SZÜLŐSÉG

Magának indította meg a szülési fájásokat a kismama

2010. március 14., vasárnap 10:05 |

"Amúgy" nevű olvasónk szivárgó magzatvízzel érkezett a kórházba, ahol megállapították, hogy fájása sincs és nem is tágul. Az ügyeletes orvos egyelőre nem avatkozott be, várták, hogy meginduljanak a méhösszehúzódások. Közben a baba szívhangja közel 200-ra emelkedett, ezért az orvos szülésmegindítást javasolt.

A kismama fél órát kért, majd a kapcsolatanalízisen tanultak alapján levitte a baba szívhangját a normális tartományba és fájásokat csinált magának. Te is szeretnéd megosztani szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!

Az első babával, problémamentes 9 hónappal készültem a gyermekünk érkezésére. Illetve 2 alkalommal mért nem túl biztató gyermeki szívverést a ctg, de aztán mindig minden visszaállt a rendes kerékvágásba. A huszadik terhességi héttől jártam kapcsolatanalízisre is, ami rengeteg izgalmas kérdést vetett fel, illetve élménnyel ajándékozott meg. Nálam ez a technika abszolút működött, a babámmal rendszeresen fel tudtam venni a kapcsolatot.

November 24-re voltam kiírva, nem volt se választott orvosom, se szülésznőm, dúlával szerettem volna szülni, aki előre jelezte, hogy a 24-ét megelőző hétvégén vidéken lesz, vizsgáztat. Természetesen 21-én, szombaton reggel távozott a nyákdugóm és délután elkezdett csörgedezni a magzatvíz is. Folyamatosan beszéltünk a dúlával telefonon, ajánlotta egy kollégáját, de mivel vele nem találkoztam személyesen, illetve aztán később felgyorsultak az események, dúla nélkül szültem meg a lányunkat.

Este 8-kor indultunk el végül a kórházba folydogáló magzatvízzel és fájások nélkül, ahol az adminisztráció alatt végig tökéletes volt a ctg. Az ügyeletes doktor és csapata nagyon szimpatikus volt. A vizsgálatnál kiderült, hogy semennyire sem nyílt ki a méhszáj, így a doki azt javasolta, hogy feküdjek be a szülőszobába és várjunk akár reggelig, hogy maguktól induljanak meg az események. Teljes nyugalommal feküdtem be, felrakták a ctg-t és vártunk.

Nem készültünk apás szülésre, úgy terveztük, hogy a férjem a vajúdás alatt lesz bent velem és a szülés alatt az anyukám segít, illetve a dúla. A ctg azonban egyre magasabb (185-195) szívverést mutatott, de fájások, se tágulás sehol nem voltak. Fél 11-kor bejött a doktor úr, hogy ezt a gyermek szíve nem fogja bírni erővel reggelig, nem várhatunk tovább, meg kell indítani a szülést. Kértem tőle fél órát, amit nagy nehezen adott meg és a fél óra alatt a kapcsolatanalízis során elsajátított technikával levittem a gyerek szívverését 165-170-re (a gyerek szívével a továbbiakban nem volt semmi probléma), illetve megindítottam a fájásokat.

11-kor újra bejött a doktor úr, aki elismerte a változásokat, de mivel még így is magas volt a pulzus, a szülés megindítása mellett döntött. felrakott egy kis kapszulát, ami fél órán belül kétperces fájásokat eredményezett, nagyjából minden átmenet nélkül. Nem voltam erre felkészülve. Ekkor hívtuk a mamámat. Éjfélre már egyáltalán nem voltam magamnál és tágulás még mindig semmi. Kaptam egy dupla adag Nospát, amitől majdnem lefordultam a labdáról (a folyamatos ctg miatt nem mehettem kádba, vagy zuhany alá) és egyre inkább úgy éreztem, hogy császár lesz a vége, nem fogom szuflával bírni.

Fél 1-kor, mivel még mindig csak 1 ujjnyira voltam kitágulva, az epidurális érzéstelenítés mellett döntöttem. Ez volt a lehető legjobb dolog ami történhetett velem. Nemcsak, hogy elviselhetőbbé váltak a fájások, de rohamosan kezdtem tágulni is, és háromnegyed 4-kor harmadik tolásra megszületett az egészséges lányunk 3700 grammal és 55 centivel. Sajnos kellett vágni és repedtem is, de hála az edának, a közel 40 perces varrásból semmit sem éreztem.

amúgy

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.16 10:21:08bajor gizella

  Nekem allati szerencsem van, mert egyik legjobb baratnom pszichater. Imadom szeretm,es latom rajta hogy sokszor szó szerint ki van ehezve arra hogy elmondhassa hogy mi van vele.mondjuk o a bipolaris depresszioval foglalkozik, alap ugy hogy nkei nincsen:)
  ettol meg osszeallt egy iszakos butorasztalossal, meg el is valt tole meg ilyenek. de o elismeri hogy nem tudna jobb tanacsokat adni hazassag ugyben mint mondjuk magdi anyus. a pszichologusok zome meg mindenhez ert. Es ugye tabu a maganeletuk, de mondjuk ha parkapcsolati tanacsado akkor neki az rendben van. Es nem mas farkaval verem a csalant.

 • 2010.03.16 10:26:34bajor gizella

  Nekem nagy kiabrandulas volt a pszi. Annyira hisznek benne az emberek mint egy vallasban. Mindenkinek kotelezove tennek egy ev pszichologiai ismereteket, hogy mindenki rajohessen hogy milyen eles nagyitoval kell keresni a dolog tudomanyossagaz mondjuk. Es akkor sincs semmi ha nem tudomany, csak akkor meg ne kelljen mar verkomoly arcot vagni hozza.erdekes sok esetben hasznos , nepi bolcsekre mindig szükseg volt. De ennel altalaban nem tobb. A klinikum reszevel a pszichologusok zome nem boldogul, mert nem alakult ki a megfelelo attitud a suliban.

 • 2010.03.16 10:44:54Lapis Lazuli

  Idézet magándokitól:"2010.03.15 21:35:33a szív fészkei
  Általában nem véletlen, miért választja valaki ezt a pályát, és az sem, hogy ezen belül mi a fő érdeklődési területe.
  Ettől függetlenül nem érdemes olyan szakemberhez menni, akiről ordít, hogy valami nincs rendben... :)
  Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni - ez fokozottan igaz a jó pszichológusra, de vissza is kell jönni abból a pokolból, onnan nem lehet segíteni másokon."
  Ennél jobban nem tudom megfogalmazni.
  Amit én ehhez hozzátettem, az az, h 1 adat nem adat, sőt, sok szar pszihomókussal szerzett tapasztalat sem igazol ilyen leegyszerűsítő, általánosító véleményeket. Amellett, h igazságtalan velük (a jó, hiteles pszihókkal,)kicseszés azokkal, akik esetleg emiatt nem jutnak megfelelő segítséghez. Elég általános, sokszor előfordul, h több pszihót is végig kell járni ahhoz, h valaki megtalálja azt, akivel együtt tud dolgozni, aki _neki_ segíteni tud. Ettől a többiek nem feltétlenül lesznek sarlatánok.
  Nem tudom, hogy a "hit" szerepe fontos-e, a véleményem az, h nem. Vannak a pszichológiának és a pszichiátriának _mérhető_ eredményei. DE ez sem olyan csodaszer, ami a tyúkszemtől a rákig _mindenre_ jó lenne, és az én megfigyelésem, h a "hit" alapon működő dolgok pont ezzel a délibábbal hitegetnek. Ez meló. Nem ingyen csodaszer.

 • 2010.03.16 10:51:02Lapis Lazuli

  Tehát nem azt mondom, h nincsenek hiteltelen, idióta, ostoba, felkészületlen sarlatánok (nekem is volt ilyenhez is szerencsém), hanem azt, h vannak hiteles, jófej, okos, felkészült emberek ebben a szakmában is. Mivel ez most nagyon felkapott téma, sok vélemény forog. Én a leegyszerűsítés-általánosítás ellen vagyok. Mindig. Nagyon. Mert veszélyesnek tartom.

 • 2010.03.16 10:52:21Lapis Lazuli

  És mert már reggel fölbaxxtam magam a havon :-))))

 • 2010.03.16 10:53:10Rosa Rugosa

  Azért érdekes ez, mert középiskolás koromban volt egy nő, aki azért elég jól átsegített az iskola viszontagságaim.
  Később, amikor dolgozni kezdtem, vele dolgoztam a nev.tan.-ban.
  tehát valószínűleg nem tartott egy értéktelen embernek, azóta is hálás vagyok neki, hogy adott egy védőhálót az iskola atrocitásai ellen.

  Ugyanakkor a lánya majdhogynem barátnőm volt.
  Iszonyú rabságban élt.
  Szóval másig olyan furcsa, hogy az én dolgaimat jól levette és jól kezelte, ugyanakkor a lánya egy ketrecben élt és amint tehette, elhúzott otthonról.

 • 2010.03.16 11:10:44Lapis Lazuli

  Jajj, bocs, télleg fölhúztam magam, ez az uccsó, és leállok. Szóval a _sikeres_ pszichoterápiához, életvezetési tréninghez, akármihez motiváció kell. Az nem motiváció, h "ha már kötelező érezzük jól magunkat", az a motiváció, hogy van valami bajom (elismerem, tudok róla), amin _változtatni_ szeretnék és ennek a következményeit (lelki munka, idő ráfordítás, esetleg anyagi terhek)nem csak hajlandó vagyok elviselni, hanem viselni szándékozom. Na bocs, tényleg leálltam... :-)Ja, és az ilyen misztikus, lila "varázslástól" én is lábrázást kapok ám...

 • 2010.03.16 11:16:19magándoki

  2010.03.16 10:44:54Lapis Lazuli
  Nem feltétlen hit kérdése, szerintem a jó szakember elsődleges feladata, hogy motiválja a klienst arra, hogy jobban akarjon lenni és hogy higgyen abban, hogy talál megoldást a problémájára.
  Ez egy ugyanolyan hivatás, mint bármelyik másik, vannak rossz szakemberek, és vannak felkészültek és nagyon jók.
  Csak ez egy olyan pálya, ahol fokozottan megbosszulja magát, ha valaki hibázik. Komoly traumák forrása lehet egy elcseszett terápia, és előbb híre megy, mint annak, hogy valaki járt terápiára, jobban lett, és boldogan él, amíg meg nem hal.
  Egy szétesett, eszelősnek kinéző, drogos terapeuta (sajnos én is ismerek ilyet) rontja a hitelét annak a sok másiknak is, aki rendezett, összeszedett és jól irányítja az életét.

 • 2010.03.16 11:18:06magándoki

  "Elég általános, sokszor előfordul, h több pszihót is végig kell járni ahhoz, h valaki megtalálja azt, akivel együtt tud dolgozni, aki _neki_ segíteni tud. Ettől a többiek nem feltétlenül lesznek sarlatánok."

  Ez meg tényleg így van, mivel itt a személyiségével dolgozik az ember, könnyen előfordul, hogy egy kliens és egy terapeuta nem illenek össze.

 • 2010.03.16 11:19:33sztroberi

  lapis: dehát a kötelező dologra kötelező elmenni, és ha nem érzem úgy, h akármi bajom van, nem fogom csakazértis problémásnak érezni az életem, hogy jobb legyen a motivációm. :)

  és nem vontam kétségbe, hogy lennének hozzáértő pszichológusok, azt tartom röhejesnek, hogy egyes emberek sorra elcseszett/elcsesződött kapcsolatokkal a hátuk mögött két nap alatt kb. 5 db teszt/feladat után bírálják az én kapcsolatomat és tanácsokat osztogatnak.

 • 2010.03.16 11:28:27R2D2 & C3PO

  Én LL-val egyetértek abban, hogy belső indíték kell(ene) ahhoz, hogy bármilyen szakembert felkeress.

  A legjobb barátnőm krónikus beteg, volt pár éve egy év, hogy nem tudott dolgozni a betegsége miatt. Ekkor a TB miatt el kellett mennie pszichológushoz is. Az első alkalom után ugyanazokat mondta, mint Strawberry. Kicsit megmostam a fejét, hogy van egy csomó lelki problémája és akkor, mikor tálcán kínálják fel neki a megoldás lehetőségét, akkor ellöki. Szerencsére észbe kapott, és valóban használt neki az a pár alkalom, amit ingyen kaphatott. Nem a motiváció a kulcs, hanem az attitűd: ellenséges vagy-e elsősorban önmagaddal szemben, vagy sem.

  Amúgy, gratulálok, Amúgy. Én nem bírtam volna az osztást...

 • 2010.03.16 11:31:15sztroberi

  továbbra is, abban én is egyetértek, hogy belső indíték kell(ene). de ha nincs és mégis kötelező, ezért elmegyek, attól még véleményem lehet, ugye?

 • 2010.03.16 11:39:46R2D2 & C3PO

  Egész biztos vagy abban, hogy ott bent minden rendben van?
  :-)

 • 2010.03.16 11:49:26sztroberi

  az ennél nagyobb rend odabenn kimerítené a rendmánia fogalmát :)

 • 2010.03.16 11:50:03bajor gizella

  azért korrektebb és tudományosabb a pszichátria, mert ha kizársz x-x-x- betegségeket, és a nagyon pontos tünetegyüttesek nem jelentkeznek, akkor nem vagy beteg. ha huszonötször kitöltöd álmosan, fáradtan, betegen, részegen mondjuk a tesztejiket, akkor huszöntödszörre is egészséges vagy. ha az vagy. viszont a pszichológia annyira felduzzadt fasságokkal is foglakozik, hogy nincs olyan istenverte lény ezen a bolygónakire rá ne lehetne sütni valamit. nyilván hogy ez alól a pszik se kivételek, csak nekik nem illik annyira. bár otthon még mindig az a közvélekedés hgoy kurvadrága pénzéert a kissé zakkant pszi a dilinyós pacienssel kezd valamit. a BETEGGEL:)

 • 2010.03.16 12:02:48Lapis Lazuli

  Sztroberi, az a helyzet, h tök igazad van. Az van sztem, hogy ezt nem érdemes kötelezővé tenni, ellenkező esetben megnézhetjük az eredményt. El kellett menni, elmentél, még peched is lehetett abban, hogy ki/milyen volt a párkapcstréning. Miért _kellene_ motiváltnak lenned egy ilyen szeánszra? Egyáltalán nem kell. Ettől még egy jó tréner felkelthette volna az érdeklődésedet, stb... Nem te hibáztál, sőt. Csak az lenne a hiba, ha ebből sztoriból vonnál le általános érvényű következtetést. Nagyon bocs, ha osztásnak tűnt, nem annak szántam. Béke?
  R2D2: engem kérdezel? Hát már hogy lenne rendeben minden :-))...
  Magándoki: "Nem tudom, hogy a "hit" szerepe fontos-e, a véleményem az, h nem." :-)))
  Most mennem kell, a nagy fiammal, megígértem a kettesben-közös programot.

 • 2010.03.16 12:41:07a szív fészkei

  whale, én is iszonyat jókat röhögök magamon, férjemen, mindenkin, együtt is, másokon is, stb.
  De egymás hitén, nézetein nem. Ezt akartam elpampogni.
  Szóval ő nem vágja 33 év után se a fejemhez, hogy te anyám milyen barom humbugokban hiszek és váááá, én meg nem mondom neki, hogy te meg viszont egy barom röghöz kötött gyökér vagy, vááá...
  Ezen kívül mindenen tudunk vihogni és vitázni bis goromboy, míg a halál el nem választ, remélem.

 • 2010.03.16 12:41:44a szív fészkei

  hiszel, a helyes ragozás :(

 • 2010.03.16 12:57:05a szív fészkei

  Én olyan pszichológusokat ismertem hogy aszongya: pasi családját elhagyta, de pumpolta végig rendesen a külkeres exnejét, eközben gyerekeit leszarta, de azért felvitte közéjük az amúgy is zsufi lakásba új asszonyát, ha épp ráunt arra is, imádott kutyájukat is valahogy hagyta elveszni és szart rá, hogy ebbe a kölykei beledöglöttek, majd megint eltűnt. Aztán végül kipiszkálta a családot régi szép helyükről, mehettek miatta valami sötét kicsi udvariba. Börtönpszichológiát űzött: hát nem tudom, mit nyújtott ilyen szanaszétséggel. (vagy azoknak ez is jó??)
  Lánya is pszi lett - értelmes volt de kapcsolataiban kiegyensúlyozatlan, (mindig mások -konkrétan az én - pasijaira mászott volna rá).
  Másik - szomszédnőm volt - a szüleivel állt örök konfliktusban és ehhez képest nevtanban dolgozott évtizedekig. Volt, hogy elmenekült a saját apja látogatása elől két gyerek anyjaként mert nem tudott vele zöldágra vergődni még a ritka alkalmakkor sem.
  Fiatal rokonnő is az lett, dupla diplomával (valami kiegészítő izét végzett Debrecenben), tőle önzőbb embert nem ismerek közel-távol, empátia nála talán a holdban spájzolva. Saját apját is akkor hívja, ha effektíve kell tőle valami, csak úgy emberi érdeklődés szinte kizárva.
  Na most nekem ezek azért rémisztőek. Ne zokogjon minden páciense keblén, de hogy az élete mutasson valami harmóniát, azt szerintem el lehetne várni. Mert végülis magából ad, amikor tanácsol, meghallgat, nem? (akikkel meg a lányom kapcsán találkoztam csak psziként, jézus ereje! Az egyik konkrétan olyan rossz gyógyszert adott a gyereknek, ami lehetett volna végzetes is, annyira lelassította. Ő pedig effektív sztárnak számított.)

  Legyenek problémái, hisz emberből van - csak láthassam, hogy képes azokat megoldani. Mert felelőtlenül rizsázni én is tudok: séróból most megoldom a világbékét! Csak az olyan is lesz... :-DD

 • 2010.03.16 13:21:24sztroberi

  lapis: nem vettem osztásnak, beszélgettem. :)
  alapvetően nem is általános következtetést akarok levonni abból az esetből, csak azt mondtam (amit azóta aszív fészkei is), hogy elgondolkodtató, hogy az illető pszichológus/tréner látványosan nem tudja megoldani a saját olyan problémáit, amely problémák orvoslására másnak - esetenként sok pénzért - tanácsot ad.

  egész más, ha a sztori úgy szól, h elcsesződött az első házasság (megesik), a második pasival is vannak/voltak dolgok, de így és így és így sikerült megoldani ezek legalább egy részét.

  ha egy autóvezetést oktató ember M10-es kategóriában van, nem fogok nála órákat venni.

 • 2010.03.16 13:43:43a szív fészkei

  Sztoberi ezt írtam nemcsak pszi, de életvezetési guruknál látottak alapján is. Darnell és vidéke... Iszonyat pénzért - ha még vannak - hirdetik az igét, hihetetlenül durva stílusban nyomják. (főleg a Darnell Christian ugye, aki nem tudom hanyadik anyuját fogyasztja épp.)
  És akkor kétnapos tréning tőle a párkapcsolatról ordenáré, leüvöltöm-a-hajad stílben tartva, mert mindenki milyen hülye, csak ő nem. Röhej a köbön és ami a tragikus, csak én röhögtem ezen. Mindenki más fennakadt szemmel jegyezetelt, ájultan követve a tanácsokat. (amik néha jók is voltak, nem mondom, de ha ő nem tudott élni velük, akkor mit érhettek a gyakorlatban?)
  Én sajnos ebben tényleg szkeptikus lettem. Aki meg él sok évtizede láthatóan elég jó kapcsolatban - mert nem hiszem, hogy 30-40 évig csak a Louis Armstrong trombiszólójára vonulgatnak a szentek ide-oda, nincs hangos szó, csak galambpár puszizás - annak veszem az adását, ha szól valamit erről.

 • 2010.03.16 13:49:17a szív fészkei

  Durva leszek és akit nem illet, attól előre is elnézést kérek: aki rosszabb anyagból van szőve mint pszi vagy ilyen guru és teli van gondokkal, az cinikusan & sok pénzért lemerül a plebs közé kiélvezni, hogy mások még nálánál is nyomorúbbak.
  És amikor egyeli őket, akkor elfelejtkezhet a maga bajairól egy időre plusz megvan a köv. havi gázszámla, stb. -re való is. (Darnell lovakat tartott akkor épp :-DD. Azok meg havonta 40 ezret zabbantanak be/fő és akkor még nincs hol elrakva egyik se...)

 • 2010.03.16 13:56:37magándoki

  2010.03.16 13:49:17a szív fészkei
  Ebben sok igazság van, szerintem is vannak olyanok a pályán, akik kompenzálják a saját nyavalyáikat. :(

 • 2010.03.16 14:31:05a szív fészkei

  bocs magándoki, de ezt nem tudom kihagyni (annyiban on, hogy gyerekek is az áldozatok)[link] Ez a tényői iszony ugye... Kezelték a gyilkos apát előtte. tényleg nem lehet az ilyen robbantást meglátni a páciensen? Mérnök volt, tehát nem egy sudribunkó analfabéta...

 • 2010.03.16 14:34:21Lapis Lazuli

  "Csak ez egy olyan pálya, ahol fokozottan megbosszulja magát, ha valaki hibázik. Komoly traumák forrása lehet egy elcseszett terápia, és előbb híre megy, mint annak, hogy valaki járt terápiára, jobban lett, és boldogan él míg meg nem hal"
  Sztem a mi felelősségünk az lenne, h annak menjen előbb híre, ha minden ok volt. Mindenkinek joga van hülyének lenni, és sok pszichomókus él is ezzel a jogával. Én már csak tudom, még jártam is pszichológussal! Nincs az a terápia amiben jobban megismertem volna... :-))) De segítsünk már annak akinek _szüksége_ van rá és ne csak károgjunk, h én ilyet ismerek, meg olyat láttam.

 • 2010.03.16 14:34:30a szív fészkei

  Mi vezet a többedik ilyen - értelmisége de pszi beteg - ennyire brutális önmagából kifordulásához, ha látta szakember, ha tudták, hogy vannak gondok, stb.? Csak kérdezek, mert itt mégiscsak egyetemet végzet tehát valamiféle agyi kontroll alatt tartott ösztönű izékről beszélünk (embert most nehezen mondanék rá)
  Tényleg nincs mód ma már kórházban kezelésre?

 • 2010.03.16 14:35:16a szív fészkei

  jav. értelmiségi végzett

 • 2010.03.16 14:37:44Lapis Lazuli

  El is kezdem: harmadik próbálkozásra találtam meg azt a pszichológust, aki _nekem_ hiteles és segítség, és remélem boldogan élek míg meg nem halok. És néha visszamegyek tatarozni, és annak is örülök mindig. H.A rulez!!!

 • 2010.03.16 14:43:41Brumibaby

  szf, mostanában miindig megjegyzik, ha vmi szörnyűség történik, hogy "kezelték pszichiátrián!", mint most ezt a nyomorultat, meg azelőtt a pécsi lövöldözőt, na most ez oda vezet, hogy az ember hajlamos azt hinnni, az a hülye, akit pszichiáter kezel, és csak szaporodnak az előítéletek... egy csomó embert meg nem kezelnek, akik ugyancsak szörnyűségeket követnek el, és lehet, hogy sok olyat is kezelnek, akik szörnyűségeket követnének el a kezelés nélkül...

  Tehát az, hogy kezelték, semmitr se jelent. Lehet, hogy nem elég régen, lehet, nem elég jól, esetleg nem elég jó szakember, vagy éppen az is lehet, hogy mással, mint amibe hirtelen belekattant. Viszont így eleve gyanússá válik, akit kezelnek.

 • 2010.03.16 14:45:20a szív fészkei

  Lapis, én nem szándékozok menni , de örülök, hogy van ilyen tökjó és hasznos dolgokat mívelő is e szakmában!

  Tényleg nem az ilyesmi terjed el, mert akit megrágtak és kiköptek a silányabbak, az inkább telisírja a világot a bajával. És evvel talán megóv másokat is. Hol találtad ezt a gyöngyszemet, H.A.-t? By the way, mert hogy megy ez? Kérdezget az ember ismerősöket, fellapozza a guglit, elmegy a rendelésre? Nem tudom.
  Én nem bántam volna, ha a férjemet segíti valaki - kértünk is tanácsot, nevet, aki aztán elküldte őt coach-hoz (erről, mint olyanról lásd bg beírását.) De neki kurvára nem arra lett volna szüksége, pláne nem annyiért.
  Ezek után abbafejeztük a keresést, holott már az nagy szó volt, hogy ment volna. De így ez kútba esett. Most meg már annyink se lenne rá. De mi öregek vagyunk ehhez, lehet azt is mondani. CsAk tényleg, hol vannak az annyira jók?

 • 2010.03.16 14:50:56magándoki

  2010.03.16 14:31:05a szív fészkei
  Nem tudom, hová járt kezelésre, de ha állami kereteken belül, akkor kb. úgy néz ki a dolog, hogy havi max. 2 alkalommal elmegy a rendelésre, megkérdezik, hogy van, aztán írnak neki pár receptet a következő találkozóig.

 • 2010.03.16 15:01:16Lapis Lazuli

  Nem állami keret, bár azzal is volt tapasztalatom.
  Már éppen készültem, h leírom, hogy elsikkadt a pozitív hangulatú coming out-om, hát látom ám mégse... Válasszuk külön, a pszichiátriát és a pszichológiát. Ez a gyilkos csávó iátriai kezelés alatt állt. Na most, jobban lesz,v tünetmentes 100-ból mondjuk 98. Kettő meg a címlapon köt ki, mert bekattant. Akkor most a 98, vagy a 2 a fontos? Siker, vagy kudarc? Én mind a kettő mellett tudnék érvelni (bocs). És akkor X.Y. otthon ül, és aszongya: há, vazze, nekem annyi bajom van, idegesít a feleségem/férjem, nem értem a gyerekem, utálom az anyám/apám, izzad a tenyerem, ha a főnökömet meglátom, de nem megyek pszichiáterhez/ológushoz, mer az ojság is megírta,h még a végén gyilkos leszek.

 • 2010.03.16 15:05:09Lapis Lazuli

  Szív: Nem gondoltam, h rákérdezel, majd esetleg, ha még lesz rá igény csinálok egy nem árulkodó e-mailcímet és megírom. Tényleg gyöngyszem :-), egyébként lehet, Magánd. rájött a monogramból.
  Felébredt az egyéveském, mennem kell.

 • 2010.03.16 15:11:29a szív fészkei

  Kösz Lapis kedves vagy de nem kérem egyelőre. :-)) Csak tényleg miért nem a jó terjed el fénysebességgel?

  Ráférne mindenkire.

 • 2010.03.16 15:12:01Brumibaby

  Lapis, én is jövök a coming outtal, szóval én az ológusoknál jártam, az első iszonyat tévedés volt, teljesen ráizgult a problémáimra, és úgy várta a találkozásainkat meg a sztorikat, mint a Barátok közt új részeit, aztán, mint a macskának, beleverte az orromat, hogy merem úgy érezni magam, ahogy... a másikhoz már hónapokkal hamarabb el kellett volna mennem, de addigra meg voltam győzve, hogy nem érdemlem meg, hogy jobban érezzem magam. És ott két beszélgetés irányba fordított, megtanított a saját eszközeim, a humor és az önirónia terápiás alkalmazására, és egész eredményes vagyok, legalábbis nem gondolom, hogy én volnék az emberiség szemete, amint ez korábban volt.

 • 2010.03.16 15:17:08bajor gizella

  volt egy haverom. öcsém korosztálya. a gyerek labilis volt. állandóan zsarolta a jobbos szüleit ilyen öngyilkos dumával, azok meg mentek fűhöz fához, hogy a gyerek biztos buzi. példát statuálva nála aludtam párszor, akkor megnyugodtak.a csepeli panel negyedikén néztem a fiú szobáját, luk. semmitmondó, jellegtelen.
  elgondolkodtam hogy ha nekem is itt kellene élnem és ezen a kőpriccsen aludnom, én is öngyilkos lennék. de én meg is tenném.
  elküldték egy basznivaló fiatal pszihez. a gyerek nem bírt a szexualitással mit kezdeni. nem gyógyult ki.
  beiratkozott boxolni, pont mint egy hülye filmben. a szülők fizették még a méregdrága boxedzőcuccot. aztán elkerült valami matuzsálemkorabeli szabadszájú pszihez, aki közölte hogy szakítson meg velem minden kapcsolatot, mert neki kőerősnek kell lennie, én meg hátráltatom mindenben. a gyerek megtette. nem telt brle pár hónap a gyerek kibukott, a szülei sírva hívtak hogy csináljak már valamit, mer a gyerek kezelhetetlen és fekszik a pszichátrián.
  bementem és közöltem vele hogy egy kis elkényeztetett takonydarab.
  tanulság? ööö. nincs:)

 • 2010.03.16 15:17:49Silverveil

  "de addigra meg voltam győzve, hogy nem érdemlem meg, hogy jobban érezzem magam"

  Na ez az, amit még olvasni is szörnyű, örülök, hogy azóta alakul a mackóélet, Brumy!

 • 2010.03.16 15:20:56Lapis Lazuli

  Brumi: áh, következetlen vagyok. H.A. -ológus, amikor akkora volt a szar, h kellett lapát, is keresett nekem egy -iátert. Mondjuk vele csak párszor találkoztam személyesen, nem könnyű a pontos szert belőni, ugye.
  A mellélövések: Két -ológus, egy kontyos, szemüveges, köpenyes (sic) néni, meg egy nekem nagyon rideg fickó. Nagy sz*vás volt mind a kettő.

 • 2010.03.16 15:23:09bajor gizella

  vannak problémák amiket nekünk kell megoldani. egyesgyedül. nekem ilyen pl a testképem elfogadása. lélekben balerina vagyok ugye, vagy leginkább szebb mint éppen. elmentem a pszihez. gyötrelem volt erről vágni a fát. annyira untam a saját testem fél órán belül, hgoy mondtam magamban, hogy ha ez a gyógyulás útja nekem rá kell szokni a redbullra.
  ő meg csak faggatott a gyerekkori traumák és apámmal való konfliktusról. rettentesen unom a saját konflktusaimat mondtam erre, és távolba néztem. ekkor biztos feljegyezte hogy teátrális vagyok vagy valami hasonló szalmalángú definíciót.mondtam hogy színész lennék ugye, ne irogasson mert nálam a napi két orszkárjelenet az alap. mondta ó párdon. még két órát röhögtünk, majd sose találkoztunk többet.

 • 2010.03.16 15:24:52Lapis Lazuli

  Ja és tényleg: miért, miért, miért nem terjed a jó fénysebességgel??? És Brumi: kösz.

 • 2010.03.16 15:27:47Lapis Lazuli

  B.G.: igen vannak. Meg olyanok is amiben jól jöhet a külső segítség. Még egy emberbe is belefér mindkét lehetőség.

 • 2010.03.16 15:28:41magándoki

  2010.03.16 15:05:09Lapis Lazuli
  Tippem van :)Én is megyek, enyém gyerek is ébren van.

 • 2010.03.16 15:34:14bajor gizella

  persze hogy belefér. csak az a baj hogy egybemosódik a pszknél ez. ha már nem tetszik neked a sárga szín, akkor az jelentésértékkel bír. én a flúgjaim nélkül nem tudnék dolgozni. én gyakorlatilag az agyament fantazmagóriáimból élek.
  elmennék egy 10 alkalmas kezelésre mondjuk. toál kikezelnének a kis fasságaimból.
  majd mehetnék munkanélküliek lelkisegélyére is.

 • 2010.03.16 15:41:48Lapis Lazuli

  Gizi: testkép: te már biztos láttál balerinát meztelenül, közelről... hát sztem nem olyan szép az. Flúgok: :-DDD apám is, anyám is dolgozott színházban. Én is. A férjem is Flúúúgooook IS rulez.

 • 2010.03.16 15:41:58Brumibaby

  bg, az én két ológusom közt az volt a különbség, hogy az első ki akart gyógyítani, ki akarta belőlem űzni az ördögöt, és arról győzködött, hogy hogyan jutok el a "normálissághoz". A második pedig megértette velem, hogy nem bújhatok ki a bőrömből, ezért az ördögömet nem kiűzni kell, hanem békét kötnöm vele.
  SZóval szerintem normális ológus nem arra utazik, hogy lefaragja a kinövéseidet, hanem hogy megtanulj azokkal úgy élni, hogy elviselhető legyél a magad és a környezeted számára is.

 • 2010.03.16 15:43:19a szív fészkei

  "
  A férfit - akit a környéken jó, példás családapának tartották - másfél-két hónapja elhatalmasodó hipochondriája és depresszió miatt kezeltek.

  "A depressziós nem brutális"

  A depresszió nem jár együtt bármiféle brutalitással - nyilatkozta az fn.hu-nak Mód László, a győri kórház főorvosa. Elmondása szerint a depresszió nem egyszerűen rossz hangulatot jelent, a depressziónak számos fajtája van, és gyógyszerekkel jól kezelhető. A másodlagosan kialakult depresszióból való "kilábaláshoz" azonban családterápiára, és a kezelt egyén saját erőfeszítésére is nagy szükség van.

  Nem szabad egy kalap alá venni a kezeléseket, ugyanis sokféle kezelés van - jegyezte meg Mód László arra a rendőrségi közlésre utalva, hogy a családfő kezelések alatt állt. Véleménye szerint a tényői gyilkosság és öngyilkosság patológiás indíttatású lehet."

  Én csak azt rebegem, hogy ez az ember valamit belátott és elment gyógyulni. Vagy megpróbálni gyógyulgatni. És felrobbant benne valami leíratatlanul kegyetlen vulkán, amire senki nem számított... Előbb csak azt kérdeztem, hogy ez - ha egy paciens megjelenik a kezelője előtt, tehát valahol kooperatív, mert odamegy - ennyire nem nem látszik? Így el lehet rejteni?

  "A tényői esetet azonban családi kontextusban kell vizsgálni, ugyanis minden pszichiátriai esetnél elengedhetetlen a családi kapcsolati rendszer feltérképezése - hangsúlyozta a főorvos."

  Tehát az asszonyt is kellett volna vizsgálni? Vagy ez csak utólag derül ki, ilyen tragédiánál? Minden család egy aknamező? (lásd Tarr Béla filmjét a Családi tűzfészket[link] ? Hú nagyon jó.)

 • 2010.03.16 15:44:29a szív fészkei

  mármint a Tarr filmje.

 • 2010.03.16 16:00:38Lapis Lazuli

  Szív: szerintem a hipochondria éppenséggel kiválthat ilyet, de ez nem az én szakterületem :-) Nem nagyon szeretnék itt most újabb irányt venni, mert mindjárt el kell mennem. A _sajtóban_ megjelenő pszi-kép szerintem tragikus. Az olvasók féligazságokból és félinformációkból kapnak csak, de abból bőven. És a mezei olvasó nem ért hozzá, csak kérdései maradnak mint neked. Vagy nekem. Biztos igaz (nekem annak tűnik)amit mond, de arra nincs válasz, h ez a _konkrét esetre vonatkoztatva mit jelent. És nem is lesz. Mert nem lehet. Az már ugyanis a család jogait sértené. Bocs most mennem kell, este benézek :-))

 • 2010.03.16 16:06:52a szív fészkei

  :-) kösz ennyit is.

 • 2010.03.16 16:08:25a szív fészkei

  Sajnos ez így tálalva pont arra jó, hogy mindenki még jobban beszarjon, gyanakodjon és ne értsen még jobban semmit. :-(( De ötven helyen olvasható ki nem kerülhetően.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta