Jó, de mi a kérdés? - A tekintetvámpír munkát keres

Poszt a Kövér Ellenőr (régen Kökényszemű Katica) nevű kétgyerekes anya álláskeresési hányattatásairól. A két gyerek: Csőgatya Sára, a nagyobb lány, Parányi Sertés, a kisfiú. Apa: Független Mérnök.

Az új munka egyébként nem jött be, de legalább volt egy jó kis intenzív napja. Van, akinek még ennyi sincs.

04 óra: Arra riadok, hogy a Környezetvédő Szakember mondata dobog a fejemben.
Új munkára pályázok, ehhez interjút kell vele csinálnom, felhívtam időpontot kérni, adott, majd megkérdezte: Jó, de mi a kérdés? Nem tudom, jaj minden kiment a fejemből...

04:30: Kuglófot csinálok, mert Csőgatya Sára gyerekemnek iskolai színielőadása van, ezt kérte. Közben e-mailt írok egy másik interjú ügyében. Független Mérnök társam kiküldetésen van, egyedül vagyok. A másik munkahelyre a cikk befejezése.

06:30: Cs. Sára ébresztése, fésülése, noszogatása. Kuglófra figyelni!

07:00: Interneten kétségbeesett utolsó perces utánanézése a mai interjútémának. Rettegés. Csőgatya Sárát elviszi Csodás Szomszédasszony a saját lányával.

07:30: Parányi Sertés gyerekem reggelét kiszolgálom. Közben összepakolok mindent a farsangra, arcfestéket és jelmezt, és váltócipőt, jaj.

08:00: Telefonálok munkaügyben, közben P. Sertés bekakil, a kaki kiesik a pizsamájából, szétkenődik a fürdőszobában. Telefonálás közben törlöm fel. Gyerek kiganajozása. Kuglófhoz nem nyúlni!

09:00: Mély, sötét pánik. Mennem kell az iskolába a színielőadásra, zuhanyozni, arcot építeni, gondolatot összeszedni az interjúra.

09:15: Le kéne inni magam delírium tremensre, talán az lenne a legjobb.

09:16: Nem, ez nem jó ötlet.

10:00: Türelmes, majd hisztérikus könyörgés, hogy üljünk be a kocsiba.

10:30: Millió kislány festése a darabra az iskolában. Egy Batman és egy Jedi lovag véletlenül lelöki és rálép az Estée Lauder pirosítómra. Azt mondja a szám egy Waldorf anya nyájas, szeretetteli stílusában, hogy: Semmi baj! Közben egy szekercével szeretnék mindenkit széthasogatni.

11:00: Rájövök, hogy a másik cikket át kell írni, mert így szar. Ma van a határidő, na majd este.

11:30: Kimenekülök telefonálni ötven üvöltő boszorkány, királylány, és királyfi közül, mert rá kell vennem egy Erdészt is egy interjúra. Sikerül.

12:00: Parányi Sertés jó tekintetének elkapása.

Gyerekek lepasszolva Bébiszitter Csodamarinak, na egy tea. Fáj a gyomrom. Másik cikk továbbírása, e-mailek.

15:00: Döbbenetes módon pontos érkezés az interjúra. A Szakembernek feltárom siralmas helyzetem. Kedvesen nevet.

15:30: Figyelek. Szakember segít, nagyon jó fej. Van egy pár másodperces szünet egy válasz és egy kérdés között, és abban... Jó a tekintete. A bennem lévő Tekintetvámpír enni kap.

16:45: Tescóba beugrás bevásárolni, este megyek az Angélához a közösségi rádiójukba vendégnek, oda vörösbor kell. Összefutás egy kedves Pécsivel. Nagyon jó a tekintete. Beszélgetés a prérifarkasokról. Tekintettankolás.

18:30: Élő rádióműsor az Angélával meg az Ádámmal, ez már a habostorta! Mivel nem ettem semmit egész nap, egy pohár vörösbortól becsípés. Beszélgetés szerelemről, halálról, Pécsről.

20:30: A rádió melletti közösségi házban kezdődik a Művészeti Karok bulija. Fényképezés és filmezés a blognak az eseményről.

21:30: Az összes iskolában lőtt kép letörlése a gépemről egy véletlen mozdulattal. Durva káromkodás.

22:00: Nem találom a pénztárcám. Kártyaletiltás?

22:10: Pénztárca megvan. Lelkiismerfurdalás, hogy rossz anya vagyok.

22:30: Fiatal és szép emberek mulatnak. Kafa. Meghallom, hogy valaki az egyik volt pasimról beszél, ismeri. Bölcs hümmögés.

00:25: Taxizás az Angéláékkal, a taxisofőr kurvaéletezik, mert kiborul az Angélának egy kis dohánya az ülésre. Szorongás.

01:00: Haza. A pultnál ülve azon gondolkodás, hogy mekkora egy lúzer vagyok.

a Kövér Ellenőr (régen K. Katica)

Oszd meg másokkal is!
Mustra