Fütyikupakkal az arcon pisilés ellen

Lányos anyaként nem is tudtam, hogy el vagyok kényeztetve. Bár egy nőivarú baba is tud azonnal pisilni viszonylag magasat, ha kibontod a pelenkáját (különösen az első hetekben kötik össze a pelenkacserét a reflexszerű pisiléssel), a fiúk ebben sokkal tehetségesebbek – én legalábbis majd hanyatt estem a röhögéstől, amikor a fiam egyhetesen harmadszor talált bele a saját fülébe. Erre is van megoldás: fütyikupakkal megelőzhetők az efféle balesetek.

Emellett eltalálta a nővére ruháját (még a kórházban), a nagyanyja ünneplősebb kosztümjét, meg nagyjából minden mást a környéken, szőnyeget, fél méterrel arrébb heverő mesekönyvet, sárga csekket, frissen vasalt szoknyát. Aztán tapasztaltabb fiús anyák javasolták, hogy tartsak a kezem ügyében vagy a baba fölött egy textilpelenkát.

Egy gyerekcuccokat gyártó cég formatervezettebb változattal rukkolt elő, ami nagyjából kupakra, vagy a szülinapi partik csúcsos kalapkájára emlékeztet, csak nem a baba fejére kell tenni, hanem a pisilés forrására, elkerülendő a lepisilős baleseteket, főleg ha apa vagy anya nagyon idegenkedik attól, hogy a sarj esetleg arcon találja (szemüvegeseknek külön élmény). A Pee-Pee Teepee fantázianévre hallgató 100 százalék pamutból készült kínai terméket pelenkázás közben lehet feltenni a baba fütyije fölé. A hasznos kis holmi többféle színben és mintával rendelhető 11 dollárért, saját kis táskájában 13 dollárért vásárolható meg, ha valakinek a sima textilpelenka nem elég funkcionális.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek