SZÜLŐSÉG

Az amerikai tinik szerint a szopás nem szex

2010. április 23., péntek 10:08 |

Egy 2007-es USA-beli felmérés szerint az az orális szexet sok tinédzser nem is tartja szexnek, hasonlóan Bill Clinton elhíresült kijelentésének tartalmához. A felmérésben részt vevőknek kevesebb mint ötöde tartotta ezt szexuális kapcsolatnak, ami nagy változás az 1991-es eredményhez képest, amikor kb. 40 százalék gondolt a száj-genitália érintkezésre szexként. A kutatók egy része amúgy Clinton kijelentését is befolyásolónak tartják a hozzáállás változásában, amit „Clinton-Lewinsky” hatásnak neveztek el. A tinédzserek attól függően nevezték a tevékenységet szexnek, hogy szexuálisan tájékozottnak vagy tájékozatlannak igyekeztek beállítani magukat. A felmérés alapján jelentés készült a lexingtoni Kentucky Egyetemen dolgozó Jason D. Hans és munkatársai tollából. Szerintük a teljes önmegtartóztatást propagáló, illetve a nemi szervek érintkezésére koncentráló felvilágosító oktatás is ludas a dologban.


Boldogult ifjúkoromban főleg a Magyar Ifjúság és az Ifjúsági Magazin nevű sajtótermékek tanácsadó rovatai jelentették a szexuális felvilágosítás azon formáját, ahol nem az egyik éretlen tinédzser igyekszik okítani a másikat. Az áldott emlékű Dr. Veres Pál türelemmel és humorral válaszolt meg minden létező ökörséget, amit csak kérdeztek, többek közt feltették neki azt a kérdést is, hogyha a fiú az ágyhoz cipeli a lányt, de a bugyi végig rajta van, akkor attól teherbe lehet esni? Veres Pál válasza annyi volt, hogyha az események a szabadfogású birkózásnál véget értek, akkor nem – ugyanakkor hozzátette, hogy a bugyi önmagában nem tekinthető fogamzásgátló eszköznek. Hasonló módon válaszolt azoknak is, akik amiatt aggódtak, hogy orális szex útján teherbe eshettek-e.

Az amerikai felmérésben 477, nagyrészt fehér heteroszexuális, nőnemű egyetemi hallgató vett részt (aki “humán szexualitás” nevű tantárgyat is tanultak – hogy miket nem tanítanak ott az egyetemeken...), életkoruk 20-24 év közt volt. A kérdések arra vonatkoztak, hogy a válaszadó szexként definiálná a következő tevékenységeket (ha a felsorolt tevékenység lenne az egyetlen formája az intim érintkezésnek):

*pénisz és vagina közösülése
*anális közösülés
*száj-genitáliák érintkezése (mindkét formában)
*a partner genitáliának érintése (kézzel)
*száj-mell/mellbimbó érintkezés

Míg az orális érintkezést csak 20 százalék minősítette szexként, az anális közösülést mintegy 80 százalék. A fiatal férfiak azonban a nőkkel ellentétben nagyobb arányban gondolták, hogy szexuális tevékenység az is, ha a partnerük megérintette nemi szerveiket (13%, lányok 7%), hasonlóképp gondolkodtak a  mellbimbó szájjal való izgatása (9%, lányok 4%), illetve a partner mellének, mellbimbójának érintése (8%, lányok csak 3%) esetében.

A kutatók a válaszokból egyetlen aggasztó jelenséget véltek kiolvasni – az orális szex ugyan veszélytelenebb, ezért elfogadottabb a tinédzserek közt, de számos nemi betegség ilyen úton is terjedhet – ilyen a HIV, a szifilisz, a herpesz, a gonorrhea, illetve a HPV, amely méhnyakrákot is okozhat. Ezért a kutatók felkérték a “felvilágosítók” csoportját, hogy ezekre a veszélyekre orális szexuális tevékenység kapcsán is figyelmeztessenek.

Nem tudom, a magyar fiatalok hogyan állnak jelenleg a kérdéshez, mindenesetre sosem lehetünk biztosak a dolgunkban, ha a kölyök intim részleteket firtató kérdésünkre “áááá, nem”-mel válaszol. Mondjuk amennyire emlékszem, már az én nemzedékem sem a szüleivel vitatta meg a témát, hogy mi szex és mi nem, a mi szüleink is akkor láttak tisztábban, ha ők is szorgosan bújták a Magyar Ifjúság ominózus tanácsadó rovatát, bár annyira hülyék mi sem voltunk, hogy névvel-címmel kérdezzünk válogatott ostobaságokat (csak akkor nem nicknek, hanem jeligének hívták a rejtőzködő aláírásokat). A merészebb ifjak aztán túlléptek ezen is – sose felejtem el a Bécsből becsempészett Bravo magazint, amely egy teljes oldalon, hm, grafikailag ábrázolt legalább huszonötféle pozitúrát, szintén a tanácsadó rovatban. Ha jól emlékszem, mindegyik “szex”-ként szerepelt. Ja persze, hol volt még akkor Bill Clinton.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.23 13:25:08Hofiiiii

  pirosalma, amint netközelbe kerül már semmit sem mesélned, sőt.. ő fog neked :D (igazából ez gáz)

 • 2010.04.23 13:29:59dzson

  Az egész élet egy nagy szopás

 • 2010.04.23 13:31:31ciprike

  Na, talán úgy kerül e rovatba, hogy a kisgyerekes szülők idejében felkészüljenek, ha hazamegy tinigyerekük, és állítja, semmi rosszat nem csinált a bulin, szexelni pláne nem, akkor azért tudjuk, hogy az orális közösülést nem tagadta le..:)

 • 2010.04.23 13:31:48bajor gizella

  imádom a Clerks elejét...
  [link]

  na de mindegy.
  hát nem tudom. szerintem ez íagy néz ki a gyakorlatban:
  szopás!-kellemetlen, nem várt feladat konstatálása
  oriás farkú joe leszopása- feltehetően pornográf tartalmú oldal, mely orális kielégítést fog bemuatatni.
  bébinapló: nem akar szopni a gyerek- lakátciós problémákkal küszködő édaesanya élménybeszámolója.
  ti öngyilkosok akartatok lenni mikor rájöttetetk hogy a dob hangszer is meg cselekvés is vagy mi?

 • 2010.04.23 13:34:06pirosalma

  2010.04.23 13:25:08Hofiiiii

  Ne is mondd.

  Ezért kell korán elkezdeni beszélni a témáról az ő szintjükön, hogy ne csak sutyiba világosítsák fel magukat.
  De nem tudom, mennyire nyíltan kell pl az orális szexről beszélni a kamasznak, akit már érdekel a téma ugye.

  Kamaszokat nevelő Porontyos szülők ti hogy csináljátok?

  Mondjuk nekem még van több, mint egy évtizedem az aktualitásig, de ha már ez a téma. :)

 • 2010.04.23 13:38:32ciprike

  Szőke nő a fogorvosnál.
  "Nyissa ki a száját! De ne térdeljen le!!!
  Na ez a vicc ment a tévében, mikor a 11 éves fiam a másik szobában felnevetett. Nem gondoltam volna, hogy ezt megérti!!!

 • 2010.04.23 13:39:08anyamadár

  2010.04.23 13:34:06pirosalma
  Miért kell félni ettől?
  Eleve nem kell a gólyamesével, meg a káposztalevéllel szédíteni őket. :)

 • 2010.04.23 13:46:58bajor gizella

  fú nekem volt egy elég szókimondó felvilágosítókönyvem, ami arról szólt hogy a családba új kisgyerek születik. volt apa, akit lerajzoltak meztelenül-ritának mondom hogy óriási nippel- szőrös lábakkal, meg anyát is, akinke szőrös punettije volt, és mutatták hogy egymásra fekszenek, és mellette egy kis képet ahogy a petébe belemegy az ondósejt. sajnos svédül volt a szöveg hozzá, de én voltam a james az osztályban hogy nekem van ilyen, és tudom hogy lesz a gyerek.
  jó egy ideig homály volt hgy valójában mi történik odabent, de azért osztotam az észt mindenkinek rendesen. még kakaóscsigát is vettek, ha elvittem a könyvet suliba.

 • 2010.04.23 13:48:32pirosalma

  2010.04.23 13:39:08anyamadár

  Szóval sem mondtam,hogy félek vagyis félni fogok.:) Csak azon filózom, hogy hogy lesz a legnormálisabb. Nem akarok laza barátnő stílusban, nyilván az gáz.

  És nem, én nem fogok gólyákról meg lepkékről.

 • 2010.04.23 13:49:17nanemárrr

  bg, hogyhogy punettit írsz? :)

  A könyv egyébként nekünk is megvan anyumnál, szerencsére magyarul...Peti, Ida és Picuri a címe...tényleg elég szemléletes alkotás!

 • 2010.04.23 13:51:07pirosalma

  Nekem anyukám társasjátékot vett. Bár nem emlékszem, hogy a szex témakör mennyire volt boncolgatva, de a női ciklus, a fogamzás ezek elég mélyen. A barátnőm ki is akadt, hogy micsoda játék ez, de azért olvasgattuk az infós kártyákat.:)

 • 2010.04.23 13:51:35anyamadár

  2010.04.23 13:46:58bajor gizella
  Nekem a "Gólya hozza? " vagy valami ilyesmi meg az "Így működik a tested" c.könyv volt meg.
  Ez utóbbiban van a paparobot meg a mamarobot.

 • 2010.04.23 13:54:19nanemárrr

  Anyám nem bízta a véletlenre a dolgot, mert nekünk meg volt a robotos és a gólya hozzás könyv is, plusz még egy, de annak nem jut eszembe a címe! Szóval bazira ki lettünk művelve...mondjuk ettől függetlenül bújtuk az IM-t meg a BRAVO-t is!

 • 2010.04.23 13:58:52viragszem

  A megállapítással mélységesen egyetértek. :) Szerintem sem szex... :)

 • 2010.04.23 14:02:46anyamadár

  2010.04.23 13:54:19nanemárrr
  Szerintem ez teljesen természetes, hogy bújtátok az újságokat.
  Egészséges kíváncsiság.

 • 2010.04.23 14:08:20sanyix

  szerintem sem. A kex onnan kezdődik, hogy sunázás :)

 • 2010.04.23 14:21:38bajor gizella

  ó azok a drága bravós évek...12-13 éves lehettem amikor két back street boys poszter között ráleltem az igazira. a társkereső rovatban tűnt fel. igaz szerelmet, és komoly kapcsolatot keresve. nekem akkor éppen nem volt senkim. elhatároztam hgoy írok neki.elővettem hát a nemes alkalmakra tartogatott bambis levelezőszettemet, és hetykén papírra vetettem mindent. nem apróztam el, mert érzelmeim nyílt kiteregetése mellett, a "gyerekkoromból" megmaradt Cindy love feliratú szives nyomdámmal is szorgoskodtam. az illatosított papír miatt aggódtam, mert ugyan fogalmam sem volt hogy hol van Rakamaz, sejtettem hogy nem a környékünkön, ezért féltem hgoy elmegy a hatása.
  apámék építőtáboros felnőtteknek szóló történeteiben szerepelt rakamaz és a halála fsza egy mondatban.ezért anyám oriflames kölnivizét csöpppet sem sajnálva bocsájtottam útjára az opust. gyilkos három nap után megérkezett a válasz. a boríték tartalma egy lapos, fanszőrzettel teli papírzsebkendő, és egy elnagyolt kézírással írt kérdés volt.( azt mondjad hogy a faszt kamálod-e?)riadtan, és összetörten mutattam meg nálamnál többszörösen tapasztalt(bukott)osztálytársnőmnek, aki annyira röhögött hogy a szívószálas vaniliástej fröcsögött a szája szélén.pár napra rá, új fiú lépett be az életembe. gyönyörű kézírása volt, és szemüvege.
  már akkor megtanultam, hogy vígasztalódni úgy a legkönnyebb ha nem olyat választasz mint az előző...

 • 2010.04.23 14:34:33nanemárrr

  bg, visítva röhögök!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bocsi!

 • 2010.04.23 14:36:32eladopatron

  Mindig megsértődnek az emberek, mikor mondom, hogy nem vagyok híve a puszilkodásnak, mert ki tudja mi volt pár perccel ezelőtt az illető szájában.

  Konkrétan több buliban is előfordult, hogy az orális aktusból felpattanva közölte a lány, hogy várjak már el ne menjek puszi nélkül.

  Kösz, inkább kihagyom.

 • 2010.04.23 14:39:10Auguszta Romanova_2

  Mindig megsértődnek az emberek, mikor mondom, hogy nem vagyok híve a puszilkodásnak, mert ki tudja mi volt pár perccel ezelőtt az illető szájában.


  Hat egy nagy fasz.
  ami maskulonben tisztabb mint egy emberi szaj meg egy kez.

 • 2010.04.23 14:41:58kocsmatk

  hülyék ezek?

  még a szopás gondolata is szex!

 • 2010.04.23 14:49:21VodkadrinkerPíter

  azonnal beakarok kerülni erre az egyetemre! :)

 • 2010.04.23 15:06:59Élményindex

  most mi? Ezt Clinton már rég megmondta!

 • 2010.04.23 15:14:59animmam

  BG
  na most kishijjan megfulladtam a tejeskavetol mega rohogestol. :-)

  Az en 10 eves lanyom mostanaban kezd kerdezoskodni ilyen teren es neha bizony a hajam egnek all attol amit kerdez. De orulok hogy kerdez. Nem keszultem nagyon ra, hogy miket fogok majd mondani, a szitu adja magat, konnyebb mint vartam. Eddig. :-)

 • 2010.04.23 15:19:30Brumibaby

  Beidézném ide egy rézibaba nevű nick régesrégi definícióját, nem szó szerint:

  A gyerek szopizik. Az, hogy én 8 hónapja itthon dekkolok, egész nap nem váltok szót felnőtt emberrel, és nem értek meg egy cikket a HVG-ben, na az a szopás.

 • 2010.04.23 15:22:18anyamadár

  2010.04.23 14:21:38bajor gizella
  Ehhez nem tudok mi hozzáfűzni, de könnyek között nevetek... :)))

 • 2010.04.23 15:32:49Mortal Vombat

  A kommenteket olvasva én nagyon felvilágosulatlan voltam még 10-11 évesen. Sőt ezt akkor is tapasztalom,ha hallgatok beszélgetni mai alsótagozatosokat. Csak úgy fülelek,hogy milyen kifejezéseket használnak a gyerkőcök;némelyik trágárabb,mint a részeges szomszédunk,mikor kizárja a felesége. Emlékszem,mikor kb ennyi idősen megnéztük az Amerikai pitét ,aztán a filmnek csak épp a lényegét nem értettem,hogy mégis mi a rákot akarnak elveszíteni,és minek.

 • 2010.04.23 15:40:48odamondó

  Olyan lányok jelentkezését várom akik a szívesen szájukba vennék a nemi szervem és ezt még szexnek se tartják. Aggódniuk nem kell én sem fogok mást állítani! :) jelige: CSAK SEMMI SZEX!

 • 2010.04.23 16:03:11hebab

  nem is az az érdekes, hogy Clinton megmondta, hanem az, hogy utána a Kongresszus úgy döntött az impeachmentben, hogy Clinton nem hazudott. ergo a Kongresszus kimondta, hogy ez nem szex. a fiatalok csak betartják, amit a törvényhozás határozott. mert jogkövető állampolgárok. :)

 • 2010.04.23 16:12:40Dekatlon

  Szerintem meg a zsiráf nem növény. Persze attól még simán lehet, hogy az :)

 • 2010.04.23 16:14:49tingli-tangli

  Hogy megváltozott a világ. Emlékszem, az Arató discoban a fiúk ujjazták a lányokat diszkréten a félhomályban. Most fordult a kocka. Ez is a hülye pornófilmek hatása. Régen a felnőtt filmek is úgy kezdődtek, hogy először a lánynak volt jó, utána a fiúnak.

 • 2010.04.23 16:30:36ave

  spam spam spam ... ize szex szex szex :)

  Kivi vagyok, hogy ha 80% szerint szex az analis kozosules, akkor 20% ezt minek hivja? :D

 • 2010.04.23 16:35:30Dekatlon

  ave: penitenciának ;)

 • 2010.04.23 16:52:31Auguszta Romanova_2

  [link]

  Ezt nezzetek meg.Beszaras.

 • 2010.04.23 17:13:119marci9 GO Stewie

  ...

 • 2010.04.23 17:47:22maim

  Miért,a szájnyálkahártyát megtámadhatja a HPV
  és mondjuk laphámrákot okozhat.Orvosnak mi a
  véleménye?

 • 2010.04.23 19:00:20magyar bucó

  Valamint hordozhatja a fiú a vírust punciról puncira, mint méhecske a virágport...

 • 2010.04.23 21:01:43BiSzex

  akkor az nem szex, ha két tini srác leszopja egymást? ez mi? melegszex?

 • 2010.04.23 21:02:04kocsmatk

  hétfőn megyek állásinterjúra, a hírdetésben az volt, hogy szexmentes munka..

  lehet, hogy azért le kell cidázni az ürgét?..

  Sanyi

 • 2010.04.23 22:59:39cso zsi

  2010.04.23 21:01:43BiSzex
  Dehogy. Nem melegek, csak kvittek...

 • 2010.04.23 23:02:17TROLL

  Uwarghra nhrghrak kruartrach!

 • 2010.04.23 23:04:05TROLL

  Skjarg

 • 2010.04.23 23:18:15LION_heart

  @maim: HPV okozhat garatrákot, enyhébb esetben ún. "csomót" a hangszálakon, ami konstans rekedtséget okoz. Sóval ha sok natúr franciát vállalsz és tartósan berekedsz, menj el a F-O-G orvoshoz. És ez szakvélemény! :-)

 • 2010.04.24 08:19:06Don Bandi

  az még oké, hogy a trollok buknak a témára, na de már az orbánozó balfaszok is itt vannak.

 • 2010.04.24 09:35:46Qwertz

  a szopás a szexnél is jobb

 • 2010.04.24 09:45:32victor vacendak

  @zoxó: a szájüregi rákok kis százaléka HPV eredetű. A méhnyakrák pedig kontakt hpv, nem "vádor HPV", ahogy fentebb valami okos írta.

  És @LION_heart: A hangszállal meg ne a fogorvost keresse már a delikvens, oké? Menjen csak szépen fül-orr-gégre!

 • 2010.04.24 10:07:54szavics

  HŰHA! GYORSAN EGY REPÜLŐJEGYET. Ha ez nem sex, akkor az első amerikai tini kislányt megkérem, hogy térdeljen le szépen és senki nem szólhat semmit, csupán szoros barátságba kerülünk.

 • 2010.04.24 10:10:18szavics

  Ezt hívjá (vallásosaktól elnézést) mennyországnak.

 • 2010.04.24 10:41:23szamok ember

  Clintonnak nem sok köze van ehhez, a magyarázatot valahol a keresztény erkölcs amerikai értelmezésében kell keresni: a nő bibliai értelmű megismerése egy nagyon pontosan definiált dolog. Ezért aztán a legtisztább lelkiismeretel bulizik a jövő amerikai elitje európaiaknak némiképpen hajmeresztő módon az egyetemek campusain.

 • 2010.04.24 10:41:37victor vacendak

  Ja, mennyország. Csak attól, még, hogy a tinik szerint ez nem szex, a törvény szerint igen.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta