Bezzeganyák versenyeznek a Porontyon

Jó estét mindenkinek, kedves nézőink, önök az anyaságverseny újabb fordulóját látják. Az egyes pályán Kati, jónevű bezzeganya, a kettesen Juli, nemrégiben újra szült, s most három gyerekkel bizonyítja, hogy helye van a rrrendkívül erős mezőnyben. A hármason Erika, kicsit rosszul sikerült a tavalyi éve, miután elvált, a négyesen Edit, már az anyja is versenyzett, az ötös pálya Borié, a hatoson pedig Zita, aki meglehetősen elnyűtten állt ma rajthoz, csak nem beteg valamelyik gyerek?

A régi szurkolók tudják, hogy rajtuk kívül számos anya méretteti meg magát a mezőnyben, de mi most csak rájuk koncentrálunk. Azoknak, akik nem követik rendszeresen az eseményeket, hadd szóljak néhány szót a sportágról. Ősi játékról van szó, melyet a világ minden pontján játszanak, de sok helyütt csupán szabadidősportként. Hazánkban az utóbbi időben megerősödött a profizmus. Sokan egész nap edzenek, és naponta rendeznek versenyeket a klubokba tömörült anyák, ilyen egyesület pl. a Poronty SC, ahol kemény háziversenyek is zajlanak.

De figyeljük közben a versenyzőket, Edit kissé elhúzott a mezőnytől két órányi sógyurmázással a Szex és New York megtekintése helyett, Juli kissé lemaradva mögötte, de mit látok, mit látok?! Tápszert ad a csecsemőjének, hát ez nem lehet, kedves nézőink, ezt ebben a mezőnyben komoly versenyző nem engedheti meg magának, s már zúg is a közönség: „minekazilyennekgyerek”... Hááááát, nem tudom... Nem tudom, mire lesz ez elég...

Kati közben erősen feljött, két diplomája mellett biokertészetet alapított, és csakis az ott termett élelmiszerrel táplálja a gyerekeit, Bori közben kókuszmatracos ággyal és bioágyneművel erősít, bizony, bizony, Zita is jobban tette volna, s akkor most nem sütne róla az ólmos fáradtság...

A versenyről el kell még mondani, hogy a szabályok nagyon egyszerűek, viszont gyakorta a verseny közben is változnak. Bármikor rajthoz lehet állni, a pályán olyankor már sokan futnak, s a legelszántabb versenyzők nem kímélik az erejüket, s persze egymást az anyaságversenyben.

Figyeljék csak Erikát, aki most íratta be a négyéves Ákost zongorára, Evelint különangolra. A közönség lélegzetvisszafojtva figyeli, sikerül-e mindehhez szponzort szereznie volt férje személyében... még egy keresetlevél a tartásdíj felemelésére... minden szem rájuk szegeződik.... ájjjájjájjj, hát nem sikerült, nem sikerült, de Erika nem adja fel, elvállalta a szomszéd lépcsőház takarítását is, bravó Erika, ez értékes pontokat jelent.

De ne feledkezzünk meg a többiekről sem, Kati jelentősen visszaesett, nem tudom, mi lehet a probléma... úristen... a biomeggyet elvitte a monília, és Kati, nem hiszek a szememnek, kedves nézőink, Kati a teszkóba megy vásárolni...?! Hát lemarad, így reménytelenül lemarad! Már el is húzott mellette Bori, aki most tetőtől talpig a Zarában öltözteti fel a két lányát, hát, van is mit kompenzálni, két császármetszéssel bizony nem a pole pozícióból lehet indulni...

Persze itt sem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, s az anyák a szakaszgyőzelmektől megerősödve vágnak az újabb etapoknak. Nézzék csak pl. Julit, aki most hozza a kisbabáját a babaúszásról, s lám, a többiek arcára kiül a kétségbeesés: mivel, mivel lehetne ezt überelni?

De hiába hisszük, hogy van olyan, amit lehetetlen felülmúlni, a sport lényege a folyamatos fejlődés, most kaptam a hírt, hogy Zita edzőt váltott és ismét gyereket vár, akivel anya-magzat kapcsolatanalízisen vesz részt, hát gondoltuk volna, hittük volna ezt?  Juli, aki először lövette műholdra Zalánka négydimenziós ultrahangfelvételét, jelentősen lemaradva sárgul az irigységtől.

Mint minden sportágban, itt is megjelentek a teljesítményfokozók, amelyek megítélése igen változatos. A minap egy egyesületi ülésen már majdnem sikerült konszenzusra jutni abban, hogy napi fél maréknál több terhesvitamin fogyasztása nem kívánatos. Nemrégiben azonban országos botrányt kavart, amikor a végletekig elcsigázott Edit a gyerekei jelenlétében elszívott egy cigarettát, tavaly pedig a Zita által a terhesség alatt elfogyasztott két pohár vörösbor vezetett véres összecsapásokhoz a nézőtéren. Abban azért legalább egyetértés van, hogy az amfetaminszármazékok használata eltiltáshoz kell vezessen.

De figyeljük ismét a pályát, ahova váratlanul új versenyző  érkezik, Sanyi, aki meg akarja méretni magát az anyabajnokságban, nem kis zavart okozva ezzel a versenybírói asztalnál. Micsoda dráma! Micsoda dráma! Részt vehet-e az anyaságversenyben Sanyi, aki férfi? Nem, Sanyit nem engedik a pályára, pedig most minden szem Sanyira szegeződik, aki fél kézzel pelenkáz, palacsintát süt, kívülről tudja Lázár Ervin összes műveit, fürdet, lázat mér, hajat fon, társasjátékozik, eközben Sanyi kilenc pszichológiai vizsgálaton és tizenöt környezettanulmányon esik át, hiába, nem kaphat rajtszámot.

A versenyzők közben egyre kimerültebbek, Bori és Kati lemaradtak a mezőnytől, miután fiaik együtt rabolták ki a sarki éjjel-nappalit, Erikát épp kilakoltatják a lánya által felvett és nem fizetett jelzáloghitel miatt, Edit, akit tavaly karácsonykor felhívott a lánya Új-Zélandról, egy hajszállal előttük halad. Zita visszavonult és a lánya edzője lett, aki nemrégiben állt rajthoz. Juli, akinek sose volt ideje méhnyakszűrésre menni, nem tudta befejezni a versenyt.

Brumibaby

Oszd meg másokkal is!
Mustra