SZÜLŐSÉG

Szexuális zaklatás már óvodáskorban?

2010. március 25., csütörtök 10:23

Szerintem valahol ott kezdődik a probléma, amikor például az idióta fiús anyuka a homokozóban odatuszkolja a kölyköt barátnője kislányához, adjál neki puszit, mondja, vinnyogva röhög, és dagad a melle a büszkeségtől, hogy a háromévese mekkora Casanova. Mindeközben persze a csepp lány a háta közepére sem kívánja ezt az egészet, arcát undor tölti el, és a legelső adandó alkalommal letörli a gyerek nyálmaradékát az arcáról. Persze úgy, hogy a szülők véletlenül se lássák, mert nekik ez tök vicces, romantikus, hadd örüljenek, ne legyen ebből nézeteltérés, megrovás. A kiskölyök meg szépen lassan elkönyveli, hogy a lányokkal ezt meg lehet tenni, akkor is, ha az éppen nem akarja.

Mások szerint a molesztálásra, erőszakra való hajlam genetikai örökség. Na de, elmesélem. Annak idején én szégyelltem elmesélni anyámnak, hogy az általános iskolában azért közösítettek ki, mert nem hagytam magam fogdosni, mi több, egyik alkalommal jelentettem az osztályfőnöknek, amikor a tíz év körüli srácok csoportosan támadtak rám, lefogtak, úgy érvényesítették akaratukat. (Egyik ismerősöm mesélte, hogy ő annak idején mennyire irigyelte azokat a lányokat, akiket taperoltak a suliban. Nálunk is volt olyan, aki élvezte a helyzetet – kurva is lett Németországban. Pedig rohadtul megalázó, nincsen erre jobb kifejezés.)

Szerencsére nekem sikerült olyan kapcsolatot kialakítanom Rozival (és a másik kettővel is), hogy tudja, mindenre nyitott vagyok. Köszönhető ez javarészt annak, hogy viszonylag korán világosítottam fel őket szexuálisan, megelőzvén az oviban hallott dolgokat, és az iskolában összeszedett baromságokat (De elég csak egy fél mondatot elcsípni a 12-es karikával ellátott híradóból, és máris ott a nagy kérdés, hogy egy férfi miért közösül a saját kutyáival.). „Soha többé nem akarok ebbe az óvodába jönni” – közölte velem a leányzó egyik délután, és tüntetőleg már pakolta is a táskájába az összes óvodai cuccát. Mindazok után, hogy előző nap a legszakadtabb otthoni játszóruháját akarta felvenni azért, hogy az egyik kölyök inkább ne legyen belé szerelmes és hagyja őt békén, valahogy sejtettem, hogy mi fog kisülni a történetből.

A kisköcsög megelégelte, hogy Rozi nem hagyja megcsókolni magát: összegyűjtött még három kisköcsögöt, akikkel lefogatta a náluk egyébként egy évvel idősebb gyereket, úgy akarta megszerezni azt, ami elképzelése szerint jár neki. Ezt hallva Bendegúz és Botond is közölte egyből, hogy az ilyen jellegű történetek mindennaposak az iskolában, de a lányok nem merik elmondani ezeket a tanároknak. Valójában nem is ettől durrant el az agyam – hiszen azt hiszem, kellőképp intelligensen próbáltam a dolgot kezelni (na jó, kisköcsögöztem): az óvónőnek szóltam, hogy kicsit jobban oda kellene figyelni a kölykökre, másrészt érdemes lenne a kis csapatot előszedni, és tudatni velük, hogy ez helytelen, és hogy mitől helytelen. (Még mielőtt 10 év múlva is ugyanígy, csoportosan járnak megerőszakolni a lányokat, mert a kutya nem mondta nekik, hogy ezt nem szabad.)

Az agyam akkor durrant el, amikor a pedagógus hatalmas szemeket meresztve meghazudtolta a lányom, mert ők bizony semmi ilyet nem tapasztaltak, mi több, Rozi biztosan elbújik a fiúkkal és hagyja magát fogdosni, de ha ez mégis így van, akkor miért nem nekik szólt. Most már persze egy csöppet sem csodálkozom azon, hogy a kiscsajnak eszébe sem jutott ettől a nőtől védelmet kérni, és azóta is képtelen vagyok felfogni ezt az egészet. Hogy tényleg ennyi? Egy csapat kisfiú molesztál egy kislányt, és még az utóbbinak kelljen emiatt szégyellnie magát? A legnagyobb baj pedig az, hogy egyszerűen érdemtelennek tartom előszedni a kisköcsögök szüleit, hiszen a gyerekek valahol az otthonról vett példa szerint viselkednek. De ha nem a pedagógusok és nem a szülők, akkor ki fogja felvilágosítani a gyerekeket arról, hogy amit tesznek – függetlenül attól, hogy mennyi idősek – szexuális zaklatás? Tovább megyek: ki fogja felvilágosítani erről a pedagógusokat és a szülőket?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.29 19:32:24Magenta

  Bár inkább nem kell válaszolni, nyilván azt mondod, hogy nem.
  Én meg nem hiszem el.

  És a vitát lehetne az örökkévalóságig folytatni. Nincs értelme.

 • 2010.03.29 19:35:08Rosa Rugosa

  Magenta

  Végig azt mondom, nem lehet beszólogatni.
  Nem érted?
  De attól, hogy én ezt mondom, attól még és beszólnak.

  Szervezz tanfolyamot kőműveseknek, meg ács állványozóknak, meg a "kiakirály" típusú munkamániás főnököknek.
  Nem az én fiam szólogat be, mert az egy nyílt szívű normális gyerek.

 • 2010.03.29 19:44:50Magenta

  Rosa, ezért is akartam befejezni.
  Ez a téma nekem nem olyasmi, amiről tudok higgadtan eszmét cserélni valóban.

  Sajnálom a személyeskedést.

 • 2010.03.29 19:47:06Auguszta Romanova_2

  Az hogy ki mit tanit a fianak zero.
  miert a fasozknak otthon mondja az anyaj,menj eroszakold meg,meg fogd meg a segget az utcan?

 • 2010.03.29 19:49:47Rosa Rugosa

  Rita, a szöveg is fontos.
  De a tettek még fontosabbak.
  Ha azt látja, hogy apuci sör mellől lógó nyállal stíröli a kiscsajokat és cuppogtat, ha elmennek mellette, akkor hiába beszélsz.

 • 2010.03.29 19:54:24cozumel

  "Végig azt mondom, nem lehet beszólogatni.
  Nem érted?
  De attól, hogy én ezt mondom, attól még és beszólnak"

  Igy van. Viszont eppen ez az, amin lehet valtoztatni, ha nem fogadjuk el ezt az allapotot, mint szuksegszeru es megvaltoztathatatlan status quo-t.

 • 2010.03.29 20:09:23zolnaid

  Amíg a nők jelentős része megértéssel szemléli a _másoknak_ címzett beszólogatást azzal a jelszóval: na ja mert úgy volt öltözve, azért szóltak be! addig úgyse változik semmi.
  Ez a típus gondolom árgus szemekkel figyeli nőtársai kirívó ruházatát, lett légyen az akár miniszoknya haspólóval, akár csador alatt egy csipkés zokni.

 • 2010.03.29 21:36:59Zsit (nyújtózós macs; révülettündér)

  Lányok,
  direkt másfelé terelem a dolgot most
  Elvileg szabad a vélemény, meg a szólás meg minden. Nem szabad sutyorognom a kezem mögött, meg megnéznem a másikat és véleményemnek lenni? Akár a haját, akár a viselkedését, akár az öltözékét tekintve?
  A ribancoid egyedek meg nem a ruhájuktól lesznek azok, hanem a viselkedésüktől - szerintem.
  Bár én sem csodálkozom, ha a ceruzaszoknyámban libegve megnéznek. Pedig nem lóg ki semmim, mégis erősen ...hmm ... erotomán darab.

  És kurvára irritáló a személyeskedésetek. És még ti beszéltek toleranciáról :S, meg _nem_-beszólogatásokról!
  (már olyan leszek, mint valami óvónéni :D)

 • 2010.03.29 22:02:22cozumel

  Zsit

  elhiszem, hogy kurvara irrital a szemelyeskedes, de engem meg kurvara irrital, amikor valaki azt hiszi, hogy o tobb/jobb/szebb/okosabb, mint itt az "atlag" (???ammmegmilyen?) kommentelo, es valamitol ugy erzi, neki joga van felulrol lebaszni a bandat.

  az ilyet meg megis hogy?

 • 2010.03.29 22:05:47cozumel

  Ja, es nem toleranciarol beszelgettunk, hanem eroszakrol.
  Es nem, nem vagyok tolerans birka, ha eroszakrol van szo.

  Tudod, a tolerancia nem azt jelenti, hogy te ramgyujthatod a hazam, mert ugy gondolod, hogy neked azt szabad.

  Tanulgasd meg egy kicsit ezeket a fogalmakat, mielott kioktatsz. Es most leulhetsz, egyes.

 • 2010.03.29 22:07:58a szív fészkei

  Zsit, :-)tényleg, nem is a viselet annyira, mint ahogy viselik, az a szexre felhívó. Hogy hova helyezi a hangsúlyt valaki, hogy mennyi a túl sok megmutatás, stb. nagyon tág a határ. És nincs egyenmérce, mert én biztos leütném pl. BaudolinAnál a biztit, ahogy ő matulásnak jellemezte magát.
  De ha őneki az a kellemes és jó stílus, engem rajta biztos nem zavar. Nekem az olyan feszélyező lenne; de én nem úgy nőttem fel, mások a mércéim és nem örülnék, ha kiderülne, hogy az szarabb, mint y-é, x-é. Más.
  Ezért őrület ez a vita, mert Rosanal is más lehet a kivágottság mértéke, nálam is, stb.

  Ma dumáltam egy nagyon rég nem látott barátommal - igen töredelmesen bevallom -, jól akartam miatta és miattam is kinézni. Jeleztem előre neki, hogy tán úgy hatok majd rá, mint riasztó a Daciában - mégse ott kapja az infarktust rám meredve harminc év után.
  De kedvesen megnyugtatott, hogy nanemá, semi gond velem és az jól esett. :-))
  Igen, volt némi dekoltázs - így is ömlött rólam a víz,- magassarkú csizmába tűrt gatya (megegyeztünk, hogy én soha nem voltam kiskosztümös típus), mivel én mindennap kb.. így öltözök. Írtam, hogy amikor a férjemmel együtt mászkálok, vagyok a legmerészebb (értve ezalatt, ami még most nekem már belefér... De régen is így volt, és se rögtön öregként kezdtem :-DD).
  Szövet, tényleg szeretek magamnak tetszeni, mert ha nem, akkor megette a fene - aztán jó, ha megnéznek a nők, az jel ( kivéve a véremet akarók),hogy divatos vagyok, hisz felfigyeltek és ha emellett észrevesz néhány férfi bazmegolás nélkül, az meg jelzi, hogy nem írt le teljesen a mások oldal. :-D Mondjuk 58 évesen ez utóbbi a ritkább persze. DE amíg volt és nem ordenárén ám rendszeresen, jó volt.

 • 2010.03.29 22:25:55szövetszöcske

  cozumel, azért marha jó, hogy azt, hogy néhány (több-kevesebb, mindegy, szerintem elég sok) nő a szabad akaratából öltözik ki hapsiknak, hogy erre igény van, azt elintézed azzal, hogy ennek a tudomásulvétele a nők butának tartása, mert egy nőt azzal vesszünk emberszámba, hogy ha beleverjük a fejébe, hogy mi ezt szociológiailag kielemztük, nem ésszerű így gondolkodnia és viselkednie, ezért aztán jön a felszabadítás, egy hapsi sem fogja ezentúl megbámulni, neki ez a jó és kész?

 • 2010.03.29 22:33:27cozumel

  Lecci idezz mar szocske, hogy en ezt hol irtam...
  te valamit nagyon felreertesz, illetve nem, te ennel sokkal okosabb vagy, nem felreerted, hanem felremagyarazod.
  Az indokot most nem firtatnam.

 • 2010.03.29 22:34:30szövetszöcske

  Visszaolvastam, azt gondoltam 16:59:29 nekem szólt.

 • 2010.03.29 22:35:21Zsit (nyújtózós macs; révülettündér)

  coz,
  relax

  az ő véleménye volt - toleráld. Nem azt mondta egyikőjük sem, hogy iktassuk törvénybe és aki vét, lőjük a Dunába, hanem egy kommunális jelenségre adott egy számára elfogadható alternatívát.
  Másfelől még mielőtt leültetsz bárkit, olvasd vissza magad :)
  Mondjuk akár RR-t, akár FT-t nézem, egyikőjük sem mondott olyasmit, hogy ez milyen egy korosztály, csak kihalnak előbb-utóbb :S

  Az erőszak kérdésében egyetértünk, és szerintem itt nem volt ebben vita. Nem szeretnék komment-elemzésbe bonyolódni. Összességében zavart az egész. A hangulat.

  szív,
  hát egészségedre :)
  Amúgy ma rajtam a kurva-cipőm volt :D, és nem kaptam ajánlatot, semmilyent, és ezt most mélyen sérelmezem, és étcsokival pótlom a boldogsághormonokat! :)

 • 2010.03.29 22:40:09szövetszöcske

  cozumel, az a gáz,hogy indokot keresel, pedig nekem aztán semmi más indokom nincs, max. némileg gyengíteni szeretném ezt a mindenre ráhúzott szexuális önrendelkezéses-mindent hímsovinizmussal magyarázó, Pistikéket meg ajtóban előreengedést zaklatónak tartó elméletet. Veszélyesnek és szélsőségesnek (szívem szerint a fasisztoid szót használnám) tartom.

 • 2010.03.29 22:43:17a szív fészkei

  elszállt a mélyinterjúm magammal.:-)
  Újra: aki alapból nagyon szép - kendőben, zártban, trottyosban - az nem tudja nőként, hogy mi az csúnyának lenni, kiröhögve és lenézve. Én az voltam - ma egzotikusnak mondanának, de akkor messze lévén a sztendertől- szűzmáriás szabályos - csak csúnya voltam. De okos...
  És láttam, milyen a szépek élete. Amit pszik is alátámasztanak kísérletekkel. Hogy azok alapból jónak vannak elkönyvelve, mert a szépség hatalom.
  Szép akartam lenni. Formás kamasszá lettem, (ritmikus sportgimnasztika), varrtam a miniket, jó kis mellem-fenekem, lábam volt, hosszú hajam - akinek tetszettem, annak nagyon. Sokan meg röhögtek rajtam, no azoknak nagyon nem. Mostanra tanultam meg kezelni, hogy bámultak és összesúgtak - nem a kivágások miatt. Csak mert más voltam, mint a nagy magyar idol.
  És adtam a polgárpukkasztásnak is, persze. Élveztem - borzadjanak jobban, ha már bambulnak rám! Jó volt tetszeni a pasiknak is. Azt is élveztem, ha usziban körülrajongtak. Akinek tetszettem, hangsúlyozom. Vagy nagyon, vagy nagyon nem.
  Ez így van, de belül a rút kiskacsa vagyok ma is. Kell a smink, tűsarok, en bloc a csinosság érzése és a visszaigazolás is. Jó, ha kapok - nem a bazmegolós változatban, de az se izgat, leszarom - élvezek nőnek lenni. Ha emiatt kurvásnak tart bárki, az az ő magánügye. Joga van hozzá, az is 1 vélemény és abban szabadság van... Nem fogok már változni, ma is dekoltázshoz magassarkú csizmába tűrt farmer volt rajtam, Bulgari és smink, rúzs. Kaptam bókot egy régi baráttól, harminc éve nem látott. Aztán a férjem is megdicsért. Jó az is 33 év után.

  Kisszerű és nevetséges lehet ez sokatoknak, elhiszem. Nekem így kerek a perec: tetszeni. Mondom, nők is dicsértek sokszor. Nem hiszem, hogy baszni akartak volna. Leszbikust nem is ismerek, soha be nem próbálkoztak nálam.

 • 2010.03.29 22:55:43a szív fészkei

  Ja és kérdezte a vérnyúl valamikor, hogy miért nem vazzéznak nők jóseggű srácokra? Én ugyan nem kajabálok után, de egy kellemes testet megnézek. Alaposan. Örömömet lelem benne maryzsuzsis vérnősző liliomtiprászati kedv nélkül...
  Egy szép kéz, egy formás láb, kellemes, ápolt arc, szép fogsor - megbámulom pasin is. Why not? Ha isten jókedvében ilyennek teremtette, élvezem a látványt.
  Sőt, akivel jóban vagyok, férfinak is szoktam mondani, hogy jól nézel ki, szép vagy, gyönyörű a kezed. És boldogok tőle. A férjemnek mindig megdicsérem a fenekét. Nekik is kell a visszaigazolás, ugye szövet? Én nem fukarkodom ezzel. Nem szoktak felháborodni rajta, hogy hőő miammá???

  Nőket is dicsérek, apró öröm nekik tőlem, de öröm. Kerül pénzbe????

 • 2010.03.29 22:57:09cozumel

  Szocske

  te keversz engem valakivel, az nem en vagyok, akinek ellilul a feje az ontudattol, ha kinyitjak elotte az ajtot, sot, udvariasan megkoszonom.
  De, igazabol csak akkor latom jelentoseget, ha mondjuk a gyerekek es szatyrok szama osszesen probara teszi az ajtonyito kapacitasomat, ilyen szituban viszont en is barmikor kinyitom az ajtot, akar egy ferfinak is.

  Viszont tovabbra se fogom osszepisalni magam a gyonyortol, hogy nahat mekkora gavaller, es tovabbra is szivesebben elek olyan tarsadalomban, ahol ugyan keves faszi nyitogatja az ajtot (hacsak nem all fenn a gyerek+szatyor problema) ellenben soha nem tekinntenek csokkent erteku munkaeronek, mert gyerekem van.

 • 2010.03.29 22:57:48Zsit (nyújtózós macs; révülettündér)

  szív

  nagyon érdekes, mert egy korosztállyal fiatalabb vagyok és elvileg felvilágosult nevelésű. De az emberek nem változnak olyan gyorsan - sajnos, vagy nem.
  Szóval a jelenségek ugyanazok: és nem, én sem vagyok szép. Vannak jó napjaim :) - meg szép pontjaim, de összességében azt mondhatják rám a népek, hogy érdekes :D. Bizony-bizony mostanában érek össze magammal, azaz tudok hitelesen hordani bizonyos ruhadarabokat. Az ember próbálkozik, akár kiskosztüm, akár öv-szoknya.
  És nekem most jobban esik, ha elismerő tekintetet kapok.
  Ifjú koromban meg lesütött szemmel loholtam az utcán, persze miniben. Utólag visszagondolva ez elég vicces :)

 • 2010.03.29 23:43:51a szív fészkei

  zsir :-) ja meg kell erre érni. Ez nekem kb. mostanra jött össze, mikor eldöntöttem, hogy nem parázok a korom meg ráncok, meg őszülés miatt - mert akkor bele is őrülhetek. Azért van egy - hol enyhe, hol erősebb - kinézetfasimus - és nem is csak a férfiak generálják, de az egész világ. Egy részről tényleg legyenek az emberek, amennyire telik tőlük, ápoltak és elviselhetőek, másrészt ez a csak kockás has, csak szilikonbögy, csak ilyen haj, csak olyan köröm a trend - borzasztó.
  Engem is basztatnak néha, hogy mi az, hogy őszülök, az slampos meg a sötét haj idősebben már ultragáz, vénít, akkor ki kell szőkülni - na jól néznék ki !!Hát akinek ez kell, az nem utánam mászik legfeljebb.
  Meg ma már ki a szép? Annyiféle lehet a szépség: az Angelina nekem túl nagy szájától a Nathalie Portman szabályosságáig... Nekem a Bred Pittről semmi nem jut eszembe (csak, hogy jó volt a Brygantikban), főleg nem 1 jó pasi.

  De az se zavar, ha udvariasak a régi módon. Volt egy öreg falusi szomszédunk, fülén-orrán csorgott folyton a gépolaj: az az igazi szakibácsi micisapkában, overállban... És mindig kezet csókolt. Valahol megható volt és abszurd abban a szutyokban :-DD.

 • 2010.03.29 23:44:25a szív fészkei

  zsit, bocs elütöttelek :-)

 • 2010.03.29 23:59:32a szív fészkei

  na, az összes eszem kiosztottam. Kész, törülköző bedobva :-D

 • 2010.03.30 01:07:51a szív fészkei

  Rosa és azok, akik kérdeztetek Zsanettről:[link]

  Itt megint lehet aláírni és szolidarítani vele. Újra megnyitották.

 • 2010.03.30 01:16:52a szív fészkei

  Az egymás minősítgetése helyett írjon mindenki oda is, hátha hátha...

  Jó éjt!

 • 2010.03.30 01:18:49tildy:)

  szív fészkei: jó neked, hogy ez ennyire bejön. Jézusom hogy néznék én ki magassarkúban, betűrt farmerral, meg vörös rúzzsal ? ! ó máj gad.

  Én is rút kiskacsa voltam. Anyám a tetvektől val félelmében elcsúfított, rövidre vágta a hajam. Utána jött az 5 dioptriás szódásüveg szemüveg, aztán emg az, hogy gyerekkori soványságom ellenére pubertáskor csak őgy rakódtak rám a kilók. 14 évesen 64 kikó voltam, 16 évesen 70. Holott általánosban még a szél is manjdnem elfújt.
  Szerencsére ez akkor lement, de mivel hülye sem voltam, csak szeretethiányos , ezért totál kiközösítés esete állt fenn.
  Fősulin is furán néztek arra, aki velem haverkodott.

  Na , szóval női minta nélkül totál nem is érdekelnek ezek a dolgok. Persze fleöltözöm én, hogy magamnak tetszem, de műköröm, körömcipő, erős smink? ÁÁÁÁ ... Nem.

 • 2010.03.30 11:45:14baudolinA

  a szív fészkei,
  azért nem járok csadorban. :) Csak általában zártabbak a ruháim. A legnyitottabbak a spagettipántos blúzok (az már nem Matulás, hehe), azokból rengeteg van. Főleg azért, mert +15 fokban nekem már nyár van. És pont azt magyaráztam, hogy az a bizonyos dekoltázs nekem már sok, de ettől még nem veri ki a biztosítékot. Csak én egyszerűen nem tudnám felvenni, mert bénán érezném magam benne. De Sophia Lorennek jól állt.

  Meggyőződésem, hogy a ruháidat viselni is kell tudni. Én egy combközépen végződő miniben (legyen az bármilyen csinos) hülyét kapnék, folyton húzogatnám lefelé. De ugyanígy lenne egy kivágott fodros inggel is, vagy egy szűk szoknyával. Bezártságérzésem van bennük. Más pedig az én szoknyáimtól menne a falnak, mert ha felmegy vagy lemegy vele a lépcsőn, mindig fel kell emelni. Nekem pedig így jó. Nekem tényleg csak az nem tetszett, hogy ez alapján bárkit is megítélnek.

  Egyébként én is rút kiskacsa voltam. De azóta sem lettem hattyú. :D

 • 2010.03.30 12:04:22a szív fészkei

  tildy:), baud, ezt mondom, mint ti: akinek, ami a stílusa, hordja és viselje! És legfeljebb ízlés kérdésében (bár az is rohadt viszonylagos) szóljon másnak...
  Nekem a ti ruhátok lenne szokatlan rajtam - MŰKÖRMÖM NEM VOLT, SOHA NEM LESZ!! - nektek az enyém. Normális a sokféleség, isten mentsen a falansztertől!

  Nőciképem nekem se volt: anyámat nyáron nem is láttam, lévén a hőségben is gumicsizmában gatyában, teljesen felöltözve ugráltatott az ásatásain 40 uránbányászt(na ott volt nőuralom: igenis doktornéni, persze doktornéni! :-DDD), amúgy meg teljesen konzervatívan öltözött régészként...

  Én meg ilyen lettem, tök ellentetje. Lehet, hogy ma elmennétek mellettem enyhe fejcsóválással, lehet, hogy meg is döbbennétek, lehet, hogy tetszene azért a bevállalás - nem tudom. Inkább a sophiás vonal áll hozzám közel; amíg - remélem, - van józan ítélőképességem, csak nem lesz teljesen bizarr az összképem. De kértem a kölykeimet, szóljanak, mielőtt teljesen hülyét csinálok magamból :-)).

  Épp azért nyomaton itt a zsanettes írásokat, hogy ahogy sajnos nála igen - aki nekem se volt az esetem akkoriban tulképp - ez ne számítson már ilyen "élet-halál" ügyben!

  A magassarkú meg tud kényelmes lenni (40 éve hordom), ha jól tervezik meg a alátámasztását. Anyám, lányom egy percig se viselt ilyet.
  De az a lényeg, hogy ti jól érezzétek magatokat a saját bőrötökben - és ez lejön az írásaitokból. :-)

 • 2010.03.30 12:11:00mazsola84

  MŰKÖRMÖM NEM VOLT, SOHA NEM LESZ!!

  Nekem van és imádom és lesz. Jó pár centis hosszú, hegyes.

 • 2010.03.30 12:15:56baudolinA

  Hát műkörmöm nekem sem. Egy nyamvadt ajakírt nem tudok megtűrni magamon, 10 perc alatt lenyalom az egészet.

  mazsola,
  buta kérdés: hogy tudsz műkörömmel gépelni? Nem kopog, vagy nem akad be a billentyűzetbe?

 • 2010.03.30 12:18:55mazsola84

  Kopogni, kopog, de nem akad. Most van először igazán hosszú körmöm, azt hittem sokkal kényelmetlenebb lesz, de nem az.

 • 2010.03.30 12:20:51baudolinA

  Azért kérdezem, mert én zongoráztam sokáig, és azon csúnyán kopogott a saját körmöm is, ha elfelejtettem levágni. Annyira megszoktam, hogy most szinte hetente vágom. A körmöm helyett a hajamat növelem. :)

 • 2010.03.30 12:29:34mazsola84

  Hát nem gitároznék vele, de egyébként semmi gondom. Faszán meg tudom vakarni a hátam azon pontjait, amiket eddig nem értem el :)

 • 2010.03.30 18:39:39a szív fészkei

  mazsola84 és nem veszélyes? Nem kapsz a szemedbe vagy a férjedébe véletlenül? Komolyan kérdem.

 • 2010.03.30 18:58:30a szív fészkei

  erőszakra buzdít a Pepsi?[link]

 • 2010.03.30 19:45:53no comment 01

  a szív fészkei:én emlékszem mikor 14 voltam..és fociztam..és mennyire szégyelltem,hogy elkezdett nőni a mellem..:))nagy pólók..és miegymás..olyannyira fiús voltam,hogy senki se nézett lánynak..:DDDD..akkor én ennek nagyon örültem..aztán..egyszer csak így is megtetszettem valakinek..egyszer még azt is megmertem tenni,hogy felveszek egy szoknyát,ami combközépig ér..és akkor jött egy kellemetlen beszólás..sétálok az alig három éves lányommal..aki magasságához mérten elkapta a combomat..persze jött is a beszólás valamelyik kocsiból..hogy én is fognám ott anyukádét..mire én azóta is inkább farmer..mivel elég hirtelen haragú vagyok akkor örülhettek neki,hogy sehol nem volt egy nagyobb kő..mert tuti telibe találta volna azt,amit én megcélzok..(mivel versenyszerűen kéziztem..fociztam..és ping-pongoztam)és tuti,ha eltalálom az első dolgom,hogy kiráncigálom a kocsiból és kiverem az összes fogát..(mivel a küzdősportokban is otthon voltam)azóta azért ennyire nem vagyok vérmes..:))de maradok a farmernaci..és pólónál..jobb a békesség..címén..:))de,ha egyszer valaki a lányaimhoz hozzáérne..tuti élve kibelezném..!!

 • 2010.03.31 01:58:16tildy:)

  Szív fészkei: 1-2 hónapja életemben először próbáltam tűsarkút. 30 évesen....
  volt vagy 12 centis sarka, kicsit hülyén néztek a boltban mikor 192-195 centi magasról szemléltem a világot...

 • 2010.03.31 12:46:23a szív fészkei

  tildy:-) én alapjáraton 164 vagyok - rám fér, elhiszed? :-) De ki nem szarja le, hogy a boltban miként néznek rád? Ha ez lenne a vezérfonalam, édes istenem, hol lógnék? (azok a pillantások néha a Mangoban... :-D)

 • 2010.03.31 12:53:25a szív fészkei

  Ja, ha már megszólítottál és esetleg még valaki olvas ma itt: megnéztem, mit nyilatkozott E. Zsanett a Nők Lapjának. Hát folytatni akarja a pert, mert a párja meg a barátai támogatják.

  Amúgy több, mint érdekes, hogy az ő nemi életét végig részletesen taglalták, mint adu ászt arra, hogy csak 1 kurva volt és képzelgett régebben is erőszakról folyton; ezt egy olyan "barátnője" vallomása alapján állították tényként, aki elismerte, hogy csak pletyusból hallotta ezt.

  A rendőrök közül viszont volt, akit megtalált a Zs. ügyvédje a youtube-on olyan videóval, ahol erősen egyértelmű helyzetben látható azzal a címmel, hogy "Gyalázzuk a kislányt!" De ennek ellenére a vádlottak előzetes nemi dolgai nem voltak fontosak, senki nem beszélt ezekről. Az se volt érdekes a bírónak, hogy azzal kért tőle pénzt a fő elkövető, mikor hazavitte - a papírjait ellenőrizni ugyebár khmm, - "hogy neki két gyereke van, el kell tartania őket." Tényleg kétkölykös apa, de a lány honnan tudhatta volna ezt, ha nem volt köztük semmi, csak rutinellenőrzés? Ezt se vizsgálta senki. Ja mondta a lány, hogy sok ügyvéd el se merte vállalni, amikor megtudta, hogy kik az elkövetők...

  Na ez van ma a csaj körül. Neveli a fiát és ügyvéd akarna lenni majd, mert kicsit beleszagolt szegény ebbe és máshogy akarná az ilyet elintézni.

 • 2010.03.31 12:56:40farkasokkal tancolo

  2010.03.30 18:58:30a szív fészkei

  Megnéztem az ominózus reklámot, de attól eltekintve, hogy valóban rohadt hímsoviniszta (ilyenek nálunk pl. a borsodi sörreklámok is, különösen az, amikor a haverok megmentik az esküvőtől a delikvenst), én nemi erőszakot nem vezsek észre.

  Mert ha jön a világvége, akkor az a kis decens csaj miért marad ott a klicsmiben, neki nincsenek szerettei vagy mi van?
  Hiszen ha annyira undorodna attól az ajánlattevőtől (nem tudok angolul, szóval nem tudom, hogy maga az erkölcstelen ajánlat hogy szólt, hogyaszondja gyere dugjunk egyet, vagy meghívhatlak egy italra?) akkor miért pont vele maradt itt?

  Azt hiszem ez egy tipikus olyan szitu, amikor a nem azt jelenti talán (erről beszélt szöcske pl) , és amikor élesben van, akkor igenné változik.

 • 2010.03.31 13:01:21farkasokkal tancolo

  2010.03.31 12:53:25a szív fészkei

  Zsanett NEM AZÉRT esett áldozatául a médiamachinációnak, amiben azt sugallták, hogy amúgy is ledér életű, mert mittudomén hogyan öltözött meg mittudomén milyen volt a haja vagy mittudomén kivel járt, hanem azért, mert az elkövetők RENDŐRÖK voltak, és nincsen az a pénz amiért a rendőrség bevállalna egy ilyen esetet. És mivel Magyarországon minidg is nagy volt a korrupció, és minidg is nagy is lesz (na jó, lehet, hogy 1000 év mulva - ha még lesz ilyen ország), már nem, de ez az alapállás.

  Zsanettet NEM a 12 esküdt a jónép közül mondta ki bűnösnek, hanem az ügyészség és a bíróság.
  És itt van igaza RR.-nak, miszerint sokkal egyszerűbb az önbíráskodás abban az esetben, ha egyszer mindenki tudja miről van szó, csak éppen a jog nem a segítségünkre van.

 • 2010.03.31 13:20:51mazsola84

  szív
  Még nem karmoltam meg vele senkit, viszont mindenkit nekem kell vakargatni :) Pár nap alatt megszoktam.

 • 2010.03.31 15:15:22a szív fészkei

  De az a furcsa, ft, hogy amikor három éve májusban ez kipattant, azonnal aznap!!! röpült pár magasrangú rendőri vezető. Hogy ezt nem engedheti meg a rendőrség - pontosan ezzel a jelszóval. Aztán jöttek a sztárügyvédek, a szakértői szómágiák, diszkreditálása annak, aki igaznak hitte Zsanett dumáját, stb. Bagdy Emőkét is inkább hagyták lemondani nagy botrány közepette. Tehát valójában ez már inkább rámutató, mintsem az ártatlanságukat támasztó műsor volt. És mégis csinálták.

  Kurvázták rendesen a Zsanettet, hogy a Hooligans zenész ribije volt, azt akarta féltékennyé tenni a mesével (ez volt Dr. Magyar adu ásza még ebben az utolsó etapban is). Írták, a Blikk főleg, hogy milyen kis laza életű volt, stb. stb.
  Mocskos az egész, mondom, mert az első percben viszont alacsonyan szálltak a nem kis pontentátok.... Utána mit történhetett? Ki változtatott a hozzáálláson?

  mazsola, nem direkte vérfakasztásra kérdeztem rá, csak véletlen hirtelen mozdulatra. Hátvakarásnál irigyellek, ott tényleg jól jöhet! :-))

  Nem tudom a pepsis minek számít, ezt a bloggoló vetette fel. Azzal, hogy ez is kényszer, mert utolsó percekben nincs józan döntési helyzetben a lány és ezzel visszaélnek. Hát, lehet így-úgy magyarázni.
  De mivel volt a Pepsinek durvább szexista reklámja,- mondjuk greillamarketingben terjedt a leszopós - ezért hihetik sokan, hogy nem áll ettől a vonaltól távol.
  Én egyiket se iszom, tőlem rájuk romolhat... :-DD

 • 2010.03.31 18:17:39farkasokkal tancolo

  2010.03.31 15:15:22a szív fészkei

  Hát evvan.
  Ha 5 noname pasas lett volna a megerőszakoló, úgy meghurcolták volna őket mint a pinty, akkor is ha Zsanett meztelenül lejtett volna el előttük a seggét riszálva és kacsintgatva.

  Hetekig erről zengett volna a média, a parlamentben helyre kis felszólalások lettek volna a nők jogairól stb. De mivel 5 rendőr SZOLGÁLATBAN volt a tettes, ezért szerintem szinte mindne politikai párt összefogott, hogy tisztára mossa őket.

  Zsanett nem győzhet. Szerintem már a bizonyítékokat is eltüntették, szóval mehet akár Strasburg-ig is, akkor se. Rosszkor volt rossz helyen.

  És van egy olyan érzésem, hogy más ország is ezt tette volna.

 • 2010.03.31 19:02:52a szív fészkei

  Sajnos igazad lehet és ez nagyon szomorú. Egy pasi véleménye erről:[link] és más férfit így nem láttam megnyilatkozni erről. Havas meg a többi médiaszenny a lányával, lányunokákkal meg pffii.... Modornál maradok.

  És valóban összevágták a utcai videót, vannak benne ugrások, de ezt sem vették figyelembe.

  De tudod, azért, annak, aki "Legyalázzuk a kislányt" felirattal teljes nevét!! megmutató e-mailcímről feltölt a youtube-ra három ilyen szopatós felvételt, _ tehát az én szemeben kérkedik ezzel - nem kéne már koszorút fonni a tisztességes rendőri kobakjára. Ez azt mutatja, hogy neki rendben van, ha ezt teszi: ezzel csak gyaláz, semmi mást nem akar. Ilyen agyú ember állíthat meg bárki mást egyenruhában ezentúl is bármikor. CSak ügyesebb lesz talán a hely kiválasztásában?

  És most ők kezdik perelgetni jó hírük megsértéséért a lányt.


  Nem lennék ilyen tetű felesége, gyereke.

 • 2010.03.31 19:38:37farkasokkal tancolo

  Pedig vannak nekik feleségeik vazze. Sőt (számomra a legundorítóbb) az volt, amikor még az elején bejelentették, hogy az 5 rendőr közül ketten juszt is előbb megtartják az esküvőjüket, mert a menyasszonyuk hisz nekik.

  Hát lelkük rajta.

  És ne legyenek illúzióid: még a rágalmazásért is Zsanett fog felelni.

  Csak annyi lenne még a megjegyzésem, hogy speciel ez nem kifejezetten magyar sajátosság. Az urambátyám, édesöcsém korrupció sem a kommunizmussal kezdődött, megvolt az már régen előtte is, az igaz. De valahogy nem olvastam egyik bulvárhírben sem, hogy pl az USÁban, Németországban, Franciaországban, Angliában stb ilyen esetek megestek volna, és jujj de szégyellik magukat, vajon miért? Ott erkölcsösebbek a rendőrök? Egy frászt. Ott is abban a pillanatban összezár a rendős társadalom a belügyminisztériummal és a kormánnyal összefogva, ha ilyesmi kiderülne.

  Rendőrnek meg - előítélet vállalom - nem a 130 IQ felettiek szoktak jelentkezni, hanem azok,akikben kissé túlteng a tesztoszteron.

 • 2010.03.31 20:25:36farkasokkal tancolo

  És még valami: hogy a továbbiakban senkinek se legyenek lila illúziói: a rendőrség a MINDENKORI döntéshozó kormány MINDENKORI VÉGREHAJTÓ szerve.
  Hát erről van kérem nagyba szó.

 • 2010.03.31 20:29:53a szív fészkei

  Tudom, ilyenek már fiatalnak: azon ugráltam a másik - miért nem adjuk át a helyet kismamának-poszton - hogy a rendőrtisztis fősulisok (kigyúrt nagyhangú vidéki srácok) még soha húsz év alatt, amióta velük buszozok, nem álltak fel öregnénének/embernek, kismamának, vaknak, bénának, sántának.
  Az is nagy szó, ha kérés után a koszos táskájukat leveszik a székről és leülhetsz mellé a 10 ezres bérleteddel. Mindig elgondolom, jaj, ezek fognak engem megvédeni? Szolgálni?

  És tanulnak pedig nap mint nap, mindig a vizsgáikról szövegelnek harsogva. És ülve. És nem én akarnék ülni, csak elfoglalják az egész buszt hazamenve hétvégén; meghalhat mindenki tőlük végállomástól végállomásig. Lányok szintén ugyanolyanok onnan. Sajnos.

 • 2010.03.31 20:41:54farkasokkal tancolo

  Nézd, ha te mondjuk egy kis gátlásos pöcs vagy, de ugyanakkor azért megvagy 180 centi és és vannak izmaid, tehát nem amiatt vagy gátlásos kis pöcs, mert 140 centi vagy és 35 kiló, akkor szerinted melyik az a pálya, ahol egyszerűen felhúzol egy egyenruhát, és máris istencsászár leszel még akkor is, ha csak arra vagy képes, hogy a gyorshajtókat ellenőrizd???

  Tűzoltó? Ugyanmár. A tűzoltóknak bizony be kell menni a tűzbe. Ráadásul még nemigen számíthatnak plussz juttatásra sem.

  Találós kérdés: milyen foglalkozásúak azok a nemi erőszaktevők, akikre éppen ma húzták rá a vizes lepedőt, mert részegen egyik gyengébb társukat molesztálták, és ennek még tanuja is volt egy sima bkv utas(ok) személyében?

  Na igen, a tűzuoltók, azon NEM a (mindenkori) végrehajtó hatalom részvevői.

 • 2010.04.01 00:00:26a szív fészkei

  Igen, most meg vámosoknál történt erőszakot tagadnak ezerrel.

  Jó lenne kis illúzió már valahonnan, hogy csak előbbre és jobb fele halad a világ... Na, most nem ezt látom, bár legalább szép tavasz kezd lenni. És most vívódok, hogy nekiálljak az ablakmosásnak, mert ha beveri azonnal az eső, akkor annyi. Még ez se egyértelmű... :-DD

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta