SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: Terhes vagyok, nem dagadt!

2010. március 31., szerda 10:28 |

24. hét

+7 kg

Egy kismama szemszögéből London nagyon kellemesen megépített város. Akár nagy hassal, akár babakocsival, akár mindkettővel egyszerre közlekedik valaki nap mint nap, mint én, szinte mindent megtettek a hatóságok, hogy megkönnyítsék a dolgát. A középületek és boltok mindenütt akadálymentesítve vannak, és nem valami poros ponyvával szorosan letakart kézi felvonóval, hanem rámpákkal, automatikusan kinyíló ajtókkal és működő liftekkel. Minden busz alacsonypadlós, simán fel lehet rájuk lépni. A vendéglátóipari egységekben dohányozni sehol nem lehet, és ezt nagyon szigorúan betartják, még a legeldugottabb helyeken lévő pubokba is be lehet ülni egy meleg ételre, vagy egy beszélgetésre várandósan, vagy egy kisgyerekkel. Mindehhez viszont az is hozzájárul, hogy a terhességet és az anyaságot a világ legtermészetesebb állapotainak tartják, így a kismama, akármekkora hassal is nyomul, külön kiváltságokra nemigen számíthat, hacsak nem kéri azokat.

Ha valaki az Egyesült Királyságban éli meg a terhessége 9 hónapját, jobb, ha hozzászokik, hogy szinte senki nem fogja folyamatos pátyolgatást érdemlő virágszálnak, vagy állandó orvosi felügyelést igénylő "betegnek" tekinteni, és az emberek nem fognak felpattanni a metrón, hogy átadják neki a helyet.  Nagyon kevés kivétellel azok a nők, akiknek állásuk van, szinte az utolsó napig dolgoznak, és ugyanúgy megbirkóznak az őrült tömegekkel a metrón, mint mindenki más, hiszen szinte senki nem megy autóval a belvárosba. A hasukat senki idegen, vagy távoli ismerős nem fogja megtapogatni, megsimogatni, és a helyi etikett tiltja a személyeskedő kérdéseket. A nagy pocakú terhes nőnek, aki egy másik, sokkal pátyolgatósabb kultúrához van szokva, nagyon gyakran az jön át, hogy hirtelen láthatatlannak érzi magát, és úgy érzi, hogy a kutyát sem érdekli az ő áldott állapota. Tőlem eddig nem kérdezte meg senki, csak közeli barátok, hogy mikorra vagyok kiírva, fiút várok, vagy lányt, és van-e már kiválasztott nevünk.

Anyám megdöbbenéssel hallgatta, hogy magától nem adják át a helyet a buszon és metrón. De ez persze csak a történet fele. Mert csak kérni kell, és egy tucatnyi idegen, aki addig a könyvébe vagy újságjába merült, avagy a semmibe meredt, nagyon szívesen felugrik, és egymással versengve kínálják ülésüket. De maguktól soha, megvárják a kérést. A magyarázat szinte mindig ugyanaz: mindenki attól fél, hogy egy túlsúlyos nőt sért halálra azzal, hogy terhesnek nézi őt. Nem tudom, hogy ez egy üres kifogás-e, városi legenda, vagy a zsúfolt metrószerelvény minden egyes utasát tényleg érte már olyan atrocitás, amikor egy dundi hölgy elküldte őket a búsba udvariasságukért, de én ezt hallom mindenütt. Persze az sem segít a helyzeten, hogy az emberek meg sem nézik igazán egymást, a nyílt bámulás nem megengedett, és sokan szerintem annyira el vannak a maguk kis iPodos, újságolvasós világában, hogy valószínűleg még a térdükre csöpögő magzatvizet sem vennék észre.

A magzat a 23. és 28. hetek között megduplázza a súlyát, és sokaknál, így nálam is, a has rohamosan nőni kezd ebben az időszakaszban. Vége annak az időnek, amikor úgy néztem ki, mint aki túlzásba vitte a bejglit karácsonykor, és most már tényleg letagadhatatlanul pocakos vagyok. A hasam körmérete úgy 107 centiméter a köldökömnél, így mindenki számára, aki már látott terhes nőt képen vagy élőben, teljesen nyilvánvaló az állapotom. De nem vettem észre, hogy bárki alaposan megnézte volna a hasam, vagy másképpen bánna velem. Amikor tegnap az egy órás utat megtettem a kórházba a terheléses cukorra, részben kiéhezettségemnek köszönhetően eléggé frusztráltak az elém vágó, és az üléseket megrohamozó tömeg tagjai, akik a lehuppanást követő 5 másodpercen belül elmélyedtek az újságjaikban, hogy még véletlenül se kelljen észrevenni, hogy a babakocsis nő, akit majdnem fellöktek, kigombolt kabátja alól kidagadó hassal áll mellettük, köldöke pontosan szemmagasságban az orruk előtt.

Nem mindig ragaszkodom a leüléshez, és rövidebb úton nem is érdekelne, de a 13 órás éhezés és koffeinmentes reggel után előttem álló 4 vérvétel és maratoni vizsgálat előtt, babakocsi tolókarral a kezemben, gondoltam rápihenek egy kicsit a dologra. Szerencsére megtaláltam a hangom és kedvesen megkértem az előttem pöffeszkedő öltönyöst, hogy hadd üljek le. A kérésre nemcsak ő állt fel azonnal, de a szomszédai is összecsapták az olvasmányaikat, hátha olyan szerencsések, hogy az ő kiváló ülésüket választom inkább. Hála istennek még elférek egy helyen (bár nem tudom, még meddig), így csak az egyiket kellett elfoglalnom. És ugyancsak jó dolog, hogy nincs problémám azzal, hogy hangosan kérnem kell a helyet, mert jó nagy szám is adatott a jó nagy hasam mellé. Az egyik lábukról másikra nehezedő, feszengő nagy pocakú nőkből ítélve nem mindenki ilyen. Pont őmiattuk vezette be a helyi tömegközlekedési vállalat a "Baby on Board!" kitűzőt, ami ingyen beszerezhető londoni metróállomásokon, de kérésre ki is postázzák.  A "baba a fedélzeten" kitűző egyértelművé teszi, hogy a viselője terhes, és ha lehet, szeretne leülni. És még csak meg sem kell szólalni, ami nagyon bejön a helyieknek, akik gyűlölik a konfrontációt. Bár a kitűző működéséhez is az kell, hogy valaki a terhes nőt, először mint jelenlévő emberi lényt észrevegye, és a 3 szót elolvassa. Sok kismama, akivel beszéltem határozott javulást vett észre az utastársak viselkedésében. Bizonyos szinten mellékes, hogy az ülés átadásába bele vannak szégyenítve, vagy csak egyértelműbb a segítségkérés. Az eredmény a lényeg, és az jó.

Az idegenek és a félidegenek teljes közönye mellett viszont nagyon jól esik a közeli ismerősök lelkes kérdezgetése, és letagadhatatlanul őszinte öröme. Ebben a férfiak ugyanúgy részt vesznek, mint a nők. Párom kollegái között sok a kisgyerekes apuka, és igazi hozzáértőként tudnak beszélgetni a témáról (természetesen az intimebb kérdéseket messze elkerülve).  Errefelé a gyerekvárás sokkal inkább családi ügynek tűnik, mint nőinek, és a férfiak gyakran használják a "we are pregnant", azaz "várandósak vagyunk" kifejezést.  A vizsgálatokra a párocskák együtt mennek, és az apák 2 hét fizetett szabadságot kapnak a szülés után, de nem ritka az sem, aki ennél sokkal többet vesz ki. Párom egyik kollegája önként megszakította sikeres karrierjét, hogy a 6 hónap után munkába visszatérő felesége helyett a gyerekkel egy ideig otthon maradjon, és nem ő az egyetlen ismerősöm, aki ezt tette. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a férfiak is nagyon érdeklődőek. Természetesen 1 méter távolságból.

Összességében úgy érzem, hogy nekem bejön ez a "le a kezekkel a kismamáról" rendszer, mert idegenekkel eléggé távolságtartó vagyok. Úgy érzem, hogy csak azért, mert a testemet már megosztom belülről valakivel, nem kell azt megosztanom kívülről is fűvel-fával. Majd meglátjuk, milyen reakciókat  kapok, amikor a jövő héten Magyarországra látogatunk. Legutóbbi terhességem alatt, amikor hazalátogattunk, bár nem volt senki túlságosan tolakodó, és nem tapiztak, nagyon megleptek a mindenféle kérdések ismeretlenektől és a hasamon felejtett tekintetek. Biztosan csak azért, mert váratlanul ért az egész és nem voltam hozzászokva. Hiába, egy 2 órás repülőút nem elég a hirtelen váltáshoz, akkor sem, ha rákészül az ember.

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.31 16:48:07Temptation

  "egy fogyatékkal élő pedig valószínű nem tehet arról, ami vele történt, szóval a vemhes nőstényt ne hasonlítsuk a segítséggel élőhöz."

  Huhhh, pedig azt is egy nőstény szülte!

  Amíg ilyen trollok is élnek a földön, rá kéne szokni a szeplőtelen fogantatásra.

 • 2010.03.31 16:49:03sk1nny

  @Nödön tökigazad van. aki nincs azzal sem tisztában, hogy egy gyerek minimum 18évig a szülő felelőssége alá tartozik, az ne vállaljon gyereket. szoval szülj, ha biztos vagy benne, h 18évig mindent meg tudsz majd neki adni és nem kell nélkülöznie. de ez elég off szal hagyjuk is.

  vérző fejjel meg alap h nem sétálok sehová, mert mondjuk el találok ájulni és a terhesek átsétálnak rajtam. inkább hívnék egy orvost. nah további jó drukkolást mindenkinek ;)

 • 2010.03.31 16:49:56madz

  Vin, a Rózsa-Nyár sarkon van egy tűrhető (nemtom, tudod-e, hol, a Nyár utca ott picit eltűnik, aztán újra megjelenik :D)

 • 2010.03.31 17:05:05Nödön

  Skinny: te aztán megoldanád a Föld népesedés-problémáját! Reméljük, te is átgondolod majd a gyerekvállalás kérdését.

 • 2010.03.31 17:09:04másutt

  Hinta-Palinta
  mert az esöben futkározva rezegtettem a sejhajom, de már megyek hazafele, még 10 perc metro. Jelentem ÜLÖK. ;) Mert üres.

 • 2010.03.31 17:09:42ági anyu

  2010.03.31 16:29:27bajor gizella
  Te roppant megkeseredett ember lehetsz. Sajnálom ... tényleg.

 • 2010.03.31 17:10:18Nagytimi

  Vagy ha mégis vállalna gyereket akkor a gyermeke anyját is ilyen bánásmódban részesítené,és "vemhes nőstényként" szólítaná meg.

 • 2010.03.31 17:13:46hinta-palinta

  Na, terhesen, 2 és fél éves másikkal az esőben..Szép.
  Jól vagy?

 • 2010.03.31 17:14:13emma

  Jól megjártam a héten...

  Mentem dolgozni, felszállok a buszra, ülőhely sehol,tehát állva maradtam....vagyis maradtam volna, de 2 megálló után elájultam.

  Pár másodperc kiesett, szerencsére nem lett bajom, de megijedtem.

  Még nagyon kicsi a pocakom, tehát idegen szem nem látja rajtam, hogy terhes vagyok.

 • 2010.03.31 17:15:43zoxó

  Én szeretek finom illatú szappanokat és (szakács)könyveket kapni:)). És átadom a helyemet a kismamáknak.

  Ribizlee, a tavaszi szünet csak pénteken kezdődik. És keddig tart. Viszont a tavaszi zsongás már beindult:).

  Baud, mi az a "kék Bókay"?

 • 2010.03.31 17:20:24madz

  emma, hát ez az. azonnal, minden esetben, ha felszállsz, kérj ülőhelyet!

  zoxó, Bókay Antal: Irodalomtudomány c. örökbecsű műve

 • 2010.03.31 17:28:18baudolinA

  zoxó,
  mi így neveztük ezt:[link]

  Volt még ilyen, hogy "a barna Bókay":[link]

  "a Bókay-Vilcsek":[link]

  "bevezetős Bókay":[link]

  és persze "a spenót" (amit illett ismerni, hogy ismerd magát a kötetet, de vizsgán nem fogadták el, ha abból készültél - érthető okok miatt):[link]

 • 2010.03.31 17:31:20Vin

  Madz, asszem, tudom, melyikre gondolsz. Azt nemrég újították fel, ugye?

 • 2010.03.31 17:31:21madz

  baud, milyen haladó helyre jártál te :D
  nálunk még a szigorlatra is kötelező volt néhány fejezet a Spenótból, fel is háborodott az egyik prof, mikor belekötöttem, a másik meg utánam jött gratulálni :D

 • 2010.03.31 17:32:48madz

  Vin, aha, tavaly nyáron

 • 2010.03.31 17:35:51Vin

  na, majd kipróbáljuk. Apával gyakran vigyorgunk azon, hogy ha majd a gyerkőc bejelenti, hogy lementem a játszóra, majd kereshetjük, hogy melyikre. : ) és hát már bölcsit is köllene keresni...

 • 2010.03.31 17:36:40zoxó

  Baud, madz, köszönöm:).

 • 2010.03.31 17:39:54a szív fészkei

  baud, részvétem.
  De mit nem fogadtak el a vizsgán? A spentótot?!?!!

  Új idők, új szelei. El nem bírtam belőle olvasni semmit. Engem meg Szerbért rúgott majdnem ki a Ruttkai Éva lányának a férje, a Szigethy Gábor.

  A többi, hálisten - Elbert, Török Endre - normális volt.

 • 2010.03.31 17:47:06baudolinA

  madz,
  vagy csak fiatalabb vagyok nálad. ;)
  De tőlünk tényleg nem kérték a spenótot. Örültem is neki, mert nem igazán szerettem. Pontosabban megértem azt a kort és azt a nyelvezetet, amiben íródott, de 2000/2001-ben ezt vizsgára kérni (hacsak nem kifejezetten valamiféle komparatív vizsgálat a cél, vagy mondjuk annak a jelenségnek az értelmezése, hogy milyen kanonizációs folyamatok mentek végbe, és hogyan próbáltak egyfajta totális irodalomtörténetet létrehozni, amiben szigorú hierarchiát állítottak fel) szerintem azt jelzi, hogy az illető tanár nem igazán van képben a jelenben íródott szövegekkel.

 • 2010.03.31 17:49:55madz

  baud, azért az a kb négy év hadd ne legyen már generációs szakadék :D
  egyébként az ominózus szigorlat 2000-ben volt :P
  Debrecen mindig is a konzervativizmus szinonimája volt :)

 • 2010.03.31 17:55:13nanemárrr

  Köszi lányok, hogy amíg nem voltam, addig ápolgattátok az ügyeletes beszóló hímet!

 • 2010.03.31 17:56:50másutt

  hinta-palinta
  jol koszi. :)
  meglatogattam egy baratnot, aki egy park masik felen lakik. a parkon 25 perc atmenni, vegig hegynek fel, es nagyon meredek. esoben.
  nem volt semmi, hat mit mondjak, voltam mar jobb eroben.

 • 2010.03.31 18:02:10másutt

  2010.03.31 15:51:37Veér Farkas
  "A képet nézve terhes is és dagadt is."

  TUDOM! Buszke is vagyok ra! Minden falat jol esett, es egyetlen egy sem jott vissza, ami azert jo hir igy terhesen.
  Viszont: nagy valoszinuseggel juliusban szulok majd egy 4 kilos gyereket, es karacsonyra versenysulyomban leszek.
  te viszont egy taho leszel a sirig, es azon nem segit a personal trainer, vagy a 90 napos sem. :(

 • 2010.03.31 18:04:03Kryssy

  2010.03.31 17:35:51Vin

  Helló földim. :) Van 1-2 jó játszótér, szerintem próbálgasd, hogy Nektek melyik jön be jobban (az anyahorda összetétele sem utolsó szempont, nemcsak a felszereltség).
  Csak egy javaslat a bölcsivel kapcsolatban. Tavaly július 8-án volt az önkormányzati bölcsődékbe a regisztráció, amikor a gyerekeket várólistára tették. Szerintem idén is valamikor ilyen tájban lesz a 2011-es évre vonatkozóan. De ne a fogadási idő kezdetére menj oda, mert akkor már elhajtották a szülőket, hogy betelt a létszám. :((((( Ez a közeletekben van, a Munkásotthon utcában.
  Bocs, ha ezt tudtad, akkor tekintsd semmisnek a hozzászólásomat. :)))))))))

 • 2010.03.31 18:07:15madz

  Kryssy, szintén Newpest? :D tavaly kb délben kerültem sorra a bölcsiosztásnál, idén meg mondhatom le, mert változott a terv...

 • 2010.03.31 18:07:16baudolinA

  madz,
  :)

 • 2010.03.31 18:54:09Magenta

  madz, csak nem jon kisteso? :D (bocs, nem hagyhattam ki)

 • 2010.03.31 18:58:28Auguszta Romanova_2

  Mikor lesz cikk a pinarol?
  megigerted.

 • 2010.03.31 19:51:17jewel

  Masutt!
  Csinos kismama vagy a kepen, egyaltalan nem dagadt ;) Oszinten :)

 • 2010.03.31 20:02:20Kryssy

  2010.03.31 18:07:15 madz

  :) Ja, szintén zenész. Én 7.40-re mentem oda (a 40. sorszámot kaptam), korábban elkezdték, mert 9-kor kezdődött hivatalosan az ügyfélfogadás, s kb. 3/4 9-kor kerültem sorra.... Még jó, hogy nem bíztam a véletlenre. Rossz volt nézni a sok reménytelen arcot, mikor elküldték őket. :(

  Csak nem kistesó, ahogy Magenta kérdezi? :)))))))

 • 2010.03.31 20:12:02nanemárrr

  2010.03.31 16:16:38sk1nny
  Megsúgok neked valamit: a terhesség, állapotosság, várandósság (embereknél általában így nevezik), vagy hogy kedvezzek neked a vemhesség (ahonnan jössz, ott tényleg így nevezitek a terhes családtagokat/barátokat? Szép!), az egy MÁS állapot, tehát sok minden megváltozik testben és a lélekben (sejtem, hogy ez már sok lesz!) egyaránt. Nos, ezek a változások megváltozott életmódot követelnek, azaz lehet, hogy szüksége van egy várandós nőnek arra, hogy leüljön a tömegközlekedési eszközön, holott előtte napi 10 km-t futott...és itt jön a képbe a megnevezés, amit tőled idézek, mégpedig: ezen okokból igenis segítséggel élő, mivel rá van utalva az emberek jólneveltségére/jóindulatára, miszerint segítenek neki ebben-abban, pl. átadni az ülőhelyet! Remélem érthető volt a dolog?!

  Ja, és még egy kérdést is engedj meg! Mit szólnál hozzá, ha várandós (bocs, vemhes) párod térne haza úgy, hogy egy tulok sem adta át a helyet, pedig vert a szíve ezerrel, be volt dagadva a lába, hányingere volt, szédült, fájt a dereka, vagy csak szimplán nagyon fáradt volt mondjuk úgy a 36. hét körül?...esetleg idősödő édesanyád térne haza ugyanígy feldúlva?

 • 2010.03.31 20:26:47madz

  oké, akkor közkívánatra: nem kistesó. csak úgy döntöttünk, hogy ha van rá lehetőség, miért ne próbáljak ki még egy év gyespszichózist? :D
  egyébként meg: közötök??? :DDD
  (ismeritek a kretén magazinból azokat a képsorokat, hogy "na majd én jól bemosok egyet"?)

 • 2010.03.31 20:52:48Vin

  Krissy, nagyon köszi! Bocs lányok, de fogzik a Pöttöm, iszonyat, mi megy itt. Holnap talán jövök.

 • 2010.03.31 20:59:31/drako\

  terhessegem alatt nem sok szerencsem volt a BKVhoz, de azok is meglepoen jo tapasztalatok voltak
  4-6 vilin leginkabb a tizen-huszoneves roma lanyok adtak at a helyuket
  es meg kernem se kellett

 • 2010.03.31 22:40:13Border

  Másutt,

  a polódon a kislányod feje fölött ki az a halvány figura?
  Vagy csak a szemem káprázik?

 • 2010.03.31 23:31:40vivace

  2010.03.31 16:22:59sk1nny

  Skinny , ne vetíts. Voltam terhes, és mindig csak egy helyet foglaltam. Sőt, sokáig akkor is, amikor már kint volt a gyerek. 4 éves koráig kizárólag az ölemben vittem buszon, villamoson, de legtöbbször metrón is - szintén 1 hely. A cuccaimat pedig a lábamhoz pakoltam. És nem láttam, hogy általános lenne, amit te írsz. Olyat viszont gyakran láttam, hogy anya és 2-3 gyerek ül két ülésen, ehhez meg jön még a sok cucc is.

 • 2010.03.31 23:37:19vivace

  2010.03.31 15:51:37Veér Farkas

  Nem te vagy netszerte nevezetes a ceruzafarkadról?

 • 2010.04.01 00:07:03másutt

  Border:
  nagyon jo a szemed! ez a polo van rajtam, terhespolo, egy magzat van rajta, aminek a formaja abbol jon ki, hogy nagyon sok nyelven az van rairva, hogy "szeretlek":[link]

 • 2010.04.01 00:07:13Auguszta Romanova_2

  Nem neki van ceruzafarka.
  Az egy masik.
  majd szolok ha megjelenik,az altalaban beszol egy moralizalo szoveged a mai vilag dekadenciajarol,aztan allandoan vissza visszanez,es dumal,de mindig egy uj neven,.
  Veer Farkas nem az.

 • 2010.04.01 00:10:46másutt

  Veer Farkas asszem a gumicukron szokott benyogni hasonlo melysegu okossagokat.

 • 2010.04.01 00:13:17vivace

  2010.04.01 00:07:13Auguszta Romanova_2

  Ha nem, hát nem.
  De esküszöm, nagyon hasonlított... :-)

 • 2010.04.01 00:17:52Auguszta Romanova_2

  Nem,nem,ez a ceruzafeleseg ,nem gunyos,hanem oktato,a kis oktalan csacsogo nokhoz szol,probalja megvilagositani oket.
  amugy o pontosan dicserte volan a jo husban levo egeszseges kismamat,ilyen kell legyen egy rendes csaladanya.
  majd ha ittl esz rogton rajossz.

 • 2010.04.01 00:33:18vivace

  2010.04.01 00:17:52Auguszta Romanova_2

  Oké, majd figyelek. :-) Jóéjt , végre kihűlt a gyerekem holnapi ebédje, mehet a hűtőbe, én meg az ágyba.

 • 2010.04.01 02:34:22Lulu in the Snow

  sk1nny sokmindenben drasztikus, de azért néhány dologban igaza van. Azért mert valaki megesett. (terhes) nem jelent előjogokat. Ha rosszul van, szóljon és átadják a helyet. De atuómatikusan, mire föl? A másik is ember, lehet h. 12 órás műszak után van és jólesik ülni. stb.
  Másfelől a babakocsisok tényleg agresszívak és idegesítőek sokszor.

 • 2010.04.01 07:47:42Lapis Lazuli

  Lulu, sk1nny _nem_ drasztikus, hanem egyszerűen bunkó. És nem, nincs igaza. Mindegy. Kívánok nektek jó szórakozást abban a társadalomban, amit kívánatosnak tartotok.

 • 2010.04.01 08:45:27Temptation

  elgurult a Gumicukor?

 • 2010.04.01 13:29:58sylblog

  31 hetes terhes vagyok, minden héten van sulim levelező szakon, közlekedés: gyaloglás-távolsági busz-bkv-gyaloglás. Eddig jól bírtam, de most már igen nagy a pocim.BKV-s tapasztalat: ált-ban átadják a helyet, de inkább fiatalok, idősek direktbe elfordulnak. Ha nem érzem jól magam, fáradt vagyok, már restellek udvariasan ülőhelyet kérni.
  Távolsági busz: ez már gázabb, mert nem mindig sikerül elővételis jegyet venni, de vhogy haza kell jutni. Stadionok-megy a helyezkedés-sok diák (pénteki napok)+ingázók+nyugdjísak+egyéb utazók.Jobb vigyázni nagy pocakra és kicsit hátrébb húzódni, mert ahogy meglátja várakozó tömeg a beálló busz, tömörülnek ész nélkül. Aztán vagy van helyem vagy nincs, ha nincs helyet kérek.Itt a csúcs az, amikor kettes ülést egy ember foglal el a cuccaival.A nagy Scania buszokon elég keskenyek az üléshelyek, általában kívülre kérek helyet, ha van rá lehetőség.
  Vidék: ahogy más is írta, 20x megkérdezik ismeretlenek, hogy mikorra jön a baba és mi a neme. Színház (vidék): e heti eset: 4 db női WC, előttem szünetben 20-25 nő várakozik. Nekem már necces volt a dolog, nem engedtek előre. Maradok sorban, majd felbukkant egy régi barátném, szolgálati WC-ben (kulcsos) beengedett. Aztán megjegyzésként megkaptam, hogy ekkora hassal kismama minek jön színházba.Elengedtem a fülem mellett, nem reagáltam a dologra, nem ér annyita dolog.

 • 2010.04.01 14:30:06Auguszta Romanova_2

  2009.11.30 17:16:19sk1nny
  akkor az a 105 nő, aki elküldené a pasiját, az szégyellje magát. a méret kurvára 5%-a a szexuális életnek MAXIMUM. sőt vannak pozíciók, amikor a kevesebb több.

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Mostmar tudjuk miert haragszik a vilagra.

 • 2010.04.02 20:24:23sk1nny

  2010.03.31 20:12:02nanemárrr
  mivel a párom egy heteroszexuális férfi, nem hiszem, hogy bármikor is vemhesen állítana haza. de ha mégis, biztos pofán basznám érte :D

  2010.04.01 14:30:06Auguszta Romanova_2
  miért is? én ebből nem jöttem rá.

  23éves lány vagyok, pénisz nélkül. csakhogy tisztázzuk. és nem, nem gondolkodom a gyerekvállaláson. ever.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta