Brittt tudósok cuppannak a Porontyra

Brumibaby elképzelte, milyen lesz a Poronty 30 év múlva. A Poronty szerkesztőjének naplója, 2040.

2040. április 10.

Azt számolgattam, mennyi van még a nyugdíjig, most, hogy újra felemelték a korhatárt. Ha szerencsém van, én 82 éves koromban elmehetek.  Addig muszáj itt a Porontyon szerkesztőként dolgoznom.

Április 16.

Másutt, aki jelenleg a Jupiteren lakik, írt egy remek posztot az ottani szülészetekről. Az utóbbi években divat lett a Jupiteren szülni, mert a nagyobb gravitáció segít az anyának. Persze a kommentelők összevesztek, mint mindig. Főleg a holdonszülés elkötelezettjei támadták Másuttot.

Április 30.

Holnap munkaszüneti nap van, ezért nem dolgozom. Várom Málnit, aki elhozza a hármasikreit és a nagyfiát, Pötyiék színházba mennek, ezért én vigyázok a három lányra, a lóra meg a kutyára, valamint a Manna két fiára és a két lányára. Végre kipihenem magam.

Május 5.

Kellett nekem pihenni! Automata szerkesztő dolgozott helyettem, és Rita posztja a hüvelyi szülés  ártalmairól véletlenül a Barlangászblogban jelent meg.

Május 8.

Írnom kell cozumelnek, hogy az olvasók nagyon várják a csontritkulás elleni tornáról szóló posztot.

Május 17.

Most nem azért, de itt az elmúlt harminc évben annyi mindent összehordtak az olvirok. Bezzeg az inkontinencia-betétek tesztjét megint nekem kell megírni.

Május 28.

Írnom kell Brumibabynek és Lapis Lazulinak, hogy az Odüsszeia akkor is megtölti fél nap alatt a Versolvasás.294-et, ha kétezer karakterenként írják be.

Június 11.

Rosát megkérni, írjon valamit a pünkösdi rózsa neveléséről.

Június 30.

Brumibaby írt egy posztot arról, hogy elvitte az unokáit a hegyekbe túrázni, de egyszer csak a Földközi-tengeren egy vitorláson találták magukat, nem tudja, hogyan.

Csutkababát felhívni, hogy írjon Bruminak Cavintont.

Július 7.

Kaptam egy csomó felháborodott e-mailt az olvasóktól, amiért a múlt héten nem jelent meg poszt a „Wish konyhája” sorozatban. Beláthatnák, hogy egy kis nyaralás neki is jár, s tudom, hogy már írja a „Tiramisutorta bográcsban” című posztot.

Július 13.

bajor gizella posztja ma jelent meg a változókor tapasztalatairól. Farkasokkal táncoló és a szív fészkei bekommentezték, mit kell ezen problémázni, régen is csak túlestünk a vérzészavarokon és kész., már aki el nem vérzett. A cikk amúgy főoldalas volt, jött is egy csomó troll komment: „minekazilyennekpetefészek”. A gumicukrosok is átjöttek. Egy Hőhullámlovas nevű nick azt írta, gizi vessen magára, mit kellett neki negyven éven át minden hónapban petét érlelni, hát most ne csodálkozzon, hogy elfogyott.

Július 31.

Sok felháborodott e-mail érkezett ma is. Unják, hogy folyton a menopauzával foglalkozunk. Ma ugyanis megjelent Rita írása, a „Nipphasználat a klimaxon túl”. Az a barom olvasó, akinek már harminc éve minden héten más neve van, most nippakaroklenniritában nicken szólt hozzá.

Augusztus 9.

Britt tudósok blogot indítottak, melyen azzal foglalkoznak, milyen kutatások folynak a Porontyon.

Augusztus 17.

baudolinA tegnap akkreditáltatta magát szinkrontolmácsként a marsi és a jupiteri nyelvekből is. A hétvégi programajánlóba ne felejtsem el beírni, szombaton lesz a „Menet a Tejúton az elnyomott férfiakért”, ahol ő lesz a fő szónok, Vérnyúllal együtt.

Augusztus 30.

Ma kaptam egy levelet a Miniszterelnöki Hivataltól. Hamarosan meglátogat a miniszterelnök asszony.

Szeptember 6.

Eljött a miniszterelnök asszony a szerkesztőségbe, sírt. Azt mondta, üresen konganak a bölcsődék, s hiába biztosítanak államköltségen zenei, sport- és játékprogramokat, nyelvi foglalkozásokat, a szülők nem íratják be a gyerekeiket. Vakmacska ült a sarokban és sejtelmesen mosolygott.

Szeptember 15.

Huhhh tiltakozó kommentet írt a britt tudósok blogjába, ahol valamelyik porontyos hozzászólás alapján azt tették közzé, hogy az anyatej mennyiségének csökkenése esetén a  lenolajkence és az unicum egyaránt alkalmas a csecsemő táplálására.

Szeptember 30.

A kormány már rendkívüli ülésen tárgyalt, majd kommünikét adott ki. Eszerint a helyzetet Vakmacska PÓK projektje idézte elő.

Vakmacska, miután ötleteivel évtizedekig hasztalan kilincselt a kormányzati szerveknél, végül néhány éve megszervezte a Poronty Olvasóinak Közösségét, amelyben az anyák egymás gyerekeire vigyáznak, egymást és a gyerekeket saját szakértelmükkel segítik. A mozgalom hatalmas siker lett. A nők húztak dolgozni. A kormány, látva tömeges munkába állásukat, a férfiaknak átképzéseket indított. Szövetszöcske és izé megtanultak lekvárt főzni, most Nagypapa Lekvárja márkanéven árulják a terméket, amelyet Zsákos Ember szállít házhoz, aki az utóbbi években, mióta kissé nehézkesebben mozog, Furgonos Ember nickre váltott.

Sokan választották a csecsemőgondozó szakmát, és kiderült, hogy a kisbabákkal épp olyan ügyesen bánnak, mint a nők. Ennek ellenére a megújult bölcsődékkel szemben még mindig nagy a bizalmatlanság.

Október 7.

madz szólt, hogy a PÓK-ot, amely köznévi betűszó, kisbetűkkel és rövid o-val kell írni.

Október 20.

Brumibaby megint lemondta a soros Poronty-találkozót. Azt mondja, koporsót tesztelni megy, de megígérte, hogy ír róla egy posztot.

Brumibaby

Oszd meg másokkal is!
Mustra