SZÜLŐSÉG

Ma és holnap lehet részt venni a Nagy sportágválasztón

2010. május 14., péntek 14:11

Az ovis csoport, benne a lányommal, egy délelőttöt töltött a Nagy Sportágválasztó nevű rendezvényen. Családok mehetnek ma délután 2-től (van szabadtéri és fedett foglalkozás is) és holnap egész nap. Bár csak egy délelőttöt voltak ott, igen szép felsorolást adott, mi mindent nézhettek meg vagy próbálhattak ki ott – persze szerencsések, mivel nagyon közel az ovi a rendezvény helyszínéhez a Maglódi úton.

A merőben szubjektív beszámoló  szerint a külső terep szép füves, bár néha esett az eső, mégis jól mulattak. Van olyan terep persze, ahol csak szülővel lehet részt venni (pl. a fa hajó, ami állítólag olyan, mint a Gyerekszigeten), viszont kipróbálhatták a dzsúdó, a karate, box, kung-fu, alapfogásait (általában a „nagyfiú” kategóriába esőket lehetett a földhöz vágni),  kipróbálhatták, milyen az itt kevésbé ismert petangue, volt  gumiasztal, foci, lehetett korcsolyázni és  görkorcsolyázni (de csak akkor, ha valaki visz görkorit vagy korcsolyát), lehetett  biciklizni (sajáttal) nézhettek még birkózást, állítólag volt lovaglás, úszás, kenu-evezés is, és a csoport megnézte azt is, milyen a szinkronúszás, a medencében épp egy nagyobb csoport tartott bemutatót, de volt botharc, karikás ostorozás is a különlegességet kedvelők számára.

Mivel mire felsorolom az összes kipróbálható sportágat, elmúlik az egész rendezvény, inkább idelinkelem a honlapot, belépés ingyenes, a Kőbánya határán lévő Maglódi úti sporttelep a helyszín.  És persze imádkozzon mindenki, hogy a zuhé ma és holnap menjen inkább másfelé, köszönjük, már tele az összes esővíztartónk is.

Ahelyszín térképe (hol milyen sporttal lehet ismerkedni).

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.14 14:16:46Rosa Rugosa

  Vidéken is lesz még májusban és szeptemberben.
  [link]

 • 2010.05.14 14:21:40Starlark

  A kanadai téli olimpia előtt a beharangozóban mutattak egy össznépi kezdeményezést miszerint amelyik gyerek akarta az részt vehetett egy felmérésen melynek végén megmondták neki milyen sporthoz lenne affinitása.

  Ilyesmire nálunk van lehetőség?
  Szerintem sokban segítene hogy ha nem egy eleve csak kudarc élményeket adó sportágba kezdene a kölök.

 • 2010.05.14 17:47:12másutt

  ez tetszik, kar, hogy nem vagyok ott.

  hany eves kortol ajanlott az ilyen?

 • 2010.05.14 18:22:40greencurse

  Szívesen ellátogatnék így felnőtt fejjel is, nagyon érdekes lehet ennyi sport egy helyen. Mindent kipróbálnék amit eddig még nem sikerült :).
  Antropometriai mérés is van ott? Csak mert nem mindegy, hogy beleszeret a gyerek valamibe, aztán alkatilag/magasságilag pont nem lesz alkalmas rá.

 • 2010.05.14 20:57:10Mirca_

  Mi tavaly voltunk és sajnos óriási csalódás volt :(
  A gyerek pont abban a korban volt - 10 éves - amikor még jó eséllyel kezdhet komolyabban sportolni. Szívesen is tenné, sportos alkat is, jó lett volna valóban kipróbálni sokféle sportot. Erre azonban nem volt igazi lehetőség a rendezvényen :(

 • 2010.05.14 21:06:45Vakmacska

  Érdekes, látod az oviscsoport mennyi mindent kipróbálhatott - boxra vagy petangue-ra aligha lehetett volna a csajnak máshol esélye, a petangue-t amúgy a szabályokból kellett visszavezetnem, mert nem tudta a gyerek hogy hogy hívják, csak hogy mit csináltak.

 • 2010.05.14 21:35:09gyöngy1

  PétanQue

 • 2010.05.14 22:09:36no comment 01

  vakmacska:én négyéves kortól ajánlanám a sportokat..addigra beérnek..és követik az utasításokat..nálunk ebben a korban inkább az úszás..az én négy éves fiam úszik..focizik..biciklizik..lehet ebből, már jövőre triatlon lesz..:)szerintem..minden gyereknek sportolnia kellene..valamilyen szinten..

 • 2010.05.14 22:09:39bohar

  A rendezvényt ismerem, és nekünk nagyon tetszett. 4 és fél éves volt a fiam, és 2 a lányom amikor először jártunk ott, még a kislány is kipróbálhatta pl. a síelést!, a ritmikus sportgimnasztika eszközeit próbálgathatta 2 éves módra, a fiamnak a nordic walking, a petangue, és a tájfutás volt vonzó. Jó hogy közel van, és jó hogy kettő egy évben! Szerintem nagyon jó ötlet ez a rendezvény, megmutathatja az ember a gyereknek, miféle sportok vannak, kipróbálhatja, és olyanhozkedvet kaphat amivel egyébként nem is találkozott volna.

 • 2010.05.14 22:13:52no comment 01

  a lányom pl.:4-5 évesen az RSG-t(ritmikus sportgimnasztikát)szerette..sztem a koruknak megfelelő sportágat kell keresni,mert ugye mondjuk egy 5 éves még nem tud kosarazni..pingpongozni..kézilabdázni stb..

 • 2010.05.15 09:59:04bohar

  a férjem most jelentett a helyszínről hogy nagyszerű a hangulat, a nagyfiúval kipróbálták a tájfutást, sok sátor, benne más más kipróbálható sportágak, zene, kivetítő, stb. én még itthon vagyok a két kisbeteggel :(

 • 2010.05.15 18:16:50Dortje

  mi is voltunk. Sajnos nagyok a sorok az eső ellenére is. Jó lenne, ha gyakrabban lenne. Talán akkor nem lennének ilyen sokan. Vagy akkor is?! Ennek mondjuk meg csak örülni kell, hogy ennyi gyerek (szülő) akar sportolni.

 • 2010.05.15 19:28:25nyúlmama

  Vakmacska, bocsi, kérdeznék.
  Az lányodék voltak ovis csoporttal. Milyne volt? Nem kellett nagyon sokat sorba állni? Én nem mertem elmenni velük, mert amikor beszéltem a rendezőkkel tavaly, nem volt megnyugtató számomra, amit mondtak erről. Mondjuk, mi messze is vagyunk.Nekem a délutánt ajánlgatta, de az nem jó nekünk, saját állítása szerint is sokat kell várni délelőtt.

 • 2010.05.15 19:57:29Vakmacska

  Nem, valahogy ők mintha csak oda mentek volna, ahol épp volt kapacitás. Tehát nem láttak sok mindent - íjászat, lovaglás, művészitorna-féleség, ami a lányt érdekelte volna amúgy - hanem voltak ott, ahol ki lehetett dolgokat próbálni vagy láttak valamit (szinkronúszás, karikás ostor) amit máshol legfeljebb csak tv-ben. A felsorolást teljesen ő adta, óvó nénivel nem beszéltem (a szakadó eső miatt végül mégse én mentem érte), de nem beszélt sorállásról (pedig az minálunk téma, mert mindkét szülője sorállás-paranoiás, ahol sort lát, onnét általában eloldalog, már megtanulta szegény) csak hogy milyen vicces volt nagyfiúkkal boxolni, meg milyen szabályokkal játsszák a petangue-t, ami legalábbis pozitív. Ezért mertem ajánlani, ők amúgy tavaly is voltak, mivel nagyon közel van az ovi.

 • 2010.05.15 20:06:00nyúlmama

  Köszi, Vakmacska. Igen, engem az tartott igazán vissza, hogy ha BKV-val megyünk-ami nekem nem gond egyébként normális határokon belül-akkor van egy óra is, vagy több, hogy odaérjünk, külön busszal meg horror már az ár.És ha még nem is igen látnak sokmindent, akkor nem éri meg.Mert kérdeztem ,hogy a bejelentkezés mit jelent, de hát semmit, mert mint mondta, aki jelentkezik, azt nem küldik el.
  Pedig tetszene ez a dolog.

 • 2010.05.15 20:18:59Vakmacska

  Sajnos. Ők egyszerűen odaballagtak, én csak a zuhé miatt aggódtam, de visszaértek előtte.

 • 2010.05.16 21:27:36Csöre

  Azt nem tudom, miért nem lehet - vagy alig lehet - egy ovis-kisiskolás gyereknek olyan foglalkozást találni, ahol "csak" mozognak (nyilván szervezetten és hozzáértő kezek között), miért kell belepréselni már őket valamilyen sportágba? És főleg azt nem értem, miért csak versenysport szinten lehet űzni ezeket? Aki Újpesten RSG-re szeretne menni (kicsi ovisokról beszélek), az elmehet az UTE-ba heti 3*4 órás edzésre, és nincs más csoport, csak ez. Hányan lesznek vajon olimpikonok közülük, akiknek ezzel telik el a gyerekkora? Miért nincs hobby-sport, miért csak az a gyerek érdekes, akitől érmeket lehet remélni? Miért ne mehetne el az X lábú gyerek focizni, ha szeretne, noha nincs hozzá tehetsége?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta