Mike Tyson a Fővárosi Nagycirkuszban énekel

A cirkusz legújabb műsorának fő attrakciója a hét fős oroszlánfalka, akik bár büdösek és láthatóan egykedvűen hajtják végre a feladatokat (és ijesztgetnek üvöltésükkel), minden kiskölyköt ámulatba ejtettek. A lovas szám felejtős, a gyorsvetkőző páros férfitagja kiköpött Dieter Bohlen, de nagyjából ennyi érdekességet nyújtott számomra a műsorszám. A gyerekek örültek az égnek álló hajú bohócnak, az apákat a lengén öltözött lábzsonglőr nyűgözte le, nekem pedig megjelent a porondon Mike Tyson.

Felnőttként nem igazán kedvelem a cirkuszi előadásokat, nekem valahogy általában túl erőltetett a bohócosdi a gagyi szöveggel, halálra untatnak az úgynevezett látványos számok, az idomított állatokat pedig egyszerűen csak sajnálom. Két gyerekkel azonban szinte kötelező a cirkuszlátogatás, így a hétvégén rávettem magam, hogy elvigyem őket a Fővárosi Nagycirkusz legújabb műsorára. A vártnál kevesebbet szenvedtem.

A jegyeket érdemes a neten lefoglalni és kifizetni, így előre kiválasztható az ülőhely, akár az első sorba is, ráadásul a pénztárnál sem kell beállni a kígyózó sorba: az interneten vásárolt jegyek soron kívül átvehetők. Ahogy azt vártam, érkezéskor rögtön beindult az „Anyaaa, vegyél pattogatott kukoricáááát!”-verkli, hát jó, végül is ritkán jövünk, és még az ára sem vágott földhöz, mondhatni meglepődtem a büfé olcsó árain (kis papírdobozos gyümölcslé 150 Ft). Étellel-itallal felszerelkezve foglaltuk el helyünket, innentől kezdve kétfelől duruzsoltak a fülembe és kommentálták a műsort. Az „Anyaaa, mikor jönnek már az oroszlánok?” kérdés körülbelül tízpercenként hangzott el, én pedig hatodszorra is elmondtam, hogy a szünet után. (A tudatos anyuka előre tájékozódik a programról.)

In the air tonight
In the air tonight

Az olasz bohóc egész jó fejnek tűnt, nem éreztem magam kellemetlenül a számai láttán, bár igyekeztem a székbe olvadni, amikor a közönségből válogatott szereplőket az egyik műsorszámhoz. Szerencsére megúsztam a kiválasztást, így a székem biztonságából követhettem nyomon, ahogy a bohóc hülyét csinált négy apukából és egy anyukából. A porond közepén, kezükben különféle hangszerekkel álldogáltak, és a bohóc vezényletére meg kellett szólaltatniuk azokat. Az előttünk álló apuka szopóágon volt, még a fejére is csörgőket szereltek, mi pedig jó közönséghez méltón fetrengtünk a röhögéstől, ahogy rázta a fejét szerencsétlen, hogy szóljanak azok a csörgők.

A gyorsöltöző páros férfi tagja, a kiköpött Dieter Bohlen mérgezett egérként szaladgált a színpadon, miközben percenként vetkőző partnere különböző zenei stílusokra próbálta csillogatni (nem túl biztató) tánctudását. Az apukáknak talán még az előző számon járt az eszük, ahol a kiálló fogú, ám bájos lábzsonglőr lenge öltözetben mutogatta hosszú combjait, ahogy egyensúlyozott a labdákkal.

A kézen egyensúlyozós szám rettentő unalmas volt, ám a zeneválasztásnak köszönhetően az egyik legszórakoztatóbb lett, legalábbis nekem. Phil Collins In the air tonight című száma alatt a tornász helyett a Másnaposok filmjelenetét képzeltem a porondra, így kis híján hangosan felnevettem, amikor Mike Tyson bemosott egyet a félnótás Alannek. A lányaim meg is kérdezték, hogy minek örülök ennyire, amikor ők unottan ficeregnek csak a széken. „Mikor jönnek már az oroszlánok?” Tyson, akarom mondani a szünet után.

Bár émelyítő állatszag terjengett, a hét felnőtt oroszlán természetesen mindenkit elvarázsolt. No, nem a mutatványok (átugrálták egymást), inkább az, ahogy az idomár úgy simogatta őket, mintha Cirmit dögönyözné a nagyinál, még a fejét is bedugta az egyik állkapcsai közé. Azon imádkoztam, nehogy pont most harapjon rá a bestia, mert hordhatom majd pszichológushoz a gyerekeket. Hasonló gondolatok merültek fel bennem a légtornász és a gumiasztal akrobatikusok mutatványainál.

Lómániás kisebbik lányom az oroszlánok után a lovakat várta leginkább, ami az utolsó szám volt. Szegénykém csalódottan állapította meg, hogy semmi érdekes nincs abban, ha két ló körbe-körbe szaladgál, a hátán pedig forgolódnak a lovasok. Mellesleg tökigaza van: tényleg unalmas volt, ezért meg kellett ígérnem, hogy a cirkusz melletti Póniparkba (a régi kis vidámpark helyén) is bemegyünk és felülhetnek a lovak hátára.

Jegyárak

Felnőtt: 2200, 2600, 2800 Ft

Gyerek: 2000, 2100, 2200 Ft

Négyéves kor alatt a gyereket ölben tartva ingyenes.

Oszd meg másokkal is!
Mustra