SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: Hiányzik a kismamából a fészekrakó ösztön

2010. április 7., szerda 08:04

25. hét

+7,5 kg

A "Júliusra kiírva" terhesfórum tagjain kezd elhatalmasodni a vásárlási láz. Mindennaposak az eszmecserék a babakocsimárkákról (első gyereknek ugyanúgy, mint kistestvérnek), a hordozókendőkről és a kelengyelistákról. Amikor valahol leárazás van, azt perceken belül kihirdeti valaki, és a társaság tagjai megrohamozzák a szóban forgó lánc üzleteit és felvásárolják a harmadáért árult újszülött méretű pelenkákat, cumisüvegeket (sokan már most tudják, hogy nem fognak szoptatni) és rugdalózókat. A mózeskosárban, vagy kiságyban altassunk kérdéskör napokra lázba hozza a tagokat. Úgy tűnik, így a hatodik hónapban járva a vásárlás az egyik legégetőbb téma. A kezdő kismamák tanácsot kérnek, a gyakorlott kismamák osztják az észt, és mindenki élvezi a készülődést. Én nem, mert az egész teljesen hidegen hagy, de néha kezdem úgy érezni magam, mintha hiányozna belőlem egy szükséges alkatrész a modern anyasághoz.

Töredelmesen bevallom, hogy még semmit nem vettünk a kisbabának, aki legkésőbb 15 hét múlva a családunk tagja lesz. De ha ez nem lenne elég sokkoló, akkor azt is szívesen elmesélem, hogy semmilyen más készülődés nem történt eddig nálunk. Mivel lakásunkat béreljük, és már van benne berendezett gyerekszoba, átalakítás, festés, mázolás, újradekorálás nem szükséges, és nem is nagyon lehetséges. A gyerekszoba fel van szerelve mindennel, ami kell, kivéve a kisággyal, amiben az újszülött aludni fog. A kislányunk ugyanabban az ágyban alszik, amibe a kórházból hazatérve belefektettük, és abban is fog maradni, amíg tini nem lesz. A kistestvérének egy ugyanolyan ágyat fogunk venni a nyár folyamán valamikor. A babakocsi házon belül örökölve lesz, mint ahogyan a csecsemőellátáshoz szükséges kellékek mindegyike.

Ruha szempontból is jól állunk, hiszen a második kislány érkezik 3 éven belül. Budapesten a gardróbszekrény legfelső polcán sorakoznak a dobozok, amikben kor szerint rendszerezve vannak a ruhácskák, hálózsákok és cipők. Valamikor az elkövetkezendő egy hónapban majd személyesen átnézek mindent, és listázom, hogy mire lesz még szükség. Bár egészen biztos vagyok benne, hogy teljesen megúszhatjuk a vásárlást, ha hajlandóak leszünk egy-két gyanús, de kimoshatatlan sárga folttól eltekinteni.

Miért érzem akkor mégis úgy, hogy a így, a harmadik trimeszter kapujában le vagyok maradva és már réges-régen fészeképítő ösztönöktől hajtva pöttöm, puha kis ruhácskák felett kellene könnyes szemmel mosolyognom a plázában?

Az az igazság, hogy a kismamák szerencsés többségénél, így nálam is, ilyentájt nem sok izgalmas dolog történik. Csak a hasam egyre nagyobb, és minden irányban elkezdett nőni az elmúlt pár hétben. Oldalra is, előre is, felfele is. Most már egyértelmű, hogy megint az a típusú várandós hasam lesz, ami egyértelműen látszik minden irányból. Tudom, hogy vannak azok a kismamák, akiken a 9. hónapban sem látszik hátulról, hogy terhesek. Én nem az a típus vagyok. Én az a típus vagyok, akiről 100 méterről, hátulról, a londoni ködös esőben is látszik, hogy terhes, most, a hatodik hónapban. A minap az oldalamban tapogattam ki egy gyanús kis kitüremkedést, pedig van elöl is hely számára szépen.

Szóval a hasam növesztésén és méricskélésén kívül igazán nincsen semmi a témában, amivel foglalkozhatnék. Sokak számára ez az ideális időszak a tervezgetésre, fészeképítésre és vásárlásra.  Legutóbb ilyentájt legalább magamnak vásárolgattam, de most az sem szükséges, mert van mindenem. Ráadásul akkoriban két fizetésünk volt és nem volt gyerekünk, most egy fizetésből élünk hárman, szóval megváltoztak a körülmények. Most ahelyett, hogy kihasználnám az energiámat, ami ugyancsak meg fog csappanni pár hét múlva, és mint a többi júliusra kiírt kismama a fórumon, kelengyelistákat raknék össze, vásárolnék, mosnék, vasalnék és hajtogatnék; egyszerűen elterelem a figyelmemet mással: magammal és a már meglévő gyerekkel.

Azért elzarándokoltam egyik kedvenc boltomba, a négyszintű GAP-be, ahol a kismamaosztályon akartam venni magamnak egy pár felsőrészt. Ez volt az első eset, hogy bármit felpróbáltam egy üzletben a teherbe esésem óta. Végül nem ott, hanem a női osztályon találtam pár XL-es, bő pólót magamnak féláron, és az alsó szinten a gyerekosztályon vettem egy-két aranyos darabot a kétévesnek. Amikor otthon pakoltam ki a zacskóból, és büszkén mutogattam a zsákmányt, akkor döbbentem rá, hogy be sem kukkantottam a csecsemőosztályra, pedig méterekre voltam tőle. Ott voltak azok az aranyos kis dolgok, amiket legalább megcsodálni lett volna jó, 150 négyzetméternyi újszülött cukiság van felhalmozva. De nem, eszembe sem jutott! Ettől kicsit elszontyolodtam, bár párom azonnal emlékeztetett, hogy elsőszülöttünket is gyakorlatilag üres polcokkal vártuk, fél tucat bodyt és rugdalódzót leszámítva. Csak ágya volt, egy adag ágyneműje és babakocsija. Még babaszappan sem volt 6 hétig, mert addig csak tiszta vizet használtunk. Azután mégis szépen felzárkóztunk, és sok-sok boldog hétvégét töltöttünk hármasban a boltokban, a párhetes gyerekkel, a hiányokat pótolandó. Így vásároltunk meg szinte mindent, amit kellett, és nagyon kevés olyan dolgot, amire nem volt szükség. És részben emiatt kerültünk most olyan helyzetbe, hogy majdnem minden készen áll, pedig el sem kezdtünk semmit.

Lehetséges, hogy nem mindenkiben van meg a terhesség alatti fészerakó ösztön? Tudom, hogy még korai eldöntenem, hogy bennem nincs ilyen, de ha a legutóbb történtekből indulunk ki, akkor nagyon úgy tűnik, hogy nem viszem túlzásba a dolgot. Akkor a terminusom előestéjén a gyerek polcain szinte semmi nem volt, a kórházi táskám üresen várt egy széken, az egyetlen tartalma a nyomtatott lista volt, hogy minek kell majd belekerülnie. Egyáltalán mióta lett a fészekrakó ösztön úgy értelmezve, hogy tele kell pakolnunk mindent cuccokkal?

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.07 15:47:56Fahéj és Feta

  Bavette,
  Görögország.
  Én itt még egyetlen egy használtruha boltot sem láttam. De tényleg. Inkább az egyre elszaporodó kínai üzletekben vásárolnak, de használtat nem vennének. Főleg nem gyereknek, az kész botrány lenne!

 • 2010.04.07 15:49:45bavette

  Fahéj és Feta, csak a Prenatalból gondoltam... :) Én is csak ezt az egyet láttam eddig, és ez is újdonság. Mert a fura, hogy még rokonok között sem nagyon szokás... Ami sztem tök hülyeség, mert ezeket a pici cuccokat egy baba nem tudja elnyűni.

 • 2010.04.07 15:50:27Fahéj és Feta

  Hajj,
  Az anyósom nem úgy értette, hogy már most megveszi a tápszert, hanem akkor amikor szükség lesz rá, mintha nekünk nem tellene majd rá.
  Úgy gondolom egy pár nem vállal úgy gyereket, hogy ne lennének tisztában az anyagi vonzatával.....

 • 2010.04.07 15:51:25hajj

  amúgy elkerülendő a támadásokat, nem akarok senkit megkövezni, mert fészket rak és vásárol, dehogy! :)
  Magamhoz képest én is lázban égek, pl. szeretném már a kölcsönkiságyat megkapni és a párommal összevesztünk rajta, mert szerinte az is csak a helyet foglalja és a gyerekünk nkisebb helyen tud játszani és majd ő megszerzi, míg én a kórházban, vagy később...
  na, ez már nem tetszik annyira. De azért még nincs itt...talán hétvégén.

 • 2010.04.07 15:53:22Fahéj és Feta

  Bavette, mi talán jól jártunk, hogy nem szokás összegyűjteni és továbbadni még rokonok között sem, mert akkor szegény kislányunknak csak fiúruhácskái lennének. A rokonságban szinte csak fiúk születtek eddig. Illetve anyósom bátyjának most lett lányunokája. Ő az első kislány évek óta, a miénk lesz a második.

 • 2010.04.07 15:56:19hajj

  amúgy ha sok-sok pénzem lenne, biztos többet költenék ilyen dolgokra. de azt látom, hogy sok helyen nagyon eltolódtak a hangsúlyok. legalábbis másoknak nagyon más a fontos. a márkás autó, meg tévé, de közben sokban olyan igénytelenek. se utazás, se szórakozás, szar kaják, semmi. én inkább utazom, minthogy milliókért házasodjak. vagy babakocsit vegyek kétszázezerért.

 • 2010.04.07 16:03:22cantaloupe

  Hajj,
  annyira igazad van, a tévéről le tudok mondani, az utazásról nem...

  Viszont a babakocsit megvédeném, ha több gyereket is kiszolgál és utána is jó áron tovább lehet adni, akkor megéri annak, aki nagyvárosban lakik és nincs autója.
  Pl. a Stokke lépcsőfunkciója egyedülálló és biza hasznos a tömegközlekedésben.

 • 2010.04.07 16:49:51hajj

  különben tény, a babakocsit mi elszúrtuk, de szerencsére kaptunk olyat, ami kellett...

 • 2010.04.07 19:29:34Beniszkusz

  Én amikor betöltöttem a 37. hetet akkor kezdtem el vásárolni. De akkor sem úgy mint egy őrült, hanem csak módjával. Nem is igazán tudtam, hogy mit, vagy, hogy mi mire való. Szerintem azt a bizonyos kelengye listát egy kicsit át kellene formálni. Praktikusabbra fogni, meg magyarázatot mellé, hogy az az anya is tudja, hogy mi micsoda, meg mire kell, aki az első gyerekét várja, és még előtte szinte kisbabát sem látott közelről.

 • 2010.04.07 19:44:12Magenta

  Fahéj és Feta, hogy fogják hívni a gyereket?

  Egyébként -azt hiszem, másik posztnál írtam -, basszus, pont ettől vagyok betojva, hogy kifogok egy olyan menyet, aki minden jóindulatom mögött majd a rosszat látja.
  Nem ismerem az anyósodat, de szerintem nem azért akar dolgokat venni, mert hátha nektek nem telik rá, vagy hogy jól a markába röhöghessen.

  Tényleg nem értem néha ezeket a hozzászólásokat. :( Persze talán ha ismerném a másik felet, akkor tiszta lenne, de így nem tudom az alapvető rosszindulatot látni benne, szerintem én ugyanilyen nagymama leszek. Anyámat előre is.

 • 2010.04.07 19:44:56Magenta

  2010.04.07 15:56:19hajj

  Azért megnyugodtam, vannak még igényes emberek a földön. A világ meg van mentve.

 • 2010.04.07 19:53:19Meni

  Nekem kifejezetten hianyzik a vasarolgatas, de visszafogom magam, mert Masutt analogiajat kovetve negy ev alatt harmadik gyerek, raadasul a nagyobbik, szinten fiu is nyaron szuletett, szoval van minden, ami kell. Egyedul uj textilpelust fogok venni, a minimal ket csomagot, mert eddig iszonyu bukos gyerekeim lettek, most sem szamitok jobbra. Es beruhazok 2 db vadiuj cumisuvegbe is, hatha nem lesz eleg a tej, ne akkor kelljen majd rohangalni, amikor amugy is meg vagyok zakkanva az idegtol.

  Ami a korhazi csomagot es a fogadokepesseget illeti (kisagy, babaruhak, elso pelusok, autosules stb.), nalam a 34. het a hatar. Addigra mindennek keszen kell allnia. Elso terhessegben nagyon elszamoltam magam (vs. jol megszivatott minket a gyerek), volt nagy kapkodas. Azota inkabb a biztonsagi jatekban hiszek...

  Amugy a GAP a vilagon egyetlen helyen luxus, es az szereny kis orszagom. Irto duhos voltam, mikor a nagyon beharangozott grand opening utan szembesultem az arakkal. Most nyilt H&M, meg nem mertem bemenni...

  Viszont ha mar, akkor megragadom az alkalmat> negy eve szerelmes vagyok a Scamp (korabban Prince Oliver) markaju /magyar/ termekekbe. Volt par szarabb szezonjuk, de most megujjult a honlapjuk, szuper jol mukodik a weboldaluk, es valami hihetetlen hogy milyen szuper cuccaik vannak. Ujszulottol kb. negy eves korig van szinte minden, aranyos, szep, es kivalo minoseg. Van olyan ruhacskam, ami az otodik korere keszul, szinek rendben, minta rendben, patentok a helyen, kinyulva sehol sincs. Nalam ez a minoseg. Sajnos nem kapok jutalekot, de ennek ellenere oszinten ajanlom mindenkinek...

  [link]

 • 2010.04.07 19:55:26loreal

  Mag,
  ez engem sem zavarna, abban az esetben ha a dolgok nagy részében a választést rám bízzák.
  Mármint olyan dolgokban, mint ágy, babakocsi..stb. Apróságokban nem kell, valami élvezet a többieknek is kell:DD

  Pl. anyukámnak már most is mindig mondogatom, hogy remálem majd a nagymamák letudják a ruhavásárlásokat, nekem nem kell :P:P

 • 2010.04.07 20:21:29Magenta

  Loreal, ez egyértelmű, hogy ő választ. :)
  Ahogy apukám szokta mondani: ki-ki alapon: te ki-kiválasztod, én ki-kifizetem.

  De bakker, ha belegondolok a jövőbe, csak azt tudom elképzelni, hogy - ha tudok! -, akkor költök rájuk, pénzt adok, ajándékot adok (vagy számlát nyitok az unokának), ha kell, átmegyek segíteni - ha nem választ el egy óceán -, de egyre többször olvasom itt, hogy micsoda gáz egy nagyszülő leszek én.
  :D

 • 2010.04.07 20:29:59loreal

  Magenta, szerintem itt nagyban játszik az előtte fent álló viszony....én anyum is ilyen, mint amit te mondasz..jön majd és mos, főz(két hétre előre a fagyasztót is megtölti), vasal, takarít ha kell...és persze vigyáz a kölkökre ha kell...de olyan a viszony is köztünk, hogy simán azt mondom neki ezt főzz, menj el a boltba, ezt meg ezt vedd meg....és azt is simán megtehetem, hogy olyat főzessek vele amit nem szokott ha megmondom, hogy csinálja.....de nem mindenkinek ilyen az anyjka és a viszony sem.

  Most úgy gondolom anyósommal is sok mindenben hasonló lesz (ha az elejétől erre szoktatom).Ami nem hátrány, miután ő 45km-re van, anyu meg 1400-ra

 • 2010.04.07 20:37:39Fahéj és Feta

  Magenta, az anyosom csupa joindulat. Az egyetlen problema, hogy tenyleg az erzodik ki belole, hogy ugy gondolja a gyereket neki szulom. Egyebkent megvette a kisagyat es a pelenkazot, amit termeszetesen mi valsztottunk ki a ferjemmel o meg ideadta a penzt ra. Plusz megvette a kisagyba a racsvedot meg az agynemut es par ruhacskat, ezeket is mi valasztottuk ki. Szoval a kecske is jollakott es a kaposzta is megmaradt. A gyerek az o nevet fogja kapni........ Ez itt hagyomany......... En persze hallani se akartam rola, de sajnos a ferjem hajthatatlan...... De nagy csataval kiharcoltam a ferjemnel, hogy adjunk meg egy nevet ami nekem tetszik.

 • 2010.04.07 20:49:37Magenta

  Fahéj, akkor valójában nincs is gond, nem? Egyébként az én anyósom is így viselkedett az elején, csak javasolni tudom, hogy ne várj robbanásig, beszéld meg vele, hogy a gyerek a tiéd, neki unoka. Nálunk bevált. :)

  A nevet sajnálom, emlékszem, hogy egyszer írtál róla, mikor még nem is voltál terhes.

  loreal, a lányommal ilyen a viszony, a fiammal is, de a menyem ugye kérdéses. :)

 • 2010.04.07 20:58:47loreal

  Magenta, ha marad is a viszony a fiaddal, akkor valószínű ha lesz egy lány, igénye lesz rá a fiadnak, hogy időben hazavigye és természetessé válljon, hogy időt töltötök együtt...és akkor szerintem minden alakul természetesen:DD

  Én amikor az "anyósomat" először láttam, az egy hétig tartott.....és ha jól emlékszem másnap, vagy harmadnap már a dokit hívta hozzám, mert mikor kajon az ember egy életben egyszer(remélem)hugyhójag-gyulladást ha nem ilyenkor;)
  És ez így is maradt...simán jöttem pár hónapra rá meglepiben, úgy, hogy egy hétig maradtam. Tudtam, hogy nem fogja rossz néven venni....rá pár hónapra odaköltöztem.

 • 2010.04.07 21:00:23kerekbilincs

  2010.04.07 14:04:04másutt
  nekem is fáj a stokkéra a fogam, de egyelőre csak álom. Tényleg, hogy működik a lépcsőjáró funkció? direkt a múltkor rákerestem a neten, és sehol nem találtam leírást...

 • 2010.04.07 21:05:52kerekbilincs

  2010.04.07 15:43:06hajj
  Mert én nem szoptathatom. Ilyen is van. Az elsőnél még nem tudtam, nem is készültem... Lehetett akkor kapkodni, mikor meg lett a baba.

 • 2010.04.07 21:07:05kerekbilincs

  2010.04.07 19:29:34Beniszkusz
  Meg van a "fíling" :D Mondom, mijafasz az a rékli? :D

 • 2010.04.07 21:08:29Fahéj és Feta

  Magenta a tulajndonkeppeni problema ott van, hogy tisztaban van vele az anyosom hogy en ( es hal istennek a fia is ) maskeppen kepzeljuk a dolgokat, de azert minden egyes alkalommal beprobalkozik hatha. Robbanasig meg egyszer se fajult a helyzet, remelem nem is fog! A masik legjobb az volt amikor mentunk a masodik nagy genetikai ultrahangra, de elotte egy hettel voltunk az orvosomnal es az aposom megkerdezte minek mentek mar megint orvoshoz amikor te ( a ferjem) szulettel akkor mi osszesen 2 alkalommal voltunk orvosnal egyszer az elejen es egyszer a vegen!?

 • 2010.04.07 21:11:44Lapis Lazuli

  Meni: húú, köszi a linket, nagyon tetszik!

 • 2010.04.07 21:41:00Pakanya

  Meni, a scampet mi is imádjuk!
  Egy jó tanács, ha zoknit rendeltek tőlük, akkor mindig az aktuálisnál 1-2 számmal nagyobbat vegyetek! Míg a 90 cm-s fiamra simán jók a 86-os bodyk, addig zokniból a 92-98as kicsi.

 • 2010.04.07 22:35:23Magenta

  2010.04.07 21:08:29Fahéj és Feta

  És még hány ilyen "azénidőmbenbezzeg" megszólalás lesz. :))) Vagy inkább: :(((
  Ha nem akarsz magadnak fölös problémát, vagy beszélsz velük, vagy elengeded ezeket a füled mellett reakció nélkül.

  Nekem a "kedvencem" az volt, mikor megkérdezték, hogy Ibsen Nórája után kapja a nevét? Merthogy nevünkben a sorsunk... Csak lestem, mint a luki nyúl. :)

 • 2010.04.07 22:41:06Magenta

  Sajnos az enyémre kicsik, de ha valakit érdekel:

  [link]

 • 2010.04.08 10:47:57Lolatapsi

  Szia kedves Cikkíró :)
  én az első babámat várom, 35 hetes terhes vagyok, de ugyanabban a cipőben járok, mint Te.
  Mondjuk én a vásárlási lázat nem fészekrakó ösztönként definiálom, mert szerintem előbbi arról szól, hogyan dőlünk be a fogyasztói társadalom baba-mama témára kitalált sokszor haszontalan termékeinek, utóbbit pedig inkább úgy, hogy takarítok, rebdet teszek a lakásban, lomtalanítom a szekrényt, amit munka mellett nem volt időm. Mi párommal egyszer mentünk el egy bababoltba, szörnyülködtünk a sok fölösleges holmin, aztán szépen begyűjtöttünk mindent ismerősöktől, illetve használtan, ám jó állapotba aukciós oldalakon. Tehát ne aggódj, szerintem nem a fészekrakó ösztön hiányzik, hanem a vásárlási láz :)))

 • 2010.04.08 11:36:41sylblog

  32 hetes kismama vagyok második gyerkőccel, aki szintén kisfiú lesz.Még 1 kiságy vásárlásán törtük a fejünket, mert a nagyobb még csak 19 hónapos és reménytelen, hogy egyelőre heverőn leesésgátlóval aludjon.Aztán úgy döntöttünk, hogy nagyszülőknél bejáratott, kényelmes, jó nagy méretű utazóágyat fogja nagyobb használni átmenetileg pár hónapra.Kiságyat kistesó pedig megörökli.Ruhák nyárra nem igen kellenek.Rugi,bodi van, max. egy-két pár kis zoknit veszek.Bébihordót eladtam, helyette a meglévő babakocsi vázára rakhatót szereztem be és egy jó hordozókendőre ruházok be (vagy Didymos vagy Amazonas Baby Sling Lollilop).Egyedül talán őszre nem ússzuk meg overáll/zsák vásárlást, mert pont "3 hónapnyi méretcsúszás" lesz a téli holmik esetében.(Első gyerek szeptemberi születésű, tesó jún. elején várható).

 • 2010.04.08 13:10:29Bezzegmama

  Kedves Olvir! Hol van a négyszintes Gap?

 • 2010.04.08 13:53:07Magenta

  Bezzegmama, Londonban.

 • 2010.04.08 16:06:45sobri jóskáné

  [link]

  ezt láttátok már? ez is lépcsőt jár.

 • 2010.04.08 18:50:19pirosalma

  Meni

  Nagy köszönet a linkért!Én meg már lemondtam arról, hogy minőségi magyar babaruhát találjak.

  Rácuppantam a honlapra!:D

 • 2010.04.08 18:56:52cantaloupe

  Huh, nem akarok ünneprontó lenni, de nekem ez a scampi nem tetszik, mindenen ugyanaz az 5 motívum köszön vissza (liba, béka, 1234).

 • 2010.04.08 19:10:47pirosalma

  2010.04.08 18:56:52cantaloupe

  Szerintem a bodyknál ez nem nagyon számít, arra legtöbbször úgyis adunk valamit.

  Azért én örülök, hogy nem csak a tesco, c&a vonalon kell mozogjak, ha újat akarok venni.
  Egy másik magyar gyártónak meg nem 100% pamut termékeik vannak. Olyat meg magamnak se veszek.

 • 2010.04.08 19:11:03Meni

  Cantaloupe, nem vagy unnepronto. Kinek mi jon be. Nekem pl. a Stokke nem jon be, se kocsiba, se agyba. Amugy a Scampban a mostani kollekcioban vannak ezek a motivumok, ha atnezed a regebbi dolgokat, akkor van ezerfele mas is. Nekem a kedvencem ami keresztbe gombolos ujszulott body, es az van rairva, hogy "apro kezek, apro labak, nagy remenyek". Na ennek nem birtam ellenallni, hiaba varja a legkisebbet egy regimentnyi - tobbek kozott Scamp - babaruha :D

 • 2010.04.08 19:15:04cantaloupe

  Meni,
  oké, mindet nem néztem végig, csak body, napozó, lánykaruha és az mind egy kaptafára készült. Amit most említettél, azt pl. nem láttam. :)

  Amúgy nem Stokkénk van, hanem Chicco travel system. De megértem, hogy aki városban, autó nélkül több gyerekre tervez, az azt veszi.

 • 2010.04.08 19:28:47Meni

  Cant, gondoltam, azert szoltam, hatha talalsz olyat ami tetszik, vagy ajandeknak jo lesz rokonoknak. A mostani kollekcio motivumait amugy megszavaztattak a latogatokkal, ezek nyertek. Nekem azok jobban bejonnek, amikre szoveget, mondokakat irtak, de azert tudnek vasarolgatni :) A Stokket nem kifejezetten neked irtam, csak itt tobben is irtak, hogy mennyire bejon nekik, csak az araval van a baj. Nekem meg egyszeruen nem tetszik. Izlesek es pofonok. Meg jo hogy van babakocsink, igy nem kell azon agyalnom, hogy ez most tenyleg olyan szuper-e, vagy nagyon jo, de meg jobb a marketingje...

 • 2010.04.08 19:37:38cantaloupe

  Meni,
  igen, az a legjobb, ha már megvan és az lesz, passz. Nálunk is így lesz, a mostani öröklődik.

  A feliratosak sem jönnek be nekem igazán, "anyuci okos kisfia vagyok", ez gáááz. Olyan klisé. Mint a lányoknak itt a "princess".

 • 2010.04.09 00:10:02másutt

  kerekbilincs
  a videoban vagy egy pilantas erol, 3:30 masodpercnel, itt[link]
  (oldal job also sarkaban van a video)
  csak arrol van szo, hogy egy gombnyomassal 2 kerekuve allithato, es konnyu fel-le tolni.
  egy egesz emeletnyit nem csinalnam, de egy lakotelepi lepcsobejaro 10 lepcsojen siman.

  itthon vagyunk.

  lehet, hogy megvaltoztatom a nevem "itthon"-ra?

  lehet kemkedni utanunk, egesz nap BKV-zunk, gyerekestul, londoni mero kituzostul.
  az elso poronyos, aki leszolit, 10 pontot kap. :D

 • 2010.04.09 02:38:20Anyatünde

  Másutt,

  Nem alacsonypadlós IKARUS buszra fel tudsz szállni a Stokké-val? Úgy értem akkor is, ha nem segít még kb. 2 ember?

  Csak elméleti a kérdésem (meg azért is kérdezem, hogy leendő anyuka-ismerősöknek ne mondjak már hülyeséget). Az ára miatt sose játszott nálunk ez a járgány (használtan se), bár a kezdeti sokk után nagyon megtetszett a dizájn. ;)

 • 2010.04.09 16:39:50kerekbilincs

  2010.04.09 00:10:02másutt
  Köszi!

 • 2010.04.09 17:16:32másutt

  Anyatünde
  fel, de nem akarok.
  nem arra van opimalalizalva ez a kocsi (vagy barmi mas babakocsi).

  a nem alacsony pados ikarus buszt bojkottalom. 5 ev alattiaknak eletveszelyes, 50 ev felettieknek szadizmus, teheseknek kibaszas, babakocsisoknak buntetes.
  a gyerekem most mar magatol felmegy ra, en meg 1/2 kezzel fel tudom emelni a kocsit uresen, ha kell.
  eddg kb.ketszer kellett, mindig valaki segitett.
  de elmondani nem tudom, mennyire gyulolom, es mennyire orulok, hogy nem kell veluk 1 varosban elnem.
  szerencsere Budapesten egy alacsony padlos troli vonalan is lakunk.

 • 2010.04.09 17:20:18R2D2 & C3PO

  Itthon ékezetet is használunk. ;-)

 • 2010.04.09 17:36:42Anyatünde

  Artu, akinek magyar billentyűzete van, az használ. ;)

  másutt, akkor nagyon nem gondoltam hülyeséget. üresen én is emeltem már stokke-t és tényleg könnyű.
  én sajna nem tehetem meg, hogy bojkottáljam a nem alacsonypadlós buszokat. a nagyok sulija sétának már kicsit hosszú, főleg oda-vissza a 4 éves középső fiam tempójában. (Amely (gyalogló)tempó a korához képest sztem kifejezetten haladós.) amíg jobbam kellett segíteni neki a fel-leszállásnál, addig általában kendőben/meitaiban cipeltem a legkisebbet.

  meddig lesztek itthon? lányodnak hogy tetszik?

 • 2010.04.09 17:47:18R2D2 & C3PO

  (Én láttam már Spanyol konfigurációt, amin beállították a magyar ékezetet. És egy beállítás után csak egyetlen klikkelés az oda-vissza-állítgatás - nekem volt angol-magyar-német billentyűzetem... ;-D De van, aki ezt jobban tudja, mert informatikus, programozó, stb., én meg nem... ;-D)

 • 2010.04.09 19:43:24Magenta

  Ó, ezek a kis kacsintós köcsögölő köpködések...

  A legtipikusabb "anyós" vonás, a legrosszabb fajtából. Miért nem szólsz be szemtől szemben?

  Mi a baj az ékezet nélküli hszekkel? Nem tudod elolvasni, vagy nem tudod értelmezni?

 • 2010.04.09 20:11:47I. Pipi

  :) van scampi ruhaja a kislanynak, es anyagra nagyon jok, viszont mind patentos? boriteknyakunk nincs, pedig en azt jobban csipem. De az anyag es a minta tenyleg nagyon bejon. (lanyok, lanyok, foldi boszorkanyok :) Viszont a meretezes fura, mert mas lancok 74-es merete lazan jo, viszont a scampis 74-es nagggyon passzentosan csak.

 • 2010.04.15 22:40:45R2D2 & C3PO

  Csak bekukkantottam, mi a helyzet - de látom még van 3 hónapod hazajutni. :-)

 • 2010.04.15 22:42:54R2D2 & C3PO

  Kedves Magenta!

  Azért írtam, hogy ";-)", hogy jelezzem nem teljesen komoly a felvetésem...

  De tudom, hogy neked _nincs_ humorérzéked. Sajnálom.
  :-(

 • 2010.04.15 22:49:27nyina&mika

  hát most zokogok a röhögéstől. édes pofikám, ártuditu, a gerendát halászd ki a kis szemedből. egyébként ezt a pofátlanul felfuvalkodott stílust a semmire, amit itt nyomsz egy ideje tanítják valahol, vagy így sikerültél alapból?

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta