SZÜLŐSÉG

Mike Tyson a Fővárosi Nagycirkuszban énekel

2010. április 14., szerda 10:37

A cirkusz legújabb műsorának fő attrakciója a hét fős oroszlánfalka, akik bár büdösek és láthatóan egykedvűen hajtják végre a feladatokat (és ijesztgetnek üvöltésükkel), minden kiskölyköt ámulatba ejtettek. A lovas szám felejtős, a gyorsvetkőző páros férfitagja kiköpött Dieter Bohlen, de nagyjából ennyi érdekességet nyújtott számomra a műsorszám. A gyerekek örültek az égnek álló hajú bohócnak, az apákat a lengén öltözött lábzsonglőr nyűgözte le, nekem pedig megjelent a porondon Mike Tyson.

Felnőttként nem igazán kedvelem a cirkuszi előadásokat, nekem valahogy általában túl erőltetett a bohócosdi a gagyi szöveggel, halálra untatnak az úgynevezett látványos számok, az idomított állatokat pedig egyszerűen csak sajnálom. Két gyerekkel azonban szinte kötelező a cirkuszlátogatás, így a hétvégén rávettem magam, hogy elvigyem őket a Fővárosi Nagycirkusz legújabb műsorára. A vártnál kevesebbet szenvedtem.

A jegyeket érdemes a neten lefoglalni és kifizetni, így előre kiválasztható az ülőhely, akár az első sorba is, ráadásul a pénztárnál sem kell beállni a kígyózó sorba: az interneten vásárolt jegyek soron kívül átvehetők. Ahogy azt vártam, érkezéskor rögtön beindult az „Anyaaa, vegyél pattogatott kukoricáááát!”-verkli, hát jó, végül is ritkán jövünk, és még az ára sem vágott földhöz, mondhatni meglepődtem a büfé olcsó árain (kis papírdobozos gyümölcslé 150 Ft). Étellel-itallal felszerelkezve foglaltuk el helyünket, innentől kezdve kétfelől duruzsoltak a fülembe és kommentálták a műsort. Az „Anyaaa, mikor jönnek már az oroszlánok?” kérdés körülbelül tízpercenként hangzott el, én pedig hatodszorra is elmondtam, hogy a szünet után. (A tudatos anyuka előre tájékozódik a programról.)

In the air tonight
In the air tonight

Az olasz bohóc egész jó fejnek tűnt, nem éreztem magam kellemetlenül a számai láttán, bár igyekeztem a székbe olvadni, amikor a közönségből válogatott szereplőket az egyik műsorszámhoz. Szerencsére megúsztam a kiválasztást, így a székem biztonságából követhettem nyomon, ahogy a bohóc hülyét csinált négy apukából és egy anyukából. A porond közepén, kezükben különféle hangszerekkel álldogáltak, és a bohóc vezényletére meg kellett szólaltatniuk azokat. Az előttünk álló apuka szopóágon volt, még a fejére is csörgőket szereltek, mi pedig jó közönséghez méltón fetrengtünk a röhögéstől, ahogy rázta a fejét szerencsétlen, hogy szóljanak azok a csörgők.

A gyorsöltöző páros férfi tagja, a kiköpött Dieter Bohlen mérgezett egérként szaladgált a színpadon, miközben percenként vetkőző partnere különböző zenei stílusokra próbálta csillogatni (nem túl biztató) tánctudását. Az apukáknak talán még az előző számon járt az eszük, ahol a kiálló fogú, ám bájos lábzsonglőr lenge öltözetben mutogatta hosszú combjait, ahogy egyensúlyozott a labdákkal.

A kézen egyensúlyozós szám rettentő unalmas volt, ám a zeneválasztásnak köszönhetően az egyik legszórakoztatóbb lett, legalábbis nekem. Phil Collins In the air tonight című száma alatt a tornász helyett a Másnaposok filmjelenetét képzeltem a porondra, így kis híján hangosan felnevettem, amikor Mike Tyson bemosott egyet a félnótás Alannek. A lányaim meg is kérdezték, hogy minek örülök ennyire, amikor ők unottan ficeregnek csak a széken. „Mikor jönnek már az oroszlánok?” Tyson, akarom mondani a szünet után.

Bár émelyítő állatszag terjengett, a hét felnőtt oroszlán természetesen mindenkit elvarázsolt. No, nem a mutatványok (átugrálták egymást), inkább az, ahogy az idomár úgy simogatta őket, mintha Cirmit dögönyözné a nagyinál, még a fejét is bedugta az egyik állkapcsai közé. Azon imádkoztam, nehogy pont most harapjon rá a bestia, mert hordhatom majd pszichológushoz a gyerekeket. Hasonló gondolatok merültek fel bennem a légtornász és a gumiasztal akrobatikusok mutatványainál.

Lómániás kisebbik lányom az oroszlánok után a lovakat várta leginkább, ami az utolsó szám volt. Szegénykém csalódottan állapította meg, hogy semmi érdekes nincs abban, ha két ló körbe-körbe szaladgál, a hátán pedig forgolódnak a lovasok. Mellesleg tökigaza van: tényleg unalmas volt, ezért meg kellett ígérnem, hogy a cirkusz melletti Póniparkba (a régi kis vidámpark helyén) is bemegyünk és felülhetnek a lovak hátára.

Jegyárak

Felnőtt: 2200, 2600, 2800 Ft

Gyerek: 2000, 2100, 2200 Ft

Négyéves kor alatt a gyereket ölben tartva ingyenes.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.14 13:23:40animmam

  A cirkusszal is kicsit az a baj, mind minden csaladi programmal. Honapokig kell elotte sporolni hogy eljussunk. Negyunknek - ha jon a ket keresztgyerek hatunknak - nem csekely osszeg. Foleg ha meg nem is jo es felenel el akarnak jonni. :-) Na majd kozvelemeny kutatok itt nyar elott, hogy eppen milyen a nagycrikusz musora. :D

 • 2010.04.14 13:34:21Lámpa Lajos

  én is utálom a cirkuszt, de ez az utikalauz post tetszett!

  amugy ha tényleg unalmas a cirkusz, egy U- szöges csuzlival seggbe kell löni az egyik oroszlánt.

 • 2010.04.14 13:47:17Brumibaby

  Azt gondoltam, én utálom a cirkuszt, de anélkül nem nőhet fel a gyerek, hát elküldtem mással, így viszont nem voltak a kiadások ellenőrzésem alatt, s a gyerekek akadálytalanul felülhettek 1200-ért a büdös tevére és fényképezkedtek 1500-ért az elefánton, szóval a buli a belépőjeggyel, kukoricával és a lehúzóágazat termékeivel többe került, mint ha egész nap az élményfürdőben áztunk volna. Azóta nem győzöm hangsúlyozni, milyen rossz az idomított vadállatoknak, a ketrecben tartott mackóknak és oroszlánoknak, s el is értem, hogy már nem vágynak rá.

 • 2010.04.14 14:01:17Rosa Rugosa

  Én gyerekkoromban egyszer voltam a nagycirkuszban amolyan jeges előadáson, valami orosz cucc volt és nekem nagyon tetszett. Nőcik hosszú copfokkal, földig érő pörgös ruhákban....
  Meg mondjuk egy Cirque du soleil előadást (Alegria) láttam a tv-ben, hát az elbűvölővolt.

 • 2010.04.14 14:05:24nanemárrr

  Jujj Rosa, azt én is láttam (kisiskolás voltam akkor), nagyon jó volt, pedig a ki lehet kergetni a világból a cirkusszal általában!
  Cirque du Soleil-t láttam élőben néhány éve...hááááát, nagy csalódás volt!

 • 2010.04.14 14:06:51Rosa Rugosa

  Igen?
  Pedig ha jól tudom itt is volt, el is akartam menni, de aztán nem lett belőle semmi. Olyan rossz volt? Vagy hol láttad?
  A tv-ben annyira tetszett, olyan volt, mint valami mese.

 • 2010.04.14 14:11:20nanemárrr

  Népstadionban, most Papp László Aréna vagy mi (vidéki vagyok no)...3-4 éve láttam, akkor voltak itt, nem emlékszem pontosan...ennyire felejthető élmény volt számomra, pedig a tv-ben nekem is teszett.

 • 2010.04.14 14:14:47Rosa Rugosa

  Na én is ott akartam megnézni, de akkor annyira nem sajnálom, hogy nem jött össze.:)

 • 2010.04.14 14:16:42nanemárrr

  Attól, hogy nekem nem jött át (hogy egy klasszikust idézzek :)), attól neked még lehet, hogy tetszett volna! :)

 • 2010.04.14 14:18:38Rosa Rugosa

  Nem baj, ezzel bíztatom magam.:)))

 • 2010.04.14 14:21:10Onibaba

  ha eccer nálunk is lesz kölök, az is tuti a leendő apjával fog menni :o)
  A vidám bohóc blőd volt, a szomorút mindig sajnáltam, az állatok totál természetellenesek voltak. Pláne, miután anyámékkal elmentem valami kínai cirkuszt megnézni a Sportcsarnokban (1986), azután még az itthoni akrobaták sem hoztak lázba :o)

 • 2010.04.14 15:02:40Lapis Lazuli

  Nanemárr, azon én is ott voltam!:-)) Előtte láttam filmen, nagyon vártam, rettentő csalódás volt. A Nagy konkrétan elaludt rajta!

 • 2010.04.14 15:32:10szicóka

  Mi is most voltunk a 2,5 évessel, kivételesen mindannyiunkat lenyűgözött!! Én szeretem az ügyes ugra-bugrálókat, de legjobban az tetszett, ahogy a lányom végigtapsolta. Apukát pedig kihívták a porondra a zenekaros számhoz, de nem érezte cikinek. Lehet egyszerre voltunk Tünde?

 • 2010.04.14 16:24:57Bazsarozsa

  Kb. két éve voltunk a lányommal az akkori előadáson. A vizes számok voltak újak, de ami igazán döbbenet volt, az egy orosz nő volt kb. 10 db macskával, amik állítólag idomíthatatlanok, de ezek a példányok mégis előadtak egy hihetetlenül pörgős számot, azt még sokáig néztük volna.

  Régebben évente kétszer jött a Köki mellé a Wertheim-cirkusz, azt valamiért imádja a lányom, szünetben lovagolni lehet, igazi békebeli cirkuszműsorral, azt viszont jó színvonalon.

 • 2010.04.15 13:25:02goobers

  Mi most hétvégén megyünk ... ez az u-szöges még megfontolandó. Majd nézzétek a híradót.

 • 2010.04.18 14:40:34boglár

  Tegnap néztük meg ezt az előadást, és minden egyes szám lenyűgöző volt.
  Egyetlen percig nem unatkoztam.
  Fel nem foghatom, hogy Mike Tyson éneklése hogy érhet fel a művészek teljesítményéhez. (Láttam a filmet.)
  Ne hallgassatok Tündére, menjetek cirkuszba!

 • 2010.04.25 11:50:19öröm

  Tünde! Bravo! Ha neked Mike Tyson teljesítményével egyenlő a Fővárosi Nagycirkusz új műsora, akkor a helyedben én behúznám fülem-farkam, mert kb. annyit értesz a cirkuszhoz, mint a fülemüle az oroszlán- idomításhoz. Komoly munka és hatalmas teljesítmény van az előadásban. tudod mi a szép a cirkuszban?? semmi sincs lesminkelve, előtted történik a teljesítmény, és nem ímmel-ámmal. ha úgy csinálnák, valószínüleg az életükbe is kerülhetne. ezek a művészek heti 8 előadásban indulnak sokszor a végzetükbe is akár... én minden műsort többször is megnézek és látom a különbségeket és látom a küzdésüket, ahogy tetszeni akarnak nekem, a nézőnek és hálás vagyok nekik, hogy mindig sikerül lenyűgözniük a tudásukkal, bátorságukkal és még sorolhatnám. Aki meg utálja a cirkusz, meggyőződésem, hogy minden más művészetet is utál... Gondolom a Nemzetközi Cirkuszfesztiválra nem vitted el a gyerekeidet, pedig az egész világ sajtója azzal volt tele, hogy milyen szuperek a magyarok. Mi csak fikázni tudunk, ha meg valaki tesz is valamit, azt inkább lehurrogjuk, mert fáj nekünk, hogy a másik próbálkozik. ez az általános magyar hozzállás a dolgokhoz. ezért tartunk ott mindenben, ahol tartunk. A béka segge alatt. én büszke vagyok rá, hogy a Fővárosi Nagycirkusz műsorain nőnek fel a gyerekeim és nem csak a csinnadratta idióta tvműsorokat bámulják egész nap. Szerintem a mostani műsor nagyon kedves és abszolút a gyerekeinknek szól. Én pedig látom milyen műsorszámokkal gondoltak ránk felnőttekre. Szóval inkább a cirkuszba viszem a gyerekeimet, ahol minden emberi, mint lövöldözős superhősök kergetőzését nézzék a vásznon, kb ugyanannyiért.
  Szép napot!

 • 2010.04.25 11:57:50Raido87

  Úgy tűnik olvasva a blogot,hogy eleve elenvetéssel és hozzáállással ment el az írónő a cirkuszba és valószínüleg a másnaposok film "színvonala" jobban is ütötte meg saját színvonalát. Egy ilyen véleményhez egy sportban eleve járatlan és nem foglalkozó esetleg kissé túlsúlyos és mások évek alatt elért nehéz tudását nem tisztelő embernek kell lenni akin látszik egy pillanatra nem helyezte önmagát a művész helyébe átélve a megpróbáltatást. Az ilyen ember együttérzési képességében szegényes a másik ember iránt.. ezért üti meg a sokat kritizáló csak az átlag rosszat látó ember szintjét ami megmagyarázza e blog ritka stílusát. Mindennek fölött álva alkotó véleménye "valószínüleg" onnan ered hogy ő ügyesebb a kézenálló számosnál valószínüleg sokkal "szebb"..a kapafogunal és sokkal bátrabb az oroszlán számosnál. Eggyüttérzés?? Izgulás a produkció láttán..semmi nyoma..legalább gyerekei örömével érez eggyütt az ember ha még nem is maga miatt.
  Szegény gyerek akinek anyja muszájként értelmezi gyerekei szórakoztatását a velük lévő öröm helyett. Csak egy dicséretet mondok a cikkre..hogy volt olyan kegyes és megkímélte a zsonglőrt,és kihagyta a blogbol..nehogy valami jót is kelljen mondani.

 • 2010.04.25 12:46:53Brumibaby

  öröm,
  előrebocsátom, hogy mindenféle emberi teljesítményt tisztelek, de személy szerint nem igénylem, hogy bárki az én szórakozásom kedvéért nap mint nap kockáztassa az életét.

  Azzal meg vitatkoznék, hogy aki nem szereti a cirkuszt, az minden más művészetet is utál... Én a cirkuszban a természetellenes helyzetekbe kényszerített állatok produkcióit nem szeretem, de ettől még járhatok szívesen hangversenyre, vagy szerethetem a szobrászatot, nem?

 • 2010.04.25 16:34:13Tünde

  túlsúlyos, ja.

 • 2010.04.27 23:23:43ronja

  Sajnálom a gyerekeket akiket egy ilyen stílusú nő nevel fel,aki nem együtt szórakozik velük hanem szenved,akinek az állatról csak annyi véleménye van,hogy büdös (az hogy gyönyörűek és természetes,hogy több vadállatnak van szaga nem jut el az agyáig)az alpári szopós kommentjéről már nem is beszélve.Milyen nemzedék fog ezek után felnőni,ki fogja ezeket a gyerekeket kulturált viselkedésre tanítani,amikor a saját anyjától azt látja hogy röhög,míg a másik ember keményen dolgozik.Sajnos a kulturált viselkedés terén nagy hiányosságok vannak,és amint nézem esznek is. Szomorú!!!!!!!

 • 2010.04.27 23:33:01barnslig

  huh, mennyi civil cirkuszrajongó özönli el a terepet _teljesen véletlenül_

 • 2010.04.27 23:54:30fővárosinagycirkusz

  A civil cirkuszrajongóknak üzenem, hogy nyugi a "kritikus" csak cinizmussal tollászkodik mert ez a mestersége..... - A cinizmus olyan stílusjegy, melyet azon felnőttek hordoznak, magukon akiknek nem elég jó a világ, mondván ők tökéletesek. A kritikus cinizmus fokozat eléréséhez azonban nem elég az indexnél dolgozni, ahhoz ugyanis meg kell keseredni. Az ember akkor válik igazán cinikussá és akkor köt bele mindenbe, ha életidegenné és megkeseredetté,mely állapot - valljuk be - Magyarországon nem elérhetetlen.... A cirkusz egy olyan világ mely a fantázia útján haladva mutatja be a valóságot és ez manapság: életédesítő művészet.

 • 2010.04.28 00:03:03barnslig

  na, és teljesen véletlenül megjelenik egy nem civil cirkuszrajongó is.
  ez a fantázia útján elérhető életédesítő művészet hatása lehet, ennyi véletlen és egymással nem összefüggő dolog összefüggése.
  innentől remek szájízzel nem fogok menni a gyerekkel a fővárosi nagycirkuszba. nem tünde miatt, nem a cikke miatt, hanem a fentiek miatt. fogadja meleg gratulációm az összes civil és nem civil cirkuszrajongó.

 • 2010.04.28 00:26:22ronja

  Nem kell civilnek vagy nem civilnek lenni,mindenki meg írhatja a véleményét és nem kötelező cirkuszba menni,mindenkinek szíve joga oda vinni a gyerekeit ahova jónak látja. A cikk írója is jobb lett volna ha nem megy el,legalább
  megmenekültünk volna egy ilyen dilettáns rossz írástól,bár ma már annyi szemét jelenik meg,hogy inkább maradok a cirkusznál.Üdv minden civil és nem civil cirkuszrajongónak!

 • 2010.04.28 00:30:14barnslig

  ez már vicc kategória, kedves marketinges munkatárs, vagy kit tisztelhetünk itt.

 • 2010.04.28 03:00:54Raido87

  Na de kedves barnslig..
  Ennyi véletlen és egymással nem összefüggő dolgot összefüggésbe hozni..
  És a gyereket büntetni a fentiek miatt..
  Ez már a vicc kategória,de teljesen véletlenül:D

 • 2010.04.28 09:53:29barnslig

  egy furcsa és valódi véletlen folytán egy macivás, egy alternatív cirkuszos és egy portugál cirkusziskolát végzett ismerősöm van, alternatívát tudnak nyújtani, ha a gyereket mégis elvinném cirkuszba.
  oda viszont nem vinném jó szívvel, ahol nem ismerik sem a korrekt véleménynyilvánítás elveit, ahol gyáván használják ki az internet arctalanságát és ahol a kritikát a kritikus személyének gusztustalan lerántásával próbálják tudomásul se venni.
  de személy szerint már a gyomrom forog az egész beszélgetéstől, úgyhogy részemről maradok ennyiben. természetesen nem várom el, hogy ne érkezzen újabb olyan komment, ami vagy személyiségben (mint tündét), vagy szülői mivoltban (én büntetem a gyereket) mocskol valakit, csak mert nem nyalja körbe senki ánuszát.

 • 2010.04.28 10:06:18ronja

  Kedves Barnslig! Miért fáj ennyire,hogy másnak is lehet véleménye,ez a demokrácia,ráadásul nagyon finom megjegyzéseket kapott tünde,ennyire közel áll hozzád,rólad se tudunk sokat,a nevedet te se említetted,ezek szerint te se vagy bátrabb. Ennek az írásnak semmi köze a kritikához,a kritikusnak értenie kell ahhoz amiről ír ő viszont sajnos nem vette a fáradtságot,hogy egy kicsit utána járjon a témának! Egyébként egy kicsit én is értek a dologhoz és olvastam már rengeteg értő kritikát,akiktől a rosszat is elfogdtam!!!!

 • 2010.04.28 10:35:23Tünde

  hát a fáraDTságot nem is veszem...

  mezei szülőként írtam a tapasztalataimról, nem szakértőként. tudom, szegény gyerekeim - már emailben megkaptam ezt is. egyébként köszönik, jól vannak.

 • 2010.04.28 12:50:34Raido87

  "oda viszont nem vinném jó szívvel, ahol nem ismerik sem a korrekt véleménynyilvánítás elveit, ahol gyáván használják ki az internet arctalanságát és ahol a kritikát a kritikus személyének gusztustalan lerántásával próbálják tudomásul se venni."
  Akkor ne vidd a gyerekeket a cikk írójához:D
  Ebben a blogban elsősorban nem a kritikával volt a baj. Mindenkinek megvan a joga véleménye kinyilvánításához,de nem mindegy hogyan fejezi ki magát az ember főleg ha a kritika ennyire kiterjed a tárgyhoz nem tartozó dolgokra és ennyire figyelmen kívül hagyja mások tiszteletét..kiállo fogu stb...
  Az hogy ez vízhangra lel pozitívra vagy negatívra ami a cikk szándékától fugg... az természetes.
  Minden emberben van egy igazságosság mechanizmus ami szubjektív,ezért persze mindenki a maga igazát védi abból ítélve ami eddigi tapasztalata..
  Az inteligencia onnan kezdődik hogy,hogyan...és egy ilyen véleményért igazán nem sokalnám a vízhang eredményét.
  Remélem jó szájízzel sikerül a gyerekek szórakozásán spórolni..lehetőség szerint gyomor rontás nélkül,mert az a véletlen érzésem,hogy eddig sem sűrün mentek cirkuszba és a véleménye tükrözi az eddigi tapasztalat szintjét..ha ez másképp lenne a véleménye is tükrözné pozitívan..
  Dehát amit az ember nem ismer az iránt könnyen ítélkezik felszínes módon...ez az egész blog személyiség sértéssel kezdődött és ami fontos nem személytelenül..
  hanem minden eggyes artistát a műsorban személyesen kiemelve a többi közül és megbántva..
  És anélkül,hogy szülői mivoltában az ember sértve érezze magát..legyen képes arra
  ha a gyerek legközelebb kérdezi: anyu elmegyunk cirkuszba?.. Azt válaszolni,hogy nem! Mert felidegesítettem magam pár emberen egy blogban...
  És mindezt ha lehet gyomor rontás nélkül jó szívvel.
  (Ja igen ott van még az alternatív cirkusz..ami kifejezetten kisgyerekeknek való...)

 • 2010.04.28 13:03:26bmbsz

  vízhang?

  nekem még soha semmim nem lelt vízhangra :(

 • 2010.04.28 13:06:38Tünde

  bmbsz: és ha kinyitod a csapot? :)

 • 2010.04.28 13:12:44onixbeata

  bmbsz, olyan izé rezgető tálba kell tenni a vizet. és akkor a víz meg is őrzi a memóriájában, amit meg kell - na, érted.. (lm voltam).

 • 2010.04.28 13:15:12bmbsz

  á, értem!

  hiába, mindig is tudtam, hogy valamit nagyon rosszul csinálok...

 • 2010.04.28 13:38:58cirimami

  "2010.04.14 13:34:21Lámpa Lajos
  én is utálom a cirkuszt, de ez az utikalauz post tetszett!

  amugy ha tényleg unalmas a cirkusz, egy U- szöges csuzlival seggbe kell löni az egyik oroszlánt."
  Tisztelt "Lámpa" Úr(?)
  Szerintem kegyedet kellene seggbe lőni, de nem U-szöggel, hanem lehetőleg darts nyíllal, sztem az sokkal viccesebb lenne. A cikk írójának pedig azt üzenem, hogy ha egyszer is látná, mennyi izzadtság, könny és munka előz meg egy ilyen előadást, talán más véleménye lehetne, akár kritikusként, akár "egyszerű" szülőként írta a cikket.

 • 2010.04.28 13:56:20Hűbele

  "A cikk írójának pedig azt üzenem, hogy ha egyszer is látná, mennyi izzadtság, könny és munka előz meg egy ilyen előadást, talán más véleménye lehetne, akár kritikusként, akár "egyszerű" szülőként írta a cikket."

  Hát, az elég gáz lenne. Ugyanis attól, hogy valamibe sok munkát tesznek, még bizony lehet unalmas bőven... A kettőnek semmi köze egymáshoz.

 • 2010.04.28 22:06:48Raido87

  Sorry nem az anyanyelvem:D Mentségemre más nyelven jobban írok..most éghet a fejem..

 • 2010.04.28 23:16:03Raido87

  De most komolyan..Azért ez a szint ebben a korban már kicsit ciki:D
  Csúfolódjunk "gyerekek" 6 évesnek érezhetem újból magam:D Ha tényleg nincs más amibe belelehet kötni akkor elég unalmas..:D Akinek van még "felnőtt" véleménye az folytassa a commentelést..De ez egy kicsit kevés hogy meghasson..:D
  Ja és mégkevesebb,hogy belemenjek:)

 • 2010.04.29 00:08:38fővárosinagycirkusz

  A VELVET szakmai mínőségén felesleges bosszankodni, erről híresek, ehez értenek.... celeb, muffin stb....
  Szerencsére az országban működik még olyan minőségi sajtó, ahol a kritikát szakemberek írják:
  [link]
  [link]
  [link]

 • 2010.04.29 07:11:23Tünde

  Szerencsére (még) sajtószabadság van. A Poronty pedig nem szaklap, hanem egy bulvár újság baba-mama rovata. Mailben ezt már tisztáztuk, ha jól emlékszem...

 • 2010.04.29 07:26:15Magenta

  Utálom a cirkuszt. Néha a gyerekek kedvéért végigkínlódtam, de akkor is utálom.

 • 2010.04.29 07:28:54cozumel

  Anyamborogass, ez most komoly?
  valaki kapott egy szar kritikat, es ezt harom napja nem birja elviselni?

  vazze, vegyel egy uveg vodkat, es keverd a leszarom tablettaval. garantaltan hatasos.
  mire kijozanodsz, belatod majd, hogy mennyire feleslegesen raporogtel a temara.

 • 2010.04.29 07:41:20kaffka

  Sziasztok!

  Magyarországon kizárólag a Richter cirkusz, ami pénzt ér, a többi szánalmas...
  No és persze Flórian is örök!

  Jöhetnek a kövek!

 • 2010.04.29 08:40:32fővárosinagycirkusz

  Valóban a Nemzeti Cirkusz kíváló műsorokkal utazik az országban és Richter Flórián ennek aranyozott koronája. Az egész ország büszkén tisztelhetné akár egy olimpikont. A maguk kődobálása és szakmánk leszólása egy "baba-mama" rovatban pedig egyenesen szégyen. Még szerencse, hogy a sajtószabadság nem csak az íróra vonatkozik. Tündének meg igaza volt a mailben, ez már valóban reklám :-)

 • 2010.04.29 08:49:51Tünde

  Úgy látom, a szövegértelmezéssel még mindig gondok akadnak... :)

 • 2010.04.29 08:51:14Brumibaby

  mivaaan?

 • 2010.05.01 14:19:42kaffka

  Savanyú a szőlő???????

  Amíg ÉN fizetem a belépődíjat és a nem az ELŐADÓ(K vagy a híres "szakemberek"), addig hadd legyen az enyém a kritika joga, ok?
  Vagy nem a közönség a lényeg??? Ó, be kis naív vagyok...

 • 2010.05.01 14:29:46kaffka

  A muffinos szöveg nagyon gáz...
  Gondolom a kakaó elkészítése is gondot okoz, de a cukiban, ha szar a süti plusz pénzbe kerül veri a mellét Ön, mint kedves "szakember".

  D-i-l-e-t-á-n-s!

 • 2010.05.01 20:07:22Georgiana

  Lelkes állatvédőként az idomított állatokra reagálnék.

  Mindazoknak, akik állatkertbe szívesen viszik a gyermeküket, az idomított állatokkal szemben viszont fenntartásaik vannak, azt kell mondanom, tévednek.
  Az idomított állattal törődnek, foglalkoznak, játszanak, feladatokat adnak nekik, a saját természetes élőhelyük után még talán ez a legjobb helyük, feltéve, ha egyéb körülményeik megfelelőek. Ezzel szemben az állatkerti állatok unatkoznak, beszűkülnek, sokkal rosszabb a lelki életminőségük.

  És hát igen, az állatoknak szaguk van. Az embereknek is.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta