SZÜLŐSÉG

Süket, csípőficamos vagy fogyatékos Tibike?

2010. április 14., szerda 12:02

Nusi gyermekével semmi gond nem volt hathetes koráig, amikor is csípőszűrésre küldte a gyermekorvos. Onnantól kezdve hol azt mondták, baj van a csípőjével, hol mindent rendben találtak, majd úgy gondolták, nem hall a gyerek (másik orvos szerint meg igen), legutóbb pedig szellemi visszamaradottsággal riogatták, mondván, Tibikének túl nagy a feje.

Soha nem voltam egy izgulós anya. Miért is lettem volna? 12 unokatestvér, 7 dédunoka, mindenki könnyen szült, a gyerekek egészségesek, okosak mindkét oldalról. A terhesség alatt se volt semmi gond, másfél óra alatt lezavartam a szülést, majd három nap múlva hazavihettem az egészséges és gyönyörű kisfiamat, Tibikét.

Tibike szépen fejlődött, ám a hathetes vizsgálaton azt mondták, hogy a bal csípője kicsit kötött, nézessük meg szakemberrel. Nem csináltam ebből a vizsgálatból sem nagy problémát, legfeljebb tornáztatom majd, vagy kap terpeszpelenkát. Szerencsére kiderült, hogy minden rendben, de azt mondták, hogy öthónapos korában menjünk vissza, újra megnézik.

Az oltásokat közben havonta kapta Tibike, azonban a három hónapos vizsgálatnál nem reagált a hangokra, így felmerült annak a gyanúja, hogy nem hall rendesen. Tibikéről tudnotok kell, hogy nagyon élénk, figyelmes baba, de ha a rendelőbe viszem, nem csinál semmit, néz nagy szemekkel, keze-lába lóg, nem mosolyog – én azt szoktam mondani, hogy szó szerint leégett a doktornő előtt.

Mindenesetre nagyon megijedtem, hogy a kisfiam nem hall, ezért elvittem a fül-orr gégészetre, pontosabban egy magánrendelőbe (a csípővizsgálat is egy magánklinikán volt), itt is megállapították, hogy minden oké, hall a gyerek, fellélegeztem. Tibikének ez a két vizsgálata 15 000 forintba került, de nem számított, megnyugodtam.

Közben öt hónapos lett, így visszavittük kontrollvizsgálatra (újabb ötezer), ahol azt mondták, hogy mégiscsak gond van a bal csípőjével, menjünk el ultrahangra. Újabb álmatlan éjszaka, nagyapát felrendeltük, elvitt minket a kórházba, megcsinálták az ultrahangot, minden oké, megnyugodtam volna, DE. A következő kérdéseket tették fel nekem: szokták mérni a gyerek fejkörfogatát, szellemileg rendesen fejlődik a gyerek? Tibikének ugyanis túl nagy a feje (megjegyzem, az apjának és nekem is az átlagosnál nagyobb a fejünk). Beszélnünk kell a háziorvossal, aki ír majd egy beutalót, hogy Tibike fejét kivizsgálhassák.

Oké, legyen egy orvos alapos, de mióta megszületett, mindig izgulhatok - és nem azon, hogy megfázott-e, hanem azon, hogy süket, csípőben gátolt, vagy esetleg szellemileg visszamaradott-e.

Nusi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.14 14:52:14animmam

  Masfel eves lanyommal mikor rovarirtot vagy gombat evett - nem egyiket sem otthon tette - akkor a Heim Palban nagyon korrektul kezeltek, meg engem is. Az meg tartja magat, viszont mikor ket evesen baranyhimlo-tudogyulladas-skarlat komboval Laszloban voltunk, na az katasztrofa. Hazakuldtek olyan allapotban levo gyerekkel, akire ejjel az ugyeletes orvos azt mondta ne vigyem korhazba, mert ha meg kap egy fertozest nem biztos hogy tuleli. Koszi. Helye valogatja ezt is.

 • 2010.04.14 14:57:26RémesKrémes

  Tapasztalatom alapján,amennyiben valami problémát érzünk a "gyerek körül", érdemes több orvossal is megvizsgáltatni.A férjem is, én is rövidlátók vagyunk.Gondoltam ez indokolja, hogy ahogy csak lehetett elvittem egy híres-neves szemészhez.Azt állapította meg, hogy semmi baj.Amikor 1/2 évente vittem hozzá a csemetét,és kötöttem az ebet a karóhoz, hogy nézze meg alaposabban: közölte,
  legyek hisztis.A doktor úr ezek szerint a hiszti szimptómáival sincs tisztában.Ezután fogtam a gyerkőcöt és a saját TB orvosommal nézettem meg, aki meg azt mondta, hogy lehettem ennyire felelőtlen, a gyerek 3 és fél dioptriás szemüveget kell ,hogy hordjon....
  Mesélhetnék arról,hogy kórházban egy napos műtétre vittük be a fiút és mivel a doktorbácsi úgy találta egy lágyéksérv operáció több pénzt hoz, ezért mindenáron meg akarta műteni.Azóta is áldom a "nemtudomhányadikérzékemet", hogy nem engedtem megoperálni. 1 éven belül kinőtte.

 • 2010.04.14 14:58:57RémesKrémes

  ne legyek hisztis

 • 2010.04.14 14:59:55ági anyu

  Na igen. Helye válogatja ... az én nőgyógyászom az SZTK-ban minden évben felhív, ha eljön a rákszűrés ideje. A barátnőmé a magánrendelőben meg nem foglalkozik vele ... ha kéred, oké, de nem nagyon mondja magától. Ugyanez igaz a mammográfiával kapcsolatban is ...

  animmam, örülj, hogy nem kellett befeküdnöd a Lászlóba! Néhány éve a középsővel voltunk bent - tiszta balkán volt

 • 2010.04.14 15:06:33animmam

  Befekudni nem kellett??? Ot napig voltunk bent, horror magas lazzal, nem evo, gyorsan szottyado, tele oriasi himlo porkokkel picikevel, akit mindennap masik orvos vizsgalt meg, es szerintuk nem volt csak sima baranyhimlos. (pont karacsonykor voltunk bent, mindenki loholt haza) Ot napig!!! Mikor kiadtak kozel ket kg-val volt kevesebb a gyerek, es az orokmozgo egy percre le nem ulonek annyi ereje nem volt, hogy felemelje a fejet. Erre hivtam ki meg a kijovetel napjan az ugyelet doktornot (o allapitotta meg a ketoldali tudogyulladast es a torokmintabol hogy skarlatos is) - madaraszbol jott ki - aki ott ult velunk egesz ejjel, hol ezt hol azt beadva neki, parom meg rohant az ugyeletes patikaba. Kozel masfel honap volt mig magahoz tert a pici, es elkezdett normalis lenni ujra.

  mammografia elmeny: elmentem mert szoptatas utan maradt egy csomo a mellemben, rairta orvos a beutalora, hogy szoptatas utani csomo miatt keri a vizsgalatot. Erre mi az elso kerdes behivas utan? van gyereke? szult mar?? haat erre en azt mondtam hogy nem, malacokat szoptattam, attol maradt csomom, es meg o kezdett el velem gorombaskodni.

 • 2010.04.14 15:13:20farkasokkal tancolo

  2010.04.14 14:41:27babó

  Én is a marsról jöttem, mert szintén XI. ker.
  És eddig még nem szorultunk magánorvosra normál szűrések esetén.

 • 2010.04.14 15:20:35kisfiúkmamája

  Jól nekiestetek szegénynek.

  De amúgy, nem tudom, miért, engem is irritált szegény posztoló.
  Mi is voltunk már urológusnál, szemésznél, fülésznél, mindig sztk-ban.
  Vérvételen, vizeletteszten dettó.
  Általában mindenhol nagyon kedvesek, igaz, volt, ahol velem, az anyukával bunkók voltak, de a gyerkőccel még ott is kedvesen viselkedtek és végülis az a lényeg,nem, így nem is húztam fel magam rajta.Gyerekorvos, ne nekem nyaljon, a gyereket vizsgálja meg alaposan és ne okozzon traumát neki egy életre, tőlem velem bunkózhat.

  És egyszer nem éreztem, hogy a fene, semmit nem találtak a gyereknél, többet nem megyek, mert mindig úgyis vaklárma.
  Inkább hálás vagyok, hogy a gyerekdoki ilyen alapos, meg hogy a picik rendben vannak.

  Szóval igen, ez az a poszt, ami irritál.Mert előbb dicsekszik, náluk bezzeg mindenki egészséges, mindenki könnyen szül, mndenki rendben, aztán panaszkodik, a sok hülye doki unatkozik, a sok szemét magánrendelő meg nem ingyé kedves, végül meg viccet csinál az egészből.

  Aztán ha a gyereknek egyszer tényleg baja lesz, akkor koppan.

 • 2010.04.14 15:24:15dodóó

  2010.04.14 13:20:41Ribizlee

  Én is megvagyok elégedve a Pécsi gyermekklinika fül-orr gégészetével.

  Jobban mint azzal a magándokival aki itt rendel.

 • 2010.04.14 15:30:14meeko

  Dodóó, mi van a kislányod köhögésével? Voltatok a pulmonológián?

 • 2010.04.14 15:33:06dodóó

  Kb: 5 hétig volt neki arcüreggyulladása.
  Azt mondta a doki szerinte a 3.4 hét lehetett mikor az OFG-en észre vették.
  Kapott gyógyszert és pár nap alatt tünetmentes lett.
  De ki kellene vetetnünk az orr garat manduláját,amin nagyon gondolkodunk.

 • 2010.04.14 15:34:20bea-balázs

  Tulajdonképpen mekkora Tibike feje? Az én 2.5 évesemnek 56cm a fejkörfogata! Az nagynak számít?

 • 2010.04.14 15:37:34Ariaden

  Azt én sem tudom, miért morcog a posztoló, engem fél évig nyugtatgattak, hogy a ferde fejtartás majd elmúlik. Ahha... A mai napig várhatnám a múlást. Itt a háziorvos túl nyugodt, én meg túl türelmetlen, így kiegészítjük egymást. :D Egyébiránt csípőszűrésre a hat hetes szűrésre 13 hetes korban kaptunk időpontot TB alapon, muszáj volt magánba vinni a gyerkőcöt, az ekcémát kikezeltem én, így azzal nem kerestünk végül bőrgyógyászt, a ferde nyakkal meg addig erősködtem, míg netes ismerős szerzett egy extra időpontot a Tűzoltó utcába (hálapénz volt, de leszarom a 7 hónapossal nem akartam várni tovább) a Dévényesnek meg aki kezeli a gyereket és a legjobb szakember akit valaha láttam, szívesen fizetek, mert amikor először elment a gyerek, egyrészt nekilátott kúszni, mint a búgócsiga, (igaz azt addig is tudott, de nem ilyen gyorsan) másrészről pedig mindezt gyönyörű egyenes fejjel tette, amit viszont addig sosem. A férjem szerint meg kell szokni, hogy alapesetben ingyenes az egészségügy, nem alapesetben, meg jobb ha fizet az ember. Hát azóta nem morcogok, örülök, ha valamit TB alapon megúszunk.

 • 2010.04.14 15:52:24ytike

  Itt nem az a baj,hogy Tibike vizsgélatai sokba kerülnek,vagy hogy esetleg nem egészséges,hanem hogy minden orvos mást mond.

 • 2010.04.14 15:56:45ytike

  Persze inkább vigyék el 10 felesleges vizsgálatra,mint egy szükségesre nem

 • 2010.04.14 16:00:28Tejbajusz

  Fú, én most pont hasonló miatt vagyok depis. A fiam 18 hónapos, amiket a dokinéni megállapított 1 éves korában (szívzörej) és amikért pluszban én vinnyogtam mindig, kb. havonta-kéthavonta, hogy óóóóriási a kutacsa még mindig, meg hogy nem jár vagy ha jár is furcsán és csak kümmög beszéd helyett és a lábujjai összevissza állnak, mindig lehurrogtak, hogy ugyan-ugyan, semmi gond, elnövi.
  Most hétfőn oltásnál újra rákérdeztem, hogy mi van a szívzörejekkel. Ja, akkor megnézem- mondta a gyerekorvos (baszki, nem magától!!!) és hoppá, hirtelen lett riadalom, beutaló kardiológiára. Koponya UH, Pocak UH már megvolt sos-ben tegnap. Holnap neurológia. Jéé, tényleg dobálja a lábát, jól látja, anyuka. Jé, és a lábujjak, de érdekes, akkor beutaló ortopédiára, de hát ezzel mit tudnak kezdeni? Kéne gyógytornáztatni. Mondom járatom már két hónapja. Hányszor? Heti egyszer. Többször kéne. Aha és eddig miért nem nézték vagy vettek komolyan? Ezek már mind detektálható jelek voltak hónapokkal ezelőtt!!!
  Kardiológia és gasztroenterológia jövő héten.
  Eszem-fa...om megáll.
  Hirtelen minden fontos lett, amiket én már kábé 5 hónapja jelzek rendszeresen a gyerekorvosnak. Eddig leszarták, most meg hirtelen vészharangot kongattak, hogy elmaradásban van a gyerek.
  Köszönöm.

 • 2010.04.14 16:08:27ytike

  Nekem 13 évesen vették észre,hogy donga lábam van,pedig anyám minden évben kétszer elvitt az ortopédiára,és már baba koromban feltűnt neki a dolog,hogy valami nem normális.Azt hittem agyvérzést kap,amikor az orvos mondta neki,hogy hát mérnem vitt el már kiskoromban.(egyébként hogy nem lehet észrevenni a dongalábat egy ortopédusnak?)

 • 2010.04.14 16:12:19Regifen

  Épp akartam írni, hogy ne szidjuk annyit a tb-s rendelést, mert lehet az jó is (akárcsak a magán rossz). Én pl. tegnap kértem időpontot gyereknek, ehét pénteken mehetünk is.
  De aztán láttam, hogy a Marson vagyok... :) A XI. ker átcsúszott valami csodadimenzióba? :)

 • 2010.04.14 16:49:45Jávorka

  Én nagy paragép vagyok. Először nem nőtt a gyerek feje, a védőnő megnyugtatott, hogy ez jobb, mintha hirtelen nagyot nőne.
  Nabumm a következő mérésre nagyot nőtt. Megnyugtatott, hogy a hathetes UH-n kiszűrték volna.
  Megyek a 3 hónapos kontrol UH-ra (vesetágulat miatt) nézegeti a doktornő, majd megkérdezi, hogy kinek a fejformáját örökölte, mert a testéhez képest nagy.
  Halál vize levert, majd finoman megkértem, hogy húzza csak feljebb azt a masinát a koponyára, ha nem teszi én bizony ezen fogok agyalni minimum 15 éves koráig.
  Végül megnézte, mindent rendben talált. Azóta teljes lelki nyugalommal veszem a kisiskolás méretű sapkákat a 20 hónaposnak. :)

 • 2010.04.14 16:53:30Jávorka

  Ja! Voltam vele két Uh-n, kétszer szemészeten, egyszer kardiológián. Szerencsére mindenhol minden rendben volt. Én is azon vagyok, hogy figyeljenek rá és időben kapjuk el a problémákat.

 • 2010.04.14 17:08:27Tejbajusz

  Én meg most már azon, ha nekünk, anyáknak van valami minimális megérzésünk, hogy valami mégsem stimmel - noha az általános gyerekorvos csak mosolyog, hogy túlreagálja a kedves anyuka - addig menjünk utána a dolgoknak, amíg 100%-osan meg nem bizonyosodunk a dolgokról szakembernél. Ha kell, súlyos pénzekért. De ezt a remélhetőleg csak kidobott pénzt nem sajnálom.

 • 2010.04.14 17:21:55dodóó

  2010.04.14 15:34:20bea-balázs
  4.5 éves lányomnak 52cm és mégis a sapijában az van hogy 9-11 éves illetve 11-13 évesre való.

 • 2010.04.14 17:37:56Tünde

  hinta: abszolút valós személyek. a címet pedig kivételesen csak részben adtam én.

 • 2010.04.14 17:50:17böbebaba

  Kicsi itt született, gyerekorvos kiszúrta hogy kicsit görcsösen tartja a kézfejét, jártunk egy ideig neurológushoz, TB-re, pontos volt és kedves, valamint elképesztően jót tett neki a torna, messze gyorsabban fejlődött mint az átlag, ma is kimagasló mozgású.
  2 évesen leesett a székről, természetesen állami ünnepen, ügyelet majd János kórház, 2,5 óra várahozás egy véres fejű gyerekkel, míg az orvosok kontrollra hívogaták be a korábbi betegeiket.
  Itt is szívzörej, inkább elvittem magánklinikára ahol nem kellett várni, kedvesek voltak és ultrahangot is csináltak míg a Heim Pálban anno csak EKG-t.
  Tanulság? Mindenféle hely van, van jó TB és rossz magán is, mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. Azt meg sokszor az anya érzi hogy van-e komoly baj vagy nincs. De azért én azt mondom, jobb utánamenni a dolgoknak, hacsak nem tűnik egetrengető marhaságnak a feltételezés..

 • 2010.04.14 17:55:59böbebaba

  Az első fele lemaradt, lehet hogy tól hosszú volt..
  A nagy Angliában született, nagyon egyoldalasan aludt, féltem hogy elnyomja a fejét, "majd kinövi" volt a válasz, persze aszimmetrikus maradt kicsit. Csípőszűrés 6 hét várakozás magánbiztosítóval (csak biztos voltam benne hogy nincs baja, ezért nem jöttem haza)
  Már itthon szívzörej, beutaló, Heim Pál, időpontra mentem (meg még kb 20an ugyanakkorra), 3 óra várakozás.

 • 2010.04.14 18:25:50baudolinA

  Tejbajusz,
  talán megnyugtat kicsit: én is szívzörejjel születtem (most is szokott néha zörögni), de annyira pici volt a lyuk, hogy nem volt értelme műteni, és az életminőségemet nem befolyásolja (a sprintelést nem bírom, de ezt nem is bánom). Hátha nálatok is csak ez van...

 • 2010.04.14 18:47:05VRbagoly

  Én felnőtt vagyok, és a fejkörméretem 57 cm. Most kezdjek el aggódni?

 • 2010.04.14 19:11:28mspoppy

  Csak én látok ellentmondást abban, hogy a posztoló állítólag nem kezdő a gyerek-témákban (sok unokatestvér, stb.), ugyanakkor most találkozik először azzal, hogy a gyereknek vizsgálják a hallását, visszahívják csípőkontrollra és mérik a fejkörméretét?

  És tényleg: mit kellett volna tennie a dokinak, aki úgy ítélte meg, hogy nincs gond a csípővel: vissza se kellett volna hívnia kontrollra? Vagy a kontrollon, ha változást látott, hallgatnia kellett volna róla?
  És a fejkörméret mérésén mi olyan meglepő? Benne van a gyerek kiskönyvében...

 • 2010.04.14 19:16:37ági anyu

  2010.04.14 16:08:27ytike
  Erről a húgom jut eszembe - anyám meg volt győződve arról, hogy nem hall jól. Nem figyelt, ha a háta mögül szólítottuk és nagyon hangosan beszélt. Kiröhögték, mert a húgom már 1,5 évesen folyékonyan és gyönyörűen beszélt. Többször elküldték hallásvizsgálatra, de valószínű, hogy csak parasztvakítás volt, mert nem találtak semmit. Aztán 80-ban költöztünk Téténybe - a húgom már 5 éves volt - anyám egyik első dolga volt, hogy elvigye a háziorvoshoz - nem hall a gyerek. Kapott beutalót a Bártfaiba. Kiderült, hogy az egyik fülére egyáltalán nem hall és a másik sem tökéletes

 • 2010.04.14 19:28:32csutkababa

  Tünde!
  Moderálni kéne királysuttyócskát.

 • 2010.04.14 19:36:03farkasokkal tancolo

  2010.04.14 19:16:37ági anyu

  És aztán mit csináltak vele?

 • 2010.04.14 19:52:17Brumibaby

  csutka, írni kell neki (ma este megtörtént). Nem lóghat itt örökké, hogy ezt a perverz pszichopatát lesse, rá meg nem reagálni, mert a botrány élteti.

 • 2010.04.14 20:16:45pépanna

  nekünk hét gyerekorvosunk volt, egyiket sem éreztem jónak. az egész családom azt mondta hogy egy finnyás idióta vagyok, és már kínos hogy mindig váltok, meg lejáratom magam. aztán megtaláltam a nagyszerű doktorbácsinkat, aki sajnos azóta meghalt. ő sosem adott feleslegesen antibiotikumot, és amikor igen tudtam, hogy nincs mese ezt be kell adni. most végre megint találtam egy olyan doktort ,aki kedves, alapos, és nem hajt el ha azzal megyek be hogy fáj a gyerekem hasa. és nekünk is egy hónapra adtak időpontot akkut problémára, úgyhogy magánrendelésre mentünk, ahol fél órán keresztül vizsgálták és tapogatták, és nem bagatellizálták el és nem mondták, hogy túlaggódom a hülyeségeimet.:)

 • 2010.04.15 00:04:20ditakai

  Nusi, én csak azt nem értem, hogy ha annyira simán mennek ezek a baba-mama dolgok a családban, akkor miért nem vállalod be az anyai ösztönöket is néha?!

  Ha nem teszed, oké, vidd el a gyereket mindenféle rendelőkbe, de utána ne fikázz, hogy az orvos feltételez dolgokat (amiket te nem cáfoltál meg).

  Nehari, de elképzelhetetlen számomra az a szituáció, hogy a jól halló gyerekemet hallásvizsgálatra utalják (és el is viszem), holott nem vagyok meggyőződve a vizsgálat létjogosultságáról sem.

 • 2010.04.15 02:35:22tildy:)

  Engem is hordtak szüleim fel kiskoromban pestre, rendszeresen félre döntöttem a fejem, úgy tartottam . Most amiatt volt-e , mert egyik szemem picit lentebb van, vagy sem (mintha bal felé dönteném, és az a szemem van icipicit lentebb) már nem tudom. Nem találtak semmit, azóta is balra szeretem dönteni a fejem.

 • 2010.04.15 10:15:31ági anyu

  2010.04.14 19:36:03farkasokkal tancolo
  A jobbik fülét megműtötték. Nem tudom pontosan, mi volt a gond, de némiképp javult - doki tombolt, mert azt mondta, valami meszesedés okozta a gondot, amit, ha 2-3 évvel korábban műtenek, tökéletes is lehetne. A rosszabbikkal nem volt mit kezdeni, ott a belső fül csontosodott össze teljesen, de ez már valószínű, veleszületett gond volt. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ahelyett, hogy utánajártak volna, csak legyintettek, hogy pánikol az anyuka :( Egyébként most úgy néz ki, talán jövő télen kaphat vlami koponyába ültetett hallókészüléket, ami egyenesen az agyba viszi az ingerületet. Eddig halogatta, mert a másik még működött, de mostmár a jogsija is veszélybe került, annyit romlott :( No, meg 3 gyerek mellett siketen nem túl vidám dolog

 • 2010.04.15 10:19:56ági anyu

  2010.04.15 02:35:22tildy:)
  Káliumszintet mértek nálad? Nem viccelek - az egyik cicám kezdte oldalra dönteni a fejét egyszer. Furi volt. A laborból kiderült, hogy káliumhiányos. Kapott káliumot és teljesen rendbejött. Egy vérvételt megérhet egy gyereknél a dolog. Persze, ha nem rosszabbodott felnőttkorodra, akkor nyilván ez már nem játszik

 • 2010.04.15 14:26:54european

  a csípővizsgálatról jut eszembe: kerületi rendelőbe a 6 hetes viszgálatra csak 3 hónapos korára kaptunk időpontot, ezért elmentünk a Heim Pálba. Kivártuk a 1,5 óra kötelező várakozási időt, amikor egy pökhendi orvos elkezdte behívogatni a csípőszűrésre érkezőket. Kismamák hangos köszönésére még egy biccentést se adaott nem hogy köszöni nem tudott.
  A viszgálat meg kb annyi volt, hogy kétszer megmozgatta előre/hátra a lábát a gyereknek és mondta, hogy vihetik is, negatív... vagy ekkora zseni volt vagy ekkora felellőtlen?
  én inkább az utóbbira szavazok.

 • 2010.04.15 14:30:14european

  2010.04.14 12:57:13nanemárrr
  IGEN, IGEN, IGEN erről beszélek, ez van, a közkorházakban tojnak a fejünkre és még tiszteletlenek is (néha inkább bunkók).
  Mondjuk az érdekes, hogy néha ua. orvos magénrendelőben már jő fej is lehet...

 • 2010.04.15 14:55:37farkasokkal tancolo

  2010.04.15 14:26:54european

  Mikor a 2 hónapos lányomat az ortopéd orvos megvizsgálta, még meg se mozdította a lábát, csak odanyúlt, és már mondta is, hogy igen ez egy kifejlett ficam.
  Nem olyan ördöngősség ám egy gyakorlott orvosnak az, hogy másfél perc alatt rájöjjön, hogy a gyerek csípője kötött, vagy szabadon mozgatható.

 • 2010.04.15 15:30:38nanemárrr

  "Mondjuk az érdekes, hogy néha ua. orvos magénrendelőben már jő fej is lehet..."

  Szerintem nem érdekes, hanem szomorú! Mondjuk ahhoz a dokihoz semmi pénzért nem mennék magánrendelésre, aki nemtörődöm/bunkó/flegma/felületes/stb volt a TB-s rendelésen. Voltam már TB-s rendelésen, ahol a dokinő célzott rá, hogy a magánrendelésén folytassuk az amúgy addig tök hatástalan kezelést...akkor tuti hatásos lett volna, ha több ezer pézt leperkálok...de nem mentem el a magánrendelésére, hanem választottam egy másik orvost és annak a magánrendelésére mentem el...nem kell mondanom, hogy pikk-pakk kikezelt...mondjuk, hogy ő hogyan viselkedett volna a TB-s rendelésen, azt nem tudom, mert halvány gyerekkori emlékeim vannak róla, azok viszont pozitívak, csak sajnos már nem praktizál a kórházban csak magánban.

 • 2010.04.15 15:39:38european

  azért a körülmények is megérnek egy mondatot: Heim Pál wc: se szappan se kéztörlő!!! pedig ez egy kórház! Örültem, hogy legalább víz volt. (egyébként nem elfogytak ezek, hanem még nyoma sem volt, hogy valaha voltak...

 • 2010.04.15 17:39:05puszedliツ

  Szerintetek normális az, hogy most 8 hónapos a lányom 5 hónapos oltásánál azt mondta a gyerekorvos, hogy akkor 16 hónapos korában majd találkozunk!? Azóta a védőnőt sem láttuk! Nem gondolom, hogy bármi baja lenne a gyereknek, de mégis soknak érzem az a 11 hónapnyi szünetet, mert ha nem beteg, akkor nincs okom az orvos nyakára járni, Ő meg úgy tűnik nem nagyon kíváncsi a gyerekre!

 • 2010.04.15 17:45:39dodóó

  puszedli,én az első két évben vittem a lányomat a kötelező szurikra,egyszer kórház után vittem vissza megmutatni mert elkapta a hányós fosós vírust és kész.
  Tanácsadásra sem jártam vele,ha valamire kíváncsi voltam felhívtam a védőnőt.

 • 2010.04.15 18:12:06farkasokkal tancolo

  2010.04.15 17:39:05puszedli ツ

  Igen, tök normális.
  Egy 5 hónapos gyerek anyja már feltételezhetően kiismeri annyira a gyerekét, hogy meg tudja állapítani, hogy mi az ami szerinte nem süti nála, és akkor elviszi orvoshoz.
  Vagy elviszi a védőnőhöz, vagy felhívja a védőnőt, vagy akárkit.
  Hiszed nem hiszed, tök normális.

 • 2010.04.15 18:46:39Tejbajusz

  Puszedli, valamit félreértettél vagy az orvos, hiszen van kötelező védőoltás a babád 16 hónapos koráig, illetve alternatívok is, amelyek erősen ajánlottak (prevenar, rotarix). Hívd föl telefonon, mi a következő!
  A védőnő is számontartja az oltásokat időpont és számjegyzék alapján is.
  Ezeken felül meg csak hálát adhatsz, ha nem kell látnod az orvost, mert azt jelenti, minden rendben.

 • 2010.04.15 21:10:08nanemárrr

  Puszedli, nálunk sem ez a módi! 2-3 havonta megmérik és körbenézik a gyereket, egy évesen pedig mindenképpen le kell vinnem majd státusz-vizsgálatra. Szóval szerintem kicsit sok az orvos mentes idő.

 • 2010.04.16 11:03:22puszedliツ

  Köszi a válaszokat! A védőnőnk szerint is 16 hósan jön a következő kötelező védőoltás. A rotarixot beadattam, de mind az orvos, mind a védőnő úgy néztek rám, mint egy UFO-ra, hogy azt miért akarom. Rendesen magyarázkodnom, és győzködnöm kellett, mire felírták nekem receptre. Szerintem is minden rendben a kicsivel, csak kíváncsi voltam, hogy ez e a normális ügymenet ilyen esetben, mivel nem akarom, hogy esetleg majd egy idő múlva azt kapjam, hogy elhanyagolom a gyereket, mivel önszorgalomból kellett volna az orvos nyakára járnom!

 • 2010.04.16 11:09:16puszedliツ

  nanemárrr!
  Egy évesen gondolom majd nekünk is kell menni státuszvizsgálatra a védőnőhöz, de idáig mindegyiket másik védőnő csinálta, hiába egyeztettem időpontot a körzetivel előre! Az orvos olyankor nem nézi meg, de gondolom ha valami nem lenne rendben akkor beküldenének hozzá.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta