SZÜLŐSÉG

A gyerek felé félúton

2010. május 20., csütörtök 10:04

Üldögélek itthon a nagy egyedüllétben, elég késő van már, karcolgatom az ujjammal az ágy mintáit. Sötét is van, csönd is van. Emberileg egyedül, mert, mintha csak érezné, hogy fajsúlyos témán agyalok, az egyik macskám szembeül velem. A helyzethez méltóan komolyan rezegteti finomhangolású bajszait. Elmerülök gyönyörű óarany szemeiben. Azt mondják a nálam okosabbak, hogy aki el tud veszni egy állat szemében, megláthatja a Mindenséget. Nekem, jelenleg a mindenség egy szelete is elég lenne, de ihaj, ha már így állunk, lemerülök a démonaim közé. Tagadhatatlan mostanában, hogy a gyerek-téma befészkelte magát az agyamba, és a rutin, meg az évek, ott is marad. Mert, a várhatóan kerek fejű, sötét hajú, világos szemű, dacos szájú leendő sarjunk bököd, hogy tessék végre dönteni, mikor születhetek meg. És, áldassék mörfi, ez a döntés egyes-egyedül az enyém.

Mer' az úgy van, hogy RE, (Zuram, Férjem, Hancúrléc-tartóm, Párom, Apjuk - megfelelő aláhúzandó) már évekkel ezelőtt közölte, hogy amint meglátott, tudta, én vagyok álmai asszonya, leendő gyereke(i) anyja. Imádja a gyerekeket, meg is találja velük a hangot, a kölykök csüngnek rajta. Nagyon szeretne már apa lenni, ha a téma szóba kerül, részletezi lelkesen, mit csinálnának közösen, mire tanítaná meg. Summa summarum, tőle aztán szülhetnék holnap is. De a legjobb a tegnap lett volna.

Eddig egyetlen egyszer fordult elő, hogy a témában csalódottan nyilatkozott, de nem siettet, nem hánytorgatja fel a témát. Tehát, Apa: pipa. Aztán, van az úgy is, hogy az ember lánya ragaszkodik néhány dologhoz, én sem vagyok kivétel. Nekem fontos volt a saját fészek, külön gyerekszobával. Megvan, jó helyen, kényelmes közlekedéssel. (Persze, mindketten magánházra vágyunk, de nyilván, ne legyünk már telhetetlenek). Tehát, pecó: pipa. Egyetlen dolog van, ami – eddig – kimaradt , és nagyon sajnálom: elmondhatatlan vágyat érzek utazni. Más tájakat, embereket, ízeket, illatokat, kultúrákat megismerni. Mellékesen százmillió gondolat rohan meg, minek ide pipálgatni, válságot elemezni, munkahelyet analizálni, lesz-e pénzünk elég, visszavesznek, nem vesznek, a Zuramnak lesz-e munkája, nem lesz, és az összes többi, ami mindenki mást is foglalkoztat. Egyetlen dolog a fontos: én akarom-e.

Mert ugye, ronda dolog az őszinteség. És, azt mindenki tudja, hogy hazudni mindenkinek lehet, csak önmagunknak nem. Vagyis, lehet, egy ideig. Aztán az őszinteség kérlelhetetlen, gonosz kis manója lehúz akkora sallert, hogy csak néz az ember. Itt az ideje nekem is szembenézni magammal, hogy ha már ott tartok, hogy babás könyvet olvasok, és suttyomban rugdalózót – macskást! – nézegetek, évek óta olvasom a Porontyot, akkor megpiszkálódott idebent valami. Ez van ugye, amikor úgymond, minden ideális, tudom, tudom, mindenkinek más, de nekem, nekünk az, akkor én mégis selejtes vagyok-e, vagy nem. Azt azért meg kell vallanom, hogy nem érzem azt a mélyről jövő, zsigeri dolgot, hogy én gyereket akarok. Vagy hogy anya akarok lenni! (nem mintha tudnám, hogy másnak ez milyen érzés) Nem. Ez a gondolat, érzés, lassan és biztosan, mondhatni alattomosan bekúszott ide, a fejembe, és a bordáim közé.

Mert, ha kvázi idegen gyereket képes vagyok a keblemen altatni, és még tetszik is a dolog – igen, megrohant az érzés, hogy az enyém! Akkor mégis mi a baj? Mert kétségtelen, hogy a gebasz az én készülékemben van. A múltkori posztnál nagyon kedvesen, és határozottan megírta farkasokkal táncoló, hogy: "Aurin, ahogy látom, te attól félsz, hogy mivel nem volt előtted megfelelő szülőpélda, majd te is jól megbuksz az anyaságból." A félés az nem kifejezés. Ugye-ugye .Aztán meg Magenta írta, hogy mindenki elront valamit, hibátlan szülő nincs, és menet közben is lehet a dolgokat korrigálni. Lehet hát. Odáig fajultam, hogy kölcsönöztem gyereket, kiválóan sikerült. Néha – bevallom, skizo dolog – , de szoktam szituációs gyakorlatokat végezni. A fejemben. És nem, nem tragédia, ha piacolás közben két apró gyerekkéz kapaszkodik a nadrágomba. Sőt, ha szembevigyorog velem egy kölyök az utcán, jó kedvem lesz.

Mindig határozott, kemény nőstény voltam, a jelenben is nagyon kevés olyan dolog van, ami elbizonytalanít. A kemény élet, az kemény élet kérem szépen. Nekem ez a gyenge pontom. Ennyi, bevallom őszintén. Haladjak szépen lassan? Csapjak bele a lecsóba? Ennél többet már képtelen vagyok agyalni a dolgon, hogy alkalmas vagyok-é anyjuknak, vagy sem. És jön a helyzet hátulütője, amikor néha jogos a feltevés, nem pörgöm-e túl ezt az egészet. Persze, az nagyon megy már, hogy mit, hogy nem fogok csinálni, de majd mörfi megint képen röhög. Nem bánom, ide nekem az oroszlánt is!

Meg aztán, magyarázhatják énnekem, hogy milyen a vaníliafagyi, amíg bele nem nyalok, úgysem tudom. És, akkor még nem is mondom a Sors alattomos kis játékait, amit nem lehet véletlennek nevezni (csak egy példa: edzésen kezembe akadt a babás magazin, benne pont a mi klinikánk kiértékelés, plusz, nézegettem az utcán a babakocsikat, és azok is benne voltak, amelyek nekem tetszenek, részletezve, stb.), odasandítok a fogamzásgátlós dobozra. Nézem, nézem, persze, nem történik semmi, nem mozdul az istennek se. És mekkora franc, hogy az ember az egyszemélyes kis útja felénél gubbaszt, két db mutatóujjal, és két db gombbal. Mehet. Nem mehet. Most mondjátok meg, normális vagyok?

Aurin

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.23 12:34:39verity777

  2010.05.23 12:31:33Wish1973
  De az nem lehet, hogy a kommentek gondolatokat indítanak el? HA az ember nem tanácsnak veszi, hanem bevált és működő példának, "best practice"-nek?

 • 2010.05.23 12:35:43Aurin

  wish. Neked így, nekem úgy. oké?
  egyébként meg, hogy végre megnyugodjál, voltam cihomókusnál.

 • 2010.05.23 12:38:10Aurin

  verity777 kb igen, ez a helyzet.
  babára gyűjtés, nyaralásra gyűjtés, stb..
  mi is a "közép-proli" osztályban foglalunk helyet, három helyen dolgozom, a Zuramnak volt egy év szünet, :-S. apám most került be otthonba, plusz örökösödési probléma, nem kevés pénz lesz az sem. :-S.
  de, az evezésből nem engedek, és keresek egy "kint hó, bent kandalló kisház"-at is őszre. meg nagyon gyúrok fejben egy egyiptomi útra :-D

 • 2010.05.23 12:45:14Felicitasz

  Szerintem a pszi és egy (mégoly virtuális) közösség funkciója teljesen eltérő és nem is lehet egyiket a másik helyett alkalmazni. Egy döntéshez szükség van a saját gondolataink tisztázására IS, meg a többiek elérhető tapasztalatára IS. A pszi dolga nem az, hogy megmondja, mit gondolnak, hogyan döntenek/döntöttek mások. De ha engem ez is érdekel?

 • 2010.05.23 12:46:24verity777

  2010.05.23 12:38:10Aurin
  Babára gyűjtés: érdemes egészségpénztárba gyűjteni. 30%, max 100 Ft visszajár adóbevalláskor, és egy csomó cucc elszámolható, popsikence, pelenka, cumiisüveg, gyógyszerek.
  Egyiptom, arról én is álmodom.
  Tök vicces, anyu el akart vinni az Isztriára, a férjem nem akart jönni, nem érdekelte, de elengedett volna. Új munkahelyem volt, 6 hónap próbaidővel, és mikor rákérdeztem, hogy elmehetek-e 5 napra, közölték: kizárt. Így itthon maradtam. Mikor lejárt a próbaidő, teherbe estem :) és a legviccesebb: mindenkit elengedtek rajtam kívül. Valószínűleg túl korán kérdeztem. Ha két héttel később teszem, lehet, más lett volna a helyzet. Így lemaradtam Diocletianus palotájáról egy időre...

 • 2010.05.23 12:49:56Aurin

  verity777
  egyelőre! viszitek a gyerkőcöt is!
  anno az olasz körutat én is ajándékba kaptam, szintén egyedül mehettem csak, dilemmáztam én is, de aztán a Zurammal megbeszéltük, hogy persze, menjek. hiányzott nagyon, de úgy voltam vele, hogy dobtam a Trevi-kútba aprót, így biztos, hogy visszamegyünk még. vagy ketten, és hárman jövünk haza. vagy már hárman megyünk. Róma gyönyörű, én el voltam tőle ájulva.

 • 2010.05.23 12:54:50verity777

  A férjem megígérte, hogy ha a gyerek nagyobb lesz, elmegyünk Skóciába... kocsival, mert ő utál repülni (hihi, egy légitársaságnál dolgozik...) Szóval egyszer talán eljutok Skóciába is, addig olvasgathatom az útikönyvet... :)

 • 2010.05.23 13:00:12Aurin

  Skócia gyönyörű lehet. élőben. :-D. én is csak képeken...
  nálam a top három úti cél: Szentpétervár, Egyiptom, Skócia.
  majd kérem az élménybeszámolót!! :-D
  mekkora a gyerek?

 • 2010.05.23 13:09:52verity777

  2010.05.23 13:00:12Aurin
  Hát igen, Szentpétervár, az a másik nagy álom. És Írország. De Izlandot is megnézném... vagy Párizst. Lehet, hogy ez nem Bali meg a Húsvét-szigetek, de nekem ez is elég lenne :)

 • 2010.05.23 13:13:49Aurin

  ami igaz, az igaz, szeretnék én is egyszer egy olyan igazi, fehérhomokazúrkéktengerpálmafa fílinget, de a kulturális dolgok jobban vonzzanak :-D.
  Párizs, tényleg. na, az is. bár oda, egész "olcsón" el lehet jutni. úgy vagyok vele, mint másutt, egy-két napot el lehet pecózni valami diákszálláson is. úgyis alig alszik az ember, mikor nyaral ;-)

 • 2010.05.23 13:32:17másutt

  Aurin, teljesen mindegy, hogy mi "vonz" annak az extrem peldait nem lehet 1-2-3 totyogo gyerekkel megoldani.

  Sem a British Muzeumot (TEGNAP probaltam, a gyerek kb 1/2-1 orat birta, utan a hangjat tesztelte a visszhangozo termekben es a max hangeron uvoltotte, hogy "tortat akarok!" mert egy suti-evo ember mellett mentunk el a bejarati bufenel :) szoval hazamentunk....
  SEM a homokos tengerpartot (probalj meg egy vegigdolgozott 11,75 honap utan ugy relaxalodni a megerdemelt 1 hetes vakaciodon, hogy kozben homokkal dobal a 2 vigyorgo sarjad) mert en mar nem viszek konyvet sehgova, pedig anno kedvenc hobbim volt a strandon olvasas.

  Szoval az utazni/kempingezni.varosnezni/strandon rofogni kurvajo gyerekkel, meg biztos van, aki imadja, de MAS MAS MAS, mint szinglikent. Es ha arra vagysz, hogy azt csinalj amit TE akarsz, es ne kelljen esetleg a legtutibb program KOZEPEN elszakadni a csoporttol es a patakban/muzeum klotyoban/kastelyban osszeszart kisgatyat mosni 1/2 orat... es esetleg PIHENNI is akrsz, vagy lepcsoket maszni, akkor csinald meg eloszor GYEREK NELKUL.

  Aztan csinald meg gyerekkel is, mert vannak elonyei. De MAS.

  Mondom mindezt, hogy 4 kontinensen voltam gyerek nelkul, es ugyanannyin utana gyerekkel IS (aki kb 30-szor repult mar, most szamoltuk ossze). MAS!

 • 2010.05.23 13:34:26Aurin

  igazad van, nem vitatom :-D
  gyúrok Egyiptomra :-D. voltál már ott?

 • 2010.05.23 13:45:12másutt

  voltam, anno gyerek nelkul.
  iszonyu jo volt, imadtam Kairot, meg a sivatagot, meg minden.
  kivalo gyomorfertozesem is volt, 2 nap agypihi Sharm el Sheikh-ben a tengerparton, mikozben parom a szines halakat nezve coctailokkal vigasztalta magat en meg vonaglottam az arnyekban.
  barmikor visszmennek!
  a piciket majd a nagyinal hagyom akkor, mert szerintem nem nekik valo, sem a tevegeles, sem a piramismszas, sem a buvarkodas.
  :D
  avagy gyurok penzt au pair-re aki jatszik veluk a sekely vizeben. :D

 • 2010.05.23 13:46:38másutt

  koktel. koktel. mielott madz ramkiabal. megigertem neki, hogy legalbb ezt a szot megtanulom.
  avagy hasznalom a "szines, tropikus, alkoholos ital" kifejezest. :D

 • 2010.05.23 13:52:09Aurin

  :-)
  én csinálok magamnak ;-) a koktél, az mindenhol koktél :-D
  nagyon vonzz az az ország. ha csak egyet választhatnék, hogy hová menjek, tuti oda. és én is Sharm el Seikh-et néztem ki :-D
  most viszon lassan elindulok a Hídi-vásárba. megnézem, melyik gyerkőc hogyan viselkedik a színes, félig gagyival, félig nagyon nagyon igényes kézműves cuccokkal megrakott helyen. aztán referálok, mit éreztem. de előbb a cihomókusnak, hogy milyen károkat tett ez bennem :-DD
  van olyan hely, ahová nagyon szeretnél, de még nem jutottál el?

 • 2010.05.23 14:14:39másutt

  Aurin, rengeteg, de meg nem keso. :)
  Barhova visszamennek, ahol voltam, es barhova mashova is.
  A parommal barhova, nagyon jo utitars. Szeretnem elvinni del-kelet Azsiaba, mert o meg nem volt. Ketten legjobban Mexikoban ereztuk magunkat, meg nagyvarosokban.

 • 2010.05.23 14:15:17Chang Yai

  Másutt, írjál a gyerekkel csatangolásról, ha tudsz! nem balatoni nyaralás. olyan nagyon sokszor látok itt Délkelet-Ázsiában nyugat-európai fiatal párokat épphogy totyogó gyerekkel, olykor kettővel, fogalmam sincs, hogy csinálják.

 • 2010.05.23 14:31:11másutt

  Chang Yai
  az a baj, hogy penz kell hozza (es azert nem mentunk mostanaban).
  2 eves kor utan sajat hely kell a gyereknek a repulon is.
  Eleve nem lehet megszallni olyan helyeken, ahol nincs a megfelelo komfort es biztonsag. Riksha es seta helyett taxi.
  Utcai kaja arus helyett etterem.
  Aki bator, az megussza mindezek nelkul, de mi eddig nem voltunk eleg batrak.

 • 2010.05.23 15:30:17bajor gizella

  hát 50 ezer forintért el lehet már menni egyiptomba ősszel. ha annyira vgynék rá azért ez nem akkora összeg mint mondjuk hawaii vagy mittomén. nem értem ezt a problémakört.
  amúgy meg másutt azért úgy ajánlagtod itt a világ körüli utazsokat öcsém, mintha ez lenne mindenkinél a legtermészetesebb. mindenki taps és éljenzés hogy neked ilyen frankón összejött, én is voltam már tokiótól jamaikáig mindenfelé, de nem gondolom hogy ez lenne a természetes életstílus.
  most 100 euróért elmehettünk volna hoszúhétvégézni portugáliába, mert összegyűltek a kuponjaink, de köszi kihgyjuk jÉzus meg a többi szentek legközelebbi böffenéséig, amire munkaszüneti jár, mert kurvára nem telik a többire. itt nem a hátizsákosságról van szó, meg a vagányságról. ez kőkemény dicskevés anyukám.

 • 2010.05.23 16:06:59Aurin

  masutt, ez tök jó. mármint, hogy a párod is ilyen utazós. az enyém kicsit otthonülősebb, nem akkora utazás fan, mint én.
  de pl Egyiptomba nagyon szívesen jönne ő is.
  mondjuk, én nagyon de nagyon fosok a repüléstől. mikor először mentünk, 2 órás volt az út, nekem szó szerint halálfélelmem volt, (tériszonyom is van) a felszállásnál majdnem sikítoztam idegemben. végig elfehérdett ujjakkal kapaszkodtam, se a stuvi, se a Zuram nem volt képes megnyugtatni.
  de azért bátor voltam, felültem másodjára is, akkor csak fixáltam magam elé, szintén két órát.: -))

 • 2010.05.25 13:44:40Zahara

  Senki nem állította, hogy aki menstruál, az rögtön érett is az anyaságra, vagy hogy nem normális dolog, ha 27 évesen valaki nem akar gyereket.
  Az a nem normális, ha valakinek a jelek szerint élete álma, hogy legyen egy családja, de a szülei bűnei miatt annyira retteg az anyává válástól, hogy inkább nem is akar gyereket, miközben a stohlbucik meg győzikék vígan szaporodnak. Egy ilyen embernek azt mondani, hogy normális, amit érez, és csak várjon meg utazgasson, minimum abszurd. Főleg úgy, hogy a jelenleg adott ideális körülmények bármikor megváltozhatnak, és egy csapásra elvesztheti azt, ami most egy karnyújtásnyira van.
  De legalább megtudtuk, milyen faszán lehet az élet császárát játszani gyerek nélkül a Bahamákon az évi huszonpár nap szabi alatt.

 • 2010.05.25 13:48:20Zahara

  És igen, ditakai, a civilizációt köztudottan azok építették, akik mindig mindenen éveket hezitálnak és/vagy totál döntésképtelenek. A többiek az eccerű, halandó aljanép.

 • 2010.05.25 13:54:54Koriander

  Zahara és neked milyen félelmeid vannak, csak nem vágyakozik az urad "szemérmetlen" némberek után míg te terhességtől átalakult testedet erkölcsösen csadorban takargatod?!

  bocs Aurin, hogy itt a te oldaladon "izélek", de nem ez az első alkalom amikor Zahara igazmegmondás gyanánt nekimegy embereknek. ma nekem is dömper hangulatom van.

 • 2010.05.25 13:56:48nanemárrr

  Zahara, azért Aurin gyermekvállalási dilemmáját egy napon említeni stholbuci és győzike szaporodási kedvével/képességével/annak értelmével kicsit meredek. Örülj neki, hogy neked nem volt min dilemmázni...ha jól sejtem Aurin is szívesen mellőzte volna a kiváltó okokat az életéből!

 • 2010.05.25 14:02:51Zahara

  Aurin: szerintem jól teszed, hogy szakemberhez fordulsz. Remélem, hamarosan boldogan várjátok a babád.

 • 2010.05.25 14:05:37Aurin

  Zaharának megmondási kedve van. szíve joga, ha már leírtam ide a kis posztomat.
  egyébiránt, Zahara, én abban hiszek, hogy sosincs ideális pillanat, mint, ahogy fentebb írták olyanok, akik már döntésre jutottak, és egy-kettő sok gyereket világra hoztak már.
  mint írtam, nem érted a poszt lényegét. de nem baj.
  "hogy inkább nem is akar gyereket, miközben a stohlbucik meg győzikék vígan szaporodnak"
  azonkívül leírtam már, de leírom mégegyszer: AKAROK gyereket.

  nanemárrr!!
  így van. kihagytam volna szívesen.

 • 2010.05.25 14:08:41Zahara

  Ha sosincs ideélis pillanat, akkor mire vársz? :)

 • 2010.05.25 14:13:46Zahara

  Egyébként nagyon is volt okom dilemmázni, azért is szóltam bele. Mindegy, úgyis csak elbeszélünk egymás mellett.

 • 2010.05.25 14:18:28Aurin

  Zahara.
  nem az ideális, hanem a megfelelő/alkalmas pillanatra várok.
  előkészítem a terepet a gyereknek. "belül" is, kívül is.

 • 2010.05.25 14:25:01Zahara

  Akkor maradjunk annyiban, hogy sok sikert hozzá. Szoriitok, hogy minél hamarabb révbe érj. Egyiptom meg megvár.

 • 2010.05.25 14:28:53Aurin

  oké, köszi. igen, megvár. most azon ábrándozom, hogy ősszel kimegyünk, és hárman jövünk haza.

 • 2010.05.25 14:31:42cantaloupe

  Aurin,
  én még annyit tennék hozzá, hogy a vágyva-vágyott gyerekek esetében is ott van ám a kétely, ez nemcsak a zebracsíkos teszt előtt jelentkezik.
  Az, hogy mi családot alapítunk, már jegyességünk ideje alatt nyilvánvaló volt, aztán nehezen jött össze a baba. A terhesség alatt én is gondolkodtam ám, milyen lesz anyának lenni, hogyan fogom megvédeni és azokat a hibákat kiküszöbölni, amik az én családomban történtek.

  Előre szólok, mindenki hibázik. :) És én biztos vagyok benne, hogy bár veled is előfordul, hogy kialvatlan vagy és fáradt, aztán rákiáltasz a gyerekre, olyan hibákat, mint a szüleid, nem fogsz elkövetni.
  Ha pedig a gyerekezés nagyrésze arról szól, hogy jól érzitek magatokat, naponta 1-2 órát önfeledten játszotok és úgy neveled a kicsit, hogy mindent meg mer veled beszélni később is, akkor már megtettél mindent.

  Szóval summázva, ne legyél magadhoz túl szigorú! :)

 • 2010.05.25 14:35:02Aurin

  cant...
  köszi. igen, igazad van. most ezen pörgök, hogy ne pörögjek :-D.
  hogy belássam előre, NEM fog tökéletesen menni.
  akkor se, ha átrágtam magam a porontyon, meg a szakirodalmon is :-D

 • 2010.05.25 14:42:04Zahara

  De akkor oda el is kell menni! Ugye ismered a viccet a fösvényről, az imáról, meg a lottózelvényről? ;)

 • 2010.05.25 14:48:38Aurin

  igen, ismerem. :-) a Zuram nagy lottó-fan, én annyira nem, de lassan rá fogok szokni.
  néhányszor játszottam már kaparóssal.

 • 2010.05.25 14:53:40Rosa Rugosa

  Aurin, neked az lenne a legjobb, ha "véletlenül" teherbe esnél, az élet egyszerűen odaállítana a feladat elé, nem kéne magad okolni, hogy gyereked lesz.
  Utána úgy is igyekeznél mindent a legjobban csinálni.

  Tudod olyan ez, mint ha karambolozol a kocsiddal és utána nem mindenki ül be újra magától. Van aki soha nem vezet többet.
  De ha a gyereked kell kórházba fuvaroznod az éjszaka közepén, akkor valószínűleg beülsz és mész.

  Te azt nem bírod felvállalni, hogy az igen mellett voksolj, nem az utazás itt a fő ok, meg az egyéb körülmények.
  Félsz a saját döntésed következményeitől, szerintem.
  Pedig a rossz döntés (igen, nem) is jobb, mint a döntésképtelenség.:)

 • 2010.05.25 14:57:51Zahara

  Ezzel megint nagyon egyetértek.
  És most hirtelen eszembe jutott a lottós vicc után a Három nővér.

 • 2010.05.25 14:59:04Aurin

  Rosa
  mérleg vagyok :-S.
  de egyébként, megsúgom, pedig babonás vagyok, hogy július 15: abbahagyom a gyogyit.
  aztán jöhet a "véletlen".
  hát ja, ez lesz életem legnagyobb feladata.
  meg egy kicsit paradoxon is vagyok: akarom a gyerkőcöt, de mi lesz ha elszúrom, dehát mindenki elszúrja, én is el fogok valamit szúrni...
  anyám borogass (a'la Rita)
  elfáradok magamtól...kiakaszotttam a Zuramat is, pedig elég nehéz.

 • 2010.05.25 15:06:16Rosa Rugosa

  Nézz már körül, hány nyomorult gyerek él a világban, ha a tiéd tök átlagos lesz, az már marha jó, nem?:)))
  Én legalább is az enyéimtől semmit nemvárok.
  Csak legyenek normálisak, az is szép feladat.:)
  és sosem arra kell gondolni, mit szúrtál el, azon úgy sem segíthetsz, hanem mindig a hogyan tovább a fontos.
  Én legalább is így nyomom.
  Ha belegondolok micsoda bűnöket követtem el az elsővel, de hát na, a tanulópénzt mindenki megfizeti valahol... a gyerek él és egészséges, normális is... reméljük az is marad.:D

 • 2010.05.25 15:06:32Zahara

  Ez a beszéd :)

 • 2010.05.25 15:08:32Aurin

  de, az már jó :-D
  mondom a Zuramnak, hogy viharsebesen kezdje el átgondolni a lakás átvariálást.

 • 2010.05.25 15:11:07dodóó

  2010.05.25 15:06:16Rosa Rugosa

  Hát ez tetszik.

 • 2010.05.25 15:13:44Aurin

  egyébként, Rosa, tök jó, a Porontyosok között Neked van a legtöbb gyerkőcöd, én meg a legnehezebb eset vagyok :-DDD
  emlékszel még, hogy egyszer a Te neved jutott valamiért eszembe? :-)

 • 2010.05.25 15:20:53Rosa Rugosa

  Aurin, a lányom is mérleg, jó kis jegy az. Szuper.:)
  Egyébként emlékszem az esetre, nem tudom az okát ma sem.:)

 • 2010.05.25 15:31:46Aurin

  én sem jöttem rá, azóta se...
  akkor ezek szerint vagy megoldódott, vagy nemtom. :-D
  Rosa, Nálatok hogy van a nemek közötti eloszlás?
  nekem fiúcska készül :-D

 • 2010.05.26 07:57:38Rosa Rugosa

  Most úgy néz ki 4 fiú lesz és 1 lány.

 • 2010.05.26 08:11:47manó99

  2010.05.26 07:57:38Rosa Rugosa

  A hatodik lány lesz.:))

  Mikorra vagy kiírva?

 • 2010.05.26 08:18:25Rosa Rugosa

  Már nem oroszrulettezek tovább.:D
  Júni 20.

 • 2010.05.26 08:25:31manó99

  RR

  :))

 • 2010.05.26 13:10:20Aurin

  :-))

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta