SZÜLŐSÉG

A gyerek, a reggeli meg a kutya

2010. május 18., kedd 09:23 |

Reggelizünk. Milos a székében, én az asztalnál. Milos észvesztően sivít.
- Mit kérsz? Kiflit? - tagolom kedvesen.
- NEN! - vágja rá egyből (ez nála a nem), és nyúl a kifliért.
- Tessék édesem, jó étvágyat.
Megcsinálom a szendvicsemet, a kutya is beáll az őrhelyére, az etetőszék alá. Nemsokára megkezdődik a morzsa- és nagyobb darabok hullása.
Egy perc csend, majd Milos fejhangon felvisít.


- Mit kérsz? Felvágottat?
- NEN! - szól határozottan, és nyúl a szalámi felé.
- Tessék, bár tegnap sem ízlett...
Most sem ízlik neki, felvisít, és lehajítja a kutya fejére. Chili kicsit zavarba jön, de lepecázza a feje búbjáról az illatos falatot. Milos eddigre már kiszemelte a paprikámat. Gurgulázva felüvölt, rezegnek az ablakok.
- Paprikát kérsz? - semmi sem rendíthet meg a nyugalmamban.
Levágok egy kicsit neki.
- Tessék...
- NEN! - röhög rám, megkóstolja, elhajítja. Sebaj, kell a vitamin a kutyának is. Nyúlkál az asztal felé, és visít. Na persze, neki az EGÉSZ paprika kell.
- Na legyen jó napod, itt van - adom oda neki.
- NEN! - röhög rám, és beleharap a paprikába. Mérhetetlenül felháborodik azon, hogy pontosan olyan íze van, mint az előző szeletnek. Rám ordít, paprikát pályára állít, de én röptében elkapom. Még csak az kéne, hogy a kutya összefossa az előszobát a sok paprikától. Kis csend, én eszem, ő kiflit morzsáz, csócsál.

Közben kész a kakaóm, az is kell neki. Kap kiskanállal, melléfolyatja, kér a nagy bögréből (NEN, NEN!), szürcsöl, diszkréten fuldoklik. Kanalazok neki egy kis felespohárba, miközben dobhártya-szaggatóan sivít. A kis pohárból ügyesen szürcsöl.

Végre befejezzük. Nekem lüktet a fejem a sivítástól, de Milos elégedett. A türelmem még mindig a topon van, holmi bébivisítás nem hoz ki a sodromból, két ovis írelte kikezdhetetlenre az idegeimet.
Leveszem Milost az etetőszékből, földre állítom, lesöpröm róla a morzsát. A kutya számára ez a fénypont, szinte táncol örömében. Felporszívózza a kisebb-nagyobb kiflidarabokat, szalámicafatot, paprikacsócsálmányt. Milos röhög neki.
- Ejeje, ejeje - mutogat neki (helyedre).
Végeztünk a reggelivel, a konyhában szolid kupi, de mindenki jól lakott, még a kutya is.

iricc

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.18 13:00:16mazsola84

  "most akkor mi van, ha a kutya telibenyalja a gyerek arcát, mittomén, a három-öthónaposét?"
  MI LENNE?
  semmi.


  ÍGY IGAZ

 • 2010.05.18 13:02:56koaladia

  mylittleboy és ozsusk-Zsuska köszi a bíztatást, az tuti, hogy az én kutyám jelenleg bírka türelemmel bír (teszteltük 4 éves kislánnyal :) ), de félek tőle mi lesz vele, ha hirtelen kikerül a sztár szerepből.
  Plusz mindenki azt kérdezi, hogy elajándékozzuk-e? Ami szerintem jó nagy hülyeség, már csak azért is, mert ok, hogy nem nagy a lakás, de a kutya mégha csak 10 hónappal is, de hamarabb jött, mint a gyerek.
  De ez az allergiás dolog ez megütötte a fülem, ezt tényleg így van? Ellenálóbb lesz az állat mellett a gyerek?

 • 2010.05.18 13:05:21Jávorka

  Néhány hete a fiam is elkezdte az étel ledobálását. Ha befejezettnek tekintette az étkezést, akkor egyszerűen ledobta, amit már nem kér.
  A NEM sajnos kevésnek bizonyult, ami bevált: etetőszékből határozottan kiemeltem, szobájába bevittem és nem túl kedvesen elmagyaráztam, hogy az étel nem játék, pláne nem labda, hogy dobáljuk. Erre ő könnyekre fakadt, majd szépen kitereltem a konyhába és összeszedettem vele a darabkákat.
  Nem gondoltam volna, hogy beválik, de azóta nem dobál.

 • 2010.05.18 13:11:40bajor gizella

  én azt gondoltam mindenkinek totál világos lesz hogy ez mennyire gáz. ti fordítva vagytok bekötve vagy mi? nekem kurvára elkényeztetett a kutyám, uszkár ugyhogy képes volt önerőből rájönni hogy ha kétlábra áll és körbe forog az asztal mellett akkor mi meg szarrá röhögjük magunkat. igazi kis bohóc meg minden, de engm kurvára idegesítene ha strázsálna az asztal alatt.
  a másik meg z a kérsz kiflit nem párbeszéd. hát ha azt mondja hogy nem, akkor minek adja oda? jah hogy hajigálni. mókás.

 • 2010.05.18 13:11:43Wish1973

  2010.05.18 12:52:46kurutty,
  nyilván vannak olyan helyzetek, amiket nehezebb hatékonyan kezelni. a kaja eldobálása nem tartozik ezek közé. ugyanis, ha egyszer eldobja, ott és akkor nem adok neki másik falatot. nyilván a köv. étkezésnél kezdődik elölről az egész, de, ha minden alkalommal az első hajintásnál rövidre zárod, akkor azért jó eséllyel pár hét alatt leesik neki, h miről van szó.
  RR, a "nem" kisebb korban még simán jelenthet bmit, ezen nem akadnék fent, de a hajigálás elég egyértelmű reakció.

 • 2010.05.18 13:24:33Rosa Rugosa

  Wish, tudom, hogy jelenthet akármit, de a fent vázolt helyzetben az jön le nekem, hogy a gyerek nem kéri, tehát tényleg nem, ellenben baromira tetszik neki, hogy bohócot csinál az anyjából és tényleg nem akarja megenni a kaját, csak szórakozni akar.

  Mondjuk lehet nem normális, de nálam az étel vörös posztó, szóval lehet nagyobb lenne a toleranciám, ha a játékát dobálná le, azt várva, hogy vegyem fel, biztos türelmetlen vagyok, de én azt a műsort is utáltam, nem is játszottam sokáig, legfeljebb sírt egy kicsit a gyerek, hogy a gonosz anyja semmi jópofát nem lát abban, hogy ő dobál, én meg visszaadom, ő meg dobál.:)

 • 2010.05.18 13:30:45Brumibaby

  Távol vagyok már időben a dologtól, de rémlik, hogy van egy időszak, amikor mindent ledobálnak, kulcsot, csörgőt, cumit, zsebkendőt, kanalat, és az a játék, hogy felveszed, visszaadod, eldobja, felveszed, visszaadod, eldobja.

  A kajával nem játszunk nekünk is nagyon hamar megvolt, de azért időről időre kísértésbe esnek... Amikor logopédiára járt vmeliyk, az volt a feladat, hogy fújni kell a szívószállal az italt. Azt a kaján pofát, hogy most kötelező, ami eddig tilos volt...!

 • 2010.05.18 13:31:33sandlover

  Az en torkos labradorom mellett gyerek nem tud enni, egybol elszed toluk minden kajat.
  Kezdo gazdi korunkban kivittuk a 9 hetes kutyust egy parkba kicsit jatszani meg hancurozni, gondoltuk mi baj lehet, mini a kutyus, foga sincs...egyszer csak meglatott egy kislanyt fagyival, elkezdett rohanni es ropteben kikapta a fagyit a kezebol.

 • 2010.05.18 13:36:15Wish1973

  RR, egy tanfolyamon magyarázta az előadó, h a játék eldobálásnak milyen fontos szerepe van.
  fogás- megtartás-elengedés, célzás, gravitációról való tapasztalatszerzés, vizuális+ akusztikus ingerek összekapcsolása (vagyis esik+koppan), kemény-hangosan, puha-halkan fog talajt, stb. szóval, annak azért van funkciója. nyilván a gyerek szemszögéből a kaja dobálása sem több ennél, mit tud ő etiópiáról, munkáról, pénzről. de meg lehet/ kell tanítani különbséget tenni. a miértje még ráér, a 220-ba való nyúlkálásról sem értekezünk, nem, és kész. tudom, nem vitáztál velem, csak kiegészítésképp. ill. a játékdobálásra reag.

 • 2010.05.18 13:42:21anyamadár

  Én is az ünneprontók táborát gyarapítom.
  Az eldobás-, visszaadásjáték az nagyon jó. De az étel nem játék.
  Tök más, hogyha a gyerek úgy kanalaz, eszik, hogy az étel lehull.
  Kutyának meg tilos a kunyizás - bár szegény apukám ezt nemigen tudja betartatni mikor három unokája ebédel nála (hat, öt és négyévesek) és dobálják a csontot a blökinek. :)

 • 2010.05.18 13:43:54macskaszemű

  Kinn szoktunk enni, ha jó idő van, a kutya meg a macskák, akik cápaként köröznek, csak az evészet végén jöhetnek porszívózni. Nincs együtt evés, mert az csak az állatoknak kedvez. Ha nem figyelnék, persze a gyerekeket levennék, mert nekik ez nagyon vicces (meg is tették eleinte), de ott vagyok és picsánrúgok mindenkit, aki nem tartja be a szabályokat.
  Kajára háklis vagyok. Ha eldobja, pakolok össze, szevasz. Persze nem az egy évesnél, kicsit később.

 • 2010.05.18 13:44:44Rosa Rugosa

  2010.05.18 13:36:15Wish1973
  Igen, ezért írtam, hogy nekem vörös posztó és persze, hogy a gyerek nem tudja, igazad van. Csak én utálom.:) Igen, nem és kész. Én se fogok statisztikákat dugni az orra alá, meg éhenhalt gyerekek fotóit. Az legyen az én bajom, hogy ez jut eszembe.:)

 • 2010.05.18 13:45:16dézigazdi

  Ez az allergiadolog elég jól hangzik, tekintve, hogy egyikünk sem az (igaz a férjem nagyfia ennek ellenére igen).

  Vajon működik parlagfű esetében is? Elég sok van a határban, és hát augusztusban lesz a csúcs...

 • 2010.05.18 13:49:21Rosa Rugosa

  Meg én is utáltam gyerekkoromban ezt a "más gyerek hogy örülne neki" szöveget, (Kit érdekel, gondoltam, én itt lakok, ő meg ott, nem én tehetek róla.:))
  De van mostanában egy reklám, ahol gyerekek beszélnek, hogy az anyjuk nem tud adni nekik kaját, hát a két kicsi olyan ledöbbent arccal nézi, szóval azért nem baj, hogy van ilyen, csak hogy tudják. Biztos más nekik ezt egy gyerek szájából hallani.

 • 2010.05.18 13:50:00mspoppy

  Nagy könnyebbség, ha valaki eljut odáig, hogy nem csak igyekszik türelmesnek lenni, és nem kijönni a sodrából, miközben feszült, hanem TÉNYLEG nem izgatja, ha a gyerek kilocsolja a kakaót.

 • 2010.05.18 13:51:55Border

  Nálunk is takarít a kutya. Amúgy étkezés alatt nem lehet a konyhában. Nem szeretem a kolduló kutyákat, azokat meg pláne nem, akik önkiszolgálnak.

  A posztoló által bemutatott átlagos nap, átlagos reggelijén én is megdöbbentem.
  Ha az önálló étkezés közben összemaszatolja magát vagy kiloccsan ide-oda valami, azt teljes mértékben el tudom fogadni, hiszen csak úgy tud megtanulni enni, ha gyakorolja. De hogy csak azért adjak oda neki valamit, hogy utána eldobálja, azt nem is értem.

  Egy másik kérdés is felmerült bennem: ez a kisfiú mit kapott reggelire? Egy kiflit és az anyja kakaójából pár kanálnyit? Ha nem szereti sem a szalámit, sem a paprikát, miért nem kínálták olyannal, amit biztosan szeret, vagy amiben az üres szénhidráton kívül valami más is van? Vagy a gyerek csak a társaság kedvéért ült le az anyjával enni, mert már korábban jól lakott?

 • 2010.05.18 13:57:13zolnaid

  Abszolut nem tartom helyesnek ha valaki ezzel a módszerrel eteti a kutyáját.
  A gyerek az más tészta, nyilván a fő cél egy válogatós kisgyerek kinevelése aki svédasztalos rendszerben ugráltatja kajáért az anyját vagy 10 évig, ehhez jó úton haladtok.

 • 2010.05.18 13:58:01ozsusk-Zsuska

  Nálunk az van, hogy ha nem éhes, akkor kezdődik a ledobálás. Mivel most tanul önállóan enni, a kenyeret összecsócsálja, ami egy nyálas peepcsdarab, amit nem kívánok megenni a gyerek után, inkább kidobom. Iletve hagyom, hogy kaja után a gyerek egye meg.
  Nálunk sem úgy néz ki, hogy én adagoloma gyereknek a kaját, ő meg önti a kutyának, azt dobja le, amit akkor se fog megenni, ha nem adok helyette másikat, akkor se, ha adok.

  Májkrémeskenyér vagy melegszendvicsevés pl úgy néz ki, hogy a feltétet meg a kenyér egy részét megeszi, de van olyan rész, ami túl száraz vagy más miatt nem eszi meg. Ha nem adnék helyette másik részt, éhes maradna, ez meg nem célom. Az sem, hogy csak a kenyér tetejét adjam, mert azt akarja "enni", amit mi és ezt is akarjuk tanítani neki.
  Ebédből pl nincs ledobálás. Mi is úgy vagyunk, h ha valamit ledob, direkt(!) akkor azt nem kapja meg. De a kaja nem ilyen, mert itt az a célom, hogy ne éhesen feküdjön le aludni vagy ne éhezzen ebédig.

  Nem kell mindent megint feketén v fehéren érteni...

 • 2010.05.18 13:59:18ozsusk-Zsuska

  őőő kaja után a kutya egye meg. Bocs, elírtam, meg sokat félre is ütöttem, elnézést!

 • 2010.05.18 13:59:27Auguszta Romanova_2

  Miert nem Miklos?

 • 2010.05.18 14:02:42ozsusk-Zsuska

  2010.05.18 13:11:43Wish1973: Komolyan ilyen fekete-fehéren van ez nálatok? Ha a vacsora elején ledobott vmit 14 évesen, akkor éhesen ment aludni? Több nap is?

 • 2010.05.18 14:09:33ozsusk-Zsuska

  Dézigazdi: nálunk is előbb volt a kutya, mint a gyerek, 3-ból 2-en megkérdezték, mi lesz vele, ha megszületik a gyerek. Mondom semmi, családtagot nem paterolunk el. Aztán jött az, hogy majd biztos megharapja, széttépi, megfertőzi... Eddig semmi de semmi baj nem volt, igaz nagyon odafigyelünk.
  Először nem engedtük össze őket, az első időkben nagyon egy légtérben sem voltak. Folyamatosan szoktak össze, először mindkettőt fogtuk, aztán kicsit később a kutya megszagolhatta a gyereket. Aztán még később sokat voltak egymás mellett, mi mindig ott ültünk, ha a kutya közelített, nem engedtük, csak szagolgatni.
  Aztán a gyerek meg is simogathatta, először kézmosás, aztán az sem. Most a 14. hónap végére eljutottunk odáig, hogy nem lesz baja egy arconnyalástól, persze azért rászólunk ilyenkor is a kutyára, meg a gyerek nem egyszer vette már el a játékát. Séta közben is felvesz minden vackot és mire közbeavatkoznék, már a szájában van, azon is simán lehet bármi, szóval már nem aggódunk.
  Azt nem tudom, van-e összefüggés, de nem beteges, eddig csak 3 nátha volt összesen.
  Ha nem azzal kezditek, hogy arcon nyalja 1 hetesen, akkor nem lehet gáz!

 • 2010.05.18 14:10:20ozsusk-Zsuska

  14 HÓNAPOSAN. Nem tudom, mi van ma velem...

  #
  2010.05.18 14:02:42ozsusk-Zsuska

  2010.05.18 13:11:43Wish1973: Komolyan ilyen fekete-fehéren van ez nálatok? Ha a vacsora elején ledobott vmit 14 évesen, akkor éhesen ment aludni? Több nap is?

 • 2010.05.18 14:14:20Rosa Rugosa

  Ha ledobja, nem adsz neki rögtön másikat. Ha sír, mert kér, akkor elmondod neki, hogy jó, adsz még egyet, de ne dobja le, mert az nem jó, nem helyes, mert azt gondolod, ha dobálja, akkor nem is éhes.
  Nálunk a 3 a magyar igazság jött be, utoljára elmondod és ha továbbra is kaján vigyorral ledobja, akkor nem kap másikat. Nem fog éhen halni.

 • 2010.05.18 14:22:45anyamadár

  Nálunk ugyanaz volt mint ahogy RR csinálta (2010.05.18 14:14:20Rosa Rugosa).

 • 2010.05.18 14:30:12Lapis Lazuli

  Nálunk sincs játékból dobálózás a kajával. Meglepően hamar megtanulták.

  Azt is utálom, ha a kutya kunyerál, de ha az én gyerekem kezéből kapná ki egy kutya a fagyit, hát biztos nem állnám meg szó nélkül.

 • 2010.05.18 14:36:09ozsusk-Zsuska

  RR és amit nyálasan/félig megrágva ledobott 2 falatot, azzal mit csinálsz?
  Megeszed? Visszaadod? Kidobod?
  Nálunk ezt eszi meg a kaja végén a kutya.
  És épp azért nem jöhet oda kunyizni, mert most tanítjuk a gyereknek, hogy nem dobálunk.

 • 2010.05.18 14:41:37Rosa Rugosa

  Dehogy eszem meg.
  Felveszem és egy tányérra teszem, nálunk is a kutya, macska eszi meg a végén, ezek az udvaron vannak.
  De ez nem egy fél éves mutatvány.
  Pár alkalomnál nem tart tovább.

 • 2010.05.18 14:43:21ozsusk-Zsuska

  Ki írta, hogy őnáluk fél éves mutatvány?

 • 2010.05.18 14:44:12madz

  szerintem tök jó dolog a gyerekkel leülni a földre, és ott kajálni. akkor nem tudja ledobni

 • 2010.05.18 14:48:03memo

  Nálunk pontosan ugyanígy zajlik az összes étkezés. Étteremben viszont elég cikis volt, hogy miután a kislányom befejezte az étkezést, elkezdte ledobálni a maradékot a földre, és a kutyát hívogatta :)
  Gyorsan leállítottuk, mielőtt a pincérek frászt kaptak volna...

 • 2010.05.18 14:50:36Starlark

  Nálunk gyerkőc egyedül reggelizik, mostanában gabonapelyhet 1+-os tápszerrel. Szereti, önállóan meg is eszi.
  Igaz nálunk is csupa kakaó lesz minden. Hogy a pizsamája ne tocsogjon a nyakba kötött terapelus alá tettem nylon szatyorból gyors eszkábált partedlit :)
  Ha jól lakott közli hogy kész és már tolja el teljes erőből a kis asztalt. Ilyenkor kell marha gyorsan elkapni és elvinni mosakodni vagy mindent összeken a kakaós mancsaival :) Mosakodás után pedig versenyfutás vissza hogy gyorsan feltakaríthassak mielőtt újra beletocsogna a kipancsolt cuccba :)
  Hálisten egyre kevesebb takarítani való van :)

 • 2010.05.18 15:10:43nanemárrr

  2010.05.18 13:31:33sandlover
  2010.05.18 14:30:12Lapis Lazuli
  Ez a fagyi kikapás a gyerek kezéből már nekem túl extrém! Azt hiszem finoman szólva összevesztem volna a gazdival (veled sandlover)...és akkor még örülhetett volna, hogy a férjem esetleg távol maradt a sétától, mert ő aztán főleg ugrik az ilyenekre!

  Ja, és a kaja ledobálás nálunk is úgy orvosolódik, ahogy Rosaéknál...bűvös hármas módon...harmadik rászólás és visszaadás után búcsú az étkezőasztaltól! :)

 • 2010.05.18 15:13:20dodóó

  2010.05.18 13:31:33sandlover

  Gondolom sűrű elnézést kérés volt és a fagyit is megvetted a kislánynak újra.

 • 2010.05.18 15:23:19dézigazdi

  Zsuska, köszi, nem vagyok kezdő kutyás, de az egyik kutyám decemberben, a másik (hozzám közelebb álló) februárban halt meg, ez a kutya január óta van nálunk, nagyon nehezen engedem magamhoz, és az előzőek nem voltak ilyen lefetyelősek/arconnyalósak.

  Egyértelmű, hogy nem kerül el a háztól, de évekig sem akarom tiltani tőle a gyereket, a kertben úgyis együtt fognak játszani.

  Mondjuk háromhavonta féreghajtás alap.

  Egy harcikutyás ismerősöm pár éve jött azzal állandóan, hogy ha hazaviszik majd az újszülött trónörököst a kórházból, a bullterrierrel megnyalatják a fenekét, és akkor az befogadja a falkába.

  Csakhogy itten én lennék a falkavezér, akit én viszek a házhoz, azt a kutyának el kell fogadnia.

  De kaja szigorúan csak a táljába - hogy mi lesz később, arról nem tudok nyilatkozni. A gyerek biztos imádja majd etetni...

 • 2010.05.18 15:28:21macskaszemű

  2010.05.18 14:44:12madz
  mi is szoktunk, de megoldják
  nem az a lényeg, mennyit zuhan a kaja a földig, hanem beleépek-e a végén :)

 • 2010.05.18 15:33:03samudenis

  Nekem kell egy kutya!!!! Nagyon hasznos!

 • 2010.05.18 15:50:49sandlover

  dodoo

  persze, persze, volt uj fagyi meg minden. Amugy nem csinaltak nagy ugyet belole tok vicces volt, lattak mar elotte is kozelrol kiskutyat...

 • 2010.05.18 15:53:58dodóó

  A mi Vizsla kislány kutyánk egy éves.
  Mikor ide került hozzánk még kölyök volt.
  Valaki ellopta valahonnan ,majd eladta ,de akik megvették azok csak bántották.
  Férjemnek sikerült velük megegyezni a kutyát elhozta.
  nem gondoltam volna hogy ilyen mély kötődés alakul ki kettőnk között.
  A főnök én vagyok Férjemre is hallgat ,de a parancs szavakat ,fekszik ,ül ,hozzám ,csak tőlem fogadja el rögtön.
  A lakásban soha nem ugat ,néha morgással jelzi ha neki nem tetsző ,ismeretlen van a lépcsőházban.
  Imád fürdeni ,előfordult hogy engedtem magamnak fürdővizet és mire mentem az újsággal meg a teával ő már benne játszott.
  De az is előfordul ,hogy az orrával bele lökdösi a samponokat ,tusfürdőket a kádba.

 • 2010.05.18 15:55:46dodóó

  2010.05.18 15:50:49sandlover


  Azt hiszem az előbbi írásom egy kicsit a kötözködésről is szólt.

  Nem tudom miért.

 • 2010.05.18 16:04:00Anura

  Nagyon élveztem olvasni ezt a posztot, tiszta idill! :))
  Olyan jókat röhögtem rajta.
  Egyébként 14 hónaposan még hiába "nem, nem szabad"-ozik az ember, nekem ez az időszak (másfél éves korig) volt a legőrjítőbb.

  Ha a gyerek még szopik, akkor csak én vallok kárt azzal, hogy elveszem előle a kaját, amivel esetleg jóllakhatna.

  És sokáig dobált nálunk is a kölök.

  Ma már remekül működik (2 éves), hogy ha valamit hajigál, többször szólunk, utána elvesszük. Illetve már nem is vesszük el, mert csak mondani kell.
  Kaját sem hajigálja, kinőtt belőle, elég volt a neheztelés, összeszidás, etetőszékből kipakolás, de mondom: a cicim kárára ment, ha nem adtam volna neki csak egyfélét, meg elzavartam volna az asztaltól. (Pláne, hogy figyelni kell rá, és nekem is kell valamikor enni. Amíg eszek, addig is ott van, próbálkozik.)

  Kutyával így nincs tapasztalatom, a mieink hajdan falusi kutyák voltak, és az udvaron tisztes távolságban csorgatták a nyálukat.

  De ilyen életszerűen olvasni gyerek és kutya kapcsolatát állati vicces volt! :))

 • 2010.05.18 16:47:34koaladia

  Egy kilenc hetes kiskutyára, azzal a kölyök képével szerintem én nem tudnék haragudni, főleg, ha a fagyi is pótlásra kerülne. :) És ahogy sandlover írta ez még kezdő gazdi korukba volt. Ugyanez egy nagykutyával már nem lenne vicces.

 • 2010.05.18 19:06:48R2D2 & C3PO

  A kutyátokat nem féltitek?
  Ha bármikor ehet a földről, akkor a patkánymérget éppúgy befalatozhatja. Vagy már nem divat megmérgezni mások kutyáját?

  (Még a macskának sem engedem, hogy kunyizzon vagy a földről egyen...)

 • 2010.05.18 19:17:50dodóó

  2010.05.18 19:06:48R2D2 & C3PO

  Sajnos nálunk divat,szomszédét megmérgezték.

 • 2010.05.18 19:56:55greencurse

  Mi van, ha ez egy kivételes reggel lett, amikor tök nyugodt a cikk író, nem izgatja, hogy a gyerek játszik az étellel, stb?
  Nem ismerem a szerzőt, ti tudjátok két sorból megmondani ki írta, és annak mik a szokásai, de mi van, ha nem ez az átlagos, ez most már, mint szokott lenni, ezért került megírásra?
  Vagy én nem olvastam jól.

 • 2010.05.18 19:57:47greencurse

  -már +más

 • 2010.05.18 20:08:51R2D2 & C3PO

  Ugye?
  Jól fejlett üldözési mániám van - mindig megnyugszom, hogy nem véletlenül. (Miss Marple-ként mindig a legrosszabbat feltételezem a zemberekről. :-DDD)

 • 2010.05.18 20:18:09Border

  Greencurse,

  "kutya beáll az őrhelyére"

 • 2010.05.19 09:27:34kerekbilincs

  2010.05.18 16:04:00Anura
  Én is úgy érzem, ekkor még túl kicsik a neveléshez. Ami most hónapokig tart, azt később 2 hét alatt behozza. csak felhúzza magát az ember.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta