Terhesekre veszélyes felvágottakat árult a Reál

Lisztériával fertőzött párizsit és sonkát hívott vissza a Reál élelmiszerlánc, mivel az előírt határérték feletti Listeria Monocytogenes fertőzöttséget mutattak ki a termékekben. A lisztéria a magzatra veszélyes, vetéléssel, koraszüléssel, halvaszületéssel járhat.

A termékek visszahívása az üzletek polcairól a vizsgálat eredményét követően azonnal megtörtént, a bolthálózat azonban arra kéri azokat, akik az elmúlt napokban vásároltak a Pick Szeged Zrt. által gyártott "Reál Párizsi szeletelt 150 gr (tételszám: L0077), vagy Reál Sonka szeletelt 100 gr-os (tételazonosító: L10085) ellátott termékekből, hogy azokat ne fogyasszák el. Ezen termékek a vásárlás helyszínén visszaválthatók, akár blokk nélkül is. A fertőzésveszély kizárólag a Pick Szeged Zrt. által gyártott "Reál Párizsi szeletelt 150g" és "Reál Sonka szeletelt 100g" esetében áll fenn, a forgalmazott egyéb termékek biztonsággal fogyaszthatók, olvasható a hálózat sajtóközleményében.

A lisztéria fertőzés leginkább a kismamákra veszélyes, akiknél vetélést, koraszülést okozhat, magzatuk pedig súlyos liszteriózis fertőzéssel, vagy halva születhet. A hasmenést, hányást okozó fertőzés akár halálos is lehet, főleg a legyengült immunrendszerű embereket fenyegeti. A baktérium hűtőszekrényben akár hónapokig életképes marad.

Oszd meg másokkal is!
Mustra