Hol lehet gyereket legeltetni Budapesten?

Végre, végre itt a jó idő, azt hittem, már sose jön el ez a pillanat. Tegnap a gyerek a játszótéren szinte önkívületben állt, azt sem tudta, melyik játékhoz szaladjon, el sem hitte, hogy nem esik, nem fagy le a keze és nem sötétedik be fél ötkor.

És lehet végre nagyokat sétálni a szabadban, na de a kérdés, hogy hol? Jó lenne új sétahelyeket felfedezni Budapesten, hogy ne mindig ugyanoda járjunk.

Látogatjuk ugye rendszeresen a Millenárist, ami egy jópofa hely, van két játszótér, halak a tóban, meg lehet jól motorozni, de az egész azért meglehetősen kicsi, hamar meg lehet unni. A Normafa környékét is eléggé jól ismerjük már, nem is annyira  a Normafát szeretjük, inkább a gyerekvasút környékét, a fogas végállomásánál. Tavaly felújították ott a játszótereket, van három is, meg jót lehet üldögélni a Kőbüfé teraszán. Aztán ott van ugye a Kopaszi-gát, ami egyszerűen verhetetlen, szintén remek motoros és bicikliző hely. Hogy játszótér van-e, azt nem is tudom, mert odáig el sem jutunk soha, leragadunk a folyónál, ami mindig teljesen lenyűgözi a gyermeket.

Pesttől sajnos el vagyunk zárva egy kicsit, mióta lezárták a Margit hidat, de ott is érdekelnének a jó gyereklegeltető helyek. Persze a Városligetet ismerjük, meg a szépen felújíott Szabadság térre is szeretünk járni, de ennyi.

Ti hova jártok sétálni a gyerekkel a városban?

Oszd meg másokkal is!
Mustra