SZÜLŐSÉG

Zászlóként libegő macskafarkak vonzzák a totyogókat

2010. május 11., kedd 10:08 |

Macskát tartani jó. Dorombol, hízeleg, akkor is, amikor te már csak morogni tudsz, kedves és kecses látvány, utolérhetetlenül mulatságos – egy cipőfűző és egy macska féltucat elemes játéknál is jobban szórakoztathatja a kiskorú közönséget. Az akrobatikus példányok általában a YouTube-on végzik, fejjel lefelé vagy két lábon rohangálva, ventillátoron lógva, letámadva náluknál nagyobb fajtákat (bernáthegyitől a fekete medvéig).

Engedj már be! Minekazilyennekmacska?
Engedj már be! Minekazilyennekmacska?

Macskát tartani jó. Nem kell sétálni vinni, szobatisztaságra tanítható, önállóan sem veti szét az unalom, és képes lanyha díványpárnaként elheverni fél délelőtt. Nem kell sem fürdetni, sem nyírni (kivéve az ember által eltenyésztett változatokat), elfér a gazdagréti panelben is, és ha ráugrik a gyerekre (nem szokott amúgy), akkor sem kell félni csonttöréstől.

Macskát tartani idegesítő. Szőrt hagy azon a ruhádon is, ami már két éve nejlonban várja a nagy alkalmat, hogy aztán a brit nagykövet kézfogásakor vedd észre a hófehér szálakat elegáns fekete kisestélyiden. Hiába veszel neki méregdrága kaparófát, a bútorokon és a kedvenc orgonabokrodon hajlandó csak edzeni. Hiába üríted akár naponta többször a ládáját (és bah, az is milyen idegesítő tevékenység), akkor is néha a virágládába vagy eldugott sarkokba végzi a dolgát, de ismertem olyan elvetemült példányt is, aki a gazdi hátizsákjába, titokban, míg a szag nyomra nem vezetett. Nekem személy szerint olyanhoz volt szerencsém, aki korán reggel munkába induló apám jobbik cipőjét pécézte ki minden éjjel, majd akkurátusan rákaparta a ládából a homokot. Ez a macska amúgy társaságkedvelő is volt – ha egyedül hagytuk, akkor először leamortizálta a lakást, majd a körfolyosóra nyíló konyhaablakban panaszolta egész délelőtt magánya bánatát, míg haza nem értem. A jelenlegi macskáink egyike cipőmániás – csak a lábszagú példányokra bukik, úgy szívja be áhítattal az ájert, mint tőlünk keletebbre egyesek a hasist. A másik pedig  kiskorában élvezettel pancsolta szét a vizesvödör tartalmát – nyilván nem olvasta, hogy a macskák nem szeretik a vizet.

Macskát tartani biztonságos. Nem veri fel éjjel ugatásával a környéket, nem harapja meg a postást (bár az Egyesült Királyságban állítólag már volt ilyen is), nem ás félméteres gödröket, nincs szüksége speciális élelemre, pórázra, akváriumra, iskolába meg hiába küldenénk, mert állítólag nem tanítható (bár a Fővárosi Nagycirkuszban láttam már macskás számot).

Macskát tartani veszélyes. Hibátlan érzékkel hízeleg anyósunknak és az MLM-ügynöknek, hogy aztán másnap megharapja a gügyögve közeledő szomszédot vagy a főnökünket. Tévedhetetlenül kiszúrja a macskautáló és a macskaszőr-allergiás vendéget – ezeknek az ölébe ül és hízeleg (amikor egy ilyen jelenetnél a vendég kisgyerekre rászólt az apja, mit macskázik macskaszőr-allergiával, az anyja a védelmébe vette: „nem az Áron macskázik, a macska Áronozik”).

Ha terhes vagy, vagy három éven alulit nevelsz, és nincs macskád, azt mondanám, ne vegyél magadhoz egyet. A toxoplazma a legkevesebb -  remekül szűrhető, aki állattal foglalkozott, általában addigra túlvan rajta (bár van állatorvos barátnőm, aki például nem, hiába herélte az évek során macskák százait), felnőttre-nagyobb gyerekre pedig ritkán veszélyes, amúgy a fertőzéshez elég a friss föld, vagy a rosszul megmosott zöldség is. De a macska zászlóként libegő farka mágnesként vonzza a kisded kezét, mire odacsapnál, esetleg már indulhattok is a szemészetre. Egy sarokba szorított macska pedig felérhet egy falka kiéhezett pitbullal – tanítsd meg a gyereket is, hogy mindig hagyjon neki menekülő útvonalat, elkapni jobb, ha felnőtt kapja el, ha a macska nem akarja.

Tiltott helyen tartózkodás
Tiltott helyen tartózkodás

Ha viszont a macska volt előbb, miért is ne tarthatnád meg. Reménykedj, hogy a kisded nem lesz macskaszőr-allergiás, zárd el a csecsemőtől (bár a féltékenységi jelenetek és az ablakban bús képpel üldögélő macska látványa erős lelkiismeret-furdalást okozhat, de még mindig kisebbet, mintha kihajítottad vagy elaltattad volna a szerencsétlent), mert egy ordító csecsemő meglepő reakciókat okozhat - láttam olyan a macskát, amely támadásba lendült a hang hallatán. Amikor azonban a gyerek már nagyobb, akkor jó barátok lehetnek – ismét utalnék a cipőfűzőre, ami egy macska társaságában órákig hangos nevetéssel kísért elfoglaltsága lehet bármely gyereknek (vigyázat, a hanyattfektetve dögönyözés – már a macskáé, nem a gyereké – nyolc napon túl gyógyuló kézsérüléseket okozhat). A toleránsabb példányok elviselik, ha a gyerek babaruhát húz rájuk, mikulássapkát a fejükre,  dorombolással vigasztalhatják az elkámpicsorodott kisdedet, számos idős rokonom számolt be arról, hogy gyerekként túlméretezett, macskaszagú plüssállatként az ágyukba is cipelték a négylábút, igazi plüssállatuk úgysem volt akkoriban.

Ez utóbbi nálunk természetesen szigorúan tilos, a vén, jámbor jószágok utoljára lánykoromban részesülhettek abban a kegyben, hogy az ágyon szenderegjenek. Legalábbis, amikor a szobában tartózkozom, és nem nézek oda. Mert amúgy húztam már elő macskát konyhaszekrényből, ágyneműtartóból, üres, elvileg lezárt papírdobozból, bezárt spájzból és a szomszéd bezárt garázsából, miközben a tulajdonos esküdözött, ott ugyan nincsen semmiféle macska. Igazi misztikus lények, ki-be járnak észrevétlenül, az emberiség fele „ssssicccc te!” ordítással küldi őket a csudába (majdnem ez lett a poszt címe amúgy, az egyik nagysága asszem épp az asztalról akart lopkodni valamit), míg vannak kérlelhetetlen macskarajongók. Utóbbiaknak íme, még egy link.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.11 14:21:37prozi

  sobri, te miért tartasz állatot ketrecben?? és ha a nagygyerek féltékenységből megharapja, megkarmolja a kicsit, azt is beketrecezed? nem? ezt a felelőtlenséget!

 • 2010.05.11 14:22:02Aurin

  Magenta...:-D

 • 2010.05.11 14:25:37Koriander

  hű most jutott eszembe, láttam nemrég egy nagyon jó kis riportot, hogy egy csomó helyen manapság gyakorlat, hogy gyerek klinikán, idősek otthonában az új munkatársak bezony-bezony macskák! és nagyon jól hatnak a kis páciensekre!

 • 2010.05.11 14:32:18Lapis Lazuli

  prozi: :D

 • 2010.05.11 14:33:25Silverveil

  Egy osztrák barátunk dolgozik egy olyan helyen, ahol van egy irodai macs, mikor kinek az asztalán ül és dorombol :)

 • 2010.05.11 14:36:11szösznyúl

  Sobri, ketrecben?! Jezusom, az aztan allatbarat megoldas. Csak erdekessegkepp, itt az en listam, a kovetkezo allataink voltak ocsemmel gyerekkorunkban: kutya, macska, nyul, tengerimalac, horcsog, eger, pinty, diszhal, ekszerteknos, de elofordult, hogy az udvaron kapirgalt meg egy-ket tyuk is, amig levesbe nem kerult. Persze ehhez nagy kert is tartozott, de tudod mit? Boven megerte az a par karmolas, amit begyujtottunk, gyerekkorom legszebb emlekei az allatokhoz fuzodnek. Es amugy meg vajon melyik okozta a legfajdalmasabb serulest? Az egyik nyavalyas ekszerteknos, ami beleharapott a kisujjamba, amikor a vizet csereltem... :D Pedig az terrariumban van, mar majdnem ketrec :D

 • 2010.05.11 14:36:22youdit

  Utazás az horror. 3 nap még elmegy, a max. 5 nap, kizárólag csak a macska 5 hetes korától ismert szitterrel. Utazós hátizsák a lakás legjobban elbarikádozható helyén. Pakolás teregetőről való leszedésnek álcázva, ágy szélére, majd egy óvatlan pillanatban, amikor a macska máshol van, hátizsákba be. Jó esetben ilyenkor hátizsák ki az ajtó elé (kora reggel, mert este még nem merem). Hazajövetelkor azonnal kipakol, majd hátizsákot légmentesen elzár. Ha nem, akkor MINDEN ALKALOMMAL megtiszteli. Nem mindig pisi. ;))

  A kicsi szereti a kiflit, zsömlét, háztartási kekszet, kalácsot. A nagy a zöldbabfőzelélet és a pizza szélét (elkunyerálja, ha mi esszük). Csemegekukorica és bármilyen hal, természetesen. A csokitól túlpörögnek, állatorvos szerint nagyon veszélyes (nem próbáltuk). Az 1 napos fejhallgatóm viszont nekem is centis darabokban végezte, míg levittem a szemetet. :))))))

 • 2010.05.11 14:36:56Aurin

  Silverveil
  énisénis. ránk is ránkférne egy okos szempár, rezgő bajusz, és kurrogás...

 • 2010.05.11 14:37:21szösznyúl

  Silver, dolgoztam egy ideig olyan helyen, ahol irodai kutyak voltak, szepen felosztottak egymas kozott a teruletet :D Imadtam!

 • 2010.05.11 14:39:37Aurin

  youdit. a férjem messzibe dolgozik.
  rendszerint fél nap, mire hajlandóak szóba állni vele, mikor hazaér...általában ő "könyörgi" vissza magát a megfelelő nexus-ba. :-D
  nálunk a szórakoztató elektronika polca van duplaszálas szúnyoghálóval elkerítve. szerintem még évekig fentmarad. hol macska, hol gyerek.

 • 2010.05.11 14:42:55Magenta

  Nálunk a tengerimalac ketrecben van. Amikor kivesszük futtatni, akkor viszont kizárjuk a macskát abból a helyiségből.

  Gondolom, sobriné nem arra gondolt, hogy tartsuk a macskát ketrecben, hanem hogy gyerek mellé hörcsög való. Bár az is harap.

 • 2010.05.11 14:45:29youdit

  Aurin, ismerős. Volt, amikor hazajöttem, és a kis dög a macskaszitterhez ment törleszkedni, nem hozzám. Sőt, elbújt előlem! Szívem szakadt meg, de azért pár adag csirkemáj vagy Sheeba után helyreállt a béke. ;))

 • 2010.05.11 14:53:08Vakmacska

  A kicsi gyerek mellé aligha való hörcsög, szaporodik, harap, ha nem takarítod, büdös - és rövid életű, nagy sírások vannak ám belőle. Dehát végülis leírtam, hogy nagyon kicsi mellé macska se való, de ha már ott van a sicckitakarodsz, akkor azért általában valahogy megoldják, kihajítás nélkül.
  Igen, gyerekágyba, babakocsiba akkor akarnak főleg belecsücsülni, ha a tulaj nincs benne.

 • 2010.05.11 15:02:48Aurin

  Vakmacska, én sem fogom kihajítani a két szőröst. meg lehet azt oldani.

  youdit.
  nálunk is kb ez a lefegyverezés...
  mi esszük a bundás kenyeret, a dög meg csámcsog a spenótos lazacon :-D

 • 2010.05.11 15:23:54kemina

  CSutkababa: a habzsolás miatt hány, megy hatalmi harc. a 3 macseknek 3 külön tányérja van de még így is zabál az egyik aztán persze platty. én 2 napig úgy etettem őket hogy vettem whiskas juniort(imádják) akkor a másik kettő eszik a sajátjából a hányósnak meg simogattam a hátát és 3szor elvettem a kajától aztán vissza. és azóta nem hány. nem habzsol

 • 2010.05.11 15:45:04youdit

  Spenótos lazac... :)))))))))))
  Meg van valami kagylós-rákos is, ajándékba kaptuk az alom mellé, isteni illata volt... :)))

  Habzsolós-hányósra még az is megoldás (azbesztkesztyűben), hogy csak pici adag kaját kitenni (1/10-ét), pár perc múlva megint egy kicsit és így tovább... De elég sok vele a macera, főleg, ha van köztük harci macska...

  Ő volt kiskorában a habzsolós, néha kajálás után eldőlt:[link]

  Ő pedig a komolyabbik macskánk:[link]

 • 2010.05.11 16:45:29prozi

  nálunk két csajszimaccs mellé érkezett egy kóbor fiú, és bár mind a 3 ivartalanítva lett, ment a hányással, fújással egybekötött hatalmi harc. külön tányér volt, ez alap, de az alom közös volt, amit azonnal elfogadtak, arról azt hittem, nehezebb lesz. a kóbor fiút most ajándékoztuk el a picire való tekintettel, azóta is fáj a szívem és lelkiismeretfurdalásom van, de ő sajna tényleg nem picigyerek mellé való:( egyrészt süket volt, másrészt olyan hófehér bundával rendelkezett, mint egy jegesmedve, a gyerek keze állandóan tele volt vele, még úgy is, hogy soha nem ment a közelébe. egyébként hálivúdi a történet, a töksüket macsekomat egy édes, egyik fülére egyáltalán nem halló 10 és kiskrapek fogadta örökbe, első látásra szerelem volt, imádják egymást:)

 • 2010.05.11 16:46:17prozi

  és=éves

 • 2010.05.11 17:14:12faraona

  az én cicám középsős-ovis koromtól volt családtag és 21 évesen hunyt el végelgyengülésben. e "röpke" idő alatt mély kötődés alakult ki bennem a macskák iránt. most azonban várok, míg a gyerkőc három éves nem lesz, majd választ magának ő cicát.

 • 2010.05.11 19:29:55R2D2 & C3PO

  Sziámiban is van kivétel.

  Az enyém olyan, mint egy hűséges kutya: mindenhova követ (bár azt szereti a legjobban, ha ölben cipelgetem magammal - gondoltam már babahordozó beszerzésére cicahordozási céllal...), apportíroz, nyalogatja a kezemet. És van néhány cicasága is: szempillarezegtetés (nagyon jól csinálja, kb. mint a Shrekben a macska), döglés (persze kizárólag mellettem...). És a gyerekeket is imádja.

  :-DDDD

 • 2010.05.11 20:30:55bahrein

  Érettségire készültem, amikor Jones cica rendszerint felmászott az ölembe, kidugta a fejét az asztal alól, majd egy darabig érdeklődve, később hisztisen figyelte a papíron mozgó tollamat. Ezután toll pofozgatása következett, aztán ha már tényleg semmi nem használt, felugrott az asztalra, és kényelmesen elhelyezkedett a matekfüzeten. :D

  Ha napközben a rendes körútján volt a környéken, és véletlenül összefutottak apámmal, akkor a macska nem volt hajlandó megismerni őt, inkább tüntetőleg átment az út másik oldalára. Aztán persze otthon egyből hozzátörleszkedett a lábához, egyből nagy haverok voltak. :D:D

 • 2010.05.11 20:58:42boszor

  Most ketten vannak, de voltak már négyen is (sajna nem nálam, szüleimnél, én albérletbe nem akarok, túl gyakran költözöm, ők meg helyhez kötődnek...).

  Onnan indultunk, hogy fujj, macska nem fekszik az ágyadba, beteg leszel.

  Oda érkeztünk, hogy macska nélkül nem is szeretünk aludni.

  Igaz, kisbaba közben nem volt a lakásban, de én se dobnám ki a macseko(ka)t miatta.

 • 2010.05.11 21:36:16pilár

  Végre, végre, macskás poszt!

  Én tanácsot kérek, tapasztalatoknak is örülök :)
  Júliusban érkezik Első Poronty, és a mi cicánk a kert ellenére állandóan csak a házbn van bent. Hogyan lehet a macskaszőrt kezelni hogy ne legyen a pici ruhája, holmija, stb macskaszőrös? és mire kell még figyelni egy újszülött és egy macs párosánál?
  Előre is köszi a válaszokat!

 • 2010.05.11 21:40:06Vakmacska

  Nedves szivacs.
  Takarítógép (száraz-nedves)
  Fressnapfban kapható macskaszőr-felszedő (partvisnyél végére tehető, olyan mint a ruhaszösz-eltávolító, csak nagy)
  Macska és kisded elszeparálása ajtókkal, vagy jó időben macska kitiltása (sajna nálunk is, evvan, amíg nagyon hideg volt, addig nem)
  Szónyeg átmeneti felszedése és fóka, fóka, fóka.
  Az egyetlen veszély tényleg, ha a macs támadásba lendül a gyereksírás hallatán. Szerencsére nem a miénk volt a példa, de a mi gyerekünket támadta volna, csak a nagyok persze kivédték.

 • 2010.05.11 22:35:22gillian

  Ikeában vettünk ragasztós szőreltávolító hengert, azzal szoktam a macskaszőrt leszedni a cuccokról. De megnézem azt, amit Vakmacska ajánlott, nálunk annyi szőr van, hogy ihaj...
  Kisbabához nem akartak bemenni sosem, most hogy majd' négy éves, akarnak vele lenni, örülnek neki, hízelegnek, stb.
  Sőt, a legjobb baba-macska sztori az volt, mikor kb. öt hónapos fiunk a nappaliban tartózkodott egy pléden, teknőctarka idősebb hölgymacskánk megnézte, közelről, szaglászta, ezután felhúzta az orrát és kiügetett a helyiségből. Férjem megjegyezte, hogy esetleg lehet, hogy pelust kéne cserélnem? Kb. fél méterről már én is éreztem a kakiszagot...

 • 2010.05.12 08:17:07Szendiko

  Perzsához volt szerencsém. Imádtam. 13 éves korában pusztult el sajnos. Azóta sincs macskám, amit hiányolok, de a párom macskaszőr-allergiás + utálja őket:(
  Frigyes óriási egyéniség volt. Mindig megvárt, sőt, elém is jött suli, később munka után. Az ébrsztés detto: vekker csörög, ő pedig pofozgatott, illetve ha erre nem reagáltam, akkor ugrált rajtam Garfield módra:DD
  Fára mászni imádott, de lejönni sohase tudott, úgyhogy mindig az hozta le a fáról, aki meghallotta a segélykérését.
  Mindig megosztotta velem a zsákmányát, volt olyan, hogy hajnalban pofozott éberré, hogy megmutassa a vakondot, amit mi egy hete próbáltunk kiűzni az ágyásból. Egér-veréb stb. mind nálam kötött ki először. Kötelező játék, dicséret, aztán elégedetten elfogyasztotta. Mindenhová úgy jártunk, hogy nyaksálként foglalt helyet a vállamon. Így akár az állatorvoshoz is el tudtunk menni. Kispárnaként hasznosítottam, de az olvasási szokásaimat nem tűrte: ha álmos volt, akkor a falhoz vágta a kapcsolót, és leoltotta a lámpát. Volt úgy, hogy 1 órát is elszórakoztunk ezzel:) Eszméletlen dolgai voltak, mesélgethetnék sokat, és nem érnék a végére:)

 • 2010.05.12 09:19:45Aurin

  engem szokott hagyni olvasni, csak a lakberendezési magazinokat utálja.
  nem tudom, honnan szagolja ki, hogy melyik a sima újság, és melyik a lakberendezős, de ha azt olvasok, odajön, ütögeti, hogy tegyem le. leteszem, rátelepszik, begömbölyödik, és les a nagy bundája alól, hogy most jól kitoltam veled, mi?

  Szendiko. nekem is két perzsám van :-D
  hihetetlen dolgokra képesek. a kislámpa kapcsoló nálunk is játszik.
  meg, ha nem tetszik neki valami az asztalon, centiről-centire módszeresen löki le úgy, hogy közben félrenéz. nem is én vagyok :-D.

 • 2010.05.12 09:27:00wilhelmina

  Hm...úgy látom, valamiért a férfiak általában kevésbé kedvelik a macskákat, mint a nők...Miért van ez szerintetek?

  Én is imádom a macskámat, kiskorom óta volt mindig, mindegyik más és más, és elképesztő "humorérzékük" volt:) A mostani egy tüneményes félperzsa leány, de a szülői házban él, én már csak ritkán látom...Ivartalanított nőstény, d olyanokat csatázik a szomszéd hímekkel ,hogy az valami elképesztő, és minden este sétálni megy anyával és a kutyával (a kutya figyeli és vigyáz rá az utcán).

  Volt viszont olyanom is, akit 4 hetesen találtam az utcán, egy hatalmas sebbel a lágyékán. Felvettem ,hogy keresek egy állatorvost és elaltattatom, mert akkora volt a sebe, és akkor inkább az, minthogy vandál gyerekek meg kutyák szedjék szét. Mialatt mentünk, néha rámsandított(elfért a tenyeremben) a doki megvizsgálta, a seb nem terjedt a hasfalon belülre. Megkérdezte a doki ,h. megtartom-e v . elaltassa. A cica átgyalogolt az asztalon és a könyöklő karomra ült - ő eldöntötte, de én is azonnal megszerettem. 6 hétig a kollégiumban lakott velem, aztán hazavittem kertes házunkba. Furcsa cica volt, elképesztően tanulékony, játékos, de sose dorombolt vagy törleszkedett. Imádtam, de 2 évesen el kellett altatni, mert epilepsziás rohamokat kapott - boncolás után kiderült, hogy agydaganata volt.

  Remélem, a párom is beleegyezik és hamarosan lehet cicám otthon is..

 • 2010.05.12 09:45:27Aurin

  wilhelmina
  a férfiak azért nem szeretik - szerintem- a macskákat, mert túl önnállóak..:-D
  nem szorulnak "védelmezésre", és pont leszarják a gazdit, ha olyanuk van :-D
  a Zuram imádja a macskákat, meg azok is őt. mondjuk, egyébként is nagy állat-és természetbarát.

 • 2010.05.12 10:32:44prozi

  az egyik legjobb barátom is utálja a macskákat, ki is jelentette anno, amikor beszereztük őket, hogy ő kutyapárti, a macskák utálatosak... aha... annyira utálja őket, hogy az egyiket ő nevezte el, mina az ő kis keresztlánya és akármikor megérkezik mászik bele az ölébe, dorombol. hízeleg, a kedves macskautáló meg elolvad:)
  amúgy a férjem is macskapárti, az öcsém is, a sógorom is, a barátaim is ( még a macskaszőrallergiás is!)gyakorlatilag nincs olyan férfi a környezetemben, aki ne imádná őket.

 • 2010.05.12 13:08:11különös illúzió

  Akkor, kedves Aurin és Prozi, ti biztosan szépek vagytok, mert az én nagymamám mindig azt mondta, h. amelyik ffi szereti a maccsokat, annak szép felesége lesz.
  (Aurin, késve olvastam a "négyórás anyás" írásodat, így itt és most írom, h. nagyon meghatott, drukk neked, és rendben lesz minden -és, h. a macsokhoz is kapcsolódjak, az irántuk érzett szereteted és gondoskodásod jó ómen ám a jövőre, hidd el)

 • 2010.05.12 13:26:59Aurin

  különös illúzió.
  köszi :-)
  egyébként a vörös, az tiszta baba-macska. azthiszem már írtam valahol, hogy meg tudom különböztetni, miért nyávog (koszos a wc, éhes vagyok, engej ki, engedj be, játsszunk már, gyere ide simogassál mer én ugyan oda nem megyek :-D) folyton rajtam csüng, és babusgatni tutujgatni kell...

 • 2010.05.12 21:13:59DenisaM

  Lapis, átérzem bánatodat. Ha korábban merül fel ez a poszt, kaphattál volna helyette Vándor cicát.
  Nálunk gyerek is van, macska is van, most már csak kettő az 5-ből. Anno egy éve anyamacskaként került hozzánk őhölgysége, és végül 4 kismacskával ajándékozott meg. Annyira nem örültünk, bár az tény, hogy nagyon mókásak voltak a beépített szekrényben. A selyem köntösöm azóta sem heverte ki őket. :(
  Tanulság, az óvodás gyerek simán megtanítható rá, hogy óvatos legyen a macskával, viszont a macskagyerek gyorsabban nő, mint ahogy gazdit lehetne neki találni. Végeredmény: Egy megfáradt gömbölyűre hízott anyamacska, egyetlen lökött lánygyermeke, akit a gyerek imád, és ragaszkodik hozzá, meg egy leamortizált tapéta. Tapasztalat: Okvetlenül vegyünk kaparófát a macskának, és fedjük be a falakat, különben szétkapják... :)

 • 2010.05.12 21:30:45Lapis Lazuli

  DenisaM: Köszi! Bánkódtam a napokban azon is, h ahelyett hogy x helyen vitázom, jöhetnék relaxálni a macskák közé :)))
  Cirkusz cica volt a leghűségesebb barátom, amikor a legmagányosabb voltam. Elkísért a házasságba, megvárta, míg megszületik a Nagy, őt is dédelgette még majd három évig, aztán elvonult az ágyam alá és szép csendesen átsétált a másik oldalra. Ennek nyolc éve. Most nem jöhet ide másik cicc, sajnos. Azért köszönöm a felajánlást.

 • 2010.05.12 21:34:14Lapis Lazuli

  Az már megvolt, h:
  A kutya mondja: Itt ez az Ember, ha éhes vagyok ennem ad, ha szomjas vagyok, megitat, ha beteg vagyok meggyógyít...talán Ő az Isten!
  A macska mondja: Itt ez az Ember, ha éhes vagyok ennem ad, ha szomjas vagyok innom ad, ha beteg vagyok meggyógyít...talán Én vagyok az Isten!

 • 2010.05.12 21:36:45Rosa Rugosa

  Van 3 vörös 3 heteskismacskánk, ha valakit érdekel...:))) Képet küldök szívesen, Pestig el is fuvarozom.:)
  Kipling: A magányosan sétáló macska
  olvasta valaki?

 • 2010.05.12 21:46:40Aurin

  Lapis :-(
  valamilyen más állat azért lehet?

 • 2010.05.12 21:52:48Lapis Lazuli

  RR: Iiigeeen!
  Aurin: most nincs rá lelki kapacitásom, vagy hogy mondjam. Meg a mai eszemmel inkább kertes házban tartanék. De Cirkusz cica pótolhatatlan :)))minta látta volna, h válás lesz, úgy utálta az exem:))

 • 2010.05.12 21:55:45Lapis Lazuli

  „mert ha a hold felkél, s leszáll az éjszaka, ismét csak az a macska, aki magányosan sétál, s akinek minden hely egyforma. Ilyenkor aztán kiszökik a ringó-rengő rengetegbe, vagy a nyirkos, vad fákra vagy a nyirkos, vad háztetőkre, s vad farkát csóválva járkál a maga vad csapásain.”

 • 2010.05.12 22:08:36Vakmacska

  LL, valami hülye céges személyiségfejlesztő vagy mi tréningen kérték mondanánk a személyiségünkről pár mondatot.

  Benyögtem ezt, amit most idéztél.

  Asszem nem voltam túl népszerű szegény trénereknél.

 • 2010.05.12 22:15:31Lapis Lazuli

  Vakmacs: irigyeltem is a nickedet :))

 • 2010.05.12 22:26:12DenisaM

  Lapis, nagyon sajnálom.
  Rosa, szépen kérlek ne kísérts, még soha nem volt vörös cicám, de anyum kitekerné érte a nyakam, ha még egy ciccet hoznék a panelbe :S
  Minden cicabarátnak szép jó éjszakát!

 • 2010.05.12 23:07:55Felicitasz

  Macskamániás vagyok, a poszt óriási, a férjem viszont nem hajlandó elolvasni se, mert utálja a macskákat. (Abban már esküvő előtt megállapodtunk, hogy nem lesz háziállatunk, tehát ez a része sima ügy; de akkor is, legalább elolvashatta volna. Mondjuk persze nem tudom, mit éreznék, ha nekem meg az ő kérésére a lódarazsak lelki életéről kellene olvasnom, asszem, nemet mondanék :-S)
  A poszt akkor is óriási. És következő életemben lesz egy kis vörös cicám.

 • 2010.05.13 21:25:25Vakmacska

  hihi, az én párom sem rajong a macskák sok viselt dolgáért (van nekik bőven), itthon a nyavalyásmacska állandó téma, és mégis - nem szoktam kibeszélni, de most nem állom meg - melóhelyén lett néhány macska (hozták-születtek), aztán van, hogy szabadnap reggelén indul, hátte hovamész? "megyek vetek valamit a rohatt műhelymacskák elé..."

 • 2010.05.13 21:35:42farkasokkal tancolo

  Én is imádom a macskákat.
  Volt életem során vagy 30 macskám, az biztos.

  Csak amiatt nem írok, mert emiatt sok macskatragédiát is láttam. Az utolsó 4 évben 4 macskánkat mérgezték meg, és ugyanennyi "tűnt el" nyomtalanul. És nemcsak az enyimek. Hanem a szomszédoké is. és azóta is olvasom a "talát cicák" oldalon, hogy a környéken "tűnnek el" a macskák.

  Én azt mondtam, hogy akkor ne. De a lányom ujra beszerzett egy macska testvérpárt. Floki és Szamóca. Már nem merem őket megszeretni... :-(((

 • 2010.05.14 10:44:37Bazsarozsa

  és nem lehet összefogva kinyomozni hogy ki az a barom?

  nekem csak olyan jutott, hogy főútvonalon laktam egy időben, és két macskám is autó alá futott, azt sem kívánom senkinek, menthetetlen volt mind a kettő. Az egyik annyira értelmes és empatikus mint eddig soha egyetlen másik macs sem:((

 • 2010.05.15 21:31:41Connie

  2010.05.11 12:30:17csutkababa
  A enyimé is ilyen....meg se rágja a kajcsiját, nyeli, mint kacsa a nokedlit, hogy levegőt senni is elfelejt....majd 10-20 perc múlva egészben találom meg a kaját kihányva a szőnyeg közepére.

 • 2010.05.15 21:56:24farkasokkal tancolo

  2010.05.14 10:44:37Bazsarozsa

  Nem lehet kinyomozni. Itt az emberek egyszerűen nem ismerik egymást. Kertes házak, és mindenki szigorúan védi a maga elérhetetlenségét.

  Autók... 50 éves koromig egy lejtős utca közepén laktunk, ami egérút volt két főút között. Hogy mennyi állatom végezte a kerekek alatt azt megszámolni sem tudom. Azok jártak jól, akiket egyszerűen összelapított. Kegyetlen, de így van.

  Már nem is tudom mikor hagytam abba a jajongást, mikor fogtam fel, hogy az állatoknak is megvan a maguk sorsa, amit nem tudok befolyásolni. Max. annyiban, hogy ivartalanítom őket, hogy ne akarjanak bóklászni, de akkor is bóklásznak... a vérükben van!

  MOndom, most is van két macs. Igyekszem nem megszeretni őket, bár nem nagyon sikerül, két kurvaszelíd nőstény, akik annyira hízelgősek, hogy csak na, és mivel az unokámon szocializálódtak, akár csomót is lehet kötni a farkukra, akkor se szólnak semmit. És hát persze, hogy bejönnek a mi lakrészünkbe is...

 • 2010.05.16 07:39:57Lapis Lazuli

  Nálunk régen apám volt, aki nem akart állatot a lakásba (lakásba zárva ma már én sem szeretnék)Feszt könyörögtem, h legyen cica. Egy ilyen alkalommal, mikor konkrétan arról volt szó, h nagymamámnál született cicák közül szeretnék hazahozni egyet, ordítani kezdett: "hozzatok elefántot, hozzatok zsiráfot, mit bánom én!" Mondom anyámnak, h mit mondott apám, "de anya, akkor most igen, vagy nem? hogy értette ezt a Papa?" voltam vagy 5 éves...Na, anyám megelégelte, "gyere, elhozzuk azt a cicát." Meglehetősen kalandosra sikerült a hazaszállítás, egyikünknek se volt még macskája, hát nem tudtuk, hogy egy cicát _lehetetlen_ ölben hazahozni a kisföldalattin, buszon...Mikor hazaértünk, csöngetnünk kellett, anyám nem tudta elővenni a kulcsát. Apám feltépte az ajtót, végig mérte az agyon karmolt családját, majd bekukkantott a szatyorba, amit anyám útközben egy nőtől kapott, aki megsajnált minket és a cicát. "Ciicaaa" mondta folyós hangon, és kivette az ölébe. Pár óra múlva anyám azért kellett könyörögjön neki, h engedje legalább megsimogatni nekünk is...

 • 2010.05.16 17:19:11Aurin

  Lapis! :-))))

  sziasztok!
  Ivartalanított,(volt nőstény) 5 éves perzsa cica ingyen elvihető, gondos, cicákat imádó számára.
  a cicimic barátságos, nyugodt, okos, mesegyönyörű, (ezüst alapon füstös, a pofija mintha hamuval lenne bekenve) szobában lakó, gyerekhez, másik cicához nem szokott.
  Most egy fiatal lányé, de hamarosan nem tud róla kielégítően gondoskodni.
  Szállításban tudunk segíteni.
  Kérem, akit érdekel, írjon priviben!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta