SZÜLŐSÉG

Fuss az aranyhörcsöggel Cseszneken!

2010. május 6., csütörtök 15:15

Miután itt a jó idő, végre meleg van, nálunk a beltéri programok nem túl kelendőek, ezért a mostani programajánló is a kültériekkel kezdődik. Számos rendezvény várja ezen a héten is az érdeklődőket.

Újra a Bakony. Néhány éve ismét élet költözött a Cseszneki várba. Egész nyárra szerveznek itt programokat, érdemes nyomon követni őket! Idén is megrendezésre kerül május 8-9-én Cseszneken a NO MOTOR RALLY gyalogos futam. Pontosabban csak élő erővel! A táv 15-25-40-70 km, edzettségtől és elszántságtól függően. Bármilyen állat odavonszolható (egy éve egy ismerősünk az aranyhörcsögét vitte befőttesüvegben), a lényeg, hogy itt nem a benzinmotoros járműveké a pálya. Ló, szamár, kutya, stb. viszont örömmel látott „kelléke” a túrának, de az is számít, ha valaki a barátait viszi...

Maradjunk ezen a környéken, Veszprémben jelenleg is tart aGizella Napok Művészeti Fesztivál, Boldog Gizellára, Szent István királyunk bajor születésű feleségére emlékezünk minden év májusában, Gizella névnapjához kapcsolódva. A Vár műemlékeinek kulisszái között középkori várjáték, családi- és gyermekprogramok, koncertek, az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár és jelmezes történelmi felvonulás, irodalmi műsor várja az idelátogatókat. Többek között 8-án 10-18 óra között hagyományőrző családi program, 16 órakor Piroska és a Farkas táncmese, 19,30-kor a Muzsikás együttes koncertje ígér tartalmas időtöltést.

Balatonlellén, a Rádpusztai Csárda és Szabadidő Centrumban május 8-án rendezik meg az Első országos Szamárvágtát. Szintén a természet kedvelőit várja május 9-én Szokolya-Királyréten (a Börzsönyben) az Outdoor Fesztivál. A fesztivál minden programja ingyenes, köztük szervezett túra, gyerekjátszóház, mászófal, lovaskocsizás – egyedül a kutyaszépségversenynek van nevezési díja, de a szervezők ezt is jótékony célra fordítják, a befolyt összeggel a „Kutyával az Emberért Alapítványt” támogatják. Aki szerencsés, talán még szalamandrával is találkozhat.

Markazon, Gyöngyös mellett Márk napi középkori sokadalom várja a kikapcsolódni vágyókat.A programok mellett gyerekeknek kézműves sátor, a születés hete programsorozat jegyében „Pocak kunyhó” épül, ahol régi korok és napjaink szülési módjairól szól a fáma.

Kaposváron még tart az V. Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléja, ahol a szakmai programok mellett rengeteg szabadtéri produkcióval várják az érdeklődőket Kaposvár Fő utcáján és a Múzeum színpadon.

Budapesten az ELTE Füvészkertjében a Biológiai Sokféleség Éve alkalmából május 8-9-én várják a gyerekeket.  A programok közt szerepel növény felismerési verseny, nyereménye ajándék növény, sólyombemutató, dínóláb öntés.

A Millenárison az esélyegyenlőségé a főszerep, május 8-án 10 órától. Az Esélyegyenlőség Napja nevű rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az esélyegyenlőségre, békésen tiltakozzon minden olyan diszkrimináció ellen, amely a hátrányos helyzetben élőkkel szemben nyilvánul meg. Műsorvezető Lang Györgyi és Hajós András, fellép többek között Szakcsi Lakatos Béla, Palya Bea és még sokan mások, a gyerekeket játszóház és gyermekmegőrző várja.

A Wekerlei Gyermekház és Családi Könyvtár a Madarak és Fák napja alkalmából várja szombaton 9 órától a gyerekeket, lesz aszfaltrajzverseny, madáretető készítés fából, valamint díszmadár kiállítás és vásár. Belépő 500 Ft, de a fákat, madarakat ábrázoló rajzot bemutató gyerekeknek a belépés ingyenes!

Május 9-én vasárnap a Vigyázó Sándor Művelődési Házban Fábián Éva műsora szól kicsiknek.

A Corvin Művelődési Házban 9-én 10,30-tól Kolompos táncház, utána kézműves foglalkozás várja a kicsiket.

Bár nem kimondottan gyerekeknek szól, sőt, kimondottan nem nekik, azért néha magunkra is gondolhatunk, gyerek nélkül is akár... Bár Kaláka fedőnév alatt elvihetjük őket is 8-án az Erzsébet térre, ahol fellép még a Parno Graszt és a Heaven Street Seven, valamint élvezhetjük Bácskai Juli Pszichoszínházát is Meleg vagyok! címmel.

Miután a kicsik jól kiszórakozták magukat a hétvégén, debrecenieknek ajánlom 11-én kedden a Kalyi Jag koncertjét az Egyetemi Lovardában este 9 órától.

Debrecenben lép fel vasárnap a Lord of the Dance, ha valaki szereti..., de szerdán Veszprémben, pénteken és szombaton Budapesten láthatók.

Borkedvelőknek ajánljuk a Nyitott Pince Napokat, amelynek keretében számos hazai pincészet várja kedvezményes vagy ingyenes borkóstolási lehetőséggel az érdeklődőket. Egyes helyeken nagyobb szabású rendezvények is lesznek gyerekprogramokkal.

Gondoltam, ajánlanék néhány jobb színdarabot is (anyukáknak és apukáknak), de azt hiszem az köztudott, hogy bár a színházi szakma állandó panasszal él az érdeklődés hiánya miatt, azért színházjegyet ennek ellenére nem egyszerű beszerezni, tehát szinte képtelenség csütörtökön hirtelen felindulásból betervezni egy spontán szombat esti színházlátogatást, úgy hogy sajna ez most kilőve...

Lehet, lépéseket kéne tennünk a Spontán Szabaduló Szülők Színházának megalapításáért? Akinek van gyereke, az már tapasztalta, hogy bár a csecsemők nem tudnak olvasni, mégis különleges képességgel bírnak a színdarab kezdése előtt  2 órával történő hányásra, fülfájásra, belázasodásra.

RR

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.06 15:23:00oreille

  tetszik a cím! :-)

  az utolsó bekezdést külön köszönöm. Ma nyűgösségben leverem bárki gyerekét, de ezen olyan jót nevettem :-) (8 fok, eső, munka, brrr...)

 • 2010.05.06 15:31:57Stipistopi

  Bármilyen állat odavonszolható (egy éve egy ismerősünk az aranyhörcsögét vitte befőttesüvegben)


  én ezen nevettem :)

 • 2010.05.06 16:06:47Magenta

  Rosa, nagyon jók a programajánlóid. :)

 • 2010.05.06 16:33:54Hűbele

  [link]

  Hátha másnak is van vonatmániás fia:-)

 • 2010.05.06 18:10:46nanemárrr

  Kecskeméten, a Széchenyi városban 9-én, vasárnap Magyarok Vására lesz megint...kézműves kirakodóvásár, programok, eszi-iszi. Tavaly volt az első (ha jól tudom?!), de nagyon jól sikerült...bár már alig vonszoltam magam a szülés előtt 1 héttel, de lelkesen végignéztünk/kóstoltunk mindent, amit lehetett! :)

 • 2010.05.07 08:32:53manó99

  V. Feketeholló Motorostalálkozó

  Ráckeve, 2010. május 07 - 09.
  Autós, motoros, repülős, hajós; Koncert

 • 2010.05.07 09:47:34Silverveil

  Tök jó, hogy az aranyhörcsögöt lehet üvegben is vinni, elég idő lenne kivárni amíg a kis aranyos lefutja a 70km-t :)

 • 2010.05.07 09:52:59Brumibaby

  Valahányszor az aranyhörcsögre gondolok, kiver a víz, mert szinte hallom, ahogy futok, hónom alatt befőttes üveg, s benne az üveg alját sivalkodva karmolássza a futástól rázkódó aranyhörcsög ide-oda csúszkáló körme...

 • 2010.05.07 09:58:50Silverveil

  Brumibaby,

  Szerintem csak gyalogolnak, nem tudom elképzelni, hogy valaki tényleg futna és összerázná az apró hörcsögöt.

 • 2010.05.07 09:59:55manó99

  :))

 • 2010.05.07 10:00:31Silverveil

  Erről jut eszembe, Brumi, még mindig nem árultad el nekem, hogy van-e macskád. :((

 • 2010.05.07 10:15:58Lapis Lazuli

  Ne aggódj Brumi, a hörcsögök Csesznek az ilyesmire....
  Különben is Medvére macskáát??

 • 2010.05.07 10:31:42Rosa Rugosa

  Az a kis ruganyos test nem törik olyan könnyen...:) Az enyém is egyszer felmászott a karnisra, leesett, feküdt pár másodbercet, aztán felugrott és bemenekült az ágyneműtartóba.:)

  Egyébként gyaloglás, nem kell ám futni.:)
  Vagy kis póráz kell a hörcsögnek.:)

 • 2010.05.07 10:42:35Brumibaby

  Silver, kérdezted már? (Komolyan, ilyen hülye lennék, nem emlékszem, volt szó a macskámról?)

  Hogy a kérdésre is válaszoljak, nincs macskám.

 • 2010.05.07 12:30:48Silverveil

  Brumi,

  Igen, egyszer régen rákérdeztem, de biztosan nem láttad.
  Na a silver-féle karakteralkotógép csődött mondott, én simán elképzeltem neked egy-két doromboló szörnyeteget :)

 • 2010.05.07 14:39:42Brumibaby

  Silver, a dolog annyiban nem hülyeség, hogy én magam vagyok a macska, tehát ha karakterről van szó, mindenképpen (a név megtévesztő).

  Állataim azért nincsenek, mert a reggel hétkor elindulás, este hétkor hazaérkezés, szinte minden második hétvégén intenzív csavargás nem állattartó életmód. Úgy érezném, mintha egy gyereket hagynék magára.

  Na persze a macska úgyis kinn lakna, de akkor meg csavarogna folyton, és elcsapná egy autó.

  A lakásban nem szeretnék állatot tartani, bár a pókok mellett most néhány mollyal is együtt lakunk

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta