A terhes nők érintés nélkül is elélvezhetnek

A jezebel.com annak járt utána, hogy terhesen valóban több-e az esély a szupergyors, esetleg meglepő helyzetekben bekövetkező orgazmusra.

Egy hollywoodi mozifilm, az Ilyen a formám (The Back-Up Plan) szerint ugyanis a terhesség legalábbis megháromszorozza a vérmennyiséget a vérerekben, tehát az illető olyan érzékeny lehet, hogy akár elélvezhet a buszon ülve (ez máris túlzásnak hangzik, ha így volna, akkor kielégült terhes nők ezrei körbe-körbéznének a tömegközlekedési eszközökön, mindössze két dollárért fejenként, márpedig a tapasztalat szerint ez korántsincs így).

Az emített filmben a J-Lo által játszott nő alig kezd valami előjáték-félét Alex McLoughlinnel, és máris elélvez, összesen az aktus alatt háromszor vagy négyszer. Az állítás szerint már a csóktól is eljuthat a csúcsra egy terhes nő – nos, a valóban terhes nők enyhén szólva szkeptikusak voltak, tehát felhoztak néhány orvosi magyarázatot arra, lehetséges-e ez egyáltalán, és mi lehet az oka.

Az állítás szerint a megnövekedett vérbőség hiperszenzitív csiklóhoz vezet, ami sorozatos orgazmusokat okozhat. A megkérdezett orvos szerint ez éppenséggel lehetséges, bár a kétszeresére növekedett, a testben keringő vérmennyiség inkább dagadt bokákat és légszomjat eredményez, nem falrengető szexuális élményeket. Az első trimeszter fáradtsággal, émelygéssel, rossz közérzettel járhat, ami éppenséggel a szexuális aktivitás csökkenését okozhatja (a hányás nem épp olyasmi, amely bármely felet izgalomba hozná). A J-Lo által megszemélyesített alak pedig a harmadik trimeszterben jár, amikor ismét támad a fáradtság, esetleg az émelygés.

Ha valamikor, hát a második trimeszterben nőhet a szexuális vágy, amikor a fáradtság-hányinger visszavonulót fúj, és a rengeteg plusz női hormon, valamint kismértékben az emelkedett tesztoszteronszint emelheti a libidót, duzzaszthatja a szöveteket, ekkor valóban kevesebb “munka” is elegendő lehet az orgazmusig, sőt a hölgy állítólag akár érintés nélkül is eljuthat a csúcsra (ami azt illeti, néhány kutatás alapján néhány szerencsés nőtársnak ehhez még terhesnek sem kell lennie). De a harmadik trimeszterre sok nő ismét elveszítheti szexuális érdeklődését. Tehát a Hollywood által romantikus komédiában megénekelt jelenség, legfeljebb ritka (bár lehetséges) ajándék – ami a tudományosságot illeti, ennyi is szép egy mozitól.

Oszd meg másokkal is!
Mustra