Gyerekek vezették le az otthon szülést Kaliforniában

Egy 11 éves kislány, és egy 9 éves kisfiú segítette világra kistestvérét Kaliforniában, felnőtteket megszégyenítő hidegvérrel. A Fremont városban lakó háromgyermekes, 36 éves kismama szülése viharos gyorsasággal indult meg az éjszaka közepén. Férje az éjszakai műszakban dolgozott és csak gyermekei voltak otthon. Hirtelen székelési inger fogta el, ezért leült a vécére, de hamarosan egyértelművé vált, hogy a negyedik gyermeke fog hamarosan a világra jönni. Gyorsan kikiabált a 2 nagyobbik gyerekének, a 9 éves Jabarinak és a 11 éves Faithnek, hogy hívják fel a mentőket és rendeljék haza apjukat.

A gyermekek egymást váltva beszéltek a mentőszolgálat alkalmazottjával a telefonban, és mint a sokkoló hangfelvétel tanúsítja, teljes nyugalommal, és a félelem mindennemű megnyilvánulása nélkül számoltak be cérnahangon az eseményekről, majd követték az utasításokat, amíg édesanyjuk, még mindig a fürdőszobában állva, a mosdónak dőlve, sírva vajúdott.

A 4,2 kilós újszülött perceken belül, az első nyomásra, hang nélkül született meg és a padlóra csúszott. A mentős utasítására a gyermekek anyjukat a padlóra segítették, az újszülöttet megtisztogatták, ellátták és egy tiszta törölközőbe csavarták. Amikor a beszámolóból kiderült, hogy szülés közben a köldökzsinór magától elszakadt és vérzett, a kisbaba életét veszélyeztetve, a 11 éves kislány kis telefonos segítséggel azt szakszerűen elkötötte édesanyja kötőfonalával. Addigra a mentő is megérkezett, és a telefonos hölgy elsőként gratulált a gyerekeknek.

Az immáron 4 gyermekes család minden tagja jól van, a kisfiú a Joseph nevet kapta.

Másutt

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek