Repülj vissza 1848-ba és énekelj Szalóki Ágival!

Az idei utolsó Gyerek Sziget rendezvényt tartják ezen a hétvégén a Hajógyári szigeten: Szalóki Ági interaktív koncertet ad: bemutatja nemrég megjelent lemezét, a Gingallót, elrepülhetünk az 1848-as szabadságharc idejébe, megtudhatjuk, hogyan kell környezettudatosan élni és nem utolsósorban betekintést nyerhetünk a fogyatékosok életébe is. Remélem, az időjárás is kegyes lesz hozzánk.

A Vándor Vurstli az 1848-as forradalom és szabadságharc idejébe repíti a látogatókat, lehet huszárokat és farkasfogas, címeres csatazászlót készíteni. Európalánta Sátor e heti vendége a Csillagszemű játszóház és a BHRG. Különleges kamionnal érkezik hétvégére a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el programjával: céljük, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a fogyatékossággal élő és egészséges emberek, felhívják a többségi társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos embereknek nem sajnálatra, hanem elfogadásra van szükségük, arra, hogy lehetőséget adjunk nekik is a teljes életre. Az alapítvány különleges kamionjában mutatja be, hogyan élnek a különböző fogyatékossági csoportokhoz (mozgássérült, látássérült, hallássérült, beszédfogyatékos, értelmi fogyatékos és autista) tartozó emberek.

A Nagyszínpadon szombat délelőtt 11.00-kor különleges órát tart Bendzsó és Gábriel Játsszunk dzsesszt!: - Ritmus és Harmónia, a két jóbarát címmel. A legviccesebb nevű Sajtkukacz zenekar Benedek Elek, a nagy mesemondó emlékét ápolja, verseket énekelnek akusztikus hangszerek kíséretében. Szalóki Ági nemrégiben megjelent gyereklemezét mutatja be egy 60 perces koncerten, amely interaktív zenés foglalkozás lesz, zenei képességfejlesztő játékokkal, énekkel, tánccal.

Hétvégén megnyílik a Gépszobrok műhelye, ahol használt gépekből új tárgyak készülnek, A kézműves Palotában megmutatják a tűzzománcozás technikáját,  a Víz-sziget helyszínen pedig az éltető vizet ünneplik a hétvégén. környezetvédelmi programmal érkezik az Ökoszolgálat: felfedezhetik az érdeklődők a hulladékmentes vásárlás és életmód szépségeit, elmesélik, hol kaphatnak  segítséget az otthon zöldítéséhez, kipróbálhatják, hogy mennyire tudnak  környezettudatosan vásárolni, ismerik-e a csomagoló anyagokat, vagy hogyan szülessen belvárosi udvarban kert, szabadtéri nappali, segítve egy élhetőbb, egészségesebb város kialakulását.

A részletes program itt olvasható.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek