Minél több gyereked van, annál többet netezel

A fél évnél kevesebb illetve a négy évnél hosszabb ideje otthon lévő anyukák interneteznek a legtöbbet, derült ki a TeszVesz.hu online aukciós portál legutóbbi kutatásából.

A számítógép előtt töltött időt a gyermekek száma is befolyásolja: minél több gyereke van egy anyukának, annál hosszabb ideig van bekapcsolva a számítógépe.

A kutatásból, amelyben arra keresték a választ, hogy az internet milyen hatással van a gyermekükkel otthon lévő anyukák életére az is kiderül, hogy az átlagos magyar anyuka számítógépe napi 5 óra 48 percet van bekapcsolva, amiből 2 óra 42 percet tölt aktív internetezéssel.

A kutatásban résztvevő kismamák 82 százalékára jellemző, hogy fórumozik is az interneten (azaz fórumokat olvas vagy aktívan hozzá is szól azokhoz). Közülük közel 60 százalék rendszeresen (25%) vagy viszonylag gyakran (33%) olvas fórumokat, viszont mindössze 13 százalékuk szól hozzá gyakrabban a fórumos beszélgetésekhez (a többiek csupán alkalmanként, vagy ritkán teszik ezt).

A fórumozási kedv az iskolai végzettség emelkedésével csökken, míg az interneten való  munka és a konkrét információk keresése éppen fordítva, az iskolai végzettség emelkedésével növekszik.

A kismamákra leginkább a passzív fórumozás jellemző, néha (55%) vagy gyakran (48%) körül néznek egy-egy fórumon, beszélgetésekbe olvasnak bele (37%). Minden harmadik fórumozó kismamának van olyan kedvenc fóruma, amit naponta látogat (35%). Előbbieknél kevesebben vannak az aktív, hozzászóló fórumozók (15%). Minden negyedik kismamának ismerősei, barátai is vannak a netes fórumokon (25%), és minden hetedik anyuka olyan barátságokat is kötött, amelyek eredményeképpen már személyesen is találkozott a világhálón megismert emberekkel (14%).

A TeszVesz.hu kutatásából kiderült, hogy minél több gyereke van egy anyukának, annál alkalmasabbnak érzi az internetet a mindennapi problémák megbeszélésére. Ugyanígy érvényes az az állítás is, hogy minél kevésbé elégedett egy kismama az életével, annál alkalmasabbnak látja az internetet arra, hogy megossza a gondolatait más, hasonló érdeklődésű emberrel, illetve arra, hogy ismerősöket, barátokat szerezzen.

Az aukciós portál saját felhasználói körében készült felmérését közel hatezren töltötték ki február közepén. A válaszolók közel kétharmada 30-40 év közötti (61%), a többségnek egy (42%) vagy két (39%) gyermeke van, és évek óta otthon van velük. A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek