Hányásai miatt vetette el magzatát egy asszony

Egy 34 éves East Yorkshire-i asszony nem bírta elviselni a terhességével járó extrém rosszulléteit és a napi több mint negyven hányást, ezért elvetette egészséges kisbabáját. Százból egy várandős nőnél jelentkezik a terhességi vészes hányás, amely kórházi kezelést igényel.

Orvosok és abortusz-ellenes aktivisták felvilágosító kampányt szeretnének, hogy ne gondolják a nők, hogy az abortusz a megoldás a reggeli rosszulléteikre.

Első gyermekét várva Cheryl Harrison hét hónapig naponta több mint negyvenszer hányt. Képtelen volt elhagyni a házat, sétálni, tévézni vagy kimenni a konyhába, és nem titkolja, hogy azt kívánta, bárcsak elvetélne, hogy véget érjenek kínjai. „Hánytam reggel, napközben és éjjel, elképesztően depressziós voltam” – mondta.  A kislány végül egészségesen született meg öt évvel ezelőtt, írja a DailyMail.

Néhány évvel később Cheryl úgy érezte, mentálisan felkészült, képes megbirkózni egy újabb terhességgel, ezért ismét teherbe esett. Rosszullétei azonban sokkal durvábbak voltak. „Volt egy nap, amikor nem tudtam elhagyni a fürdőszobát, huszonhétszer hánytam. Kislányomnak nem voltam képes enni adni. A padlón kúszva jutottam el a hűtőig, és onnan segítettem neki egy kis csokoládét szerezni. Úgy éreztem, nem tudom végigcsinálni ezt még egyszer.” A terhesség kilencedik hetében férjével úgy döntöttek, az abortuszt választják.

Az anya extrém rosszullétei miatt nem lett testvére a kislánynak
Az anya extrém rosszullétei miatt nem lett testvére a kislánynak

A nő állítása szerint azóta minden nap meg nem született kisbabájára gondol, és nagyobb támogatásért harcol azoknak a nőknek, akik hasonló szörnyű döntést kell meghozniuk.  „Azt gondolom, rajtam kívül vannak olyan nők, akik hasonló okokból szakíttatták meg terhességüket, de ez tabu, senki nem beszél erről” – mondta Mrs. Harrison.

Dr. Swallow, a lincolni egyetem munkatársa úgy gondolja, a terhességi vészes hányás sokkal komolyabb, mint azt sokan gondolják. Az ebben szenvedő nők egyedül érzik magukat, mert nem sok segítséget kapnak. Vannak olyan kórházak, ahol a személyzet együttérző, ám van, ahol a rosszulléteket olyan dolognak tekintik, amelyen a nőknek át kell esniük. Az orvos úgy látja, több támogatásra és tanácsadásra van szükség.

Egy abortuszellenes társaság szóvivője úgy fogalmazott, megérti az asszonyt és borzasztó szenvedéseit, és csatlakozik Dr. Swallow véleményéhez: ő is a felvilágosítás és tanácsadás fontosságára figyelmeztet, hogy ne gondolják azt a nők, hogy a hányinger ellen az abortusz a megoldás.

A nők hetven százaléka tapasztal émelygést a terhesség alatt, és egy százalékuknál lép fel az úgynevezett terhességi vészes hányás, amely kórházi kezelést igényel a kiszáradás veszélye miatt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra