A többit nem vonom vissza :)

 • 2010.07.08 11:20:50pöttöm anya

  2010.07.08 09:18:09Temptation
  Szendrőládért volt egy koncert a múlt héten az Operettben.
  [link]

  3 millió gyűlt össze, ami ugyan lófaszka, de mégiscsak valami.
  A polgármesterasszony egy végtelenül kedves és intelligens, jól beszélő hölgy, minden tiszteletem az övé.

 • 2010.07.08 12:00:14Temptation

  pöttöm anya: erről lemaradtam, de örülök, hogy oda is jutott valami.
  A riportban nekem is szimpatikus volt a polgármesternő, és hiteles is, nem úgy tűnt, hogy a tv-nek mutatja magát. Olyannak látszott, aki szereti a települését, a lakóit, és próbálja kihozni, amit a lehetőségekből tud.
  Azért ha valaki még adni akar, gondoljon ezekre környező kisebb településekre.

 • 2010.07.09 14:50:28R2D2 & C3PO

  (Hm! Pont ezért viszem én a fölösleges cuccainkat a Máltaiakhoz. Ne én döntsem el a kevés és szubjektív infoim alapján, ki szorul rá a segítségemre.)

  Azért szomorú valahol, hogy ezek a falvak a segélyért versenyeznek egymással...

 • 2010.07.10 14:22:30a szív fészkei

  Ha ez a helyzet, akkor, hogy kérdeztem már, - de még nem jött válasz (biztos messzi az az időpont) - lesz-e téli menet is oda, azokra a vidékekre? Mert hogy épülnek fel a hideg beálltáig a házak, ha még le sincs bontva a sok rom, el sincs kezdve a rekonstrukció, azt se tudni, kinek miből???
  Az olaszoknál a földrengéses helyen áll szintén a balhé (tavaly volt, ugye?), mert felibe-harmadába állítottak helyre ott is. Itt meg komoly hidegek jönnek, az biztos. (globális felmelegedés :-))

  Most a 30 fokban istenes a sátor is, de ha jönnek az őszi esők, korai fagyok, hó?

  Készülni kéne meleg holmik gyűjtésével is, mert azokat meg most a párás semmibe hol raktározzák, hogy nem menjenek tönkre?

  Persze nem akarom a Poronty/Index alkatrészeivel verni a csalánt, bocs. Csak mindennap hír, hogy semmi nem történik ott és nő a felháborodás. Remélem, holnap valamit enyhít a 170 csomag a bajaikon.

 • 2010.07.13 09:08:37Brumibaby

  Olvasnivaló:

  [link]

 • 2010.07.13 09:21:29Rosa Rugosa

  [link]

 • 2010.07.13 09:44:30pirosalma

  2010.07.13 09:08:37Brumibaby

  Annyira felfoghatatlan, hogy még ezek után is mekkora a nemtörődömség és a töketlenkedés!:((((

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta