SZÜLŐSÉG

Lópedikűr, huszártábor, zápor és bogyósfagyi - fél nap a Gyerek Szigeten

2010. június 27., vasárnap 08:50

A Gyerek Szigetben az a jó, hogy rengeteg mindent lehet csinálni, az ember gyereke szédül, ahogy körbenéz – beöltözős sátor, Teddy maci kórháza, Pöttyös kapitány hajója, óriástrambulin és óriáscsúszda, koncertek és bábszínház, állatok és kisautók, fagyi és szappanbuborék.

A Gyerek Szigettel az a baj, hogy rengeteg mindent lehet csinálni, az ember gyereke azt se tudja, hova kapjon, ha leragad a kézműveseknél, akkor nem ér oda a koncertre, ha leragad a koncerten, elmennek a huszárok, ha szalad a huszárok után, akkor lekési a jelmezes fényképezkedést. Gyerek legyen a talpán, aki ennyi kísértés között eligazodik, ráadásul úgy, hogy nincs a végén bömbölés és hiszti, hogy de csak az ugrálóvárat méééég, meg a plüssmackó-gyógyítást, naaa, anya, csak fél órát.

Mi csak tegnap szántuk el magunkat – most vagy soha, eddig vagy hideg volt vagy meleg. A Poronty két fősre (egy nagy-és egy kiskorú) apadt száguldó különítménye szétnézett a lógó lábú felhők alatt a Gyerek Szigeten, mielőtt délután szülinapi partira indult volna. Csak egy egészen kicsit áztunk meg, és a Kicsi is csak egy ideig szórakoztatta otthon bömböléssel a nagymamát, mielőtt hajlandó volt elaludni. Viszont láttunk sok érdekeset.

Ott volt mindjárt a belépéskor egy Maxi Cosiban Móric, a Gyerek Sziget talán legfiatalabb látogatója, aki mindössze 1 hónapos, a testvérét kísérte el (ő is látható a videón, az érdekes formájú babakocsiban pedig nyolc hónapos hármasikrek üldögéltek). A pólófestő-sátorban Hello Kittynek a szokásjoggal ellentétben végül szája is született, bár a videón ez még nem látszik.

A mostani hétvége egyik attrakciója a huszártábor. Sajnos a lovakon ottjártunkkor nem lehetett lovagolni, bár ígérték, viszont megtekinthettünk közelről egy lópedikűrt (ez is látható a filmecskében), és a huszároknál is lehet kézműveskedni, bár ahogy láttuk, ez főleg szülősport, mivel a gyerekek legfeljebb körbetekerték a fakard nyelét valami dísszel, a kardot a szülőknek kellett kifaragni, mert az apró kezek erre még nem voltak alkalmasak.

Jártunk állatsimogatóban, a nyuszik nem törpenyulak, hanem mindössze fiatalok, és azért nem lehet simogatni őket idén, mert gondozóik szerint tavaly ebbe többen belepusztultak, idén nem kockáztatják a nyuszik életét. Lehet viszont barátkozni kiskecskével, bocival, birkával, szamárral – ez utóbbi nem azért néz ki úgy, mert megnyírták, hanem mert egyszerűen vedlik.

És persze ott az ajándékbazár meg a bogyósfagyi, léggömbök és bújócskázós labirintus, találós kérdések és kipróbálni való sportok, piciknek babajátszósarok, pelenkázó és szoptatós sátor. Szúnyogok ellen érdemes vinni valamit (mi nem tettük), a parkolóba délelőtt még be lehet férni, ma játszik Szalóki Ági, úgyhogy aki ráér, az kalandra fel. Én már csak azt ígértem a kölyöknek, hogy egyszer csak úgy kimegyünk kipróbálni a játszóteret is, fölösleges épp most lerogynia egy kutyaközönséges hintára, egy olyanra, ami félutcányira is van. Mert a gyerek az már csak ilyen, a szomszéd hintája mindig zöldebb.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.27 12:04:36dodóó

  Szinte biztos voltam benne hogy aznap esni fog mikor menni akartunk.

  Talán majd jövőre.

 • 2010.06.27 12:20:36nagyleany

  Stohl-t fel kell venni a tanúvédelmi programba, adja fel a dilerét, ő meg a program keretében új névvel legyen benzinkutas alaszkában.......

 • 2010.06.27 13:39:55Bazsarozsa

  Dodóó, akkor legalább mutasd meg neki a nyuszikat a videón, nagyon kedves tapsifülesek voltak, már bánom a bocit miért nem vettem bele, volt benne valami plüssállat-szerű, de csak heverészett és nem nagyon érdeklődött irántunk.

 • 2010.06.27 22:40:51Vakmacska

  jajj babák én még sosem csináltam a Porontynak videót (főleg egy szál kézikamerával soványmalacvágtában, izgultam, mondjatok má valamit rá hogy nézhető vagy xar vagy akármi....:))))

 • 2010.06.27 22:52:24hinta-palinta

  Vakmacska, nézhető persze:)Csak azt nem értem, hogy ez a sziget utolsó hétvégéje, a kedvcsinálóra miért most került sor?( tudom, volt már tündés is, de most ez miért volt?:))Jó ez a magyar nyelv:)Miért most volt ez?Most miért volt ez?

 • 2010.06.27 23:10:17Bazsarozsa

  Eccer felfőttünk volna, és mellesleg dolgunk volt.
  Eccer szarrááztunk volna és mellesleg dolgunk volt.
  Szombat délután is dolgunk volt ami sajna tovább tartott mint én szerettem volna, és a nyamvadékot éjjel vágtam, én hülyeségem, azért. Elvileg tegnap délután kellett volna kimennie, hogy érdemes-e aki eddig gondolkodott még valamit csinálnia ott. Meg hát a lovak, nálunk az a szerelem és huszárok csak most voltak.

 • 2010.06.27 23:13:28nyúlmama

  Persze, hogy nézhető!
  Én azt nem értem, miért júniusban van ez?pont a szünet nagy részében nincs, pedig tényleg jó dolog.
  Régebben,1-2 éve nem tovább volt?

 • 2010.06.27 23:18:34Bazsarozsa

  sztem a "nagy" sziget előtt kell kis pihi a helynek, alatta ugye nem lehet, és elég drága szétszedni-összerakni minden héten, főleg hogy a java ingyér van

 • 2010.06.27 23:18:55hinta-palinta

  nyúlmama, én is úgy emlékszem, még augusztusban is volt..

  Vakmacska, azt értem, hogy földi és égi okok miatt most jutottatok el oda, de így ez olyan kib@szás, ha valaki most kapott kedvet, várhat jövő nyárig:)

 • 2010.06.27 23:21:58dodóó

  A Poronty cirkusz milyen volt?

 • 2010.06.27 23:23:12Bazsarozsa

  úgy emlékszem mindig 1 hónapig volt.

 • 2010.06.27 23:23:43Bazsarozsa

  dodóó: üres:)))

 • 2010.06.27 23:24:56Bazsarozsa

  csak megláttam a feliratot, és mikor már tudtam a kamerát a röhögéstől egyenesen tartani, akkor lefilmeztem poénnak...

 • 2010.06.27 23:27:43nyúlmama

  Persze lehet, hogy a szüni-dödö-vel keverem, olyan is volt, az tartott egész nyáron át.
  nekem már kinőttek régen ebből, ugye.

 • 2010.06.28 06:11:17Veg_

  Jópofán pakoltad össze, és a némafilmzenén konkrétan felnyeritettem :) Már hogy tegnap, csak akkor nem volt időm beirni, loholtunk.
  Kedvcsinálónak jó, de jövőre elmehetnétek valamikor az elején is :-D

 • 2010.06.28 06:13:02Veg_

  Poronty cirkusz: elöször azt hittem, te pakoltad oda a poén kedvéért, utána olvastam csak, hogy ott volt :)

 • 2010.06.28 08:12:28Cidre

  Vakmacska, jó lett nagyon a videó, sorra megkerestem rajta azokat a részleteket, melyekről meséltél!

 • 2010.06.28 20:50:21dodóó

  A BELÉPÉS ÉS AZ ÖSSZES JÁTÉK INGYENES! (az enni innivalót
  lehet megvenni a helyszínen) GYERTEK MINNÉL TÖBBEN!! accus
  "KIKAPCS." családi és sport nap A rendezvény a sport, kikapcsolódás,
  kerület felpezsdítésének és a biztonságos...közlekedésjegyében
  zajlik. Fővédnöke: Martinek János Olimpiai Bajnok ...Öttusázó
  ... Megnyitó:10:00 ACCUS PARK ...tovább »XVII. Budapest, Bakancsos út
  (régi bakancsos piac, Flamingó vásártér)
  [link]

 • 2010.06.28 21:45:05Vakmacska

  Veg_ ígérem legközelebb az elején megyünk ha esik ha fúj ha még én vagyok itt, remélhetően más programra sem az utolsó napon csinálok lelkesítőt, látjátok bezzeg más kirongyolt az 1 hós babával meg a hármasikrekkel, csak majréztam hogy mi van ha megázik a szemem fénye, hogy jutunk haza...(jó lehet az előbbiek ott laktak az óbudai lakótelepen de akkor is)

 • 2010.06.29 11:19:16szalzsu

  Szia Vakmacska!
  Köszönjük szépen, hogy Móric is bekerült a cikkbe! És bizony nem Óbudáról, hanem Dunakesziről mentünk! :) Úgyhogy jövőre tessék bátrabbnak lenni és nem megijedni egy kis felhőtől! Amíg esik, addig dodzsemezni kell, ott biztos nem áztok el! ;)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta