SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: Hányós vírus kényszeríti kórházba a kismamát

2010. április 16., péntek 15:20

26. hét

+7,5 kg

A Gyalog galoppban mondják, hogy „Senki sem számít a spanyol inkvizícióra”, és én sem számítottam arra, hogy a megérdemelt vakációm úgy kezdődjön, hogy jó pár napon át egy budapesti kórház belgyógyászatának vendégszeretetét élvezem zöld arccal, miközben egy csövecske lóg ki a jobb kézfejemből és azon keresztül kapok inni. Azt sem gondoltam, hogy belekukkanthatok egy magyar szülészeti osztály zárt világába, és alaposan megvizsgálnak engem is. Mégis ez történt, egy nagyon rossz időzítéssel elkapott vírus következtében.

Alig pár órája voltam csak Magyarországon, amikor a már többször említett hormonálisnak hitt orrmizériám újra előjött, mégpedig kiújult erővel. Aludni alig tudtam, napközben meg csak szipogtam és nyüszögtem. Többnapos és több éjszakás folyamatos orrfújás, horkolás és levegőkapkodás után hulla fáradtan, és egy kicsit kiszáradva tértem nyugovóra hétfőn este, miután a kicserepesedett orrcimpáimat alaposan bekentem Neogranormon kenőcsel.

Bizakodtam, hogy végre kialhatom magam. Hát a sors enyhén szólva nem így akarta. Éjjel 2 felé arra ébredtem, hogy rettenetesen rosszul vagyok, ráz a hideg, és a gyomrom emelkedik a torkom felé. Még annyit sikerült kinyögnöm, hogy „vödör!”, de párom az ajtóig sem jutott, mire tudtam, hogy késő lesz az a vödör. Az eseményeket komplikálta, hogy a lányunk közvetlenül mellettem aludt, az ágy széléhez húzva. Csak úgy úszott meg pár centivel egy rettenetesen brutális ébresztést, hogy sikerült az utolsó pillanatban félrerúgnom a járókáját. Felébredt így is, tejet kért és kicsit csodálkozva figyelte, hogy mi történik. Sajnos itt nem értek véget az éjszaka izgalmai, hanem egyórás ciklusokban megismétlődött a fenti szörnyűség, bár szerencsére a vödör jelenlétében.

A gyerek nagyon viccesnek találta, amit a vödörrel az ágyban művelek (hangosan nevetett), de ezzel egyedül volt. Reggelre paff voltam, már a víz sem maradt meg bennem egy percnél tovább, és jártányi erőm sem volt. Egy rokon jött értem délelőtt, hogy orvoshoz vigyen, addigra már mobillal a kezemben elbóbiskoltam a programjaimat lemondó hívások között, ruhában. A gyereket elvitte anyósom magához, ez már úgyis előre meg volt szervezve. Annyira felkészületlen voltam, hogy csak az angol terhes könyvemet és az igazolványaimat vittem magammal az orvoshoz, semmi mást. De persze azonnal benntartottak a kórházban, perceken belül ment a vénámba a B vitamin (a hányás megállítására) és az infúzió, a kiszáradásom miatt.

A kiszáradásom, nyilván részben annak köszönhetően, hogy már előzőleg is napokig folyt az orrom, olyan súlyos volt, hogy a belém töltött literek ellenére több mint egy fél napig nem pisiltem, és a hasam is észrevehetően laposabb lett, mint a teve púpja a sivatag átkelése után. Egy liternyi infúzió után áttoltak a nőgyógyászatra is, hogy megnézzék a kisbabát, nem esett-e valami baja. Addigra már nagyon aggódtam érte, mert a legelső hányás óta megállás nélkül folyamatosan rugdosott szegény, több mint 12 órán át. Mialatt a szülészet-nőgyógyászat folyosóján jó sokáig vártam az ügyeletes orvost a tolószékben bambulva, megfigyelhettem az osztály bennlakóit, amint jöttek-mentek a kórtermekből. Újszülöttet nem láttam és nem is hallottam, de szép számban mentek el körülöttem a pizsamás, köntösös, és nagypocakú nők, keresztrejtvénnyel, újsággal, pohár vízzel a kezükben.

Mivel én az utcáról érkeztem, azonnal észrevettem, hogy mekkora a kontraszt a kinti világ siető emberei és a kórházlakók között. Itt benn mindenki nagyon lassan járt, kicsit csoszogva bolyhos papucsokban, a semmibe meredt szemekkel. Fogalmam nem volt róla, hogy csak pár óra kérdése és én is átveszem majd ezt a lassú ritmust, és kifejezéstelen tekintetet. Megnézegettük egymás hasát, és összemosolyogtunk, de senki nem beszélt senkivel.

A vizsgálat rövid volt, mosolytalan, és számomra sokkoló, meglepő újdonságokkal. Az angolszász rendszerből idecsöppenve meglepett, hogy a férfi orvos egyedül volt velem egy hüvelyi vizsgálat alatt, és félmeztelenül kellett felmásznom a vizsgálóasztalra jelenlétében, mialatt semmi nem takart. Nagyon meztelennek éreztem magam. Nálunk az orvos elhagyja a szobát, mialatt a páciens levetkőzik és rendelői kötényben, papírlepedővel takarva, magától lefekszik. És szinte mindig jelen van egy ápolónő vagy női asszisztens.  Eleve hüvelyi vizsgálatom még soha nem volt terhesen egészen mostanáig, az előző terhességemkor a szülés alatti 4 centis táguláskor nyúltak belém először, most meg még soha. Nagyon kellemetlen volt, és kicsit aggódtam is, hogy nem lesz-e probléma belőle. De nem lett. A baba rendben találtatott az ultrahangon, a magzatvíz is, a méhszáj is, és mehettem vissza a másik épületi kuckómba az infúziós tartály alá.

Estére megtudtam a vérvizsgálatok eredményét: egy csúnya és agresszív vírust nyeltem be valahogyan, attól hánytam annyit. Gyógyszeres kezelés erre nem volt lehetséges, csak hányáscsillapítás, nagyon sok folyadék a kiszáradás ellen, és pihenés.  Estére megjött a párom, hozta a kórházi szütyőt, piperékkel, pizsamával, mobil töltővel és kaptam kétszersültet, amit semmi kedvem nem volt megenni, de muszáj volt, már csak a baba miatt is. Amikor a „utántöltések” között ideiglenesen szabadlábra lettem helyezve, akkor sem tudtam mit kezdeni magammal, mert a jobb kezem, a belészúrt kanül miatt használhatatlan volt. A bal kezemmel csigalassúsággal írtam az sms-eket, magányos voltam és nagyon hiányzott a családom. Annak ellenére, hogy kiváló, kényelmes és csodás helyem volt, és mindenki nagyon kedves volt velem, nem tudtam túltenni magam azon, hogy milyen hirtelen mentem át gondtalan, problémamentesen várandós kismamából rossz közérzetű kórházlakóba.

Még két napra volt szükség ahhoz, hogy „visszakapjam” a kezem és hazaengedjenek. Rájöttem, milyen szerencsés vagyok, hogy belátható időn belül szabadulhatok. Most egyre-másra jönnek elő az ismerőseim történetei arról, hogy hány hetet, hónapot töltöttek terhesen kórházban. Úgy, hogy sehogyan sem volt kényelmes a fekvés, unatkoztak, nem ehették vagy ihatták azt, amit megkívántak, és az egész életüket maguk mögött kellett hagyniuk terhességük érdekében. Nekem mindig nagyon nehéz volt megmaradnom kórházban. Pár éve a gerincműtétem után órákkal már hazakönyörögtem magam, és a császármetszésem péntek este volt, de kedden reggel már indultunk haza. Az nekem egy maratoni kórházi tartózkodásnak tűnt.

Még nem vagyok a régi, de sokkal jobb a helyzet, és óráról órára javul. Erőtlen vagyok, rengeteget alszom, a fejem folyamatosan tompán fáj és gyomorégés kínoz minden étkezés után tegnap éjjel óta. Lehet, hogy ez már velem is marad júliusig, hiszen pont ilyentájt szokott ez megjelenni. Sebaj, a Rennie sokat segít és itthon lehetek a családommal, amitől nagyon boldog vagyok. A hasam is visszanyerte eredeti méretét, talán még nőtt is egy kicsit, ami megnyugtató. Az is, hogy a baba is kialudta magát végre, nem csak én. Nagyon megijesztett, hogy olyan sokáig folyamatosan rúgott, bokszolt és forgolódott. Most néha szünetet tart, bár határozottan aktívabb, mint azelőtt. Annak külön örülök, hogy a családon belül láthatóan senki más nem kapta el a vírust, azaz valószínűleg az nem fertőző rajtam keresztül. Ezt most nagyon rossz lenne végignéznem máson.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.18 22:14:48gillian

  Most látom csak, hogy el kell ájuljak a kórháztól, ahol (reményeim szerint) szülni fogok. A héten volt egy kisebb vérzésem, emiatt pánikszerűen berohantam, a sürgősségi felvétel után az osztályon a dokim megvizsgált, és egy sima vizsgáló szobában is volt egy függönyös vetkőző hely, a vizsgáló szék pedig szintén el volt függönyözve, ő addig adminisztrált, míg felmásztam, és csak azután jött oda, így tkp. teljesen megőrződött a magánszférám. Persze szokás szerint hosszú terhes blúzban voltam, így még ha kukucskált volna, se látta volna a hátsó felem a vizsgáló szék felé ballagtomban :)

 • 2010.04.18 22:54:38tildy:)

  Talán ez a kép segít, itt nem papírkendő van:
  [link]

  Itt talán:
  [link]

  Ez meg kb mint az otthoni rendzser:
  [link]

 • 2010.04.19 11:14:52mazsola84

  Én nőgyógyászomnál:
  az asszisztens egy külön szobában, előtérben van, neki elmondod, hogy miért jöttél, előszedi a kartonodat, beírja az utolsó menstruáció időpontját és ennyi.
  Doki külön szobában saját számítógéppel. Külön öltöző, van papucs is. Sosem figyeltem, hogy nézi-e amíg kijövök, mert mindig olyan tunikaszerű hosszú felsőbe megyek, ami takar, így nem érzem magam kellemetlenül.

  A vizsgálat alatt nincs bent senki más, én ennek spec örülök.

 • 2010.04.19 12:32:48kriszi

  Fura, pont ez a lepedő probléma egy pillanatig sem tudott érdekelni. Szerintem többet bénáznék a tekergetéssel, mint pucéran. A doki meg állati sokat számít, Másutt kifogott egy sótlan bunkeszt, gondolom. A doki emberi hozzáállásához nem kell lepedő...

 • 2010.04.19 12:34:25kerekbilincs

  2010.04.19 11:14:52mazsola84 Nem a Szent terézbe jársz véletlenül? :)

 • 2010.04.19 12:34:52Temptation

  Nem értem, de tényleg nem.Aki nem akar pucér seggel mászkálni a rendelőben (mint én sem), az miért nem vesz fel szoknyát?
  Egyszerű,hatékony, és még a Tb-nek sem kerül semmibe.Nem mindig mástól kell várni a megoldást, ha problémánk van.

 • 2010.04.19 12:48:53Brumibaby

  Temp, én is szoknyában járok, így tanított az anyukám. De ha vki utálja, vannak olyan hosszú pulcsik vagy tunikák, amelyek combközépig érnek és azokban is oda lehet araszolni. Az eü. tv.-ben benne van különben, hogy a vizsgálatot és a beavatkozásokat a beteg szeméremérzetének tiszteletben tartásával kell végezni, de egyetértek, hogy azzal kapcsolatban elsősorban nekem magamnak kell intézkednem.

 • 2010.04.19 13:00:28nanemárrr

  Azt gondolom, hogy a szeméremérzetem ott hussan el legkésőbb, amikor szét kell tenni a lábamat...igaz addig is megtehetem azt, hogy tunikában megyek a székig, de akkor is...ezért nem is agyalok ezen túl sokat...átkapcsolok robotpilóta üzemmódba, aki csak kérdez és választ értelmez/memorizál és kész...ez az állapot addig tart, míg felöltözve le nem ülök a dokival szemben. Szóval tunika/pulcsi/hosszú szoknya vagy nercbunda, a szeméremérzetem valahogy mindig a rendelő ajtaja előtt marad sajnos!

 • 2010.04.19 13:04:49muha_ha

  miután több napon át szóltatok a nőgyógyinál szemérmetlenített nőkről, most áldozzunk egy perc csenddel a prosztatavizsgálaton átesett férfitársainknak. Ott nem (sem) segít a lepel...

  (én lenni nő)

 • 2010.04.19 13:05:44Temptation

  Brumy:Igen, én is így gondolom.
  A szeméremérzet tiszteletben tartása szerintem elsősorban a személyzet magatartására vonatkozik.

  A vetkőzés meg mindenütt úgy van megoldva, hogy ne a doki előtt kelljen.
  Sőt, ez még a tüdőszűrő vizsgálaton is így van.
  No, és át ott sincs ugye semmilyen lepel.

 • 2010.04.19 13:10:40mazsola84

  kerekbilincs, nem :) viszont SZTK

  Na, egyébként a tüdőszűrésen egy szál csöcsben álldogálni 10-ed magammal vagy negyed órát, az nekem sokkal megalázóbb volt.

 • 2010.04.19 13:11:18Rosa Rugosa

  muha_ha

  Ez mekkora!:)))
  És milyen igazad van!

 • 2010.04.19 13:18:44manó99

  Tüdőszűrő:

  Nálunk kb.mint,marhák a vágóhídon.
  Fiatal,öreg nem számít.10 vagy 20 ember együtt, nem számít.Még jó hogy a pasikat külön hívják be.:)

 • 2010.04.19 13:20:57Wish1973

  pénteken voltam tüdőszűrésen, kettesével hívnak be, csak azonos neműeket. öltöző van. melltartót meg letolhatom a derekamig a "liftben" is, ha annyira zavarna.

 • 2010.04.19 13:22:44nanemárrr

  2010.04.19 13:18:44manó99
  Az átható izzadtságszagot ki ne hagyd a felsorolásból!

 • 2010.04.19 13:25:15Temptation

  Oké, a vidékre kihelyezett tüdőszűréseken többet hívnak be egyszerre, de amikor "rendes" rendelőbe mész, akkor van külön öltöző.

 • 2010.04.19 13:27:54manó99

  2010.04.19 13:22:44nanemárrr

  Azt elfelejtettem igazad van.

  Szerintetek hány ember után törlik át a felvétel készítő lapot, amihez hozzá simulunk finoman egymás után.

 • 2010.04.19 13:28:12nanemárrr

  Temptation, igaz, hogy vidéken vagyok, de itt a rendelőintézetben lévő szűrésre is 5 embert hívnak be egyszerre egy kb. 2 m2-es öltözőbe.

 • 2010.04.19 13:30:35nanemárrr

  manó, sosem! Szerintem! Én legutóbb vittem magammal törlőkendőt (dm-es) és letöröltem...néztek rám nagy szemekkel, de mivel nem szóltak (a meglepettségtől nem is tudtak volna), így folytattam...ja nem saját ötlet, előtte egy kolleganő is ugyanezt tette.

  És az uh fej (hasi), ctg tappancsok, ekg tappancsok, stb????????

 • 2010.04.19 13:31:55Temptation

  nanemárrr: hát akkor ezek szerint nem egyforma a gyakorlat.
  Bkeszin a rendelőben 1, max 2 ember, külön öltözőkben.
  A "kihelyezett" alatt meg azt értem ,amikor egy településen két hétig minden nap van szűrés, jellemzően a művelődési házban.Nálunk ott szoktak többet hívni egyszerre.

 • 2010.04.19 13:32:52Wish1973

  na, komolyan ez a tóthjózsi mekkora rulez itt nálunk:D
  néha dicsekvésnek tűnhet, ami nálunk folyik, pedig azt hittem, proli kerület a mienk. nálunk mindenki előtt törlik. amikor odaléptem a lifthez, épp azon fintorogtam, h most én ehhez hozzá kell érjek, de már a kezében volt a törlő. amúgy a váróban van egy elégedettségi doboz, én tuti írnék levelet a fenntartónak, ha olyasmiket tapasztalnék, amikről írtok.

 • 2010.04.19 13:34:12nanemárrr

  én nem írtam, hanem szóltam...látszott, hogy a szívükbe loptam magam. :)

 • 2010.04.19 13:35:56nanemárrr

  Temp, a kihelyezett dolgot is értettem...4 évig laktam egy lakásban, mely mellett egy tárolóban tárolták ezt a berendezést...két hetente reggel 5kor ébredtem arra, hogy pakolják fel és mennek vidékre szűrni...csörögtek, csattogtak...lehet fel kellett volna jelentenem őket, mint az OFF-ban említett virágföld árust? :)

 • 2010.04.19 13:36:28mazsola84

  Hát nálunk a tüdőszanatóriumban bizony 10-en álltunk egy szál csöcsben a 3 m2-es öltözőben. Még szóltak is, hogy mindenki vetkőzzön le, ne egyesével szöszögjünk, had haladjon a sor.

 • 2010.04.19 13:40:19Auguszta Romanova_2

  Az egyetemi klinikan.

  Bemegy a no a vizsgaloszobaba.Felmaszik az asztalra.Egy masik ajton bemegy egy fel szeria orvostanhallgato az 40 ember ,es mondjuk 10 elaludt aznap akkor 30 ember.
  Mindenki felvesz egy kesztyut a jobbkezere.
  az asszony melle all a csoportvezeto es elmondja mit kell kitapogatni.
  Erre a 30 ember egymas utan belenyul a nobe.
  Ha nem tetszik,akkor van falusi nogyogyasz meg meregdraga maganklinika ahol nincs egyetemista.

 • 2010.04.19 13:47:48bajor gizella

  kurvára nem kell kiszolgáltatottságérzetet érezni attól még hogy az orvos a pinámat nézegeti. és igen. a meztelenség szemben egy vagy jócsomó emberrel szemben fokozza ezt. sok a leleményes káeurópai odüsszeusz, de ettöl még aki kevésbé tanulta meg hogy szoknyába kell menni nem érezheti magát kiszolgáltatottnak. neki is joga van a méltoságáának megtartására. még ha a sok szoknyás vállonveregeti magát akkor is. ez nem vita kérdése. én nem vetközöm le csak ugy ukkmukkfukk. voltam hasi ultrahangon és le akarták vetetni velem a bugyit. mondtam hogy akkor kérném a papírtörölközöt és szépen beletürtem a bugyogomba. nem vártam én se mástól a segítséget.

 • 2010.04.19 13:51:12Wish1973

  kérdezném, hogy a kozmetikusnál az intim-gyantát vagy akár csak a bikinivonal gyantázását hogyan oldják meg a szemérmesek?

 • 2010.04.19 13:54:39Auguszta Romanova_2

  Otthon.
  En nem ertem en nem adok ki penzt kozmetikusra anyam borogass.

  Nekem olyan szemoldokom van,hogy elbujhat mellettem Brezsnyev,es abbol lehetne szuper format kihozni,lofasz eddig egy kozmetikus se tudott kihozni egy szep format belole.En otthon igen,csak lustavagyok allandoan csinalni.erre adja pizt???

 • 2010.04.19 13:56:44mazsola84

  Sehogy. Intim szőrtelenítést megoldom magamnak.

 • 2010.04.19 13:58:08jazmine

  Nem tudom, hányszor írtam, h ez nem_csak_szemérem kérdése. Én nem vagyok szégyellős, 9 évig kolis voltam, sohasem zavart, ha mások előtt le kell vetkőzni stb.
  De örülök, h mindenki szerint ez így jó, meg van szoknya (bár az a része változatlanul nem világos, h ha felfekszem, akkor a szoknyám is felhúzom-e hátul).
  Egyszerűen nem tartom normálisnak, h felöltözött emberek között kell félmeztelenül vonulnom a székig. Nem zavar a vizsgálat, Ritának írom külön, h klinikai ambulanciára jártam 7 évig, igen, volt, h bevonult egy-egy évfolyam.
  A tüdőszűrést sem értettem, bár fiatalon persze buli volt :)

  A finneknél pl. a közös (meztelen) szaunázás totál megszokott, mégsem flangálnak pucér fenékkel, ők is biztosan mind szeméremből állnak ellen ennek a költségkímélő megoldásnak.

 • 2010.04.19 13:59:46bajor gizella

  nekem intimgyanta van kozminál. sulyos eurókért.nem érzem kiszolgáltatottnak magam ha eelmegyek Ulrikához a svéd kozmetikusomhoz. mert nem egy lehetséges betegséget fog diagnosztizálni, kifizetem a szolgálatását, kellemes lazulós zene megy, és van papírtörölközö ha várakoznom kell. sok kicsi sokra megy alapon...de nem mondom hogy az elsö találkozásnál tátott gyertyába vártam volna hogy legynatázza.

 • 2010.04.19 14:12:54Wish1973

  bajor gizella,
  az a gondom ezzel, h így a fehérköpenyes atyaúristenség közhiedelmet erősíted. szóval, ha kozmetikus, akkor ok, ha doki, akkor nem? miért? lehetséges betegség? a dokihoz betegség (vagy megelőzés) a kozmetikushoz esztétikum miatt megy az ember. minden területnek van szakembere, de egyik nem több a másiknál.sztem.

 • 2010.04.19 14:29:38mirka

  Volt egy rövid időszak, amíg sztk-ba jártam nőgyógyászhoz. Az első alkalommal egy nő volt az orvos. Amíg vártam, mindent hallottam, amit az előttem sorra került betegekkel megbeszélt. Sorra kerültem, beléptem az ajtón, kérdezte miért jöttem. Az ajtónál állva kellett elmondanom, ugyanis nem volt egy szék, ahova leülhettem volna, az asztala pedig az ajtóval szemben volt, de annyira közel ahhoz, hogy tényleg csak az ajtófélfánál toporoghatott a páciens. Kérte, hogy vetkőzzek le, én meg kerestem a paravánt, de nem találtam, meg is kérdeztem, hol lehet levetkőzni, hova tudom tenni a ruháimat? Közölte, hogy ott, ahol vagyok (ekkor már a min. 20 nm-es rendelő közepén álltam, de még mindig az ajtóval szemben). Megalázó volt. A nő is egy állat volt, bunkó is, és nagyon durván vizsgált. A vizsgálat után át kellett sétálnom egy másik helyiségbe, mert az uh ott volt. Aztán vissza a rendelő közepére, és öltözhettem.
  Természetesen többet nem mentem hozzá. Később találtam egy normálisabb orvost is ott, de kiderült, hogy mégsem az. De ez már másik történet.
  Szerencsére később olyan dokim lett, aki tök jól kezeli ezt a helyzetet, és egyáltalán nem érzem szarul magam vizsgálat közben.
  Egyébként azt sem szeretem, ha túl "finomkodó" egy orvos, és a tekintetével, gesztusaival, akár szavakkal is folyamatosan elnézést kér. Ilyenekkel is találkoztam már :)

 • 2010.04.19 14:30:38bajor gizella

  hát nem tudom hogy ez istenkultusz e vagy se, de elöbb legyantáztatok egy huszonéves szöke svéddel akivel kedélyesen elbeszélgetek közbe a barom férfiakról, meg az idöjárásról hozzátéve hogy van textil és papírtörölközö rajtam ha várnom kell vagy ilyesmi, mint mondjuk egy ötvenes ritkán vagy soselátott már amúgy is istenkultuszban lévö nögyögyásszal. és szerintem az alapvetö méltoság és a partnerként és ne szerencsétlenként kezelö orvosi bánásmód mulik ezeken. hogy lehetöséged van e szemérmesen leszegett fejjel odajárulni és ne tegyenek rád megjegyzést, hanem ha látják hogy félsz mert mondjuk tizenhat vagy, és most vagy ott elöször, akkor basszanak már hozzád egy darab rongyot hogy na nem kell annyira félni...

 • 2010.04.19 14:34:16bajor gizella

  nekem sose volt nögyogyo problémám, preventív családi hátteremnek köszönhetöen. életemben ha voltam 4-5ször. kozmetikushoz meg megyek mondjuk havonta.

 • 2010.04.19 14:38:06Wish1973

  erről a kozm. dologról jutott eszembe, h ismerőshöz pl. sosem mennék intimgyantára. az más, ha oda jársz, és egy idő után elfecsegtek, de az, h pl a szomszédasszony, aki kozm., és egy arckezelésre simán elmegyek hozzá, pinában lásson, aztán a liftben meg összefussunk, na az meg nekem nem jönne össze.

 • 2010.04.19 14:50:58Auguszta Romanova_2

  arrol mi a velemnyetek,hogy nogyogyasz apa kezeli a lanyait?
  En ket ilyen esetet tudok.
  Ket testverpar,az apjukhoz jarnak.Meg meg egy csaj akinek van egy nagyfej apja a nogyogyaszaton.

 • 2010.04.19 14:57:18bajor gizella

  rita neeeee:) fujj undorító. én anyámnak nem mutatnám meg, pedig nagyon jó a kapcsolatunk. lehet pont ezért?:)
  van neki jó kollégája és ahhoz megyek.

 • 2010.04.19 14:58:18R2D2 & C3PO

  Rita! Én is tudok ilyet. Meg keresztapa-keresztlányt is.
  Szerintem ezek az abúzus témakörbe tartoznak. (És nem értem, miért nem összeférhetetlen. A többi szakmában a családtagok "kezelése" ált. tiltott, nem kívánatos. Bíró-pereskedő, stb.)

  A tüdőszűrés külön téma. Az asszisztensek senkivel sem ismerkednek meg, hiszen látnak vagy 10 mp-ig - ergo a nagy átlag úgy bánik az emberekkel, mintha billogozásra megjelent marhák lennének... Én kb. minden alkalommal kifejtem nekik, hogy de nem marha vagyok, ember; és jól megsértődnek vagy okoskodnak valamit. De mivel én is 10 mp-ig látom őket, a véleményük hidegen szokott hagyni. Leginkább a táska-mizériával akasztanak ki: benne van a fél életem, de hagyjam az öltözőben. Aha, majd ha hülye leszek. Persze így is az vagyok, mert a röntgensugárzás, az röntgensugárzás; de ez van.

 • 2010.04.19 15:13:59Brumibaby

  r2, bíró-fél viszonyában egyértelmű, ott törvény zárja ki. Orvos-beteg viszonyban nem tudom, hol a határ. Szerintem helyesebb, ha nem kezeli, de meddig? Fül-orr-gégész nem nézhet bele tükörrel a gyereke fülébe? Szemész nem írhat a sajátjának szemüveget? Urológus megvizsgálhatja a vizeletét? És ha igen, akkor a nőgyógyász szülő miért nem?

  Komolyan kérdezem, én nem tudom, mi a helyes ilyenkor.

 • 2010.04.19 15:21:13Wish1973

  ahol ez elsőt szültem, a főgóré lánya is épp akkor szült, de persze nem apunál, hanem a kollégánál. anyámborogass, apuci belenyúl a lányába.......

 • 2010.04.19 15:23:38bajor gizella

  hát nekem nincs szemész rokonom, vsz. nem esnék kétségbe ha megvizsgálná a retinámat. de ahogy wish is írta hogy nem szívesen szállna be a liftbe egy intimgyanta után, míg az arckezelés simán bevállalható kábé én ezt osztom orvoscuccra is. én se szeretném anyukámmal megvitatni a hüvelyválladékomat, olyan hosszú az élet együtt, és olyan sok más jó téma van. szerintem a szexualitással, és az ezzel egysütt járó testrészekkel mindenki szégyenlősebb, már ádám is tett fügefalevelet maga elé, pedig nem volt neki urológus apukája.

 • 2010.04.19 15:27:05Laliath

  Wish,
  azt hiszem te említetted feljebb a kútvölgyis viszonyokat. (Ha mégsem, akkor más volt :) Az azért volt, mert egy ideje a nőgyógyászati rész (is) végnapjait élte Damoklész kardja alatt. Hónapokig nem tudtak a dolgozók semmi biztosat, és később is csak félinfókat kaptak, mikor már tudni lehetett, hogy sikeresen eladta a kórház a részleget.
  Lényeg a lényeg, hogy március 1-jével megszűnt az SZTK rendelés, privatizálták a szülész- nőgyógyászatot a rendelőben és a kórházban is :(

  Csak azt nem tudom, én hova a 'csába járok ezek után :'-(

 • 2010.04.19 15:27:58Auguszta Romanova_2

  JA es a szoban forgo ket lanyos orvos, kivette a felesege mehet,ket evvel azelott.
  A lanyai pedig felevente mennek ilyen olyan vizsgalatra.

 • 2010.04.19 15:30:20Laliath

  UFF, ez az apa-lányai rendelés sok az ingerküszöbömnek... Pfff :S
  Vannak dolgok, amiket ismerőssel sem (ahogy mások is írták), nemhogy családtaggal...

 • 2010.04.19 15:38:41R2D2 & C3PO

  Hát fogalmam sincs, hol a határ.
  De vajon képes-e az orvos jó, kellően objektív döntéseket hozni, ha a szeretteiről van szó.

 • 2010.04.19 16:12:49Tejbajusz

  Szülész-nőgyógyász barátom a feleségét másnál szültette meg, Ő csak jelen volt, mint apuka. Aztmondta azért, mert lévén a saját gyermekéről volt szó, nem tudott volna objektív maradni. Olyan orvoshoz ment, akitől anno még Ő tanulta meg a szakma fortélyait és megbízott a szaktudásában.
  Érthető.
  Szerintem bekavar az érzelmi hatás, ezért nem szerencsés.

  Képzeld, ha a nőgyógyász lánya összeszed valami csúnya nemibajt... "lányom, csak nem félrekúrt a Tomi? Baj van a házasságotokkal?"

 • 2010.04.19 21:55:17tildy:)

  2010.04.19 13:51:12Wish1973: sehogy. MErt otthon megcsinálják maguknak.

  Én pl sosem voltam még intim gyantáztatni, bár annyira szemérmesnek nem modnanám magam, nudi strandra ki merek menni.
  De hogy kozmetikushoz menjek ott gyantáztatni? Ráadásul ugyit levéve? Nem.... Soha...

 • 2010.04.19 22:20:51Border

  A kozmetikusomnál mindig van eldobható bugyi. paraván mögé be, bugyi tároló zsebből ki, felvesz, aztán visszahuppanok a sterilen megágyazott kozm.székre. Redőny leenged, ajtó bekulcsolva, habár emeleti és ezrednyi esély, hogy belát valaki.
  A bugyit úgy tologatjuk ide-oda, ahogy a szükség hozza. Lágyrész soha nem bukkan elő. Mikor vége mindennek átöltözés és bugyi kidob.
  Ennyi.

 • 2010.04.19 22:54:17Wish1973

  Laliath, én említettem, de az nem a végnapokon volt, hanem tini koromtól kb 30 éves koromig. azóta nem járok oda, és egy percig sem bánom. az elsőt ott szültem, meg előtte-utána is még egy ideig oda jártam sima járóbetegre, de majd' mindegyikkel volt elég kardinális gondom, pedig nem vagyok az a finnyás. a 2.-at margitos dokinál szültem, amíg volt pénzünk, addig jártam a magánjába. most sima sztk a kerületükben

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta