Az anyatejes kaki kimoshatatlan?

Heti kérdésünk ezúttal rövid, ám annál fontosabb: arra vagyunk kíváncsiak, mivel tudjátok kiszedni a babaruhákból a pelenka mellett kifolyt mustársárga színű anyatejes kakit.

Kevés olyan anyuka van, aki ne tapasztalta volna, hogy a legnagyobb gondossággal felhelyezett pelenka mellett kifolyt a baba végterméke, összesárgázva a bodyt, és olyan anyák is vannak, akik átélték, milyen a szó szerint nyakig szaros gyerek. Ha azon nyomban kimossák a babaruhákat, talán van esély a nyomtalan eltávolításra. De ha csak később kerül mosó kezek alá a ruha, nehéz dolguk lesz.

A kérdés akkor vált nálunk aktuálissá, amikor a gyerek nemes egyszerűséggel leszarta az apja kedvenc pólóját, amikor ő fürdés előtt megszeretgette kicsit meztelenül. A póló a szennyestartóban landolt és természetesen csak másnap került elő. Akkorra a folt annyira beette magát az anyagba, hogy semmivel nem tudtam kiszedni belőle. Próbáltam folteltávolítóval, többféle mosóporral, mosószappannal, folyadékkal, de a kakifolt a helyén maradt.

Egy barátnőm a hipóra esküszik, ami fehér ruhákhoz kitűnő, ám a színesnél nem bevethető. Azt hiszem, babakelengye-vásárlás előtt álló kismamáknak tanácsos csak fehér bodykat venni, így nem lesz gond a végtermék kimosásával.

Hacsak nincs titkos receptetek a ragaszkodó sárga foltok eltávolítására.

Oszd meg másokkal is!
Mustra