SZÜLŐSÉG

A hüvelyi szülés nem miniorgazmus

2010. április 11., vasárnap 11:59

A második általában gyorsabb és könnyebb, ezzel biztat a doki már az elején. No, az nem ártana, mindenesetre már nem kívánkozom különleges szülésélmény után, legyünk túl rajta valahogy, oszt annyi. A terhességélményem is más a végén, fulladok, vizesedem, derékfájok és kimerülök az utolsó napok mindegyikén. Aztán egy szombat este plutty, meseolvasás közben távozik a nyákdugó, a lánynál észre sem vettem, hogy volt ilyenem. Hé, maradj már egy kicsit, mondom a babának, nagyanyád épp vidéken van, remélem, nem szeretnéd az öt és fél éves nővéred jelenlétét megszületésedkor, vagy apád ne legyen ott? A fene megy el rajtatok, nőkön, muter, mondhatja válaszul magzatom, nem te nyígtál, hogy szülni szeretnél már, mert eleged van? De azért kivárja a hétvégét, hogy sokkal több türelmi idő már nem lesz, azt sejtem.

Te is szeretnéd megosztani szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!

Hétfő reggeltől egyfolytában úgy érzem, én mostan szülök. Hogy mire alapoznám, az rejtély, de valahogy TUDOM. A nyákdugó utolsó darabjai is távoznak, fel is hívom a szülőszobát, ugyanmááá, nyákdugó, maradjon veszteg, ha más jel nincs. Őrült vásárlásba kezdek, csupa hülyeség, virágföld, macskaeledel, gyerektea, efféle. Hátha kell, amíg nem tudok boltba menni. Rendszertelen jóslófájások közepette már párban megyünk a lányomért az usziba, néznek is ránk, mint a kétfejű borjúra, de hát hátha egyenesen a kórházba visz az utunk utána. Amikor ismét közlöm, hogy én mingyá szülök, egy anyatárs néz rám értő szemmel: „úgy is nézel ki”, a többiek kiröhögnek. Otthon pár óra nyugalom következik, úgy tűnik, a kiröhögőknek van igaza, közben őrült tempóban az MP3 lejátszóra másolgatok szerintem szüléshez illő zenéket. Pedig tudom, hogy csak egyre lesz igazán szükségem, amire pár hete spontán meditáltam egyre nagyobb, kinyíló kapukat, hogy a végén egy fény-alak kilépjen rajtuk.

Este tíz felé, lezuhanyozok, biztos, ami biztos, hajat is mosok, bebámulok a tükörbe. Jól nézzed meg, mondja a belső hang, most látod utoljára az irdatlan hasadat, több nem lesz. Ez a hang nem szokott hülyéskedni, életem sok csodás és rémes pillanatát megjósolta már. De azért csak bebújok az ágyba, úgy látszik, tévedtem, mégse szülök én ma.

Pppppaaaaang.

- Hallottad?

- Mit?

- Ááá, mindegy, én már tudom, mit nem hallottál. Folyik a magzatvíz, indulás.

Begyömöszölöm magam valahogy a terhesgatyába, benne a néhai Teri néni hagyatékából rám maradt irdatlan méretű TENA betét. Hogy bírnak emberek ilyet hordani? Gyors telefon anyámnak, remélem a táskák tartalma most hibátlan. Gyors puszi az alvó nagylány arcára, nyomás. De jó, hogy nem esik a hó. Most nincs Madonna a rádióban, viszont megindulnak a fájások az Üllői úton, mire a kórházba érünk és fellihegünk a lépcsőn, már bő kétpercesek. Aztaaa. Jó ötujjnyi már a méhszáj, ez biztos nem lesz már 12 órás szülés. Először a szülésznő, majd a doki is villámgyorsan megjelenik, remélem nem kívántak a fenébe, mikor éjjel tizenegy tájban telefonáltak nekik.

Kisunnyogok a vécére, hoppá, nincs papír. Nagyobb baj, hogy én sem hoztam.

Amúgy a lányom születéséhez képest a vajúdás röhejesnek tűnik, nem is szerencsétlenkedünk annyit, ez most tényleg apás szülés egyelőre, bár ahogy durvul, azért a zenét elindítom a fülembe, meglepően sokat segít négykézláb ringva beleúszni a ritmusba. Az egyetlen beavatkozás valami Nospa a méhszáj lazítására (a Streptococcus elleni gyógyszert kivéve), amire külön engedélyt kérnek, ez is magyar kórház pedig, így is lehet. Hanem ez nem az alternatív szülőszoba, ez egy másik, valami kifürkészhetetlen ággyal, és a vajúdás végén megint úgy látom, én aztán fekve szülni nem tudok.

Az a baj, hogy állva sem. Négykézláb sem. Sehogy sem. Kitör belőlem az üveghang (a szülőszobát amúgy Leboyer-ról, a csendes szülés apostoláról nevezték el, forog a sírjában nyilván szegény), hát én kettészakadok, ezt nem bííírom, csináljanak má' valamit, nem találom a pozíciót. Pedig mindjárt megszülnék, ha tudnék tenni valamit érte. De nem tudok, csak forgok-kavarok-ordítok-párnát harapok, hiába magyarázza két birkatürelmű segítőm, hogy akármilyen pozíciót választva is fáj, egész addig, míg ki nem tolom a gyereket végre, ne üvöltsek hanem nyomjak, a barnamedvékkel ne foglalkozzak (amik persze jönnek megint), állapodjak már meg, ne törjem le a szülőágy végét azzal hogy arra mászok fel, higgyem el, meg bírom szülni, csak nyomjak.

A szülősámlit akaroooooom.

De az a másik szobában van.

Látják aztán, hogy az őrült nő képtelen megszülni a fixa ideája nélkül, elszalasztanak valakit az alternatívba, hozzák a sámlit. És láss csodát, valahogy ráülök, háttámla sem kell, egyébként is azt visítom, senki ne nyúljon hozzám, nyilván a gátvédelmet kivéve, és két tolásra nahát, megszülök. Sokat segít, hogy a baba feje ezúttal nem játszik beszorulósdit, kint van egy tolásra, hullámos, fekete haja van, mint valami zselézett görög amorózó, olyan döbbenetes látvány, ahogy kibukkan a kis kék űrlény, hogy végre elfelejtek ordítani, és előrehajolva Erzsivel együtt kiemeljük. A gyerek apja halálmegvető bátorsággal és hidegvérrel filmezi az egész akciót közben, de a köldökzsinórt nem ő és nem én vágom el végül, mivel neki egy kamerával, nekem a babával van tele az összes kezem.

Hű, mekkora, hogy fért ez el, 3730 gramm, 57 centi. És láss csodát, az egész horror után kiderül, hogy nem repedtem, kicsit sem. Csak reszketek egész testemben, stressz-reakció, olvastam valahol.

Megkérdezik a nevét. Borul az előre eltervezett menetrend, mert a fejemen átsuhan a tizenhárom évvel ezelőtti rendőrségi jelentés néhány sora „a halál 22-én, valószínűleg este 9 és 11 között állt be”. Azon a napon, azokban az órákban, amikor ez a gyerek elindult a világra. Az élet győz, az emlékezés gyertyái mellett jövőre már ott lesz egy kicsi lángocska is. Egy vidám, színes szülinapi tortán.

Most nem vitézkedek, hagyom, hogy letoljanak rokikocsiban a gyerekosztályra, Ott már vígan fecsegek az alkalmi szobatárssal, aki szintén nem alszik (pedig a babája igen), kora reggel felfalok mindent, ami az utamba kerül, csoki, diákcsemege, kenyérmorzsa, panírozott egér, mindegy, csak ehető legyen. És cseppet sem irigylem szegény császáros harmadik szobatársunkat, aki még lábnemérezve, reszketve kerül közénk, még a babájának sem tud maradéktalanul örülni, olyan rosszul van. Pedig nagyon szép kisfia született. És sajnálja, hogy nem lett szülésélménye. Ketten győzködjük, hogy higgye el, a hüvelyi szülés sem mini orgazmus, mi már csak tudjuk, mindketten a másodikat szültük.

A fiam csak húzza a lóbőrt, csinálok róla mobiltelefonos képet, és azt küldözgetem a nagy magyar reggelbe. Kérem az alapítványi különszobát, amiben legutóbb voltam? Mert felszabadult. Kérem. És a reggelit is végre, már a szatyorban lévő összes panírozott egeret megettem és még mindig éhes vagyok. A gyerek vércukrát ez az ámokfutás már nem érinti, az enyémet meg egyelőre ott egye meg a fene. Mit hoztál, két zsömlét, kefirrel? Keblemre, pajtás. Csoki nincs? Vagy egy fél csirke, valami?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.11 17:33:14farkasokkal tancolo

  Gizi, menj vissza, és a szavazókör jegyzőjével vetess fel jegyzőkönyvet. Ha jogod van szavazni, akkor kötelesek megmondani, hogy melyik szavazókörben vagy nyilvántartva, vagy ha nem, akkor meg kell indokolniuk, hogy miért nem. Nem vagy te olyan nyámnyila, nem értelek.

  Én idén nem vagyok először szavazóbiztos, mert meguntam, de tudom, hogy mik a szabályok.

 • 2010.04.11 17:42:39Moira

  bg: én úgy mentem szavazni, hogy csak a személyi azonosító papírjaim voltak nálam, választási értesítő nem -egy ideje nem lakom ott, csak papíron, de már nem sokáig - bementem az elő utamba eső szavazókörbe, megkérdeztem hova tartozom, átsétáltam oda, személyi lead, papír aláír, bementem, beixeltem, bedobtam azt' csá. Szerintem ezt te is megteheted, ha helyi lakos vagy.

 • 2010.04.11 17:43:09kukabúvár【ツ】

  azért hajtottak el, mert a komcsikra akartál savazni? jól tették. :)

 • 2010.04.11 17:49:34madz

  a kopogtatócédulának semmi köze ahhoz, hogy szavazhat-e az ember és hol. nem volt kötelező leadni senkinek. attól még szavazhat az ember.

 • 2010.04.11 17:51:13bajor gizella

  megmondom őszintén hogy semmi komoly társadalmi érzés nem volt bennem. vagy szőrös faszt rajzoltam volna, vagy beikszeltem volna az LMP-t. szóval nem fogok visszamenni.

 • 2010.04.11 17:54:46bajor gizella

  n3em tudom hogy mi volt a gond, eleve mikor mentem hatalmas sor volt, mert szarakodtak mindnekivel. nem tudom hogy konkrétan mi volt.
  megmondom őszintén mikor sorra kerültem legszívesebben már mondtam vola hogy baszátok meg a létrátokat nem kell:) mondták hogy gond van a cédulámmal, és a rendszerben harmadik emelet van a kártyán második, és a soprszám st stimmel...biztos ha akartam volna kurvára szavazhattam volna, még húsz perc, és némi anyázás után.
  csak nekem nem ez volt az elképzelésem róla értitek. császárt kaptam hüvelyi helyett.

 • 2010.04.11 18:05:44bajor gizella

  tudod kuka kicsit szánalmas hogy mondjuk álnévvel elmondasz minden rühes zsidónak, itt meg meg se mersz mukkanni, mert itt mindenki tudná hogy te vagy. szánalmas.
  és persze nem te vagy. tudjuk. csak mondjuk bekommentelt az a másik, a nem te kimoderálták a büdös picsába, aztán te meg itt megjelensz kb 1 perc mulva hogy jól tették hogy nem engedtek szavazni. szakadj meg szarj sünt, és itt is csak ismételni tudom magamat:
  [link]

 • 2010.04.11 18:11:59Moira

  bg: hagyd a picsába, nem ér ennyit!

 • 2010.04.11 18:15:50cozumel

  Gizi

  nem volt szavazas elmenyed? nebazz...:D

  kukat meg hagyd a francba, uuuugy tudtam, hogy ma megjelenik, lesz itt ma meg karpatalja meg hasonlo fassa'gok, ugye Rita? :)

 • 2010.04.11 18:20:28farkasokkal tancolo

  Az ilyen kukafélék miatt mentem el egyáltalán szavazni, mert egy hete még úgy voltam vele, hogy szavaz a faszom, a választás már eldőlt, az arányok már nem érdekelenek, és egyáltalán mit tudok én ezen változtatni?

  De aztán megszólalt bennem a kisördög, hogy ez így van, de azért legalább annyit tégy meg, amennyit megtehetsz... :-(

 • 2010.04.11 18:36:11Magenta

  Vakmacska, nagyon jó írás, mint mindig! :)
  (tudom, nem építő, de ez van)

  A gyerek nevéhez: Vakmacs leírta a Poronty-baba érkezettben, hogy hívják a kisfiát.

 • 2010.04.11 18:47:46Auguszta Romanova_2

  Jo kis kommunista nev.az enyemet is igy hivjak.De fiunevet nehez valasztani,mert vagy a Devecser Aszparucs Huba-line,vagy az Armando, Kevinke line.

 • 2010.04.11 18:50:50kukabúvár【ツ】

  Gizi, husom!
  vicceltem, ott volt a szmájlim, ha nem vetted volna észre.
  nincs álnevem. paranoiás vagy, sokadszor mondom. az elmúlt két hétben kb. most vagyok itt először. soha nem zsidóztam, nem általánosítok. cigányozni szeretek ugyan, de annak tapasztalat alapja van.

  az ilyen FT-félék pedig szavazzanak arra, akire akarnak...

 • 2010.04.11 19:01:57Wish1973

  bg, csatlakoztál a fészbukon a tavasszal szavazz fasszal-mozgalomhoz?
  én végül nem mertem nem X-et húzni, nehogy má' emiatt legyen érvénytelen, azt nagyon a szívemre venném. lásd FT

 • 2010.04.11 19:55:43bajor gizella

  nem vagyok rajta a fácsén.

 • 2010.04.11 20:03:58Spanish Vax

  Ezt már nem először olvasom hogy FÁCSÉ : mondja már meg valaki ez honnan a népies ördög kócos valagából jött ???? Mert lehetne mondjuk EFBÉ.,..de FÁCSÉ ???? Könyörgöm !!!!

 • 2010.04.11 20:06:51cozumel

  Ez olyasmi lehet, mint a VUZS cigaretta volt evekkel ezelott :D:D

 • 2010.04.11 20:09:45bajor gizella

  szleng.blog.hu

 • 2010.04.11 20:31:54farkasokkal tancolo

  Ilyankor én pl. azonnal kikapcsolom az agyam. Mert mivel nem vagyok fenn a fészbukon és nem is áll szándékomban, bele sem kapcsolódom olyan beszélgetésbe, ahol az ott használatos szlenget használják.

  (amúgy eleve parasztságnak tartom, ha valaki nagyobb társaságban egy szűkkörű szlenget használ összekacsintva).

 • 2010.04.11 21:53:02Wish1973

  ft, én pl nem tudom, mi az a BTW, de azért, ha vki használja, nem akadok ki. a WTF-ot, sőt a LOL-t sem értettem először. de ez nem összekacsintás.
  ja, közben megnyitás új ablakban- btw jelentése-ez is megvan,király vagyok asszem:)
  de gugli a barátod, a fácsét is megmondja

 • 2010.04.11 22:02:36farkasokkal tancolo

  Wish, nem olyan fontos.

  Én ehhez már túl öreg vagyok. Van egy bizonyos mennyiségű szleng amit mg átveszek, a többit már nem értem, és nem is akarom érteni.
  Amúgy meg rohadék maradi is vagyok, mert nem szeretném ha az anyanyelvem teljesen átmenne ebe a hungangolba ami már kezd elharapózni az interneten.

 • 2010.04.11 22:09:01LogiCa

  Nekem is van egy kedvencem: enyém gyerek
  Én sikítani tudnék, ha ezt olvasom. Azt megértem, ha valaki rövidít a kommentekben. De ez?! Vicces? Jópofa? Enyém vélemény: nem.

 • 2010.04.11 22:19:56LogiCa

  Vakmacskának pedig gratulálok az "eseménytelen" szüléshez, és az ÉLMÉNYbeszámolóhoz.
  A szülés utáni farkasétvágy: a legdurvább fogyókúra idején sem éreztem magam annyira éhesnek mint akkor. A szobatársaimat is megettem volna :)

 • 2010.04.11 23:06:28farkasokkal tancolo

  2010.04.11 22:09:01LogiCa

  "enyém gyerek": - én is sikítani tudnék. Annyira modoros és idétlen.

  Miért olyan szégyellnivaló ha azt mondom: kisfiam, kislányom, gyerekem, kölyköm, purdém, kicsikém stb... :-???

 • 2010.04.11 23:25:17cozumel

  Enyem gyereket en se szeretem, de melle tennem az "egyeske" ketteske, harmaska" cimkezeseket is.

 • 2010.04.11 23:32:21Iráv

  A mai estémen a legjobb történet :) milyen jó, hogy rábukkantam, megnevettetett.
  És milyen szép kisfiú :)
  Én is ilyen farkaséhes voltam szülés után.
  (milyen jó kis dugót okoztatok pénteken :)
  Gratulálok a babához és az élménybeszámolóhoz is.

 • 2010.04.11 23:39:44a szív fészkei

  phoboss, szerintem, ha valaki feltesz ide (a netre en bloc)valamit, azzal vállalja, hogy értelmezik, kérdéseket, véleményeket írnak a mondandójához. V. költőien utalt - más, ft ezt egyértelműbben értelmezte nálam - egy tragédiára, amire másvalakk rákérdeztek. Én is válaszoltam a tőlem telhető legtapintatosabban, hogy szerintem ez hogy is lehet.

  De ha én nem akarok semmiféle infot magánügyemről kiadni, egy szót se írok róla. Jelzés szinten se, ezzel elkerülök mindent. A poszt szerzője egy nagyon tudatos és profi író - nem hiszem, hogy ez a variáció nem fordult meg a fejében.
  Válaszolt is a firtató kérdésre elég részletes módon, utána is lehetne keresni ez alapján... DE ennyire persze nem megy bele senki. A gondolata szép - kívánom és remélem, hogy a fia sok boldogság forrása legyen!

  Választás: a hadari propellenyakkendős Kolláth alkotmánybíró azt fejtegette, hogy ha tudja magát igazolni - a kérdésben régi személyis nőt rúgtak ki, mert nem volt lakcímkártyája - engedni kell x-elni. bg kibasztak veled. Uram is biztoskodott, nem feltétel a kopogtató, sőt nekem soha meg sincs a nagy napra. Le se adtam, senki se kérte, így felvagdaltam telefonüzik firkálására. (körnezetvédelem kis tételben :-D) Na nálunk legalább nem kell másodszor menni!
  Ezt sorállást nem értem, hogy van? Hogy négy órát fagyjak meg egy szaros x-ért? Én nyáron Overdose-ra és alkatrészére szavaztam (szép rajz lett), de most azt mondták az érvénytelen eloszlik a többinek, nem érek vele semmit. Na, akkor már az x a legkisebb rosszra...

 • 2010.04.11 23:43:02kihanemén

  na végre egy igazi történet. nem egy leírás, hanem egy TÖRTÉNET csupa nagybetűvel. és köszönöm, hogy végre valaki bevállalta a barnamedvék említését is. csak így tovább és minden jót!

 • 2010.04.11 23:43:47farkasokkal tancolo

  Szív fészkei én már értem, mint volt szavazóbiztos, van egy 2007-es rendelet amit egy Fideszes képviselő nyomott át a parlamenetn ( más kérdés, hgya parlament birka módjára megszavazta), és ennek ez lett a GYAKORLATI következménye.

 • 2010.04.11 23:44:39farkasokkal tancolo

  2010.04.11 23:25:17cozumel

  Na legalább ebben egyetértünk.

 • 2010.04.11 23:51:05a szív fészkei

  A modorosság pedig eleinte jópofa és egyedi mondásként kezdi. Csak miután mindenki használja, elkopik és aztán már ciki/gáz/égő lesz (ezek is mind modorosságok már) élni vele. Mert levetettnek tűnik.

  A SP-ban a Séf bácsi mondta el, hogy ha a fekák kitalálnak valamit jóízű szólást, akkor a többiek azonnal leutánozzák; ettől begurulva a fekák megint újítanak, hogy újra megkülönböztessék magukat, azt megint ellopják és így tovább... Halad ettől valahová a nyelv, én élvezem, mert sokszor nagyon szellemes az eredmény.
  Mondjuk ezt a fácsét most olvastam először - miért ne? Végre olaszos valami itt. A Pretty woman-ben volt nagy csodálkozás, mikor a kis kurva Vörszíszt mondott Verszácse helyett. Hát angolul jól is mondta. Én mindig megkérdem, hogy mi mi és kész. Az még job, hogy néha rá is jövök, pl. a WTF vagy BTW esetében. Végre ilyenkor büszke lehetek magamra harmatos nyelvtudásom dacára :-DD.
  A net tényleg angol dominanciát hoz, de a magyar eléggé befogadó szerintem. Szörföl, kinek idegen már? Minden korszak rajtunk hagyt/ja a maga nyomát.

 • 2010.04.11 23:54:44a szív fészkei

  De miért kellett, kérdlek, mint szakértőt? Voltak valaha tömeges visszaélések a máshol szavazókkal? Én is csináltam ilyet(nem visszaélést, másholt :-), seperc alatt megvoltam x éve és nem ordított utána senki csalást.

  Mert most azt mondják, hogy direkt a győztes örömét lopják így el kormányék, a késői eredménnyel. De hát egységesen szavaztak erről tényleg 07-ben, most hallottam. Kártékonyak ezek, na. Éljen Overdose, mindig mondom!

 • 2010.04.11 23:56:43a szív fészkei

  jobb - a magyar nemtudásom még harmatosabb

 • 2010.04.12 01:07:15tildy:)

  szív fészkei: én is másfél órát álltam sorba... igaz Londonban.

 • 2010.04.12 06:56:17Magenta

  "A Pretty woman-ben volt nagy csodálkozás, mikor a kis kurva Vörszíszt mondott Verszácse helyett."

  Az a Showgirlsben volt.

  Én személy szerint nagyon becsülöm azokat, akik órákat álltak sorba, hogy szavazhassanak (szerencsém volt, reggel fél hétkor még senki nem volt), aki el se ment, az most kussoljon négy évig.

 • 2010.04.12 07:06:56margarita viola

  Huh, ez aztán nem egy kedvcsináló emlék. Nekem három gyermekem született, de utólag felülírja mindegyik szülésemet az a zavaros meghatódottság, meg az eufória, ami 2 másodperccel a fájdalom megszűnése után jön feltartóztathatatlanul. Huss barnamedvék! Ez az egész azért mégsem egy hétvégi kirándulás, amikor nem találjuk az ösvényt...

 • 2010.04.12 07:31:26manó99

  Gratulálok Vakmacska,nagyon jó volt olvasni.

  Remélem nem veszed tolakodásnak de te:
  Ott laksz ahol történt az 13 évvel ezelőtti eset?:(

 • 2010.04.12 08:42:38R2D2 & C3PO

  Szerintem, ez ketteske születése volt...

 • 2010.04.12 09:10:58Bazsarozsa

  Manó99, nem ott lakom, hanem Pesten. Abból iroda-rendelő meg garázs lett, de pár éven túl nem kell senkinek, asszem most is árulják.

 • 2010.04.12 09:25:30manó99

  Bazsarozsa = Vakmacska??

  Igazából csak a helyre gondoltam,nem a házra.
  Én ismerem a Niki családját és még ma is érthetetlen az egész::((

 • 2010.04.12 09:34:51Vakmacska

  Én voltam, csak webmail miatt megkeveredek néha, a helyen ma is él számos rokon, én gyerekkoromban is csak nyaraltam, igaz azt minden évben, évzárótól évnyitóig.

 • 2010.04.12 10:24:34Avaran

  " Aztaaa. Jó ötujjnyi már a méhszáj, ez biztos nem lesz már 12 órás szülés."

  Gondolom az ötujjnyi, 5 cm -er szeretett volna lenni. :)
  Ötujjnyi = 10 cm = eltűnt méhszáj = kitolási szak (szülés).

 • 2010.04.12 11:46:17Bazsarozsa

  Lehetséges, mivel ha jól emlékszem még a szakdolgozók némelyike is kevert ujjat-centit, látni meg nem látod....amúgy a két érték közt kb. 50 perc volt.
  (de elsőnek a régi vicc jutott erről eszembe, miért nem tudnak a nők parkolni? Hát mert a férfiak mindig azt mondják, hogy ez - itt mutat az ember lánya egy fél kisaraszt hüvelyk és mutatóujj közt - szóval ez itt az húúúsz centi!)

 • 2010.04.12 13:31:17Dóra-tulaj

  Még nincs két hete, h szültem...hüvelyi úton, megspékelve egy jó nagy adag hipertóniás fájásgyengeséggel...
  A doki azt mondta, le a kalappal, nem kiabáltam,és csak megszültem, pedig ezek legnagyobb része császár lesz...
  Nekem sem volt orgazmus :)))
  De lesz második..(a doki vissza is kérdezett a férjemnél, rögtön szülés után, mikor mondtam, hogy ezt komolyan gondoltam-e? :))

  Vakmacska:
  banyek, szétröhögtem az agyam! :)
  eszméletlen "írókád" van! Gratulálok a szüléshez és az irományhoz is!

 • 2010.04.12 15:42:04Nagytimi

  Ha orgazmusom lett volna nem zárkóznék el a további gyermekeim hüvelyi úton való megszülésétől.Nagyon szerettem várandós lenni,nagyon vártam már a szülést,nem voltak illúzióim,mert tudtam hol és minek kellene kijönnie,de mégis olyan szar volt,hogy még a gyerekre sem voltam kíváncsi ott,abban a pillanatban.Nekem később jött az eufória.Lassan kezdem megérteni Rita szempontjait.

 • 2010.04.12 15:43:41Nagytimi

  Amúgy nagyon tetszett az írásod Vakmacska,nem csak ez úgy ált. mindegyik.:)

 • 2010.04.13 12:16:26kriszi

  Nagytimi, a szülés nagy meló. Nem arra van kitalálva, hogy az ember egy jót élvezzen :P A császár után felgyógyulni ellenben szintén nagy meló. Rita nem hiszi el, hogy a hüvelyi szülés nem minden esetben maga a kockázat, valamint hogy nem minden esetben biztosítja a személyes de Gaulle repteret, én meg azt nem hiszem el, hogy császárból felépülni maga a kéjmámor. Egy-egy :)

 • 2010.04.13 12:17:57kriszi

  Amúgy a három napig a fenekemet se kell kitöröljem szerintem tök jogos igény nemhogy császárnál, de a legszimplább hüvelyi szülésnél is. Nem azért, mert beteg az ember, hanem mert fáradt.

 • 2010.04.13 12:21:28nanemárrr

  kriszi, lehet, hogy jól esik, ha 3 napig semmit sem kell csinálni, de aztán meg mindent...szóval azért amint lehet, fel kell kelni és csinálni, mert annál nehezebb, minél később kezdjük...legalábbis ez az én tapasztalatom, valamint közvélemény kutatásom eredménye.

 • 2010.04.13 15:22:54a szív fészkei

  kriszi, kb. ezt írtam én is - feladat, munka, ha ennyire full élvezős lenne, a szülészek csak szülnének. Erre kaptam, hogy az Univerzumnak képelem magam, mert így látom és nem orgazmus-cunaminak. Na mindegy. (ettől még érezhet valaki kivételezett ilyet is, de nem ez az általános, senki ilyenről köreimben nem számolt be. Itt olvstam; oké, elhiszem.)
  Az szerintem, hogy aki tud feláll , az járkálgat is tusolni, ide-oda hüvelyezés után, nem rossz, sőt; nagyon el lehet tunyulni az ágyban meg attól is jön a székrekedészet. Még örültem is, hogy a szép tavaszban lemehettem a szelídgesztenyék virágzását élvezni. Lépcsőzéssel is fogy a fenék ugye :-). Na meg a ricinus beadása után nemcsak sétálgat az ember, de fut, rohan... És van, amikor a ricinus kiütéssel győz még így is. Még ma is használják? akkor ez nem választható, hanem kötelező volt.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta