Modellnek öltöztetik gyereküket a brit szülők

Egy brit áruházlánc, a Debenhams felmérése szerint – amelyben 1500 szülőt kérdeztek meg, - a brit szülők évente több mint 1000 dollárnak megfelelő összeget költenek gyermekük ruházatára, írja a stylelist.com. Viccesen ezt Suri Cruise-jelenségnek hívják, ő az a celebkislány ugyanis, aki folyamatosan méregdrága ruhákban tűnik fel a magazinok oldalain, és akit a szülők leginkább utánozni akarnak. Suri szülei, Katie Holmes és Tom Cruise nem viccelnek, a kis Surit, aki alig négyéves, már nem egyszer lehetett látni magas sarkú cipőben, vállig lógó fülbevalóban, mélyen dekoltált ruhában, na és persze a híres, 800 dolláros Ferragamo kézitáskával az oldalán.

A brit szülők pedig mindent megtesznek, hogy gyerekük felvegye a versenyt a kifutón sétáló modellekkel, - akár egy családi nyaralás árát is képesek elkölteni gyerekruhára.

Egy szezonban átlagban hét ruhát és öt pár cipőt vesznek lányuknak, a fiúk pedig öt farmerrel és tíz inggel gyarapodnak. Emellett a szülők több mint fele állította, hogy a divat az elsődleges szempont, amit figyelembe vesz gyermeke ruháinak megválasztásakor. A felmérésben részt vevő szülők 57 százaléka semmiképpen sem öltöztetné gyerekét használt ruhákba, csak ha feltétlenül szükséges, 63 százalék különösebb alkalmak nélkül is vásárol a gyereknek ruhát, és 45 százalék kéthetente legalább egyszer felkeresi a gyerekruhaboltokat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra