SZÜLŐSÉG

Drift majális, vérfoci és válás elleni védőoltás

2010. április 30., péntek 10:06

Ez a hétvége bővelkedik programokban, szinte lehetetlen választani, de felsorolni sem lenne könnyű.

Ezért ezen a héten koncepció és vezérfonal nélkül válogattam ki azokat a programokat, amik számomra izgalmasnak tűnnek. Táncmaraton, Betyártoborzó, Botondoló majális, Komáromi napok, anyák napi majális és egyéb érdekességek.

Április 29-én van a tánc világnapja. Miután az idei évben Pécs Európa egyik kulturális fővárosa, ezért kezdem ezzel a gyönyörű várossal, ahol már hétfő óta tart a Pécsi Táncmaraton, amely a tánc világnapján tetőzik. Csütörtökön délután Pécsett a Széchenyi teret fiatal táncosok százai veszik birtokba, a Jókai téren a külföldi táncosok, valamint a Veszprém Táncegyüttes, a Tanac és a nemrég Pécs2010-nagykövetté avatott Mecsek Táncegyüttes gálaműsora várja a közönséget. Az előadást nemzetközi est követi az Ifjúsági Házban, ahol bárki bekapcsolódhat a résztvevő népek és a hazai nemzetiségek táncait felvonultató mulatságba.

Május első hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban Betyártoborzó lesz. Szombaton 10 órától betyárok és pandúrok puskaporos harca, betyárpróbák kicsiknek és nagyoknak, tréfás mesék, pásztortűz, muzsika, táncház. A legügyesebb betyár elnyerheti Rózsa Sándor az emlékparkban kiállított disznóbőr burkolatú pisztolyának tökéletes mását!

Május 1-én Szigethalmon az EMESE Parkban Botondoló majális lesz, ahol gyerekek és szülők egyaránt játszhatnak egy jót! Lesznek itt különféle versenyek kicsiknek és nagyoknak (váltófutás, csapatverseny, apró(do)k versenye, pump & run, valamint gyalogos buszkashi, vérfoci felnőtteknek), Szépmező szárnya – mese kicsiknek, bábelőadás óriásbábokkal felnőtteknek, „Jelenetek egy házasságból” címmel, valamint rengeteg érdekes program, részletesen ittolvasható.

Vasárnapig tart még Komáromban a Komáromi napok fesztivál, felsorolhatatlan mennyiségű programmal, ingyenes sétahajózással a Dunán, kézműves programok, játszóház várja a gyerekeket, szombat este Quimby koncert (inkább felnőtteknek), vasárnap családi majális, történelmi kardvívó bemutató, kötélhúzás az Erzsébet hídon.

A Gödöllői Királyi Kastélyban májusköszöntő családi hétvége lesz, bábszínházzal, kézműves foglalkozással, a programok ingyenesek.

Pörbölyön, a Gemenci Ökoturisztikai Központban rendezik a Gemenci Majálist, többek között gyermekfoglalkoztató, kelt kalács és halászlétészta-készítés, kosárfonás, 100 éves hímzésminták újranyomása és egyéb kézműves programok várják az érdeklődőket, a kisvasút LASSI megállójánál játszórét várja a gyerekeket kalózhajóval, régi idők játékaival, tréfás próbákkal. A belépő 1200 – 2000 Ft, családi jegy 6000 Ft, a jegyek korlátlan vasúti utazásra jogosítanak a programokon való részvétellel együtt.

Ha valakinek gépkocsifüggő kisfia van, akkor nekik ajánlom szeretettel május 1-én Kecskeméten a Drift majálist, ahová a belépés 10 éves kor alatt ingyenes, a helyszínen váltott jegyek ára 1500 Ft, családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek –néha a kimondottan gyerekeknek szóló programoknál nem bánnak ilyen előzékenyen a „családdal”, mint fogalommal, gondolok itt a 2 felnőtt 1 gyerek kombinációra...) 4000 Ft.

Gyúrón, a repülőtéren is majálist tartanak, a belépés ingyenes, gyermekeknek: vetélkedők, ügyességi versenyek, lufi hajtogatás, arcfestés, ugrálóvár, ingyenes szimulátorozási lehetőség, légi bemutatók, versenyek, értékes repülős tombola nyeremények, illetve sétarepülési lehetőség Cessna 172, Po-2, Falke és SK61 Bulldog típusú repülőgépekkel és Robinson R-44 típusú helikopterrel.

Budapesten Május 1-től 31-ig a Bp. IV.,Tél-Kassai-Nyár-Erzsébet u. által határolt játszótéren Válás elleni védőoltás kapható.

A Zuglói Művelődési Házban május 2-án családi nap és nyílt hétvége lesz a Születés hete programsorozat részeként. Babaruhabörzétől kezdve a gyermekrajz elemzésen, grafológiai elemzésen, a családterápiás tanácsadáson keresztül a holisztikus kozmetikai tanácsadáson át az egész napos meseműhelyig sok program és szülőknek, nőknek szóló előadással várják az ide látogatókat.

RR

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.30 10:32:09Brumibaby

  Aki megkapja a válás védőoltást, az vajon az adalékanyagoktól lesz elmeháborodott, vagy attól, hogy nem tud kiszabadulni a rossz házasságából?

 • 2010.04.30 10:32:56Brumibaby

  A válás elleni védőoltást, természetesen

 • 2010.04.30 11:17:43prozi

  még egy program, Budapestre:
  2010. április 30. és május 2. között a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete és a Csodaceruza folyóirat 6. alkalommal szervezi meg a Gyermekirodalmi Fesztivált és Vásárt.
  Programok:
  "Kedves Ismeretlen!" - Könyvgyűjtő akció
  Pályázat meseíróknak és illusztrátoroknak
  Olvasósarok
  Kreatív Műhelyek
  Szabadtéri bohócjátszó és gólyalábosok
  Nem akarok többé boszorkány lenni! ? Bábelőadás
  Rendhagyó könyvbemutató
  Filmek gyerekeknek
  Mesepiac
  Szakmai konferencia az olvasásról, a mesékről és az illusztrációkról
  Dedikálások
  Hallgass ide! - Mesét olvasnak az Örkény Színház színészei
  Gingalló - Szalóky Ági koncertje
  Beszélhetések
  Workshopok

 • 2010.04.30 11:26:53nanemárrr

  A MÜPÁ-ban is lesz valami rendezvény a pagony.hu oldalon nézzétek meg, most kaptam e-mailben, de sz*rakodik a net és nem tudom megnézni újra, meg bennünket nem nagyon érint, így nem ragadt meg a pontos infó.

 • 2010.04.30 11:35:51youdit

  Jó az ajánló megint, Rosa! Tetszik, hogy változatos. :)

  Még:

  Városi Piknik[link]

  Kőbányán az Óhegy parkban mindenféle biciklis okosságok[link] és okítás középiskolásoknak[link]

 • 2010.04.30 12:05:42orsoborso007

  Ha valaki Miskolc felé téved a a hétvégén, a KISVONAT újra jár, de csak a Papírgyári megállótól Garadnáig (ebben Lillafüred is benne van) a városba nem tud bemenni. De van ott nagy parkoló és busszal is ki lehet menni :)

 • 2010.04.30 12:39:31tengelic

  Az ópusztaszeri programot nagyon ajánlom, tavaly is jól éreztük magunkat. Az a park egyébként is igen gyermekbarát, rendezett, sokféle szórakozási lehetőséggel (játszótér, skanzen-birkanyájjal, háziállatokkal, kiállított gépek, kisebb múzeumok) és tiszta mellékhelységekkel.

 • 2010.04.30 12:42:18pockondi

  Mi ha minden igaz, ide megyünk szombaton: XII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál
  Ami a gyerekeknem érdekes lehet: gyerekeknek és felnőtteknek vidám kikapcsolódást nyújt a
  népi játszótér! Hagyományos fa eszközökkel és játékokkal tehetik próbára
  az ügyességüket! A játszótér nyitva tartása: 11 órától 19 óráig.
  AZ ESZKÖZÖK HASZNÁLATA INGYENES!

  Gyermekfoglalkoztatás, kézművesek, sajtos, mézes és boros kiállítók várják a kedves látogatókat!

  A városi tűzoltók gyereknapot tartanak: a gyerekek beöltözhetnek tűzoltónak, beülhetnek a tűzoltó autóba, és természetesen az ügyességi próba tűzoltó tömlővel sem marad el!

 • 2010.04.30 13:33:56bk

  Vasárnap az óbudai Fő téren Óbuda napja. Tavaly jó volt.

 • 2010.05.01 09:17:57Éjfúria

  Elárulná valaki a kecskeméti driftmajálisosok közül, akik nyilván most a porontyot olvassák, hogy ahhoz, hogy a honlapjukon meg lehessen nézni a programot, minek kell teljes nevet, lakóhelyet, telefonszámot, kocsirendszámot és fényképet(!!!!) megadni??????
  Vagy a driftmajálist is Kubatov szervezi?

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta