SZÜLŐSÉG

Pletykálnak és beszólnak a frusztrált anyák

2010. június 15., kedd 10:03 |

Egy korábbi, a gyermeknevelés során kialakult frusztrálódással foglalkozó poszt kommentjeiből kiderült, hogy sokakat érint a dolog, úgyhogy utánagondoltam, mit is lehet tenni a jelenség ellen.

Nem foglalkozom a szülés utáni depresszióval, mert bár átestem rajta, nem vagyok szakember. Tapasztalataimat a körülöttem élő kismamák és a saját magam megfigyeléséből szereztem.

Frusztráció: Kudarc(ok) miatt kialakult állandó feszültség, gátlásosság.

Frusztrált: Frusztráció  miatt szenvedő; gátlásos. ~ személyiség; ~ viselkedés. | Megvalósulásában akadályozott. ~ érzelem.

A frusztrált kismamát már a tekintetéből megismerni. Az elfásulás nem függ a gyerek számától vagy korától: láttam már kiegyensúlyozott háromgyerekes, de a végtelenségig frusztrált egygyerekes anyát is.

Ha nem a személyiséged alapvonása a frusztráció, van remény, akkor neked szól a poszt. Ha egész életedben frusztrált voltál és csak kudarcélmények éltek, fordulj terapeutához. A frusztrálódás ellen tenni nagyon melós, panaszkodni egyszerűbb, de tegyük fel, hogy felelősnek érzed magad a saját és környezeted lelki egészségéért. Tehát mit tehetsz?

Ne hasonlítgass!

Nem létezik Mintaanya, Bezzeganya és Szuperanya, csak te képzeled ezt végső elkeseredésedben. Kívülről nem látszik, ki mivel küzd. A szomszéd, angyalarcú, nyugodt kétgyerekes anya is szokott kimerült, türelmetlen és fásult lenni. Ha már muszáj hasonlítgatni, tedd azt egy nálad összeroskadtabb anyával, ez jól fog esni. Aztán kezdheted a munkát magadon.

Szerezz segítséget!

Ha nincs a közelben ugrasztható nagyszülő, dolgozz össze a szomszéddal és vigyázzatok felváltva egymás gyerekeire. Ha megteheted, fogadj fel megbízható bébiszittert. Vagy add be a gyereket a legközelebbi megőrzőbe néha-néha. Senkinek nem jó, ha belecsúszol a mártírszerepbe és zokszó nélkül ám erőd végső határáig teszed a dolgod. Ráadásul így nem a plusz figyelmet éred el a környezetednél, amire hajtasz, csak bűntudatot váltasz ki, és ki szeret olyasvalakivel lenni, aki miatt bűntudatot érez?

Figyeld és ismerd magad!

Figyeld a ciklusod, ismerd a hormonszint-változások által kiváltott hangulatingadozásokat. Tudd, mekkora a tűréshatárod, mi az a pont, ahol már kiborulsz. Előzd meg ezeket a helyzeteket. Aludj, amikor a gyerek is alszik. Ne indulj el babakocsi nélkül hosszabb sétára, mert úgyis azt akarja majd a gyereked, hogy te cipeld. Ne vidd el vásárolni, úgyis csak rohangálni akar a sorok között.

Ne panaszkodj!

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy az embereddel nagyjából jól megvagytok és nem a létbizonytalanság szélén lebegtek, akkor nagy eséllyel küzdhetsz az elfásulás ellen. Ha már jó ideje csak odavakkantotok egymásnak lefekvés előtt és nincs vagy kellemetlen a szex, akkor ideje foglalkozni a kapcsolatotokkal. Az “olaszos család” csak azt jelenti, hogy a gondok kibeszélése helyett ordítoztok egymással. Megint csak szakember feladata, hogy ebben a segítségetekre legyen. A párkapcsolati gondjaitok nem a játszótéri kismama-közösségre tartoznak, azt egymással kell megbeszélnetek. Ha állandóan panaszkodsz, magaddal rántod a beszélgetőtársad is egy spirálba, ahonnan nagyon nehéz kimászni. Ráadásul unalmas is leszel. Válassz egy-két bizalmas barátnőt, akinek kiöntheted a szíved, a többiekkel meg folytass felszínes, de jóleső csevegéseket.

Szánj időt magadra!

Igen, a gyereknevelés 26 órás elfoglaltság, nincs megállás. De ha nem adsz heti egy szabad délutánt vagy estét magadnak, befordulsz. Harcold ki, hogy hetente egyszer elmehess valahová. Ülj be a barátnőddel egy kávéra vagy moziba, menj el hastáncolni vagy hajtsd meg magad aerobic-órán. Csatlakozz egy színjátszókörhöz, kórushoz, röplabdacsapathoz. A lényeg, hogy a gyerektéma szóba se kerüljön.

Használd az agyad!

Gyakorold a nyelvet, amit tanultál például úgy, hogy eredeti nyelven nézel filmet eredeti felirattal. Vagy hallgass zenét, töltsd le a szövegét és tanuld meg. Tanulj meg verseket kívülről, amit aztán elmondhatsz a gyereknek. Kövesd a híreket, erről is lehet beszélgetni a játszótéren, nem csak Noéka alvási szokásairól. Írj blogot, verset, novellát, recepteskönyvet, bármit, ami kreatív. Iratkozzatok be mindketten a könyvtárba és menjetek el hetente egyszer. Olvassatok.

Adj magadra!

A kitérdelt mackónaci nem az utcára való, de még csak otthonra sem, ha legalább egy minimális szinten nőnek akarod érezni magad és az embertől is azt várod, hogy nőként nézzen rád. Igen, lehet, hogy amikor már egy hete nem alszol, a legkevésbé sem érdekel, hogy zsíros a hajad, de hidd el, sokkal jobban érzed majd magad, ha megmosod. Szemceruza, spirál, szájfény: 15 másodperc és máris embernek nézel ki. A férfiszabású pólók viselése tilos és vizuális bűncselekmény.

Legyél gyerek!

Emlékezz arra, téged mi tett boldoggá gyermekkorodban. Valószínűleg az, ha hentereghettél az iszapban, trappolhattál a pocsolyában, napestig focizhattál a szomszéd kisfiúval, nevelhettél saját virágot. Lehet, hogy boldoggá tett egy új Barbie vagy zöld nadrág is, de alapvetően a játékkal töltött idő okozhatott örömet. A gyerek annál boldogabb, minél piszkosabb. Hagyd, hogy belemásszon a homokozóba, gumicsizmával a pocsolyába, simogathassa a macskát és a kutyát, ha megbízhatónak bizonyulnak, este majd lecsutakolod. Ha órákig ácsorog egy csiga mellett, várd meg, ráértek. Vagy intézd úgy, hogy ne kelljen sietni. Ha visszaemlékszel, melegséggel tölthetnek el azok a pillanatok, amiket anyukáddal összebújva, boldogan töltöttetek. Add meg ezt a gyereknek, amikor csak lehet.

Hagyd a pótcselekvéseket!

Ha azon veszed észre magad, hogy állandóan vásárolsz vagy minduntalan másokról pletykálsz, esetleg kommentekben posztírókat szedsz szét ízeire, tudd, hogy ez pótcselekvés  és csak elfedi az igazi problémákat. Foglalkozz magaddal.

Edina

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.17 18:20:14cozumel

  Rath

  en betanultam a harom nyulakat, pontosabban, valahogy felig mindig is tudtam, nemtom miert. De aztan elkezdenek sokan lenni, es ott megkeveredek, hogy ki kinek szo szerint mit kamuzik a nyulak mereterol :D
  szoval a masodik felet probaltam betanulni, de hiaba erolkodtem, pont ott feluton felejtem el, ameddig korabban is tudtam.

  Neszeneked, verstanulas.

 • 2010.06.17 18:32:46tildy:)

  kriszi: a masoddiplomamat levelezos kepzesen vegeztem, utolso evet a tavosokkal egyutt, ugyanis nem voltunk annyian epuletautomatizalason, hogy kulon levelezos csoport lett volna. A ket csoport kozt annyi a kulonbseg, hogy a tavosoknak hetvegen volt orajuk ( igy nem kellett plusz szabadnap ) , a levelezosoknek hetkozben, havi 1 alkalommal ket napot (levelezon harmat) .
  Ezt is erdemes megkerdezni, mert a levelezo sok helyen igy mukodik.
  Levelezosbol 2763 talalat van. Tavbol kicsivel tobb, mint 30.

 • 2010.06.17 18:39:30cozumel

  Tildy

  neked senki nem szolt, hogy nem mindenki informatikus?

  tovabba, olyan sincs, hogy a homo sapiens utan az ujabb evolucios lepcso az informatikus?

 • 2010.06.17 18:47:58tildy:)

  cozumel : nezd meg a 2763 talalatot. Nemcsak informatikus van kozte. :P

  Az epuletautomatizalas meg nem informatikusi feladat:P De kerlek ne hozd ezzel kapcsolatban azt, hogy jajj akkor nem mindenki villamosmernok, mert az agyamat eldobom.... Azzal meg piszok rosszul jarnek:D

 • 2010.06.17 21:03:42Koriander

  Anyamadár megértelek és együtt is érzek (nekem is hiányzik), hívtak volna idén is, de a babával nehéz, itt hol 35 fok van, hol zuhog, ennek meg nem szeretném kitenni a picit,mégha egy kis sátorban is helyeznénk el. evvan.

 • 2010.06.17 21:12:54Vérkönyvtáros

  Életemben nem tanultam ennyi dalt, mondókát. (Viszont, Cozu, a 3 nyulat csak a fiam tudja, én is keverem :))
  Anno tanultam egészségtant, hát az sikamika a mostani tudásomhoz képet: milyen betegség, tünet, lefolyás, gyógyítás - mert most félkómában, betegen (mármint mikor én is beteg vagyok) simán csinálom, szimultán.
  A terhesség/szülés/szoptatás/ht/dackorszak stb. minden fellelhető irodalmát átnéztem, sőt, tapasztalatom is van.
  Ehhez képest azt hiányolni, h nem vagyok naprakész mondjuk a hazai politikai bohóckodásból? Ha megmondják, mi a téma (pl. adócsökkentés), simán elmondom ki, mit nyilatkozik. Úgy, h kb. 2 éve nem nézek híradót. DIREKT. Átolvasom a híreket, ha olyan napom van és kész.

 • 2010.06.17 21:17:17madz

  én annyi türelmet, empátiát, toleranciát meg lemondást tanultam az utóbbi két évben, mint az azelőtti harmincban összesen :D

 • 2010.06.17 21:17:45Cobold

  Sztem 1 gyerekkel sokkal könnyebb frusztráltnak lenni, mint 2vel. Mikor már a második érkezik, az első kész kis partner, és ez sokat számít.

 • 2010.06.17 21:18:22Koriander

  Cozu írtam Neked! röviden: nemcsak a pm-hülyült be teljesen, hanem az otthoni mérlegem is.

 • 2010.06.17 21:25:28nanemárrr

  kertedi, jéééééééééé te vagy Edina? Hol voltál eddig? Hogy bírtad szó nélkül hagyni a sok frusztrált anya támadását?

 • 2010.06.17 21:28:07Koriander

  nanemárrr ezt most hoool látod? én nem látok ilyen nick-et?!

 • 2010.06.17 21:31:48cozumel

  Nanemar

  nem hagyta szo nelkul. Kb. meg haromszor kommentelt, hogy mindenki milyen flusztlalt, es ha flusztlalva erzei magat az o posztjatol, akkor foleg flusztlalt, de lehet plofi tanacsokat kapni (tole es mastol) arra nezve, h lehet valaki nem flusztlalt.

 • 2010.06.17 21:32:24nanemárrr

  2010.06.17 15:20:05kertedi

  "Benéztem, mert nem akar szűnni a komment-folyam. Furcsa, mert sokan leragadtak annál, hogy tűsarkúban kell homokozóban járni, holott a két poszt egyikében sem írtam ilyet. Azt javasolnám, ne szó szerint vegyétek az írottakat, vonatkoztassatok el. Aki frusztrált az otthonléttől, ismerje be és tegyen ellene, aki meg nem az, örüljön neki. Nekem az működik, amit leírtam, ha nektek más, írjátok meg, hátha valakinek meg az segít."

  Ejj-ejj Koriander! Szövegértés 1-es!

 • 2010.06.17 21:33:42nanemárrr

  coz, úgy értem, hogy a mai hozzászólását tekintve nem szólt...vagy csak én nem figyeltem eddig? Upsz, akkor én is leülök a szövegértés 1-esemmel!

 • 2010.06.17 21:37:32cozumel

  Kor

  este valaszolok reszletesen, ok?

  Nanemarr
  ja, hogy nem reagal renceresen? hat istenem, o megmondta a tutit, az mar a mi hibank, ha nem iszunk az o tudas-kutjanak kristalytiszta vizebol :D

 • 2010.06.17 21:39:28Aurin

  :-)

 • 2010.06.17 21:39:29nanemárrr

  coz, én próbálkozom, de a túraszandálom, de még a csini papucsom is túl lapos ahhoz, hogy felérjem az ő tudás-kútját!

 • 2010.06.17 21:39:42Koriander

  upsz, én észre sem vettem, szóval nem bizti hogy csak a szövegértéssel van itt gond, lehet hogy el kéne mennem a szemészetre is.

 • 2010.06.17 21:41:25Koriander

  Cozu, persze, nekem már itt felnyomták a pizsamámat, szóval megyek altatni egy nyűgös kis oroszlánt (nőnek a fogai).

 • 2010.06.17 21:45:10Hűbele

  #
  2010.06.17 21:17:45Cobold

  Sztem 1 gyerekkel sokkal könnyebb frusztráltnak lenni, mint 2vel. Mikor már a második érkezik, az első kész kis partner, és ez sokat számít.


  ?? Feltéve, hogy a nagytesó nem lesz frusztrált a kistesó érkezésétől:-))

  Amúgy pedig a korkülönbségtől és az idősebb gyerek karakterétől függ.

 • 2010.06.17 21:47:01nanemárrr

  "? Feltéve, hogy a nagytesó nem lesz frusztrált a kistesó érkezésétől:-))"

  Hűbele, feltéve! :)

  Jó éjt lányok! Felteszem a szépítő/fiatalító maszkomat éjszakára, hogy reggelre, mire hazaér a férjem, ugyanolyan üde és fiatal legyek, mint amikor megismerkedtünk!

 • 2010.06.17 22:06:07barnslig

  na, kertedi, én megnéztelek magamnak és a három képen, amin láttalak, hármon nincs rajtad szájfény. a szempillaspirált nem tudom, csak kettőn, hogy nincs, mert a harmadikon ugye nem látszik. hogyisvanez?

 • 2010.06.17 22:12:36Magenta

  Lehet, hogy nem volt 15 másodperce a gép elcsattanása előtt. :D

 • 2010.06.17 22:12:38anyamadár

  Jahh de csodás ez a zinternet. Mindenki megtalálható...
  :)))

 • 2010.06.17 22:13:05Wish1973

  coz, nem olvastam vissza, mert nincs rá időm. ha 8 oldalnyi komment jön, akkor kicsi az esélye annak, h azt hirtelen "vadidegenek" generálták volna. vagyis, feltételezem, a szokásos porontyozók irkáltak. de tévedhetek is, lehet, h sok-sok újonnan regisztrált arc szólt hozzá. nem nézem meg, szóval tévedhetek.

 • 2010.06.17 22:25:30tildy:)

  2010.06.17 22:06:07barnslig : úgy, hogy mást értesz , mint amit ír . Még mindig nem egyenlő a mindig a van olyannal.

 • 2010.06.17 22:29:28barnslig

  nem tildy, ha valakinek valóban fontos a smink, akkor az közösségi oldalakra olyan képet tesz fel, amin van rajta. mert azt szeretjük mutatni magunkról, ami a legjavunk.
  olyan meg kevéssé van, hogy mást értek, mint amit ír, maximum ő mást értett alatta, dehát az írott szövegek márcsak ilyenek, mindenki azt ért alattuk, amit akar.

 • 2010.06.17 22:32:57tildy:)

  Aham. Jó, nekem totál az jött le, hogy adj kicsit NÉHA magadra.
  És ezzel totál egyetértek, még akkor is, ha nekem is van fenn közösségi oldalon smink nélküli képem, mitöbb, nem szokásom sminkelni magam.

 • 2010.06.17 22:34:24egyremegy

  Lányok, akinek nincs még gyereke, az komolyan gondolja, hogy tudja, mivel jár? Én nem tudtam. Amikor egy gyerekem volt, akkor pedig azt nem tudtam, milyen, ha több van. Fogalmam sem volt erről a leterheltségről és kimerültségről. Aki azt mondja, hogy menjek el nyelvet tanulni...

  Az is érdekes, hogy sokan mennyire nincsenek tisztában azzal, hogy milyen segítséget vesznek igénybe. "Óóóóó, én elvégeztem három mellett egy egyetemet. Jaaaaa, anyukámmal lakunk...de nem tudott mindig jönni" Aha. Megtörtént beszélgetés.

 • 2010.06.17 22:37:22a szív fészkei

  anyamadár: hú, egy nagyon jó rajzolója volt anyámnak, ma is csinálja. Isteni tehetsége van és most ebben is arat:[link] nagyon kedves nő. És ha van kérdésed a régészeti rajzos szakmával kapcsolatban, írj neki, biztos szívesen válaszol, igazi művészlélek.

  Sok sikert a terepen - Moldova után szabadon, akit a föld meg a spakli szaga megcsapott :-DDD ugye!

  De tényleg van hangulata és varázsa - csak iszonyú kemény meló, azt azért tudtam. Meg kicsit mindig sajnáltam szegény csontikat, mit kell őket bolygatni, valahogy olyan intim volt, ahogy ott kuporogtak a sírjukban, aztán védtelenek lettek, ahogy leszedték róluk a földtakarót...

 • 2010.06.17 22:39:41barnslig

  tildy, neked a pénz fontos, a faszid fontos, a pszichológusod fontos, ozora fontos és az önigazolás. erről szólnak ugyanis a kommentjeid.
  egy poszt, az mondjuk száz komment, tehát ha valaki ír egy posztot, amiben ha sarkítva is, de leírja az embernek kinézés kereteit és az a smink, akkor az neki nagyon fontos.
  nem néha, ahogy neked se néha fontos a pénz, a faszid meg a satöbbid.
  vagy a vetítés esete fordult itt elő, de azt őszintén gyűlölném.

 • 2010.06.17 22:40:17anyamadár

  2010.06.17 22:37:22a szív fészkei

  Aranyos vagy, nagyon köszönöm! :)

 • 2010.06.17 22:46:27a szív fészkei

  Hol lehet az Edinát látni? Nagy Sherlockok vagytok!

  Mindegy, az is lehet, hogy nem profi fotós csinálta a képeit, ahogy pl. az enyéimet se. Csak házi pikkpakk kattintgatás eredménye a sok bájvigyorom. És az nem biztos, hogy úgy érvényesül fényhatások meg egyéb fotóstrükk híján, mint a modellek képein. De változatlanul mondom, az a lényeg, hogy érezze jól magát ő is, meg más is. (az lejön a képeiről?)

  Mindjárt 10 oldalas csúcsot dönt. Valami tehát tud. :-D

  Amúgy a sok részeg bulis face-s kép nem mindig a legeslegjobb formáját mutatja a delikvensnek, - tehát van egy ilyen limbólécet alulról verek -stílus is. (az más kérdés, hogy miért jó ilyet felrakni? Mutatja, hogy mennyire laza csákó/csaj az illető?)

 • 2010.06.17 22:53:05tildy:)

  Barnslig : nagyon nem ismersz. Mert az, ami igazán motivál, mégcsak meg sem említed. :)

  Az önigazolásról meg -> teszem a dolgokat, ahogy jónak látom, és hibázom is. Tanulok belőle.

 • 2010.06.17 22:56:33tildy:)

  A pénzzel kapcsolatban meg nagyon lyukra futottál. Szeretem hogyha van, de nem a pénz motivál. A szakmámban sem. De látom, más érvet nem tudtál felhozni, bennem keresed a hibát.

  Tudod, beszélgetünk x témáról, amiben nem értünk egyet, egymást meggyőzni nem tudjuk. Elkezdesz sértegetni, beszólni , hogy megmutasd erkölcsi fölényed. Hát...Gratulálok:)


  Kinek a másodnickje vagy?

 • 2010.06.17 22:59:05barnslig

  tildy, nagyon félreértesz. de tökre nincs kedvem belemenni, hiába, elveszett a poronty-láz.
  nyina vagyok és nem másod, hanem melléknick.

 • 2010.06.17 23:00:53cozumel

  Edesistenem, ha tenyleg o kertedi (ugye annyira nem nehez, mert vagy kertesz edina, vagy keresztesi, kereszturi, szoval nem tette igazan lehetetlenne, hogy megtalaljak, de ezt csak ugy mondom, mert magamtol en nem talaltam volna meg :D)...
  szoval, ha o kertedi, akkor most minimum szemberohogtem.

 • 2010.06.17 23:06:25tildy:)

  Ne menjünk bele tényleg. Főleg, hogy itt még abból is vérre menő harc lenne, ha valaki azt mondaná, az alma piros. Nem mert van zöld is. és így tovább...

  Egy valamit tudj, és jobb ha a többiek is figyelnek: Nem mindenki téged/titeket ( netán engem, vagy Edinát, vagy bárki mást) akar bántani. Nincs összeesküdve a világ ellenünk, és az , hogy x csoport x dolgot gondol, attól függetlenül az y csoportnak lehet az jó amit ő csinál, a Z-nek meg az amit ők.
  -----------------------------------------
  És a kiskrampó még mindig Mika lesz :)

 • 2010.06.17 23:08:12barnslig

  ha fiú lesz

 • 2010.06.17 23:12:53cozumel

  Na de Tildy, Edina pont ezt torpedozta meg.
  Hoyg masnak lehet jo a kopott naci, sot, hogy mas ferjenek lehet jo az o kicsi felesege kopott naciban.

 • 2010.06.17 23:16:44tildy:)

  cozu: mindig? Minden nap reggetlől estig? PErsze ha boldogok, akkor tényleg kit érdekel.

 • 2010.06.17 23:20:25cozumel

  Oooo, Tildy, ismerek olyan hazassagot, ahol mindket fel eleg igenytelen, mondjuk edina mercevel kulonosen, es hidd el, a hazassaguk kurva jo, 30 eve mar...
  Nekem nem lenne jo, engem zavarna mondjuk a szoros labam, de ott sem a not, sem a pasit nem zavarja. Bezony.

 • 2010.06.17 23:24:29tildy:)

  nyina: majd addig próbálkozunk:)

 • 2010.06.17 23:24:37Magenta

  Én elsősorban magamnak akarok tetszeni, mert akkor érzem jól magam a bőrömben és ez esetben sugárzik kifelé is.

 • 2010.06.17 23:25:21anyamadár

  Ha én írnék arról, hogy hordjatok munkavédelmi bakancsot, meg túraszandált, plusz ódzkodjatok a sminktől mert minden egyébtől puccos libák lesztek és nem emberek - aztán felteszek magamról egy képet amint miniruhában húszcentis sarkakon imbolygok full sminkben - akkor kissé hiteltelen leszek nem?

  :)

 • 2010.06.17 23:29:02tildy:)

  cozu: és a nő sosem sminkelte magát? Sose borotválta a lábát, egyetlen alkalommal sem?
  Sosem csinált semmi olyat, ami kicsit elüt a hétköznapoktól, ami nem szokványos, megszokott?

  ( teszek a szőrös lábra, nekem is van, hogy olyan. )

 • 2010.06.17 23:29:23anyamadár

  2010.06.17 23:24:37Magenta

  Ott a pont. Ha én nem tetszem magamnak sminkben és belőtt séróval, selyemblúzban akkor miért is kéne viselnem?
  :)

 • 2010.06.17 23:32:40cozumel

  Tildy

  de, a smink az valami rikito szinu ruzs, es valami turkizborzalom szemhejfestek, amit a nyolcvanas evekben Nena behozott, o meg ma is azt hasznalja :)

 • 2010.06.17 23:54:11a szív fészkei

  Van az őzikelábnak is rajongótábora - Csinibaba: Pogány Judit és Andorai Péter :-))) [link]

  De én inkább a simaságra szavazok - még nekem, a mediterrán típusnak is pár perc fürdés után. Én is magamnak akarok tetszeni elsősorban, ha az nem jön össze, akkor nagyon szarul hozom magam.

  Odáig eljutottam nagy etimologizálásomban, hogy Ker+tész, stb. Edina lehet az íróhölgy, de ennyiben maradtam.

 • 2010.06.18 00:27:42tildy:)

  szív: off topikban írtam neked

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta