SZÜLŐSÉG

Székrekedésre a végső megoldás a szülés

2010. március 15., hétfő 10:11

Tegye fel a kezét, akinek a várandóssága során egyetlenegyszer sem kellett szenvednie a székrekedés okozta panaszoktól. Köszönöm, leteheti, és adjon hálát az égnek, valamint a felmenőinek, akiktől ezt a szerencsés alkatot örökölte. Nekem sajnos olyan gyártási hibás emésztőrendszert dobott a gép, amire folyamatosan figyelnem kell. Nem olyan nagy gond ez, felnőttkoromra megtanultam kezelni, és együtt élni vele. Aztán amikor első gyermekem megfogant, első tüneteim egyike volt a székrekedés, ennek következtében szinte azonnal szépen fel is puffadtam. Kísérleteztem ezzel-azzal, de tartós eredményt egyik módszer sem hozott. A problémámat végül a szülés oldotta meg, utána szépen visszaállt minden a megszokott kerékvágásba.

Bő egy évvel később ismét kopogtatott a gólya, és én reménykedtem benne, hogy ezúttal majd elkerül ez a kellemetlen tünet. Nem is tudom, miért hittem, hogy megúszom...

Elkezdtem módszeresen kipróbálni minden apró trükköt és praktikát, amit az ismerősök/rokonok/gyógyszerészek ajánlottak, illetve amit magam kutattam fel a neten. A nagykönyv szerint ezen módszerek mindegyikének egyenként is eredményt kellett volna hoznia - nálam se együtt, se külön-külön nem működtek, de úgy gondoltam, közreadom a tapasztalataimat, hátha valakinek segítek vele. Csak olyasmivel kísérleteztem, ami nem árthat a babának, a gyógyszertárban vásárolt készítményeket csak a gyógyszerésszel történt konzultáció után használtam.

Legelső  és leggyakrabban hangoztatott tanács-együttes: rostban gazdag étrend, sok folyadék, rendszeres testmozgás.

Mivel nálam ez semmit nem segített, tovább indultam a házi praktikák mentén.

Reggel éhgyomorra fogyasztott meleg ital – ez lehet víz, vagy üres tea is akár.

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem nemigen volt gusztusom a reggeli félkómában meleg vizet inni. Ha használt volna, biztos ráveszem magam, de nem használt.

Natúr joghurt, kefir

Ettem lelkesen, de nem történt semmi.

Lenmag, búzakorpa

Teába vagy joghurtba keverve érdemes fogyasztani, nem állítom, hogy rettentően jó ízű, de elviselhető. Nálam persze nulla volt a hatás.

Szilvalekvár

Szeretem, lapátoltam is befelé, de a bélrendszerem csak legyintett rá.

Mivel a népi gyógymód nem jött be, átnyergeltem a kész termékekre, elkezdtem kutakodni a drogériákban és a gyógyszertárakban.

Homeopátiás készítmény (Collinsonia)

Mivel szívesen próbálkozom más területen is a homeopátiás gyógyítással, gondoltam, adok ennek is egy esélyt. Adtam, de nem működött.

Gyógyvíz (Mira)

Elképesztően rossz ízű, sós gyógyvíz, nem mertem belőle sokat inni (meg nem is nagyon volt gusztusom hozzá), lehet, hogy ez volt a hiba?

Rostkészítmények

Kétfélét próbáltam ki, az egyik a Psyllium Husk, a másik pedig a Rost Komplex nevű készítmény. Még ez utóbbi volt a leghatásosabb, bár sajnos csak ideig-óráig. Gyümölcslébe keverve egész könnyen le lehet gyűrni.

(Létezik még a Colon Cleanse nevű termék is, sokan esküsznek rá, de – számomra –  olyan irreálisan drágának tűnt, hogy nem ruháztam be rá.)

Kezdtem kifogyni a természet közeli ötletekből, így megpróbálkoztam pár „durvább” megoldással.

Hashajtó  lekvár (Tamarinlax)

A gyógyszertáros hölgy javasolta, gondosan bekanalaztam egy komplett üveggel (no nem egyszerre, természetesen), de semmi. Az íze szilvalekvárra hajaz, de mintha a nagymama egy kicsit mellényúlt volna befőzés közben.

Hashajtó  szirup (Laevolac)

Ezt is a gyógyszertárban ajánlották, azt mondta a hölgy, este vegyek be egy evőkanálnyit, és meglátom, reggelre megy majd minden, mint a karikacsapás. Gondoltam, nem kockáztatom az éjszakai nyugalmamat, így inkább reggel vettem be. Vártam a hatást, de az rossz vonatra szállhatott, mert ide nem érkezett meg, sem aznap, sem később, pedig pár napig gondosan bevettem az előírt adagot.

Komplett béltisztító kúra

A dr. Lenkei-féle „Szelíd béltisztító kúra” névre hallgató programot is végigcsináltam, eredmény nélkül természetesen, de ezen a ponton legalább már nem lepődtem meg. Ezen a néven már nem forgalmazzák (többféle dr. Lenkei-termék volt benne, meghatározott mennyiségben és sorrendben kellett bevenni őket), de az üzletben biztos tudnak tanácsot adni, ha valaki érdeklődik. (külön-külön valószínűleg kaphatóak, csak egyben, kúra formájában nem)

Béltisztító  tea

Kaptam pár filter béltisztító  teát, azzal a jó tanáccsal: ha reggel megiszom ebből kb. 3 dl-t, utána ne hagyjam el a mosdó közvetlen környezetét. Így is tettem, reggel megittam, utána egész nap nem tettem ki a lábam itthonról. De estére eluntam a várakozást, így ez a módszer is megbukott nálam.

(Eszembe jutott még a szűztea kapszula, amit korábban próbáltam már, de úgy tudom, ezt terhesség alatt nem szabad szedni.)

Mire ezt a sok módszert egyenként végigpróbálgattam, el is érkeztem a terminushoz, amikor is kicsi lányom a kiírt napon megszületett. Ismét csak ez hozott gyógyírt a problémámra.

Kiara

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.15 22:12:46kvnl

  ja és a sütőtök!!!

 • 2010.03.15 22:27:37prozi

  cikória kávé:) nekem a ricoré tutira bevált.

 • 2010.03.15 22:31:26Wish1973

  lányom is azt kérdezte, miután kibetűzte a címet, h miért nem hajtja fel a deszka fedelét, így tutira nem fog jólesni neki. és a nagy segg is feltűnt neki.
  én pl. csak papucsban tudok wc-zni, mezítláb egyszerűen nem megy. és olvasnivaló nélkül sem.

 • 2010.03.15 22:32:25nyúlmama

  Wish,az olvasni való az az alap, szerintem is.

 • 2010.03.15 22:39:40Wish1973

  emlékszem, gyerekkoromban, ha nyaralni voltunk, a flakonok címkéit olvasgattam újra és újra. most, ha nem otthon vagyok, marad a telefonos sudoku:D

 • 2010.03.15 22:43:52nyúlmama

  Az unokatesóm mesélte-nem mai csirke már-hogy gyerekkorában közös Wc volt a gangon. Hát ő oda is vitte a zirodalmat....

 • 2010.03.15 22:49:38szépjuhászné

  A Viromában szorbit volt az édesítőszer, az hajt.! A káposztalé-tej kombó a legjobb és legegészségesebb szerintem. Véletlenül fedeztem fel, töltöttkáposzta főzés közben.

 • 2010.03.16 07:04:51hinta-palinta

  zolnaid, a meconiumürítés az nem a ricinus méhlepényen való áthaladása és hasmarsos magzat miatt történik, éz így nem igaz..Ha a magzat oxygénhiányos állapotban van, akkor a szív és agy megfelelő oxygénellátottságának biztosítása miatt egy kicsit átrendeződik az O2 eloszlás, a bélrendszernek nem jut elég, ezért a működése is megváltozik, a magzat idő előtt meconiumot ürít- ez a jel az O2 hiányra utal.

 • 2010.03.16 08:19:25Meni

  2010.03.15 20:19:43farkasokkal tancolo
  Hát nem tudom, én azt használtam. De ha úgy vesszük, minden árt ami görcsöket okoz és meghajt nem?

  Na, pont ezert nem szabad terhesen kifejezetten olyan cuccot hasznalni (vagy csak orvosi felugyelettel, gondolom van durva eset is, amikor nincs mas megoldas), ami gorcsoket okoz es durvan meghajt. Lehet hogy en vagyok paramami, ebben is, de en rohadtul felnek tole, hogy beindul a szules mert nem talalom el a helyes aranyt, es ugy jarok mint itt tobben is irtatok, hogy iszonyatos gorcsok jottek. Akkor inkabb a termeszetes modszerek es egy kis szenvedes...az aranyer rohadt szar dolog, de nem szuletik tole egy eletkeptelen baba...

 • 2010.03.16 09:11:59kyskalacs .

  nekem is volt egy darabig, amig feladtam a reggeli kávémat...
  azóta inkább kávézok reggelente- laza tejeskávé- és salakolok mint a kisangyal :DD

 • 2010.03.16 09:21:30vikkk

  a terhesség az én anyagcserémet is inkább a nonsztop vécéjárás felé billentette, viszont most szoptatás alatt - a vastabletta miatt - szenvedek... pedig rágtótabletta, ami elvileg "kíméletes" az emésztőrendszerhez.

  tudtok valamit ami ilyenkor is szedhető? (a joghurt-kefír-búzakorpa korábban segített, ma már olyan mint a halottnak a csók...) szülés után stadalaxot adtak, de gyógyszerezni nem akarom magam...

 • 2010.03.16 09:22:35mazsola84

  Salvus víz, nagyon fasza.
  Vagy, ha valaki nem terhes és nem bio anyu, akkor egy doboz Red Bull (ha egy cigit is elszívok mellé, tuti a hatás 5 percen belül).

 • 2010.03.16 09:28:26Laliath

  Meni,
  sok függ a rekedés mértékétől is. Egy dolog, ha szenvedéssel és aranyérrel ugyan, de kijön valami produktum.
  Bennem konkrétan megállt a salakanyag. Ha napokig nem szedtem a cseppet, mert "természetes" módszerekkel kísérleteztem, akkor addig nem volt semmi. Viszont annyi idő után már a hashajtóval is nagyon rossz a bekeményedett anyagot kipréselni. Ha szedtem rendesen naponta, akkor nem voltak görcseim.

 • 2010.03.16 09:56:15Sanima

  Én nem vagyok terhes, viszont ilyen problémám nekem is van. 2-3 naponta sikerül produkálni. Ja, és máshol csak kivételes esetben jön inger. Pl. több napos vendégeskedés alatt sosem, viszont ha hazaértünk, valahogy felismeri a szervezetem, hogy otthon vagyunk, és már lehet..:)
  Nektek is van úgy, hogy máshol nem sikerül, csak otthon?
  Na jó, azért 1 hétig nem bírom ki..:)

 • 2010.03.16 09:57:07Sanima

  Különben én nem küzdök ez ellen. Még mindig jobb, mintha hasmenéses lennék. Nem volt még problémám belőle.

 • 2010.03.16 09:57:51Sanima

  Vannak viszont emberek, akik képesek gombnyomásra szarni.

 • 2010.03.16 10:00:35Vakmacska

  A lánnyal konkrétan glicerinkúp lett a végére, cukros hashajtó nem játszott mert ugye cukordiétán voltam, szilvalekvár, aszaltszilva dettó.

  A fiammal semmi gond nem volt, mivel keményedések miatt megettem egy hajóládányi magnéziumot, és az aztán elég volt. Szüléskor (és meglepetésemre UTÁNA egy nappal) meg konkrétan sorjáztak a barnamedvecsordák (az Istvánban ugye nincs beöntés, ami jön, az tolófájáskor jön), szülés egy nappal után jön be valami doki vizitre, óvatosan megkérdezi - széklet ugye még nem volt ?- mondom, háromszor, az elég? Mondjuk konkrétan ámokfutást rendeztem, megettem mindent ami szembejött, így aztán az eredmény az lett, mint tavaly nyáron, amikor konkrétan megettem egy fél láda érett sárgabarackot. Utóbbit nemcukros kismamáknak amúgy ajánlom melegen, futni nem kell tőle, de pucol mint a Domestos.

 • 2010.03.16 10:10:22Baatkaa

  Hal a jo egnek, nekem a psylium husk es a szilvale is bejott (ehgyomorra)! Kulonben tuti elpusztultam volna az elso terhessegem felenel. :/ Volt, hogy egy egesz(!) napig tartott mire kijott a vegtermek, addig szoszerint zokogtam a fajdalomtol. Na, a fiamnal mar rogton az elejetol hadikeszletekben alltak a szekrenyben a "csodaszereim"!

 • 2010.03.16 10:11:40Baatkaa

  A vegso megoldas erre a problemara azonban tenyleg a szules! :D

 • 2010.03.16 11:45:21R2D2 & C3PO

  Hát, azt hiszem Rita, abszolút igazad van.

  Az ismeretségi körömben senki sem ünnepli meg a nemzeti ünnepünket.
  Családilag arra a megállapításra jutottunk, hogy nem kívánunk politikai állásfoglalást kinyilvánítani, ha meg szeretnénk tenni. Ma viszont nincs politika-mentes március 15.

  Pedig már egy hete kikészítettem a kokárdáinkat...

 • 2010.03.16 11:55:05Rosa Rugosa

  Csodálkozom, hogy mindenki kerüli a témát.
  Igen, én is szomorúnak tartom, hogy a két kicsi kb. semmit nem tapasztal meg ebből az ünnepből.
  8 éve a nagyokat mindig elvittük a Nemzetihez, jól megnéztük a huszárokat, stb.
  Most meg egy rémálom az egész.
  Tele bazári majommal.

  Szerintem minden pártot ki kéne tiltani erről az ünnepről.

 • 2010.03.16 12:00:53Rosa Rugosa

  Ja, azzal már nem is fokoznám a hangulatot, hogy az iskolai ünnepségen Kárpátiát énekeltek a gyerekek...
  Csak pislogtam.

 • 2010.03.16 12:07:37bajor gizella

  egyátalán nem értem hogy ezt honnan a bús francból szedték. mármint hogy akkor nemzeti ünnepek alkalmából minden sarokba jut egy politikai rendezvény. pedig már elmúltak azok az idők. de nem?? mész gyanútlanul, hopp egy koszorúzás. kicsit továbbsétálsz, ó díszbeszéd valami paprikajancsitól. kinyitod a tévét, sólyom nyökörgése az összefogásról. blöáf. 48-ban nincs aplláta, ebbe mindenki egyet tudna érteni, nem olyan mint pl 56. remélem vége lesz ha nyer a fidesz. komolyan mondom jobban várom mint a szimpatizánsok.mindenki nyugodna már le.

 • 2010.03.16 12:11:29bajor gizella

  még mindig jobb mint fankadeli. mikor a belgák megcsinálták a magyar nemzeti hip hoppot, álmukba se gondolták volna szerintem, hogy lesz egy idióta aki tényleg ezt fogja nyomatni:) pedig van.
  [link]

 • 2010.03.16 12:17:05Rosa Rugosa

  bg

  Szerintem a választások miatt van, de én egyszerűen betiltanám a pártrendezvényeket.
  Itt nálunk is basszus mi volt a műsor, persze el se mentem, Polgármester beszél, kitérve a mai viharos helyzetre, megkoszorúzzák valamelyik 56-os sírját(?)
  Áááá.

  Esküszöm jövőre szervezek egy megemlékezést, belépés csak gyerekkel.

  Ezek a gyerekek azt se tudják mi volt ez az egész, csak azt lehet hallani, ki kit utál.
  és az összes anyuka kivan ettől, akivel beszéltem.

  Pedig 48-nak is vannak mindenhol helyi vonzatai, nem lenne jobb az után kutatni?

 • 2010.03.16 12:22:48bajor gizella

  de tényleg elég pofátlan nemzeti ünnep alkalmából a szarásról beszélni.
  mondjuk már elmúlt. programajánló nem volt róla, még egy kósza kokárda, se semmit. mondjuk nekem hóttmindegy mert nem vagyok otthon, csak azért tényleg furcsa hogy a karácsonyt meg gyébb vallási ünnepeket már november elsejétől nyomatta a poronty is, meg valami díszzsidó is beírt hogy a fasza kivan meg volt csudálkozás balhé a szentségről meg ilyenek.még a töklámpások is nagyobb szerepet kapnak, mint az hogy mire taíntsam meg a gyereket.
  biztos fontos téma a szarás is. vagy mosz én vagyok az aki nem veszi be hgoy ez a poronty? meg sikogat az illem után??
  mindegy nem boncolom.

 • 2010.03.16 12:23:56macskaszemű

  számomra gusztustalan, ahogy a Poronty ignorálta március 15-öt
  pedig nincsenek nagy elvárásaim

 • 2010.03.16 12:25:14farkasokkal tancolo

  Csak nézek, mint Rozi a moziba, hogy hogyan jutottatok el a székrekedéstől a szabadságharcig!!! :-DDDDDDDDD

 • 2010.03.16 12:26:13macskaszemű

  még a Google is kibigyeszett egy kokárdát
  és ezzel be is fejeztem a témát

 • 2010.03.16 12:26:41Rosa Rugosa

  És lehet voltak jó gyerekprogramok is, én szívesen hallottam volna róla.

  Csak hogy célirányosan odajuthassak, nem nézve se jobbra, se balra.:)

 • 2010.03.16 12:26:50manó99

  Ezért nem járunk már évek óta megemlékezésekre,pedig a gyerekek miatt is illene.De addig ,amíg csak a pártok harcairól és nem az adott napról szól addig nem.

 • 2010.03.16 12:30:45a szív fészkei

  Szar ügy, hogy minden párt magát balzsamozta tegnap és forgatta ki így az egész lényegét. Ebből a szempontból ez a téma pont ide illik. :-D
  Iskolát, óvodát tán ki kéne hagyni ebből az egész katyvaszból, nem irigylem a tanerőket! És a gyerekeket se. Négyévente itt mindig más miatt lesz ünnepelve valami olyan, ami akkor tényleg összefogott egy országot... Fogják fel ésszel szegénykék.
  Lehet, hogy az is hazafiasság, hogy idegenben nem trágyázunk??? :-DD Még azt se adjuk oda, nem oda Buda! Inkább a szorulás (engem is mindig elkap odakint, ha teszek ellene, akkor meg a klotyóvadászat marad. Nagyáruházak előnyben Bécsben, Párizsban, Spanyolországban! Meg a mekik)

 • 2010.03.16 12:35:08bajor gizella

  jó mondjuk én petőfi meg jókai sulijába nyomultam, szóval nálunk 48 kábé olyan szintű ünnep volt, csak a színpad megácsolása elkezdődött február elején. volt hangosítás, előadás, koncepciós perek eljátszása, minden. keményen toltuk kokárdákkal bocsakival minden ami kellett. mondjuk nekem nagyon tetszett. a tanárok nem a szapulásunkat látták elsőszámú feladatnak. mindenki megemlékezett mi nagy szoknákat húztunk, és előadtunk táncokat. szeretem márc 15-öt na.

 • 2010.03.16 12:43:55Rosa Rugosa

  Én bevágtam a kocsiba a gyerekeket és elmentünk ide:
  [link]
  bővebb leírás róla itt:
  [link]
  Nem valami barátságos történet, de a hely gyönyörű!
  Ha árad a Duna, olyan, mint ha egy tó kellős közepén állna a kápolna.
  ja és van (jófajta falusi) focipálya előtte, a kompkikötőben meg lehet inni valamit, meg egy kis harapnivaló is akad.:)

 • 2010.03.16 13:01:12manó99

  Rosa Rugosa

  Ez jó !Láttad már belülről?

  Mi edzésként biciklizni szoktunk arra.:-))

 • 2010.03.16 13:07:10R2D2 & C3PO

  Én ezért nagyon irigylem az amcsikat.

  A Függetlenség napja előtt egy hónappal elkezdenek beszélni, cikkezni és blogolni, hogy ki mit fog csinálni, stb., stb. Minden piros-kék-fehér és az egész szuper bulinak tűnik. Sporttal és hotdoggal. Nálunk régen sem volt igazi ünnep, mert a fellépő néptánccsoportok biztos élvezték, de az átlag Mari (mint én) passzív volt.

  Ma meg már inkább közönyös.
  És úúútálom ezt.

 • 2010.03.16 13:16:11Rosa Rugosa

  manó99
  Még nem, azt hiszem el kell kérni a kulcsot valakitől...:)
  A múltkor a húgommal voltunk ott, megállapítottuk, hogy ideális környezet egy horrortörténet kezdetének...:)
  Egy kis alkony, egy kis mocsár, egy kis pára, meg maga a történet hozzá.:)

  Te láttad már belül?

 • 2010.03.16 13:20:25manó99

  Nem.Az ablakon szoktunk belesni,a lányom mindig attól fél nehogy kinézzem rajta éppen valaki.:))Tavaly volt egy rendezvény amikor kinyitották,de akkor nem tudtunk lemenni.Azt sem tudom kinél lehetnek kulcsok.
  Forgatni csak árvíz idején érné meg az lenne az igazi.:))

 • 2010.03.16 13:25:12Rosa Rugosa

  Nem tudom, mint ha ki lenne írva á, hogy kitől lehet elkérni a kulcsot, vagy lehet Lórév honlapján olvastam valahol, most nem jut eszembe.:)

 • 2010.03.16 13:26:37manó99

  Majd megszerzem és szólok.:))

 • 2010.03.16 13:43:11Rosa Rugosa

  Rendben.:D

 • 2010.03.16 14:08:28zsebdög

  amit itt leírtatok, az rendben, csak tegyük hozzá (a rengeteg folyadék mellett!) az édességek, az olajban sült dolgok elhagyását. Székrekedést okoz a banán és a csoki is.
  A búzakorpa evése nekem inkább árt, mint használ. De a teljes kiőrlésű cuccok nagyon hasznosak!
  Müzli, joghurt inkább estefelé (5 körül) jó nekem, így lesz reggelre eredmény. (reggelire nem is szeretem a müzlit, mert nem indít be eléggé és fél óra múlva már újra éhes vagyok)
  És reggelire tényleg jó a langyos folyadék - kávé, tea, víz, narancslé. Esetleg vajas-lekváros kenyér.
  Ha már végképp nem segít semmi, akkor összeennék olyan dolgokat, amiről tudom, h egymás után hashajtósak (madártej+gyümölcs, paradicsomos kaja+tej/joghurt), kellemetlen, de beválik.
  Annyi természetes segítség van, erre tuti nem szedek gyógyszert.
  7 hós terhes vagyok, csomó folsavat+vasat szedek, ami székrekedést okozna, de egy kis odafigyeléssel el tudom ezt kerülni.

 • 2010.03.16 14:09:16zsebdög

  ja, és ha már egyébként lassú az anyagcsere - meg kellene nézni, hogy ezt mi okozza? (akár pajzsmirigy)

 • 2010.03.16 14:20:00a szív fészkei

  A legutóbbi csúcsdöntő vágta egy kissé borsosra sikeredett gombapöri után l órával leküldött nagy adag tejszínhabos forró csokitól volt. (nem direkt gyúrtam erre, csak valamiért hülye fejjel megkívántam a depis délutánban azt a finomságot.) Mint egy bélmosoda egy órán belül... :-)
  Azt is írták a aloé verás MLM-es posztban múltkor - Rékasi biznisze nyomán lett erről szó -, hogy azzal készült italok-ételek se jók terhesen, mert annyira rostos, hogy vetéltethet.

 • 2010.03.16 16:53:11zsebdög

  a szív fészkei:
  ha túl rostos vmi, az vetélést okozhat? így érted?

 • 2010.03.16 17:55:54bahrein

  A legjobbat még nem mondta senki? Este egykét korsó sör, vállalkozó kedvűeknek jóféle barna is lehet, reggel tejeskávé sok cukorral, majd akár lehet is indulni a mosdó felé... :D Jó, hát ez is nemterhesen játszik csak, de robbanásszerű az eredmény. :D

 • 2010.03.16 18:06:15bólint

  Gondolom zsebdög, ezt így írta le valaki amikor már nagyon ment az aloé vera mennybemenesztése. Hogy ezt a növényt - csak ez volt megnevezve - nem ajánlják, mert annyira rostos.

 • 2010.03.16 18:06:47bólint

  aloéban volt ott pár csörtém :-)

 • 2010.03.16 19:23:01Anyek

  Én nem tudom honnan szedtem a bélrendszerem, de én ehetek aztán bármit össze, mindenféle keverésben vegyítésben, soha semmilyen hashajtó hatással nem lepett meg. Sem a savanyított káposzta tejjel, sem a sárgabarack, sem a szilva...

 • 2010.03.17 00:08:49a szív fészkei

  Rebarbara! Befőttként sokaknál hatásos volt.[link]

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta