SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: Megszületéssel ijesztget a gyerek

2010. június 30., szerda 18:36

37. hét

+14,5 kg

Valamikor este 10 felé realizáltam szombaton, hogy a fájások szabályos időközönként jönnek. Addig pakolgattam a konyhában a vacsora maradékait, meg-megállva, amikor a keményedések beindultak, pár másodperc mozdulatlan ácsorgás és szabályos légzés után folytattam, ahol abbahagytam. Azután öt perccel később az egész kezdődött elölről. Nem voltak nagyon fájdalmasak az összehúzódások, de elég erősek voltak ahhoz, hogy elakadjon a lélegzetem, és nagyon megijedjek tőlük. Megpróbáltam figyelni az órát, de mindig elfelejtettem, hogy mikor is ért véget az utolsó. Szerencsére eszembe jutott, hogy az egyik terhesfórumon valaki említett egy tuti internetes alkalmazást, amivel egyetlen gomb benyomásával mérni lehet a méhösszehúzódások hosszát, és ki lehet printelni a részletes eredményeket utána.  Riasztottam páromat, aki egy perc alatt letöltötte az iPhone-os verziót, és elkezdtük együtt mérni őket. Két és fél órán keresztül jó 5-6, majd később 9-10 perces szünetekkel, erős egy perces fájásokat produkáltam, alattuk köpni-nyelni alig bírtam. Semmi ilyesmire nem emlékeztem két és fél évvel ezelőttről, a dolog teljesen váratlanul ért. Szóval ezek azok a hírhedt jóslófájások, amikről mindenki beszél!

Persze az ilyesmi mindig késő este történik, hétvégén, amikor az embernek semmi kedve ilyesmivel foglalkoznia, és szent meggyőződése, hogy hetei vannak hátra. Pillanatok alatt rákerestem a szakirodalomra, amiből megpróbáltam eldönteni, hogy jósló-, vagy szülőfájásaim vannak-e vajon. Arra tippeltem, hogy csak jóslófájások, de ugye meg kellett győződnöm a dologról.

A jóslófájások:

- ritkán jelentkeznek, maximum egyszer-kétszer óránként - hm, ez nem igaz

- elmúlnak, ha a nő testhelyzetet változtat, leül, lefekszik, feláll - hm, ez sem igaz

- szabálytalan időközönként jelentkeznek - nem teljesen igaz

- nem tartanak egy percnél tovább - na végre, valami, ami igaz!

- nem sűrüsödnek és nem erősödnek - ez is igaz!

Az eredmény nem nyugtatott meg teljesen, és ez sem, hogy jó pár Magne B6 tabletta bekapása, 2 nagy pohár víz megivása és a heverőn fekvés nem vetett véget a keményedéseknek. Párom a heverő mellett lefeküdt a földre és el-el bóbiskolt a kezemet fogva, érthető módon, hiszen akkor már elmúlt éjjel 1. Néha felráztam, hogy "most nyomd a gombot", vagy "vége", mert továbbra is ő kezelte a telefont, de más feladatot nem adtam neki. Addigra régen elhatároztam, hogy az orvosnőt felhívni nem fogom, mert nem sűrüsödtek a fájások, sőt ritkulni látszottak, és ilyen ritka, több, mint 5 perces fájásokkal be sem szokás itt a kórházba menni.

Elaludni persze nem tudtam, mert az események hatására sokkban voltam, és nagyon dühös magamra, hogy ilyen felkészületlenült ért a dolog. A kórházi táska nem volt összepakolva, de azonnal rájöttem, hogy ez a legkisebb problémám. A újszülött gyereknek itt semmit nem kell bevinni, mindennel ellátják egészen a hazamenetel napjáig. A piperéimet az utolsó napig itthon fogom használni, és 2 perc összerakni őket. Viszont én magam nagyon rosszul álltam. Szombat lévén tele volt a szennyes a heti koszos ruhákkal, minden pizsamaalsó, felső, és ing, amit a kórházban hordanék benne volt. A fényképezőgép és a filmfelvevő memóriái betelve, elemeik kis híján lemerülve.A mobiltelefonom elsötétülve üldögélt a táskám mélyén, páromé a keményedés-mérés jó huszadik fordulójában kapcsolt ki magától, ugyancsak lemerült akkumulátorral. Nem volt itthon elég készpénz taxira, és a gyerek kedvenc tejéből már csak fél üveg volt meg. Barátnőm, aki majd vigyáz rá mialatt mi a kórházban leszünk, még mindig a tengeren túl, egészen ötödikéig. Azonnal fohászkodni kezdtem, hogy ha ezt az éjjelt megúszom szülés nélkül, jó kislány leszek és azonnal összeszedem magam és felkészülök. Az utolsó dolog, amire emlékszem a szombat éjjel izgalmaiból, az elalvás előtt még egy kis fájás volt, 3 felé. De reggelre annyi sem maradt a dologból, semmi, csak egy emlék, meg egy számokkal teli táblázat.

"Máskor nyugodtan hívjál fel. Miért nem hívtál fel?" kérdezte hétfőn az orvosnő. Nem igazán tudtam megválaszolni a kérdést. Így szokás szerint elintéztem egy viccel:

"Hát mert izgalmasabb volt így! Meg különben sem hittem, hogy szülni fogok."

"És most már hajlandó vagy elfogadni, hogy rövid időn belül gyereked lesz?"

"Hmmmm, asszem igen"

"Jól van. Ez fontos."

Ennyiben maradtunk.

Azután elmagyarázta, hogy a jóslófájások sokkal erősebbek a második és sokadik terhességek alatt, ahogyan a méh egyre profibbá válik a munkájában. Ugyanez igaz a szülés utáni összehúzódásokra is. Megkérdezte, hogy szeretném-e, hogy megvizsgálja a méhszájamat, kinyílt-e egy kicsit. Visszakérdeztem, hogy lát-e okot a vizsgálatra. Azt mondta, nem. Megegyeztünk, hogy talán legközelebb. Megúsztam megint.

Az ultrahang, az utolsónk, csupa jó eredményt mutatott. A gyerek fejjel lefelé, ahogyan kell, egy hajszál híján 3200 gramm (ha kibírja ott benn a 40. hét végéig, pont akkorának ígérkezik, mint a nővére volt, 3800 gramm), a placenta, a köldökzsinór, a magzatvíz mind-mind ideális állapotban. A rendszeres keményedések nem tértek vissza azóta sem. Ha minden igaz,  nem siet ez a gyerek sehova. Csak ijesztget a kis drága.

A melegre, és a szombat éjjel izgalmaira való tekintettel visszafogtam a tempóból, ami nagyon nehéz mert egyre több az energiám és folyamatos mehetnékem van. Napi két házon kívüli feladatot engedélyezek magamnak, egyet a kislányommal (játszóház, vagy játszóterezés) és egyet, ami az előkészületek része. Ma például lesétáltam a kicsit több, mint egy kilométert a gyerekkel a kis bérelt raktárunkba az autós  babaülésért, ami nélkül nem engednének ki a kórházból, közbeiktatva a játszóteret.  Este, szürkületkor pedig családi séta volt 2 órán át. Többet nem is nagyon bírnék fizikailag ebben a melegben, úgy érzem. De lassan, nagyon lassan kipipálok mindent a listáról. A képzeletbeli centin még 23 nap lityeg. Egy örökkévalóság annak, aki vár valamit, és illanó percek annak, aki tart valamitől.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.04 16:24:02muha_ha

  Tildy, itt az isten háta mögött (értsd Magyarország) is rendkívül elterjedt az iPhone, meg van rengeteg winmo is, de a printelést azt nem lájkoljuk. Nyomtatni szoktunk.

 • 2010.07.04 17:39:36másutt

  "Azért ugye nem leszel tök egyedül keddig?!"
  Nem, itt van velem a keteves, meg TI.
  :)
  meg az ifón.

 • 2010.07.04 18:12:03bajor gizella

  bassza meg másutt akadj már le arról a szarról. most kaptad vagy mi?
  vagy azut hiszed ogy mucsajon nincs, ahogy fizetett biztosítás se?
  néha megáll az eszem mennyire felszines dolgokkal tudnak vetíteni a népek.
  fogadásokat lehet má lassan kötni a beszédtémáidra öcsém.
  régebben jobb fej voltál.
  -másuttés a hormonok
  -másutt és a nagymamakörú teherbeesők
  -másutt és a fizetett biztosítás
  -másutt és a dokinő aki még egyszer sze látta a vagináját, aki mellesleg tegező viszonyban van vele, úgy hgoy ha angolul társalognak máshogy nem is lehetnek, de mindegy
  -másutt és az angol rendszer fikázása, ezzel szembeni hencegés arról hgoy neki menynivel jobb.
  -másutt és a ködös iskolák, életút, ami néha 10 év Californiát, máskor meg évente változó földrészeket jelent.
  miért van szükséged ekkora önigazolásra? felőlem hótt mindegy hogy milyen suliba jártál, értelmesnek, olvasottnak tartanálak akkor is ha egyátalán nem jártál volna suliba, se nem költöztél volna ide-oda, és nem taretanálak csórónak ha nem hencegnél a FASZID biztijével, meg egy 3 éves telefonnal.
  én bírlak meg minden, de nekem ez má sok.

 • 2010.07.04 18:25:41cozumel

  Csatlakozom Gizihez... igen, tudom, a slepp.

  Masutt, te annyira intelligens, muvelt no vagy, nagyon birlak, de annyira befordultal anyam, hogy mar nem latod a hasadtol a realitast, pedig nem is nottel orias balnara.
  Es meg csak most jon a masodik gyerek, most fogsz igazan befordulni.

  Masutt, allati szar iranyba tartasz, KIVULALLOKENT mondom, innen ulve igy latszik.

  Le kene szakadnod a kismamas temakrol es talalnod valamit, nemtom, foglalkozz az uveghazhatassal vagy a G summittal, akarmihez nyulsz, ugyis erteni fogsz hozza, de szallj ki ebbol a pelenkaszagu, szulestortenetes, manualis pinavizsgalos vilagbol, mert teljesen elboritott. Teljesen.

 • 2010.07.04 18:59:25tildy:)

  Muhaha: novemberben még nem volt az, és nem annyira , mint itt. Itt ugyanis nem szálsz úgy fel a buszra, hogy ne lenne midnen 2.-3. ember kezében iPhone, otthon ez jóval ritkább. Főleg, hogy míg itt kb ingyen hozzád vágják előfizus csomagban , otthon még úgyis ki kell érte fizetni 100-150 ezer forintot.

 • 2010.07.04 19:05:36tildy:)

  Ja és ez itt engem pl. nagyon meglepett , hogy ennyire természetes ez, ilyen sokan használják , mint ahogyan az a kérdés a munkahelyen is, hogy macen vagy pc-n szeretnék dolgozni?!

  És elnézést, legközelebb nyomtathatót mondok , bár sejtettem, hogy csak az én mondandómban lesz kiakasztó a printelhető szó, máséban nem....

 • 2010.07.04 19:43:31bajor gizella

  tildy mégis mi lenne a meglepő abban hogy otthon is lehet kapni egy közel 3 éves telefont?
  amúgy otthon is a tcom csinálja, nagy lehúzásért, és most hogy van egy blackberrym is, meg iphoneom is, megsúgom hogy a BB mérföldekkel jobb nála.
  és otthon is lehget látni, lehet nem mindenki jameskodik vele az utcán, MERT LOPNAK, de ettől még az enyémet párizsban nyúlták le kis híjján, szóval ott se venném észre.
  egybébként meg itt találtam már iphonet is meg bb-t is az utcán, nem is egyszer mindig visszaadják egymásnak a népek, nem érnek ezek annyit hogy szót kapjanak.
  telefon.

 • 2010.07.04 19:48:11Bazsarozsa

  jaj babák egy mindenórás terhes nő hogy ne gondoljon a piros szemű elefántra? Le fog ő szakadni erről ahogy túlvan rajta, ahogy én is meg mások is, szerintem ebben a fázisban ez a normális állapot, így rendezte be a természet és valszeg így van jól....

  a fingó meg - hát én láttam már céges, meglett férfi felsővezetőket is rohangálni úgy a legújabb modellel a kezükben hogy egyszerre mind rövidgatyás kissrácnak nézett ki, kezében egy méretarányos személygépkocsi-modellel.

  (ja a fingó minálunk a telefingó, vagyis a távrecsegő készülék minden formája)

 • 2010.07.04 19:53:26tildy:)

  bg: abban semmi , bár az iphone4 még mindig nem kapható otthon . De nem is ezt mondtam, hanem hogy itt kb a sarki fűszeresnek , vagy a tv szerelőnek is az van (otthon ez nem jellemző annyira .Szóval ez itt olyan természetes dolog, na . ) . Ahogy otthon a BB sem annyira jellemző, itt meg az kb. a 2. legelterjedtebb telefon.

  De igazad van, sok már róla a duma:)

 • 2010.07.04 19:55:04meeko

  Most tényleg az iPhone-os poénnal rúgta el Másutt a pöttyöst? És ha azt írja, hogy a lánya, meg a HTC-je van ott, akkor nincs semmi gond? :)

 • 2010.07.04 20:09:27muha_ha

  Tildy, hahó ez itt Magyarország! A potenciális iphonesok átalában nem buszoznak. No double deckers! Tudod, itt az egyetemistáknál sem fehér holló a saját vwgolf. Attól mert a szigeteken te buszozol, itt ne a BKV-n utazó átlaggal hasonlítsd a helyzeteted, mert nem ugyanaz a kör (és ebben nincs értékítélet a BKV-zókkal szemben, ezek tények).

 • 2010.07.04 20:23:02Bazsarozsa

  jaj babák egy mindenórás terhes nő hogy ne gondoljon a piros szemű elefántra? Le fog ő szakadni erről ahogy túlvan rajta, ahogy én is meg mások is, szerintem ebben a fázisban ez a normális állapot, így rendezte be a természet és valszeg így van jól....

  a fingó meg - hát én láttam már céges, meglett férfi felsővezetőket is rohangálni úgy a legújabb modellel a kezükben hogy egyszerre mind rövidgatyás kissrácnak nézett ki, kezében egy méretarányos személygépkocsi-modellel.

  (ja a fingó minálunk a telefingó, vagyis a távrecsegő kész

 • 2010.07.04 20:23:38Bazsarozsa

  basszus hülye blogmotor, elszállt, nyomtam entert máshova és ide értelmezte....

 • 2010.07.04 20:23:44tildy:)

  muha_ha: miért ne ? Az átlagember átlagember itt is ott is. Amúgy otthon is buszoztam, metróztam, rendszeresen , mint sokan mások.:)

 • 2010.07.04 20:25:13Lexie

  egy nyákdugót eleresztett nőnek mi másról kéne beszélnie mint a gyerekről? most ez a normális, és még egy darabig ez lesz.

  indokoltalan pelenkszagról a 4. hét topicban beszélhetünk. azok még csak nem is terhesek,vmelyinek olyan kapcsolata van,h annál egy egyéjszakás kalandból becsúszott baba is jobb helyzetből indul, mégis hergelik egymást a "kétcsíkos jóreggelt mindenkinek" hangulatba. very sad

 • 2010.07.04 20:30:22bajor gizella

  otthon csak a csórók metróznak érted??
  bakker de szájbarágós.
  itt is.
  londonban-párizsban meg simán felszáll melléd valaki talpig chanelben.
  ennyi.

  nem tudom mi köze van a hantázásnak meg az iphonenak a gyerekhez, de biztos sok.

 • 2010.07.04 20:34:20Anyek

  Nem egészen értem mi verte ki nálatok ennyire a biztosítékot. Tényleg miről kellene eszmét cserélni egy szülés előtt álló nőnek? A globális felmelegedésről? Majd fog arról is.

 • 2010.07.04 20:36:16muha_ha

  "miért ne ? Az átlagember átlagember itt is ott is. Amúgy otthon is buszoztam, metróztam, rendszeresen , mint sokan mások.:)
  sok.:)"

  Javasolom maradj az informatikánál a társadalom nem az erősséget. Valami nagyon fura szemüvegen keresztül nézed!

 • 2010.07.04 20:38:48másutt

  tenyleg 3 eves a telefonom, 2007 karcsonyara kaptam, meg csak nem is 3G, olyan regi modell, hogy nem is arultak soha Magyarorszagon, ha valaki ismeri, az az ezust hatoldalu osszekarcolt ize, a leheto legkevesebb memoriaval. es henceg a radai rosebb vele! :D
  A 10 eves kisgyerekeknek jobb van itt Londonban!

  de tenyleg nincs most mas, mint a gyerek, a telefon, meg az internet, es BG mar akkor is beszolna, ha azt irtam volna Nokia.
  es Cozumel akkor is egyetertene BG-vel, ha az szellentene egyet.

  cozumel, ezt a begubodzas/befordulas dolgot eloszor 1993-ban hallottam, amikor a HIX Arenan forumoztam napi 3-4 oraban egy 14,4 modemon es 1 szinu kepernyon. UNIX-ban.
  :D
  (emlekszik itt valaki a HIX-re vagy akkor meg mindenk ittlevo pelenkas volt???
  mar akkor mindenfele rosszat josoltak nekem... de kozben egy egesz jo eletet sikerult osszehoznom, kapcsolatokat, karriert, gyerekeket, es meg boldog is vagyok, az internet ellenere, ugyhogy nem kell felteni - nagyon. :D
  ugyhogy koszi a jo tanacsot, de en most, nyakdugo nelkul, a 9. honap vegen.. inkabba geyrektemaval foglalkozom, ha megengeded.

  majd 2012 fele, amikor megnyerem az Oszkart, az Irodalmi Nobel Dijat es Nemzet Nagykereztjet, mindenkeppen megkoszonom NEKTEK a beszedemben, hogy tartottatok itt bennem a lelket mialatt a magzatviz csobogasat hallgattam.

 • 2010.07.04 20:40:21tildy:)

  Oké, úgy mondom olyan területeken IS jellemző itt a buszon, ahol többnyire bevándorlók élnek , és nem chanel kosztümben vannak. NA. Ez lepett meg..

 • 2010.07.04 20:46:15tildy:)

  Másutt , valami rémlik a Hixről , halványan. Telnettel lehetett bemenni ...

 • 2010.07.04 20:49:51bajor gizella

  hát másutt gondolom az irodalmi nobelre pályázol. remélem azzal nyered hogy leírod végre a sulijaidat meg a lakhelyeidet. már megkapnád.legalább nem felejtenéd el olyan sokszor. főleg ha az egészet egy iphoneról írnád, az már tényleg jó lenne.
  sok sikert a szüléshez, remélem nem szülsz meg míg nem lesz veled senki...
  amúgy meg bóknak veszem ha valaki a szellentésemre helyeslően bólogat, nem igazán sűrűn szokott itt előfordulni.
  valami maradjon már nekem is nem igaz?:)

 • 2010.07.04 20:55:38cantaloupe

  Másutt, az új public enemy.
  Gyere húgom, osztozzunk a záptojásokban. :D

 • 2010.07.04 20:59:57cantaloupe

  Elnézést, közellenség. Gyorsan javítom, mert még megdobálnák mááársmelóval is. :DDDD

 • 2010.07.04 21:01:53muha_ha

  És amíg te nyugodtan hixeztél, addig a szülészek, nővérek és bábák szüléseket vezettek le...

 • 2010.07.04 21:05:04meeko

  BG, bizonyítvány másolatokat is küldjön??

 • 2010.07.04 21:06:21csib

  muha_ha
  Pont a múltkor figyeltem egy csajt a buszon, milyen meseszép Prada táskája van (aztán láttam az ici-pici Prada logót a zipzáron), és eszembe jutott, hogy igen, ilyet is látni a buszon.
  Hülyeség amit mondasz, sok gazdag ember BKV-zik, de talán pont azok, akiknek nem fontos, hogy a pénzüket demonstrálják logókkal. De ott lapul az iPhone a YSL öltöny zsebében. Az átlag meg amúgy sem tud különbséget tenni a drága öltöny és Zámbó Jimmy törpike kollekciója között, ha az előbbin nincs egy baszom nagy logó valahol...

 • 2010.07.04 21:07:05muha_ha

  Két mondatban sleppedés :)

 • 2010.07.04 21:13:15muha_ha

  Csib
  Javasolom számold meg az egy négyzetméterre jutó fél milliónál drágább öltözetet viselők arányát és rájössz, hogy hülyeséget írtál. Egy práda nem csinál nyarat!

 • 2010.07.04 21:13:48tildy:)

  cantaloupe: pillecukor lesz az :D:D:D

 • 2010.07.04 21:20:07csib

  Egyébként meg szerintem is köcsögség Másutt vérét szívni az utolsó napokban, hetekben.
  Emlékszem tavaly jött valaki, aki kiosztotta Tündét, hogy mit nyafog (lássuk be, abban pont annyi igazság volt, mint ebben itt..), erre mindenki nekiesett, hogyan merészel így bánni egy majdnem megszült anyukával...

 • 2010.07.04 21:26:43csib

  muha_ha
  Ebben igazad van, de ez elsősorban azért van, mert úgy általában sincsen belőlük sok. Vagyis az egy nm-re jutó drága ruhások számát a BKV-n vs úgy általában mindenhol kellene nézni.
  Javaslom, ne a kökin keresd a jó öltönyöket reggel 5-kor, hanem a munkaidőben a belvárosban. Fogsz találni.
  Utoljára egyetemistaként jártam napközben BKV-val, meg most, 10 év után, gyerekkel. Magam is meglepődtem, mennyire sok olyan embert látok, akinek nyilvánvalóan telik kocsira.

 • 2010.07.04 21:29:00cozumel

  Masutt, te nem most kezdtel el befordulni, ugye tudod, akkor egy budos szot nem szolnek.
  Mar jo egy eve, mikro nem talaltal munkat, meg a masodik gyerek se jott ossze, akkor kezdted onmagad ismetleset.
  Ma mar a kopia kopiajanak a kopiajat olvassuk, ketszazezredcerre.

  Haragudj ram, borulj ossze Cantaval meg Tildyvel.

  Vegulis annyit mondtam, h ennel te sokkal tobbre vagy kepes.
  Es ez baromira nem egyenlo azzal, h most ne foglalkozz csecsemos temakkal, csak AHOGY...

  aaa, de hagyjuk. szerintem kar erted.
  masok meg igy is imadnak.
  neked meg valoszinuleg tokmindegy.

  Amugy meg kb. ket napja nem durvan nem ertettem egyet gizivel, csak hat mivel kimoderaltak, ez ugye nem latszik.
  De igaz, 90%ban egyetertek vele. Meg veled is. Oszt most megis neked probaltam valami uzi felet kuldeni, latom, visszadobta a gep. Big dil, ennel nagyobb bajom ma ne legyen.

 • 2010.07.05 18:44:35Lexie

  szülsz már?

 • 2010.07.12 10:42:00Veg_

  2010.07.04 20:38:48másutt
  HIX nem tudom, micsoda, bár nem voltam akkoriban pelenkás, 81-82 körül programoztam elöször még suliban, késöbb meg nagygépeken és terminálokon dolgoztam... Otthon csak 96ban lett gépem, amin netelni kezdtem, de az már nem egyszinü monitor volt - bár eléggé alap verzió :D

 • 2010.07.12 11:01:04Veg_

  Voltaképpen mit ájultok el az ifontól? Eddig minden lehető helyen megtanulmányoztam, de továbbra se jön be. Az uj verziók se. Inkább a laptop mellé egy netbook és egy normális, telefonálásra való telefon. És még sokan gondolkodunk hasonlóan. Voltaképpen nem is ismerek olyat - és ez pénzfüggetlen, elég változatos anyagi helyzetekben levő embereket ismerek -, aki vett egy ifont, hogy villoghasson vele. Van, akinek van, de annak azért, mert kicsi olvasni a normál telefon a szeme miatt. És sose látni nála, csak ha nyilvános helyen olvas, vagy felhivják. Sajnálom, sokan vagyunk, akik fényképezőgéppel szeretünk fényképezni, telefonnal telefonálni és smst küldeni, laptoppal, számitógéppel, netbukkal netelni. Pl. még csak be se üzemeltem a netet a telefonomon. Mert minek. Bárhova megyek, van. A millió alkalmazást se értem, minek egy telefonra? Az legyen aránylag kicsi, elférjen a zsebembe, lehessen vele telefonálni, esetleg olvasni a buszon - mert arra azért jó -, oszt passz. Mellesleg volt ifonom, évekkel ezelött nyertem, még aznap eladtam, miután megnéztem, milyen csicsmics, kirázott a hideg, és vettem egy uj telefont.
  Egyáltalában hogy veszitek észre, hogy a buszon kinél milyen telefon van? Lesitek, hogy dekirályifon! Mint az ovisok, hogy hudecsecsebarbi? Fullra nem értem, de tényleg...

 • 2010.07.12 11:12:19Laliath

  Veg_,
  az ifon szeretete sok mindentől függhet. Öcsémnek munkaeszköz (nem is saját, hanem céges) Meghalna nélküle; úton-útfélen látnia kell a céges emileket, fogadnia a hívásokat, hozzáférnie az útitervekhez, utaslistákhoz, reptéri és hajós infókhoz. Viszont nem cipelhet magával egy laptopot, van elég baja enélkül is.
  Nekem ülő munkám volt a cégnél, helyben nettel, persze, hogy nincs szükségem ilyesmire.

  A telefon felismerése pedig helyzetfüggő. Szakmai ártalomként sokáig csengőhangról megmondtam minimum a márkát, de 75%-os pontossággal a típust is. Aztán van, aki jobb híján nézelődik utazás közben, mert nincs más dolga, és lát ezt-azt.
  Plusz idehaza sajnos tényleg inkább villogásra vesznek sokan telót, nem használatra - ezt mobilos koromban jól megfigyelhettem - és aki erre veszi, többnyire úgy használja, hogy lásd, neki milyen fasza készüléke van.

 • 2010.07.12 11:13:45anyamadár

  Másutt ne vedd támadásnak se Gizit, se Cozut.
  Én ahogy olvastam őket tényleg azt láttam, hogy csípnek és azért szólnak. Ahogy a legjobb barátnő is kíméletlenül megmondja, hogy "szarul áll rajtad anyukám ez a denevérujjú, válltöméses, türkízfelső", ha nem mondja meg és hagyja, hogy megvegyed akkor nem barátnő és baromira nem izgatja az, hogy mi van veled.

 • 2010.07.12 11:25:28Veg_

  2010.07.12 11:12:19Laliath
  Köszi :) Tényleg nem értem a dolgot, ezért vetettem fel, hátha valakinek sikerül velem megértetni. Alapvetően az ifonnal villogás, és a láttam, hogy z főnél volt ifon x közül volt az értetlenségem oka. Szerencsére nemigen ismerek olyat, aki villogni vesz cuccot. Ha munkaeszköz, és nincs kedve még egy netbookot vinni rendszeresen, az egy másik téma, gondolom akkor nem a villogásért használja. Ahogy irtam, én is ismerek ifonost, akinek pl. tetszik - más kérdés, hogy nem értem, mi tetszik rajta :D

 • 2010.07.12 11:36:41másutt

  anyamadar, nem veszem tamadasnak :)
  kicsit elegem van belole, ha millioszor elmondja ugyanaz az ember, hogy hogyan eljem az eletem.

  mert egy blogon 3 ev utan sokan asziszik "ismernek" de a huszadat sem tudjak annak, hogy mit miert csinalok, mi miert tortenik velem..
  ha megprobalom elmagyarazni, akkor ellegyintik, hogy ugyanma'.

  az egy dolog valakinek tanacsot adni, hogy Huggies vagy Pampers pelenkat hasznaljon es melyikbol folyik ki kevesbe a szar...

  de HONAPOKON at, KERETLENUL mondogatni valamit egy sosemlatott ember ELETEROL, amire a delikvens 10-szer valaszolja, hogy "hagyjal mar beken, mert lofaszt sem tudsz rolam" es nem feladni, az egy mas dolog.

  miert nem eleg az barkinek, hogy en boldog ember vagyok, sokkal boldogabb, mint az altalam latott es ismert emberek nagyresze, egy panaszra okom nincsen, kurva jol elvagyok a kis alomvilagomban.
  A sajatomban.

  nyilvanvaloan mas mashogyan csinalna.

  azt ismeri mindenki, hogy "if ain't broken, don't fix it"

  99% hogy az osszel a vilag legporgosebb helyere fogok koltozni, messze-messze az almos angol kulvarostol valszinuleg 6-12 honap mulva dolgozni fogok, jo napi 10 orat, aszongya a kristalygombom... mitingek kozott fogok porontyozni a cigiszunetekben . :D
  es akkor az lesz a baj velem.

 • 2010.07.12 11:40:12anyamadár

  2010.07.12 11:36:41másutt
  Én nagyon drukkolok a terveitekhez, bár maga a tudat rossz, hogy már nem lesztek itt a közelben - még ha nem is találkozunk valami gyakran. :)

 • 2010.07.12 11:47:45másutt

  anyamadar, meglassuk, semmi nincsen papirra vetve, de a kristalygomb nagyon eles kepeket rajzol. ;)
  nem is baj, oszinten, elegem van ebbol a helybol, minde charme-javal egyutt 5 ev eleg volt, koszi szepen.
  most az "egyszerre egy lepes" filozofiat kovetem, max 10 napra a szulestol nem is lehet maskeppen, legyen ember az talpan, aki a feszekrako hormonok ellenere egy oktoberi koltozesrol tudna almodni, mialatt szetrugja a vesejet egy 3,5 kilos kisbornyu es 10 percenkent pislant.

 • 2010.07.12 12:00:18anyamadár

  2010.07.12 11:47:45másutt
  Én most kezdem úgy igazán nagyon szeretni ezt a helyet. :)

 • 2010.07.12 12:07:11másutt

  nem egy rossz hely, egyebkent.
  elveztem itt lenni.
  de nekunk ugye mennunk KELL, es mindig is tudtuk, hogy ez egy veges tartozkodas.
  es nekem van 2 hazám és nem fér el a szivemben egy 3. ;)

 • 2010.07.12 18:58:57Wish1973

  másutt, BG, mint barátnő, éééérted?

 • 2010.07.12 20:07:13tildy:)

  A telefonok meglatasa szakmai artalom nalam. Otthon az egyik mobilceg wapoldalat en keszitettem, es optimalizalni kellett a kulonbozo telokra. Ehhez viszont nem artott tudni melyek a legelterjedtebbek. Meg ilyesmi pony ugy ahogy az arak is megmaradnak a fejemben.

 • 2010.07.12 23:10:09Veg_

  2010.07.12 20:07:13tildy:)
  Aha. Én észreveszem, ha valaki elfelejtette nevelni a kutyáját, ha két számmal kisebb ruhát vesz, vagy kilóg a fehérnemüje a ruhából. Autónál észreveszem, ha szép a szine, vagy rozsdás, de hogy milyen tipus, azt nem veszem észre, max ha valaki odacibál és megmutatja a feliratot a seggén. Ezen kivül max az tünik fel, hogy valami szép vagy csunya nekem, de hogy milyen márkája, ára, stb van, az sohase izgatott egyetlen másodpercre se eddigi életem során :) Lehet, hgoy ezért vagyok sokaknál boldogabb :)

 • 2010.07.14 10:42:33tildy:)

  Veg_: van fiad? Csak mert pl a kisfiuk is tudjak aol esetben mar messzirol melyek auto milyen marka. Extol fuggetlenul tudnak ok is boldogok lenni...

 • 2010.07.14 10:56:15Veg_

  Ha ez vigasztal, a hajasbabák márkáját se ismerem. A lényege az volt a mondanivalómnak, ami tudom, hogy átment, csak tudatosan elferditetted, de nem baj, hogy mivel kb. tojok rá, más mivel közlekedik / mit hord / milyen telója van / min hallgat zenét / stb / stb, és ezek mennyibe kerülnek, ergo boldogabb vagyok, mint aki folyton azzal van elfoglalva, hogy némá, milyen kocsit / ruhát / telót / toronyórátlánccal / stb vett a szomszéd / a másik utas / a kollega / stb.
  Vagy a márkát felismerő gyereknek fáj, hogy a józsiéknak mittoménmilyen márkáju kocsija van? Mert akkor félre nevelték, szegénynek sok baja lesz az irigységből következőnek.
  PONT azért irtam kocsit, mert csaj vagyok. Ha pasi lennék, akkor a példám a mittomén práda táska lett volna.

 • 2010.07.14 10:58:53Veg_

  MOndom "következően".
  Meleg van :(

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta