Rákkeltő növényvédő szerrel szennyezett bébiételt tiltottak be

Betiltották egy szlovák bébiétel forgalmazását a Tesco áruházakban, mert rákkeltő növényvédő szert tartalmaz.

Az OVKO márkájú, Novofruct előállítású, "alma málnával" bébi desszertben kaptán növényvédőszer-hatóanyagot találtak, pedig a bébiételekben egyáltalán nem lehetne növényvédőszer-maradék.

A gyártó minden, almát tartalmazó termékét a vizsgálatok végéig lefoglalták - tájékoztatott keddi közleményében a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

Egyes laboratórium kísérletek alapján feltételezhető, hogy a kaptán rákkeltő hatású - közölte a Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

Az "alma málnával", szlovák eredetű OVKO bébiétel növényvédő szer szennyezettsége miatt indult riasztás, ezt az Európai Unió gyorsriasztási rendszerébe is bejelentették, az érintett desszert forgalmazását pedig azonnali hatállyal megtiltották. Mivel a hivatal szerint nem lehet egyértelműen beazonosítani a kifogásolt almatartalmú tételeket - miután nem tüntették fel rajtuk a gyártási számot - , ezért a kockázat miatt a hatóság a gyártó összes, almát tartalmazó termékét lefoglalta addig, amíg nem zárulnak le a vizsgálatok.

(Független Hírügynökség)

Oszd meg másokkal is!
Mustra