Halott lányát akarta pótolni a 60 évesen ikreket szülő nyugdíjas

Ikerlányoknak adott életet egy 60 éves nyugdíjas nő a kínai Hofej városában kedden - közölte a kínai állami média csütörtökön.

Wu Jingzhou ikerlányaival
Wu Jingzhou ikerlányaival

A koraszülött gyermekek mesterséges megtermékenyítéssel fogantak tavaly, nem sokkal azután, hogy az asszony 28 éves lánya gázmérgezésben meghalt.

Az ikrek a terhesség 34. hetében, kedden születtek császármetszéssel. Inkubátorban vannak, állapotuk stabil.

Az anya a műtét után azt mondta, hogy férjének és neki az újszülöttek adnak erőt az élethez. "Annak ellenére, hogy öregek vagyunk, bízunk benne, hogy képesek leszünk felnevelni őket" - idézte a China Daily a 60 éves asszonyt, aki barátai és rokonai unszolására döntött a mesterséges megtermékenyítés mellett lánya tavalyi halála után. Miután vonakodó férjét meggyőzte, egy pekingi nőgyógyászati klinikára utazott, hogy kikérje a szakértők véleményét. Az orvosok nem sok esélyt adtak arra, hogy sikerül teherbe esnie, mégis a beavatkozás mellett döntött.

Cheng Lin, a hatvanéves kínai anyuka
Cheng Lin, a hatvanéves kínai anyuka

Az egyre fejlettebb technikáknak köszönhetően, mind több idősebb nő vállalkozik a mesterséges megtermékenyítésre világszerte. Ilyen beavatkozás után 2008-ban két indiai nő is 70 éves korában szült. Ezzel állítólag ők lettek a legidősebben anyák a világon.

(Független Hírügynökség)

Tavaly egy szintén hatvanéveskanadai szülő nőről számoltunk be, 2006-ban 66 évesen szült egy spanyol nyugdíjas, egy évvel korábban pedig egy osztrák 66 éves nőnek született gyereke.

Oszd meg másokkal is!
Mustra