SZÜLŐSÉG

Huszonöt kismamára három vécé jut a kecskeméti kórházban

2010. március 23., kedd 12:06

A régi épületszárnyban működő szülészeti és csecsemőosztály régi és kopott, de a tisztaságra nincs panasz. A takarítónők mindent megtesznek, hogy a három vécé, amelyet 20-25 kismama használ, egy-két igénytelen anyuka miatt ne legyen trágyadomb. Egyesek ugyanis nem tartják tiszteletben azt, hogy közös helyiségekről van szó, melyek tisztaságának megőrzéséért közösen felel mindenki. Kórházteszt-sorozatunkban a kecskeméti kórház szülészetén szerzett tapasztalatait osztja meg olvasónk. Te is elmesélnéd tapasztalataid a Poronty olvasóinak? A részletes kórházleírásokat, élménybeszámolókat erre a címre küldheted.

Első gyermekemet szültem a kecskeméti kórházban. A szülés előtti évben kórházban töltött 3 nap, valamint a saját születésem kivételével szerencsére még nem szorultam kórházi kezelésre. A szülésig, illetve az azt megelőző rutin vizsgálatokig (vérvétel, UH, NST) valószínűleg az ismeretlentől is félve, meg az ismerősöktől hallott kórházi rossz tapasztaltok miatt hatalmas kórház fóbiával indultam neki a terhességnek.

A szülészeti részleg az Izsáki úton található, mely 1927-ben jött létre, szerencsére azóta azért történtek változások az épület állapotát tekintve, azonban azért messze nem mondható modern és szép épületnek. Majd 30 évvel ezelőtt én még az épület régi szülészeti osztályán születtem, de a húgom két évvel később már abban az épületszárnyban, ahol jelenleg is működik a szülészet. Anyukám lelkesen nosztalgiázott, amikor –szerencsére rövid ideig – a folyosón várta, hogy kitoljanak a szülőszobáról, ugyanis nem sok változás történt azóta. Ez a tény lehetne nagyon szomorú is, na jó lássuk be, az is, de a lehetőségekhez képest azért renoválják évről évre az épületet. Távolról sem kielégítő a műszaki állapota, az infrastruktúrája, de azért úgy látom, hogy igyekeznek. Igen, minden régi és kopott, de az 5-ös skálán ezzel együtt tőlem egy 4-es alá osztályzatot kap a részleg.

A szülőszobán két egymás melletti ágy van (függönnyel elválasztható) egy nagyobb teremben, de van egyszemélyes alternatív szülőszoba is, valamint a vizsgáló mellett szintén két-háromszemélyes szülőszoba. Tudom, hogy ez sem ideális, de mivel én éppen teljesen egyedül voltam, mármint szülő nő, így nem értékeltem ezt zavarónak. Persze, ha mellettem egy másik nő szült volna éppen, nem biztos, hogy ilyen pozitív emlékeim lettek volna. A szülőszoba mellett található az őrző, ahol két órát tölt el anyuka, az újszülött (persze orvosi vizsgálat után, ha mindent rendben találtak) és az apuka. Ez is egy négyágyas helyiség, de szintén egyedül voltam, így itt sem zavartak bennünket. A gyerkőcöket külön folyosón viszik át a szemben lévő folyosón működő csecsemőosztályra megvizsgálni, ezzel kikerülve a folyosón várakozókat. Ja, a szülőszobán kellemes hőmérséklet uralkodott, főleg mivel szép májusi reggel lévén nyitott ablak mellett folytak az események.

Ezután visznek le az egy emelettel lentebb található gyermekágyas részre, ahol a folyosó egyik felén van a baba-mama részleg, a másik felén a „sima”. A babás szobák két- illetve négyágyasak. A kétágyashoz saját fürdő és vécé tartozik, azonban a négyágyasokhoz már nem. Négyágyas szobába kerültem, délutánra kiegészült a létszám 3 főre. Sajnos az egyik fő negatívum, hogy a négyágyas szobák „lakói” közös vécét és zuhanyzót használnak a másik folyosón lévő kb. 20 másik kismamával, ráadásul ez a mosdó a mi szobánktól friss sebekkel igen messze volt. 3, azaz három vécét használt kb. 20-25 kismama (szerencsére a látogatók nem, vagy csak én nem láttam őket), valamint ugyanennyi zuhanyzó is jutott.

A vizesblokkok műszaki állapotára ugyanaz jellemző, mint amit fentebb írtam az épületről általában, azonban a tisztasággal csak ritkán akadtak gondok (bár a véleményem az, hogy ennek egyáltalán nem kellene előfordulnia egy eü. intézményben). A takarítónők rendszeresen járták és ellenőrizték a mosdókat, zuhanyzókat, azonban itt is voltak olyan kismamák, akik nem úgy hagyták ott maguk után az illemhelyet, ahogy találták. Vécépapír van kirakva (sajátot használtam mindig), meleg víz és kézfertőtlenítő szintén megtalálható, valamint papír kéztörlő is van a falon lévő tárolóban. Ennek ellenére azért minden mosdóhasználat után a szobánkban lévő csapnál szintén kezet mostam az általam bevitt kézfertőtlenítővel és kezet töröltem a saját törölközőmmel.

A szobákat naponta kétszer takarítják, azonban kérésre jön a takarítónő, ha valami gond van. Szemem láttára takarított külön-külön ronggyal ágyat, pelenkázót, éjjeli szekrényt, csapot, kukát, stb.  Szerencsére!

A szobák a szükségesekkel felszerelve: pelenkázó, kis kosárszerű ágy a babáknak, éjjeliszekrény, ruhásszekrények, egy közös asztal négy székkel, valamint egy-egy sámli minden ágy alatt. Ágyneműt és hálóinget bármikor lehetett kérni tisztát, nem húzták a szájukat az ápolónők.

A babákat reggel 6-kor hozták le és este 9 óra körül vitték vissza a csecsemőosztályra. A kórházi védőnő naponta többször körbejárt, segített, azonban külön is bármikor megkereshettük. Nem mondom, hogy nem volt senki mufurc a kórházi dolgozók között, de többé-kevésbé itt is jó tapasztalatokat szereztem. Itt megjegyzem, hogy azért vannak kivételek, de nagy részt minden orvos és ápoló lelkiismeretesen végezte a munkáját, olykor nem kis erőfeszítés árán mosolyogva (volt egy-két nehezebb eset a kismamák között).

A látogatókat elvileg nem korlátozzák, azonban a szobákba nem lehet bemenniük, bár azért mindig akad, aki ezt az elvet nem tudja magáévá tenni. A babákat természetesen a folyosóra nem nagyon szabad kivinni huzatra, fertőzésre, egyebekre hivatkozva. Azon kismamák, akik nem baba-mama szobában vannak, 3 óránként kapják meg gyermekeiket, azonban a hozzátartozók bármikor megtekinthetik csukott üvegajtón át a csecsemőosztályon a csemetéket. Előzetesen megkérdezték, hogy van-e olyan személy, akinek nem mutathatják meg a gyereket, valamint húgoméknak nem engedte a nővérke lefényképezni a legényt!

A babáknak csak popsitörlőt kell vinni, a kórház biztosít pelenkát, krémet, hintőport, textilpelenkát, ruhát, plédet, stb. A kórház által rendezett szülésfelkészítőn ezeket el is mondják az érdeklődők számára.

Az étel nem valami fényes, bár nemigen vártam mást, különben is a nagymamák állandóan hozták az általam áhított fogásokat. A folyosón közös és nem utolsó sorban tiszta hűtő található, ahová elhelyezheti a kismama a megmaradt elemózsiát.

Összességében nem voltak szörnyű állapotok, bár azért télen történt látogatás alkalmával tapasztaltam a magyar egészségügyi intézményekre jellemző klímát a 35 fokkal, de tavasz lévén szerencsére ez kimaradt a mi életünkből. Nem egy luxushotel a kórház, ez kétségtelen, de számomra még az elviselhető kategória fölé esik bőven. Ami levont az „értékéből”, az inkább abból adódott, hogy egyesek nem tartják tiszteletben azt, hogy közös helyiségekről van szó, melyek tisztaságának megőrzéséért közösen felel mindenki.

A tény pedig, hogy - valószínűleg mire a második gyermekünket szülöm - hamarosan elkészül az új kórházi szárny, ahová többek között a szülészet is átköltözik, nagyon ígéretes. A tervek szerint ott egy- és kétágyas szobák lesznek saját fürdővel és vécével, továbbra is választható lehetőségként a rooming-innel, melyhez minden szobában adott lesz a lehetőség. Ez egy szép terv, reméljük meg is valósul, hogy ezzel is méltóbb környezet várja a kis jövevényeket.

nanemárrr

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.23 14:49:16yuyu79

  Szerintem meg tök jó, hogy tudod még szoptatni a 20 hónapost... Van akinek terhesen méhösszehúzódásokat okoz a szoptatás. Milyen jó lesz, ha megszületik a tesó, és egyből dől a szájába a tej, nem?

 • 2010.03.23 14:49:36nanemárrr

  Alizanyuci, tényleg kb. mennyit fizettél ott nagy fővárosunkban a dokinak? Kíváncsi vagyok! :)

 • 2010.03.23 15:03:00Starlark

  Nanemárrr: Szerintem a kórházi állapotokba túlzottan nem fog beleszámítani hogy mennyit perkálsz a dokinak...
  A doki nem fog abból emberhez méltó körülményeket kreálni vagy felhozni a terhesgondozást a büdös, huzatos, sötét alagsorból...

 • 2010.03.23 15:04:47nanemárrr

  Starlak, nem is gondoltam ezt! Arra voltam kíváncsi, hogy ott mennyiért volt kedvesebb a személyzet.

 • 2010.03.23 15:11:36R2D2 & C3PO

  Nekem az a véleményem erről, hogy a szülészetek emberivé tételét célzó alapítványra áldozva azt a pénzt, amit a dokinak perkált eddig mindenki, ezt a problémát rövid időn meg lehetne oldani. (cipzáras szmájli)

 • 2010.03.23 15:17:23Alizanyuci

  Hát Lányok, meg fogtok lepődni: olyan dokim volt, aki a kh-i ambulanciára hívott be mindig és egy fillért sem fogadott el. Mondjuk szülés után kapott valamennyit, de ha itthon járok magándokihoz + szülés után is perkálok, akkor kb. 4-esét hagytam volna ott. Ha így nézzük, akkor még anyagilag is megérte feljárni :)

  Yuyu: igen, emiatt is örülök még a tejcinek :) Mindenesetre a tandem szopitól tartok, úgyhogy szülés után majd megpróbálom finoman leválasztani egyeskét.

 • 2010.03.23 15:35:21yuyu79

  Lehet hogy akkor pont azért lesz féltékeny, nem? Nem egyszerű ez se...

  R2D2 & C3PO, nem rossz meglátás, de hát mindenki csak a jelenre meg magára gondol... Van ilyen alapítvány egyébként?? ;-)

 • 2010.03.23 15:52:47Anura

  Én Pesten a MÁV kórházban szültem, helyhiány miatt feltoltak párunkat a terhespathológiára, együtt voltunk ott cukrosokkal, toxémiásokkal, mindenkivel. 3 ágyas szobákhoz tartozott egy kis lyuk wc-vel, zuhanyzóval, a folyosó végén volt viszont egy vagy kettő közös szoba (2 db 3 ágyas szobának közös illemhelyisége volt ), na ott durva dolgok estek meg.
  A legalapvetőbb, hogy általában jut olyan szobatárs, aki lopja a wc-papírt.
  És rendszeresen lehúzták a wc-n a higiéniai betétet, meg még a jó ég tudja mit, de minden másnap eldugulás miatt a pöcevíz kifolyt a vétlen szobalakók padlójának közepére.

  Ezt egyébként nem értem. Az ilyen, kulturáltnak kinéző, iskolázott, városi nők otthon pottyantósba végzik a dolgukat? Vagy otthon is beledobálnak tampont, betétet, pelenkát, akármit?

  Egy albérletemben pl. eldugult a wc csatornalefolyó, és mit találtak benne? Harisnyát.. agyam megáll.

 • 2010.03.23 16:41:16egyanyuka

  Én a Debreceni klinikán szültem kétszer. Ott is egy közös wc és zuhanyzó van a folyosón jó pár kórteremnek. Mi négyen voltunk egy olyan szobában, ami kisebb mint az étkezőm itthon. A picik velünk aludtak egy ágyban, mert nem volt külön ágy, egy kórterembe egy babaágy jutott. Nem volt szekrény, így mindenki a táskájából öltözött, ami az ágy alatt volt. Az ágy alatt egyébként ritka nagy kosz volt, de a fővizit előtt a takarítónők fényesre súrolták a rézkilincseket, mert azt látta a Professzor. Az egyik félretolt éjjeli szekrénykén valaki kiöntött valami édes löttyöt, amire rá lett rakva egy telefonkönyv. Elleptek minket a hangyák.
  A Klinika orvosait, szülésznőit dícséret illeti, de a takarítószemélyzetet úgy kirúgnám.

 • 2010.03.23 17:10:05Sanima

  Anura,
  igen, ez egyszerűen hihetetlen, hogy milyen mocsadék, igénytelen nők élnek köztünk...nekem még csak bulihelyi, bevásárlóközpontos wc-ben sikerült megfigyelnem, de a véres betét a falra kenve, és hasonlók...hányadék, hulladék emberek.

 • 2010.03.23 17:17:14Lexie

  catwalk, engem érdekel a horror szüléstörténet is. legalább tudja az ember lánya,h mire IS számíthat. nem hiszem,h ettől bárkinek elmenne a szüléstől a kedve, aki igazán szeretne gyereket. Fontos,h ne csak az "Apa szemébe néztem végig így nem éreztünk semmi fájdalmat, mikor kibújt Koppányka rögtön felsírt(unk) ,háttérben a dúla és véreb ányéze cinkosan összemosolygott,h milyen élettevaló kis pasi, majd rögtön cicire tették és azonnal szopizni kezdte az életet adó tejcsit" storyk legyenek.

 • 2010.03.23 17:26:07Auguszta Romanova

  Engem is erdekel a horror.

 • 2010.03.23 18:21:09Felicitasz

  Cafelatte, jól értem, hogy a kecskeméti kórház olyan hely, ahol összeöntik közösbe az anyatejet és minden kisbabát abból táplálnak hozzá?

  Az ÁNTSZ mit gondol erről? Vagy mindenki szűrve van HIV-re, hepatitisre meg még százfélére, és senki sem dohányzik? Vagy előkezelik az összegyűjtött tejet? Vagy hogy van ez?

  Én majdnem elájultam, amikor erről a kórházi gyakrolatról először hallottam, és időközben azt hittem, hogy már régen betiltották.

 • 2010.03.23 18:52:27nanemárrr

  Felicitasz, erről a dologról én nem hallottam, nem tapasztaltam, de lehetséges, hogy így van...amúgy ezen urban legend -vagy mégsem?- miatt nem választottam a hozzátáplálás ezen formáját...kövezzetek meg, de inkább a tápot választottam...utána kérdezek én is ennek a kotyvasztós dolognak, hamár én írtam a posztot.

 • 2010.03.23 18:54:02nanemárrr

  úgy értem, hogy hallottam olyanról, aki volt olyan kórházban, ahol ez volt a gyakorlat...tényleg van jó ismerős, tőle meg is kérdezem, ő tuti tudja csecsemősként.

 • 2010.03.23 19:40:03catwalk

  Megpróbálom megfogalmazni,a posztot bár igen fájdalmas lesz. :(

 • 2010.03.23 21:17:27csimota

  ELSZÁLLT A KOMMENT!!!!!!!!ÁÁÁÁÁ!!!!!!

 • 2010.03.23 21:39:54pockondi

  nanemmár, egyetértek mindennel, amit a posztban írtál, két szülés előtt/alatt/után ugyanezeket tapasztaltam. H.E.-nek nagyon örültem én is (ezek szerint közel lakunk egymáshoz :)), és még emlékezett is ránk, épp ma voltam a babával a két hós vizsgálaton. Az új szülészet miatt pedig komolyan gondolkodok rajta, hogy szülök egy harmadikat is. :D

 • 2010.03.23 22:45:54lululi

  vágtázó h.k, mi a pi%§ának olvasod a porontyot? ? nem normális..... egyébként szerintem a kecskeméti kórház annak elviselhető, aki problémamentes. el tudom képzelni, hogy ha gond van, vagy netán többet kell kórházban töltenie a delikvensnek, akkor nyomasztó az állapot, és a személyzet hozzáállása. Nekem szerencsém volt.

 • 2010.03.24 00:47:09Cafelatte

  Felicitasz: nekem igy mondta a vedonom, mikor meg szules elott errol beszeltunk, nem lattam, hogy osszeontik, de feltetelezem, hogy tenyleg ugy keszul. lehet azert, hogy hulyeseg, es rendes tejleado anyatol szarmazik, marmint olyantol, aki rendelkezik a szukseges mindenfelevel. Most igy utolag visszagondolva talan inkabb megis a tapszerre szavaznek, bar baja nem lett a babanak..

 • 2010.03.24 07:14:38cat a

  azt nem tudom az újszülöttön hogy adják a tejet a babáknak de az biztos hogy a korasz. osztályon nem. rá van írva a gyereknek a neve az üvegre és azt a tejet adják neki amit fél9-ig oda elviszel. még mindig kecskemét

 • 2010.03.24 07:54:06Cafelatte

  Igen, adhatsz tejet uvegben ott is, es akkor ejjel azt kapja a baba, de az elso par napban nem nagyon van mit odaadni, legalabbis nekem nem volt. 4. naptol mar lett, onnantol azt nyomatta a kismeretu.

 • 2010.03.24 08:24:11Kopuler

  másutt!

  Nem arról van szó, hogy ne fejlődjünk, meg ne legyenek igényeink, hanem arról, hogy becsmérelni, ócsárolni mindig nagyon egyszerű.
  Ha nem tetszik x y klinika, kórház, akkor lehet menni magán klinikára, kórházba ott lesz saját szoba, mellékhelyiséggel légkondival. A lényeg, hogy ez van ezt kell szeretni.
  Édesanyám sokszor mondta nekem, ha valami ruhát nem akartam felvenni, hogy ha valakinek majd nem tetszik, akkor leveszi és ad másikat. Ugyan ez van ebben az esetben is, miért nem vitt magával mobil klímát a szobába + egy takarító nőt + az egyéb igényeit kiszolgáló személyzetet és eszközöket?
  Igények kellenek, hogy legyenek, de azt már sokan elfelejtik, hogy azért tenni is kellene valami és nem csak sírni rajta, hogy ez vagy az nem úgy van ahogyan azt szeretné.
  Hajrá emberek bőgjünk mert inkább vagyunk tehetetlenek mit cselekvőek. Ha meg nem tudsz, akarsz ellene tenni az a legjobb ha bele törődsz.

 • 2010.03.24 08:34:46nanemárrr

  Kopuler, nem gondolom, hogy a jogos igényeinket (pl. a tisztaságot tekintve) csak a magánkórházakban elégíttethetjük ki, mivel nem kevés közterhet rónak ránk, melynek befizetésének eleget is teszünk legtöbben. Akkor hagy legyenek már egészséges elvárásaink a felszerelések 21. századi voltát illetően, valamint a takarítószemélyzettel, stb. szemben!
  Fizetsz adót és TB-t? Igen? Akkor gondol jogosan elvárod, ha orvoshoz fordulsz, hogy ne egy lepratelepen fogadjon és ráolvasással gyógyítson, hanem tiszta, steril helyen a legmodernebb eszközökkel! Vagy nem?

 • 2010.03.24 08:36:23nanemárrr

  Ja, és szeretnénk ezek ellen tenni. De hogyan? Kérlek segíts!

 • 2010.03.24 08:37:49nanemárrr

  pockondi, jelentkezz privátban, összehozunk egy közös babakocsizást! :)

  nanemarrr@citromail.hu

 • 2010.03.24 08:45:42Cafelatte

  Kopuler: en azt szeretnem megkerdezni, hogy szerinted konkretan mit lehetne tenni, mondjuk egy magunkfajta egy- vagy ketgyerekes anyanak, ha nem csak sirni szeretne a szuleszeteken tapasztalt allapotok miatt, hanem cselekedni is akar?
  Altalaban veve egyetertenek az alapgondolatoddal, hogy jobb tenni, mint nyavalyogni, de egy ilyen konkret esetben, hogy pl. keves az illemhely, mi a francot tud csinalni az ember, azon kivul, hogy tovabbra is fizeti az adoit, es megtargyalja az aldatlan allapotokat a tobbiekkel? Varjuk az otleteidet!

 • 2010.03.24 08:48:21Cafelatte

  Lanyok, szerintem kinez nekunk egy elolanc a korhaz korul. Vagy, ha nincs szerencsenk, ehsegsztrajk.

 • 2010.03.24 08:51:54nanemárrr

  Jaja, bár mi fentebb valakivel megbeszéltük, hogy bele kellene fognunk egy kis sk. kórház bővítésbe!

 • 2010.03.24 08:53:01Cafelatte

  Hm. A ketgyerekes helyett termeszetesen tobb gyerekest szerettem volna irni. Bocanat, bocanat!

 • 2010.03.24 09:04:07Cafelatte

  Igen, komolyra forditva, rendbe lehetne itt kapni a dolgokat, nem csak a korhazakat ertve itt, ha vallalna nemi onkentes meg tarsadalmi munkat az istenadta nep, csak az utobbinak eleg rossz a PR-ja. Ha neha meg elragad az idealizmusom, szoktam fantazialni arrol, hogy mennyi mindent meg lehetne csinalni. En szivesen varrnek fuggonyt a ctg szobaba, hogy legyen ott is egy kis privacy. Csak hat ba...a az ember csoret, hogy kozben meg szetadozzuk az agyunkat. De aze' a fuggonyt bevallalom, csak valaki csinalja meg a karnist.

 • 2010.03.24 13:56:24mspoppy

  csak hogy a lényegi részre ;) reagáljak: NÉGY WC van a közös mosdóban + 1 a zuhanyzóban!

  :D :D

 • 2010.03.24 14:07:40mspoppy

  rágypéksérotomsik,

  most akkor sajnálnunk kéne a svéd barátokat, hogy ennyire nincsenek képben, milyen különbségek vannak "Európa" és "Európa" között?

  vagy téged sajnáljunk, amiért annyira futja a "civilizált" agyadnak, hogy egyenlőségjelet tegyél a pénztelenség és az igénytelenség közé?

 • 2010.03.24 15:18:02Kopuler

  Fizetek adót, TB-t, stb.
  Jogos elvárásom lenne az is, hogy a gyermekem megfelelő környezetben nőjön fel. De ha én nem teszek érte akkor nem is fog.
  Ne legyen bűnözés - mégis van.
  Ne legyenek az utcák szemétdombok!
  Ezek ellen mit lehet tenni? Hát annyit amennyit tud az ember. Pl. aki szemetel arra rászól az ember, ha kell akkor az összesre, össze szedi. Mindenki napi egy eldobott szemetet felszedne az utcán, mennyivel tisztább lenne minden.

  Több dolgot is el tudok képzelni:
  - ÁNTSZ-nek jelented
  - Kórházban jelented
  - Média (Ez itt nem elég nyílt média szerintem. Szűk kör keveredik bulvár lap oldalra, mármint aki minőséget szeretne találni. Én is csak igen véletlen.)

  Azt már nem is említem, hogy tapasztalatom szerint a férfi wc-k általában tisztábbak mint a női wc-k (úgy értem, hogy nincs körbe sz*rva). Kérdem én miért? Nem lehet arra a porcelánra normálisan ráülni? Elöl van a nagy pocak, hátra lát, hogy rá tudjon ülni rendesen.

  Más dolog, hogy nap mint nap lehetne ilyeneket olvasni. Megmondom őszintén kit érdekel az örökös nyavalygás.

 • 2010.03.24 16:07:09Szörpike

  3 WC éppen elég 25 szülőnőnek.

 • 2010.03.24 19:33:27nanemárrr

  mspoppy, a zuhanyzóban lévő wc-t valóban kifelejtettem! :)

  Szörpike, hány gyereket szültél és összesen hány napot voltál velük kórházban, ahol esetleg szülés után örülsz, hogy jönne az a bizonyos, de éppen minden klotyó foglalt?! Na, mindegy!

 • 2010.03.24 19:34:37nanemárrr

  Kopuler, azt hittem ennél építőbb jellegű ötleteid lesznek! Esetleg írhattál volna arról, hogy te mit tettél/teszel a magyar kórházak jobb állapota érdekében!

 • 2010.03.24 21:32:48Szörpike

  Száznál is több napot töltöttem kórházban, de ahhoz, hogy valaki megállapítsa, hogy hány mellékhelység kell egy kórházi osztályra, nem szülni kell, hanem tervezni kell tudni. Máskülönben az építészmérnöki, vagy építőmérnöki karra nem matek és fizika lenne a felvételi, hanem gyerekszülés.

 • 2010.03.24 23:27:29IrishOak

  Üdv.:-)Nahát,még hogy:-D
  Én kb 40 éve születtem a régi szárnyban.
  Az első gyerekem 22 éve az akkor még "korszerű"újnak számítóban(erről szól most a beszámoló) és hogy még érdekesebbet mondjak: a második lányomat most karácsony előtt is ott szültem - bakker még a falak is ugyan olyanok.A műszerezés, meg az eszközök azért nagyon is korszerűek.Én Pestről mentem le szülni-mert a dokimhoz ragaszkodtam.De az megütött, hogy a huszonéves szocreál ugyan az - a liftes mondta, hogy már nem is fognak semmit csinálni-mert költözik a kóceráj:-D
  A szülőszobákat átszervezték, a hűtőláda(régi vajúdó barátom)még mindig megvan.
  Aztán a császáros szobát leteszteltem -ott állítható ágyak vannak - bár ez nem könnyít semmit. A szülésznők, a nővérek meg a dokik imádni valók!Ja a wc-nél soha nem kellett sorba állni:-)de a huszonéves linóleum mintái lassan fogytak, míg elvánszorogtam odáig.Ja kaja borzalom(káposzta, bab, meg effélék mamájukkal etetnék inkább)No és teljes látogatási tilalom, úgyhogy még otthoni sem jutott be!Már nem szülök többet, de megsiratom majd, ha már nem látom, ha arra járok néha.Végül is a legjobb dolgok oda kötnek! De már épül az ultramodern, hogy a finnyások is megnyugodjanak;-)

 • 2010.03.25 07:03:20cinicica

  2 éve szültem a Kecskeméti kórházban, igaz, hogy le van robbanva az épület, de az ott dolgozók nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. A wc-n azért néha sort kellett állni mert épp telt ház volt már pótágyazták a szobákat mert annyi volt a kismama, lázmérő általában nem jutott mindenkinek mert kevés volt, az étel ehető volt szerintem, bár csak 5 napot töltöttem benn így azért könnyebben tolerál bármit az ember. Viszont az ott dolgozók tényleg kedvesek voltak, kivéve a csecsemősök, ha tőlük kérdezett valamit az ember akkor majd leharapták a fejünk, bár nagyon túlterheltek de azért egy kicsit lehetnének kedvesebbek. Összességében pozitív volt a tapasztalatom.

 • 2010.03.25 15:41:43Anura

  Felicitasz, a barátnőm kevesebb, mint 3 éve szült a kecskeméti kórházban, és mesélte, hogy a szomszéd nő gennyes tejével össze akarta önteni az ápolónő az ő tejét, amit a kislányának fejt le. Mire tiltakozott, hogy márpedig ez XY-nak van (rá is írta), akkor morgott, és elvitte, de ebből úgy tűnik, a gyakorlat valóban az, hogy összeöntik az anyatejeket.

 • 2010.03.25 19:12:10Hamvasbarack

  Én hat hete szültem a kecskeméti kórházban. Valóban nincsenek luxus körülmények,tényleg eléggé lepukkant a vizesblokk, de a dolgozók mindent megtettek azért, hogy az ott lévő kismamák és anyukák komfortérzete meglegyen.Én nem találkoztam egy utálatos nővérrel sem, ha segítség kellett, megkaptam.
  Fogadott orvosom volt, a szülésznőm nem volt az,de annyi erőt és figyelmet kaptam tőle...örökké hálás leszek neki.Ugyanígy köszönettel tartozom annak a szülésznőnek aki előkészített, valamint a vezető szülésznőnek is. Előző nap voltunk szülésfelkészítőn, emlékezett ránk, az utolsó percekre ő is odaállt és csupán a jelenléte is megnyugtató volt.
  A következő gyerekem is itt fogom szülni, ha nem lesz több wc,mint három, akkor is.

 • 2010.03.25 19:51:37Felicitasz

  Anura, köszi az infót.
  Ha valaki tud még ilyen kórházat, legyen már olyan kedves és írja meg itt.

 • 2010.03.27 13:06:21Kopuler

  nanemárrr!

  Építőbb hozzászólás? Próbáltam finom és nőies maradni.
  Menj és takarítsd ki, azok után az emberek után a wc-t, akik nem képesek ráülni normálisan.

 • 2010.03.29 14:25:58nanemárrr

  Kopuler, na ez aztán a legépítőbb jellegű megszólalásod! Tudod mit? Gyere velem, hátha a közös munka közben valami jót is kidolgozhatunk a mosdókban található állapotok megváltoztatására!

 • 2010.03.29 23:47:36ditakai

  A gyermekágyas osztályon terjeng a főnővér szobájából kiáramló cigifüst!! Mennyire tróger tempó az ilyen??!!

  Pár napja látogattam a frissen szült barátnőmet, és ezen teljesen kiakadtam.

 • 2010.03.30 00:06:16másutt

  ditakai
  ultragaz!!!
  minden kulturalt helyen a korhazak egesz teruleten, a folyosokon is, a kertben is, be van tiltva a dohanyzas.

 • 2010.03.30 00:16:34ditakai

  tudtommal a középületek területén már tilos egy ideje - tehát nem 'kultúra' kérdése :-\

  ha nem hoztam volna necces helyzetbe a barátnőmet, simán kivertem volna a balhét...

 • 2010.03.30 00:20:59ditakai

  így csak félig kiabálva elszörnyülködtem magam, hogy nahátmilyenborzasztóezacigifüst :-))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta