SZÜLŐSÉG

Az úgy volt… mosogatógép és fóka-show, avagy egy vidám hétvége minálunk

2010. április 30., péntek 13:42

(Janikovszky Éva emlékére)

Az úgy volt, hogy egyszer az anyukám nagyon elkésett az oviból, mikor értem kellett volna jönnie. Pedig már nem dolgozott, mert cipelte az Öcsit a hasában, és azt mondta, ő most már attól is elfárad, ha le kell húznia  a vécét. Üldögéltem a kisasztalnál amíg a többiek aludni készültek, aztán beviharzott, hogy bocs, elkéstem, de vettem egy mosogatógépet.

Hol van, kérdeztem. Hát majd hozzák. Hozták is, két nappal később, berakták a kazánházba, én meg tűnődtem, hogy ezután a kazánházban fogunk majd mosogatni? Nem, csak be kell építeni, mondták erre, és ne beszéljek szamárságokat, már nagylány vagyok.De nem lett beépítve sehová, mert apukám szerint az nagyon bonyolult,  ezért is nem vették eddig meg a mosogatógépet. De anyukám szerint az kell, mert már a nővéremnek is van, aki pedig csak a macskájával lakik. És azért is kell, hogy neki legyen több ideje okos dolgokra. Akkor vegyél egy vasalógépet, egy portörlőgépet, meg egy...apukám itt rám sandított, majd hozzátette, egy gyereknevelő gépet is, talán. Azt hol lehet kapni? És nem, a macskatányért a nővérem se rakja mosogatógépbe, és már megint ne kérdezzek szamárságokat.

Aztán az Öcsi megszületett, de mi még mindig kézzel mosogattunk. Aztán egyszercsak kijött egy bácsi, méricskélt itt, hümmögött ott, aztán azt mondta, hogyha úgy csináljuk, ahogy az anyukám szeretné, akkor ki kell cserélni ezt, meg átkötni azt, meg megvenni amazt, és sok idő meg pénz. Másként mondta mint az apukám, de azt hiszem, nagyjából ugyanazt. Meg azt is mondta, hogy sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani, feltéve ha átrendezzük a fél konyhát.

Apukám meg hazajött, anyukám elmondta mit mondott a bácsi, apukám meg most neki mondta amit nekem szokott, mikor elhasalok biciklivel az árokban, hogy ugyemegmondtam. De anyukám kötötte az ebet a karóhoz, hogy a kazánházban mégsem maradhat az új gépünk, ezért egy nap elment valami boltba, hogy kiválassza a kicserélendő valamiket, mert kiválasztani a bácsi sem volt hajlandó.

Aztán kijött nem egy, hanem három bácsi mihozzánk,  és előadtak egy vicces számot, legalábbis pont olyan volt, mint a múltkor a cirkuszban, az egyik tekert-húzott-csavart valamit, aztán a másik azt mondta, hogy Öcsi, van egy rossz hírem, fordítva raktad föl. Én nem egészen értettem, öcsi mit rakott fel fordítva, mikor ott alszik a teraszon babakocsiban, rá se ránt, hogy az idősebbik bácsi ott vág valamit egy flex nevű izével, amitől be kell fogni a fülemet, de aztán kiderült,  Öcsinek a legfiatalabb bácsit nevezték. Akkor Öcsi visszarakta fordítva, és így már jó is lett volna, ha anyukám nem fedezi fel, miután elmentek, hogy hol csorog bele a víz a szekrénybe a palacsintasütők mellett.

Rám nem nagyon figyelt senki, ki is próbáltam anyukám összes rúzsát, sajnos túl sokat használtam, és elfogytak nagyon. Akkor szépen betettem őket a tokjukba, és el is felejtettem, anyukám mostanában úgysem szokott sminkelni. Sajnos amikor választásra ment, akkor eszébe jutott, és hiába mondtam, hogy biztos a muklák voltak, szerinte hazudni csúnya dolog.

Amikor a bácsik elmentek, anyukám feltörölte a konyhát, ami tisztára tele volt fűrészporral, aztán ment, hogy a hagyományos mosógépbe tegye az összes koszos felmosórongyot. A mosógép nem tudom, miért hagyományos, nincs fából és népi minták sincsenek az elején, viszont a zuhannyal kell feltölteni, idő kell hozzá, addig mi kimentünk a konyhába megtölteni a mosogatógépet, én rakhattam be a poharakat. Biztos lassan csináltuk, mert közben a víz kifolyt a hagyományos mosógépből, és piszkos kis hullámokban hömpölygött a nappali felé, mert a mi fürdőszobánkat Mekk Elek, az ezermester lefolyónyílás nélkül csinálta valamikor. Anyukám állt a fürdőszobaajtóban, és olyan arcot vágott, mint én, amikor kiderültek a rúzsok, csak ő nem mondta, hogy a muklák hagyták biztos nyitva a zuhanyt, pedig ő volt.

Ekkor kezdetét vette a fóka-show, minden felmosó fókával igyekeztünk felszedni a vizet egyszerre, mert a rongyok a mosógépben voltak vizesen, ugye. Majdnem olyan vicces volt mint a cirkuszban, akrobatikusság is volt benne, mivel a víz a  beépített cipőszekrénybe is befolyt. Megbeszéltük, hogy az apunak nem mondjuk meg, hogy azt a fókát is bevetettük, amivel a múltkor a macskaszart kellett feltakarítani a garázsban. Igaz, a macskaszart se mondtuk meg.

Amikor kiderült, hogy a visszaszerelés után a gáztűzhely sem működik rendesen, akkor apukám megint azt mondta, hogy ugyemegmondtam, és amikor a bácsi harmadszor jött vissza, mert a palacsintasütők mellett még mindig becsorgott a víz, akkor már egyáltalán nem vágott vicces arcot, hiszen mikor azt mondta, viszontlátásra, egyáltalán nem úgy értette, hogy másnap is vissza kell jönni, pedig a spájz falán azt a lyukat bizony be kellett vakolni még. Pedig én úgy megkérdeztem volna tőle, hogy otthon náluk van-e gyereknevelő gép, mert kiderült közben, hogy három gyereke van, de lehet nem olyan jó ötlet ez, azt is fordítva szerelte volna be az Öcsi, aztán most itt állnánk, teljesen félrenevelve. És sajnos az anyukám vett ugyan új rúzst, de feltette a szekrény tetejére. Öcsi még kicsi sajnos, pedig segíthetne tartani a létrát, arról biztosan elérném.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.30 15:16:01Rosa Rugosa

  mspoppy
  Ez így van, de amikor az alapot csináltattuk, akkor a kőműves is ugyanezt tette... szóval az ötödik az már negyedáron vállalta...:D

  jazmine
  Az ikea konyhakatalógusban hátul volt egy elég egyszerű, de lényegre törő kis informáló oldal méretekről, arról, hogy mire figyelj, meg sablon is volt benne, amivel lehetett tervezgetni.
  Ha nem sürgős, akkor én szívesen segítek, persze semmi extra, 3D-s rajzot akvarellel nem festenék, ha nem baj, de ha küldesz egy alaprajzot akkor szívesen küldök pár ötletet, amíg még ráérek és itt unatkozom, a rendes munkámat sajnos most nem tudommár csinálni.:(

 • 2010.04.30 15:20:24Rosa Rugosa

  Orbay Péterné: Konyhatervezés
  Ez egész jó, bár van egy könyvem a 70-es évekből, abban még a lábosok is be vannak méretezve, nagyon kemény... de jó, csak nem tudommi a címe, meg most épp hol van.:)

 • 2010.04.30 15:21:55Meni

  Vakmacska, koszonom szepen, ez tokeletes ajandek volt, talan meg a meggyogyulasomat is segiti (csak natha, de unom).

  Ja, es ez valami Porontyos korsag lehet, mert en is mosogatogepert nyavajgok, es en sem merem megmutatni a ferjemnek, aki biztos jonne hogy ugyehogyenmegmondtam.... :)

 • 2010.04.30 15:23:56Rosa Rugosa

  jazmine
  Ne ijedj meg, free tenném.:)
  Ha érdekel, akkor írj:
  anyukablog@gmail.com

 • 2010.04.30 15:28:56littlered

  Nagyon-nagyon tetszett!!! :-D

 • 2010.04.30 15:31:48szépjuhászné

  Tervező már régen van. Sterintem az egyik legjobb Gádoros Lajos A lakás méretezése c. könyve, amit az ötvenes években adtak ki először (lehet, hogy előbb is). Minden alapvető infó benne van, persze lehet modernizálni, de pl. a sorrend szerintem nem változik (hűtő, munkafelület, víz, munkefelület, tűzhely).

 • 2010.04.30 15:38:26Brumibaby

  Vakmacs, jó volt, de tényleg Öcsinek szólítjátok a kisfiadat?

 • 2010.04.30 15:58:10farkasokkal tancolo

  Azért szó ami szó, de a jó mosogatógép minden pénzt megér. Akinek még nem volt és lesz, majd utána megtudja, hogy milyen érzés az a bizonyos "hogyan is lehettem meg eddig nélküle" érzés.

  (Többgyerekeseknek viszont ajánlom, hogy legalább 12 személyeset vegyenek. Vagy mosogattathatnak két részletben.)

 • 2010.04.30 16:02:34animmam

  :-) aranyos.
  Pettson es Findusz rajongok vagytok-e Vakmacska?? :-) Muklakok nalunk is jarnak.

 • 2010.04.30 16:03:26madz

  imádom a mosogatógépem
  pedig sztem valamit szarul állítottam be rajta, mert kicsit vízfoltosak maradnak a cuccok, és néha nem olyan alapos, mint én lennék
  viszont én lustább vagyok, mint alapos :D

 • 2010.04.30 16:05:48animmam

  Nekem van mosogatogepem - a berelt lakassal jott az elozo berlotol orokolve - de egy evig nem hasznaltam, mert ugyan alvagyok en kezi modszerrel is, aztan egyszer vendegek jottek jo sokan, es megtomtem a vacsi utan. Na azota azon gondolkodom, hogy hogyan is lehet kezzel mosogatni. :-) Egy aldas, egy kituno idosporolo szerkezet.

 • 2010.04.30 16:18:29hinta-palinta

  Nekem már az a bajom, hogy ki kell pakolni belőle:DDDDDDDDDD

 • 2010.04.30 16:24:04Vicuska

  Nálunk is alapfelszereltség volt a bérelt lakáshoz. Előtte szerettem mosogatni, most lakáskereséskor már meg sem nézek olyat, ahol nem alapfelszereltség. Időt azért nem spórol mert a miénknél 2 órás menetidő van. Ami tény, hogy semmi nem foltos, nincs olyan, amit vissza kéne tenni és mindent tökéletesen csinál. Nálunk a legnagyobb probléma, hogy mire megtelik, már tényleg nincs egy darab tiszta tányérunk sem. Vagy ha edényekkel rakom tele a hétvégi főzés után, akkor kb 2 nap múlva indíthatom újra.

 • 2010.04.30 16:27:45Vakmacska

  A konyhánk bútorostul járt a házhoz (az előző tulaj tervezte), ehhez a modern színűre pingált őskövülethez, és szerintem az angol királynő lakberendezője sem tudna rajta amúgy segíteni, mivel 3 db ajtó van benne és két db radiátor, így normális ember nem tud teret tervezni. Ha középre rakom az asztalt, átesünk rajta ha ki akarunk menni a teraszra, ha északra, akkor nem lehet bejönni az előszoba (és minden más) felől, ha keletre, akkor rásülünk a tűzhelyre és ott a spájzajtó is, ha nyugatra, akkor csak a falipolc és a radiátor van viszonylag útban. Az amúgy szimpatikus magyar családi kisvállalkozás amúgy dolgozott már nálunk, akkor nagyobb sikerrel, hát most megszívták kissé...

 • 2010.04.30 16:30:13Vakmacska

  Brumi, leginkább még baba (túl kicsi mindenféle komoly nevekhez), de nagyon adta magát a poén, tekintve hogy a legfiatalabb szakit tényleg Öcsinek szólították, a lányom meg ott állt, hát az öcsi nem babakocsiban van? (és ami kimaradt: amikor megemlítettem, hogy ki kell majd cserélni a munkalapot, ő: még jó a bumm-kalapom (biciklis sisak), szerintem még nem kell kicserélni)

 • 2010.04.30 17:17:58Puszpanya

  Jó sztori, teccik. A mosogatógépet szerintem bármire lehet cserélni a történetben, aminek működésbe hozásához idegen "szakértő" segítsége szükségeltetik.
  Sajnos imádok mosogatni, így gépünk nem lesz mostanában.

 • 2010.04.30 17:21:50Zamat

  vigyorgok én is ezerrel:)))), nálunk a konyha kitalálása az én feladatom volt -régi házat vettünk és a konyhát az egyik régi szobába raktuk, a régi konyha helyére meg a háló került, szóval szűzterületet:))) kellett berendezni, csak a padlót hagytuk meg (parketta), minden mást nekem kellett kiagyalnom, színek, konyhaeszközök stb., a párom tervezte és méretezte, lapszabászatban levágattuk és élfóliáztattuk, majd itthon a fiúk összerakták. Egyetlen bibi lett, a mosogató mellé terveztem a mosogatógépet a legkisebbet 45 cmest, a kis drágám meg 40 cmre emlékezett:))) hát ilyen az élet, mosogatok továbbra is kézzel:))

 • 2010.04.30 17:34:22verity777

  Anyu úgy 5-6 évvel ezelőtt egy szép napon közölte: vesz egy mosogatógépet. Mert megérdemli. Mindenki hülyének nézte, mert egyedül él, minek neki, de amikor kipróbáltuk, én rögtön meg voltam győzve. Aztán férjhez mentem és lakást vettünk és közöltem a férjemmel: nekem kell mosogatógép. Mert megérdemlem. Kiröhögött. Anyós is azt mondta, hogy felesleges, a lányának is van és nem használja (mert elindítani sem tudta...). Aztán karácsonyra anyu meg a nagynéném összeadta a mosogatógépre valót. De még nem volt annyi pénzünk, hogy megvegyük a konyhabútort, és azt egyszerre akartuk a mosogatógéppel. úgyhogy a pénzt elköltöttük egyébre. Aztán mikor lett pénz konyhabútorra, megint rákezdett a férjem, hogy nem kell nekem mosogatógép, az anyja is kézzel mosogat stb. Erre anyám megmakacsolta magát: az ő kicsi lányának ugyan nem lesz vörös a keze a mosogatástól, és a következő karácsonyra megint összeadták a mosogatógépet. A férjem halk fanyalgása mellett megvettük, kb. 1 hónapig tartott, míg a konyhabútort összeraktuk és a gépet is bekötöttük. Mindent mi csináltunk, a karácsonyi szünet alatt is folyamatosan szereltünk meg a praktikerbe jártunk, már ismerek minden csapot és vízcsőösszekötő-elemet. A végén már könyörögtem a férjemnek, hogy hívjunk egy mestert, 1 óra alatt megcsinálja, amit mi hetek óta bütykölünk, de közölte, hogy ő mérnők, és meg tudja csinálni. Végül meg is csinálta, szép is lett, szerintem a mesterek se csinálták volna jobban. Legfeljebb gyorsabban...

 • 2010.04.30 17:48:19Puszpanya

  :D A mérnökről jut eszembe: nekem egy élelmiszer mérnök (párom) nézi át a hűtőm tartalmát hetente. Vérre menő viták szoktak származni a ténykedése következtében kukában landolt cuccok hiányából. Egy ideje csak azt kérem, írja fel, mit szanál. (mert sutyiban is képes ám tevékenykedni... :D)

 • 2010.04.30 17:55:35mspoppy

  puszpanya: nem lenne gazdaságosabb, ha eleve ő vásárolna be?

 • 2010.04.30 17:59:30anyamadár

  2010.04.30 17:34:22verity777
  Lehet, hogyha odaállítottad volna mosogatni 7/24ben akkor azonnal megveszi neked... más izéjével a csalánt...
  Szegény anyukád mit mondott, hogy kétszer gyűjtött neked gépre?

 • 2010.04.30 17:59:50Puszpanya

  Látszólag ugyanazt veszi, mint én... :D De ha felveszi az élelmiszer mérnöki szemüvegét, hirtelen lejár, meg veszélyesen régen tartózkodik a hűtőben a fele cucc... :D (mert ugye én nem értek hozzá... :D)

 • 2010.04.30 18:30:47jazmine

  RR, köszi!

  (Nem ijedtem meg, hanem játszótereztünk :) Lett pár új ősz hajszálam, de jövőhéten is megyünk -mármint a mai felállásban: 3 gyerek+én egyedül-...)

 • 2010.04.30 18:32:25jazmine

  Ja, és nem sürgős, először pénz kell hozzá (nahát), amit nagyon remélem, h lassan elkezdek keresni...

 • 2010.04.30 18:37:08csutkababa

  Puszpanya: és hetente ki is fertőtleníti a hűtőt? Mer ugye anélkül hiába hajigálja ki a romlott cuccost...

 • 2010.04.30 18:37:57jazmine

  Hétvégén, ha főzök is, sütök is, akkor 2x megy a mosogatógép (60 cm-es). Tuti nem főznék ennyit (sem), ha utána várna a mosogatás. Amit a férjem imád csinálni, de ahhoz itthon kell lennie...

 • 2010.04.30 18:40:57szösznyúl

  Ez nagyon jo volt :) A mosogatogep a vilag egyik legjobb talalmanya! Nekunk egy mini peldany van, hasonloan nez ki:
  [link]
  Kis konyhaba, ket-harom fore idealis!

  2010.04.30 16:27:45Vakmacska
  Rossz elosztasu lakasrol orakig tudnek meselni... Amit most berlunk (tokeletes helyen van es ahhoz kepest nagyon olcso, ezert), 2 szoba, egy folyoso-jellegu konyha es egy furdoszoba. A furdoszobarol annyit, h mikor eloszor meglattam, a kovetkezo parbeszed jatszodott le a parom es koztem:
  -Aha, ez akkor a wc, klassz, hol a furdoszoba?
  -Benne allsz, draga.
  -?!
  Gyakorlatilag egy masfel negyzetmeteres lyuk, ez pici kezmosdo es egy vece, a zuhanyrozsa a falra erositve, kb a vecen ulve zuhanyzol, a vizcsap megnyitasa elott a vecepapirt erdemes a felso polcra menekiteni, vagy szanaszet azik :D Kalandos, majdhogynem romantikus. De ez vmi helyi specialitas, vannak lakasok, ahol egyaltalan nincs zuhanyzo, azokban altalaban egy zuhanyfulke van beallitva a nappaliba/haloszobaba.

  Es itt is imadjak az ajtokat: a hallbol nyilik a nappali es a halo is, de e ketto kozott van meg egy plusz ajto is, csak hogy ne legyen egy hasznalhato falfelulet se. Eletoltam egy konyvesszekrenyt :D

 • 2010.04.30 18:42:04Puszpanya

  2010.04.30 18:37:08csutkababa

  :D Nem...
  Bezzeg, ha én dobok ki valamit, akkor az még minimum 2 napig ehető lett volna... :DDDD

 • 2010.04.30 18:44:22csutkababa

  Érrrtem...szóval ő az agy, te meg a személyzet:))))
  Legközelebb látványosan vegyél kenetmintát a hűtő középső polcáról a fülpiszkáló izébigyóval, a la CSI, és közöld, azonnali élelmiszermérnöki fertőtlenítésre van szükség, mert ez itt koleratífusz, akárki láthassa...

 • 2010.04.30 18:52:52csutkababa

  Egyébként én hetente egyszer rituálisan hálát adok azon Ismeretlen Jótevőnek, aki kitalálta a motyogatómasinát.

  És ki ne guglizzátok nekem, ki a feltaláló!

  Ismeretlenként könnyű imádni.Arctalan, fent lebegő, éteri jótevő, akinek jóságos keze simogatását érezzük nap mint nap.
  :DDDD

 • 2010.04.30 18:57:54anyamadár

  2010.04.30 18:52:52csutkababa
  Én tudom én tudom!
  Baud megsúgta :))))) nő volt az illető, mily meglepő! :)

 • 2010.04.30 19:00:19anyamadár

  Sőt nő találta fel az eldobható pelenkát is, vércukorszintmérőt, autós ablaktörlőt, kevlárt és így tovább :)))

 • 2010.04.30 19:01:06csutkababa

  Anyamadár
  Ennyit tudok én is, és ez éppen hogy megerősít az Ő imádatában:)))
  Ki látta a Dogmát?

 • 2010.04.30 19:04:05anyamadár

  Láttam :)

 • 2010.04.30 19:05:29szösznyúl

  Dogma, alapmu! :)

 • 2010.04.30 19:07:51anyamadár

  2010.04.30 19:01:06csutkababa
  off: hallottad, hogy Dawkins le akarja tartóztattatni a pápát mikor idejön Angliába emberiségellenes bűncselekmények miatt?
  [link]

 • 2010.04.30 19:10:46Wish1973

  nekem olyan szerkezetem van, amire azt szokták mondani, h "ilyen állat nincs is"
  fent kerámialap, középen sütő (grillezni légkeverni tud) alul 6 terítékesnek mondott (de sztem annál több fér bele) mosogatógép. szóval 3 az 1-ben. helytakarékos nagyon. és víztakarékos is, van rajta rövidprg, 15-20 perc alatt lefut és tök tiszta minden. viszont drágább, mint egy külön sütő+külön mosogatógép, de, ahol a helyhiány zúzó, ott nagyon tuti

 • 2010.04.30 19:26:11csutkababa

  anyamadár
  Hö...nem semmi. Egyébként ezen meg én gondolkodtam el.
  Van benne valami.


  Wish
  És ez az állat milyen magas? Kényelmesen eléállva tudsz dolgozni rajta?

 • 2010.04.30 19:35:29farkasokkal tancolo

  Nekem egy Zanussi Aquapause mosogatógépem van, van rajta tablettás gyorsprogram, szinte csak azt használom (a tabletták ugye tartalmaznak mosószert, öblítőt meg még a franc se tudja mi bennük a harmadik, ötödik), kb 40 perc alatt minden tiszta.
  Arra kell csak vigyázni, hogy ételmaradék mentesen kell berakni mindent, szóval rendesen ki kell kaparni.

 • 2010.04.30 19:35:57tengerzold

  2010.04.30 19:10:46Wish1973
  Kitalálhatom? :) Candy Trio? ;)

 • 2010.04.30 19:49:50Wish1973

  tengerzöld, igen, az:)
  csutka, hogymivan?
  a gép uolyan szabvány magasságú, mint bmelyik másik konyhai gép. amúgy, mivel a Brumibaby által vizionált főzőcske-posztomig még van 30 évem, nem nagyon koptatom. a mosogatógép van leginkább használatban. hideget azért szoktunk enni:D

 • 2010.04.30 20:13:03farkasokkal tancolo

  Wish ilyen?

  [link]

 • 2010.04.30 20:57:02Wish1973

  igen
  létezik már inox is, bár én azt nem csípem

 • 2010.04.30 21:05:52Mille38

  Három gyerekig mértem a mosogatás idejét, a napi szintidőm 1,5 óra volt, igaz, sok részletben (ld. az első szót). 2000-ben meglett a negyedik gyerek is és új lakásba költöztünk (sajnos csak nekünk volt új, egyébként régebbi volt, mint az előző), és akkor... akkor... akkor úgy éreztük, hogy a konyha nem bír meglenni mosogatógép nélkül. Szerintem a 20. század második legfontosabb találmánya a mosógép után, holtversenyben a porszívóval. Kit érdekel a helikopter, a műanyagok meg az atombomba a mosogatógép után?

 • 2010.04.30 21:19:52kancellar

  Én egy agyamnet pasihoz mentem hozzá. Rendmániás! Az még hagyján, de szakács. Ő főz én nem tudok. A kettő együtt azt eredményezi, hogy a mosogatógépünk nincs agyonhasználva, még jó, hogy a kicsit vettük. Szóval pasi főz két csetresz a mosogtóba kerül akkor Ő (mondom ő) elmossa. Én inkább csak az evészet után mosogatok addigra meg már csak a tányérok maradnak.

 • 2010.04.30 22:37:30Magenta

  Jó írás, Vakmacska! :D

  "Egyetlen bibi lett, a mosogató mellé terveztem a mosogatógépet a legkisebbet 45 cmest, a kis drágám meg 40 cmre emlékezett:))) hát ilyen az élet, mosogatok továbbra is kézzel:))"

  Hát, őszintén megmondom, ettől fogva ő mosogatna, azt szevasz.

 • 2010.04.30 23:00:29korcsolya

  Vakmacska, ez nagyon jó volt! :D

 • 2010.05.01 11:29:53Zamat

  Magenta azért hálistennek nem dőlt össze a világ:))) és többen túlélték már mosogatógép nélkül is:))))

 • 2010.05.01 13:30:56Nagytimi

  Az én mosogatógépem a fürdőszobában van!:)A konyhában nem fér el.Talán egy olyan kicsi amit egy linkben láttam.Jó volna,ha nem kellene tálcán hordani a cuccot oda-vissza.Kipakolni én sem szoktam,folyamatában ürítem,ha kell valami és nem találom,akkor ott van.:)

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta