SZÜLŐSÉG

Bezzeganyák versenyeznek a Porontyon

2010. május 17., hétfő 07:29

Jó estét mindenkinek, kedves nézőink, önök az anyaságverseny újabb fordulóját látják. Az egyes pályán Kati, jónevű bezzeganya, a kettesen Juli, nemrégiben újra szült, s most három gyerekkel bizonyítja, hogy helye van a rrrendkívül erős mezőnyben. A hármason Erika, kicsit rosszul sikerült a tavalyi éve, miután elvált, a négyesen Edit, már az anyja is versenyzett, az ötös pálya Borié, a hatoson pedig Zita, aki meglehetősen elnyűtten állt ma rajthoz, csak nem beteg valamelyik gyerek?

A régi szurkolók tudják, hogy rajtuk kívül számos anya méretteti meg magát a mezőnyben, de mi most csak rájuk koncentrálunk. Azoknak, akik nem követik rendszeresen az eseményeket, hadd szóljak néhány szót a sportágról. Ősi játékról van szó, melyet a világ minden pontján játszanak, de sok helyütt csupán szabadidősportként. Hazánkban az utóbbi időben megerősödött a profizmus. Sokan egész nap edzenek, és naponta rendeznek versenyeket a klubokba tömörült anyák, ilyen egyesület pl. a Poronty SC, ahol kemény háziversenyek is zajlanak.

De figyeljük közben a versenyzőket, Edit kissé elhúzott a mezőnytől két órányi sógyurmázással a Szex és New York megtekintése helyett, Juli kissé lemaradva mögötte, de mit látok, mit látok?! Tápszert ad a csecsemőjének, hát ez nem lehet, kedves nézőink, ezt ebben a mezőnyben komoly versenyző nem engedheti meg magának, s már zúg is a közönség: „minekazilyennekgyerek”... Hááááát, nem tudom... Nem tudom, mire lesz ez elég...

Kati közben erősen feljött, két diplomája mellett biokertészetet alapított, és csakis az ott termett élelmiszerrel táplálja a gyerekeit, Bori közben kókuszmatracos ággyal és bioágyneművel erősít, bizony, bizony, Zita is jobban tette volna, s akkor most nem sütne róla az ólmos fáradtság...

A versenyről el kell még mondani, hogy a szabályok nagyon egyszerűek, viszont gyakorta a verseny közben is változnak. Bármikor rajthoz lehet állni, a pályán olyankor már sokan futnak, s a legelszántabb versenyzők nem kímélik az erejüket, s persze egymást az anyaságversenyben.

Figyeljék csak Erikát, aki most íratta be a négyéves Ákost zongorára, Evelint különangolra. A közönség lélegzetvisszafojtva figyeli, sikerül-e mindehhez szponzort szereznie volt férje személyében... még egy keresetlevél a tartásdíj felemelésére... minden szem rájuk szegeződik.... ájjjájjájjj, hát nem sikerült, nem sikerült, de Erika nem adja fel, elvállalta a szomszéd lépcsőház takarítását is, bravó Erika, ez értékes pontokat jelent.

De ne feledkezzünk meg a többiekről sem, Kati jelentősen visszaesett, nem tudom, mi lehet a probléma... úristen... a biomeggyet elvitte a monília, és Kati, nem hiszek a szememnek, kedves nézőink, Kati a teszkóba megy vásárolni...?! Hát lemarad, így reménytelenül lemarad! Már el is húzott mellette Bori, aki most tetőtől talpig a Zarában öltözteti fel a két lányát, hát, van is mit kompenzálni, két császármetszéssel bizony nem a pole pozícióból lehet indulni...

Persze itt sem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, s az anyák a szakaszgyőzelmektől megerősödve vágnak az újabb etapoknak. Nézzék csak pl. Julit, aki most hozza a kisbabáját a babaúszásról, s lám, a többiek arcára kiül a kétségbeesés: mivel, mivel lehetne ezt überelni?

De hiába hisszük, hogy van olyan, amit lehetetlen felülmúlni, a sport lényege a folyamatos fejlődés, most kaptam a hírt, hogy Zita edzőt váltott és ismét gyereket vár, akivel anya-magzat kapcsolatanalízisen vesz részt, hát gondoltuk volna, hittük volna ezt?  Juli, aki először lövette műholdra Zalánka négydimenziós ultrahangfelvételét, jelentősen lemaradva sárgul az irigységtől.

Mint minden sportágban, itt is megjelentek a teljesítményfokozók, amelyek megítélése igen változatos. A minap egy egyesületi ülésen már majdnem sikerült konszenzusra jutni abban, hogy napi fél maréknál több terhesvitamin fogyasztása nem kívánatos. Nemrégiben azonban országos botrányt kavart, amikor a végletekig elcsigázott Edit a gyerekei jelenlétében elszívott egy cigarettát, tavaly pedig a Zita által a terhesség alatt elfogyasztott két pohár vörösbor vezetett véres összecsapásokhoz a nézőtéren. Abban azért legalább egyetértés van, hogy az amfetaminszármazékok használata eltiltáshoz kell vezessen.

De figyeljük ismét a pályát, ahova váratlanul új versenyző  érkezik, Sanyi, aki meg akarja méretni magát az anyabajnokságban, nem kis zavart okozva ezzel a versenybírói asztalnál. Micsoda dráma! Micsoda dráma! Részt vehet-e az anyaságversenyben Sanyi, aki férfi? Nem, Sanyit nem engedik a pályára, pedig most minden szem Sanyira szegeződik, aki fél kézzel pelenkáz, palacsintát süt, kívülről tudja Lázár Ervin összes műveit, fürdet, lázat mér, hajat fon, társasjátékozik, eközben Sanyi kilenc pszichológiai vizsgálaton és tizenöt környezettanulmányon esik át, hiába, nem kaphat rajtszámot.

A versenyzők közben egyre kimerültebbek, Bori és Kati lemaradtak a mezőnytől, miután fiaik együtt rabolták ki a sarki éjjel-nappalit, Erikát épp kilakoltatják a lánya által felvett és nem fizetett jelzáloghitel miatt, Edit, akit tavaly karácsonykor felhívott a lánya Új-Zélandról, egy hajszállal előttük halad. Zita visszavonult és a lánya edzője lett, aki nemrégiben állt rajthoz. Juli, akinek sose volt ideje méhnyakszűrésre menni, nem tudta befejezni a versenyt.

Brumibaby

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.17 15:06:45Kukorica Janosne

  2010.05.17 14:05:30Brumibaby
  na, most feny derult a valodi identitasomra! A Janosne volt a nickem :)

 • 2010.05.17 15:09:41Koriander

  cozu, de ezt a posztot brumi szerintem nem múlthét péntek óta írta, vagy tévedek?

 • 2010.05.17 15:09:54Brumibaby

  Puszpanya, cozumel, nem baj, szerintem is írtam már jobbat és meg is lepett ez a különösen kedvező fogadtatás. Viszont a pontosság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy kb. egy hete már elküldtem Tündének, tehát nem az elmúlt napok vitái ihlették, más kérdés, hogy ő, amint ezt tegnap jelezte, most látta elérkezettnek az időt kitenni.

 • 2010.05.17 15:18:20Heni79

  Szerintem meg iszonyú jóóó volt. Találó. Szuper.

 • 2010.05.17 15:19:28Heni79

  Egyébként a só-liszt gyurmára visszatérve. Asztali sót kell használni hozzá? Tök mindegy?

 • 2010.05.17 15:38:04Rosa Rugosa

  A legjobb a nem túl darabos só.

 • 2010.05.17 16:00:38Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és az Állatkert

  brumi (és vakmacs) for prezident.

  hát most mit monggyak? eszméletlen nagyot lendítettetek a poronty cikkein.

  röviden szólva zseniális.

  csatlakozom baudhoz: egyenlő jogokat sanyinak!!!!

  (és könyörgöm, valaki fogja kézen julit, meg a többi versenyzőt, és menjenek el méhnyakrákszűrésre. és pihenjenek. és elégítsék ki a saját szükségleteiket, igényeiket először. semmilyen bezzeganya érem nem ér annyit, hogy egy fáradt, frusztrált, boldogtalan mártíranya legyen valakiből, vagy éppen halott mártíranya. egy gyereknek az a legjobb, ha az anyja boldog a saját életében, és jól érzi magát.)

 • 2010.05.17 16:07:27babó

  Brumi

  egyszerűen szuper :))))

 • 2010.05.17 16:13:34macskaszemű

  hiába minden felvonulás, tüntetés
  az ég kék, a fű zöld

  Sanyi nem bezzeganya, sőt nem is anya
  ő apa
  bármiy fájó
  papíron lehet egyenlőségjeleket tenni dolgok közé, ettől még nem lesznek egyenlőek

  esetleg, ha változtatunk a verseny elnevezésén, jöhet Sanyesz

 • 2010.05.17 16:25:03cozumel

  Brumi

  csak olyan erzesem van, mintha mar olvastam volna... nem akarlak plagizalassal vadolni, remelem vagod, es az is lehet, hogy komment formajaban te magad irtal valami ilyesmit, vagy mas, vayg sokan, persze rovidebb lere eresztve.

 • 2010.05.17 16:27:04Tejbajusz

  Jó volt, míg olvastam, egy orrhangú narrátor ropogtatós raccsolós hangján hallottam a fejemben a futamot.

 • 2010.05.17 16:27:38cozumel

  Egyebkent miert hisszuk azt (szigoruan csak a masikrol, persze), hogy ha valaki szeret vitazni, sot, csatarozni is, mert egyszeruen ilyen tipus, valoszinuleg a valo eletben is, akkor annak feltetlen nyomoronc, sivar az elete?

 • 2010.05.17 16:32:02csutkababa

  Coz
  ??

 • 2010.05.17 16:42:51fernel

  És kibírtam, hogy nem tekerek az aljára! Jól tippeltem, tényleg Brumi volt! A hét fénypontja már hétfőn lelőve!

  Szavazzuk meg Brumit a Poronty szerzőjének.

 • 2010.05.17 17:02:46cozumel

  Csutka

  akarhanyszor van egy nagyobb csatarozas, mindig jonnek a jo tanacsok, hogy lazitsunk, ez nem a valo vilag (jeee, tenyleg? :D) meg, hogy ne legyel martiranya, mert az szar a gyereknek, meg ne itt eld ki a frusztraciod, hanem inkabb latogass el egy pszihez...

  en nem mondom, hogy idonkent ezek nem talalnak, de en inkabb ugy gondolom, hogy sokan csak szeretunk vitazni, ugy, ahogy mondjuk ifjukorunkban tettuk (teszik, akiknel meg aktualis) a haverokkal hajnal negyig az omszki tonal a tabortuz mellett, szenne orditottuk egymas fejet, de ott persze, rohogtunk is rengeteget, mert ugye az elo tarsalgas mas, es mert eleve "valogatott" tarsasaggal vitazik az ember.

  De azert igazi szenvedellyel, ket rohoges kozt is, siman elkuldtuk egymast a picsaba neha :)

 • 2010.05.17 17:08:46csutkababa

  Coz
  Iiigen, de a lovagiassági szabályok azért ott is be voltak tartva.
  Itt néha felejtősek egyeseknél.

 • 2010.05.17 17:14:37Koriander

  Coz bólogatok,
  nekem meg ezzel a valóvilág izével van bajom, a gondolatok, amiket elolvasok az nem egy valódi beszélgetés? nem pörögnek tovább ott legbelül, mégha ki is kapcsolom a gépet?
  miért ciki még mindig, hogy a neten éljük a valódi életünket?
  miért nem úgy nézzük, hogy ez egy lehetőség nekem pl. magyar anyanyelvű közösségben lenni (és még helyesírást is tanulok :D).

 • 2010.05.17 17:20:20cozumel

  Koriander

  nem beszelve arrol, hogy ezek a szajtok egy ido utan nagyon hasonlitanak a valos kozossegekre. Kialakulnak erosebb-lazabb "baratsagok", ellenseges viszonyok, semleges kapcsolatok.

  mint egy munkahelyen, egy jatszoteren, a lakohazban, stb.

  Csuti

  ja, igaz, de felejtsuk ezt a vonalat ;-)

 • 2010.05.17 17:57:42Koriander

  viszont a metakommunikáció tényleg hiányzik

  a fagyibabás posztnál bebita ép most magyarázza, hogy ki mit hogyan értett félre a szüléstörténetből, pedig csak azt kellene elfogadni, hogy ha valami már a neten van annak biza önálló élete lesz, akár tetszik akár nem és akkor visszatértünk a péntekhez...

 • 2010.05.17 17:59:58anyamami

  2010.05.17 16:27:38 cozumel

  Van egy olyan mondás "úgy él ahogyan itél"

  Azért mert a bablevest máshogyan főzőm mint más attól nekem az úgy jó, azaz jóízűen megeszem. Erre bunkóság másnak azt mondani hogy broáf. Lehet mondani hogy másképp szeretem. Ekkor nincs hazugság, nincs alakoskodás de a másik mégis tudja hogy más véleményen vagy.

 • 2010.05.17 18:00:16Koriander

  vagy csütörtök volt? mindegy.

 • 2010.05.17 18:34:07cozumel

  Anyamadar, anyatunde, anyanyul, anyatajger, anyabanya...bocs, ha valakit kihagytam, ezek ugrottak be hirtelen.

  Anyamami, uj nick, ez az ugy el, ahogy itel, eleg kodos... jol hangzik, csak nekem egy a sok "neszesemmifogdmegjol" tipusu hangzatos mondasok kozul. Nem tom hova tenni, a hiba bizonyara az en keszulekemben van.

 • 2010.05.17 18:53:15bajor gizella

  neee a való élet kapja be. megfáztam, és még lehetőségem sincs egy kis álvalóságos ágybaftrengős porontyra...a nátha azonnali hatállyal hagyja el a testemet. figylem nátha!

 • 2010.05.17 19:09:23Brumibaby

  coz, nem loptam senki szövegét, és amennyire emlékszem, még ilyesmit nem kommenteztem ide, persze előfordulhat, egyszer szöcske mondta, hogy lehet megnézni valaki összes műveit az indán, de én sose próbáltam.

 • 2010.05.17 19:21:51Meni

  OFF RR, te most X. hetes terhesen komolyan lancfureszeket rantasz be, meg visszafujsz a szelnek? vagy lemaradtam valamirol, mar meg is szultel, es macskamentes kozben fel kezzel pelenkazol? mert ha nem, akkor nalam te vagy a bezzeganya, de nem a szokasos hasznalatban, hanem hogy bezzeg ha o meg tudja csinalni 4 gyerek mellett, akkor nehogy mar en ne birjak reggel kimaszni az agybol a kettomhoz...szoval roviden> hogy vagy? ON

 • 2010.05.17 19:23:47cozumel

  Brumi

  mondom,nem vadoltalak lopassal!!! de valahogy maga a sportkozvetitett verseny valtozat ismeros volt, na.

  es mondom, en mashogy latom az egesz csatarozast, en nem hiszem, hogy a kommentelok nagy tobbsege kompenzalni jarna ide, ebben szocskevel sem szoktam egyeterteni.

  Ha en kiallok amellett, hogy pici babat ne hagyjunk sirni, akkor se, ha nagyon szar ejszakazni, akkor en tenyleg ugy gondolom, hogy szar ugy pici babat sirni hagyni, es nem azt szeretnem atvetiteni, hogy en mekkora bezzeganya vagyok, mert en nem hagytam.

  Ha aszondom, hogy ittasan ne vezessunk, inkabb egy pohar sor utan se, az nem jelenti, hogy bezzeg en sose csinaltam meretes baromsagot az eletben, csak annyit, hogy ezt a mereteset _en_ kulonosen veszelyesnek gondolom.

 • 2010.05.17 19:34:31Rosa Rugosa

  Meni
  Még 4 hetem van hátra.
  Ha visszagondolok az első terhességemre (15 éve), akkor itt zsibbadt, ott fájt és a 6. hónapban a 89 éves dédimamám 100 méteren legyorsult.:)
  Most már máshogy állok hozzá, azt hiszem emiatt van.
  Köszönöm jól vagyok.:)

 • 2010.05.17 19:46:49másutt

  cozumel, de ez itt a poronty!
  CSAK akkor mondhatod, hogy ne vezessen senki autot sorivas utan, HA nem hagytad a pici baba(ka)t sirni hagyni. soha. ha meg nem volt gyereked, akkor sem mondhatod. ;)

 • 2010.05.17 19:50:02másutt

  RR
  olyan kevesen mulnak az ilyen dolgok.
  epp ma filoztam, hogy mennyit szenvedtem a hatamnmal az elozo korben mostanra, a 8, honapra... most meg sokkal jobban vagyok.
  talan azert, mert naponta 2-3-4 orat setalok a 2 evessel? talan. talan nem. sokat nem fiatalodtam, az tuti.
  az odemaim is szornyuek voltak ciponnyi labfejek... most meg nuku, mert huvosebb van.
  akkor felpolcolva kellett kushadnom egesz nap, hogy ne dagadjon tovabb, most meg mint a hegyi kecske, ugralok.
  eg es fold.

 • 2010.05.17 19:55:36Rosa Rugosa

  másutt
  Nem akartam így részletezni, de 25 évesen fitten az első terhességnél olyan becsípődéseim voltak, hogy menni alig bírtam:D, ja éspihentem sokat,mert csak péntek, sz. vas. dolgoztam.:) Akkora lettem,mint egy bálna és óvtam magam...:D

  Aztán a következő terhességnél az előzőt 1 évesen cipeltem a harmadikról föl, le, futottam utána, alig híztam 7 kilót és jó volt minden.:)

 • 2010.05.17 20:13:45farkasokkal tancolo

  Nagyon jó kis cikk, de az a baj, hogy én egy másik blogról már olvastam hasonlót:

  [link]

  2010 febr. bejegyzések közt a "tombol az anya huliganizmus" címmel.

 • 2010.05.17 20:25:41cozumel

  nna, lehet, h erre emlekeztem, amit fentebb FT belinkelt!

 • 2010.05.17 20:31:50farkasokkal tancolo

  Szerintem erre emlékeztél, mert akkor is be lett linkelve! :-)

 • 2010.05.17 21:05:09Jávorka

  Rosa

  Emlékszem, azt írtad, érzésed szerint lányod lesz. Jó volt a megérzés?

 • 2010.05.17 21:07:08kitike

  Ma kiléptünk kicsit friss levegőt szívni két hurrikán közt. A lányom csini még bebugyolálva is, a férjem rendezett és én... a hajam lóg százfelé, épp egy tiszta farmert rántottam magamra. Most akkor bezzeganya vagyok, vagy lusta?

 • 2010.05.17 21:29:37Border

  Brumibaby,
  nagyon jó írás, köszönöm.

  Szerintem továbbfejleszthetnénk az ötletet:
  Porontyozz Okosan társasjáték formájában, különböző meglepetés kártyákkal pld.:
  - ma megittál egy dl vörösbort, 2x kimaradsz a dobásból, vagy
  - LLL konzultáción vettél részt, jutalmad egy utalvány, amiért bioélelmiszert vásárolhatsz a 17-es játékmezőn.
  - szülésélmnyed volt, húzz egy szerencsekártyát!, stb.

 • 2010.05.17 21:54:09Wish1973

  nekem tetszett. és tegnap vacsorára meleg kaját sütöttem. és nem rántottát. horror, nem?

  a p-ozáshoz meg annyit, h két elég lényeges dologban gyökeresen megváltoztatta a véleményemet. OSZ és AB.
  pár év, és megyek a mamamira, mer' az lesz az otthonos számomra:D

 • 2010.05.17 22:05:04Homokvár

  2010.05.17 21:07:08kitike
  Volt tiszta farmerod? Akkor bezzeganya! :D

 • 2010.05.17 22:33:25anyatájger

  jó vót brumi :) mondjuk a vége kicsit mellbevágott.

  RR, nem vagy semmi!

 • 2010.05.17 22:34:02anyatájger

  szóval RR, nem semmi vagy! - így azért más egy kicsit...

 • 2010.05.17 22:56:38cozumel

  Wish

  nekem az OSZ temaban mar a NLC-n atformaltak a velemenyem. AB temaban meg mar igy maradok.

 • 2010.05.17 23:11:39Wish1973

  coz,nlc-re csak plasztikás topikra jártam:D

 • 2010.05.18 06:30:30Meni

  RR, mondom hogy te vagy nekem a bezzeganya, aki bezzeg szuperul birja...

  ...en sajnos nem tudok csatlakozni a sokadik terhesseg konnyebb klubhoz, nekem a masodik volt a csucs, semmi nehezseg, semmi szenvedes...talan azert mert nem nyari volt a harmadik trimeszter, nem tudom....de most semmi energiam nincs, komolyan fel kell szivnom magam, hogy munka utan meg valami ertelmes elfoglaltsagot tudjak csinalni a ket nagyobbal...mondjuk az is bele jatszik, hogy ket-harom napig 25 fok van, utana ket-harom napig 32-35...

  ...a lenyeg> RR, massive respect!

 • 2010.05.18 06:56:40Brumibaby

  2010.05.17 20:13:45farkasokkal tancolo

  Bocs, igazatok van, valóban hasonlít. Más kérdés, hogy azt nem olvastam (a másikon már megemlítetem, hogy nem olvasok blogokat, vagy csak kivételesen, nem elvi okokból, egyszerűen nem jut rájuk időm), de az talán hihető, hogy ezek szerint olyan jelenségről van szó, ami másban is kelt ilyen képzeteket.

  2010.05.17 21:29:37Border

  ehhez hasonló viszont biztosan volt már, valamikor az ősporontyos korszakban, talán Kökényszemű Katica írta (hova lett Kökényszemű Katica? - na ő tényleg tudott írni), valami pénzbeosztásról szólt, valaki biztos ki tudja keresni

 • 2010.05.18 06:57:16Brumibaby

  megemlítettem

 • 2010.05.18 09:07:21kerekbilincs

  2010.05.18 06:30:30Meni
  Most én is jobban bírom, de ez a 2. terhesség. Nem hiszem, hogy másképp állok hozzá, sőt, azóta még más nyavalyám is van. Egyes szervek, sejtek jobban edzésben vannak, mert nem első terhesség. Lehet, más sejteknek, szerveknek ez már sok. Pl. a méh is emlékszik a szülésre, ezért intenzívebb a következő szülés. Mondjuk most kávézok, az előzőnél iszonyú magas volt a vérnyomásom. Persze vizesedtem. Most semmi stressz, nem magas. A kávé meg vizet hajt, szóval lehet, azért nem vizesedek úgy. Meg hát többet kell rohangálni a gyerek után. Igaz, a nagyobb terhelés miatt (gyerekemelgetés, meló) már 2,5 hónapja görcsölök, többször véreztem is. Nem lett gond belőle, de hát nem ua a meló, mint amikor még nem volt kölök itthon.

 • 2010.05.18 09:16:23Bazsarozsa

  Hát nemtom, elsőnél röpködtem az utolsó napig, nem is éreztem hogy gyereket cipelek, másztam a Gellérthegyet, szülés előtt pár nappal rohangáltam a Börzsönyben valami tó körül, telinyárban. Most a végén a vécélehúzástól is elfáradtam. Az elején persze nem, hiába volt sokkal kevesebb kikímélés mint az elsőnél (futkostam a lány után, aki biciklizni tanult meg ilyenek), tehát lehet h kifele nem látszott annyira (ahogy meg is írtam), de a végére én keményen elfáradtam, mondtam is, hogy öreg vagyok én már erre. Görcsölni egyszer sem görcsöltem az elsőnél, nem is tudtam mi az, bezzeg megtudtam a 28. hét után a másodiknál.

 • 2010.05.18 20:56:56Brumibaby

  Border:
  erre gondoltam:

  [link]

  Az emlékeimben ütősebb poszt volt, mint valójában. Elolvastam a kommeneteket is, milyen szép álmatagon folydogált a vita...

 • 2010.05.20 07:36:58a kövér ellenőr

  Jó regggelt Brumi! jó reg, Poronty népe! az egész napot feldobja, ha az ember a barátnője levelét olvassa kávézás közben, melyben elküldi Brumi kommentjét, hogy volt egyszer egy Kökényszemű Katica, aki ide írt. Hány éve nem írok ide,mint olvir, várjál... kettő.Ez szívszorító, kösz.
  Grat a cikkhez!
  Mostanában blogot írok, egy hasonlóan hülye név alatt, mint Kövér Ellenőr. Aki tudja, tudja ki ő :-)
  Brumi! Grat a cikkhez!
  :-)
  Kösz!
  Kökényszemű Katica, aki már Kövér Ellenőr

 • 2010.05.20 08:15:52Brumibaby

  Szia Kökény:)

  Ez óriási. Egyszer nem tudtam valamiért belépni a nickemen, akkor akartam regisztrálni másik néven. Igen, igen, azon, hogy Kövér Ellenőr. (Aztán be tudtam lépni, így feledésbe merült a dolog)

  Én bírtalak, írhatnál ide is újra.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta