A tökéletes gyereknek a púpja is lilább

Ayse azon gondolkozik, vajon miért van annyi tökéletes anyuka a környezetében, akinek az összes gyereke zseni, miközben szerinte ez messze nem így van, csak az anyák ennyire elfogultak a gyerekeikkel (és magukkal) szemben.

Vajon miért kell a tökéletes anyáknak folyton bezzegelni?

Rengeteg ismerősöm gyereke tökéletes, avagy zseni, legalábbis anyuka ezt állítja. Szerintem mindegyikünk elfogult a gyerekeivel szemben. Azért normál ésszel láthatjuk, hogy mi az, ami az erőssége a gyereknek, és mi az, ami nem. Tudom, hogy a 7 éves fiam autóügyben olyan járatos, mint egy 15 éves, ugyanakkor vannak beszédproblémái. Önáltatás lenne azt állítani, hogy zseni a gyerekem, mert ért az autókhoz.

Zolika 8 évesen gyönyörűeket rajzol, de nem tudja, mennyi hat meg kettő, ugyanakkor Marika 5 évesen tud írni, de fogalma sincs, hogy a biciklire hogyan kell felülni. De Zolika és Marika anyukája azt állítja, hogy a gyerekük zseni. Petike most kezdte az iskolát, annyit tud angolul, hogy yes, de 4 év múlva angolul fogja tanulni a történelmet, meséli anyuka büszkén.

Egyébként tökéletes gyerek, természetesen magánoviba jár és még beszélni nem tudott, amikor angolórára hordták, és még 4 éves sincs, amikor szóba kerül a Montessori pedagógiai módszer. Tényleg tökéletes gyermek, az óvó néni kedvence, persze ezt nem az óvó nénitől tudom, hanem anyukától. Lehet, hogy az óvónő minden anyukának ezt mondja.

Anyuka folyamatosan hasonlítja a gyerekét (persze a gyerekénél gyengébbekhez képest), azzal kérkedik, hogy az egész csoportban az ő gyereke táncol/karatézik a legügyesebben. Anyuka azért igyekszik hangoztatni azt is, hogy a gyerek sikere neki is köszönhető, folyamatosan ecseteli, hogy mennyit foglalkozik a gyerekkel és természetesen saját magát is tökéletesnek tartja.

Vigyázni kell, mert tökéletes anyuka rafinált, kifigyeli, hogy a te gyereked miben gyenge és gyorsan felhoz pár példát, hogy az ő gyereke abban is tökéletes, gondoskodik róla, hogy frusztrált legyél, és szívesen ad kéretlenül tanácsokat. Továbbá tökéletes anyuka mindenben rád kontrázik, hogy az semmi, bezzeg az ő gyerekének, amikor elesett, lilább púpja lett, mint a tiednek.

De anyukának nemcsak gyermekei tökéletesek, hanem mintaházasságban él, ahol soha egy hangos szó sincs, a szex olyan, mint a kapcsolatuk elején és teljes összhangban élnek. Vajon anyuka tényleg elhiszi, hogy gyermeke és egész élete tökéletes, vagy csak a külvilág felé kell ezt közvetítenie saját kisebbségi komplexusa miatt?

Ayse

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek