SZÜLŐSÉG

Hányásai miatt vetette el magzatát egy asszony

2010. június 25., péntek 12:32

Egy 34 éves East Yorkshire-i asszony nem bírta elviselni a terhességével járó extrém rosszulléteit és a napi több mint negyven hányást, ezért elvetette egészséges kisbabáját. Százból egy várandős nőnél jelentkezik a terhességi vészes hányás, amely kórházi kezelést igényel.

Orvosok és abortusz-ellenes aktivisták felvilágosító kampányt szeretnének, hogy ne gondolják a nők, hogy az abortusz a megoldás a reggeli rosszulléteikre.

Első gyermekét várva Cheryl Harrison hét hónapig naponta több mint negyvenszer hányt. Képtelen volt elhagyni a házat, sétálni, tévézni vagy kimenni a konyhába, és nem titkolja, hogy azt kívánta, bárcsak elvetélne, hogy véget érjenek kínjai. „Hánytam reggel, napközben és éjjel, elképesztően depressziós voltam” – mondta.  A kislány végül egészségesen született meg öt évvel ezelőtt, írja a DailyMail.

Néhány évvel később Cheryl úgy érezte, mentálisan felkészült, képes megbirkózni egy újabb terhességgel, ezért ismét teherbe esett. Rosszullétei azonban sokkal durvábbak voltak. „Volt egy nap, amikor nem tudtam elhagyni a fürdőszobát, huszonhétszer hánytam. Kislányomnak nem voltam képes enni adni. A padlón kúszva jutottam el a hűtőig, és onnan segítettem neki egy kis csokoládét szerezni. Úgy éreztem, nem tudom végigcsinálni ezt még egyszer.” A terhesség kilencedik hetében férjével úgy döntöttek, az abortuszt választják.

Az anya extrém rosszullétei miatt nem lett testvére a kislánynak
Az anya extrém rosszullétei miatt nem lett testvére a kislánynak

A nő állítása szerint azóta minden nap meg nem született kisbabájára gondol, és nagyobb támogatásért harcol azoknak a nőknek, akik hasonló szörnyű döntést kell meghozniuk.  „Azt gondolom, rajtam kívül vannak olyan nők, akik hasonló okokból szakíttatták meg terhességüket, de ez tabu, senki nem beszél erről” – mondta Mrs. Harrison.

Dr. Swallow, a lincolni egyetem munkatársa úgy gondolja, a terhességi vészes hányás sokkal komolyabb, mint azt sokan gondolják. Az ebben szenvedő nők egyedül érzik magukat, mert nem sok segítséget kapnak. Vannak olyan kórházak, ahol a személyzet együttérző, ám van, ahol a rosszulléteket olyan dolognak tekintik, amelyen a nőknek át kell esniük. Az orvos úgy látja, több támogatásra és tanácsadásra van szükség.

Egy abortuszellenes társaság szóvivője úgy fogalmazott, megérti az asszonyt és borzasztó szenvedéseit, és csatlakozik Dr. Swallow véleményéhez: ő is a felvilágosítás és tanácsadás fontosságára figyelmeztet, hogy ne gondolják azt a nők, hogy a hányinger ellen az abortusz a megoldás.

A nők hetven százaléka tapasztal émelygést a terhesség alatt, és egy százalékuknál lép fel az úgynevezett terhességi vészes hányás, amely kórházi kezelést igényel a kiszáradás veszélye miatt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.26 12:06:09windermere

  Közel sem voltam ilyen állapotban, mint a cikkben szereplő asszony és több kommentelő, én csak émelyegtem folyamatosan, de arra nagyon jól esett a hideg kóla, a 3. terhességemnél meg rájöttem, hogy a hideg (alkoholmentes) sör még jobb (pedig utálom a sört egyébként).

  Bennem az merül fel a cikkel kapcsolatban (leszámítva, hogy hanyag a szerkesztése és a fordítása is), hogy amikor ez az asszony abortuszra jelentkezett, akkor a kórházban, ahol szembesültek vele, hogy ez ENNYIRE komoly probléma, miért nem segítettek neki? Inkább kikaparták a magzatát, semminthogy találtak volna neki egy pszichológust, egy szociális munkást, egy lelkészt, megfelelő orvosi ellátást, sorstársak támogatását stb-stb - és csak akkor, ha már mindent megpróbáltak, és még mindig nem bírja elviselni az állapotát, akkor végeznék el az abortuszt?

  Másrészt ha ilyen rizikós számára a terhesség, miért nem fontolták meg az örökbefogadást? Nagyon sok a kérdőjel ebben a történetben.

 • 2010.06.26 12:57:37drlucifer

  LL!
  Mit szólt a hölgy? :DDD

  Windermere!
  "ha ilyen rizikós számára a terhesség, miért nem fontolták meg az örökbefogadást?
  Mert egyálalán nem biztos, hogy a második terhesség ugyanolyan lesz, mint az első. Sőt: általában nem egyforma két terhesség. Úgyhogy éppen az is lehetett volna, hogy vígan végig szaladgálja a 9 hónapot...

 • 2010.06.26 13:09:01Brumibaby

  A magzatba nem kerül be az anyának adott narkotikum az abortuszkor?

 • 2010.06.26 13:15:59rath.dinen

  Azoknak, aki folyton azzal jöttek, hogy miért nem segített az apuka:

  egyszer egy irodában láttam kitéve a hírdetőtáblára egy papírt, hogy "kollégánk, Pisti, aki úgy szeretünk stb stb nagy bajban van, mert a felesége belehalt egy ikerszülésbe, Pisti otthon van a 2 babával napi 24 órában, dolgozni így nem tud, dobjunk már össze neki némi pénzt", persze szépen megfogalmazva.

  Én akkor arra gondoltam, hogy nem igaz, hogy nincs egy nagymama-nagypapa, aki segítene otthon, hogy a pasi pénzt tudjon keresni :-))

  Szerintem egy egykeresős család NEM ENGEDHETI MEG MAGÁNAK, hogy az egyetlen kereső az eltartottakat ápolja otthon. Egyszerűen nem.

 • 2010.06.26 13:19:23farkasokkal tancolo

  Komolyan mondom, azt mindig is tudtam, hogy az ilyen kisgyerekes frissbabás nőkkel csínján kell bánni, mert kb. annyira veszélyesek mint a malacait féltő vaddisznó, na de hogy ennyi érzéketlen és hülye beírás legyen egyetlen topicban egy olyan témára, hogy egy ismeretlen angol nő KÉNYTELEN volt elvetetni a második gyerekét, mert életveszélyes állapotba került az állandó hányásai miatt... hát ez nekem már sok.

 • 2010.06.26 14:56:36cozumel

  FT

  tudod, a hormongozos fejek...

 • 2010.06.26 14:57:26cozumel

  Egyebkent milyen hatasa lehet napi 40 hanyasnak a gyomorszajra, nyelocsore? szerintem teljesen szetmarja... Hinta?

 • 2010.06.26 15:16:41hinta-palinta

  Hát, marja a hámot..Bár sztem a megfordult perisztaltika miatti görcs is szörnyű lehet.

 • 2010.06.26 15:18:40rath.dinen

  Fogakat is tönkrevágja hosszú távon.

 • 2010.06.26 15:27:24nyúlmama

  De egy igazi anya, ha beledöglik ,is életet ad.Ha meg beledöglik, akkor marad a gyerek árván, de él.
  Hát, ez a verzió nekem nem jön be, bocsi.

 • 2010.06.26 15:37:17rath.dinen

  Én tényleg azt nem értem, hogy naponta vetetnek el gyerekeket azért, mert "most nem passzol bele az életembe", akkor mit vergődünk ennyire, amikor nagyon is konkrét egészségügyi ok volt, ami kihat az anyuka testi-lelki egészségére, a család életére egy jó hosszú időszakban stb.

  Viszont én a cikk címét is felelőssé teszem. Annyira meghökkentő és felháborító a gondolat, hogy valaki egy-két reggeli hányás miatt elvetessen egy babát, hogy mire odaérsz a cikkben, hogy kiderül, egyáltalán nem erről volt szó, már annyira belelovalltad magad a gyűlölködésbe, hogy szinte lehetetlen pofára esés nélkül 180 fokos fordulatot venni.

  Hacsak nem keresel gyorsan egy bűnbakot, pl a cikk címének megfogalmazóját :-)

 • 2010.06.26 15:48:50bólint

  Szendi Gábor szerint a terhességi hányás jó.
  [link] Ő a szakember, vele lehet vitázni meg az adataival.

  Mindkettővel hánytam, mint a lakodalmas kutya, amíg meg nem mozdultak. Nagyon pocsék, mert legyengül az ember, élni sincs kedve, helyhez/WC-hez/ kötött, stb. Épp ezért, látva a orvosom a kínlódásom - akkor a kőkorszakban - tanácsolta a Deadalon szedését[link] (repülőkön hányóknak is azt adják). Na és azzal ki lehetett bírni. Ahogy rúgni kezdtek bennem, mintha elvágták volna.

 • 2010.06.26 15:50:36hinta-palinta

  bólint, amiről írsz, az nem a terhességi vészes hányás nevű kórság.

 • 2010.06.26 16:01:09Puszpanya

  Az a baj, h egy rosszul megírt cikkel van dolgunk. Az elején végig arról van szó, h a nő így döntött, ő nem bírta....stb. Inkább egészségügyi oldalról kellett volna megközelíteni a témát szépen taglalva, h a nő mennyire károsodhatott volna a sok hányástól, s már nem tudtak rajta segíteni..stb.

 • 2010.06.26 16:02:59cozumel

  Sziv
  ez a link a masodik mondataban mar a TERHESSEGI VESZES HANYASROL beszel, tehat arrol, amiben a fenti no szenvedett. Akkor?

  egyebkent birom ezt, mikor ilyen linkes-huszarvagasos stilusban kijelented a tutit :S

 • 2010.06.26 16:06:01hinta-palinta

  és én még kaptam azért, mert tegnap írtam, hogy rossz ez így belekeverve a 'reggeli rosszullétet':((((

  Na, kinek volt igaza, mégiscsacsak ez lett a végén,hogy sokan erről beszélnek amarról meg olvasnak.

 • 2010.06.26 16:20:51bólint

  Magamról írtam azt, hogy gyakorlatilag végighánytam az első hónapokat. Hogy ez mennyire volt vészes vagy nem, ma megítélni már nem tudom, nekem szubjektíve az volt. És segített a gyogyó, mondjuk nem jutott eszembe az abortusz.

  A nőre egy kurva szót nem szóltam se pro se kontra; az ő ügye. El mertem menni az általánosabb felé, bocs.

  Igen, úgy gondolom, ha most az a nézet is helyet kap, hogy nem biztos, hogy a hányás abszolút rossz, akkor iderakom, lehet rajta gondolkozni vagy az írójával vitázni... Akit érdekel, elolvassa, utána érdeklődik másnál, kicsit árnyaltabban lát.

  A brit nőnél hol volt az orvosa, hol volt az egészségügyi háttér, ha ezt a szenvedést megengedték az első terhessége ismeretében? Miért hagyták így magára? Engem ez is érdekelne, bocs.
  Mert Szendi épp azt írja a buta fejem szerint, hogy nem pszichés dolog ez, tehát nem tud szerencsétlen rákészülni, anyailag megérni. Én se értem meg rá, nem ezen múlt. A tutit tehát nem én jelentem ki...

  Nem tudom literre megadni már, mennyi ment ki belőlem egész nap borzasztó görcsökkel úgy, hogy én is egyedül voltam otthon egy kicsivel. Az én hozzátartozóim is dolgoztak estig. De ez nem verseny, oké, belátom, én csak kényeskedtem. :-)

  És mindenkinek más a tűrőképessége.

  De akinek esetleg nem ilyen vészhelyzetszerű az első pár hét - noha szar a hányogatása - annak talán segít, amit leírtam. Ha meg nem, akkor nem.

 • 2010.06.26 16:23:40bólint

  Nemcsak reggelente kicsit. Bármikor, sokat.
  De tény, hogy szülni könnyű volt mindkétszer.

 • 2010.06.26 16:25:57cozumel

  Sziv

  te meg mindig a reggeli rosszullet viccnevvel felcimkezett terhessegi hanyasrol irsz

  a nonek pedig TERHESSEGI VESZES HANYASa volt, a sajat es a magzata eletere veszelyes allapot.

 • 2010.06.26 16:26:47cozumel

  Szendi meg egy szci orvos, akinek ugyan sokmindenben igaza van, de kicsit veszelyesnek tartom, hogy o a legujabb agymoso doki ...

 • 2010.06.26 16:54:29hinta-palinta

  Szendi pszichológus.

 • 2010.06.26 16:56:21Lexie

  Szendi egy pénzsóvár kretén.

 • 2010.06.26 17:24:31Pogácsa Szaggató

  3x voltam terhes, elsővel volt hyperemesisem, a többiekkel nem, bár nagyon rosszul voltam, hónapokig csak feküdtem meg hánytam vagy hányni készültem.
  Hyperemesis: kb. 7-10 nap alatt fogytam 5 kilót, így lettem 45. tizensok hányás naponta, gyakorlatilag folyamatosan. gyomorsavat, epét, szerintem lejjebbről is jött vmi, legalább is nagyon olyan volt, mint a szar. még infúzió után is hánytam (hogy került a gyomromba, nem tudom). a hányás után nem könnyebbülsz meg, ugyanonnan folytatódik. nyelőcsöved, torkod eleven seb.
  szerencsére csak pár hétig tartott, utána csak simán hánytam még pár hónapot.

 • 2010.06.26 18:10:24farkasokkal tancolo

  "2010.06.26 14:56:36cozumel

  FT

  tudod, a hormongozos fejek."


  Azért a hormongőzös állapot nem jogosít fel senkit arra, hogy elfelejtsen olvasni mondjuk, vagy tökéletesen elfelejtsen értelmezni. Arra meg pláne nem, hogy csak azért, mert ő szült ezért minden jogcíme meglegyen arra, hogy bárki mást elítéljen akinek ez valami miatt nem jött össze. Vegyétek tudomásul, hogy rajtatok kívül csak itt az országban évente még 90 ezren szülnek, és bár az, hogy az embernek gyereke születik csodás dolog, de nem jár vele a bölcsek köve is.

 • 2010.06.26 19:44:44Brumibaby

  Lexie,
  köszönöm, helyettem írtad.

  Szendi meg hányjon. Ugye a terhességi hányás, ami neki nem fordulhat elő, az jó dolog. B+

 • 2010.06.26 19:52:14nyúlmama

  Azért,amennyit a cikkből elolvashattam regisztrálás nélkül, abban az van, hogy "mára úgy tűnik"
  Holnapra meg majd lehet, hogy máshogy tűnik jónak, láttunk már ilyen csodát.

 • 2010.06.26 22:36:24Veg_

  2010.06.25 13:13:38kiskoboldd
  9 hónapig? Szóval várjon, amig az a gyerek középiskolás lesz, és akkor meg tudja főzni az ebédet, és ápolni az anyját, és törölgetni a hányásnyomokat, ha nem ér ki a wcre. Bár nem tudom, ezek után mennyire fogja szeretni a gyerekét, pláne, ha az anyja nem alig éli tul (mint vele) hanem meghal, és marad rá meg az apjára mondjuk egy vitaminhiánytól sérült csecsemő. Hurrá. Mellesleg megjegyzem: nincs két egyforma terhesség, még az is lehetett volna, hogy baromi enyhe émelyzése lesz csak.

  "2010.06.25 13:49:33Babi neni
  en meg a masik veglet vagyok
  "Berhanyast" is vallnek, ha cserebe megmaradna vegre a babam."
  Gondolom ő is, de mivel elöször majdnem mindketten belehaltak, igy ő nem tudhatta, hogy megmarad-e a baba, csak hogy addig szenved az egész család - a gyerek is, akiért elvállalta anno a hányást, remélve a megmaradó babát...

 • 2010.06.26 22:39:52Veg_

  "2010.06.25 14:16:35cat a
  veg mars ki a fejemből!"
  :-DDD Igenis!

  "2010.06.25 15:34:10Puszpanya
  Mondjuk azért arra kíváncsi lennék, h napi 40x hogy lehet hányni? (mit?)"
  Csak azt tudom, hogy nemrég, mikor napszurásom volt, folyamatosan rosszul voltam, kő volt a gyomromban, öklendeztem, de semmi. Szörnyü érzés volt... Éreztem, hogy ide valami nagyon hideget és édeset meg savanyut. Életünkben elöször álltunk meg egy gyorsbüfénél egy fél liter, jéggel teli szprájtot inni. Egy lendülettel benyakaltam a felét. Lendületből visszajött, majd egy kupac gyomorsav és epe. Életemben nem éreztem még olyan megkönnyebbülést az egész napi szenvedés után. Mikor elötte gyomorrontásom volt, a sima viz is kijött belőlem. Ha epét hányt meg gyomorsavat, vagy akárcsak ott állt, és hosszasan öklendezett, de nem jött semmi, az is szép kinlódás :(

  2010.06.25 19:56:05Aurin
  Franc, már megint egyetértünk, hogy a rákba fogok veled veszekedni???

  Az offhányás kész :-DDD


  Mellesleg a külsőről dumáló iq- pasik megjelenése azt vizionálja, hogy index cimoldalas a cikk, valahol egy focibeszámoló mellett...

 • 2010.06.26 22:42:08farkasokkal tancolo

  Veg,
  a gyerektelen meddő nők illúziókban is élnek, azt hiszik mindent kibírnának, Babi néni beírását még meg is tudom érteni. A többi HŐS ANYÁT, aki itt leírta, hogy hát ő is hányt és mégsem vetette el, NEM.

 • 2010.06.26 22:42:31rath.dinen

  Igen, főoldalas :-)

 • 2010.06.26 22:56:06nyúlmama

  Nagyon könnyű egyébként valamiről nyilatkozni addig, amíg nem próbáltuk ki.
  Mert más elképzelni, hogy fel sem bírok állni a klotyó elől, és más ezt tényleg abszolválni.

 • 2010.06.26 22:57:07Veg_

  2010.06.26 22:42:08farkasokkal tancolo
  Babit én is, ezért is azt irtam, hogy az elsőnél még a nő is ugy döntött, ahogy ő tette volna.

  2010.06.26 22:42:31rath.dinen
  Nem néztem meg, mert annyira ismerős ez a kefélném/nem kefélném agybetegszint :-D
  Basszus, ilyenkor mindig arra gondolok: hát hogy te az ördög öreganyját se tudnád, ha ennyire folyton a savanyu szőlőre gondolsz, az zicher... :D

 • 2010.06.26 22:58:35mid24

  Án is vészeshányós voltam. A lányommal a 13. hétig kétszer egy hetet voltam kórházban kiszáradás miatt. A mostani terhességnél a 14. hétig tartott a dolog, és csak a homeós bogyók tartották bennem a lelket (a B6 tabletta és ampullás injekció is sugárban távoztak 10 percen belül, pedig elég szar dolog injekciót inni). Szóval kitartást minden vészes hányósnak! (Ja, és csak így zárójelben merem megjegyezni, hogy nekem is megfordult 1-2-szer a fejemben, hogy itt és most elég, és azt sem bánom, ha elveszítem a babát...)

 • 2010.06.26 23:03:02farkasokkal tancolo

  Az előbb én is beírtam életem egyetlen tragikus hányásrohamát ételmérgezésből adódóan, de benyelte a blogmotor, mindegy.

  De ha már hányás: én vagyok az, aki nagyon könnyen hány. Nekem annyi is elég, ha azt látom, hogy a macska okádani készül, már rohanok is ki a vécére. Ha meg valaki a családból hány, ugye nekem köll eltakarítani, megérzem azt a gyomorhányás szagot, aztán felváltva tisztogatok és hányok.

  De akkor azért nagyon meglepődtem, amikor anno még vagy 30 éve egy buszkiránduláson egy asszonyka tök váratlanul egy buckánál a nyakamba hányt telibe... :-) A buszközönség adott pótfelsőt meg ilyesmit kölcsön ez a hányás összekovácsolta a közösségte, mert meg kellett állani, valahogy tisztálkodni, valahogy továbbjutni... :-)))

 • 2010.06.26 23:08:08nyúlmama

  íft
  hát én friss óvónéniként éltem át a legjobb élmányt.
  Gyerekek ülnek, készültünk valamire.Egyik kisálny sírva fakadt. Legugoltam elé:miért sírsz, Ildikém?
  Kiderült rögtön. Telibehányt, amúgy gugoltomban.Én meg azon gondolkoztam, én is hányjak-e, vagy a gyereket takarítsam le.

 • 2010.06.26 23:24:37farkasokkal tancolo

  Asszem én visszahánytam volna, aztán kettecskén vonultunk volna a fürdőszobába! :-)))

  (Egyébként a macska is úgy hány, hogy előtte jajgatni kezd!)

 • 2010.06.27 18:43:50csutkababa

  FT az enyimek nem jajgatnak, csak öklendeznek, de sokáig, és ha nem érek oda, mindig a szőnyegre teszik ki a taccsot:)

 • 2010.06.27 19:05:38farkasokkal tancolo

  A macska MINDIG szőnyegre hány... :-) Nálunk kőpadló van mindenhol szinte, és csak a küszöböknél meg a kanapé előtt van kis szőnyeg, de ha éppen nem ott jön rájuk az okádhatnék, akkor odarohannak.
  Az én macskáim hányás előtt kiadnak egy olyan jellegzetes ordítós hangot hálistennek és ha gyors vagyok, még ki tudom dobni őket az ablakon (nyugi nem emeletről).

 • 2010.06.27 19:13:36hinta-palinta

  Én már szagoltam sok dolgot, a macskahányás szaga a legborasztóbbak közt van.

 • 2010.06.27 19:14:32másutt

  A macskam, aki tavaly hunyt el, isten nyugosztalja, amikor kevesszer hanyt, a homokjaba tette.
  Olyan macskam a vilagon tobbet nem lesz...beke poraira.

 • 2010.06.27 19:21:11farkasokkal tancolo

  A röhej az, hogy a macskáknak kell is hányniuk a mosakodásból eredő sok szőrnyelés miatt, emiatt is esznek füvet, illetve emiatt kell a szobamacskának a macskafű.

  Hinta nekem tökmindegy hogy ki teszi, amint meghallom, hogy valaki öklendezik, ill amint orromba csap a hányásszag, én már futok is a klotyóba..:-)

 • 2010.06.27 19:25:43cozumel

  Az enyem multkor felallt a fotelbol, mikor rajott a hanyas, es kihajolt, es beleokadott az ujsag/konyvtarto dobozomba, amiben az osszes tankonyvem, oklevelem, kliens mappam tartom....

 • 2010.06.27 19:31:10csutkababa

  Macskafű, jaj ne....
  lelkesen hazavittem, kikelt, letettem nekik büszkén, erre részint beletojtak, részint kirángatták és széthordták a lakásban.
  A csúcs eddig a konyhaszekrény tetejére okádás volt, szerencsére otthon voltam, észleltem, létráról takkeroltam, sokáig.

 • 2010.06.27 20:02:23R2D2 & C3PO

  A macskám kedvenc szórakozása a kertészkedés. A macskafű (magyarul gyom) egy nagy virágládában volt (már kikertészkedte belőle...). A kedvenc szórakozása az, hogy belefekszik és körbe-körbe forog benne. Aztán kimászik és úgy néz ki, mint aki kapálgatja. Én meg szorgalmasan takarítok, mert sajnálnom megfosztani a kitűnő szórakozási lehetőségtől... :-DDD

 • 2010.06.27 21:35:37Bazsarozsa

  Macska: nálunk ott a terasz és az egész kert, kő és fű, nem, teraszon csak a lábtörlőre hány ha észre nem veszem időben, fű helyett pedig beoson a melléképületbe, és egy eldugott zugban.

  A kedvencem akkor is a takarosan a láda mellé, vagy megközelíthetetlen helyre gondosan elhelyezett macskaszar. Makulátlan macskaszarató láda esetén is:(((

 • 2010.06.27 21:36:20Bazsarozsa

  Ja a virágládában nálunk napozni csücsülnek, nini, ott virít a macskavirág....

 • 2010.06.28 10:23:52Sevy

  Sajnálom szegényt... de nem lehetett volna kivizsgálni, hogy mitől volt ez neki és vajon újra lesz-e? Amúgy meg már csak elővigyázatosságból sem kellett volna másodikat bevállalni, az már felelőtlenség volt. Egy élettel nem lehet csak így játszadozni. Mindazonáltal tényleg sajnálom.

 • 2010.06.29 16:14:03Majda

  Szegény nő, nagyon sajnálom, de teljesen érthető.

  Mesélek én is: Első (és eddigi egyetlen) terhességem, 6. héttől kezdve hányás, átment vészesbe. 16. héten és kb 18-on voltam kórházban, totál kiszáradással. Namost én nem számoltam, de sem a 27, sem a 40 nem tűnik túlzónak. Egyszerűen hány az ember, akkor is, ha nincs mit - nem öklendezés, rendes hányás. Néha szünet nélkül. Ha nincs mit, akkor jön az epe, gyomorsav, mittudoménmi, de valami. Jobb, ha van valami a gyomorban: volt, hogy azért ittam, vagy ettem valamit, hogy legyen, ami ki tud jönni, sőt egy idő után aszerint osztályoztam mindent, hogy kifelé melyik a jobb. (víz, limonádé, alma jó, húsféle pl igen vacak).
  Kórházban infúzióban adtak hányinger elleni cuccot, ami hatott, de otthonra nem engedték, doki szerint veszélyeztetheti a babát, így maradt a daedalon. Amitől tényleg nem hánytam, mert a szörnyűséges rosszullét mellet úgy fejbevert, hogy nem bírtam moccanni sem, aztán kiütött teljesen. Amúgy azért nem hamarabb száradtam ki, mert alvás közben nem hánytam, és többnyire sikerült valami keveset enni-inni elalvás előtt, de ennyi. Fogmosás sem ment, fogkefe a szájban, tuti öklendezés vagy hányás...
  Az abortuszhoz: Nekem ugyan nem jutott eszembe, de a férjem felvetette, hogy ezt a szörnyű sorsot ő nem szánta nekem, vetessük el. Mondjuk szóba sem jött, de nem tudom, hogy most pl végig bírnám-e csinálni a nagyobb mellett.
  Amúgy a hányás kb a 20. hét környékén elmúlt nagyjából, utána már csak hányinger és alkalmanként egy-két roham volt csak. Gyerek 29. hét után toxémia miatt császárral született, alatta volt az 1 kilónak. Mostanra egészséges. De egy következőt én is csak abban a reményben mernék vállalni, hogy minden terhesség egyedi és abban talán nem lesz így. Amúgy nem hiszem, hogy képes lennék elvetetni, de hogy ellátni sem bírnám a meglévőt, az tuti...

 • 2010.06.29 16:19:02Majda

  Amúgy a kórházban, mikor már picit jobban voltam, egy nővér hajnali ötkor elkezdte nekem magyarázni, hogy ugyan gondolkodjak már el rajta, hogy miért is nem akarom én ezt a gyereket, mert ez okozza a hányást. Nagyon szerettem volna felrúgni...

  A többiek rendesek voltak, de azt nem akarták elhinni, hogyha a kórházban rendben vagyok (három nap folyamatos infúzió után) akkor otthon miért nem és mit keresek én ott. Első kórházi hét vége után négy-öt nap volt, mire újra elkezdtem kiszáradni, pedig mindent megittam/ettem, amit bírtam. Persze ki is jött minden...

 • 2010.07.24 22:55:00eino.

  2010.06.25 13:17:30kisördög22

  off
  nem lehet, hogy pajzsmirigy-problémád van?

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta