SZÜLŐSÉG

Dagadt vagyok, nem terhes!

2010. június 19., szombat 09:29

Mondom századszor is a játszón, itt van ugyanis a pólós szezon, nincs, mi eltakarja a két terhesség utáni, 12-16 hetesre saccolható hasamat. Nem, nincs benne semmi, általában még reggeli is alig, sőt a súlyom is csak 1 kilóval több, mint a 10 évvel ezelőtti álomsúlyom. Ráadásul még izom is tapintható a kissé puha, gyerekeim által kedvelt fejpihentető zsírpárnácska alatt, és már a derekam is körvonalazódik újra, de valahogy onnan a középső sávból nem akar eltűnni a maradványhas.

Házbéli – ugyancsak kétgyerekes – barátnőm azzal bíztat, hogy akinek teljesen szétvált a középső hasizma a terhesség alatt, annak a TB fizeti a plasztikai műtétet, amely során egy hálóval fogják össze a kérdéses területet, hogy ne tudja egy fél alma gondolata is kitolni azt a fránya hasfalat. Most már csak ki kellene deríteni, hogy teljesen szétváltak-e a hasizmaim vagy csak elvékonyodtak.

Ha már itt tartunk, felidézem azt az időszakot is, amikor alig kéthónapos kisfiammal és épphogy kétéves lányommal elmentünk a férjem céges Mikulás-ünnepségére, és ott egy idősebb hölgyismerős gratulált nagy boldogan, hogy látja már jön a harmadik is. Sőt! A kórházban, a második napon készült rövid videófelvételről beszélgetve egyik velem egykorú, gyerekes barátnőm mondta, hogy „teljesen jól nézel ki, csak a hasad nagy még”. Ezek eléggé a földhöz vágtak, persze biztos rátettek a hormonok is, most már valóban csak a címben szereplő mondatot hajtogatom gépiesen, pedig még csak nem is érzem igaznak.

Persze hülyén hangzik, hogy csak a lapos has hiányzik a boldogsághoz, de valljátok be, ha tükör elé tévedtek, sokan közületek is rögtön a hasatokat húzgáljátok befelé, simítgatjátok rajta a ruhát, végül azzal a gondolattal léptek el onnan, hogy „á még csak másfél éves a kicsi”  vagy „holnap reggel elkezdek futni”, esetleg – a sokadik játszótéri beszólás és tükör elől való menekülés után - „megnézem a neten, mennyibe is kerül egy hasplasztika”.

Mi az a hasplasztika?

Egy hasplasztika komoly műtét, ami után több hétig fájdalmak várnak az emberre, az első otthoni hetet ágynyugalomban kell tölteni, még kiegyenesedni sem ajánlott. 2-3 hétig nem szabad megerőltetni magunkat és speciális leszorító haskötőt kell hordani 6-8 hétig. A műtét komolysága árában is megmutatkozik, négy-ötszázezer forintnál kezdődik, viszont a TB igazán indokolt esetekben (ha sérv is van, vagy ha igazoltan kóros kövérség utáni fogyás eredménye a kötényhas) fedezi a műtét költségeit. A sérvet nem minden esetben tudjuk magunkon megtalálni, a legkisebb gyanú esetén is érdemes orvoshoz fordulni, pláne ha hasplasztikán gondolkodunk. A hasfalgyengeség (amit például most magamon diagnosztizáltam) viszont nem sérv, hanem a két hosszanti hasizom közötti terület kiszélesedése, kiboltosodása, így annak helyreállítási költségeit saját magunknak kell állni. A műtét után természetesen heg is marad, sőt van, hogy a köldököt is áthelyezik, elforgatják. Jól hangzik, igaz?

Akkor most has behúz, fektetés után nem eszem ki a maradékokat a gyerekek tányérjából, hogy ne legyen minek kikukucskálni a két hosszanti hasizmom között. Sőt, a hét legalább 5 napján csak ásványvizet locsolok korgó gyomromba a korai és könnyű vacsora után. Hetente kétszer futni megyek, minden reggel csinálok 100 piláteszes felülést.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.20 19:34:38a szív fészkei

  Azért ez nem bevallás kérdése. Annyi minden nagyon intimről esett már itt szó, hogy akinek ezért szaródott volna el a nemi élete, az csak elsírta volna már itt.

  Nem tudom, a statisztikákban hogy kérdeznek rá erre, de az is lehet, hogy válaszoló anyunak már ab ovo se volt egy hawaii a szex és legalább volt oka nem a saját hozzáállásában hanem fizikai tényekben keresni okot.

  Én azokról írtam, akik maradtak a férjükkel harminc sok éven keresztül, láthatóan boldogan illetve épp, hogy elváltak - mind vaginális szülésen átesve. Aki vált, az se a szex miatt borított, ill. ha igen, jött neki más, akivel szexelt boldogan tovább. Hogy emiatt megszűnt volna nőként létezni, köreimben nem volt. Ezek a szemem előtt lezajlott tények.

  Ezt itt olvastam először hosszú munkás éltem során :-), hogy a boldog házasélet nyitja a császár. Nem tudom, ki mamájának milyen élte volt, de feltételezitek, hogy mindegyikük szenvedésre rendezkedett be az hitvesi ágyban a gyerekek megszületése után? Azért nem egy komplett mazo generáció vagyunk, halló! :-) Eléggé öntudatossá tett minket a fogamzásgátló, tehát mindenbe simán belenyugodni, azzal, hogy ez az asszonysors...

 • 2010.06.20 19:37:47csib

  Ha a kóros kövérség után hasplasztikát fizeti a TB, akkor szoptatás utáni mellplasztikát miért nem? Jobb az, ha valaki lefogyott, hogy egészségesebb legyen, mint az, ha valaki gyerekeket táplált?
  (Mindkettő esztétikai kérdés, ha jól értem.)

 • 2010.06.20 19:44:22másutt

  csib, az egesz rendszer IGAZSAGTALAN, es minden orszagban.

  miert fizeti az ABORTUSZT de nem az ingyenes fogamzasgatlo tablettat?
  miert fizeti az erekcio zavarok gyogyitasat, de nem adnak ingyen fogamzasgatlast a noknek?

  a logo mell miert termeszetes?

  elgondolkodtato.

 • 2010.06.20 19:46:24a szív fészkei

  És vannak, akinek nem a szex az elsődleges egy párkapcsolatban, akkor sem, ha feszülésig tökély a hüvelye. Millióféle vérmérséklet, mentalitás, prioritás tobzódik 7 milliárd ember között. Nekem a nagy pöcs-elmélet se érthető teljesen, mert kinek mi a nagy és egyáltalán? Soha nem sublerral közlekedtem randin. Másnak ez centikbe foglalt tudás ad biztonságot, hogy jó lesz minden. A férfi nemiszervek statisztikáit se szoktam volt bújni. De tény, nem vagyok orvos.
  Amellett vannak alternatívák örömszerzésre, stb.

  A vesekőműtétemre se olvastam ki a lexikont - noha tudtam alapdolgokat, mert utána néztem -, hisz nem én operáltam magam, hanem bíztam az orvosokban. Ha beparáztatom magam előre, mennyivel jobb odafeküdni a kés alá? Ismertem kedves, tökegészséges középkorú asszonyt, nem ébredt fel a tucat vakbélműtétjéből szegény.

  Nem primcsiségből nem néztem a szülésnek utána, de anyámtól, barátnőktől azt hallottam, hogy kibírható és hittem nekik. És a lányomnak is ezt mondom majd, mert hinni is lehet önmagunkban.
  Annyira nem voltam merész, hogy otthon szülésre vállalkozzak a nagy önbizodalmamban (most se tenném), de hogy értő kezekben, kórházban menni fog, arra igent mondtam.

  Sokakat kérdeztem erről, velem korúakat. Ők is hasonlóan válaszoltak. Hát akkor ez is egy szakadék a két nemzedék között.

 • 2010.06.20 20:02:42cozumel

  CSIB

  ROSSZUL ERTED!!!

  irtam mar fentebb: csak eu. plasztikat finansziroz a TB, esztetikait nem.

  Tehat: felvagnak, megstoppoljak az izmot, osszevarnal, es hagyjak a logos borod a francba.

  De hallok mostanaban olyan sztorikat, hogy az eu. reszt megcsinaljak TB-re, a szepeszeti reszt pedig fizetni kell.

 • 2010.06.20 20:30:04Puszpanya

  Dokikat hallottam arról beszélni, hogy ha tehetnék, akkor mindig császároznák az anyukákat. Többek között a baba érdekében.
  Csak tudnak valamit...

 • 2010.06.20 20:32:43Auguszta Romanova_2

  2010.06.20 17:04:19Nalaya

  Minek keressem?
  Hangoztatja azt eleget minden bio forum.

  Pont ez a baj,hogy csak azt hangoztatja,nem vesz egy lapot, osztja kette es ide is es oda is ir.

 • 2010.06.20 20:46:29cozumel

  Egyebkent, nem Rita vedelmeben, csak ugy elmeselem, mert engem elgondolkodtatott.

  John Medina, Brain rules c. konyveben olvastam, hogy amikor lejottunk a farol, akkor ugye hirtelen igen mas vilag koszontott rank, es ugye az uj kihivasra uj valaszt kellett talalni.
  Az allatok sokfelekeppen valaszolnak az ilyen kihivasokra,pl. marha nagyra nonek, vagy kamu szineket tudnak felvenni, vagy merget spriccelnek a seggukbol, szoval van itt minden, ti is lattatok mar Natgeot.

  Az ember ugy valaszolt a kihivasokra, hogy az agya terfogatat novelte.
  Igenam, de ehhez kellett, h a koponya terfogata is novekedjen.
  Es ez a novedes eltartott addig, hgoy PONT hatareset a csecsemo koponya merete a csipo tagulasi kepessegehez kepest.

  Azt meg ugye tudjuk, hogy evolucios szempontbol nem fenyeget bennunket semmilyen veszely, pusztan attol, hogy a punci szetmegy.... :D

 • 2010.06.20 20:59:17Puszpanya

  Az is érdekes cikk lenne, h ki mi alapján választ dokit. Vajon megfordul-e bárki fejében, h megkérdezze a dokiját, h tessék mondani, hány császárt csinált mostanában? Még csak tájékozódni sem nagyon lehet, h adott doki milyen sebész. Pedig ha már lyukat csinálnak az emberre, nem mindegy ki fogja a szikét....

 • 2010.06.20 21:01:16Vérkönyvtáros

  Cozu, de ez találgatás, tényleg kezdünk az anygalok szárnyáról beszélni, de hajrá.
  Egyébként evolúciós szempontból fenyeget, mert ha szétmegy és ezért csak a nem szétmenteket keresik a hímek, akkor kevesebb lesz a születésszám és kihal a faj.
  Én pont úgy gondolom, h az egyszerre szült utódszám csökkenésével fizetünk a nagyobb agyért, meg a hosszabb gyerekkorral - ez már elég sok kockázat ahhoz, h több ne legyen ;)
  Amúgy a hormonális változások meg pont a hosszabb (női) élethez vezetnek.
  A csípő meg nem elsősorban a szülés alatt tágul, hanem a terhesség alatt...

 • 2010.06.20 21:56:52csib

  Cozu,
  Nekem az eu. plasztika fogalma kicsit zavaros. Megstoppolják az izmot, oké. A mell is egy nagy izom, ami elmozdul a helyéről idővel, ugyanaz a kettő. Nem 300-as szilikonbetétekről van szó, hanem felvarrásról, hogy az izom a helyére kerüljön. Vagyis nagyobb nem lesz, azért fizessen a delikvens. Vagy legalább részben legyen elszámolható - ez egy jó rendszer. Lenne, ha működne.

 • 2010.06.20 22:02:13Auguszta Romanova_2

  A mell is egy nagy izom, ami elmozdul a helyéről idővel, ugyanaz a kettő

  Nem.Nem egy izom.

  A mell egy ektodermalis kepzodmeny,ami fasciabaol,tehat abbol a disznohuson fehernek lathato reszbol all+ mirigyallomany+zsir+bor.

  nincs abba egy fia izom sem.

  Alatta van,de ahhhoz nem nyulnak soha,mert minek,a mellllogasnal a bort meg ezeket javitjak.

 • 2010.06.20 22:06:47cozumel

  Na, Rita megelozott.
  A mellplasztikanal a mellIZOMHOZ nem kell nyulni, nem az ereszkedik meg szoptatas alatt :D:D:D

 • 2010.06.20 22:08:34cozumel

  Amikor viszont a hasizmok szetnyilnak, az durvan veszelyes lehet egeszsegugyi szempontbol.
  Ugyanis azok nem azert vannak ott, hogy a fitnesz magazin cimlapjan jol mutasson a csaj furdoruciban, hanem tobbek kozt olyan funkciojuk is van, hogy a hasuregi szerveket kordaban tartjak. Emmeg igen fontos funkcio.

 • 2010.06.20 22:09:17cozumel

  Mondhatnam roviden ugy, hogy
  nem mindegy hogy log a melle, vagy log a bele.

 • 2010.06.20 22:19:31csib

  Cozu,
  A mell nem tud annyira szétmenni, hogy utána mondjuk ne tudjon szoptatni, vagy megsokszorozódjon a daganatok kockázata vagy más betegségé, mert annyira elveszti a struktúráját? Esetleg annyira reped a bőr, hogy teljesen totálkáros lesz. Gondolom a bőr se azért van, hogy szép barnára süttessük a szoliban, nem?!

 • 2010.06.20 22:25:26Auguszta Romanova_2

  A valasz: nem.

  A daganatok genteikai dolgok,meg a kornyezeti hatasok,de a logastol nem lesz.

 • 2010.06.20 22:28:10cozumel

  Hat, nem tom, nem hiszem, hoyg onmagaban a zsirszovetek logasa hajlamosit a daganatokra, de ezt tenyleg nem tudom. Tudtommal a szoptatas inkabb egyfajta vedelem a mellrak ellen, meg akkjor is, ha ennek ellenere rondan megereszkedik. De errol Rita tud tobbet.

  A bor regeneraciot viszont a hasnal sem vegzik el, mondom. Mert attol, hogy megnyult vagy stiras, attol meg a vedelmi szerepet a kulvilag fele ellatja.

 • 2010.06.20 22:30:28Anura

  a szív fészkei:

  "Azt, hogy átalakul a test, előre el kell fogadni, vagy bele se kell vágni az egészbe. De mondjuk, ha nem szültem volna, akkor most egy jóval kisebb de valószínűleg - koromból, akkori alkatomból adódóan - szottyadtabb mellem lenne, és az miért lenne jó?? Így meg legalább telt és volt értelme, hogy odanőtt."
  stb, stb.

  Tök jó volt olvasni amiket írtál. Nem örlődtem a szülés/császár közt, és csak kicsit az anyaság/autonóm lénység közt, de annyira megnyugtató volt a szöveged.
  Az elfogadás a lényeg.

  Szerintem bölcs vagy. :)

 • 2010.06.20 22:30:56Auguszta Romanova_2

  A szoptatas protektiv faktor,de nem valami titokzatos dolog miatt,hanem szimplan mert felfuggeszti a menstruaciot,es az azt iranyito hormonhatast.
  Ennyi.
  ha valai kiszedi a petefeszket,az is protektiv faktor lenne.

 • 2010.06.20 22:33:35hinta-palinta

  Rita, hegkarcinóma előfordul a méhen császármetszés után?

 • 2010.06.20 22:39:40hinta-palinta

  Mert csonkoló műtét után igen, a méhnyakon vag aholt tud,azt hiszem, de császármetszés után?

 • 2010.06.20 22:43:03csib

  Rita,
  nem azt írtam, hogy a lógástól lesz daganat, hanem, hogy történik valamilyen elváltozás, amitől lógás is lesz, meg mást is okozhat? (ennyire nem vagyok ám hüle) Ahogyan pl. bőrrák is lehet, attól ha anyajeggyel valami történik vagy túlzott napozástól. Meg aztán annyira pontosan azért nem tudjuk, hogy a rák miért és hogyan. Vagy te tudod? :))

 • 2010.06.20 22:51:27kitka

  Mellplasztikát akkor végeznek TB alapon ha mellkissebbítésről van szó és a mérték a testsúly valamennyi %-a
  a hasnál sérveknél. illetve nagy fogyás esetén.
  A petefészek kivétel védhet a hormonfüggő mellráktól, bár azok termelődnek valamilyen mértékben azon kívül is.

 • 2010.06.20 23:07:51másutt

  cozule, a gyermekszules ES szoptatas vednek a mellrak ellen, de csak akkor, asszem, ha egy bizonyos kor elott szuli a no az elsot, ami 35 vagy 40?

 • 2010.06.20 23:08:29másutt

  jol elirtam a cozumel nevet, mi van, valami drotszakadas a kezem es az agyam kozott? :D

 • 2010.06.20 23:14:01Wish1973

  másutt, hol van ingyen az abortusz? GB-ban? mert itthon húsz rugó felett van.

  Kitka, én úgy tudom, h a mellkisebbítést akkor végzik Tb-re, ha a mell x %-át kell eltávolítani, tehát nem a testsúly, hanem a kisebbítés mértéke az irányadó.

 • 2010.06.20 23:19:05Wish1973

  másutt, sztem a mellráktól semmi sem véd. szeretnénk hinni, h nem tartozunk a rizikócsoportba, és ilyeneket mantrázunk: sosem szedtem fog.gátlót, nem cigiz(t)em, "időben" szültem, szoptattam, járok szűrésre, stb.
  szart se számítanak. én, ha beüt a ménkű, legalább nem kenhetem az égiekre, mert rizikózom. de tudod, hányan vannak, akiknek sosem szabadott volna rákban megbetegedniük?

 • 2010.06.20 23:20:37kitka

  Wish, igazad lehet valami százalék rémlett.

 • 2010.06.20 23:26:35másutt

  A GYEREKES noknek kevesebb az eselye a mellrakra, ez FIX, rengetegszer kimutattak.

  A fogamzasgato tableta NEM emeli a legtobb rak eselyet, es nem volt meg konkluziv tanulmany, ami azt mutatta volna, hogy a mellrak eselyet noveli. Egyes rakoket nagymertekben csokkenti, pl. a petefeszek raket, es minel tovabb szedi valaki, annal jobban.

  A rak eselyet nem lehet MEGSZUNTETNI, ebben teljesen igazad van. Csokkenteni viszont lehet, es eleg nagy mertekben. Nem igaz, hogy "szart sem szamit az eletvitel". Nagyon sokat szamit.

 • 2010.06.20 23:27:56másutt

  20K ft abortusz, wow.

  igen, itt az UK-ban ingyen van, ugy tudom, a legtobb esetben.
  nem tudtam, hogy Mo-on ennyi!

 • 2010.06.20 23:33:20tildy:)

  ~28k.
  "Az abortusz csak az állami gondozottaknak ingyenes, illetve akkor, ha a beavatkozást egészségügyi okokból végzik el. Azok, akik segélyből élnek, vagy emelt összegű családi pótlékot kapnak, csak költségeik egy részének megtérítését kérhetik, de a kedvezmény legfeljebb 70 százalékos lehet. A gyesen és gyeden lévő nőknek a teljes összeg felét kell kifizetniük."

 • 2010.06.20 23:35:24Wish1973

  Másutt, megnéztem az én tabl-ám tájékoztatóját,mert rémlett vmi, de nem akartam hülyeséget írni. szóval, az áll benne, h a fog.gátló tablettát szedő nőknél vmivel gyakrabban kórisméznek emlődaganatot...
  májtumort, és emeli a méhnyakrák kialakulásának esélyét is( itt ködösítve utal arra, h a gumi nélküliség miatt a hpv esélye miatt nagyobb a kockázat)

 • 2010.06.20 23:38:06kitka

  Én szültem, nem szedtem fogamzásgátlót, nem cigiztem későn kezdtem menstruálni és mégsem vagyok védve.

 • 2010.06.20 23:39:30Wish1973

  emelt csp-ra (fogyatékos gyerek miatt pl.) ingyen van, egy tanítványom anyjánál így volt. gyes-gyed nem hatotta meg őket 5,5 éve

 • 2010.06.20 23:40:33másutt

  "vedve" senki nincs, nem lehet a rakot "kivedeni", mint ahogyan azt sem, hogy a betoro kitorje az ajtot felfastul egyutt, vagy az ablakot... de azert be lehet zarni kulcsra, ha elmegy az ember otthonrol, en aszondom. ;)

 • 2010.06.20 23:51:05kitka

  Úgy értem nem voltam védve. De az életmód sokat számít.

 • 2010.06.21 08:03:50Auguszta Romanova_2

  Rita, hegkarcinóma előfordul a méhen császármetszés után?


  eletemben ilyet nem hallottam csaszarnal.
  Nem kizart.

  Tudjatok hol fordul elo karcinoma es nemis nagyon nagyon ritkan?
  Fogszabalyzonal,ami vas es allandoan reszeli a nyalkahartyat.
  EZ nem azt jelenti hogy gorbe fogakkal jaratjuk a gyerekeket mert egy 0,x % karcinomat kap.

 • 2010.06.21 10:28:39loretta_

  Cozumel (meg aki ért hozzá)

  Ilyen hasizom összevarró műtét előtt (még kb 2 hónap van) lehet, érdemes vagy direkt rossz a hasizmot erősíteni?
  Nekem elég nagy a szétválás, hosszában is majdnem végig van, és olyan 5-8 centi szélesen. Ha felülről indítok egy hasizomgyakorlatot (nem tudom ezt hogy mondják, de a hasizom felső részét kezdem feszíteni, pl fejemelős felülés), akkor összezár az izom, ha alulról, a lábamat emelem pl, akkor meg szétnyílik és felpuposodik középen a hasam (ez nagyon fura meg rossz érzés, de nem fáj). Milyen hasizomgyakorlattal lehet ilyenkor erősíteni?

 • 2010.06.21 10:59:52farkasokkal tancolo

  Jézusom, semmilyennel!
  Várd meg amíg megoperálják, összezárják, aztán várj amíg a hegesedés befejeződik, és majd akkor.

 • 2010.06.21 11:03:44másutt

  uristen, loretta, nehogy barmit csinalj!

 • 2010.06.21 11:07:52nyúlmama

  Loretta
  Várd meg a műtétet, ne csinálj semmit addig!!!!

 • 2010.06.21 11:34:38loretta_

  hú, ok, akkor várok, gondoltam hátha jobban sikerül a műtét ha erős az izom és nem punnyatag.
  Az elején írta még valaki, hogy ezen lehet javítani tornával, erre kíváncsi lettem volna, nekem mindeki (sebész, nőgyógyász, gyógytornász és plasztikai sebész is) azt mondta, hogy csak a műtét segít.

 • 2010.06.21 11:40:58pilár

  A barátnőm csináltatott hasplasztikát 3. gyerek után. A műtét szépen és rendben sikerült, de a műköldöke borzalmas lett. Mint egy függőleges vágás a bőrben, semmiben nem hasonlít egy igazi köldökhöz, eleinte még biztatták, hogy alakulni fog, de semmi változás nem történt és ez már 4 éve volt.
  Egyébként a felépülés is nagyon nehéz volt neki csecsemő mellett.

 • 2010.06.21 12:07:04loretta_

  Na igen, a műtét kockázatos, ebből a szempontból is, hogy csúnya lesz a köldök, a vágás, meg nekem is 9 hónapos meg 3 éves gyerekek vannak, melletük nyilván nehéz lesz a felépülés, de ez a mostani állapot szerintem mindennél rosszabb. Legalábbis ami nekem van. Esztétikailag is, meg funkcionálisan is, még köhögni sem tudok rendesen.
  Ha a köldököm csúnya lesz, akkor is legalább lesz :) és ruhában ki látja, egyrészes fürdőruha erre egy jó megoldás, míg arra, hogy 5 hónapos terhesnek nézek ki, nincs semmilyen. Még mindig nem dolgoztam fel, hogy velem ez pont megtörtént, és félek nagyon a műtéttől, de úgy érzem, nincs más választásom.

 • 2010.06.21 21:42:39loretta_

  cozumel,

  kérdeztem pár kommenttel feljebb, csak akkor nálad még éjszaka volt. Neked mi a véleményed, jó ha valahogy tornáztatni próbálok szétvált hasizmot az összevarró műtét előtt, vagy rossz?

 • 2010.06.21 22:13:43cozumel

  Loretta

  SEMMIKEPP ne tornaztasd a mutet elott, sot, nehezebb emeleseket is kerulnod kell!
  Az ok, hog a gyereket felveszed, leteszed, de mondjuk az antik sarokszekrenyt ne te tologasd :)

 • 2010.06.21 22:32:38loretta_

  ok, köszi! :)

  a mindennapos cipekedésekhez meg asszem felveszem a haskötőt inkább.

 • 2010.06.28 17:08:47Fairlanehun

  cozumel,

  légy szíves küldd el az elérhetőséged, a segítséged szeretném kérni a fenti témában.
  Az emailcímem: fairlanehun[kukac]gmail[pont]com.

  Előre is köszönöm :)

 • 2010.06.28 17:18:49cozumel

  Fairlanehun

  cozumelfitness@gmail.com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta